Top 10 uit de Test

Beste Stoomreiniger 2019 uit de Test

0

Jouw badkamer, keuken of vloeren schoonmaken zonder schoonmaakmiddel? Er wordt tegenwoordig onwijs veel reclame gemaakt voor de vele soorten schoonmaakproducten die in de winkel te verkrijgen zijn, waardoor het lijkt alsof schoonmaken niet meer zonder kan. Niks is minder waar, want het kan zeker! Met een stoomreiniger, kan je door middel van stoom jouw keuken, badkamer of vloeren effectief schoon maken. Hoe werkt dit precies? Waar kun je het voor gebruiken? En wat zijn dan de beste stoomreinigers? Dat lees je in dit artikel.

De 5 aanraders van 2019

Kärcher SC 3 EasyFix

Onze eerste aanrader is de SC 3 EasyFix stoomreiniger van Kärcher. Deze stoomreiniger is geschikt om te gebruiken op verschillende oppervlakken, zoals de badkamer en de keuken. De verschillende bijgeleverde accessoires kun je gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals het hulpstuk voor het losstomen van behang. Ook krijg je er onder andere een vloerborstel, puntstraalsproeier en microvezel overtrek bij geleverd. Het voordeel van deze stoomreiniger is dat het water binnen dertig seconden is opgewarmd. Het reservoir kan vervolgens steeds bijgevuld worden, zonder dat je het apparaat hoeft uit te zetten. Er zit een slimme ontkalkingsfilter in de reiniger. Deze ontkalkt het water, tijdens het gebruik. Ideaal! Deze moet je alleen wel regelmatig vervangen.

Vileda Steam – Stoomreiniger

Dezestoomreiniger van Vileda is onze tweede aanrader. Deze reiniger warmt het water in wel 15 seconden op en kan met één vol reservoir tot 130 vierkante meter reinigen. Het reservoir is continu navulbaar. Het moment waarop het water bijgevuld moet worden, wordt aangegeven met een indicatielampje. De stoomreiniger is geschikt voor het reinigen van tegels, maar door het bijgeleverde opzetstuk kun je er ook tapijt mee reinigen. Het apparaat is een steelmodel stoomreiniger. Het bestaat dus uit een staaf waar het apparaat aan zit, met een driehoekige borstel aan de onderkant. Hij is makkelijk in gebruik, doordat hij maar 2,5 kg weegt en een snoerlengte heeft van wel zes meter. Als laatste kun je door de instelbare stoomverdeling, nog gerichter een bepaald oppervlak schoonmaken.

Kärcher SC 3 EasyFix Premium

De SC 3 EasyFix Premium is de grote broer van onze eerste aanrader. Deze stoomreiniger is net als de eerste aanrader binnen 30 seconden opgewarmd, continu navulbaar en te gebruiken voor verschillende oppervlakken. Het verschil met de SC 3 EasyFix is dat deze stoomreiniger meer accessoires heeft en een meer luxueuze uitstraling heeft door haar witte kleur. Door de extra accessoires is de stoomreiniger op nog meer oppervlakken en nog grondiger te gebruiken. Bij de EasyFix stoomreinigers worden microvezel bodemdoeken meegeleverd, die met klittenband eenvoudig op de vloermond te bevestigen is. De stoomreiniger is voorzien van een kinderbeveiliging en een veiligheidsventiel.

Kärcher SC 4 EasyFix Premium

En dan is er nog de Kärcher SC 4 EasyFix Premium. Ook deze stoomreiniger lijkt veel op onze eerste en derde aanrader. Het verschil met deze stoomreiniger is dat hij een afneembaar reservoir heeft. Hiermee kun je eenvoudig het reservoir bij de kraan bijvullen. Daarnaast kun je hem ook continu blijven navullen, zodat je het apparaat niet uit hoeft te zetten en door kan gaan met jouw schoonmaaktaak. Een ander voordeel is dat deze versie een opbergruimte heeft, waar de kabels in opgeborgen kunnen worden. Een nadeel is dat deze reiniger er iets langer over doet om warm te worden, namelijk vier minuten. Ook moet deze stoomreiniger regelmatig ontkalkt worden. Deze versie heeft namelijk niet een slimme ontkalkingsfilter.

Bestron DWJ5280 – Stoomreiniger

Onze vijfde en laatste aanrader van 2019 is de DWJ5280 Stoomreiniger van Bestron. Deze stoomreiniger is te gebruiken voor het reinigen van oppervlakken in en om het huis. Zo kun je er vloeren mee schoonmaken, maar ook meubels, ovens of zelfs ramen. Ook is hij te gebruiken voor het ontdooien van een vriezer. De reiniger is in twaalf minuten opgewarmd, waarna hij 45 minuten lang te gebruiken is. Het heeft een kinderbeveiliging en een stoomregelaar aan het handvat. Er worden verschillende accessoires bij het apparaat geleverd, waaronder een vloerborstel, gebogen spuitmond, ronde borstels en een gecombineerde raamwisser.

Goedkope budget tips: Zo bespaar je op een stoomreiniger en dit is de beste budget keuze

Stoomreinigers zijn er in verschillende prijsklassen. Gemiddeld kosten ze tussen de 60 en 160 euro, maar voor professionele stoomreinigers moet je soms wel 340 euro neerleggen. Het valt op dat de stoomreinigers duurder worden, naarmate er meer accessoires bij geleverd worden. Daarnaast zijn de handstoomreinigers goedkoper dan de stoomreinigers die je staand kunt bedienen. Ook is de prijs afhankelijk van het merk. Je kunt dus besparen op jouw budget door een handstomer te kopen, waar weinig accessoires bij zitten. Let daarbij ook op het merk waar je de stomer van koopt, doordat sommige merken duurder zijn. Wanneer je een goedkopere stoomreiniger koopt, is de kwaliteit 9 van de 10 keer wel minder dan bij een duurdere variant, maar nog steeds kunnen ze van goede kwaliteit zijn.

De Aqua Laser Gold Stoomreiniger wordt door consumenten op Bol.com beoordeeld met vier van de vijf sterren en kost 59,88. Daarom benoemen wij deze stoomreiniger tot Beste budget keuze. Het waterreservoir heeft een inhoud van 0,4 liter. Hij is binnen een halve minuut al klaar voor gebruik. De reiniger kun je gebruiken voor verschillende soorten vloeren en muren en is te gebruiken met, maar ook zonder steel. Zo kun je hem eenvoudig staand gebruiken, maar je kunt ook goed bij dat ene hoekje in het keukenkastje. Het is al helemaal een goede keuze voor jouw budget, doordat je er verschillende accessoires bij krijgt, zoals een tapijtglijder en twee microvezeldoeken.

Beste koop tips: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een stoomreiniger?

In de aanraders die hierboven genoemd zijn, is al te lezen dat stoomreinigers verschillende eigenschappen kunnen bezitten. Wanneer je een stoomreiniger wilt aanschaffen is het belangrijk om eerst na te gaan waar je het voor wilt gebruiken en wat dan belangrijke specificaties en eigenschappen zijn die de stoomreiniger moet hebben.

Allereerst is een eigenschap waar je op moet letten, voor welke ondergronden je de stoomreiniger kunt gebruiken. De meeste kun je in ieder geval op tegels gebruiken. Sommige kun je ook op meerdere ondergronden gebruiken. Dit gaat direct ook samen met de accessoires die bij sommige stoomreinigers geleverd worden. Het is goed om te kijken naar welke accessoires erbij geleverd worden en waar deze voor gebruikt kunnen worden.

Ook is het goed om na te gaan of de stoomreiniger continu navulbaar is. Stoomreinigers die dit zijn, hoef je niet uit te zetten om het water bij te vullen. Je kunt gewoon door blijven gaan met jouw schoonmaaktaak, terwijl je het waterreservoir het bijgevuld.

Een ander punt wat goed is om op letten, is of het waterreservoir afneembaar is. Dit werkt een stuk handiger. Je hoeft dan namelijk niet het hele apparaat onder de kraan te houden of een vulbakje te gebruiken. Je kunt het reservoir gewoon van het apparaat afnemen en hem onder de kraan houden.

De inhoud van het waterreservoir is natuurlijk ook een belangrijke eigenschap van een stoomreiniger. Dit bepaalt namelijk hoeveel je kunt stomen, zonder dat het reservoir nagevuld hoeft te worden. Ook heeft dit invloed op hoe lang het duurt voordat het water op de juiste temperatuur is.

Wanneer je verschillende stoomreinigers met elkaar vergelijkt, is het ook verstandig om te kijken naar de druk die de stoomreiniger kan uitoefenen. De druk wordt uitgedrukt in bar en bepaalt de waterkracht van de stoomreiniger. Dit zegt dus iets over de kracht waarmee het apparaat een oppervlakte kan reinigen en dus hoe lang je er over doet om vuil te verwijderen.

Sommige stoomreinigers beschikken ook over een regelmatige stoomafgifte. Met deze functie kun je instellen op welke plekken de stoomreiniger extra kracht moet geven, waardoor je bepaalde plekken krachtiger kunt schoonmaken.

Als laatste zijn er nog een aantal functies die sommige stoomreinigers hebben en andere niet. Zo hebben sommige apparaten een kinderbeveiliging. Heb je kinderen en ga je het apparaat waarschijnlijk in hun bereik gebruiken, dan is het goed om hiernaar te kijken. Andere stoomreinigers hebben een slimme ontkalkingsfilter. Je hoeft deze apparaten niet steeds te ontkalken, dat dit het filter voor jou. Dit filter moet je alleen wel regelmatig vervangen. Apparaten die niet zo’n filter hebben, moet je wel regelmatig ontkalken, zodat hij zijn kracht blijft behouden.

Overzicht van populaire merken

Er zijn veel verschillende merken die een enkele stoomreiniger op de markt hebben gezet. Er zijn daarom maar een paar spelers op deze markt die het belangrijkst zijn, waarbij het merk Kärcher met stip op nummer 1 staat.

  • Kärcher: Het merk dat een groot assortiment heeft aan schoonmaakapparaten. Met hun producten willen zij ervoor zorgen dat men tijd overhoudt voor de leuke dingen in het leven. Daarom proberen ze met hun innovatieve producten schoonmaakklussen minder groot en zwaar te laten voelen. Op het gebied van stoomreinigers hebben zij het grootste aanbod, in verschillende prijsklassen, waardoor ze de belangrijkste spelers in de markt zijn.
  • Bissell: Het familiebedrijf dat al gedurende vijf generaties een marktleider is in de huishoudelijke apparaten. Door onderzoek te doen naar thuisomgevingen en schoonmaakgewoontes, hebben zij veel kennis over wat men nodig heeft aan apparatuur. Met hun producten willen zij dat consumenten in een handomdraai hun schoonmaakklus kunnen klaren, zodat er tijd overblijft voor de belangrijke dingen in het leven.
  • BLACK+DECKER: Dit merk biedt al meer dan 100 jaar producten aan voor doe-het-zelfklussers. Van krachtige klus- en tuingereedschap, tot huishoudelijke artikelen. Met hun producten zijn ze erop gericht om klussen op een snelle en efficiënte manier te klaren.

Achtergrond: Wat is een stoomreiniger en welke verschillende soorten heb je?

Een stoomreiniger is een elektrisch apparaat waarmee je, door middel van stoom, bepaalde oppervlakken grondig kunt reinigen. De apparaten hebben een waterreservoir. Wanneer je het apparaat aanzet, wordt het water in dit reservoir warm. Je kunt hem dan gaan gebruiken. De stoom die uit de reiniger komt heeft een hoge temperatuur en is erg krachtig. Daarmee kun je met de meeste stoomreinigers onder andere 99% van de bacteriën doden, zonder dat je hier een duur en chemisch schoonmaakmiddel voor hoeft te gebruiken.

Er zijn verschillende soorten stoomreinigers, namelijk een handstoomreiniger, een steelmodel/stoommop en een sledemodel stoomreiniger. Een handstoomreiniger is het kleinste type van de stoomreinigers. Het is meestal net zo groot als een plantenspuit of een strijkbout. Hiermee kun je gemakkelijk plekken schoonmaken die slecht te bereiken zijn, zoals hoekjes. Dit type wordt ook het meest gebruikt om meubels en gordijnen mee schoon te maken.
Een steelmodel stoomreiniger, ook wel een stoommop genoemd, heeft veel weg van een steelstofzuiger. Je houdt bij het gebruik de steel vast, waar het apparaat aan bevestigd is. Vaak is dit type alleen geschikt voor het reinigen van vloeren.
De sledemodel stoomreiniger kun je vergelijken met een gewone stofzuiger. Het apparaat staat meestal op de grond en heeft wieltjes. Daaraan zit een slang met een steel die je vasthoudt tijdens het reinigen. Dit type kun je vaak voor meerdere oppervlakken gebruiken.

De laatste trends

Op het gebied van schoonmaken en stoomreinigers zijn er op dit moment een aantal trends te zien. Zo krijgen de stoomreinigers de laatste jaren steeds meer features. Hiermee onderscheiden stoomreinigers zich van elkaar. De verwachting is dat deze ontwikkeling zich in de komende jaren zal blijven voortzetten.

Een andere trend waar stoomreinigers mee te maken hebben, is de toenemende vraag naar duurzame en energiezuinige producten. Hierdoor zijn elektrische apparaten, zoals de stoomreiniger steeds belangrijker geworden, waarbij men bij het vergelijken van stoomreinigers veelal kijkt naar hoe duurzaam en energiezuinig de apparaten zijn.

Natuurlijk wordt er op dit moment ook veel aandacht besteed aan het milieu en de vraag hoe we het milieu het beste kunnen sparen. Een stoomreiniger kan daar een belangrijke schakel in zijn, doordat je hierdoor geen schoonmaakmiddelen meer nodig hebt bij het schoonmaken van vloeren of badkamer. De stoom zal het vuil doen verdwijnen en de bacteriën doden. Schoonmaakmiddelen zijn belastend voor het milieu, doordat voor de productie ervan gebruik wordt gemaakt van grondstoffen en energie. Na het gebruik, kunnen ze het oppervlaktewater vervuilen en schadelijke stoffen blijven vaak achter in het rioolslib van waterzuiveringsinstallaties.

Beste Schoenenrek 2019 uit de Test

Previous article

Beste Staafmixer 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: