Top 10 uit de Test

Scheerapparaat 2019 – Beste scheerapparaten voor mannen uit de Test

0
Beste Scheerapparaten

Scheren kan een vervelende klus zijn, zeker als je een baard hebt die snel groeit. Maar aan de andere kant mogen we tegenwoordig echt niet meer klagen. We hoeven namelijk niet meer in de weer met standaard scheermessen waarmee scheren veel te lang duurt en je ook nog de kans loopt op wondjes. Dankzij elektrische scheerapparaten is scheren een stuk gemakkelijker geworden. Het enige lastige waar je nog doorheen moet is het aanbod van alle scheerapparaten, en dan heb je ook nog eens de baardtrimmer. Maar ook dat is opgelost, want we hebben hieronder voor jou de tien beste scheerapparaten op de markt voor je verzameld!

Philips Series 7000 S7510/41

Dit scheerapparaat is speciaal ontworpen om op een soepele manier met je huid om te gaan en gaan wondjes te veroorzaken tijdens het scheren. Het apparaat is daarmee dus perfect voor de gevoelige huid. Daarnaast is het mogelijk om met dit apparaat nat en droog te scheren. Verder beschikt het apparaat over een LED display waarop je kunt zien hoeveel batterij je nog hebt. Nadeel is dat je dit apparaat tijdens het laden niet kunt gebruiken. Houd dus goed in de gaten wanneer hij aan de lader moet. Je kunt er zo´n 17 scheerbeurten mee vooruit tot hij weer opgeladen moet worden.

Philips Series 3000 S3520/06

Het eerste voordeel van dit scheerapparaat van Philips is dat deze wel te gebruiken is tijdens het laden. De andere kant is dan weer dat dit specifieke apparaat alleen geschikt is voor droog scheren. Het speciale ComfortCut-messysteem zorgt er voor dat je comfortabel kunt scheren, zoals de naam al doet vermoeden, maar het systeem zorgt er ook voor dat je bijna geen wondjes kunt veroorzaken. De vier flexibele scheerkoppen maken dat het apparaat de contouren van je gezicht goed kan volgen zodat je vrijwel elk haartje mee kunt pakken tijdens het scheren.

Philips Series 7000 S7370/12

Wederom een scheerapparaat dat uitermate geschikt is voor de man met een gevoelige huid. Het apparaat bevat namelijk speciale comfortringen die bestaan uit duizenden poederachtige microparels. Die voorkomen dat je huid geïrriteerd raakt, maar maken het toch mogelijk om een grondige scheerbeurt uit te voeren. Je kunt nat en droog scheren met dit apparaat, dus ook wanneer je graag gel of schuim gebruikt kun je er mee aan de slag. Trouwens, elk apparaat uit de 7000 Series van Philips zijn ontworpen om veilig te gebruiken in vochtige omgevingen.

Philips series 5000 S5100/06

We zijn allemaal druk en hebben wel wat beters te doen dat scheren. Met dit apparaat kun je scheren zo snel mogelijk achter de rug krijgen dankzij de snellaad functie. Hij is dus zo weer vol zodat je nooit zonder juice zit voor het scheren. De scheerkoppen draaien in vijf richtingen en weten op die manier vrijwel elk gebied van je baard mee te pakken.

Philips series 5000 aquatouch S5420/06

Dit apparaat kan zo goed tegen vocht dat je hem gerust mee onder de douche kunt nemen. Ook voor de mannen die regelmatig hun snor of baard trimmen biedt dit scheerapparaat uitkomst. Je krijgt er een precisietrimmer bij die ook nog eens volledig af te spoelen is. Het ingebouwde MultiPrecision-systeem maakt dat je nooit een haartje overslaat.

Braun Series 5 5040s Wet & Dry

We weten het, veel scheerapparaten uit deze lijst komen van Philips. De apparaten van deze fabrikant zijn dan ook van hoge kwaliteit. Maar ook Braun kan goed meekomen op dit niveau. De flexibele scheerkop met de naam FlexMotionTec maakt het mogelijk om moeiteloos haren te verwijderen op moeilijk te bereiken plekken. Het apparaat kan dus werken voor de fijne beharing op je gezicht, maar het draait ook zijn hand niet om voor zware baardgroei. Ongeacht wat voor baard je hebt, dit apparaat van Braun kan er mee uit de voeten.

Philips S5340

Dan toch weer een scheerapparaat van Philips. Kenmerkend voor deze variant is dat hij beschikt over twee scheersystemen. Het GentlePrecision-systeem dat er voor zorgt dat je huid beschermd is tijdens het scheren en dat alle haartjes weet te verwijderen, en het Super Lift & Cut-systeem dat de haartjes van je baard optilt en vervolgens op de meest comfortabele manier afscheert. Ook beschikt het scheerapparaat over Aquatec Wet & Dry-afdichting zodat je hem droog en nat kunt gebruiken.

Philips Series 7000 S7710/26

Dit apparaat zou je goed kunnen vergelijken met het voorgaande apparaat. Ze beschikken namelijk allebei over het GentlePrecision-systeem en het Super Lift & Cut-systeem. Het mooie is dat dit apparaat heel goed schoon te houden is. Hij beschikt namelijk over een zogeheten Smartclean systeem. Je krijgt er een reinigingsstation bijgeleverd waar je gemakkelijk het apparaat mee schoonmaakt.

Philips Series 9000 S9711/31

Dit scheerapparaat van Philips maakt gebruik van drie verschillende standen.

1. Sensitive, voor de gevoelige huid
2. Normal, voor een normale en grondige scheerbeurt
3. Fast, voor diegene die haast heeft en even snel wil scheren

Keuze genoeg dus wanneer je dit apparaat gaat gebruiken. Het apparaat heeft vrijwel elke functie die alle andere apparaten van Philips ook hebben en die we eerder al beschreven. Daarmee is het de meest complete variant in deze lijst. Maar toch zijn er minpuntjes te benoemen. Hij is niet te gebruiken tijdens het laden en je krijgt er geen precissietrimmer bij waarmee je jouw snor of baard kunt trrimmen.

Braun Series 3 3020

We sluiten de lijst toch nog af met een scheerapparaat van Braun. Dit apparaat beschikt over een driedelig scheersysteem. Braun noemt het MicroComb technologie. Dat systeem bestaat uit twee scheerbladen en een middentrimmer. Die drie componenten werken samen om zo goed en effectief mogelijk lange en korte haren te verwijderen. Het Triple Action FreefLoat systeem zorgt er voor dat het apparaat de contouren van je gezicht zeer precies kan volgen zodat je nooit haartjes mist. Ook prettig is dat het apparaat 100% waterdicht is en je dus niet bang hoeft te zijn om hem te gebruiken in vochtige omgevingen.

Genoeg te kiezen op het gebied van scheerapparaten zoals je kunt lezen. Wil je de keuze makkelijker maken voor jezelf, dan raden we aan één van de apparaten aan te schaffen uit bovenstaande lijst!

Overzicht van populaire merken

Op het gebied van scheerapparaten zijn er twee merken die vrijwel iedereen wel in huis heeft. Zij domineren met zijn tweeën de markt:

  • Braun: Hét merk op het gebied van scheerapparaten, die producten biedt met een mooi design en met oog voor kwaliteit.
  • Philips: Het merk dat al ruim 120 jaar ervaring heeft in het maken van een breed scala aan kwalitatieve elektronische producten.

De Ultieme Budget Keuze: Goedkoop en goed

In veel verschillende prijscategorieën kun je scheerapparaten vinden, maar met de prijs van een goed apparaat zit je al gauw tussen de 100 en 250 euro. De Ultieme Budget Keuze is daarom, met een prijs van €69,99 en een beoordeling met vier van de vijf sterren, de Philips AquaTouch S5420/06. Dit scheerapparaat is al eerder in dit artikel benoemd. Het apparaat is zowel droog, als onder de douche te gebruiken. Het heeft een MultiPrecision-messysteem, met drie Flex-scheerhoofden die vijf draairichtingen hebben. De messen tillen de haren op, waarna ze de lange en korte haren tegelijkertijd afsnijden. Deze scheerhoofden zijn ontworpen om de huid te beschermen. Voor het precisiewerk is er een klein borsteltje meegeleverd die je kunt vervangen voor de normale borstelkop. Een goede budget keuze, waarmee je erg precies te werk kan gaan!

Trends in 2019 – wat is de laatste tijd veranderd?

Een trend die op dit moment aan de gang is op het gebied van scheren, is dat men nog zo min mogelijk wil scheren. Nee, dan bedoel ik niet dat mannen en vrouwen massaal hun baardgroei of okselhaar laten staan. Ze laten deze plekken laseren. Dit laseren gebeurt met een laserapparaat, met een kop van ongeveer 1 cm. Deze wordt geplaatst op het gebied dat behandeld moet worden. Er wordt, een fractie van een seconde, een puls afgegeven, die zich richt op het pigment onderaan de haar. Hierdoor wordt het haarzakje, waar de haar uit groeit, vernietigd. Doordat er een korte puls wordt afgegeven, wordt de huid eromheen beschermd. Afhankelijk van de plek die behandeld wordt, kan de duur van de behandeling variëren van een aantal minuten tot twee uur. Er zijn gemiddeld vijf behandelingen nodig om van alle haren af te zijn. De behandeling doet voor de meesten geen pijn, al voel je wel kleine schokjes. Soms kan dit als irritant ervaren worden en de huid kan wat rood en gezwollen worden, maar dit trekt al snel weg.

De prijs van de behandelingen hangt af van waar je het laat uitvoeren, maar de behandelingen zijn vrij duur. Voor een traject met meerdere behandelingen ben je zo honderden euro’s lichter. Daarnaast zijn de haren niet voor altijd weg. Op den duur worden er weer nieuwe haarzakjes aangemaakt, waardoor er weer nieuwe haren ontstaan. De aanschaf van een scheerapparaat is daarom nooit een verkeerde keuze.

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een scheerapparaat?

Scheerapparaten hebben een aantal eigenschappen waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. Allereerst zijn niet alle scheerapparaten oplaadbaar. Deze moeten aan het netstroom blijven zitten, waardoor je altijd in de buurt van een stopcontact moet scheren. Dit kan soms onhandig zijn. Let hier dus goed op.

Daarnaast zijn sommige scheerapparaten gemakkelijk met warm water af te spoelen. Het voordeel is dat de huidvetten ook makkelijk mee spoelen. Deze blijven bij een scheerapparaat dat niet tegen water kan, vaak zitten. Afspoelbaar betekent alleen niet dat het apparaat ook waterdicht is. Je kunt er dus niet mee onder de douche. Daarvoor moet het apparaat waterdicht zijn. Deze scheerapparaten zijn er ook. Qua kwaliteit gaan deze scheerapparaten er niet op vooruit. Het verhoogt alleen het gebruiksgemak en bespaart tijd, doordat je het onder de douche kunt gebruiken.

Een laatste belangrijke eigenschap van een scheerapparaat is dat ze roterend of vibrerend zijn. Er is nauwelijks verschil in comfort en kwaliteit. De keuze wordt vaak gemaakt op basis van persoonlijke voorkeur.

 

Beste airfryer 2019 uit de Test

Previous article

Dashcam 2019 – Beste Dashcams uit de test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: