massageapparaat: overzicht van de beste massageapparaten uit de tests van 2021
/

Beste Massageapparaat 2021 uit de Test

We hebben het er maar druk mee en het is niets voor niets dat steeds meer jonge mensen te maken krijgen met de verschijnselen van een burn-out. De hoogste tijd om te ontspannen dus! Nu kan je natuurlijk een dagje wellness plannen, maar er zijn ook een stuk goedkopere opties die je ook nog is tijd te besparen. Zo heb je tegenwoordig massageapparaten waarmee je je thuis het echte spa gevoel kan nabootsen op elke moment van de dag. Wel toe aan wat ontspanning? Bekijk hieronder dan onze favoriete massageapparaten.

Beste massageapparaat aanraders van 2021

Beurer Massagekusen MG147

Wij zijn helemaal weg van de Beurer MG147. Je kunt dit massagekussen voor het lichaamsdeel gebruiken dat jij wenst. Denk aan je rug, benen of nek. Daarnaast heeft dit massagekussen een heel compact formaat. Zo neem je hem makkelijk mee naar de camping of op vakantie. Hier wil je namelijk ook lekker kunnen genieten van je welverdiende massage! Het kussen beschikt over een verwarmingsfunctie waardoor je je ook met warmte kunt laten masseren. De massageballen draaien in tegenovergestelde richting met elkaar voor het beste resultaat. Wat wil je nog meer na een dag lang werken? De stof is bovendien luchtdoorlatend waardoor het goed doorademt. Wel zo fris dus. Het is ook erg fijn als je rug- of nekklachten ervaart. Het kussen heeft voldoende kracht om je een fatsoenlijke massage te geven zonder dat het pijnlijk is.

VitalMaxx Shiatsu

De VitalMaxx Shiatsu is speciaal gericht op schouders, nek en rug. Met de handige handvatten bepaal je zelf welk deel je wilt masseren. Het apparaat zelf wordt warm en masseert je spieren ook warm. Dit zorgt voor optimale ontspanning. Erg fijn dus na een dag lang werken. Hij is zeer geschikt voor mensen met schouder-, nek- of rugklachten. Eindelijk zul je wat verlichting krijgen. Je kunt hem instellen op 4 verschillende standen, net welke jij fijn vindt. Er moet worden bij gezegd dat je hem ook voor je benen en billen zou kunnen gebruiken maar dat dit over het algemeen als minder prettig wordt ervaren. Kortom, een ideaal massage apparaat voor het masseren van je schouders, nek en rug. Gun jezelf dit cadeautje en zorg goed voor je lichaam met deze VitalMaxx. Hij is natuurlijk ook prima om cadeau te geven.

Extreme Power Massage

De Extreme Power Massage doet zijn naam eer aan. Het is namelijk een krachtpatser en geschikt voor het echte werk. Daarmee bedoelen we niet alleen ontspanning van de spieren maar ook het herstel ervan. Dit kan nadat je intensief gesport hebt. Daarnaast is hij ideaal voor atleten die sneller willen herstellen. Je kunt hem instellen op 6 diverse sterktes. Daarnaast krijg je er 4 opzetstukken bij. Net wat je zelf prettig vindt dus. Je stelt hem in via het handige schermpje dat erop zit. Hier kun je tevens zien hoe vol de batterij nog is. Hij wordt geleverd in een speciale koffer. Zo kun je hem makkelijk opbergen of ergens mee naartoe nemen. Het gebruik van deze massage gun is niet voor mietjes. Eigenlijk heb je altijd je persoonlijke therapeut bij de hand. Ook als je een topsporter bent die regelmatig reist dan is dit massage apparaat ideaal!

De Medisana Massageapparaat Infrarood Comfort

De Medisana Massageapparaat Infrarood Comfort is ontworpen voor het stimuleren van de doorbloeding en om de dieper gelegen spieren lekker los te maken en te laten ontspannen. Dit doet het apparaat doormiddel van combinatie van aangename warmte en een klopmassage. Er ontstaat een klopbeweging door het apparaat langzaam over je spieren te bewegen en de infrarood zorgt ervoor dat je spieren opwarmen. Bij het apparaat worden verschillende opzetstukken meegeleverd. Zo kan je met de meegeleverde opzetstukken acupressuur en puntmassage uitvoeren. Tot slot kan je de massage intensiteit naar eigen wens instellen. De Bol.com gebruikers geven het apparaat 4.5 sterren en het grootste voordeel is de goede kwaliteit.

Beurer MG16

Het Beurer MG16 mini massageapparaat is een handzaam en kleurrijk apparaatje. Doordat het apparaatje zo compact is, is het ideaal om mee te nemen onderweg op reis. Op het apparaat zitten drie verlichte massageknoppen die zorgen voor een vibrerende massage op je rug, benen, armen en anderen lichaamsdelen. Naast dat dat het massageapparaatje ontspannend werkt, zorgt het ook voor een betere bloedsomloop. Het apparaatje is in twee kleuren verkrijgbaar, namelijk rood en groen. Bij het apparaat worden baterijen meegeleverd, dus zodra het massageapparaat binnen is, kan het ontspannen beginnen. De Bol.com gebruikers geven het massageapparaat 4.1 sterren en het grootste voordeel volgens deze gebruikers is dat het apparaatje handig in gebruik is.

Onyx Trigger massage gun

De Onyx Trigger Massage Gun dringt diep door je huid en maakt, zowel je oppervlakkige als diepere spierlaag los. Doordat het massageapparaat je spieren losmaakt, kan je gemakkelijker bewegen en is het apparaat ook zeker geschikt bij het opbouwen van spiermassa. Dit omdat het massageapparaat helpt bij het herstellen van de spiermassa. Een voordeel dat hierbij komt kijken is dat je sneller zult presteren bij fysieke uitdagingen. Het massageapparaat heeft een ergonomisch design en is licht van gewicht. Het apparaat heeft zes snelheden en je kan het apparaat dus helemaal instellen naar eigen wens.

Relax & Tone

Het Relax & Tone massageapparaat dringt tot diep in de spieren door. Het apparaat is compact en hierdoor eenvoudig in de hand te houden en makkelijk mee te nemen. Het apparaat heeft verschillende standen en hierdoor bepaal jij zelf wat voor massage je krijgt. Je kan kiezen voor ontspannende massage of voor een gegolfde massage. Met deze stand kan je vetcellen laten afbreken en cellulitis tegengaan. Doordat het opzetstuk acht ballen heeft die afhankelijk van elkaar bewegen dringt de massage diep door in de huid en de spieren en zullen je spieren soepel blijven. De Bol.com gebruikers geven het massageapparaat 4.9 sterren en de gebruikers vinden de duurzaamheid van het massageapparaat het grootste pluspunt.

Thumper Sport Massageapparaat

Het Thumper Sport Massageapparaat is speciaal ontwikkeld voor de fanatieke sporters. Zo kan je thuis op je gemak je stijve spieren weer soepel masseren zonder te veel gedoe. Dit massageapparaat kalmeert je spieren en zorgt voor een diepe weefselmassage. Doordat het apparaat maar 2.4 kilo weegt en compact van formaat is, kan je hem makkelijk meenemen in je tas en is het apparaat ook handzaam. Ook bij dit massageapparaat kan je de instellingen aanpassen naar wens voor een massage naar wens.

Shopgids: alles wat je moet weten over het beste massageapparaat

Hoe kun je op een massageapparaat besparen?

Een massageapparaat kan stevig aan de prijs zijn. Laat staan een massage buiten het huis. Gelukkig zijn er genoeg massagetechnieken die door je partner, vader of moeder uitgevoerd kunnen worden. Lees de onderstaande soorten massages goed door en ga met heerlijk ontspannen spieren de deur uit.

De ontspanningsmassage
Bij deze massage worden er vaak verschillende, ontspannende oliën gebruikt. Je behandelt verschillende spiergroepen en hierdoor wordt de doorbloeding opgang gebracht en verbetert het je weefsel. Afvalstoffen worden afgevoerd en je stofwisseling komt op gang. Je kneedt het lichaam zachtjes en zo kan je lichaam ontladen van negatieve spanningen. Klinkt als ultieme ontspanning.

De sportmassage
Het doel van deze massage is oververmoeide spieren te verlichten en ervoor te zorgen dat de spieren weer soepel worden. Doordat je tijdens het sporten vaak dezelfde bewegingen maakt als in het dagelijks leven, is deze massage ook zeker geschikt voor de ‘niet-sporters’ onder ons. Doordat er afvalstoffen in onze spieren ophopen, ontstaat er de welbekende kramp of spierpijn. Juist door de spieren te masseren, wordt de stofwisseling beïnvloed en herstellen je spieren sneller van bepaalde ongemakken. Een hulpmiddel wat je kan gebruiken bij dit soort massages is warme massageolie. Erg fijn voor de ontspanning.

Shiatsu
Shiatsu is afkomstig uit Japan en draait om het opheffen van blokkades in het lichaam, zodat de energie weer vrij door je lichaam kan stromen. Wanneer je Shiatsu letterlijk vertaald, betekent dit ‘vingerdruk’. Niet heel gek, want je voert deze massage voornamelijk uit met de duimen, maar niet schrikken: soms wordt er ook een elleboog of knie gebruikt. Het is de bedoeling dat je op acupressuurpunten drukt en hierdoor de gewrichten laat ontspannen.

Klassieke massage
De klassieke massage is de oudste massagetechniek die er bestaat. Deze massage wordt voornamelijk als geneeskundige behandeling gezien. Zowel westerse als oosterse invloeden zitten in deze eeuwen oude massage verwerkt. Door middel van verschillende massagetechnieken in combinatie met bindweefselmassage oefen je druk uit op de huid, het gewrichtskapsel en -banden, spieren en bloedvaten. Bij deze massage betrek je dus ook je inwendige organen en het zenuwstelsel. De doorbloeding neemt door deze massage toe en de massage zorgt voor ontspannen gevoel in je lichaam en geest.

Welke soorten massageapparaten zijn er?

Ook onder massageapparaten zijn verschillende soorten maten waar je uit kan kiezen.

Verschillende zones
Massageapparaten hebben vaak verschillende zones die bepaalde lichaamsdelenkunnen masseren. Dit is fijn, want bij elk lichaamsdeel komen bepaalde klachten krijgen die een speciale behandeling nodig hebben.  De rug heeft bijvoorbeeld vak klachten door een verkeerde houding achter het bureau, maar de klachten in je benen en armen komen vaak voort uit hoge inspanning door, bijvoorbeeld, sporten. Beide klachten moeten op een andere manier behandeld worden.

Het massagekussen
Een massagekussen doet eigenlijk hetzelfde als een massageapparaat, maar heeft een net wat andere gebruikswijze. Dit kussen moet je voor langere periode in je nek, rug of op je benen of armen leggen. Hierdoor wordt je houding gecorrigeerd en je spieren uitgeklopt. Het nadeel van het kussen tegenover het massageapparaat is dat je het kussen langdurig moet gebruiken en dus altijd bij je moet dragen

Het klassieke massageapparaat
Het klassieke massageapparaat bestaat uit twee varianten. De elektrische variant en de variant die je met de hand kan bedienen. Deze optie is simpel in gebruik en heeft niet veel toeters en bellen. Wel kan je hem vaak afstellen naar jouw voorkeur door de verschillende standen uit te proberen. Het klassieke massageapparaat is vaak redelijk voordelig in de prijs.

Massage gun
De massage gun is ook gewoon een soort massage apparaat. Hij heeft echter niet als hoofddoel om je te ontspannen. Het gaat veel meer om spierherstel. Dit type massage apparaat zal dan ook doorgaans krachtiger zijn dan een gewoon massage apparaat. Een massage gun is een apparaat in de vorm van een pistool. Aan het uiteinde zit een bal of andere vorm die trillingen veroorzaakt.

Welk massageapparaat is de beste budget keuze?

Wil je toch zonder al te veel gedoe ontspannen en losse spieren? Dan zijn er genoeg budgetopties te vinden op Bol.com. Zo heb je al een massageroller vanaf 20,00 euro op Bol.com

Wat zijn de populairste massageapparaat merken?

Ook onder de massageapparaten zijn er een aantal A-merken die de markt leiden. Bij deze merken weet je zeker dat kwaliteit gegarandeerd is.

Medisana
Medisana is al 30 jaar actief op de markt en produceert voornamelijk gezondheidsproducten. Het merkt werkt er voortdurend aan om hun producten te innoveren en thuistherapie makkelijk en toegankelijk te maken. Dit zodat mensen hun eigen gezondheid op een veilige en bewuste manier kunnen monitoren. Door internationale ervaring op het gebied van gezondheidsartikelen weet je zeker dat je bij Medisana op het juiste adres bent voor betrouwbare producten.

Breurer
Breurer staat al eeuw gerant voor innovatieve en mooie producten op het gebied van gezondheid en welzijn. De focus van Beurer ligt voornamelijk op warmtetechnologie om zo hun klant te helpen bij hun lichamelijke klachten. Het doel van Breurer is om constant hun assortiment uit te breiden en te vernieuwen met een goed oog voor kwaliteit. Door gebruik te maken van uiterst moderne technologieën zijn productoplossingen ontstaan die specifiek op de behoeften van klanten zijn afgestemd. Breurer wil met hun producten bijdrage aan een gezonde levensstijl voor elke consument. Zo produceren ze bloeddrukmeters, Shiatsu-massagezitkussens en personenweegschalen. Het motto ‘German engineering at it’s best’ wordt onderstreept door tal van onderscheidingen die ze hebben ontvangen voor hun producten en zo ben je verzekerd van echte kwaliteit.

Philips
Philips innoveert en naast de bekende gloeilamp, produceren nu een breed assortiment. Bij de producten van Philips staat de mens centraal en het doel van Philips is hun producten zo te innoveren dat het helpt om mensen goed te leven, gezond te blijven en van het leven te genieten. Philips is Nederlands van aard en heeft breed scala van kwalitatieve producten.

Massageapparaat tips voor de beste koop

Niemand in huis die je kan voorzien van een ontspannende massage? Dan is een massageapparaat een fijne oplossing. Wacht alleen even met de aanschaf en lees de onderstaande tips goed door.

 1. Welk lichaamsdeel

  Bedenk voordat je een massageapparaat koopt goed voor welk lichaamsdeel je hem wil gebruiken. Je hebt namelijk verschillende soorten massageapparaten. Sommige zijn gericht op je hele lichaam, maar andere massageapparaten zijn gericht op bijvoorbeeld alleen de nek of je schouders. Daarnaast is het raadzaam om te bedenken wat het doel is wat je wil bereiken met het masseren. Wil je je spieren losmaken óf ga je voor pure ontspanning?

 2. Formaat en gewicht

  Het formaat verschild per massageapparaat. Sommige massageapparaten zijn echt bedoeld om thuis te gebruiken en dus wat groter en zwaarder. Het voordeel van deze massageapparaten is dat ze vaak krachtiger zijn en meer opties hebben. Een nadeel kan zijn dat het apparaat wat lastiger en zwaarder in de hand ligt. Naast dat een kleiner formaat makkelijker in de hand ligt, is het ook een stuk praktischer mee te nemen in je tas op reis. Het nadeel van een kleiner model is dat hij vaak minder opties heeft.

 3. Budget

  Massageapparaten zijn er in verschillende prijsklasse. Bedenk dus goed wat je wil uitgeven aan het apparaat. Voorkom daarnaast teleurstelling door je eisen en je budget op elkaar af te stellen. Dit betekent dat je niet te hoge eisen moet stellen aan het product wanneer je budget wat lager is. Indien je eisen toch wat buiten je budget vallen, is besluit natuurlijk aan jou om je budget wat op te schroeven.

 4. Massagestanden

  Tot slot is het van belang om naar de massagestanden te kijken. Hoe hard of zacht je gemasseerd wilt worden, hangt natuurlijk volledig van je persoonlijke voorkeur af. Massageapparaten kunnen verschillende soorten standen hebben die een verschillende intensiviteit hebben. Hoe duurder het apparaat, hoe meer verschillende optie het apparaat heeft. Bedenk dus goed wat je wensen zijn en of je het apparaat met meerdere personen gedeeld gaat worden. In dat laatste geval moet het apparaat ook voldoen aan verschillende voorkeuren.

Laatste massageapparaat trends van 2021

De trend van het moment op het gebied van massageapparatuur is de toch de infrarood massageapparatuur. Deze apparatuur dringt echt door tot de spieren en helpt je je spieren los te kloppen en te verlichten van eventuele spierpijn of anderen ongemakken.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste matras? Of wil je alles weten over de laatste hoofdkussen? Of de resultaten zien van de beste douchekop test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

blender - overzicht van de beste blenders uit de tests van 2021
Vorige test

Beste Blender 2021 uit de Test

chromebook - overzicht van de beste chromebooks uit de tests van 2021
Volgende test

Beste Chromebook 2021 uit de Test