Top 10 uit de Test

Beste Ventilator 2019 uit de Test

0

De zomer komt er weer aan en we kunnen als Nederlanders bijna niet wachten. Toch kan het ook in Nederland aardig warm worden en dat betekent dat er hulpmiddelen ingezet mogen worden om het hoofd koel te houden. Nu is een ingebouwde airco wellicht wat overdreven voor die drie maanden hitte, dus dan kom je automatisch uit op een prima alternatief, namelijk de ventilator. Je hebt ze tegenwoordig in alle soorten en maten. Van ventilators die je op kunt hangen naar kleine mobiele ventilators en kleurrijke designs. Zorg ervoor dat je geen peentjes zweet deze zomer en oriënteer je alvast op de onderstaande modellen.

De top vijf beste Ventilatoren in 2019

Hier ons overzicht van de beste ventilatoren 2019. Op volgorde van kwaliteit.

1. Relax wonen toren ventilator

Ondanks de kleine en smalle uitvoering verkoeld deze relax wonen torenventilator jouw ruimte in no-time. De ventilator heeft drie snelheden die bediend kunnen worden met een makkelijke draaiknop. De ventilator is 80 centimeter hoog en heeft een snoerlengte van 140 centimeter. Prettig is het slanke model waardoor je de ventilator overal kwijt kan. Het lange snoer zorgt ervoor dat de ventilator erg mobiel is. De Bol.com gebruikers geven de ventilator 4.5 sterren met als grootste voordeel de voordelige koop en het slanke model.

2. QAZQA Fresh 30

Met de QAZQA Fresh 30ben jij voorbereid op de zomer. De plafondventilator heeft een mooi design en is uitgevoerd in drie kleuren: zilver, zwart en een houtdesign. Zo valt de ventilator altijd weg bij het interieur van jouw woonkamer of kantoor. Omdat het een plafondmodel is, heb je geen last van lange snoeren of een ventilator die in de weg staat. De plafondventilator heeft zes bladen van 33 centimeter lang en is extra stil met 42.2 decibel. De ventilator is multifunctioneel, want er zit een lichtbron in de ventilator verwerkt. De Bol.com gebruikers geven de ventilator 4.5 sterren met als grootste voordeel het installatiegemak.

3. Princess Smart torenventilator

De naam zegt het al: met de Smart torenventilator heb je een luxe en uitgebreid apparaat in huis. Naast de perfecte verkoeling die dit apparaat verzorgd, wordt deze torenverntilator bestuurd via de omeWizard Climate app of via Amazon Alexa en Google Home. Stel tijdschema’s in of pas de windsnelheid aan zonder op te staan of zelfs als je niet thuis bent.  Daarnaast heeft deze ventilator een fraai design met LED-indicatoren.  De windsnelheid komt in drie verschillende standen. Zo kan je kiezen voor de slaapstand die en perfect zacht briesje verzorgd terwijl jij ligt te slapen. De Bol.com gebruikers geven de torenventilator 4.5 sterren met als grootste voordeel dat de ventilator eenvoudig in gebruik is.

4. Duux Whisper Ventilator

De Duux Whisper Ventilator is een fluisterbootje onder de ventilators, maar dat zegt niets over de kracht van deze ventilator en zijn verschillende opties. Deze ventilator heeft namelijk maar liefst 26 standen en verzorgd een zacht briesje maar ook een goede windvlaag voor de echt warme dagen. Geen overbodige luxe in het wisselvallige Nederland. De ventilator is een model dat staat en blaast tot wel vijftien meter de ruimte in. Zo verkoeld hij ook jouw werkplek of vergaderruimte. De Bol.com gebruikers geven deze ventilator 4.8 sterren met als grootste voordeel de goede kwaliteit.

5. Honeywell HT900E – Vloerventilator

Praktisch is het woord dat we kunnen gebruiken om de Honeywell HT900E te omschrijven. Deze vloerventilator is klein van stuk en kan overal neergezet worden omdat hij draadloos is. Daarnaast is deze ventilator vijfentwintig procent stiller dan zijn soortgenoten. De ventilator heeft drie standen en voorziet je dus van de juiste hoeveelheid koelte. Tot slot is de ventilator volledig zwenkbaar en kan je hem draaien tot een hoek van 90 graden. Ideaal voor de wat grotere ruimtes. De Bol.com gebruikers geven de voetventilator 4.5 sterren met als grootste voordeel dat het apparaat eenvoudig in gebruik is.

Budgettips

Ventilators kunnen aan de prijs zijn, dus geheel begrijpelijk als je even moet sparen voor zo’n aankoop. In de tussentijd hoef je niet te stikken van de hitte, want er zijn genoeg verfrissende budgettips.

1. Ramen open (en doe ze ook op tijd weer dicht)

Zet ‘s ochtends zodra je wakker wordt gelijk je raam open. Het is dan vaak nog koel buiten en zo kan de hitte van de vorige dag je huis verlaten. Doe dit zo’n pak en beet een uur en doe vervolgens alles zo dicht mogelijk: ramen dicht, rolgordijn naar beneden en de gordijnen dicht. Zo houd je de hitte buiten.

2. Houdt het huis koel

Vermijd apparaten die hitte veroorzaken. Licht uit, geen kaarsen aan en ga niet uitgebreid kokkerellen in de keuken. Maak bijvoorbeeld een lekkere zomerse salade of ga het terras op voor een lekker hapje buitje de deur.

3. Koele kikker

Tijdens een hittegolf is het verstandig om zo min mogelijk te ondernemen. Heb je toch echt een aantal verplichtingen waardoor je in beweging moet komen? Neem dan vooral je tijd en doe rustig aan. Wij Nederlanders kunnen dat nog wel is lastig vinden.

4. Bescherm je huis

Bescherm je huis tegen de zon! Dit kan je doen door zonneschermen, maar ook door beplanting te laten groeien tegen je huis. Zo creëer je schaduw op de muren van je huis en kan je huis niet extreem opwarmen en nagloeien. Win-winsituatie.

5. Budgetproof ventilator

De snelste oplossing om je huis te verkoelen is toch echt een verkoelende apparatuur zoals een ventilator. Gelukkig zijn er ventilators in verschillende prijsklasse en zijn er ook budgetproof varianten. Zo heb je al ventilatoren vanaf 16,95!

Kooptips – waar moet je op letten bij het kopen van een Ventilator 

Het hangt natuurlijk geheel van je eisen af, maar een ventilator kan best een grote aankoop zijn. We helpen je graag een handje op weg door je de juiste kooptips mee te geven voor het aanschaffen van een ventilator. Zo ga je zonder een lege beurs een verkoelde zomer tegenmoet.

1. Wat voor ventilator past bij jou?

Je hebt ventilators tegenwoordig echt in allerlei soorten en maten. Het is dus van belang dat jij van tevoren bepaalt wat voor model je in huis wil halen. Wil je alleen koel briesje? Dan is een tafel- of staande ventilator een geschikt model, maar wil je voor meer windkracht gaan dan is het aan te raden om voor een groter model te kiezen. Nadeel is wel dat de tafel en staanmodellen lekker compact zijn en dat je bij een ventilator met meer windkracht al snel bij een plafondmodel uit komt.

2. Twee vliegen in één klap

De meeste ventilatoren hebben verlichting verwerkt in het midden. Tof, maar je betaalt hier ook wel meer voor. Bedenk dus goed of je dit extraatje ook wil zien bij jouw nieuwe plafondventilator óf dat je dan toch liever voor een ander model gaat. De keuze is aan jou.

3. Het formaat

We hadden het net al over de grote, maar ook dit is belangrijk aspect om mee te nemen bij het kopen van je ventilator. Wil je bijvoorbeeld dat je ventilator integreert in je interieur? Dan is het handig om te kijken naar de grote van je meubels. Heb je een grote bank, tv, salontafel? Dan past een grote plafondventilator prima in jouw huis. Maar heb je juist een kleiner oppervlakte en kleinere meubelstukken, dan is het verstandig om je ventilator ook daarop aan te passen. Zo zorg je ervoor dat je ventilator niet jouw mooie designbank overschaduwt.

4. Multifunctioneel

Er zijn ook genoeg ventilatoren die ook in de winter te gebruiken zijn. Deze apparaten zorgen naast verkoeling, ook voor verwarming. Deze ventilator kan naast koude lucht, ook warme lucht verspreiden. Wel zo fijn want zo kan je het apparaat het hele jaar door gebruiken en is het de investering zeker waard!

5. Stil, stiller, stilst

Een ventilator kan voorkomen dat je zwetend wakker wordt van de hitte op een hete zomernacht. Echter wil je ook niet wakker worden van het geluid dat de ventilator produceert. Kijk dus goed voordat je je ventilator koopt hoeveel decibel de ventilator produceert als je hem wil gebruiken in je slaapkamer of bijvoorbeeld op kantoor. Wil je echt een geheel geluidloze ventilator? Dan is het aan te raden om voor een plafondmodel te gaan. Deze modellen. Zijn over het algemeen geheel geruisloos.

6.  Het oog wil ook wat

Tot slot is het geen overbodige luxe om rekening te houden met het design van de ventilator. Je hebt namelijk geen zin om het apparaat steeds op te ruimen omdat het een doorn in het oog is. Er zijn gelukkig tegenwoordig genoeg modellen die er mooi uit zien. Zo heb je een strakke designs, retromodellen, maar ook uitvoeringen in vrolijke kleuren.

A-merken – beste Ventilator Merken

Ook onder de ventilatoren hebben we een aantal topmerken die je bijna niet kan negeren. Hieronder een kleine greep van merken waarop je je kan oriënteren bij het kopen van een ventilator.

1. Dyson

Dyson staat bekend om meerdere huishoudelijke apparaten en stelt ons nooit teleur. Op het gebied van ventilatoren hebben ze uitvoeringen in futuristische designs die prima passen in je interieur.  Dyson is ooit opgericht in 1978 door James Dyson die gefrustreerd raakte door de vaak niet praktische huishoudelijke apparatuur.

2. Honeywell

Honeywell heeft een ruim aanbod als het gaat om ventilators. Zo hebben ze tafelmodellen, torenventilators, maar ook plafondventilators. Het bedrijf focust zich vooral op het produceren van veilige elektrische appraten en staat voor global urbanization.

3. Tristar

Wellicht klinkt dit merk jullie wel bekend in de oren. Naast dat ze ventilators produceren, produceren ze ook ander huishoudelijke apparaten. Bij Tristar geloven ze erin dat goede huishoudelijke apparaten voor iedereen bereikbaar moeten zijn en niet voorbehouden voor mensen met een grote beurs. Daarom bieden ze kwalitatieve klein huishoudelijke producten tegen zeer betaalbare prijzen. Zo ook ventilators. Een goede budgettip dus!

4. DOMO                                       

Ook DOMO is een grote speler op het gebied van huishoudelijk apparatuur en dus ook in de markt van ventilators. De ventilators van DOMO zijn vaak klein en compact, maar altijd ontworpen met een oog voor design. DOMO is een Belgisch merk en in 30 jaar uitgegroeid tot de grootste leverancier in huishoudelijke artikelen.

Alle soorten en maten ventilators

Ik heb het al een aantal keer benoemd: je hebt de ventilatoren in allerlei varianten. Maar wat is nou precies het voordeel van het ene model ten opzichte van het andere model?

1. Vloerventilator

Dit is staande ventilator is het meest gangbare model. Deze ventilators kom je vaak tegen onder de naam statiefventilator, zuilventilator, torenventilator of kolomventilator. Je plaatst deze op de vloer en ze zijn vaak in hoogte verstelbaar. Er zijn luxe versies van die te bedienen zijn met een afstandsbediening en timers. Vloerventilatoren worden ook wel grondmodellen genoemd. Dit zijn de meest krachtige ventilatoren. Ze zijn compact en geschikt voor grote ruimtes, maar maken meestal ook wel wat geluid.

2. Plafondventilator

Deze ventilator is een stuk groter van stuk dan een vloerventilator, maar ziet er vaak wel erf fraai uit. De ventilator is vaak erg stil en wordt vaak gebruikt in slaapkamers of kantoorgebouwen. Het feit dat de ventilator erg stil is, is ook gelijk het grootste voordeel van dit model. De ventilator is te bedienen met een schakelknop aan de muur of een afstandsbediening. De ventilator heeft vaak ook een lichtfunctie in het apparaat verwerkt en is dus multifunctioneel. De draagkracht van het aansluitpunt moet minimaal 100 kg zijn. Zorg ook dat de plafondventilator op minimaal 2.30 meter hoogte hangt, zodat je met een opgestoken hand niet tussen de bladen komt.

3. Tafelventilator

Tot slot heb je nog de tafelventilator. Dit model plaats je gemakkelijk op je tafel of je bureau en is verder simpel van aard. Hij doet precies wat je van hem verlangt, namelijk verkoelen. De ventilator heeft verder geen krachtige windstanden en is ook niet bedoeld voor het verkoelen van grote ruimtes.

Ventilator Trend van het moment

De trend op het gebied van ventilators zijn de smart ventilators. Deze apparaten zijn via een app te bestuderen. Je kan de apparaten met de app aanzetten, windstanden veranderen, de timer aanzetten of instellen om welk tijdstip je een bepaalde windstand moet gaan blazen. Dit allemaal ook als je niet thuis bent, handig voor als je het apparaat vergeten hebt aan te zetten of juist uit! Daarnaast zien deze slimme ventilators eruit om door een ringetje te halen en verstoren ze je interieur niet. Helemaal 2019 dus

De beste eierkokers 2019 uit de Test

Previous article

Beste Koelbox 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: