Beste keyfinder 2024 uit de Test

Last update: april 2024

Het voelt vreselijk als het gebeurt, maar sleutels raken nu eenmaal zoek. Mensen raken dingen kwijt. Sleutels, portemonnees, telefoons, tassen, sjaals, broeken. Noem maar op, we zijn het waarschijnlijk ooit eens kwijtgeraakt. En dat zowel binnen als buiten het huis.

Onderzoek suggereert zelfs dat we 110 dagen van ons leven wanhopig zoeken naar onze verdwaalde voorwerpen. Om dit eeuwenoude probleem op te lossen, hebben technologiebedrijven Bluetooth-itemtrackers in alle soorten en maten ontwikkeld. In de hoop ons te helpen ons opnieuw in contact te brengen met onze verloren eigendommen. 

Of je nu op zoek bent naar een sleutelzoeker met UWB-technologie of met Bluetooth. We hebben hier de beste keyfinders voor jou geslecteerd. Daarnaast geven we tips wat het beste bij jou past

Best Geteste Keyfinder

Chipolo One Spot

Chipolo One Spot

De Chipolo One Spot is in samenwerking met Apple ontwikkeld. Hij maakt het zoeken naar verloren spullen leuk en moeiteloos. Via het krachtige 'Zoek mijn' netwerk van Apple kunnen miljoenen gebruikers wereldwijd je helpen je spullen terug te vinden. Je privacy is volledig beschermd, en met functies zoals geluidssignalen en 'Nauwkeurig zoeken' wordt het lokaliseren van de Chipolo One Spot een fluitje van een cent. 

Met een schitterende beoordeling van 4.3 stralende sterren uit 5, zijn gebruikers van dit product meer dan gewoonweg tevreden.

Op Voorraad!

In 2024 onthult de Chipolo One Spot als de ultieme keyfinder. Een zeer goed alternatief voor de Chipolo One Spot is de Apple Air Tag. Kijk onderstaand voor de overige keyfinder testresultaten

Top 5 Beste Productvergelijking

Tile Pro (2022) - Bluetooth Tracker

Pro is een krachtige tracker voor sleutels, rugzakken en handtassen. Waterbestendig met een Bluetooth-bereik van 120 m, ons hardste geluid en een vervangbare batterij die 1 jaar meegaat. Pro kan eenvoudig op alle spullen worden bevestigd die u regelmatig nodig heeft.

Chipolo One Spot

Chipolo One Spot

De Chipolo One Spot helpt je om je kwijtgeraakte spullen te vinden via het Apple Find My-netwerk, dat bestaat uit honderden miljoenen Apple-apparaten.

Galaxy SmartTag+ 2-Pack

AR Finding biedt je een unieke manier om een verloren item te traceren door middel van een SmartTag+. Je krijgt zelfs een knipperend groen licht te zien als je in de buurt bent. De SmartThings-app laat zien waar je heen moet.

Chipolo One - Bluetooth Tracker

Chipolo One - Bluetooth Tracker - Keyfinder

Raak jij altijd alles kwijt? Super vervelend! Maar dat is vanaf nu verleden tijd! De Chipolo One is dé Bluetooth GPS Tracker die jou helpt om je spullen terug te vinden waardoor jij nooit meer lang hoeft te zoeken. Met de Chipolo One Keyfinder wordt zoeken een eitje!

Tile Slim Zwart (2022)

Met de Tile slim vind je jouw portemonnee of andere spullen gemakkelijk terug. Door het formaat past de Slim precies in je portemonnee. Deze tracker heeft ook een plakrand, zodat je hem op je laptop of tablet bevestigt.

Beste keyfinder aanraders van 2024

Tile Pro

Reviews

3.0 

Gemiddelde van 10 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

2.9

Gemiddelde van 12 reviews

Beste algemene keyfinder

Technische specs: 

 • Afmetingen: 58 mm x 32 mm x 7,5 mm
 • Waterbestendigheid: IP67 (1m tot 30 minuten)
 • Batterij: vervangbare CR2032-knoopcelbatterij (een jaar)
 • Systeemvereisten: een Android- of iOS-apparaat
 • Bereik: tot 122 meter

De Tile pro is de meest premium item-tracker van het bedrijf. Het is een uitstekende keuze als je een Android- of iOS-gebruiker bent. Met de vernieuwing van 2022 is het alleen maar beter geworden. Het heeft niet langer dat vierkante ontwerp. Waardoor het is vervangen door een slankere, autosleutelachtige fob-vorm. Het is ook supereenvoudig in te stellen met de Tile-app.

Het heeft het grootste bereik van alle trackers op deze lijst. In staat om je item tot op 122 meter afstand te pingen. Het is een beetje zwaarder dan sommige andere keyfinders. Het is ook IP67 waterdicht. Helaas zit er geen ultrabreedbandtechnologie in de Tile Pro. Dus je krijgt geen nauwkeurige bevinding, zoals met de AirTag of de Samsung Galaxy smarttag +.

Net als elke andere Tile werkt het op twee manieren. Je sleutels verliezen? Ping het vanuit de app op je telefoon of vraag het aan de Google Assistent. Ben je je telefoon kwijt, maar heb je je sleutels? Dubbelklik op de knop aan de zijkant van de Tile Pro en je telefoon gaat over.

Als jouw sleutels buiten bereik zijn en verloren gaan, open je gewoon de app. Deze stel je in om je op de hoogte te stellen wanneer een Tile-gebruiker in contact komt met jouw item. De Tile Pro heeft ook een QR-code op de achterkant gestempeld. Zodat als iemand je Tile vindt, ze de code kunnen scannen en je contactgegevens kunnen weergeven.

Tile heeft een optioneel premium abonnement voor € 29,99 per jaar of € 2,99 per maand. Je krijgt toegang tot slimme meldingen) en gratis batterijvervangingen. De Tile pro is groter dan de Tile mate en sticker en ook omvangrijker dan de Apple AirTag. Het meet 58 mm x 32 mm x 7,5 mm en heeft een geïntegreerd gat. Om aan je sleutels, tas of andere items te haken.

Kenmerken

Tile biedt de Pro in zwart of wit en het enige opvallende ontwerpkenmerk is het Tile-logo op de voorkant. Dat ook dienst doet als knop. Dit wordt gebruikt om de Tile tijdens het eerste installatieproces met jouw smartphone te verbinden. En het kan worden gebruikt om een waarschuwing van jouw telefoon af te spelen, zodat je deze kunt vinden.

In tegenstelling tot de volledig plastic Tile Mate, heeft de pro een metalen frame. Waaraan de plastic voor- en achterpanelen zijn bevestigd. In dit frame is een gat uitgesneden om je sleutels in te haken. Het geheel voelt erg goed gemaakt aan. 

Het batterijcompartiment van de Tile pro is toegankelijk door een deel van de achterklep eraf te schuiven. Het opent en sluit met een bevredigende klik. Waardoor we weinig twijfel hebben over de geclaimde IP67-waterbestendigheid van de Tile. Wat betekent dat het zal overleven als het gedurende 30 minuten wordt ondergedompeld in 1 meter water. De batterij in muntstijl is een CR2032 en Tile zegt dat hij een jaar meegaat voordat hij moet worden vervangen. De Tile-app laat je weten wanneer de batterij bijna leeg is.

Wil je meer weten over de Tile pro? Bekijk dit item hier.
Voordelen
 • Goede connectiviteit
 • Vervangbare batterij
 • Luide spreker
 • Duurzaam gebouwd
Nadelen
 • App biedt geen exacte locatiegegevens
 • Bereik is niet zo goed

Apple AirTag

Reviews

4.5 

Reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

 gemiddelde van 362 reviews

Beste keyfinder sleutelzoeker voor iPhone-gebruikers

Technische specs: 

 • Afmetingen: 31,9 mm x 31,9 mm x 8 mm
 • Waterbestendigheid: IP67 (1m tot 30 minuten)
 •  Batterij: vervangbare CR2032-knoopcelbatterij (een jaar)
 •  Systeemvereisten: iPhone, iPad of iPod Touch met iOS/iPad OS 14.5 of hoger
 •  Bereik: onbekend

Het eerste dat opvalt als je de doos opent, is hoe klein de Apple AirTag is. Het ziet eruit als een kleine badge van 32 mm met knopen. Het is 8 mm dik en weegt 11 g. De roestvrijstalen schijf heeft het Apple-logo in reliëf erop en zit in een kenmerkende witte plastic hoes. In de hoes zit een verwijderbare CR2032-batterij, die naar schatting een jaar meegaat. Apple zegt dat je een melding krijgt wanneer de batterij bijna leeg is. Bovendien kun je altijd kijken hoeveel batterij er nog over is in de Zoek mijn-app.

De AirTag is waterdicht met een IP67-classificatie. Wat betekent dat ze in een meter water kunnen worden gedompeld en tot 30 minuten kunnen overleven.

Een van de grote nadelen van de AirTag is dat hoewel hij ongeveer dezelfde prijs heeft als de concurrentie. De Tiles hebben sleutelringgaten en AirTags niet. Als je jouw AirTag aan jouw sleutels of AirPods wilt bevestigen, moet je een apart accessoire kopen. Iets dat de prijs aanzienlijk zal verhogen. Een door Apple gemaakte leren sleutelhanger) en een leren lus zijn beide duurder dan de AirTag zelf.

Als je eenmaal helemaal klaar bent is het belachelijk eenvoudig om ze te volgen. Als het zich binnen Bluetooth-bereik bevindt, zal het vragen aan Siri waar het item zich bevindt. De AirTag zal gaan piepen. Je kunt het ook een geluid laten maken via de Find My-app. Waar de meest interessante functie van de AirTag in het spel komt.

In de Zoek mijn-app bevindt zich een kaart die de huidige locatie van de AirTag laat zien. De laatst bekende locatie dat de keyfinder binnen het bereik van je iPhone is wordt weergegeven. Als je het ergens afgelegen hebt laten vallen waar niet veel andere iPhones in de buurt zijn. Net als Tile zit er geen GPS in deze kleine itemzoekers.

Onder de kaart bevindt zich een knop "vinden" waarmee je de AirTag kunt lokaliseren. Met behulp van een functie die precisiezoeken wordt genoemd. Het is allemaal te danken aan de ultrabreedband U1-chip die in de nieuwe iPhones is ingebouwd. De AirTag vertrouwt niet alleen op Bluetooth om je verloren voorwerpen op te sporen. Ultrabreedband helpt je ernaartoe te leiden. Je krijgt handige pijlen die u vertellen in welke richting je moet afslaan. Ook hoe ver de AirTag verwijderd is van jouw huidige locatie.

Je kunt de AirTag ook in de verloren modus zetten, die je een melding geeft als de AirTag onderweg is. Wanneer je de verloren modus inschakelt, wordt je gevraagd om jouw contactgegevens toe te voegen aan de AirTag. Dus als iemand met een NFC-compatibele smartphone tegen de AirTag tikt, verschijnen jouw contactgegevens op hun scherm. Ze kunnen contact met je opnemen of de AirTag volledig deactiveren.

Hoe zit het met privacy?

Iets waar Apple veel moeite voor deed, waren de privacyfuncties. Die zouden helpen om AirTag-bezitters te ontmoedigen om het in de tassen van mensen te stoppen en ze te volgen. AirTag laat een waarschuwing zal laten horen als hij gedurende een bepaalde tijd niet bij de eigenaar is geweest.  

De AirTag is ongelooflijk goedkoop voor wat het is. Voor elke iPhone-bezitter die geneigd is dingen te verliezen, is investeren misschien wel een van de beste beslissingen. Precisie-tracking werkt wonderbaarlijk goed als je een signaal kunt ontvangen. En het feit dat het wordt aangedreven door verwijderbare batterijen is in onze ogen een echte bonus.

Wil je meer weten over de AirTag? Bekijk dit item hier.
Voordelen
 • Zeer eenvoudig in te stellen
 • Precisiezoeken werkt geweldig
 • Mooi, compact ontwer
 • Lawaai is hoorbaar maar niet hinderlij
 • Vervangbare batterij
 • Eenvoudig in te stellen
Nadelen
 • Routebeschrijving kan soms kieskeurig zijn
 • Duur indien gebruikt met accessoires
 • Enkele legitieme zorgen over privacystandaarden
 • Geen Android-ondersteuning

Chipolo One Spot

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 38 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

 Gemiddelde van 71 reviews

Beste alternatief voor Apple AirTag

Technische specs: 

 • Afmetingen: 37,9 x 6,4 mm
 • Waterbestendigheid: IPX5 (spatwaterdicht)
 • Batterij: vervangbare knoopcelbatterij CR2032 (vijf maanden)
 • Systeemvereisten: iPhone, iPad of iPod Touch met iOS/iPad OS 14.5 of hoger
 • Bereik: 60m

Als je een iets goedkopere versie van de AirTag wilt, dan is de Chipolo one spot de belangrijkste keyfinder. Bijzonder is dat het werkt met de Apple Find My-app.

Net als de AirTag heeft het toegang tot het volledige ecosysteem van apparaten van Apple. Dus als je verloren item in contact komt met een Apple-apparaat, word je gepingd. Waardoor de Chipolo-tracker – met zijn kleinere gebruikersbestand – veel nuttiger is.

De luidspreker is ook aanzienlijk luider dan die van zijn Apple-rivaal. Hoewel het niet de nette, augmented-reality, precisiezoekfunctie heeft die je op de AirTag vindt. Het heeft wel een sleutelringgat, dus je hoeft niet moeten uitgaan en accessoires kopen. Het werkt op dezelfde manier als de AirTag. Je kunt het pingen vanuit de Find My-app en het volgen vanaf de kaart. Helaas is het niet waterbestendig, dus het is onwaarschijnlijk dat hij een duik in het zwembad overleeft. Maar hij heeft wel dezelfde batterijduur van een jaar. Wees echter gewaarschuwd dat de batterij iets moeilijker te verwijderen is dan die van de AirTag.

Het ziet er ook niet zo mooi uit als de AirTag, maar het is robuuster en krast niet zo gemakkelijk. Het is een uitstekend alternatief voor het Apple-apparaat. 

Wil je meer weten over de Chipolo one spot? Bekijk dit item hier.
Voordelen
 • Luid alarm
 • Werkt op het Find My-netwerk van Apple
 • Sleutelhanger lus
 • Lichtgewicht, platte koffer
 • Onopvallend
Nadelen
 • Geen NFC voor tap-to-display-informatie
 • Ontbreekt aan ultrabreedbandradio voor richtingzoeken op korte afstand
 • Apple vereist een extra stap om te koppelen

Samsung Galaxy-smarttag+

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

 Gemiddelde van 140 reviews

Beste keyfinder voor bezitters van een Samsung Galaxy

Technische specs: 

 • Afmetingen: 40,9 mm x 40,9 mm x 9,9 mm
 • Waterbestendigheid: IP53 (water- en stofbestendig)
 • Batterij: vervangbare knoopcelbatterij CR2032 (vijf maanden)
 • Systeemvereisten: een Samsung Galaxy-telefoon
 • Bereik: 32m

Net als de Apple AirTag beschikt de smart tag plus over Ultra-Wideband (UWB) technologie. Dit levert nauwkeurigere locatiegegevens op en wordt gecombineerd met een augmented reality-functie in de Samsung SmartThings-app. Die de camera van je telefoon gebruikt om de ontbrekende smart tag op te sporen.

Het heeft ook een haak voor bevestiging aan sleutels en een knop. Dit laatste is een indrukwekkende toevoeging. Want wanneer erop wordt gedrukt, kan het worden geconfigureerd in de SmartThings om de controle over slimme verlichting te nemen. Dat betekent geen geklungel meer in het donker, knijp gewoon in de Galaxy-tag en jouw Philips hue-lampen gaan branden.

Design

De smart tag plus lijkt erg op andere key trackers op de markt. Zoals de Tile mate en Chipolo one spot. Als zodanig is het een zwarte plastic rechthoek met afgeronde hoeken en een gat om aan je sleutels te haken. Net als sommige Tile-trackers, is er ook een knop aan de voorkant om je telefoon te laten rinkelen. Of smart home-apparaten te bedienen via de SmartThings-domotica-app van het bedrijf.

Met 40,9 mm x 40,9 mm x 9,9 mm is de Samsung-tag iets groter dan de meeste van zijn rivalen. In feite is de Samsung ongeveer even groot als een AirTag als hij in een hoesje zit. Het extra volume zou voor veel kopers geen probleem moeten zijn. Omdat er een geïntegreerd sleutelgat is, is het niet nodig om een hoesje of houder te kopen. Zoals nodig is bij het apparaat van Apple.

De CR2032-batterij in muntstijl van de Samsung-tag gaat naar schatting slechts vijf maanden mee bij normaal gebruik. Vergeleken met een jaar voor de AirTag. Maar het kan in ieder geval worden vervangen als het verloopt, in tegenstelling tot die van de Tile mate. Die klaar is voor de prullenbak als hij eenmaal is, weliswaar indrukwekkend. de levensduur van drie jaar is verstreken.

De tag van Samsung heeft een IP53-classificatie voor waterbestendigheid. Dit loopt iets achter op dat van zijn rivalen. Maar betekent dat het nog steeds in de regen zal overleven; ga er gewoon niet mee zwemmen.

Hoe werkt het?

Net als andere trackers maakt de Samsung verbinding met jouw smartphone via Bluetooth Low Energy (BLE). Die een constante verbinding tussen de twee onderhoudt en tegelijkertijd een zeer korte levensduur van de batterij heeft. Met de SmartThings-app kun je de tag een naam en icoon geven, zoals 'sleutels' en een afbeelding van een sleutelbos. Dit is net zoals andere trackers van Tile, Chipolo en Apple werken.

Met behulp van die Bluetooth-verbinding wordt de locatie van de tag weergegeven op een kaart in de Samsung SmartThings-app. Vanaf hier kun je de tag een luid deuntje laten spelen om je te helpen hem te vinden. Of je kunt vertrouwen op mede-Samsung Galaxy-gebruikers als je hem verder weg kwijt bent. Dit netwerk van Samsung-gebruikers is niet zo groot als Apple's Find My-familie van iPhone-bezitters. Maar Samsung zei in 2021 dat er wereldwijd meer dan 700 miljoen "hulpapparaten" zijn aangesloten.

Net als andere belangrijke trackers en hun eigen gebruikersnetwerken, toont de SmartThings-app de locatie van jouw verloren tag. Wanneer deze binnen het Bluetooth-bereik van de Samsung Galaxy-telefoon van iemand anders komt.

Wil je meer weten over de Samsung Galaxy-smarttag+? Bekijk dit item hier.
Voordelen
 • Lange batterijduur
 • Compacte maat
 • Kan smart home-apparaten bedienen
 • Is zeer nauwkeuring
 • Goed geluid
Nadelen
 • Werkt alleen met Samsung-telefoons
 • Niet de lichtste tags
 • Minder waterbestendigheid dan sommige

Chipolo One

Reviews

4.3

Gemiddelde van 69 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

 Gemiddelde van 69 reviews

Beste keyfinder zonder abonnement

Technische specs: 

 • Afmetingen: 37,9 x 6,4 mm
 • Waterbestendigheid: IPX5 (spatwaterdicht)
 •  Batterij: vervangbare CR2032-batterij (tot twee jaar)
 •  Systeemvereisten: iOS 12 of hoger, Android 7 en hoger
 •  Bereik: 60m

Voordat de Chipolo One Spot uitkwam, was er de Chipolo One. Het ziet er precies zo uit als de spot, compleet met het handige sleutelringgat en de ronde schijfvorm. Maar het komt in een hele reeks heldere, leuke kleuren in plaats van alleen maar saai zwart. Het is ook extreem luid, dus je kunt de Chipolo One op een afstand horen tjilpen. Van een afstand van maximaal 60 meter. Het heeft ook dezelfde omgekeerde bevindingsintegratie als op de Tile. Twee keer klikken zorgt ervoor dat je telefoon constant piept totdat je de Chipolo-app opent om hem uit te schakelen.

De Chipolo biedt gratis waarschwingservice aan. In tegenstelling tot Tile, waarvoor je een abonnement moet kopen als je 'achtergelaten'-waarschuwingen wilt ontvangen. Die - zoals de naam al doet vermoeden - je waarschuwen als je een item achterlaat en buiten bereik bent. Het biedt ook een paar leuke gimmicks, zoals een selfie-snapper. Open de camera in de Chipolo-app en dubbelklik op de knop op je sleutelzoeker. Om een foto te maken zonder op je telefoon te hoeven tikken.

Er is ook een duurder Chipolo One-model, de ocean-editie. Het is precies hetzelfde als het goedkopere apparaat, maar het is gemaakt van gerecycled plastic, teruggewonnen uit de oceaan. Als je dit model koopt, doneert Chipolo $ 1 aan Oceanic Global. Dat is een non-profitorganisatie die zich richt op het opruimen van plastic afval uit onze oceanen.

Wil je meer weten over de Chipolo one? Bekijk dit item hier.
Voordelen
 • Goede prijs
 • Veel kleurkeuzes
 • Lange batterijduur
 • Meestal luid alarm
Nadelen
 • Zwakker bereik dan sommige concurrerende producten
 • Beperkt ecosysteem
 • Moeilijk verwijderen van de batterij

Tile Slim

Reviews

7.7

Gemiddelde van 21 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

 Gemiddelde van 2 reviews

Beste stick-on keyfinder

Technische specs: 

 • Afmetingen: 27 mm x 7,8 mm
 • Waterbestendigheid: IP67 (1m tot 30 minuten)
 • Batterij: tot drie jaar (niet vervangbaar)
 • Systeemvereisten: Android- of iOS-apparaat
 • Bereik: Tot 76m

Ooit de afstandsbediening van je tv aan de zijkant van de bank verloren? En gemerkt dat je kostbare minuten doorbrengt met je hand in elke spleet. Alleen om te beseffen dat hij al die tijd onder de eettafel lag? Dan is de Tile Slim de itemtracker voor jou.

Het is een piepkleine tracker die zich met zijn zelfklevende achterkant gewoon aan het oppervlak van elk object hecht. Het is vooral goed voor items zonder gaten - dus tv-afstandsbedieningen, laptops en fietsen zijn ideale kandidaten. De lijm is ook supergemakkelijk aan te brengen op je spullen. Het duurt maar een paar uur voordat het veilig genoeg aanvoelt om mee te spelen.

Omdat het zo klein is, zou je misschien niet verwachten dat het bereik erg ver reikt. Maar Tile is erin geslaagd om het tot 76 meter te verhogen. Wat het in lijn brengt met de Tile Mate. Er staat geen QR-code op de Tile-sticker – het is eigenlijk gewoon te sierlijk voor één tracker. Maar het is IP67 waterdicht, dus het zal een duik in het zwembad overleven.

Het werkt net als elk ander Tile-product. Wat betekent dat er ondanks zijn formaat nog steeds een knop voor achteruit zoeken aan de zijkant is. Waarmee je je telefoon kunt bellen als je de afstandsbediening van je tv hebt maar je telefoon bent kwijtgeraakt. Het is een van onze absoluut favoriete item-trackers, simpelweg vanwege het slimme ontwerp.

Wil je meer weten over de Tile Slim? Bekijk dit item hier.
Voordelen
 • Klein
 • Lijm hecht goed en verwijdert netjes
Nadelen
 • volume te laag
 • Beperkt bereik

Tile Mate

Reviews

7.7

Gemiddelde van 21 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.6

 Gemiddelde van 9 reviews

Beste keyfinder voor portefeuilles

Technische specs: 

 • Afmetingen: 85,5 mm x 54 mm x 2,5 mm
 • Waterbestendigheid: IP67 (1m tot 30 minuten)
 • Batterij: tot drie jaar (niet vervangbaar)
 • Systeemvereisten: Android- of iOS-apparaat
 • Bereik: 72m

De Tile Mate is de ideale itemtracker voor portemonnees, bagagelabels en notebooks. Het is ongeveer even groot als een creditcard, maar gemaakt van stevig plastic en dubbel zo dik. Waardoor het perfect is voor kleine ruimtes. Net als de Tile Slim heeft het een Bluetooth-bereik van 72 meter en klinkt zelfs harder dan het oudere model. Er is ook een knop voor achteruit zoeken. Zodat je je telefoon kunt pingen als je hem ergens in huis kwijtraakt.

Net als de Tile Slim en Tile Pro, heeft de Tile Mate een QR-code ingebed in het oppervlak. Dus als iemand je portemonnee tegenkomt, zal een scan van de code je contactgegevens weergeven. Als deze in de verloren modus is gezet. Als niemand het daadwerkelijk vindt, wordt het Tile-netwerk natuurlijk aan het werk gezet. Dan krijg je een melding wanneer de locatie wordt bijgewerkt. Het heeft nu ook een IP67-classificatie, dus het kan enige tijd in water overleven. De batterij kan niet worden vervangen. Dus als de Mate leeg is moet je een nieuwe kopen, maar hij gaat naar schatting ruim drie jaar mee.

Zoals met alle Tile-producten krijg je ook slimme meldingen. Als je je abonneert op Tile Premium voor € 29,99 per jaar of € 2,99 per maand. Ze sturen je een ping als je jouw huis of ergens anders weggaat zonder jouw portemonnee.

Wil je meer weten over de Tile mate? Bekijk dit item hier.
Voordelen
 • Goede connectiviteit
 • Vervangbare batterij
 • Luide spreker
 • Duurzaam gebouwd
Nadelen
 • Duurder dan concurrenten
 • App biedt geen exacte locatiegegevens

Tractive GPS-hond 4

Reviews

4.2

Gemiddelde van 56 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

 Gemiddelde van 57 reviews

Beste huisdierentracker

Technische specs: 

 • Afmetingen: 71 mm x 28 mm x 17 mm
 • Waterbestendigheid: IPX7 (1 meter tot 30 minuten)
 •  Batterij: tot zeven dagen met geactiveerde energiebesparende zone
 •  Systeemvereisten: Android- of iOS-apparaat
 •  Bereik: onbeperkt

Eigenaren van huisdieren: als je vaak achter een hond aanjaagt, dan wil je een huisdierentracker aanschaffen. Onze beste keuze is Tractive's GPS-tracker voor honden.

Het is een robuust doosachtig apparaat dat gemakkelijk aan een hondenhalsband kan worden bevestigd. Het wordt geleverd in de kleuren sneeuw, koffie en nachtblauw. Het voelt stevig genoeg aan om onverwachte ontsnappingsmomenten te weerstaan. Het zit boordevol functies om op te starten. Je krijgt niet alleen de real-time GPS-locatie van je hond. Maar je kunt ook een virtueel hek opzetten, zodat je een melding krijgt zodra je hond je tuin verlaat.

We zijn ook grote fans van de activiteitsbewakingsfunctie. Die aanbevolen uren geeft om je hond uit te laten. Het levert ook statistieken over actieve minuten, rustminuten en verbrande calorieën. Dat is een handige functie voor elk dier op een door een dierenarts goedgekeurd dieet. Dit alles wordt bekroond met een aantal echt leuke sociale functies. Het gaat ook behoorlijk lang mee en laadt zichzelf in minder dan een paar uur volledig op.

Het enige echte nadeel is de prijs. Omdat de tracker GPS gebruikt om je hond te lokaliseren, heeft hij een mobiele verbinding nodig om ze te vinden. Dus je betaalt in wezen voor een simkaart bovenop de prijs van de tracker zelf. Dit is vrij normaal voor elke GPS-tracker. Maar het voegt wel doorlopende abonnementskosten toe die eigenaren van huisdieren met een krappe portemonnee kunnen afschrikken. Er zijn twee niveaus: een basisabonnement kost slechts €  3,75 per maand. Terwijl een premiumabonnement, inclusief wereldwijde gegevensdekking € 4, 17 per maand kost. Met de mogelijkheid om de gegevens van uw huisdier te delen met familie en vrienden, toegang tot locatiegeschiedenis en gegevensexport.

Eind vorig jaar bracht Tractive ook een nieuwe GPS-tracker voor katten uit. Met dezelfde functies en een katvriendelijker ontwerp dat aan bijna elke halsband kan worden bevestigd. Het kost ook € 44,99 en wordt geleverd met een verstelbare halsband.

Wil je meer weten over de Tractive GPS-hond 4? Bekijk dit item hier.
Voordelen
 • Werkt in meer dan 150 landen ter wereld
 • Onbeperkt communicatiebereik
 • Live volgmodus
 • Volledig aanpasbare veilige zones Interactieve kaart in meerdere weergaven
 • Overvloed aan handige volgfuncties
 • Waterdicht en schokbestendig
 • Aantrekkelijk design 12 maanden garantie
 • Gratis vervanging tijdens de serviceperiode
Nadelen
 • Volgt geen activitei
 • Veilige zone heeft een minimumbereik van 54 voet
 • Niet geschikt voor huisdieren die minder dan 9,9 kilo wegen

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste tondeuse

De eerste stap bij het kiezen van een sleutelzoeker is om enkele van de belangrijkste functies te begrijpen. Het is eigenlijk een heel goed ontworpen apparaat dat in sommige situaties nuttig kan zijn en in andere helemaal niet.

Tracker-sleutelhangers of Bluetooth GPS-trackers hebben geen simkaart of GPS-chip zoals traditionele GPS-trackers. Omdat ze Bluetooth-technologie gebruiken, hebben ze minder stroom nodig. Ze zijn ook veel kleiner, net zo groot als een sleutelhanger. Er zijn echter enkele beperkingen. 

Ze zijn vrij eenvoudig te gebruiken. Een keyfinder heeft een ingebouwde Bluetooth-chip met een maximaal signaalbereik van 50 meter tussen de zender en de ontvanger. Dus de sleutelhanger stuurt een signaal rechtstreeks naar je telefoon. Zodat je hem kunt lokaliseren als je binnen bereik bent.

Het grootste nadeel is het maximale werkbereik van 50 meter. Vooral omdat deze afstand onder ideale omstandigheden het beste is. Ideale omstandigheden betekenen een open gebied zonder obstakels (zoals een muur). Het is vermeldenswaard dat tegenwoordig de nieuwste Bluetooth GPS-trackers soms tot 80 meter kunnen reiken (in uitzonderlijke omstandigheden).

Keyfinder tips voor de beste koop

Als je een Android-telefoon hebt, dan is de Tile pro de voor de hand liggende keuze. Als de Tile ultra ooit wordt uitgebracht, kunnen er dingen veranderen. Maar voor nu, met het indrukwekkende Bluetooth-bereik van de Tile pro is het een grote aanbeveling.

Als je een iOS-gebruiker bent, is de belangrijkste vinder bij uitstek de Apple AirTag is het superieure product. We zijn dol op de precisiezoekende augmented reality-functie. En het is een echte bonus dat het alle iOS-apparaten ter wereld kan gebruiken.

Dat gezegd hebbende, voor sommige mensen kan het ontbreken van een sleutelgat een beetje een dealbreaker zijn. Als dat het geval is, raden we de Eufy SmartTrack-link of de Chipolo one-spot aan. Deze kunnen beiden gebruikmaken van het Apple Find My-ecosysteem.

Laatste Keyfinder Trends van 2024

Naast je sleutels kunnen deze handige kleine apparaten aan een reeks items worden bevestigd, zoals je tas, afstandsbediening of zonnebrildoos. De meeste ontwerpen die we hebben gevonden, zijn discreet en licht genoeg om aan bijna alles te bevestigen. Dus het is niet nodig om ze te beperken tot alleen sleutels. Tile heeft ook een stickerversie die ideaal is voor kleinere items. Het verkoopt ook een 'slank' ontwerp dat gemakkelijk in je portemonnee kan worden geschoven.

 Het zijn niet alleen persoonlijke items die je kunt terugvinden. Sommige locatietrackers kunnen worden gebruikt om avontuurlijke huisdieren te volgen. Zoals honden op walkietalkies, wat een extra beveiligingslaag toevoegt aan een bestaande opstelling. Houd er echter rekening mee dat sommige fabrikanten afraden om ze voor dit doel te gebruiken. Omdat ze geen vervanging zijn voor speciale GPS-trackers voor huisdieren of een microchip. Huisdieren hebben ook de neiging om op dingen te kauwen. Wat ook een reden tot bezorgdheid kan zijn als ze het apparaat om hun nek dragen.

Veel van de nieuwste trackers zijn gemaakt met stijl in het achterhoofd. Met compacte behuizingen die je niet zullen belasten. Sommige ontwerpen, zoals de AirTag, zijn waterdicht en kunnen een half uur lang tot een meter diep in het water. Terwijl andere gewoon waterbestendig zijn om tegen een beetje regen te kunnen.

Sleutelvinders kunnen veel handige functies hebben, zoals zoeken in twee richtingen. Als je jouw telefoon kwijtraakt, kun je op de knop op de key finder-tag klikken. Vervolgens gaat jouw telefoon over om je te informeren over de locatie.

Sleutelzoekers die verbinding maken met een app, kunnen vaak ook worden verbonden met een stemassistent zoals Siri of Alexa. Waardoor het zoeken naar sleutels nog eenvoudiger wordt.

Conclusie

De technologie van de keyfinders wordt steeds innovatiever. Als bijvoorbeeld iemand een malafide locatietracker in je tas stopt, merk je daar weinig van. Tenzij hij piept of je hem vindt. Sommige merken, zoals Apple, sturen je echter een waarschuwing wanneer ze een verdachte AirTag in de buurt detecteren. Zodat je deze kunt melden en deactiveren. Je kunt er ook voor kiezen om jouw telefoonnummer te delen met een gebruiker die jouw verloren AirTag vindt. 

De meeste belangrijke keyfinders gebruiken Bluetooth-technologie. Je kunt de app gebruiken om een pieptoon op het apparaat te laten horen wanneer het binnen bereik is. Voorbij zijn de dagen dat je naar je ontbrekende items moest fluiten. Als je verloren item binnen Bluetooth-bereik is, kun je de app gebruiken om het te bellen.

Houd er rekening mee dat sommige meer geluid produceren dan andere. Dus zoek naar details over geluidsdecibelniveaus voordat je koopt.

Sommige belangrijke keyfinderss, zoals de Tile-versies, hebben een tweerichtingszoekfunctie. Als je binnen bereik bent, kun je je telefoon lokaliseren door op de knop op de sleutelvinder te drukken. Dan gaat je telefoon over, zelfs als hij op stil staat.

Als je buiten het werkbereik van de keyfinder, kunnen veel apps ook de laatst geregistreerde locatie van jouw sleutels vinden. Zodat je snel terug kunt gaan naar die plek en ze kunt ophalen. Ten slotte kunnen veel apps die zijn gekoppeld aan sleutelvinders verbinding maken met de profielen van andere gebruikers. Om hulp in te roepen bij het lokaliseren van jouw verloren sleutels - allemaal anoniem. Deze functie wordt vaak een "community"-zoekfunctie genoemd. Kortom, met de moderne keyfinder is de kans groot dat je jouw sleutel terugvindt.

Auteur