Top 10 uit de Test

Beste Dashcam 2020 uit de test

0
Beste Dashcams

Een dashcam ken je misschien wel van de filmpjes op internet waarop weggebruikers te zien zijn die allerlei regels aan hun laars lappen of die gevaarlijke manoeuvres uitvoeren. Dashcams zijn camera’s die je op het dashboard van je auto kunt bevestigen en die vast leggen wat er op de weg gebeurt. Een dashcam wordt ook wel dashboard camera of auto camera genoemd. In Nederland en andere Europese landen worden deze camera’s steeds populairder. In Aziatische landen en ook in Rusland waren de camera’s al langere tijd ongelooflijk populair. Door het succes van deze camera’s komen er steeds meer modellen op de markt, waardoor het telkens moeilijker wordt om een keuze te maken voor de aanschaf van een dashcam. Daarom hebben we een top 10 voor je samengesteld met daarin de beste dashcams!

Beste dashcam aanraders van 2020

Mio MiVue 785

De Mio MiVue 785 geeft niet zomaar videobeelden weer. Nee, het zijn beelden in HD kwaliteit. Video’s van slechte kwaliteit zijn dus verleden tijd! Wel zo fijn dus als je ook nog een beetje wilt herkennen wat er allemaal is gebeurd. Hij beschikt over een parkeermodus zodat je je auto altijd veilig achter kunt laten. Daarnaast legt de GPS functie precies vast welke route je hebt gereden. En niet alleen kun je beelden vastleggen en je route terugzien, hij detecteert ook nog eens flitspalen! Deze functie wordt iedere maand geupdate zodat je altijd op de hoogte bent van waar deze zich bevinden.

Nextbase NB DVR 612G

De Nextbase NB DVR 612G is een ware must have als jij je auto wilt beschermen. En niet alleen bescherm je je auto ermee maar ook jezelf. Denk aan een ongeval waarbij je moet bewijzen dat jij niet degene was die fout zat. Hij maakt beelden in 4K kwaliteit, wat de hoogste kwaliteit van het moment is! Geen beelden meer met 3 pixels dus, aan deze dashcam heb je tenminste echt wat. Deze Nextbase is strak en modern vormgegeven waardoor hij niet zal misstaan in je auto. Hij heeft een brede kijkhoek van zo’n 140 graden. Je kunt alles dus goed in de gaten houden. Via de WiFi functie kijk je alle beelden via je smartphone.

Caliber Dashcam DVR110

De Caliber Dashcam DVR110 valt gelijk op door zijn zachte prijsje. Hij bewijst dat een kwalitatieve dashcam niet duur hoeft te zijn. Met de speciale G-esnsor wordt waargenomen wanneer er een ongeval plaatsvindt. Hij registreert deze beelden automatisch. Zie je zelf iets gevaarlijks, grappigs of een ongeval gebeuren? Klik dan handmatig op de SOS knop. Deze beelden worden automatisch bewaard. Deze Caliber is ook geschikt voor nachtopnamen. Je plaatst deze dashcam eenvoudig met een zuignap aan je voorruit. Hij is dus zeker van een hoog caliber!

De Mini 0806s

De Mini 0806s is een van de populairste dashcams, en dat is niet voor niets het geval. Hij is dankzij een nieuwe en verbeterde batterij nog betrouwbaarder dan vorige modellen. De dashcam beschikt niet over wifi, maar hij maakt wel beelden van enorm goede kwaliteit. Daarnaast biedt hij de mogelijkheid om een CPL filter te plaatsen. Wat bij een dashcam ook altijd fijn is, is wanneer hij compact is zodat het niet opvalt dat je met een camera in je auto rijdt. Deze camera is uiterst minimalistisch en handzaam.

De AZDome GS63H

Dit model is één van de eerste exemplaren die in 4K resolutie filmt. Een betere kwaliteit video maken met een dashcam dan met de AZDome GS63H gaat je niet lukken. Het model kost slechts een kleine 100 euro, maar maakt betere beelden dan modellen van boven de 250 euro. Daarbij beschikt hij ook nog eens over ingebouwde wifi en GPS, heeft hij een parkeerstand en G-sensor en een mooi 2.4 inch LCD scherm om de beelden op te bekijken en instellingen te wijzigen.

De Qvia AR790 WD 2CH

Het merk Qvia is relatief nieuw binnen de markt van de dashcams. De Qvia AR790 WD 2CH laat zien dat het merk zich richt op slim design en een goede prijs kwaliteit verhouding. Dezelfde fabrikant maakt namelijk ook dashcams van het merk LUKAS. Dat merk is in tegenstelling tot Qvia gericht op de high-end markt met LCD schermen. Dit model van Qvia beschikt over alle functies die je kunt bedenken voor een dashcam, heeft een slim design en is niet te duur. Precies wat Qvia wil bewerkstelligen dus.

De Mini 0906

De Mini 0906 is ook een van de populairdere modellen die er te krijgen zijn op het gebied van dashcams. We beschreven hiervoor de Mini 0906s al, deze variant is als het ware de 2CH versie van dat model. Dat houdt in dat het een 2 channel dashcam is en beschikt over twee camera’s in plaats van één.

De AZDome GS63H Dual

Dit model is de 2CH van de AZDome GS63H die we eerder al beschreven. De AZDome GS63H Dual beschikt over een extra achter camera waarmee je ook nog eens prima beelden kunt schieten. De tweede camera beschikt onder andere over vier High-Brightness LED’s. Die zijn super handig, want als je de extra meegeleverde bekabeling aansluit aan het achteruitrijd licht gaan die LED lampen branden zodra je achteruit rijdt met je auto.

De Qvia QR790 WD 2CH

De nieuwste camera van Qvia is de Qvia QR790 WD 2CH. Ook dit is zoals je aan de titel kunt zien een 2 channel dashcam en hij is ook nog eens zeer rijk uitgerust. Hij heeft ingebouwde wifi en GPS en beschikt over SONY Starvis beeldsensors in alle twee de camera’s. Het prettige aan dit merk uit Zuid-Korea is dat het regelmatig updates uitvoert en daarom altijd werkt aan het optioneel laten functioneren van jouw dashcam.

De LUKAS LK-9370 WD

De LUKAS LK-9370 WD is de eerste dashcam in deze lijst van het merk LUKAS, dat we eerder al even beschreven. Kenmerkend zijn de high-end camera’s met prachtige LCD schermen. Dit model is een 2CH dashcam met Wifi dat voorzien is van een 3.5 inch Touchscreen LCD scherm. Een echte LUKAS wat dat betreft. Verder beschikt hij over een ingebouwde GPS, een G-sensor, Motion detection en heeft hij een indrukwekkende 512gb aan opslagcapaciteit.

De Dashcam Y900

Het model van de Dashcam Y900 is er één die je tot de goedkoopste 2 channel dashcams kunt rekenen. Dat betekent niet dat je een afdankertje koopt. Hij heeft een groot 4.0 inch scherm die je normaal pas bij dashcams van over de 300 euro tegenkomt. Wel moet je het bij deze camera doen zonder GPS of wifi. Ook deze camera heeft een parkeerstand en ingebouwde G-sensor. Daarnaast beschikt de achter camera over vier high-brightness LED’s.

Qvia R975 WD

De Qvia R975 WD is wanneer je niet naar de prijs kwaliteit verhouding kijkt maar puur naar de specificaties, eigenlijk de beste dashcam uit deze lijst. Maar ook de duurste. Omdat het toch voor de meeste mensen een belangrijke factor is wat de kosten zijn, zal je wel in overweging moeten nemen dat dit exemplaar 400 euro kost. Wat betreft de specificaties heeft deze dashcam echter alles wat je hartje begeert.

De BlackVue DR750S-2C

De laatste camera in deze lijst is de BlackVue DR750S-2C. Ook deze camera is niet bepaald de goedkoopste, maar het is wel de eerste camera met Cloud mogelijkheden. Dankzij deze functie kun je op afstand via een Wifi hotspot inloggen en live meekijken met de camera of zelfs communiceren met de chauffeur. Indrukwekkende functies! Nadeel is dat deze functie wel maandelijkse kosten met zich mee brengt. Wat betreft specificaties is het echter een dashcam die prima mee kan komen met de andere camera’s binnen deze prijsklasse.

Zoals je misschien wel verwacht had zijn er vooral verschillen op het gebied van de prijs kwaliteit verhouding van de camera’s, maar ook wanneer je op zoek bent naar specifieke functies kun je verschillende camera’s tegen elkaar wegstrepen. In ieder geval doe je er goed aan om een camera uit bovenstaande lijst te kiezen wanneer je een dashcam wilt aanschaffen!

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste dashcam

Hoeveel kost een gemiddelde dashcam?

Voor een goede dashcam, waar je goed het verkeer mee kunt filmen, ben je al gauw €150 à €200 kwijt.

Welke soorten dashcams zijn er?

Een dashcam kun je nog het best vergelijken met een soort black box voor je auto. Je weet wel, zo’n zwarte doos die in een vliegtuig zit. Zo’n apparaat registreert namelijk veel gegevens. Met name als er iets misgaat kan dit heel handig zijn want je kunt er allerlei informatie mee traceren. Maar welke soorten dashcams zijn er eigenlijk en wat kun je ermee? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Dual dashcam
Naast gewone dashcams zijn er ook dual dashcams op de markt. Met dit type dashcam krijg je niet 1 maar 2 camera’s. Je bevestigt 1 camera voorin de auto en de andere achterin. Zo kun je ook filmen wat er achter je allemaal gebeurd.

Dag- of nachtopnames
Als je alleen beelden op wilt nemen wanneer je overdag in de auto zit dan voldoet zo’n beetje ieder model. Wil je echter ‘s nachts ook extra veiligheid voor je auto kies dan voor een type die ook voor nachtbeelden geschikt is.

Andere signalering
Je kunt met een dashcam uiteraard beelden opnemen. Dit met als doel de veiligheid van jezelf en je auto te waarborgen. Maar een dashcam kan nog meer functies hebben. Denk aan flitspaalsignalering, signalering als je voorganger te dicht bij komt of wanneer je over een doorgetrokken streep rijdt. Bedenk je dus van te voren goed waar jij je dashcam voor wilt gebruiken.

Welke dashcam is de beste budget keuze?

De Dashcam GS63H van Allcam is een Ultieme Budget Keuze, doordat hij maar €99 is en een beoordeling van vier van de vijf sterren heeft op Bol.com. De kwaliteit is erg goed, vooral voor die prijs. De camera heeft een 4K resolutie, wat zorgt voor een goede beeldkwaliteit. De High Dynamic Range technologie zorgt ervoor dat de beelden, ook op hoge snelheden en in het donker, maakt de beeldkwaliteit nog beter. Daarnaast heeft de dashcam Wifi, waarmee de beelden die zijn gemaakt draadloos kunnen worden bekeken. Er zit een GPS in, zodat de snelheden en andere coördinaten bijgehouden kunnen worden. Tot slot heeft hij een parkeerfunctie, waarmee de auto wordt beveiligd tijdens het parkeren en een G-sensor die ongelukken opmerkt en de beelden ervan automatisch veilig opslaat. Een erg goede dashcam dus, voor relatief weinig geld.

Wat zijn de populairste dashcam merken?

Er zijn veel merken, die relatief weinig verschillende dashcams verkopen. Het is niet zoals bij goede compact camera’s of de beste spiegelreflexcamera. Er zijn eigenlijk geen merken die significant boven andere merken uitstijgen wat betreft de populariteit. Een aantal merken die wel veel gekocht worden, zijn:

Nextbase: Dit merk is gespecialiseerd op apparatuur voor in de auto, zoals dvd-spelers en dashcams.

Mio: Een grote speler op de markt van de mobiele navigatieapparatuur, waar fietscomputers, navigatiesystemen voor in de auto, sporthorloges en dus de dashcams een aantal producten van zijn.

Garmin: Een grote aanbieder van kwalitatieve navigatieapparatuur die gebruikt kunnen worden in de natuur, tijdens het sporten en in voertuigen.

Dashcam tips voor de beste koop

Met onze tips en aandachtspunten zul je altijd een goede koop dashcam doen! Dashcams kunnen een aantal verschillende functies hebben, waar je bij de aanschaf ervan op moet letten. Een aantal hiervan zullen worden benoemd. Bedenk of je het belangrijk vindt dat jouw dashcam die functies heeft. Ze bepalen natuurlijk wel de prijs.

 1. GPS

  Allereerst hebben sommige dashcams een GPS. Hiermee kunnen, zoals al benoemd is, snelheden en coördinaten bijgehouden worden, maar ook de tijdstippen van bepaalde posities.

 2. G-sensor

  Sommige dashcams hebben ook de reeds benoemde G-sensor. Deze sensor registreert stevige remacties, schokken en botsingen en slaat dan automatisch een aantal minuten voor en na de actie op.

 3. Eventmodus

  Wanneer een dashcam een eventmodus heeft, zal hij alleen filmen wanneer door de G-sensor een verdachte beweging wordt gedetecteerd. Hij filmt dan niet altijd, wat andere dashcams wel doen. Het voordeel hiervan is dat het geheugenkaartje minder snel vol raakt.

 4. Loopfunctie

  Een andere functie die van pas komt wanneer het geheugen van de dashcam vol raakt, is de loopfunctie. Dit zorgt ervoor dat, wanneer het geheugen vol is, de oudste beelden zullen worden overschreven. Je hebt dus altijd de meest recente beelden.

Laatste dashcam trends van 2020

De dashcam wordt tegenwoordig veel in auto’s gebruikt. Mensen vinden het fijn om gebeurtenissen of asociaal rijgedrag van een bestuurder vast te kunnen leggen. Ook voor de verzekering is het soms handig dat bijvoorbeeld een botsing op beeld staat.

Een verandering die afgelopen jaar heeft plaatsgevonden, beperkt wel het gebruik van de beelden van de dashcam, namelijk de aanscherping van de privacywetgeving. Privacy staat hierdoor nog hoger in het vaandel en deze moet strenger worden beschermd. Ook die van bestuurders die roekeloos rijgedrag vertonen. Op de beelden die een dashcam maakt, wordt van alles vastgelegd waarmee een persoon direct of indirect geïdentificeerd kan worden. Een indirecte manier is bijvoorbeeld door middel van het kenteken. Dit is verboden, waardoor het online zetten van de beelden van een dashcam meestal niet toegestaan is. Het bij het gebruik van de dashcam rekening met deze wetgeving.

Scheerapparaat 2020 – Beste scheerapparaten voor mannen uit de Test

Previous article

Beste Powerbank 2020 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: