Beste Dashcam 2024 uit de Test

Last update: juli 2024

Een dashcam ken je misschien wel van de filmpjes op internet waarop weggebruikers te zien zijn die allerlei regels aan hun laars lappen of die gevaarlijke manoeuvres uitvoeren. Dashcams zijn camera’s die je op het dashboard van je auto kunt bevestigen en die vast leggen wat er op de weg gebeurt. Een dashcam wordt ook wel dashboard camera of auto camera genoemd. In Nederland en andere Europese landen worden deze camera’s steeds populairder. In Aziatische landen en ook in Rusland waren de camera’s al langere tijd ongelooflijk populair. Door het succes van deze camera’s komen er steeds meer modellen op de markt, waardoor het telkens moeilijker wordt om een keuze te maken voor de aanschaf van een dashcam. Daarom hebben we een top 10 voor je samengesteld met daarin de beste dashcams!

Best Geteste Dashcam

Menzo Dual Dashcam voor Auto

Menzo Dual Dashcam voor Auto

De Menzo Dual Dashcam voor Auto biedt zeer hoge kwaliteit beelden, opname in volledige 1080p HD. Deze dashcam heeft een nachtvisie, automatische detectie en slaat de gemaakte beelden gelijk op. De lenzen bieden een breed 170 graden kijkhoek zodat beide zijden van de weg gefilmd wordt, met behoud van de beeldhelderheid.

Gebruikers van dit product zijn zeer tevreden en beoordelen het apparaat met maar liefst 4.7 van de 5 sterren!

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Menzo Dual de beste dashcam is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Menzo dual is de AZDome M63 Pro 1CH dashcam. Kijk onderstaand voor de overige dashcam testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Smartwares CWR-37701 Dashcam – Full HD 1080p

Gebruik de Smartwares CWR-37701 Dashcam om gevaarlijke situaties en ongelukken te registreren. Op deze manier voorkom je lastige verzekeringskwesties door altijd haarscherpe beelden in full HD vast te leggen die kunnen dienen als bewijsmateriaal.

Menzo Dual Dashcam voor Auto

Menzo Dual Dashcam voor Auto

De Menzo Dual Dashcam met  zowel een voor- als achtercamera. Het legt scherpe beelden vast in volledige HD 1080P met een brede kijkhoek van 170°, inclusief nachtvisie.  

AZDome M63 Pro 1CH dashcam

AZDome M63 Pro 1CH dashcam

Dit is een krachtige dashcam met een 8.0 MP beeldsensor worden 4k video's met HDR technologie vastgelegd. Hiermee krijg je uitstekende beelden. De camera kan ook foto's maken met  18 miljoen pixels. 

Apeman C450A Dashcam

Apeman C450A Dashcam

Kies voor veilig en gemakkelijk rijden met de APEMAN C450A Autodashboardcamera. Deze dashcam legt met 1080P resolutie en 170° groothoek hoogwaardige video's vast.  

Mio MiVue 733

Mio MiVue 733

De Mio MiVue 733 biedt HD kwaliteitsvideo's, parkeermodus en geavanceerde bestuurdersassistentie. Met GPS-functie en automatische activering bij het starten van de auto. V

Beste dashcam aanraders van 2024

Smartwares CWR-37701 Full HD dashcam

Reviews

3.0 

Gemiddelde van 21 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.0

Gemiddelde van 22 reviews

Wil je graag meehelpen aan veiliger verkeer en gevaarlijke situaties kunnen opnemen en registreren? Dan heb je aan de Smartwares CWR-37701 Full HD dashcam een hele goede. Het is jouw hulp om in lastige verzekeringskwesties altijd haarscherpe beelden in full HD te hebben. 

De camera beschikt over een Sony sensor met een 140 ° kijkhoek en is ook geschikt om ’s nachts mee te filmen. Je hebt daardoor een erg breed beeld van wat er om jouw auto heen gebeurt, waardoor je zowel overdag als ’s nachts gevaarlijke situaties en ongelukken goed kan vastleggen. Het apparaat is voorzien van een microfoon en luidspreker, zodat bijvoorbeeld ook getoeter terug te horen is. 

Je kunt de beelden terugkijken op het 2” TFT display, maar door hem met een USB kabel aan jouw laptop of computer te verbinden, kan dit ook op een groter beeld. 

De dashcam heeft een micro SD-kaartslot voor kaarten tot 32 GB, wat een maximale opslagtijd van 3,5 uur inhoudt. Is de kaart vol, dan worden de oudste beelden automatisch overschreden. Daardoor heb je altijd de meest recente beelden beschikbaar. Natuurlijk gebeurt het ook regelmatig dat iemand tegen een geparkeerde auto aan rijdt of dat een autodeur per ongeluk tegen een auto aan komt. Jij bent er dan niet zelf bij, maar dankzij de parkeermodus kan het toch worden opgenomen. Zodra er iemand tegen de auto aan botst, start de dashcam met opnemen. Ook doet hij dit direct wanneer je de auto start. Natuurlijk moet de dascham wel ten alle tijden zijn aangesloten op de voeding van de auto.

Pros
 • 3,5 uur aan materiaal kan bewaard worden en bij een volle kaart wordt het oudste materiaal automatisch overschreven.
 • Parkeermodus.
Cons
 • Buiten de 140 ° heb je geen beeld.

Menzo Dual Dashcam voor Auto

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 9 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Menzo Dual Dashcam voor Auto

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 19 reviews

Het is natuurlijk al vreselijk als je betrokken bent bij een aanrijding of jouw auto op een andere manier wordt beschadigd, maar het is al helemaal een nachtmerrie als je niet kan aantonen dat het andermans schuld is. 
De Menzo Dual Dashcam is een apparaat voor in de auto. Je krijgt zowel een voor- als achtercamera. Het legt super scherpe beelden vast in volledig HD 1080P met een brede kijkhoek van 170°, inclusief een nachtvisie.

Het apparaat heeft handige functies zoals een G-sensor voor automatische opnames bij onregelmatigheden, parkeermodus (wat betekent dat als de auto beweegt de camera automatisch aan gaat), loop recording en hij heeft motion detection. Dit geeft gebruikers van dit apparaat de gemoedsrust waar ze naar op zoek zijn.

Je kunt deze dashcam eenvoudig installeren door middel van meegeleverde zuignappen. Zoals hierboven beschreven krijg je 2 camera's een sigarettenplug met USB-aansluiting, oplader en handleiding. 

Pros
 • Scherpe beelden, ook met weinig licht
 • De G-sensor, noodsituaties kunnen niet overschreven worden
Cons
 • In recensies komt naar voren dat de verbinding met een smartphone niet goed werkt.

AZDome M63 Pro 1CH dashcam

Reviews

4.2

Gemiddelde van 4 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

AZDome M63 Pro 1CH dashcam

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 21 reviews

Beter het zekere voor het onzekere. Dat is een motto waar ze bij AZDome helemaal achter staan. De AZDome M63 Pro 1CH dashcam zal je dan ook niet teleurstellen. Deze dashcam zorgt voor kwalitatief uitstekende beelden. Het apparaat heeft een 8.0 MP beeldsensor en legt in 4K  en met HDR technologie de beelden vast. Ook kun je foto's maken met de 18 miljoen pixels camera. 

De dashcam kan uitgebreid worden met een volledige HD achtercamera en een constante voedingsbron voor de parkeerstand. Via een LCD scherm kunnen opnames worden teruggekeken. De ingebouwde Wifi zorgt ervoor dat je de beelden kunt downloaden. Het apparaat heeft ook een ingebouwde GPS moduele die de snelheid en opname coördinaten registreert. 

Pros
 • Veel opties en breed beeld
 • Mensen geven aan dat het apparaat naar behoren werkt
Cons
 • Je moet de camera voor achter er los bij kopen

Apeman C450A Dashcam

Reviews

4.0

Gemiddelde van 6 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Apeman C450A Dashcam

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 6 reviews

Met de APEMAN C450A Autodashboardcamera ben je verzekerd van scherpe Full HD 1080P-video's met een brede 170° groothoek. De camera legt elk detail vast, inclusief kentekenplaten en ongevalsscenario's. Zelfs 's nachts biedt de camera uitstekende beeldkwaliteit dankzij het F1.8 diafragma, WDR en HDR. 

De ingebouwde G-sensor zorgt door automatisch schokken te detecteren dat alles wordt vastgelegd. De beelden worden vergrendeld.  Met de 24-uurs Parkeermonitor en Bewegingsdetectie blijft je auto te allen tijde beveiligd, met opnames van incidenten.

Dankzij de lusopname hoef je je geen zorgen te maken over volle geheugenkaarten. Oudere bestanden worden automatisch overschreven.

Pros
 • Scherpe beeldkwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
Cons
 • Accu gaat snel leeg

Mio MiVue 733

Reviews

4.5

Gemiddelde van 16 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Mio MiVue 733

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 20 reviews

De Mio Mivue 733 geeft niet zomaar videobeelden weer. Nee, het zijn beelden in HD kwaliteit. Video’s van slechte kwaliteit zijn dus verleden tijd! Wel zo fijn dus als je ook nog een beetje wilt herkennen wat er allemaal is gebeurd. Hij beschikt over een parkeermodus zodat je je auto altijd veilig achter kunt laten. Daarnaast legt de GPS functie precies vast welke route je hebt gereden. Bij het starten van de auto gaat hij automatisch aan.

Deze Mio Mivue is uitgerust met een Advanced Driver Assistent System. Dit betekent dat je waarschuwingen krijgt in de vorm van een geluidssignaal voor bijvoorbeeld: als een voorligger op hoge snelheid nadert, wanneer ongemerkt van rijstrook wordt gewisseld of wanneer je als bestuurder beter even pauze kunt nemen. 

Pros
 • De waarschuwingen die hij geeft werken erg goed
 • Scherpe beelden
 • Met de parkeermodus laat je je auto met een gerust hart achter
Cons
 • Het is lastig om hem in te stellen. Het draaien van de camera gaat erg stroef

Nextbase NB DVR 612GW

Reviews

5.0

Gemiddelde van 4 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 4 reviews

De Nextbase NB DVR 612G is een ware must have als jij je auto wilt beschermen. En niet alleen bescherm je je auto ermee maar ook jezelf. Denk aan een ongeval waarbij je moet bewijzen dat jij niet degene was die fout zat. Hij maakt beelden in 4K kwaliteit, wat de hoogste kwaliteit van het moment is! Geen beelden meer met 3 pixels dus, aan deze dashcam heb je tenminste echt wat. Deze Nextbase is strak en modern vormgegeven waardoor hij niet zal misstaan in je auto. Hij heeft een brede kijkhoek van zo’n 140 graden. Je kunt alles dus goed in de gaten houden. Via de WiFi functie kijk je alle beelden via je smartphone.

Pros
 • Ten alle tijden kun je je auto in de gaten houden dankzij de wifi verbinding.
 • Daarnaast is hij erg gebruiksvriendelijk.
Cons
 • Als je gebruik wilt maken van de Ultra HD Resolution functie moet je de Nextbase micro SD-kaart van 64 GB met adapter aanschaffen.
Engelse video review van Nextbase NB DVR 612GW

Caliber Dashcam DVR110

Reviews

4.2

Gemiddelde van 5 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 5 reviews

De Caliber Dashcam DVR110 valt gelijk op door zijn zachte prijsje. Hij bewijst dat een kwalitatieve dashcam niet duur hoeft te zijn. Met de speciale G-sensor wordt waargenomen wanneer er een ongeval plaatsvindt. Hij registreert deze beelden automatisch. Zie je zelf iets gevaarlijks, grappigs of een ongeval gebeuren? Klik dan handmatig op de SOS knop. Deze beelden worden automatisch bewaard. Deze Caliber is ook geschikt voor nachtopnamen. Je plaatst deze dashcam eenvoudig met een zuignap aan je voorruit. Hij is dus zeker van een hoog caliber!

Pros
 • Hij registreert beelden automatisch op momenten dat je het nodig hebt.
 • Je bent achteraf dus altijd voorzien van bewijs.
Cons
 • De zuignap werkt niet altijd gelijk optimaal.

De Mini 0806s

Reviews

4.3

Gemiddelde van 6 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 6 reviews

De Mini 0806s is een van de populairste dashcams, en dat is niet voor niets het geval. Hij is dankzij een nieuwe en verbeterde batterij nog betrouwbaarder dan vorige modellen. De dashcam beschikt niet over wifi, maar hij maakt wel beelden van enorm goede kwaliteit. Daarnaast biedt hij de mogelijkheid om een CPL filter te plaatsen. Wat bij een dashcam ook altijd fijn is, is wanneer hij compact is zodat het niet opvalt dat je met een camera in je auto rijdt. Deze camera is uiterst minimalistisch en handzaam.

De AZDome GS63H

Reviews

4.1

Gemiddelde van 86 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.1

Gemiddelde van 86 reviews