Scheerapparaat 2024 – Beste scheerapparaten voor mannen uit de Test

Last update: mei 2024

Scheren kan een vervelende klus zijn, zeker als je een baard hebt die snel groeit. Maar aan de andere kant mogen we tegenwoordig echt niet meer klagen. We hoeven namelijk niet meer in de weer met standaard scheermessen waarmee scheren veel te lang duurt en je ook nog de kans loopt op wondjes. Dankzij elektrische scheerapparaten is scheren een stuk gemakkelijker geworden. Het enige lastige waar je nog doorheen moet is het aanbod van alle scheerapparaten, en dan heb je ook nog eens de baardtrimmer. Maar ook dat is opgelost, want we hebben hieronder voor jou de tien beste scheerapparaten op de markt voor je verzameld!

Best Geteste Braun Series 7 790cc

Braun Series 7 790cc - 6

Series 7 - Scheert in 1 keer wat anderen doen in 2 keer. Braun's super premium lijn zorgt voor een perfecte, grondige en comfortabele scheerbeurt, dankzij de meest innovatieve scheertechnologie. Scheerapparaten uit de 7-serie van Braun hebben een dynamische scheerkop die met duizenden microtrillingen per minuut beweegt, waardoor bij iedere scheerbeweging meer haren worden gegrepen.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Braun Series 7 790cc-4 het beste scheerapparaat is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Braun Series 7 790cc-4 is de Braun Series 3 CoolTec CT4s. Kijk onderstaand voor de overige scheerapparaat testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Braun Series 7 790cc - 6

Braun Scheerapparaat Series 7 790CC Inclusief interactief lcd-schermpje, luxe reisetui en geïntegreerde tondeuse. Series 7 - Scheert in 1 keer wat anderen doen in 2 keer.

Braun Series 5 5147s - Scheerapparaat

De Braun Series5 elektrische scheerapparaten zijn bij elke beweging doeltreffend: zelfs bij dikke baarden en in moeilijke zones. Een 100% waterbestendig scheerapparaat dat wel 7 jaar meegaat, voor maximale prestaties en uitstekend huidcomfort.

Braun Series 9 9380 - Elektrisch Scheerapparaat

Het meest efficiënte elektrisch scheerapparaat ter wereld.* Efficiënt, glad en zacht, voor een onberispelijke scheerbeurt Zo efficiënt als het maar kan: 5 scheerelementen pakken meer haartjes in één beweging dan andere scheerapparaten

Braun Series 7 70-N1200s - Elektrisch Scheerapparaat met 

Elektrisch scheerapparaat voor mannen met 360° aanpassing voor een gladde scheerbeurt, zelfs op moeilijke plekken AutoSense-technologie leest de dichtheid van uw baard en past het vermogen eraan aan.

Braun CoolTec CT4s

Het Braun Series 3 CoolTec elektrische scheerapparaat is het eerste scheersysteem ter wereld met actieve koelingstechnologie. Het geïntegreerde Electric Cooling-koelelement dat zich tussen de scheerbladen bevindt.

Beste scheerapparaat aanraders van 2024

Braun Series 5 5147 S

Reviews

4.3

Gemiddelde van 111 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 111 reviews

Met de Braun Series 5 5147 S heb je een scheerapparaat in jouw handen waarmee je enorm soepel en precies jouw baard perfect scheert. Dit kan je geheel naar wens doen. Vind je het bijvoorbeeld fijn om jouw wangen onder de douche glad te scheren, dan kan dat. Doe je het toch liever bij de een spiegel, zodat je goed kan zien waar je scheert? Dat kan ook. Natuurlijk is het ene gezicht het andere niet. De een heeft een strakke kaaklijn en de ander een kuiltje in zijn kin. Dit scheerapparaat is daarom voorzien van een AutoSensing motor. Het kan daardoor jouw gezichtscontouren perfect volgen en jouw wangen gelijk gladscheren. Daarbij komt dat het scheerapparaat iedere 13 seconden de dikte van de baardgroei meet en zich daarop aanpast. Dit maakt hem ook geschikt voor zware baardgroei en zorgt ervoor dat jouw baard heel precies wordt geschoren. Met de precisietrimmer ze je vervolgens de strakste lijnen rondom de baard en bij jouw bakkebaarden, om de look helemaal af te maken.

Met dit draadloze elektrische scheerapparaat kan je 50 minuten lang scheren, waarna hij in 60 minuten weer is opgeladen.

Pros
 • 100% waterbestendig, 50 minuten draadloos gebruik en opbergetui is meegeleverd.
Cons
 • Geen oplaadstandaard

Braun Series 9 9380cc

Reviews

4.5

Gemiddelde van 84 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 84 reviews

Een efficiënte scheerbeurt, waarbij jouw haartjes en huid optimaal worden beschermd. Wie wil dat nou niet? Het Braun Series 9 9380cc scheerapparaat maakt dit mogelijk. Het heeft allereerste en scheerkop dat bestaat uit vijf scheerelementen. Deze grijpen meer haartjes in één beweging dan veel andere scheerkoppen kunnen. De Lift & Cut trimmer is een onderdeel hiervan en zorgt ervoor dat alle haartjes, dus ook de platliggende haartjes, worden opgetild. Daardoor wordt ieder haartje op precies de juiste hoogte geschoren. Dankzij de Direct & Cut trimmer scheert het scheerapparaat bovendien de haartjes die verschillende richtingen in staan, precies gelijk af. Kortom, je bent hiermee altijd verzekerd van een gelijkmatig en strakke baard.

Niet alleen aan de haartjes is gedacht, ook aan de huid is veel aandacht besteed. Dankzij de Skin Guard en de dubbele OptiFoil wordt jouw huid goed beschermd bij iedere beweging. 

Nu denk je misschien: handig dat het haartjes precies afscheert en de huid beschermd blijft, maar als je er niet bij komt, heb je er niets aan. Ieder gezicht heeft namelijk zijn eigen vormen. De 10-D-flexkop van dit scheerapparaat biedt daar gelukkig de oplossing voor. Het is een 10-directioneel flexibele kop dat uit onafhankelijke flexibele scheerelementen bestaat en zorgt voor maximale aanpasbaarheid aan het gezicht en meer contact met de huid. Als laatste past het scheerapparaat het vermogen aan op jouw baard.

Pros
 • Altijd een gelijkmatig en glad scheerresultaat met ultieme bescherming van de huid, dankzij 5 gesynchroniseerde scheerelementen, Lift & Cut en Direct & Cut trimmers, Skin Guard, 2x OptiFoil en 10-D-flexkop.
 • 60 minuten draadloos scheren.
Cons
 • Duur in aanschaf.

Braun Series 7 70-N1200s

Reviews

4.5

Gemiddelde van 49 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 49 reviews

Met het Braun Series 7 70-N1200s scheerapparaat ben je gegarandeerd van een precieze en gladde scheerbeurt. Dit is onder andere te danken aan de 360° Flex-kop die zich aan jouw gezichtscontouren aanpast, om geen contact met de huid te verliezen. Hierdoor zijn zelfs lastig bereikbare plekken goed glad te scheren. De AutoSense Technology zorgt er vervolgens voor dat ieder haartje precies naar wens wordt geschoren. Een baard is nooit overal even dik. Doordat met deze technologie de dichtheid van de baard regelmatig wordt afgelezen, kan het vermogen daarop worden aangepast. 

Het is niet alleen belangrijk dat het scheerapparaat goed scheert. Je wilt ook dat hij prettig te gebruiken is. Dit scheerapparaat is gemakkelijk te hanteren dankzij de ergonomische handgreep en de soft grip. Het LED-display op het apparaat geeft daarnaast een duidelijk overzicht van het gebruik ervan en van hoe vol de accu nog is. 

Je kunt er tot 50 minuten lang mee scheren. Het hangt natuurlijk van het gebruik af hoe vaak je hem moet opladen, maar bij normaal gebruik is dat maar eens per drie weken. Is hij leeg, maar ben je vergeten hem op te laden. Dan kan je hem in vijf minuten snelladen voor één scheerbeurt.

Pros
 • Gladde, gelijkmatige en precieze scheerresultaten dankzij de 360° Flex-kop en AutoSense Technology.
 • Prettig in gebruik, dankzij ergonomische handgreep en Soft Grip.
 • 50 minuten draadloos gebruik.
Cons
 • Redelijk duur in aanschaf.

Braun Series 7 790cc-4

Reviews

4.7

Gemiddelde van 36 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 36 reviews

De Braun Series 7 790cc-4 maakt het mogelijk dat je er altijd netjes verzorgd bijloopt. Het gezicht is het eerste wat je van iemand ziet. Als je dan met een onverzorgde baard voor de dag komt maak je geen goede indruk. Eerlijk is eerlijk, het is geen goedkoop apparaat. Maar dan heb je ook wat. In tegenstelling tot andere apparaten hoef je niet 2 keer over hetzelfde stukje huid te scheren om resultaat te bereiken. Ook voor verschillende haarrichtingen draait hij zijn hand niet om. Bovendien hoef je niet bang te zijn voor huidirritatie.

Na het scheren maak je deze Braun super makkelijk schoon. Je spoelt hem gewoon af onder de kraan en klaar is kees. Met een druk op de knop activeer je het Clean & Renew systeem. Het apparaat wordt dan schoongemaakt, gedroogd en tenslotte gesmeerd zodat hij klaar is voor een volgend gebruik.

Pros
 • Super snelle oplaadtijd van 1 uur.
 • Handig dus als je vergeten bent hem op te laden.
 • Schoonmaken gaat super makkelijk.
Cons
 • Het is een vrij prijzig apparaat.
 • Nekharen pakt hij wat lastiger.

Engelse video review van Braun Series 7 790cc-4

Braun Series 3 CoolTec CT4s

Reviews

4.3

Gemiddelde van 289 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 289 reviews

De Braun Series 3 CoolTec CT4s is zowel droog als nat te gebruiken. Daarnaast beschikt hij over een ingebouwd koelsysteem zonder dat je gels of een schuim nodig hebt. Het systeem zorgt ervoor dat je huid automatisch wordt gekoeld zodat er minder irritatie ontstaat. Je krijgt er een handige opbergetui bij. Ideaal dus voor op reis. Het apparaat is lekker robuust en kan wel tegen een stootje. Na het opladen gaat hij non stop zo’n 45 minuten mee. Vergeten op te laden? Geen punt. Na 5 minuten opladen is hij klaar voor 1 scheerbeurt. Wel zo handig voor die ene meeting.

Het apparaat ligt lekker in de hand dus ook als je een wat langere scheerbeurt voor de boeg hebt voldoet hij prima. Met de precisietrimmer breng je je bakkebaarden perfect in model. En hij komt ook nog eens tegen een prima prijs. Kortom, je voelt je een ware barbier met deze kanjer!

Pros
 • Heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid.
 • Je kunt er ook onder de douche mee scheren.
Cons
 • De oplader voelt in tegenstelling tot de andere spullen in de set niet zo kwalitatief aan.

Engelse video review van Braun Series 3 CoolTec CT4s

Remington R95 Dual Track

Reviews

4.6

Gemiddelde van 21 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 21 reviews

De Remington R95 Dual Track valt gelijk op door zijn leuke prijs-kwaliteit verhouding. Het is een licht en compact scheerapparaat wat hem perfect maakt voor als je veel onderweg bent of op reis gaat. Hij is ergonomisch vormgegeven waardoor hij lekker in de hand ligt. Je gebruikt hem tot wel een half uur snoerloos. Prima dus voor één scheerbeurt. En ideaal dat er geen irritant snoer meer in de weg zit. Binnen 8 uur is hij weer volledig opgeladen. Hij wordt geleverd met een speciaal beschermkapje zodat je hem veilig op kunt bergen. Er moet bij worden gezegd dat als je veel en intensief scheert je beter even verder kunt kijken.

Pros
 • Dit scheerapparaat is lekker licht en ligt lekker in de hand.
 • Ook heeft hij een compact formaat waardoor je hem makkelijk meeneemt op reis.
Cons
 • Minder geschikt voor intensief gebruik.
 • Lange oplaadtijd.

Engelse video review van Remington R95 Dual Track

XF9000 Ultimate Series F9 Foil Shaver

Reviews

4.4

Gemiddelde van 26 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 26 reviews

De XF9000 Ultimate Series F9 Foil Shaver zal je niet teleurstellen. Met 60 minuten heeft hij een lange gebruiksduur. Op het handige display kunnen aflezen hoe lang je nog hebt. Vergeten hem op te laden maar moet je je wel snel even scheren? Geen probleem. Gebruik gewoon de 5 minuten snellaad functie. Daarnaast is hij waterbestendig waardoor je hem ook nat of onder de douche kunt gebruiken. De detailtrimmer zorgt ervoor dat je ook je snor en bakkebaarden heel precies kunt bijwerken. Met het praktische opbergdoos je berg je hem veilig op of neem je hem makkelijk mee op vakantie of weekend weg.

Pros
 • Lekker lange gebruiksduur na het opladen dus ideaal wanneer je een tijdje geen stopcontact in de buurt hebt.
 • Handige display.
Cons
 • Hij heeft een behoorlijk grote scheerkop.

Engels reclamespotje van XF9000 Ultimate Series F9 Foil Shaver

MAC Styler

Reviews

4.1

Gemiddelde van 32 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.1

Gemiddelde van 32 reviews

Niet alleen is de MAC Styler perfect voor het bijwerken van je baard, hij ziet er ook nog eens geweldig uit. Het design van dit scheerapparaat is prachtig. Een echte blikvanger voor in je badkamer. Als je je MAC Styler mee wilt nemen op reis kan dat makkelijk met de handige meeneem etui. Je kunt er zowel nat als droog mee scheren. De scheerkop beweegt mee met je gezicht waardoor ook lastige plekken zoals je kaaklijn en hals helemaal glad worden geschoren. Ook kun je in iedere richting scheren zodat dat dit huidirritaties opwekt. Geen haartje zal worden overgeslagen!

Pros
 • Super gaaf en uniek ontwerp.
 • Hij is makkelijk in gebruik en erg effectief.
 • Je kunt hem ook onder de douche gebruiken.
 • Dat bespaart je weer wat tijd!
Cons
 • Het is een redelijk groot apparaat.
 • Daardoor ligt hij wellicht wat minder lekker in de hand.

Philips Series 7000 S7510/41

Dit scheerapparaat is speciaal ontworpen om op een soepele manier met je huid om te gaan en gaan wondjes te veroorzaken tijdens het scheren. Het apparaat is daarmee dus perfect voor de gevoelige huid. Daarnaast is het mogelijk om met dit apparaat nat en droog te scheren. Verder beschikt het apparaat over een LED display waarop je kunt zien hoeveel batterij je nog hebt. Nadeel is dat je dit apparaat tijdens het laden niet kunt gebruiken. Houd dus goed in de gaten wanneer hij aan de lader moet. Je kunt er zo´n 17 scheerbeurten mee vooruit tot hij weer opgeladen moet worden.

Philips Series 3000 S3520/06

Het eerste voordeel van dit scheerapparaat van Philips is dat deze wel te gebruiken is tijdens het laden. De andere kant is dan weer dat dit specifieke apparaat alleen geschikt is voor droog scheren. Het speciale ComfortCut-messysteem zorgt er voor dat je comfortabel kunt scheren, zoals de naam al doet vermoeden, maar het systeem zorgt er ook voor dat je bijna geen wondjes kunt veroorzaken. De vier flexibele scheerkoppen maken dat het apparaat de contouren van je gezicht goed kan volgen zodat je vrijwel elk haartje mee kunt pakken tijdens het scheren.

Philips Series 7000 S7370/12

Wederom een scheerapparaat dat uitermate geschikt is voor de man met een gevoelige huid. Het apparaat bevat namelijk speciale comfortringen die bestaan uit duizenden poederachtige microparels. Die voorkomen dat je huid geïrriteerd raakt, maar maken het toch mogelijk om een grondige scheerbeurt uit te voeren. Je kunt nat en droog scheren met dit apparaat, dus ook wanneer je graag gel of schuim gebruikt kun je er mee aan de slag. Trouwens, elk apparaat uit de 7000 Series van Philips zijn ontworpen om veilig te gebruiken in vochtige omgevingen.

Philips series 5000 S5100/06

We zijn allemaal druk en hebben wel wat beters te doen dat scheren. Met dit apparaat kun je scheren zo snel mogelijk achter de rug krijgen dankzij de snellaad functie. Hij is dus zo weer vol zodat je nooit zonder juice zit voor het scheren. De scheerkoppen draaien in vijf richtingen en weten op die manier vrijwel elk gebied van je baard mee te pakken.

Philips series 5000 aquatouch S5420/06

Dit apparaat kan zo goed tegen vocht dat je hem gerust mee onder de douche kunt nemen. Ook voor de mannen die regelmatig hun snor of baard trimmen biedt dit scheerapparaat uitkomst. Je krijgt er een precisietrimmer bij die ook nog eens volledig af te spoelen is. Het ingebouwde MultiPrecision-systeem maakt dat je nooit een haartje overslaat.

Braun Series 5 5040s Wet & Dry

We weten het, veel scheerapparaten uit deze lijst komen van Philips. De apparaten van deze fabrikant zijn dan ook van hoge kwaliteit. Maar ook Braun kan goed meekomen op dit niveau. De flexibele scheerkop met de naam FlexMotionTec maakt het mogelijk om moeiteloos haren te verwijderen op moeilijk te bereiken plekken. Het apparaat kan dus werken voor de fijne beharing op je gezicht, maar het draait ook zijn hand niet om voor zware baardgroei. Ongeacht wat voor baard je hebt, dit apparaat van Braun kan er mee uit de voeten.

Philips S5340

Dan toch weer een scheerapparaat van Philips. Kenmerkend voor deze variant is dat hij beschikt over twee scheersystemen. Het GentlePrecision-systeem dat er voor zorgt dat je huid beschermd is tijdens het scheren en dat alle haartjes weet te verwijderen, en het Super Lift & Cut-systeem dat de haartjes van je baard optilt en vervolgens op de meest comfortabele manier afscheert. Ook beschikt het scheerapparaat over Aquatec Wet & Dry-afdichting zodat je hem droog en nat kunt gebruiken.

Philips Series 7000 S7710/26

Dit apparaat zou je goed kunnen vergelijken met het voorgaande apparaat. Ze beschikken namelijk allebei over het GentlePrecision-systeem en het Super Lift & Cut-systeem. Het mooie is dat dit apparaat heel goed schoon te houden is. Hij beschikt namelijk over een zogeheten Smartclean systeem. Je krijgt er een reinigingsstation bijgeleverd waar je gemakkelijk het apparaat mee schoonmaakt.

Philips Series 9000 S9711/31

Dit scheerapparaat van Philips maakt gebruik van drie verschillende standen.

1. Sensitive, voor de gevoelige huid
2. Normal, voor een normale en grondige scheerbeurt
3. Fast, voor diegene die haast heeft en even snel wil scheren

Keuze genoeg dus wanneer je dit apparaat gaat gebruiken. Het apparaat heeft vrijwel elke functie die alle andere apparaten van Philips ook hebben en die we eerder al beschreven. Daarmee is het de meest complete variant in deze lijst. Maar toch zijn er minpuntjes te benoemen. Hij is niet te gebruiken tijdens het laden en je krijgt er geen precissietrimmer bij waarmee je jouw snor of baard kunt trrimmen.

Braun Series 3 3020

We sluiten de lijst toch nog af met een scheerapparaat van Braun. Dit apparaat beschikt over een driedelig scheersysteem. Braun noemt het MicroComb technologie. Dat systeem bestaat uit twee scheerbladen en een middentrimmer. Die drie componenten werken samen om zo goed en effectief mogelijk lange en korte haren te verwijderen. Het Triple Action FreefLoat systeem zorgt er voor dat het apparaat de contouren van je gezicht zeer precies kan volgen zodat je nooit haartjes mist. Ook prettig is dat het apparaat 100% waterdicht is en je dus niet bang hoeft te zijn om hem te gebruiken in vochtige omgevingen.

Genoeg te kiezen op het gebied van scheerapparaten zoals je kunt lezen. Wil je de keuze makkelijker maken voor jezelf, dan raden we aan één van de apparaten aan te schaffen uit bovenstaande lijst!

Shopgids: alles wat je moet weten over het beste scheerapparaat

Hoeveel kost een gemiddeld scheerapparaat?

In veel verschillende prijscategorieën kun je scheerapparaten vinden, maar met de prijs van een goed apparaat zit je al gauw tussen de 100 en 250 euro.

Welke soorten scheerapparaten zijn er?

Een scheerapparaat werkt op stroom. Door middel van snel roterende mesjes scheert hij haartjes af. Maar er zijn meer manieren om van je ongewenste baardhaar af te komen. Welke dat zijn bespreken we hier.

Scheermesje

Er is natuurlijk het ouderwetse scheermesje. Je kunt dit type scheermes zowel nat als droog gebruiken. Vaak wordt dit type ook gebruikt in combinatie met scheerschuim. Een scheermes scheert heel effectief zolang de mesjes scherp zijn. Het grote nadeel van een ouderwets scheermes is dan ook dat hij bot kan worden.

Baardtrimmer

Een baardtrimmer is een apparaat waarmee je je baard kunt trimmen. Niet iedereen wil immers een glad gezicht. Maar een verwilderde baard is ook geen optie. In dat geval biedt een baardtrimmer uitkomst. Je kunt vaak instellen op welke lengte je je baard wilt bijwerken.
Of het nu een halve Sinterklaas baard is of een hip stoppelbaardje, met een baardtrimmer krijg je het voor elkaar! Een trimmer is dus echt bedoeld voor detailwerk. Baardtrimmers zijn in diverse varianten verkrijgbaar. Zo heb je types die je kleinste randjes bijwerken en exemplaren die juist je hele baard een beurt geven. Vaak wordt een baardtrimmer geleverd met verschillende opzetstukken. Je kunt ook een losse neustrimmer kopen als je echt verzorgd voor de dag wil komen.

Welk scheerapparaat is de beste budget keuze?

De Ultieme Budget Keuze is daarom, met een prijs van €69,99 en een beoordeling met vier van de vijf sterren, de Philips AquaTouch S5420/06. Dit scheerapparaat is al eerder in dit artikel benoemd. Het apparaat is zowel droog, als onder de douche te gebruiken. Het heeft een MultiPrecision-messysteem, met drie Flex-scheerhoofden die vijf draairichtingen hebben. De messen tillen de haren op, waarna ze de lange en korte haren tegelijkertijd afsnijden. Deze scheerhoofden zijn ontworpen om de huid te beschermen. Voor het precisiewerk is er een klein borsteltje meegeleverd die je kunt vervangen voor de normale borstelkop. Een goede budget keuze, waarmee je erg precies te werk kan gaan!

Wat zijn de populairste scheerapparaat merken?

Op het gebied van scheerapparaten zijn er twee merken die vrijwel iedereen wel in huis heeft. Zij domineren met zijn tweeën de markt:

Braun: Hét merk op het gebied van scheerapparaten, die producten biedt met een mooi design en met oog voor kwaliteit.

Philips: Het merk dat al ruim 120 jaar ervaring heeft in het maken van een breed scala aan kwalitatieve elektronische producten.

Scheerapparaat tips voor de beste koop

Met de volgende tips schaf je altijd het beste scheerapparaat aan!

 1. Energiebron

  Scheerapparaten hebben een aantal eigenschappen waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. Allereerst zijn niet alle scheerapparaten oplaadbaar. Deze moeten aan het netstroom blijven zitten, waardoor je altijd in de buurt van een stopcontact moet scheren. Dit kan soms onhandig zijn. Let hier dus goed op.

 2. Waterdicht

  Daarnaast zijn sommige scheerapparaten gemakkelijk met warm water af te spoelen. Het voordeel is dat de huidvetten ook makkelijk mee spoelen. Deze blijven bij een scheerapparaat dat niet tegen water kan, vaak zitten. Afspoelbaar betekent alleen niet dat het apparaat ook waterdicht is. Je kunt er dus niet mee onder de douche. Daarvoor moet het apparaat waterdicht zijn. Deze scheerapparaten zijn er ook. Qua kwaliteit gaan deze scheerapparaten er niet op vooruit. Het verhoogt alleen het gebruiksgemak en bespaart tijd, doordat je het onder de douche kunt gebruiken.

 3. Roterend of vibrerend

  Een laatste belangrijke eigenschap van een scheerapparaat is dat ze roterend of vibrerend zijn. Er is nauwelijks verschil in comfort en kwaliteit. De keuze wordt vaak gemaakt op basis van persoonlijke voorkeur.

Laatste scheerapparaat trends van 2024

Een trend die op dit moment aan de gang is op het gebied van scheren, is dat men nog zo min mogelijk wil scheren. Nee, dan bedoel ik niet dat mannen en vrouwen massaal hun baardgroei of okselhaar laten staan. Ze laten deze plekken laseren. Dit laseren gebeurt met een laserapparaat, met een kop van ongeveer 1 cm. Deze wordt geplaatst op het gebied dat behandeld moet worden. Er wordt, een fractie van een seconde, een puls afgegeven, die zich richt op het pigment onderaan de haar. Hierdoor wordt het haarzakje, waar de haar uit groeit, vernietigd. Doordat er een korte puls wordt afgegeven, wordt de huid eromheen beschermd. Afhankelijk van de plek die behandeld wordt, kan de duur van de behandeling variëren van een aantal minuten tot twee uur. Er zijn gemiddeld vijf behandelingen nodig om van alle haren af te zijn. De behandeling doet voor de meesten geen pijn, al voel je wel kleine schokjes. Soms kan dit als irritant ervaren worden en de huid kan wat rood en gezwollen worden, maar dit trekt al snel weg.

De prijs van de behandelingen hangt af van waar je het laat uitvoeren, maar de behandelingen zijn vrij duur. Voor een traject met meerdere behandelingen ben je zo honderden euro’s lichter. Daarnaast zijn de haren niet voor altijd weg. Op den duur worden er weer nieuwe haarzakjes aangemaakt, waardoor er weer nieuwe haren ontstaan. De aanschaf van een scheerapparaat is daarom nooit een verkeerde keuze.

Een andere trend op het gebied van scheerapparaten is dat het allemaal steeds meer draadloos en gemakkelijker gaat. Natuurlijk zijn er al jaren draadloze scheerapparaten, maar tegenwoordig zijn er vrijwel geen exemplaren meer die niet draadloos zijn. Ook kan je de nieuwste scheerapparaten niet meer met een draad opladen, maar zet je ze in een oplader. Het is een soort docking station waar je het scheerapparaat in plaatst, net je bijvoorbeeld bij een elektrische tandenborstel doet. Sommige van deze stations zijn bedraad en andere zijn oplaadbaar. Die laatste kun je, wanneer ze opgeladen zijn, overal neerzetten wanneer je wilt. Daardoor heb jouw opgeladen scheerapparaat altijd bij de hand. Ideaal!

Samenvatting

Een scheerapparaat is, zoals de naam al doet vermoeden, een apparaat waarmee je je kan scheren. Officieel vallen gewone scheerapparaten voor het scheren van jouw snor of baard, baardtrimmers, ladyshaves, tondeuses en bodygrooms allemaal onder de noemer scheerapparaten. Echter, wanneer men het heeft over een scheerapparaat, dan wordt meestal dat eerste soort bedoeld.

Ga je een scheerapparaat kopen, let dan op de energiebron. Een draadloos scheerapparaat geeft je meer vrijheid, maar met een scheerapparaat op netstroom kan je eindeloos door blijven scheren. Let er ook op of hij waterdicht is en of hij roteert of vibreert. Bedenk voor jezelf wat je graag wenst en controleer bij de aankoop of het scheerapparaat daarover beschikt.

Meer te scheren? Haal alles er in 1 x af met de beste tondeuse uit de test!

Auteur

 • Mijn naam is Rik Kamerik en als huisvader schrijf ik sinds een jaar artikelen voor bestetester.nl met veel plezier. Ik schrijf voornamelijk artikelen over wonen, koken en gezondheid. Ik vind het leuk om onderwerpen onder de loep te nemen.