Dit is waarom je Chinese iPhone opladers beter links kunt laten liggen

Over Chinese iPhone opladers heb je ongetwijfeld al eens gehoord dat ze niet zo goed zijn als een duurdere iPhone voor je oplader. Dat moeten we helaas bevestigen. Een goedkope Chinese oplader gebruiken is niet zonder gevaar. Welke redenen zijn er nog meer om iets meer te investeren in een goede oplader?

Chinese opladers kunnen ontploffen

Dit is misschien wel dé reden om Chinese laders links te laten liggen: ontploffingsgevaar. Een paar jaar geleden was al in het nieuws dat sommige opladers na een aantal keren opladen al uit elkaar klappen. Met een harde knal en blauwe vonken is het laadplezier klaar. Het kasje van de oplader kan helemaal uit elkaar springen door de druk die ontstaat.

Maak je zo’n lader open, dan zie je dat deze helemaal zwart verbrand is en de elektronica is gesmolten. Die kun je niet veilig meer gebruiken. Bovendien wil je ook niet dat zo’n slechte lader je huis in lichterlaaie zet. Dan is het dus een beter idee om meer te besteden om een originele iPhone oplader van Apple te kopen, of een alternatief van gelijke kwaliteit.

Ze kunnen je toestel beschadigen

Niet alle Chinese iPhone opladers zijn van goede kwaliteit. Sommigen zijn zo slecht ontworpen, dat ze je iPhone zelfs kunnen beschadigen. Dan ontstaat er overspanning, waardoor de laadpoort van je iPhone straks niet meer goed werkt.

Zo is het al eens voorgekomen dat gebruikers een melding krijgen dat de oplader niet wordt ondersteund. Is je laadpoort niet goed meer, dan krijg je deze melding ook met volstrekt legitieme opladers. Je wilt natuurlijk jarenlang je iPhone gebruiken, dus dan is het zonde als je laadpoort al snel gerepareerd moet worden. Daarom is het een goed idee om alleen de originele lader van Apple te gebruiken.

Goedkoop blijkt vaak duurkoop

Een Chinese oplader gaat sneller stuk dan een goed ontworpen oplader van een betrouwbare fabrikant. De kans is dus groot dat je een Chinese oplader maar een paar keer kunt gebruiken. Of dat deze na een paar maanden gebruik alsnog de geest geeft. Hartstikke zonde van je geld.

Dan moet je namelijk alsnog een nieuwe lader kopen. Koop je dan wel een van een goed merk, dan heb je eigenlijk in de eerste plaats onnodig geld uitgegeven. Daarom is het een beter idee om meteen te investeren in een goede oplader, waarvan je zeker weet dat je deze met een gerust hart kunt gebruiken. De prijs is misschien hoger, maar dan gaat de lader ook echt jaren mee.

Auteur

  • Mijn naam is Frederik, al sinds ik mij kan herinneren heb ik een passie voor schrijven. Tijdens mijn tijd voor Moeders.nu heb ik veel kunnen leren over onder andere koken, wonen, gezondheid en huishouden. En dat kan ik goed gebruiken voor mijn teksten en onderzoek voor bestetester.nl. Ik ben enthousiast om mijn kennis te gebruiken voor bestetester.nl! Naast schrijven ben ik in mijn vrije tijd hobbychef voor mijn vriendin en groot fanaat voor de nieuwste tech snufjes. Neem een kijkje in mijn artikelen voor onpartijdige beoordelingen en waardevolle aanraders.

    Bekijk Berichten https://www.linkedin.com/in/frederik-de-rooij-750391275/
Vorige test

5 manieren om duurzaamheid in je dagelijks leven toe te passen

Volgende test

Waar moet je op letten bij het kopen van een bureaustoel?