Top 10 uit de Test

De beste draadloze oordopjes en koptelefoons 2019: volledige bewegingsvrijheid

0

Oortjes die in de knoop zitten, bijna iedereen is wel bekend met dit probleem. Het maakt niet uit hoe netjes je je oortjes ook opbergt op een of andere komen ze er altijd weer als één warboel uit je zak. Gelukkig ben jij niet die enige die dit probleem ervaart en zijn er genoeg oplossingen op de markt gebracht. Denk aan opbergdoosjes, klipjes om de snoertjes bij elkaar te houden en ga zo maar door. Maar waarom naar een oplossing zoeken als je het probleem ook helemaal uit de weg kan gaan?

 

Draadloze oordopjes

Sporten zonder last te hebben van irritante snoeren of losgaan op je favoriete muziek. Dankzij draadloze oordopjes heb je alle bewegingsvrijheid die je je maar kan wensen. Oh, en het probleem met snoeren die in de knoop zitten, zijn met deze oordopjes ook verleden tijd.

De meeste draadloze oordopjes werken via Bluetooth, maar er zijn ook oordopjes die werken op infrarood of radiofrequenties. Radiofrequentie is het meest krachtig en werkt tot een afstand van zo’n 50 meter. Bluetooth heeft het voordeel dat er geen transmitter nodig is. Dit is praktisch, want hierdoor werken de oordopjes moeiteloos samen met je telefoon, laptop of tv. Het bereik met Bluetooth is zo’n 10 meter.

Aanraders
Geen zin meer in geklungel met snoertjes? Mooi, want hieronder staan onze aanraders op het gebied van draadloze oortjes:

Populairste van de klas

De Apple Airpods zijnniet meer uit het straatbeeld weg te denken. Deze oordopjes van Apple zorgen ervoor dat je draadloos je muziek kan luisteren van je IPhone, IPad, Mac of Apple Watch. De oordopjes werken op Bluetooth en hebben een batterij die 24 uur lang meegaat. De draadloze oortjes gaan automatisch aan wanneer je ze in je oor doet en ook weer automatisch uit als je ze opbergt. Bij de oortjes wordt een beschermhoesje meegeleverd, zodat je de kleine apparaatjes niet kwijtraakt. De Coolblue gebruikers geven de Airpods 4.5 sterren. Het grootste pluspunt is de draagbare oplader waardoor de oortjes 24 uur te gebruiken zijn. Een nadeel van deze oordopjes is het feit dat de oordopjes moeilijk werken met een Android apparaat.

Voor de sportievelingen

De Jabra draadloze oortjeszijn speciaal ontworpen voor tijdens het sporten. Doordat deze oordopjes via Bluetooth werken heb je volledige bewegingsvrijheid tijdens het sporten. Naast dat je naar je favoriete muziek kan luisteren tijdens het sporten, beschikken de oortjes ook over een uitgebreide activity tracker. Het apparaatje houdt de vooruitgang van je conditie en sportprestaties bij. Hij meet bijvoorbeeld jouw hartslag, maar vertelt je ook een voorspelling van je finishtijd tijdens het hardlopen. Doordat er vier microfoons in de oortjes verwerkt zitten, kan je eenvoudig telefoneren tijdens het hardlopen (indien je conditie dat toelaat natuurlijk). Bij de oordopjes worden verschillende maten dopjes en een draagbare oplader geleverd. De Coolblue gebruikers geven de draadloze oordopjes 4.7 sterren. Het grootste pluspunt van deze oordopjes is dat ze water- en zweetbestendig zijn. Een nadeel is het feit dat er geen ingebouwde mp3-speler in de oortjes zit.

Jouw wil is wet!

De Sennheiser Momentum True Wirelessoordopjes doen wat jij zegt. Letterlijk, want in deze oortjes zit voice control verwerkt en de oortjes reageren dus op jouw stem. Ook deze oordopjes werken op Bluetooth en zijn dus draadloos. Naast muziek luisteren, kan je met deze oordopjes ook telefoneren. Buiten beweeg je je veilig voort met deze oordopjes, want de oordopjes laat omgevingsgeluid door. Ook bij deze oordopjes wordt draagbare oplader meegeleverd, waardoor je op elk moment je oordopjes kan opladen. De Coolblue gebruikers geven de oordopjes 5.0 sterren. Het grootste pluspunt aan deze draadloze oordopjes is het feit dat je muziek draadloos kan streamen in cd-kwaliteit. Dit kan dankzij de Bluetooth codexx aptX technologie. Ook hier is het enige nadeel dat er geen ingebouwde mp3speler in de oordopjes zit.

Vrij als een vogel

De JBL Free X Zwart zorgt ervoor dat jij je vrij kan bewegen thuis of in de sportschool. Door de Bluetoothfunctie heb jij geen last van draden. Voor de sportievelingen onder ons zijn er gel sleeves meegeleverd. Deze omhullingen zorgen ervoor dat de oordoppen niet uit je oor glijden. De oordopjes kunnen tegen water en transpiratie, ideaal in ons regenachtige kikkerlandje. Bij de oordopjes wordt opbergdoosje meegeleverd en je kan de oordopjes opladen via een kabel. De Coolblue klanten geven de oordopjes 4.4 sterren. Het grootste voordeel van deze oortjes is volgens de Coolblue gebruikers dat de oortjes zweetbestendig zijn. Een nadeel is wel dat je niks meer van je omgeving hoort bij deze oortjes. Pas dus op in het verkeer.

Koptelefoon
Toch meer van het grotere geschut, maar geen zin kabels? Dan is de draadloze koptelefoon misschien wel wat voor jou.

Non-stop muziek

Met deze Sony draadloze koptelefoonkan je tot 38 uur achter elkaar muziek luisteren. Een prima apparaat dus voor de echte muziekfanaten. Via Bluetooth luister je op jouw gewenste moment naar je favoriete muziek. Deze koptelefoon is veilig in het verkeer te gebruiken, want je kan de noise cancelling handmatig in- en uitschakelen. Door het hoge frequentiebereik kan je je audio in hi-res kwaliteit beluisteren. De Coolblue gebruikers geven deze koptelefoon 4.5 sterren en vinden de handmatige noise concelling het grootste pluspunt. Een nadeel is dat er geen adapter wordt meegeleverd.

Fijn prijsje

De JBL koptelefoonstreamt jouw muziek via Bluetooth van je smartphone of tablet. De koptelefoon heeft niet veel poespas maar doet gewoon zijn werk. De koptelefoon zorgt voor elf uur luisterplezier en is makkelijk te bedienen via knoppen op de oorschelp. Dankzij de interne microfoon voer je handsfree telefoongesprekken. Wanneer je even wil genieten van de stilte klap je de koptelefoon in tot een compact model. De Coolblue gebruikers geven de koptelefoon 4.3 sterren met als grootste pluspunt de voordelige prijs. Een nadeel is wel dat er helemaal geen audiokabel op de koptelefoon kan worden aangesloten.

Mooi design

Jij steel de show met de Beats Studio3 Wireless koptelefoon. Het design is zwart met goud en zeker geen straf om naar te kijken. Via Bluetooth maakt deze koptelefoon verbinding met je telefoon en wanneer je in een lawaaiige omgeving bent kan je de noise cancelling inschakelen. Dankzij de W1 chip van Apple ben je snel verbonden met meerdere Apple apparaten, en dankzij de Fast Fuel techniek laad je de hoofdtelefoon binnen een kwartier weer op voor 3 uur luisterplezier. De Coolblue gebruikers geven deze koptelefoon 5.0 sterren en zijn vooral tevreden over de noise cancelling. Een nadeel is wel dat de koptelefoon zonder vliegtuig adapter is meegeleverd.

De beste tablets 2019: altijd je favoriete films bij de hand

Previous article

De beste elektrische steps: het vervoersmiddel van 2019

Next article

You may also like