Beste Stoomreiniger 2024 uit de Test

Last update: mei 2024

Jouw badkamer, keuken of vloeren schoonmaken zonder schoonmaakmiddel? Er wordt tegenwoordig onwijs veel reclame gemaakt voor de vele soorten schoonmaakproducten die in de winkel te verkrijgen zijn, waardoor het lijkt alsof schoonmaken niet meer zonder kan. Niks is minder waar, want het kan zeker! Met een stoomreiniger, kan je door middel van stoom jouw keuken, badkamer of vloeren effectief schoon maken. Hoe werkt dit precies? Waar kun je het voor gebruiken? En wat zijn dan de beste stoomreinigers? Dat lees je in dit artikel.

Best Geteste Stoomreiniger

BISSELL 2113N PowerFresh - Stoomreiniger

De BISSELL® PowerFresh® Deluxe Steam Mop is een stoomreiniger voor harde oppervlakken in huis en maakt gebruik van de natuurlijke kracht van stoom voor het gemakkelijk reinigen en ontsmetten uw vloeren. 99,9% van alle ziektekiemen en bacteriën worden verwijderd (wanneer gebruikt zoals voorgeschreven). Elektronische variabele stoom controle om de stoomproductie aan verschillende oppervlakken in je huis aan te passen.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat BISSELL 2113N PowerFresh de beste stoomreiniger is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de BISSELL 2113N PowerFresh is de Dirt Devil Aquaclean M325. Kijk onderstaand voor de overige stoomreiniger testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

BISSELL 2113N PowerFresh - Stoomreiniger

De BISSELL® PowerFresh® Deluxe Steam Mop is een stoomreiniger voor harde oppervlakken in huis en maakt gebruik van de natuurlijke kracht van stoom voor het gemakkelijk reinigen en ontsmetten uw vloeren.

Dirt Devil Aquaclean M325 - Stoomreiniger

Multifunctionele stoommop met 5 functies in één apparaat, Hygiënische reiniging in het hele huis, In slechts 30 seconden klaar om te stomen, 330 ml-waterreservoir voor 15 minuten stoom, Met stoomregeling

BISSELL SpotClean Proheat - 36988 - Vlekkenreiniger

Wees voorbereid op onverwachte vlekken met het gemak van de BISSELL SpotClean ProHeat! Verwijder vlekken permanent van iedere plek met water, BISSELL reinigsmiddelen, handige hulpstukken en krachtige zuigkracht.

14-in-1 Stoomreiniger-stoommop met handige

De 14-in-1 stoommop CSC632 is een stoommop met handige afneembare handstoomreiniger. Ideaal voor het schoonmaken van radiatoren, lamellen, kookplaten, BBQ’s, sanitair, ramen, vloeren en het stomen van kleding, linnengoed of gordijnen.

Innovagoods Handstoomreiniger schoonmaak

Zijn er weleens van die plekken die jij niet schoon krijgt? Een multifunctionele stoomreiniger met 9 accessoires om u een eenvoudigere, vollere en diepere reiniging te geven. Zijn compacte ontwerp maakt hem eenvoudig en handig te gebruiken.

Beste stoomreiniger aanraders van 2024

BISSELL 2113N PowerFresh

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 22 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 22 reviews

De BISSELL 2113N PowerFresh fluft je hele huis weer op. Als je zin hebt in een grote schoonmaak dan mag deze Bissell niet ontbreken. Niet alleen doet hij je huis weer helemaal fris geuren, hij maakt alles grondig schoon door de hoge temperaturen die gebruikt worden. Je krijgt er een handige schrobborstel bij zodat zelfs de meest hardnekkige vlekken worden verwijderd. De watertank is super makkelijk bij te vullen. Het gebruik van deze kanjer is sowieso erg eenvoudig. Het is een kwestie van aanzetten en je kunt aan de slag. Ook handig dus voor kleine, snelle klusjes.

Aan de voet kun je 2 geurende schijven bevestigen voor een heerlijke frisse geur in huis. De voet is lekker groot zodat je er ruimte oppervlakken tegelijkertijd mee kunt reinigen. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat alle bacteriën in je huis onschadelijk worden gemaakt.

Pros
 • Makkelijk in gebruik.
 • Hij is snel opgewarmd zodat je direct aan de slag kunt.
 • Hierdoor ook ideaal voor kleine ongelukjes.
Cons
 • Hij is zwaar in vergelijking met andere stoomreinigers.
 • Niet ideaal als je de trap vaak op en af moet dus.

Dirt Devil Aquaclean M325

Reviews

3.3 

Gemiddelde van 4 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.3

Gemiddelde van 4 reviews

De Dirt Devil staat bekend als stofzuiger en hiermee focussen ze zich al jarenlang op schoonmaakapparatuur. Nu hebben ze ook deze Dirt Devil Aquaclean M325 gelanceerd. En deze stoomreiniger is echt niet gemaakt voor de kleine beetjes vuil op de vloer. Nee, door middel van een geavanceerde techniek kan jij met de stoomknop werkelijk alle vloeren grondig schoonmaken. De merknaam is één die zijn naam keer op keer weer eer aan doet. Dus of jij nu parket, tegels, linoleum, laminaat of zelfs vloerbedekking wil schoonmaken. Met deze stoomreiniger kan het allemaal. Naast dat deze stoomreiniger van enorm hoge kwaliteit is zien we ook dat de prijs daarentegen niet omhoog is gegaan. Ze zijn nog steeds een grote prijsvechter op gebied van reinigingsapparatuur. 

Deze stoomreiniger gaat zeer zorgvuldig en efficiënt te werk. Hij reinigt niet alleen voor het oog, maar zorgt ervoor door de hete lucht dat bacteriën worden gedood. Door een extra boost functie kan je ervoor zorgen dat jouw vloer echt van al het vuil wordt ontdaan. Binnen 20 seconden tijd kan jij al beginnen met schoonmaken door de korte oplaadtijd. 

Pros
 • Voor alle ondergronden gemaakt.
 • Warmt snel op.
 • Voorzien van handstoomreiniger.
Cons
 • Je moet altijd de stoomknop inhouden.

Bissel 36988 SpotClean Proheat

Reviews

4.1 

Gemiddelde van 204 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.1

Gemiddelde van 204 reviews

Jij gaat niet zomaar iedere stoomreiniger gebruiken voor jouw dure materialen en spullen. Deze stoomreiniger is geschikt voor alle soorten bankstellen en meubelstukken. Deze stoomreiniger van Bissel kan alle vlekken binnen en mum van tijd verwijderen. Hij werkt extreem ergonomisch en is ideaal voor in bijvoorbeeld jouw badkamer. De zuigkracht die deze stoomreiniger produceert zorgt in combinatie met de stoom voor een gegarandeerd goed effect. De Bissel 36988 SpotClean Proheat kan je gebruiken voor allerlei verschillende ondergronden. Niet alleen op jouw leren bank zal je slagen, maar dus ook op de tegels in jouw keuken of badkamer. 

Doordat deze stoomreiniger is voorzien van een lange slang hoef je hem niet constant vast te houden. Ook is het opzetstuk extra breed. Hierdoor kan je in één keer grotere oppervlakten schoonmaken. Door twee verschillende watertanks zorgt deze stoomreiniger voor een optimaal resultaat. Hij kan namelijk vieze plekken opzuigen en met schoon water reinigingen. Dit is een nieuwe en unieke techniek.

Pros
 • Geschikt voor tapijt, bankstellen maar ook tegels.
 • Je kan hem snel bijvullen en legen.
 • Hij is klein van formaat waardoor je hem gemakkelijk kan opbergen.
Cons
 • Het snoer is niet lang en je kan hem niet staand als stofzuiger gebruiken.

Montiss 14-in-1 Stoomreiniger

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 24 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 24 reviews

Deze extreem handige stoomreiniger willen we graag aan jou laten zien. We hebben het over de 14-in-1 Stoomreiniger. Door de handige afneembare stoommop kun je extra alles goed schoonmaken. Denk bijvoorbeeld aan de lamellen, de radiatoren, maar ook kookplaten. Lig je ’s nachts wakker van het schoonmaken van de BBQ? Geen probleem voor deze stoomreiniger. Niet meer schrobben, niet meer boenen. Maar gewoon door middel van warme stroom ervaren hoe makkelijk viezigheid eraf gaat. Dweilen is hierdoor meer dan verleden tijd. Wat ook prettig is aan deze mooie stoomreiniger is dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig hebt, maar je hoeft alleen water te gebruiken. Hoe prettig is dat! En wist je dat je ook linnengoed, zoals je gordijnen kunt schoonmaken met deze stoomreiniger? Deze stoomreiniger is straks jouw maatje in huis. Dat weten wij zeker. Want die 14-in-1 betekent dat er altijd wel een klusje is voor deze stoomreiniger!

Ben je benieuwd naar de Montiss 14-in-1 Stoomreiniger? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Enkel water nodig
Cons
 • Nog geen negatieve punten te benoemen

Innovagoods Handstoomreinige

Reviews

3.7 

Gemiddelde van 45 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.7

Gemiddelde van 45 reviews

De Innovagoods Handstoomreiniger is er voor die plekken, die je wel schoon wilt krijgen maar die moeilijk zijn om schoon te krijgen. Hierdoor krijg je vaak viezigheid, denk bijvoorbeeld aan achter het fornuis maar ook bepaalde plekken in de badkamer zoals de voegen. Stoom is dan de ideale schoonmaakpartner. Stoom doodt bacteriën, zorgt ervoor dat bijvoorbeeld vet en schimmels loslaten en haalt het weg doordat het op hoge druk wordt aangepakt. Hierdoor heb je niets nodig van chemicaliën die slecht zijn voor je luchtwegen. En toch creëer je die diepe reiniging die je zoekt. Ook stof kan je hiermee behandelen waardoor ‘ie schoon wordt, denk bijvoorbeeld aan de bank. Er zit een extra lange kabel bij deze handstomer waardoor je overal bij kunt en je hoeft niet bang te zijn voor gekke geurtjes. Alles wordt op een diep niveau gereinigd. Je krijgt er ook nog eens 8-handige onderdelen bij, zoals een borstel en een mondstuk met een extra grote opening. 

Ben je benieuwd naar de Innovagoods Handstoomreiniger? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Antikreuk
Cons
 • Nog geen negatieve punten te benoemen

Thomas multiclean X10

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 4 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 4 reviews

Net even anders in het rijtje, maar niet minder handig is de: Thomas multiclean X10. Deze stofzuiger lijkt misschien op een alledaags apparaat. Maar niets is minder waar. Met deze waterstofzuiger, de multiclean x0, kun je namelijk niet alleen stofzuigen. Maar ook direct wassen en poetsen. Je kan dus zowel droog als water op zuigen. Hierdoor kun je met gemak jouw houten vloeren schoon krijgen, zonder bang te hoeven zijn dat je te veel water gebruikt. Maar ook tapijtvloeren en parketvloeren kun je hiermee schoon krijgen. Zeker op harde oppervlakten blijft er soms een laagje viezigheid zitten. En wat te denken van ongelukjes op de stof van tapijt. Als je dit schoon wilt krijgen heb je meer nodig dan alleen een normale stofzuigen. Je hebt vooral water en stoom nodig. Deze AQUA+ stoffer kan jou hierbij helpen. 

Ben je benieuwd naar de Thomas multiclean X10? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Goede zuigkracht
Cons
 • Voelt wat kwetsbaar aan

Black + Decker FSMH1321JSM-QS

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 32 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 32 reviews

Deze stoomreiniger is een alles in één reiniger. Hiermee staat hij dan ook hoog in deze lijst Hij wordt gezien als één van de beste modellen op de markt. Doormiddel van stoom kan jij nu jouw hele huis schoonmaken. Of de vloer nu van linoleum, vloerbedekking, laminaat of tegels zijn, je kan alles hygiënisch schoon krijgen met deze reiniger. Ben je klaar dan heb je in een hand omdraai de handstoomreiniger gereed. Door één waterreservoir heb je geen extra gewicht bij de hand. Zo kan je ieder hoekje en kiertje gemakkelijk schoonmaken met één apparaat. Ook is de Black + Decker FSMH1321JSM-QS enorm compact en net als een stofzuiger gemakkelijk op te bergen waar jij maar wil. 

Door een handige functie kan jij met gemak kiezen voor een andere stoom hoeveelheid. Wanneer jij dus verschillende oppervlakte schoon moet krijgen is dit een ideaal foefje. Door alle extra opzetstukjes en toebehoren kan jij alle materialen en ondergronden blinkend schoon krijgen. 

Pros
 • Warmt al op binnen 15 seconden.
 • Veel extra accessoires en mogelijkheden.
 • De stoomdoeken gaan lange tijd mee.
Cons
 • Kabel is niet heel handig wanneer jij de vloer schoon maakt.

Karcher Stoomreiniger SC2500

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 2 reviews

De Karcher Stoomreiniger SC2500 gebruik je als een klassieke stofzuiger. Je hebt een steel met daaraan de stoommond. Je trekt het apparaat als een karretje achter je aan. Het is een zeer krachtige stoomreiniger. Ook voor hardnekkig vuil draait hij zijn hand niet om. Of het nu gaat om je vloer of ramen, binnen een mum van tijd ben je voorzien van een heerlijk schoon huis. En niet alleen voor het oog maar ook onzichtbaar vuil maakt hij onschadelijk en haalt hij weg. Dit in tegenstelling tot een gewone dweil. Je pakt hem er makkelijk even bij en hij is snel klaar voor gebruik.

Het design is zoals je het van Karcher gewend bent. Zwart met geel. Dit maakt het een opvallend apparaat. Over het gebruiksgemak is nagedacht. Bij Karcher bedenken ze namelijk niet alleen producten van achter hun bureau maar ook in de praktijk. Wij willen in ieder geval niet meer zonder!

Pros
 • Snel opgewarmd en klaar voor gebruik.
 • Hij is zelfs voor de meest hardnekkige vuilplekken ideaal en haalt alles moeiteloos weg.
Cons
 • Het apparaat heeft een behoorlijke omvang.
 • Hierdoor is hij lastig op te bergen.

Black & Decker FSM1616

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 36 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 36 reviews