Beste sim only abonnement 2024 uit de Test

Last update: juni 2024

Beste sim only abonnement 2024 uit de Test

Een sim only abonnement, het kan heel erg handig zijn, maar dan wil je natuurlijk wel zo goedkoop mogelijk de beste te pakken hebben. Welke sim only moet je dan hebben?

Wat is sim only?

Als het om telefoons gaat, is sim only een welbekende optie. Je hoeft niet elk jaar een nieuwe telefoon en al helemaal niet de allerduurste en allerbeste telefoon. Je bent helemaal vrij om zelf een telefoon uit te kiezen. Dat is het gemak van een sim only. Je neemt dan een abonnement bij een provider waarbij je alleen een simkaart krijgt. Een sim only abonnement neem je dus zonder toestel. Je moet zelf zorgen voor een toestel. Je hebt er al een die het nog goed doet of je koopt een los toestel. Sim only is vooral een goede optie als je wat lager in de maandelijkse kosten wilt gaan zitten.

Wat heb je nodig?

Om tot de beste sim only deal van dit jaar uit te komen, is het natuurlijk belangrijk om te kijken wat jij nodig hebt bij een telefoon abonnement. Niet iedereen wil hetzelfde aantal minuten bellen per maand en ook niet iedereen heeft een internetbundel op vol vermogen nodig. Een sim only is dus aan te passen op je eigen wensen. Hierbij geldt de regel: Hoe hoger het aantal belminuten en internetbundel, des te duurder het abonnement zal worden. Dat is logisch. Toch zijn er bepaalde deals die providers aanbieden waardoor een grotere abonnement misschien even duur is of soms zelfs goedkoper. In ieder geval voor een aantal maanden. Zo’n deal kan misschien interessant voor je zijn als je bijvoorbeeld vaak wisselt.

Vergelijk abonnementen

Om er achter te komen wie de beste deals aanbied en welke provider het beste bij je past, kan je bijna niet anders dan ze gaan vergelijken. Gelukkig is de vergelijk-schaamte al lang vervlogen. Vergelijken is gewoon heel verstandig. Zo kan je in een oogopslag kijken wat het beste bij jou past en bij welke provider je dat het goedkoopst kan afsluiten. Houd daarnaast goed in de gaten wat voor telefoons er binnenkort op de markt gaan komen. Een nieuwe versie die uitkomt, kan zo maar betekenen dat jij ook een nieuwe telefoon kan kopen met een bijpassend sim only abonnement. Als je goed op de hoogte blijft van alle prijzen en je kans afwacht, kan je zo maar een hele mooie telefoon aanschaffen met een goedkoop abonnement.

Het beste netwerk

Dan is het ook nog goed om even te kijken naar de verschillen tussen de providers. Niet elke goeie deal is daadwerkelijk een goeie deal. Als je je aansluit bij een provider die veel problemen heeft met het netwerk, dan ben je achteraf toch niet blij met je keuze. Bekijk de abonnementen dus goed, maar vergeet ook de providers niet. Wil je bijvoorbeeld het beste 5G netwerk, dan moet de provider die jij op het oog hebt wel dat netwerk ondersteunen. Gelukkig zijn de meeste grote namen in de telefoonindustrie wel aardig up to date, maar je weet maar nooit wie wat wel ondersteunt en wie niet. Een goede check is dus nooit mis.

Auteur

  • Ik ben Jan Willem Beumer en schrijf artikelen met jarenlange ervaring in de elektronicasector. Daarnaast ben ik een liefhebber van koken voor mijn gezin en alles wat te maken heeft met wonen. Als auteur bij https://bestetester.nl deel ik mijn ervaring en passie met veel enthousiasme.

    Bekijk Berichten
Vorige test

De Beste Vaatwasser Merken: Een Gids Voor Een Schone Keuken!

Volgende test

Zo houd je geld over aan het einde van de maand