Top 10 uit de Test

Dashcam 2019 – Beste Dashcams uit de test

0
Beste Dashcams

Een dashcam ken je misschien wel van de filmpjes op internet waarop weggebruikers te zien zijn die allerlei regels aan hun laars lappen of die gevaarlijke manoeuvres uitvoeren. Dashcams zijn camera’s die je op het dashboard van je auto kunt bevestigen en die vast leggen wat er op de weg gebeurt. Een dashcam wordt ook wel dashboard camera of auto camera genoemd. In Nederland en andere Europese landen worden deze camera’s steeds populairder. In Aziatische landen en ook in Rusland waren de camera’s al langere tijd ongelooflijk populair. Door het succes van deze camera’s komen er steeds meer modellen op de markt, waardoor het telkens moeilijker wordt om een keuze te maken voor de aanschaf van een dashcam. Daarom hebben we een top 10 voor je samengesteld met daarin de beste dashcams!

De Mini 0806s

De Mini 0806s is een van de populairste dashcams, en dat is niet voor niets het geval. Hij is dankzij een nieuwe en verbeterde batterij nog betrouwbaarder dan vorige modellen. De dashcam beschikt niet over wifi, maar hij maakt wel beelden van enorm goede kwaliteit. Daarnaast biedt hij de mogelijkheid om een CPL filter te plaatsen. Wat bij een dashcam ook altijd fijn is, is wanneer hij compact is zodat het niet opvalt dat je met een camera in je auto rijdt. Deze camera is uiterst minimalistisch en handzaam.

De AZDome GS63H

Dit model is één van de eerste exemplaren die in 4K resolutie filmt. Een betere kwaliteit video maken met een dashcam dan met de AZDome GS63H gaat je niet lukken. Het model kost slechts een kleine 100 euro, maar maakt betere beelden dan modellen van boven de 250 euro. Daarbij beschikt hij ook nog eens over ingebouwde wifi en GPS, heeft hij een parkeerstand en G-sensor en een mooi 2.4 inch LCD scherm om de beelden op te bekijken en instellingen te wijzigen.

De Qvia AR790 WD 2CH

Het merk Qvia is relatief nieuw binnen de markt van de dashcams. De Qvia AR790 WD 2CH laat zien dat het merk zich richt op slim design en een goede prijs kwaliteit verhouding. Dezelfde fabrikant maakt namelijk ook dashcams van het merk LUKAS. Dat merk is in tegenstelling tot Qvia gericht op de high-end markt met LCD schermen. Dit model van Qvia beschikt over alle functies die je kunt bedenken voor een dashcam, heeft een slim design en is niet te duur. Precies wat Qvia wil bewerkstelligen dus.

De Mini 0906

De Mini 0906 is ook een van de populairdere modellen die er te krijgen zijn op het gebied van dashcams. We beschreven hiervoor de Mini 0906s al, deze variant is als het ware de 2CH versie van dat model. Dat houdt in dat het een 2 channel dashcam is en beschikt over twee camera’s in plaats van één.

De AZDome GS63H Dual

Dit model is de 2CH van de AZDome GS63H die we eerder al beschreven. De AZDome GS63H Dual beschikt over een extra achter camera waarmee je ook nog eens prima beelden kunt schieten. De tweede camera beschikt onder andere over vier High-Brightness LED’s. Die zijn super handig, want als je de extra meegeleverde bekabeling aansluit aan het achteruitrijd licht gaan die LED lampen branden zodra je achteruit rijdt met je auto.

De Qvia QR790 WD 2CH

De nieuwste camera van Qvia is de Qvia QR790 WD 2CH. Ook dit is zoals je aan de titel kunt zien een 2 channel dashcam en hij is ook nog eens zeer rijk uitgerust. Hij heeft ingebouwde wifi en GPS en beschikt over SONY Starvis beeldsensors in alle twee de camera’s. Het prettige aan dit merk uit Zuid-Korea is dat het regelmatig updates uitvoert en daarom altijd werkt aan het optioneel laten functioneren van jouw dashcam.

De LUKAS LK-9370 WD

De LUKAS LK-9370 WD is de eerste dashcam in deze lijst van het merk LUKAS, dat we eerder al even beschreven. Kenmerkend zijn de high-end camera’s met prachtige LCD schermen. Dit model is een 2CH dashcam met Wifi dat voorzien is van een 3.5 inch Touchscreen LCD scherm. Een echte LUKAS wat dat betreft. Verder beschikt hij over een ingebouwde GPS, een G-sensor, Motion detection en heeft hij een indrukwekkende 512gb aan opslagcapaciteit.

De Dashcam Y900

Het model van de Dashcam Y900 is er één die je tot de goedkoopste 2 channel dashcams kunt rekenen. Dat betekent niet dat je een afdankertje koopt. Hij heeft een groot 4.0 inch scherm die je normaal pas bij dashcams van over de 300 euro tegenkomt. Wel moet je het bij deze camera doen zonder GPS of wifi. Ook deze camera heeft een parkeerstand en ingebouwde G-sensor. Daarnaast beschikt de achter camera over vier high-brightness LED’s.

Qvia R975 WD

De Qvia R975 WD is wanneer je niet naar de prijs kwaliteit verhouding kijkt maar puur naar de specificaties, eigenlijk de beste dashcam uit deze lijst. Maar ook de duurste. Omdat het toch voor de meeste mensen een belangrijke factor is wat de kosten zijn, zal je wel in overweging moeten nemen dat dit exemplaar 400 euro kost. Wat betreft de specificaties heeft deze dashcam echter alles wat je hartje begeert.

De BlackVue DR750S-2C

De laatste camera in deze lijst is de BlackVue DR750S-2C. Ook deze camera is niet bepaald de goedkoopste, maar het is wel de eerste camera met Cloud mogelijkheden. Dankzij deze functie kun je op afstand via een Wifi hotspot inloggen en live meekijken met de camera of zelfs communiceren met de chauffeur. Indrukwekkende functies! Nadeel is dat deze functie wel maandelijkse kosten met zich mee brengt. Wat betreft specificaties is het echter een dashcam die prima mee kan komen met de andere camera’s binnen deze prijsklasse.

Zoals je misschien wel verwacht had zijn er vooral verschillen op het gebied van de prijs kwaliteit verhouding van de camera’s, maar ook wanneer je op zoek bent naar specifieke functies kun je verschillende camera’s tegen elkaar wegstrepen. In ieder geval doe je er goed aan om een camera uit bovenstaande lijst te kiezen wanneer je een dashcam wilt aanschaffen!

Scheerapparaat 2019 – Beste scheerapparaten voor mannen

Previous article

Beste Powerbank 2019 – Beste Koop Powerbanks van nu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *