Top 10 uit de Test

Baardtrimmer – Beste Baardtrimmers in 2019 uit de Test

0
De Beste Baardtrimmers

Bij het kiezen van de beste baardtrimmer is er een aantal zaken waar je op moet letten. Om te bepalen wat voor jou de juiste keuze is moet je eerst goed bedenken wat je precies nodig hebt. Klinkt logisch, maar er worden nogal eens aankopen gedaan die vervolgens eigenlijk niet nodig waren. Allereerst is de lengte van je baard bepalend. Het is natuurlijk prachtig om een set voor de complete baard- en lichaamsverzorging aan te schaffen, maar als je hem enkel voor je baard gebruikt heb je onnodig veel geld uitgegeven. De andere kant is dat goedkoop soms duurkoop is. Kortom: best wat punten waar je op moet letten bij het kopen van een baardtrimmer. Daarom geven we je hier een overzicht van de beste baardtrimmers. Dan zit je altijd goed!

De meest complete verzorging

Om je meteen een optie te geven voor de beste keuze op het gebied van de complete baard- en lichaamsverzorging beginnen we met de baardtrimmer die een echte alleskunner is. De Wahl Stainless Steel Advanced is die trimmer. Het merk Wahl is dan ook een merk dat je terug ziet komen bij de professional. Het trimmersmerk wordt veel gebruikt door kappers, en dat is natuurlijk niet voor niets. Deze stalen trimmer is wat aan de duurdere kant, maar je kunt er dan ook letterlijk alles mee verzorgen. Of je een korte of een lange baard hebt, je kunt hem trimmen met deze trimmer. Met de Wahl Stainless Steel Advanced kun je namelijk van 0,5 mm tot en met 25 mm trimmen.

Een schone scheerbeurt

Niets vervelender dan al die haren in de wastafel na een goede scheerbeurt. Met de Philips BT7210/15 Baardtrimmer heb je helemaal geen troep meer na het trimmen. Deze trimmer heeft namelijk een geavanceerd opzuigmechanisme waardoor haar geen kans meer krijg überhaupt de wastafel te raken. Het is daarnaast een trimmer die perfect is voor precisiewerk. Dat maakt hem vooral geschikt voor kortere baarden.

Het perfecte instapmodel

De Philips OneBlade Baardtrimmer is het perfecte instapmodel voor de mensen die niet teveel geld uit willen geven en geen immense baarden dragen. Deze trimmer is haast net zo slank als een normaal scheermesje en daarmee zeer handzaam. Het is een trimmer, maar door de uiterst geavanceerde mesjes kun je zelfs gladscheren met deze trimmer.

Waar voor je geld

Met de Braun MGK3080 Baardtrimmer set doe je aan aankoop waarmee je écht waar voor je geld krijgt. Het gaat hierbij dan ook om een set die je aanschaft: je krijgt een detailtrimmer, body groomer, oor- en neustrimopzetstuk wanneer je deze trimmer koopt. Het is daarmee een van de volledigste baardtrimmers voor een lage prijs.

Lasertechnologie

Ja, er zijn baardtrimmers te koop met heuse lasertechnologie. De Philips BT9290/32 Baardtrimmer is er zo’n eentje. Deze trimmer gebruikt een laser om jou precies te laten zien waar je aan het trimmen bent. Die laser is vooral handig voor mannen met een langere baard. Bij hen is namelijk vaak sprake van losstaande op de jukbenen die je dan ook wilt kunnen bijwerken. Met behulp van de laser wordt dat een stuk gemakkelijker.

Trimmen onder de douche

Heb je een korte baard maar wil je liever ook andere lichaamsdelen kunnen trimmen? Dan is de BaByliss For Men E837E Baardtrimmer een goede keuze. Het scheren van je baard kan er zeer goed mee, maar ook het trimmen van je neus, oren, borst of andere plekken is geen probleem. Daarnaast is het erg prettig dat je de trimmer onder de douche kunt gebruiken. Lekker efficiënt toch! Wanneer je deze trimmer aanschaft krijg je er ook nog een oplaadstation bij zodat je hem snel en gemakkelijk op kunt laden.

Profiteren van extra baardproducten

Een baardtrimmer is natuurlijk prachtig, maar waarom zou je er niet nog extra verzorgingsproducten voor je baard bij aanschaffen. Dat kan ook gewoon in één aankoop, door te kiezen voor de Remington MB4045 Baardtrimmer. Deze trimmer wordt namelijk geleverd met een baardschaar en een baardkam. Maar dat is nog niet alles, er zit namelijk ook een precisietrimmer bij waardoor je per 0,5 mm kunt opschalen hoe lang of kort je wilt trimmen. Het maakt hem uitermate geschikt voor de korte tot middelgrote baard.

Voor de wat langere baard

Heb je al een wat langere baard? Overweeg dan de aanschaf van de Braun BT5090 Baardtrimmer. Braun is een bekend merk dat wel meer trimmers heeft, maar niet zo heel veel voor de langere baard. Deze trimmer is daar echter wel heel geschikt voor. Dankzij de bijgeleverde trimkoppen kun je namelijk baarden trimmen tot 20 millimeter lengte. Wanneer je een lange baard hebt zal je niet zo snel gaan trimmen onder de douche, maar het kán wel met deze trimmer. Wat sowieso fijn is, is dat hij af te spoelen is onder de kraan zonder verdere gevolgen.

Een trimmer met display

Remington is een bekend merk dat aan elke trimmer wel iets unieks heeft meegegeven. Zo ook aan de Remington MB4700 Baardtrimmer. Deze trimmer heeft een heus beeldscherm. Op deze display kun je instellen op welke lengte je jouw baard wilt trimmen. Maar pas echt bijzonder is de geheugenfunctie van dit specifieke apparaat. Hij onthoudt namelijk precies op welke lengte je jouw baard de vorige keer hebt getrimd. Zo kun je altijd op dezelfde lengte trimmen. Verder is hij ongelooflijk precies. Je kunt namelijk op maar liefst 175 lengtestanden je baard trimmen!

Geen geklungel met opzetkammen

Met de BaByliss For Men SH510E Baardtrimmer hoef je nooit meer te stuntelen met opzetkammen. Deze baardtrimmer heeft een unieke manier om de trimlengte te regelen. Rondom de mesjes zijn kleine pinnetjes bevestigd. Wanneer je de trimlengte verhoogt, zullen de pinnetjes steeds verder naar buiten gaan staan. Dit maakt het mogelijk om zonder opzetkammen je baard te trimmen. En dat scheelt een hele hoop gedoe. Daarnaast maakt de trimmer gebruik van ‘normale’ messen zoals bij een scheerapparaat. Hierdoor kun je alle haren gelijkmatig bijwerken.

De Ultieme Budget Keuze: Goedkoop en goed

Een goede baardtrimmer kost je gemiddeld 40 tot 50 euro. Wil je een goede baardtrimmer voor een klein budget? Dan is de Remington MB4125 Beard Boss Styler iets voor jou. Deze baardtrimmer kost nog geen €30 en heeft bij de beoordeling van consumenten op Bol.com 4,5 van de 5 sterren gekregen. Het apparaat heeft een mooi ontwerp, dat makkelijk vast te houden is voor goede grip en maximale controle. De trimmer heeft elf verschillende lengtestanden. Zonder opzetstuk kan voor lengtes van 0,4 tot 1 mm gekozen worden en met opzetstuk voor 1,5 tot 1,8 mm. Een ruime keuze dus voor allerlei soorten stijlen.

Overzicht van populaire merken

Hoewel er een groot aanbod is aan baardtrimmers, zijn er drie merken die qua populariteit met kop en schouders boven de andere uitsteken:

  • Philips: Dit ruim 120 jaar oude merk begon met de gloeilamp en biedt inmiddels allerlei producten aan op het gebied van wonen, elektronica, baby, tuin en muziek. Innovatie en de mens staat daarbij centraal.
  • Braun: Dit merk is gespecialiseerd in scheerapparaten. Mannen en vrouwen kunnen er kwalitatieve scheerapparaten en verdere benodigdheden van vinden, die er ook nog eens mooi uit zien.
  • Remington: Dit merk is de op een na grootste speler op het gebied van scheerapparaten en trimmers, waarbij innovatie en design hoog in het vaandel staan.

Trends in 2019 – wat is de laatste tijd veranderd?

Tegenwoordig zijn baarden niet meer van het straatbeeld weg te denken. Het is een trend om een baard te laten staan. Het is dan ook niet gek dat de ene na de andere succesvolle barbershop wordt geopend.

Nu het dragen van een baard steeds populairder wordt, zijn er, net als bij kapsels, verschillende stijlen waaruit gekozen kan worden. Het is erg persoonlijk welke stijl het beste bij iemand past. Het is namelijk afhankelijk van de vorm van jouw hoofd, maar ook van je karakter en persoonlijkheid. Het bepaalt jouw uitstraling. Wat de ene man goed staat, kan bij de andere dus heel lelijk zijn.

Er zijn verschillende baardstijlen die in 2019 erg trendy zijn. Allereerst de ‘long stub’, oftewel de lange stoppelbaard. Dit is een wat wildere en donkere variant stoppelbaard, doordat de stoppels 6 à 7 mm lang zijn. Deze baardstijl is lastig te onderhouden, maar dit onderhoud hoef je maar om de drie tot vijf dagen te doen.

Een andere baardstijl die je op dit moment vaak ziet, is de sik of de goatee. Deze baard wordt op de kin gedragen en de haarlijn begint net onder de onderlip. De sik is net zo breed als de mond. Vanaf de mondhoeken worden de wangen dus gladgeschoren.

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van baardtrimmers?

Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een baardtrimmer. Allereerst moet de baardtrimmer de haren trimmen op de lengte die jij wilt. Let dus goed op de lengtestanden van het apparaat. Ook is het belangrijk dat de baardtrimmer comfortabel en stevig in gebruik is. Trimmen is vaak precisiewerk, waardoor je het apparaat goed moet kunnen bedienen. Let er daarnaast op dat je sommige baardtrimmers onder de douche kunt gebruiken en sommige juist niet. Als laatste worden er bij sommige baardtrimmers allerlei accessoires en verwisselbare koppen geleverd en bij andere niet. Let bij de aanschaf op wat jij graag zou willen en wees je ervan bewust dat baardtrimmers in de essentie hetzelfde zijn, maar in feite erg kunnen verschillen.

Beste oorthermometer 2019 uit de Test

Previous article

Beste Stofzuigers in 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: