Beste Dashcam 2023 uit de Test

Beste Dashcams uit de test van 2023

Een dashcam ken je misschien wel van de filmpjes op internet waarop weggebruikers te zien zijn die allerlei regels aan hun laars lappen of die gevaarlijke manoeuvres uitvoeren. Dashcams zijn camera’s die je op het dashboard van je auto kunt bevestigen en die vast leggen wat er op de weg gebeurt. Een dashcam wordt ook wel dashboard camera of auto camera genoemd. In Nederland en andere Europese landen worden deze camera’s steeds populairder. In Aziatische landen en ook in Rusland waren de camera’s al langere tijd ongelooflijk populair. Door het succes van deze camera’s komen er steeds meer modellen op de markt, waardoor het telkens moeilijker wordt om een keuze te maken voor de aanschaf van een dashcam. Daarom hebben we een top 10 voor je samengesteld met daarin de beste dashcams!

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Nextbase 312GW de beste dashcam is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Nextbase 312GW is de BlackVue DR750S-1CH Full HD 60FPS. Kijk onderstaand voor de overige dashcam testresultaten.

Beste dashcam aanraders van 2023

Smartwares CWR-37701 Full HD dashcam

Smartwares CWR-37701 Full HD productfoto

Wil je graag meehelpen aan veiliger verkeer en gevaarlijke situaties kunnen opnemen en registreren? Dan heb je aan de Smartwares CWR-37701 Full HD dashcam een hele goede. Het is jouw hulp om in lastige verzekeringskwesties altijd haarscherpe beelden in full HD te hebben. 

De camera beschikt over een Sony sensor met een 140 ° kijkhoek en is ook geschikt om ’s nachts mee te filmen. Je hebt daardoor een erg breed beeld van wat er om jouw auto heen gebeurt, waardoor je zowel overdag als ’s nachts gevaarlijke situaties en ongelukken goed kan vastleggen. Het apparaat is voorzien van een microfoon en luidspreker, zodat bijvoorbeeld ook getoeter terug te horen is. 

Je kunt de beelden terugkijken op het 2” TFT display, maar door hem met een USB kabel aan jouw laptop of computer te verbinden, kan dit ook op een groter beeld. 

De dashcam heeft een micro SD-kaartslot voor kaarten tot 32 GB, wat een maximale opslagtijd van 3,5 uur inhoudt. Is de kaart vol, dan worden de oudste beelden automatisch overschreden. Daardoor heb je altijd de meest recente beelden beschikbaar. Natuurlijk gebeurt het ook regelmatig dat iemand tegen een geparkeerde auto aan rijdt of dat een autodeur per ongeluk tegen een auto aan komt. Jij bent er dan niet zelf bij, maar dankzij de parkeermodus kan het toch worden opgenomen. Zodra er iemand tegen de auto aan botst, start de dashcam met opnemen. Ook doet hij dit direct wanneer je de auto start. Natuurlijk moet de dascham wel ten alle tijden zijn aangesloten op de voeding van de auto.

Pros
 • 3,5 uur aan materiaal kan bewaard worden en bij een volle kaart wordt het oudste materiaal automatisch overschreven. Parkeermodus.
Cons
 • Buiten de 140 ° heb je geen beeld.

Xiaomi 70mai Dash Cam Pro – Global

Xiaomi 70mai Dash Cam Pro – Global productfoto

Met de Xiaomi 70mai Dash Cam Pro heb je een onwijs goede dashcam in jouw auto, waarmee je heel duidelijke beelden kunt vastleggen. Het heeft namelijk een 140° lens, waardoor je alles wat voor jouw auto gebeurt kunt vastleggen. De 5MP F/1.8 camera heeft een Sony IMX335-sensor, wat zorgt voor scherpe video’s met indrukwekkende details. Veel licht, weinig licht, mist of sneeuw: de beelden zijn altijd helder. Het is zelfs mogelijk om de kentekenplaten van de auto’s die voor je rijden goed vast te kunnen leggen. Dat kan extra handig zijn wanneer je in lastige verzekeringskwesties bent beland.

Natuurlijk heeft de dascham geen oneindig geheugen, maar dankzij de slimme technologie worden altijd de oudste beelden als eerst overschreven. Behalve de beelden waarop een noodsituatie te zien is. Die worden namelijk automatisch herkent en opgeslagen in een aparte map om te voorkomen dat ze kunnen worden overschreven.

De dashcam is voorzien van Parking Surveillance, waardoor hij automatisch aangaat wanneer iets of iemand tegen jouw auto aan botst. Zo kan je ook beelden terugkijken van situaties waar je zelf niet bij was. Het apparaat kan veilig en praktisch bediend worden, dankzij de spraakbesturingsfunctie en de WiFi-functie. Via een app op jouw telefoon kan je daardoor gemakkelijk de beelden terugkijken. Ideaal!

Pros
 • Scherpe en gedetailleerde beelden, Parking Surveillance, spraakbesturing en Wifi-Functie voor verbinding met de app.
Cons
 • De hoek van het scherm is niet aan te passen.

Mio MiVue 788

Mio MiVue 788 Connect productfoto

Het is natuurlijk al vreselijk als je betrokken bent bij een aanrijding of jouw auto op een andere manier wordt beschadigd, maar het is al helemaal een nachtmerrie als je niet kan aantonen dat het andermans schuld is. Het merk Mio heeft met dat in het achterhoofd de Mio MiVue 788 Connect dashcam gemaakt, zodat je altijd de aansprakelijkheid kan aantonen. Deze dashcam levert uitstekende beeldkwaliteit, dankzij glasheldere 1080p full HD met 30fps en een 140° groothoeklens. Het kan gemakkelijk kentekenplaten, verkeersborden en wegmarkeringen registeren, zodat je goed kan zien wat de verkeerssituatie was en wie erbij betrokken waren. Zelfs met weinig licht kan je dit goed zien.

Het apparaat is voorzien van een G-sensor dat onverhoedse veranderingen in beweegrichting en botsingen detecteert. Er worden vervolgens automatisch noodopnames gemaakt die niet overschreven kunnen worden wanneer de SD-kaart vol is.

Plaats een microSD-kaart in de dashcam, sluit het apparaat aan op de voedingsbron van de auto en start de motor. Vervolgens begint hij automatisch te filmen. Het apparaat heeft een intuïtief menu met grote pictogrammen, waardoor het gebruik ervan erg eenvoudig is.Via een Wifi-verbinding kan je de dashcam aansluiten op jouw smartphone, zodat de beelden naar een app doorgestuurd kunnen worden. Zo heb je altijd een back-up paraat.

Pros
 • Scherpe beelden, ook met weinig licht, G-sensor, noodsituaties kunnen niet overschreven worden, verbinding met smartphone mogelijk en met ingebouwde GPS.
Cons
 • In recensies komt naar voren dat de verbinding met een smartphone niet goed werkt.

Nextbase 312GW

Nextbase 312GW product foto

Beter het zekere voor het onzekere. Dat is een motto waar ze bij Nextbase helemaal achter staan. De Nextbase 312GW zal je dan ook niet teleurstellen. Deze dashcam zorgt voor kwalitatief uitstekende beelden. En je hoeft niet te wachten om de beelden terug te kijken. Je kunt ze gewoon via je tablet, laptop of smartphone zien wanneer je maar wilt. En eventueel doorsturen naar je verzekeraar mocht dit nodig zijn. Je bevestigt hem super eenvoudig op je achteruitkijkspiegel. Dit doe je door middel van magneten. Je hebt dus geen gedoe met een ingewikkeld bevestigingssysteem.

Dankzij dit handige systeem kun je de camera bovendien makkelijk verwijderen zonder dat hij enige sporen van beschadiging achterlaat. Dit is ideaal wanneer je hem niet in het zicht wilt laten hangen of wanneer het erg heet wordt in je auto. Kortom, een prima dashcam voor een prima prijs!

Pros
 • Heel makkelijk de bevestigen en net zo makkelijk te verwijderen. Beelden zijn eenvoudig en snel door te sturen via de wifi verbinding.
Cons
 • Deze dashcam beschikt niet over een touchscreen.
Engelse video review van Nextbase 312GW

BlackVue DR750S-1CH Full HD 60FPS

BlackVue DR750S-1CH Full HD 60FPS product foto

De BlackVue DR750S-1CH Full HD 60FPS is een dashcam zoals een dashcam bedoeld is en meer. We geven dan ook gelijk toe dat hij niet echt goedkoop is. Maar daar krijg je wel veel voor terug. Hij maakt vloeiende beelden van uitstekende kwaliteit. Daarnaast kun je ook wanneer het donker is alles goed terugzien. En zelfs in extreme hitte presteert hij nog. Ook op een hete zomerdag hoef je dus niet bang te zijn dat de kwaliteit van de beelden verloren gaat. In de cloud van 64 GB wordt alles opgeslagen zodat je erbij kunt wanneer dat nodig is.

Voor overschrijving hoef je niet bang te zijn, daar is hij tegen beveiligd. Je zult verstelt staan van de mate waarin details zichtbaar zijn op opnames. Dit kan net het verschil maken om als bewijsmateriaal te dienen wanneer je het nodig hebt. Wij zijn dan ook een grote fan van deze dashcam en als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder!

Pros
 • Het is een veelzijdige dashcam met veel mogelijkheden en opties. De beelden zijn van super kwaliteit, ook in het donker.
Cons
 • Deze dashcam is behoorlijk aan de prijs.
Engelse video review van BlackVue DR750S-1CH Full HD 60FPS

Mio MiVue 785

Mio MiVue 785 product foto

De Mio MiVue 785 geeft niet zomaar videobeelden weer. Nee, het zijn beelden in HD kwaliteit. Video’s van slechte kwaliteit zijn dus verleden tijd! Wel zo fijn dus als je ook nog een beetje wilt herkennen wat er allemaal is gebeurd. Hij beschikt over een parkeermodus zodat je je auto altijd veilig achter kunt laten. Daarnaast legt de GPS functie precies vast welke route je hebt gereden. En niet alleen kun je beelden vastleggen en je route terugzien, hij detecteert ook nog eens flitspalen! Deze functie wordt iedere maand geupdate zodat je altijd op de hoogte bent van waar deze zich bevinden.

Pros
 • Je zult minder snel een bekeurig op de mat krijgen dankzij het detectiesysteem voor flitspalen. Met de parkeermodus laat je je auto met een gerust hart achter.
Cons
 • De hoeveelheid opties kunnen overdonderd werken als je weinig ervaring hebt met techniek.
Video review van Mio MiVue 785

Nextbase NB DVR 612GW

Nextbase NB DVR 612GW product foto

De Nextbase NB DVR 612G is een ware must have als jij je auto wilt beschermen. En niet alleen bescherm je je auto ermee maar ook jezelf. Denk aan een ongeval waarbij je moet bewijzen dat jij niet degene was die fout zat. Hij maakt beelden in 4K kwaliteit, wat de hoogste kwaliteit van het moment is! Geen beelden meer met 3 pixels dus, aan deze dashcam heb je tenminste echt wat. Deze Nextbase is strak en modern vormgegeven waardoor hij niet zal misstaan in je auto. Hij heeft een brede kijkhoek van zo’n 140 graden. Je kunt alles dus goed in de gaten houden. Via de WiFi functie kijk je alle beelden via je smartphone.

Pros
 • Ten alle tijden kun je je auto in de gaten houden dankzij de wifi verbinding. Daarnaast is hij erg gebruiksvriendelijk.
Cons
 • Als je gebruik wilt maken van de Ultra HD Resolution functie moet je de Nextbase micro SD-kaart van 64 GB met adapter aanschaffen.
Engelse video review van Nextbase NB DVR 612GW

Caliber Dashcam DVR110

Caliber Dashcam DVR110 product foto

De Caliber Dashcam DVR110 valt gelijk op door zijn zachte prijsje. Hij bewijst dat een kwalitatieve dashcam niet duur hoeft te zijn. Met de speciale G-sensor wordt waargenomen wanneer er een ongeval plaatsvindt. Hij registreert deze beelden automatisch. Zie je zelf iets gevaarlijks, grappigs of een ongeval gebeuren? Klik dan handmatig op de SOS knop. Deze beelden worden automatisch bewaard. Deze Caliber is ook geschikt voor nachtopnamen. Je plaatst deze dashcam eenvoudig met een zuignap aan je voorruit. Hij is dus zeker van een hoog caliber!

Pros
 • Hij registreert beelden automatisch op momenten dat je het nodig hebt. Je bent achteraf dus altijd voorzien van bewijs.
Cons
 • De zuignap werkt niet altijd gelijk optimaal.

De Mini 0806s

De Mini 0806s is een van de populairste dashcams, en dat is niet voor niets het geval. Hij is dankzij een nieuwe en verbeterde batterij nog betrouwbaarder dan vorige modellen. De dashcam beschikt niet over wifi, maar hij maakt wel beelden van enorm goede kwaliteit. Daarnaast biedt hij de mogelijkheid om een CPL filter te plaatsen. Wat bij een dashcam ook altijd fijn is, is wanneer hij compact is zodat het niet opvalt dat je met een camera in je auto rijdt. Deze camera is uiterst minimalistisch en handzaam.

De AZDome GS63H

Dit model is één van de eerste exemplaren die in 4K resolutie filmt. Een betere kwaliteit video maken met een dashcam dan met de AZDome GS63H gaat je niet lukken. Het model kost slechts een kleine 100 euro, maar maakt betere beelden dan modellen van boven de 250 euro. Daarbij beschikt hij ook nog eens over ingebouwde wifi en GPS, heeft hij een parkeerstand en G-sensor en een mooi 2.4 inch LCD scherm om de beelden op te bekijken en instellingen te wijzigen.

De Qvia AR790 WD 2CH

Het merk Qvia is relatief nieuw binnen de markt van de dashcams. De Qvia AR790 WD 2CH laat zien dat het merk zich richt op slim design en een goede prijs kwaliteit verhouding. Dezelfde fabrikant maakt namelijk ook dashcams van het merk LUKAS. Dat merk is in tegenstelling tot Qvia gericht op de high-end markt met LCD schermen. Dit model van Qvia beschikt over alle functies die je kunt bedenken voor een dashcam, heeft een slim design en is niet te duur. Precies wat Qvia wil bewerkstelligen dus.

De Mini 0906

De Mini 0906 is ook een van de populairdere modellen die er te krijgen zijn op het gebied van dashcams. We beschreven hiervoor de Mini 0906s al, deze variant is als het ware de 2CH versie van dat model. Dat houdt in dat het een 2 channel dashcam is en beschikt over twee camera’s in plaats van één.

De AZDome GS63H Dual

Dit model is de 2CH van de AZDome GS63H die we eerder al beschreven. De AZDome GS63H Dual beschikt over een extra achter camera waarmee je ook nog eens prima beelden kunt schieten. De tweede camera beschikt onder andere over vier High-Brightness LED’s. Die zijn super handig, want als je de extra meegeleverde bekabeling aansluit aan het achteruitrijd licht gaan die LED lampen branden zodra je achteruit rijdt met je auto.

De Qvia QR790 WD 2CH

De nieuwste camera van Qvia is de Qvia QR790 WD 2CH. Ook dit is zoals je aan de titel kunt zien een 2 channel dashcam en hij is ook nog eens zeer rijk uitgerust. Hij heeft ingebouwde wifi en GPS en beschikt over SONY Starvis beeldsensors in alle twee de camera’s. Het prettige aan dit merk uit Zuid-Korea is dat het regelmatig updates uitvoert en daarom altijd werkt aan het optioneel laten functioneren van jouw dashcam.

De LUKAS LK-9370 WD

De LUKAS LK-9370 WD is de eerste dashcam in deze lijst van het merk LUKAS, dat we eerder al even beschreven. Kenmerkend zijn de high-end camera’s met prachtige LCD schermen. Dit model is een 2CH dashcam met Wifi dat voorzien is van een 3.5 inch Touchscreen LCD scherm. Een echte LUKAS wat dat betreft. Verder beschikt hij over een ingebouwde GPS, een G-sensor, Motion detection en heeft hij een indrukwekkende 512gb aan opslagcapaciteit.

De Dashcam Y900

Het model van de Dashcam Y900 is er één die je tot de goedkoopste 2 channel dashcams kunt rekenen. Dat betekent niet dat je een afdankertje koopt. Hij heeft een groot 4.0 inch scherm die je normaal pas bij dashcams van over de 300 euro tegenkomt. Wel moet je het bij deze camera doen zonder GPS of wifi. Ook deze camera heeft een parkeerstand en ingebouwde G-sensor. Daarnaast beschikt de achter camera over vier high-brightness LED’s.

Qvia R975 WD

De Qvia R975 WD is wanneer je niet naar de prijs kwaliteit verhouding kijkt maar puur naar de specificaties, eigenlijk de beste dashcam uit deze lijst. Maar ook de duurste. Omdat het toch voor de meeste mensen een belangrijke factor is wat de kosten zijn, zal je wel in overweging moeten nemen dat dit exemplaar 400 euro kost. Wat betreft de specificaties heeft deze dashcam echter alles wat je hartje begeert.

De BlackVue DR750S-2C

De laatste camera in deze lijst is de BlackVue DR750S-2C. Ook deze camera is niet bepaald de goedkoopste, maar het is wel de eerste camera met Cloud mogelijkheden. Dankzij deze functie kun je op afstand via een Wifi hotspot inloggen en live meekijken met de camera of zelfs communiceren met de chauffeur. Indrukwekkende functies! Nadeel is dat deze functie wel maandelijkse kosten met zich mee brengt. Wat betreft specificaties is het echter een dashcam die prima mee kan komen met de andere camera’s binnen deze prijsklasse.

Zoals je misschien wel verwacht had zijn er vooral verschillen op het gebied van de prijs kwaliteit verhouding van de camera’s, maar ook wanneer je op zoek bent naar specifieke functies kun je verschillende camera’s tegen elkaar wegstrepen. In ieder geval doe je er goed aan om een camera uit bovenstaande lijst te kiezen wanneer je een dashcam wilt aanschaffen!

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste dashcam

Hoeveel kost een gemiddelde dashcam?

Voor een goede dashcam, waar je goed het verkeer mee kunt filmen, ben je al gauw €150 à €200 kwijt.

Welke soorten dashcams zijn er?

Een dashcam kun je nog het best vergelijken met een soort black box voor je auto. Je weet wel, zo’n zwarte doos die in een vliegtuig zit. Zo’n apparaat registreert namelijk veel gegevens. Met name als er iets misgaat kan dit heel handig zijn want je kunt er allerlei informatie mee traceren. Maar welke soorten dashcams zijn er eigenlijk en wat kun je ermee? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Dual dashcam
Naast gewone dashcams zijn er ook dual dashcams op de markt. Met dit type dashcam krijg je niet 1 maar 2 camera’s. Je bevestigt 1 camera voorin de auto en de andere achterin. Zo kun je ook filmen wat er achter je allemaal gebeurd.

Dag- of nachtopnames
Als je alleen beelden op wilt nemen wanneer je overdag in de auto zit dan voldoet zo’n beetje ieder model. Wil je echter ’s nachts ook extra veiligheid voor je auto kies dan voor een type die ook voor nachtbeelden geschikt is.

Andere signalering
Je kunt met een dashcam uiteraard beelden opnemen. Dit met als doel de veiligheid van jezelf en je auto te waarborgen. Maar een dashcam kan nog meer functies hebben. Denk aan flitspaalsignalering, signalering als je voorganger te dicht bij komt of wanneer je over een doorgetrokken streep rijdt. Bedenk je dus van te voren goed waar jij je dashcam voor wilt gebruiken.

Welke dashcam is de beste budget keuze?

De Dashcam GS63H van Allcam is een Ultieme Budget Keuze, doordat hij maar €99 is en een beoordeling van vier van de vijf sterren heeft op Bol.com. De kwaliteit is erg goed, vooral voor die prijs. De camera heeft een 4K resolutie, wat zorgt voor een goede beeldkwaliteit. De High Dynamic Range technologie zorgt ervoor dat de beelden, ook op hoge snelheden en in het donker, maakt de beeldkwaliteit nog beter. Daarnaast heeft de dashcam Wifi, waarmee de beelden die zijn gemaakt draadloos kunnen worden bekeken. Er zit een GPS in, zodat de snelheden en andere coördinaten bijgehouden kunnen worden. Tot slot heeft hij een parkeerfunctie, waarmee de auto wordt beveiligd tijdens het parkeren en een G-sensor die ongelukken opmerkt en de beelden ervan automatisch veilig opslaat. Een erg goede dashcam dus, voor relatief weinig geld.

Wat zijn de populairste dashcam merken?

Er zijn veel merken, die relatief weinig verschillende dashcams verkopen. Het is niet zoals bij goede compact camera’s of de beste spiegelreflexcamera. Er zijn eigenlijk geen merken die significant boven andere merken uitstijgen wat betreft de populariteit. Een aantal merken die wel veel gekocht worden, zijn:

Nextbase: Dit merk is gespecialiseerd op apparatuur voor in de auto, zoals dvd-spelers en dashcams.

Mio: Een grote speler op de markt van de mobiele navigatieapparatuur, waar fietscomputers, navigatiesystemen voor in de auto, sporthorloges en dus de dashcams een aantal producten van zijn.

Garmin: Een grote aanbieder van kwalitatieve navigatieapparatuur die gebruikt kunnen worden in de natuur, tijdens het sporten en in voertuigen.

Dashcam tips voor de beste koop

Met onze tips en aandachtspunten zul je altijd een goede koop dashcam doen! Dashcams kunnen een aantal verschillende functies hebben, waar je bij de aanschaf ervan op moet letten. Een aantal hiervan zullen worden benoemd. Bedenk of je het belangrijk vindt dat jouw dashcam die functies heeft. Ze bepalen natuurlijk wel de prijs.

 1. GPS

  Allereerst hebben sommige dashcams een GPS. Hiermee kunnen, zoals al benoemd is, snelheden en coördinaten bijgehouden worden, maar ook de tijdstippen van bepaalde posities.

 2. G-sensor

  Sommige dashcams hebben ook de reeds benoemde G-sensor. Deze sensor registreert stevige remacties, schokken en botsingen en slaat dan automatisch een aantal minuten voor en na de actie op.

 3. Eventmodus

  Wanneer een dashcam een eventmodus heeft, zal hij alleen filmen wanneer door de G-sensor een verdachte beweging wordt gedetecteerd. Hij filmt dan niet altijd, wat andere dashcams wel doen. Het voordeel hiervan is dat het geheugenkaartje minder snel vol raakt.

 4. Loopfunctie

  Een andere functie die van pas komt wanneer het geheugen van de dashcam vol raakt, is de loopfunctie. Dit zorgt ervoor dat, wanneer het geheugen vol is, de oudste beelden zullen worden overschreven. Je hebt dus altijd de meest recente beelden.

Laatste dashcam trends van 2023

De dashcam wordt tegenwoordig veel in auto’s gebruikt. Mensen vinden het fijn om gebeurtenissen of asociaal rijgedrag van een bestuurder vast te kunnen leggen. Ook voor de verzekering is het soms handig dat bijvoorbeeld een botsing op beeld staat.

Een verandering die afgelopen jaar heeft plaatsgevonden, beperkt wel het gebruik van de beelden van de dashcam, namelijk de aanscherping van de privacywetgeving. Privacy staat hierdoor nog hoger in het vaandel en deze moet strenger worden beschermd. Ook die van bestuurders die roekeloos rijgedrag vertonen. Op de beelden die een dashcam maakt, wordt van alles vastgelegd waarmee een persoon direct of indirect geïdentificeerd kan worden. Een indirecte manier is bijvoorbeeld door middel van het kenteken. Dit is verboden, waardoor het online zetten van de beelden van een dashcam meestal niet toegestaan is. Het bij het gebruik van de dashcam rekening met deze wetgeving.

Wat het afgelopen jaar regelmatig in het nieuws voorbijkwam, was dat mensen tijdens het rijden live gingen op social media, zodat je mee kon kijken. Met veel dashcams is het tegenwoordig mogelijk om dat direct vanaf dit apparaat te doen. Er zijn voorbeelden waarbij dit op een manier gedaan werd die niet de bedoeling is, zoals automobilisten die met hoge snelheden over de snelweg of door steden heen scheurden, maar je kunt het natuurlijk ook op een hele leuke manier inzetten. Rijd door een mooi landschap en neem jouw Facebook-vrienden met je mee. In de tijden dat we veel binnen zitten, kan dit erg leuk zijn.

Samenvatting

Een dashcam is een camera waarmee je gemakkelijk en gedetailleerd verkeerssituaties kunt filmen. Bevestig hem aan de voorruit of plaatst hem op jouw dashboard en hij filmt alles wat er voor de auto gebeurt. Heb je een gevaarlijke verkeerssituatie meegemaakt, dan kunnen deze beelden jou hierbij helpen. De meeste dashcams kunnen alleen de voorkant van de auto filmen, maar met de zogeheten dual dashcams kan je ook een camera bij de achterruit plaatsen. 

Let er bij de aanschaf van een dashcam op of hij een gps-functie, G-sensor en/of eventmodus heeft. Ook kan het handig zijn als hij een loopfunctie heeft, zodat de oudste beelden kunnen worden overschreven wanneer de kaart vol is. De meest recente beelden houd je dan altijd beschikbaar.

Vorige test

Scheerapparaat 2023 – Beste scheerapparaten voor mannen uit de Test

Volgende test

Beste Powerbank 2023 uit de Test