Top 10 uit de Test

Beste Schoenenrek 2019 uit de Test

0

Waar mannen het meeste geld uitgeven aan een paar schoenen, hebben vrouwen de meeste schoenen. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen gemiddeld zo’n 23 paar schoenen bezitten. Deze wil je natuurlijk niet constant in jouw huis hebben rondslingeren. Maar waar laat je ze dan? Je zal veel ruimte nodig hebben om 23 paar schoenen netjes op te bergen. Of toch niet? Een schoenenrek is een ideale oplossing. Deze soort van kasten zijn meestal speciaal gemaakt voor het opbergen van schoenen, waardoor er geen ruimte verloren zal gaan. Wil je ze liever uit het zicht hebben? Dan zijn daar ook oplossingen voor bedacht.

 De 5 aanraders van 2019

LifeGoods XXL Schoenenrek

HetXXL schoenenrek van LifeGoods is onze eerste aanrader. Dit is een kast van een schoenenrek. Het heeft namelijk tien lagen waar je schoenen op kan stallen. Je kunt er daardoor gemakkelijk zo’n veertig, en misschien wel meer, paar schoenen op kwijt. Dit stevige rek is heel eenvoudig, zonder gereedschap, in elkaar te zetten. Het frame is van staal, de verbindingsstukken van plastic en de planken van vinyl. Het is dus erg stevig en makkelijk schoon te maken. Hoewel er tien planken bij worden geleverd, kun je zelf bepalen hoeveel je er in je schoenenrek plaatst. Ook de hoogte van de planken is verstelbaar, waardoor je op de ene plank bijvoorbeeld sneakers of sandalen kunt plaatsen en op de andere plank laarzen. Zo gaat er nog minder ruimte verloren.

Casibel Schoenenrek

Wanneer je een grotere verzamelaar bent dan dat je ruimte hebt voor kasten, is dit schoenenrek van Casibel een handige oplossing. Dit is namelijk aan een deur te bevestigen. Het is ongeveer zo groot als een deur, waardoor je zoveel mogelijk ruimte gebruikt die je anders niet zou benutten. Dit bespaart een hoop kastruimte en zorgt ervoor dat je een loze ruimte ook gebruikt. Het is een wit rek en hij is van metaal. Hij is dus erg stevig. Omdat het rek zo groot is, kun je er ongeveer 35 paar schoenen op kwijt. Het is zelf in elkaar te zetten en volgens consumenten op Bol.com is dit eenvoudig en snel te doen.

Relaxdays schoenenrek

Waar de eerste twee aanraders hoge schoenenrekken waren, is dit een brede variant. Het is 90 cm breed en 90 cm hoog. De diepte is ongeveer 30 cm. Het schoenenrek heeft vijf etages en er passen in totaal ongeveer 25 paar schoenen op het rek. Het frame is gemaakt van staal en de lagen zijn van textiel. Ze zijn waterafstotend, waardoor het rek makkelijk schoon te houden is. Het rek is eenvoudig in elkaar te zetten, waarbij je ook zelf kunt kiezen hoeveel planken je gebruikt. Dit schoenenrek heeft een minimalistische stijl en is in drie kleuren te verkrijgen, waardoor hij wel iedere gang zal passen. Al kun je hem natuurlijk ook in een trappenkast plaatsen. Door de handige handgrepen kun je dit eenvoudig doen.

Tectake – metalen schoenenrek

Onze vierde aanrader is het metalen schoenenrek van Tectake. Dit rek heeft een hoogte van 136,5 cm, een breedte van 60 cm en diepte van 29,5 cm. Het heeft acht lagen en er passen ongeveer 24 paar schoenen in. De planken zijn van het duurzame materiaal polypropyleen, wat gemakkelijk met een vochtige doek te reinigen is. Het rek is erg makkelijk in elkaar te zetten en ook bij dit rek kun je ervoor kiezen om planken eruit te laten, zodat laarsjes erin opgeborgen kunnen worden. Het rek zal dan niet minder stabiel worden.

LifeGoods Klein Schoenenrek

Als laatste raden wij het vijflaagse schoenenrek van LifeGoods aan. Dit is het kleine broertje van onze eerste aanrader, maar je kunt er toch nog dertig paar schoenen op kwijt. Ook dit rek is zonder gereedschap, erg eenvoudig in elkaar te zetten. De onderdelen van het rek zijn van verschillende materialen gemaakt, namelijk van vinyl, plastic en metaal. Het vinyl zorgt ervoor dat deze kast eenvoudig schoon te houden is. Net als bij de eerste aanrader, kun je bij dit rek zelf bepalen hoeveel planken je erin wilt doen. Je kunt er ook voor kiezen om het rek voor andere doeleinden te gebruiken, zoals om gereedschap erin op te bergen.

Goedkope budget tips – zo bespaar je op een schoenenrek en dit is de beste budget keuze

Schoenenrekken zijn heel goedkoop, maar ook heel duur te verkrijgen. Gemiddeld kosten ze 45 euro. De prijs wordt vooral bepaald door de grootte en het materiaal waar het van is gemaakt. De duurdere varianten zijn meestal volledig van stevig metaal gemaakt, waar goedkopere varianten vaak van kunststof of een combinatie van materialen zijn gemaakt. Je kunt dus besparen op jouw budget door te gaan voor een schoenenrek van kunststof. Het schoenenrek is dan wel minder stevig dat een schoenenrek die van staal is gemaakt. Natuurlijk is een kleiner schoenenrek, met minder lagen, goedkoper dan een groot schoenenrek.

De beste budget keuze is een schoenenrek die we ook al benoemd hebben als aanrader. Het is namelijk het vijflaagse schoenenrek van LifeGoods. Hoewel je er maar €22,95 voor hoeft te betalen, heeft het veel kostbare specificaties. Door de combinatie van verschillende materialen, waaronder metaal is hij voor die prijs erg stevig. Je kunt er, in vergelijking met andere duurdere rekken van dezelfde grootte, veel schoenen op kwijt, namelijk dertig paar. Hij is goed schoon te houden, doordat de planken gemaakt zijn van vinyl. Kortom, een schoenenrek met weinig ‘poespas’, maar wel met alles wat je van een schoenenrek zal verwachten. Een hele goede keuze dus voor de portemonnee!

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een schoenenrek?

Wanneer je een schoenenrek gaat kopen, zijn er verschillende punten waar je op moet letten of keuzes die je moet maken. Schoenenrekken zijn er namelijk in veel soorten en maten, van verschillende materialen en met verschillende designs.

Het eerste waar je over na moet denken, is of het een open schoenenrek moet zijn. Is het de bedoeling dat de schoenen zichtbaar zijn of heb je liever een schoenenrek die je kunt afsluiten met deuren? Dan kun je beter op zoek gaan naar een schoenenkast in plaats van een schoenenrek. Als je hierin een keuze hebt gemaakt, vallen er al veel schoenenrekken af.

Zoals je al bij de aanraders hebt kunnen lezen, zijn er schoenenrekken die je aan een deur kunt bevestigen. Heb je weinig ruimte voor een schoenenrek? Dan is dat een ideale oplossing.
Ook kun je ruimte besparen met een schoenenrek met een rond design. Je moet deze rekken zien als een soort schoenencarrousel. Door dit ontwerp kun je in een kleine ruimte veel schoenen opbergen.

Vervolgens moet je rekening houden met de plek waar je het schoenenrek gaat neerzetten of ophangen. Wil je het rek in de gang zetten? Dan is het ook fijn dat hij een mooi design heeft. Wil je hem in een trappen- of kelderkast plaatsen? Dan is het design van het schoenenrek minder belangrijk.
De plek waar je het schoenenrek neer gaat zetten, is ook bepalend voor de afmetingen die het moet hebben. Het plafond van een trappenkast is natuurlijk de onderkant van een trap, waardoor de hoogte met de trap mee gaat. Je kunt niet altijd een groot rek kwijt, maar misschien wel een brede. Het is dus goed om te weten hoe groot het oppervlak is van de plek waar je het schoenenrek wilt neerzetten en let bij de aankoop op de afmetingen van het schoenenrek.

Ook is het belangrijk om te letten op het materiaal waar het schoenenrek van is gemaakt. Zoals al eerder benoemd is, zijn er schoenenrekken van staal, metaal, kunststof, vinyl, polypropyleen en nog veel meer materialen. Het materiaal waar het rek van is gemaakt, zorgt onder andere voor de stevigheid van het rek. Schoenenrekken van staal en metaal zijn veelal het stevigst.

Als laatste is het belangrijk om bij de aanschaf van een schoenenrek te kijken naar hoeveel paar schoenen er in totaal op het schoenenrek passen. Je koopt het rek natuurlijk om je schoenen in op te bergen. Dan wil je niet dat je alsnog schoenen hebt rondslingeren, omdat het rek niet groot genoeg is. Meestal staat tussen de informatie van het schoenenrek wel vermeld hoeveel paar schoenen je erop kwijt kan.

Overzicht van populaire merken

Er is een hele ruime keuze aan schoenenrekken, die door veel verschillende merken worden aangeboden. Een aantal merken die het meest worden verkocht, en die dus het meest populair zijn, zijn:

  • LifeGoods: De online retailer die producten verkoopt op het gebied van koken, wonen en lifestyle. Ze streven naar een assortiment met een ruime keuze aan stijlvolle, prijsbewuste producten met een hoogwaardige kwaliteit.
  • TecTake: Het jonge en dynamische merk dat producten aanbiedt voor in en om het huis. Het Duitse merk maakt de idee dat Duitse producten altijd degelijk en betrouwbaar zijn, zeker waar. De producten hebben een goede kwaliteit en een vriendelijke prijs.
  • Relaxdays: Het merk dat een groot aanbod heeft aan artikelen die betrekking hebben op wonen, sporten, tuin en vrije tijd en verschillende schoenenrekken aanbiedt, van goede kwaliteit met een vriendelijke prijs.
  • Spinder Design: Het onderscheidende merk dat designmeubelen en woonaccessoires aanbiedt. Ze worden gekenmerkt door hun unieke design, waarin gebruik wordt gemaakt van strakke lijnen en stoere materialen. Metaal is een belangrijk basiselement voor hun producten, dat vaak gecombineerd wordt met natuurlijk hout.

Achtergrond: Wat is een schoenen en welke verschillende soorten heb je?

Een schoenenrek is, zoals het woord al zegt, een rek waar je je schoenen in kunt zetten om ze op te bergen of mooi in kunt tentoonstellen. Zoals benoemd, zijn er veel verschillende soorten, met verschillende maten, die vervolgens op verschillende plekken kunt neerzetten of zelfs kunt ophangen. In het artikel is dit al enigszins naar voren gekomen.

Zo heb je bijvoorbeeld veel schoenenrekken die enkel bestaan uit een frame met planken. Dit rek is dan niet afgesloten. Je hebt ze ook die je kunt afsluiten met deurtjes, maar dat is dan een schoenenkast. Ook heb je, zoals al tussen de aanraders stond, schoenenrekken die niet op de grond staan, maar die aan de deur hangen. Deze kun je eenvoudig met schroeven of haken over de deur heen, aan de deur bevestigen. Deze schoenenrekken bestaan in verschillende vormen. Sommige hebben planken of buizen waar de schoenen op staan, maar sommige hebben ook een soort boogjes, waar je de schoen overheen hangt.

Vervolgens zijn de schoenenrekken ook te onderscheiden in het materiaal waar het van gemaakt is. Zo zijn veel schoenenkasten van metaal, staal of hout gemaakt, maar ook van kunststof, MDF of spaanplaat. De schoenenrekken die je aan de deur kan hangen, zijn vaak van metaal.

Als laatste heb je schoenenrekken die je kunt onderscheiden in design. Sommige rekken hebben een mooi design of een gaaf ontwerp, die mooi zijn om in de gang te zetten. Andere hebben een standaard design, bestaan heel praktisch uit een frame met planken. Deze zijn geschikter om in een trappenkast te plaatsen.

De Laatste Trends

In dit artikel gaat het over schoenenrekken, dus over rekken die speciaal gemaakt zijn om schoenen in op te bergen. Deze rekken zijn speciaal gemaakt voor schoenen, waardoor bijvoorbeeld de ruimte tussen de planken niet erg groot is. Sneakers of sandalen hebben in de hoogte namelijk niet veel ruimte nodig. Wil je er ook laarsjes in opbergen? Dan kun je er vaak eenvoudig een plank tussenuit halen.

Het idee van een schoenenrek is waarschijnlijk voortgekomen uit dat het zonde is van de ruimte in bijvoorbeeld een gewone kledingkast. Echter, het wordt de laatste tijd steeds meer een trend om je schoenen wel weer in jouw kledingkast te bewaren. En niet alleen jouw schoenen, maar ook sieraden, tassen, hoeden en allerlei andere kleding en accessoires. Je kunt namelijk nu bij steeds meer winkels verschillende soorten accessoires en ophangrekjes kopen die speciaal gemaakt zijn voor bijvoorbeeld het ophangen van stropdassen of het opbergen van schoenen, waarbij ruimte niet verloren gaat. Je kunt kiezen uit allerlei ophangsystemen, uit verschillende soorten lades en bakjes.

Beste Koelbox 2019 uit de Test

Previous article

Beste Stoomreiniger 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: