Tasty: Culinaire Producten voor het beste eten en drinkenTop 10 uit de Test

Beste Staafmixer 2019 uit de Test

0

Ouders met kinderen kunnen haast niet zonder en voor mensen die van een heerlijke zelfgemaakte maaltijdsoep houden, is dit zeker een favoriet item in de keuken. Ja, ik heb het over de staafmixer. Een ideaal apparaat om de beste gerechten mee te maken, voor jong en oud. Deze mixers zijn er in verschillende uitvoeringen, van eenvoudig tot heel uitgebreid. Van goedkoop tot duur. Maar wat zijn nou de beste staafmixers van 2019? En hoe kun je besparen op jouw budget bij de aankoop van een staafmixer? Op deze en nog een aantal andere vragen, zal het antwoord in dit artikel komen te staan.

De 5 aanraders van 2019

Bosch MSM67170 ErgoMixx

Onze eerste aanrader is de MSM67170 ErgoMixx van Bosch. Deze staafmixer is in juni en november 2018 door de Consumentenbond als Beste Getest. Dit is niet alleen een staafmixer, het heeft ook een klopper en een hakmolen en er wordt een maatbeker bij geleverd. Het heeft een krachtige motor van 750 Watt en een TurboButton, waarmee je met een druk op de knop een maximaal vermogen bereikt. Het apparaat is handig in gebruik, doordat hij erg licht is en een speciaal ergonomisch ontworpen handvat heeft met antislip. Het snoer is daarnaast gekruld, waardoor hij niet in de weg komt te zitten. De mixvoet is van roestvrijstaal en heeft een scherp mes met vier bladen van QuattroBlade. Hiermee kan je gemakkelijk in de twaalf verschillende standen, de mooiste ingrediënten pureren, blenden en snijden. Door de AntiSplash-voet houd je het aanrecht mooi schoon. Op de zwarte deksel van de hakmolen na, kan alles in de vaatwasser. Ideaal te gebruiken en ook nog ideaal schoon te houden.

Braun Multiquick 3 MQ325 Spaghetti – Staafmixer

De Multiquick 3 MQ325 staafmixer van Braun is onze tweede aanrader van 2019. Deze staafmixer is uitgerust met een gepatenteerde PowerBell staafmixervoet, die ervoor zorgt dat je spatvrij kan mixen en een goed resultaat behaald. Het handvat heeft een stofgrip, waardoor hij prettig vast te houden is. Daarnaast worden er ook een garde van RVS, een hakmolen en een maatbeker bij geleverd van roestvrijstaal. Je kunt er dus niet alleen ingrediënten mee pureren, maar ook bijvoorbeeld slagroom mee kloppen. De staafmixer heeft twee standen waarop hij ingesteld kan worden en het heeft een stille en duurzame motor van 550 Watt. Alle onderdelen kunnen in de vaatwasser, waardoor ze eenvoudig schoon te houden zijn.

Philips Avance HR1673/90 – Staafmixer

Vervolgens is de Avance HR1673/90 staafmixer van Philips onze derde aanrader. Net als de vorige twee aanraders, is dit niet enkel een staafmixer. Er worden ook een garde, grote hakmolen, kleine hakmolen en maatbeker bij geleverd. De staafmixer heeft titanium mesjes, waarmee je allerlei ingrediënten in een paar seconden kunt malen, hakken en mengen. Het voordeel van titanium mesjes is dat ze ongeveer 6 keer harder zijn dan staal en langer scherp blijven. Het heeft een krachtige 800 Watt motor en is handig te bedienen, waarbij het vermogen meer wordt, als je harder in de staaf knijpt. Ook deze aanrader heeft een antispat mesbeschermer en een ergonomisch ontworpen handgreep. De accessoires zijn eenvoudig te verwisselen met de ontgrendelknop en met de XL-fijnsnijder kun je zelfs uien, vlees en chocolade hakken.

Braun Multiquick 7 MQ735 Sauce

Onze vierde aanrader is de Multiquick 7 MQ735 van Braun. Deze staafmixer wordt ook geleverd met een garde, een maatbeker en een hakmolen. Deze accessoires zijn met één klik eenvoudig te demonteren. De staafmixer heeft een krachtige 750 Watt motor en is voorzien van een Smart Speed knop. Je hoeft maar een druk op de knop te geven en je kunt hem op iedere gewenste snelheid gebruiken. Je kunt hem sneller laten gaan door harder op de knop te drukken. Heel eenvoudig! Dit apparaat schijnt een uniek gevormde staafmixervoet te hebben, waarmee je een fijn en gelijkmatig resultaat bereikt. Wanneer je het apparaat gebruikt hebt en hij dus vies is geworden, kun je alle onderdelen in de vaatwasser doen.

Bosch MSM66110 ErgoMixx

Onze vijfde aanrader is de eenvoudigste van het rijtje. De MSM66110 ErgoMixx staafmixer van Bosch wordt namelijk alleen geleverd met een mixbeker. Wel is deze staafmixer ook voorzien van een ergonomisch design met antislip en soft-touch grip en een roestvrijestalen mixvoet. Deze mixvoet heeft, net als de eerste aanrader, een scherp 4-bladenmes van QuattroBlade. Deze is met een praktisch kliksysteem eenvoudig los te klikken, waarna hij in de vaatwasser gedaan kan worden om schoon te worden. Het heeft een motor van 600 Watt en ook een extra TurboButton om met één druk op de knop maximale kracht te geven.

Goedkope budget tips: Zo bespaar je op een staafmixer en dit is de beste budget keuze

Staafmixers hoeven niet duur te zijn, maar sommige zijn het wel. De meeste mixers kosten tussen de 30 en 90 euro. De belangrijkste tip om te besparen op jouw budget, is door een staafmixer te kiezen, waarbij je niet allerlei accessoires krijgt bijgeleverd, wanneer je eigenlijk alleen op zoek bent naar een staafmixer. Het zijn leuke en handige accessoires, maar als je ze niet nodig hebt, is het zonde van het extra geld. Daarnaast hangt het af van het materiaal waar het van gemaakt is, van het merk waar het van is en van het aantal snelheden en andere features die de staafmixer heeft.

De beste budget keuze is de Aigostar Stirring Set Silver 30IOO. Deze staafmixer wordt door consumenten van Bol.com beoordeeld met 4,6 van de 5 sterren en kost €26,99. Voor dit geld krijg je een heleboel. Als eerste krijg je er namelijk een garde, hakmolen en mengkan bij. De staafmixer heeft een 600 Watt motor en heeft 17 snelheden. Hiermee kunnen verschillende soorten ingrediënten eenvoudig worden gepureerd, gehakt of gemalen. Je kunt van stand wisselen door aan de gewenste knop te draaien. De mixervoet is voorzien van een antispat design en heeft gepatenteerde, uniek gevormde mesjes. Een ideale staafmixer dus, voor een relatief laag budget. Zeker een Beste budget keuze dus!

Beste koop tips: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van staafmixer?

Wanneer je een staafmixer wil gaan kopen, zal je merken dat er veel keuze is. Het is dus belangrijk om na te gaan wat jij belangrijke eigenschappen vindt die de staafmixer moet hebben, zodat je hierop kan letten bij de aanschaf ervan.

Allereerst moet je letten op het vermogen van de staafmixer. Dit bepaalt de kracht die de motor heeft. Het vermogen wordt uitgedrukt in Watt. Hoe hoger de wattage, hoe krachtiger de motor is. Voor het pureren van babyvoeding of andere zachte ingrediënten, heb je natuurlijk geen hoge wattage nodig. Maar wil je bijvoorbeeld een soep gaan pureren waar bijvoorbeeld wortel of pompoen in zit, dan is een hogere wattage wel verstandig.

Ook is het goed om te letten op de snelheid van de staafmixer en de eventuele verschillende standen waar je de staafmixer op kan zetten. Hiermee kun je de snelheid van de staafmixer aanpassen op de ingrediënten die je wilt pureren, zodat je uiteindelijk het beste resultaat zult bereiken. Sommige staafmixers, zoals een aantal van onze aanraders, bezitten ook een TurboButton. Hiermee is in een korte tijd een hoge snelheid te behalen, voor een snel resultaat.

Daarnaast is het goed om te kijken naar de staafmixervoet. Kijk daarbij onder andere naar of hij afneembaar is. Dit maakt het schoonmaken van de materialen eenvoudiger. Ook is het belangrijk te kijken naar het materiaal waar de voet van is gemaakt. Vele zijn van kunststof of van RVS, waarbij RVS een duurzame keuze is. Een goede tip is ook om te controleren of de mixervoet een antispatvoet heeft, zoals veel van de aanraders hebben. Dit zorgt ervoor dat bij het mixen, de spetters minder alle kanten op vliegen.

Vervolgens is het niet noodzakelijk, maar wel een goede tip om te controleren of de staafmixer in de vaatwasser kan. Omdat een mixer scherpe mesjes heeft die vaak scheef staan, is het lastig om het apparaat goed schoon te houden. Wanneer je de onderdelen in de vaatwasser kan doen, hoef je niet het risico te lopen dat je je vingers bezeerd bij het schoonmaken.

Een laatste punt waar je op kunt letten bij de aanschaf van een staafmixer, is of er accessoires bij zitten en welke dit zijn. Wanneer je alleen maar een staafmixer nodig hebt, hoef je daar natuurlijk niet naar te kijken, maar ze zijn vaak wel ideaal om te hebben. Vaak wordt er een maatbeker of hakmolen bij geleverd en soms ook een garde, waardoor je ook eenvoudig taarten en desserts kunt bereiden.

Staafmixers zijn er in verschillende soorten, zoals een staafmixer met snoer, een draadloze staafmixer of multifunctionele staafmixer. Dit zal verderop in dit artikel nog nader uitgelegd worden.

Overzicht van populaire merken

Staafmixers zijn van veel verschillende merken te kopen. Er zijn dan ook meerdere merken die een belangrijke speler zijn op de markt, maar de grootste drie zijn toch wel:

  • Braun: Het Duitse merk dat zich inzet voor duurzaamheid en innovatie. Ze bieden veel producten aan van hoogwaardige kwaliteit en willen daarbij ieder product zo gebruiksvriendelijk mogelijk hebben. Ook staan ze voor design, wat zeker te zien is aan de producten die ze bieden. Het merk is vooral bekend van de vele kwalitatieve scheerapparaten die ze verkopen, maar ze zijn ook een belangrijke spelen op het gebied van staafmixers.
  • Bosch: Ook dit is een Duits merk, gekenmerkt door de Duitse degelijkheid. Het merk biedt al generaties lang een groot assortiment van hoogstaande technologische producten aan. Ze richten zich met hun producten op een groot gebruiksgemak en op jarenlang gebruik.
  • Philips: Het merk dat meer dan 120 jaar geleden begon met een gloeilamp en inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste merken op het gebied van technologische producten. Zij zetten zich in op innovatie, gericht op een goed en gezond leven en een leven waarvan je kunt genieten. Daarbij vinden zij het een belangrijke kernwaarde om de mensen, hun consumenten, centraal te stellen.

Achtergrond: Wat is een staafmixer en welke verschillende soorten heb je?

Een staafmixer is een keukenmachine, waarmee je eenvoudig verschillende soorten gerechten kunt maken. Veel mensen gebruiken het vooral bij het maken van babyhapjes en bij het pureren van gebonden soep. Een staafmixer heeft, zoals de naam al doet vermoeden, de vorm van een staaf. Daaraan zit de staafmixervoet, waaraan de mesjes zitten die de ingrediënten pureren, hakken of vermalen. Staafmixers hebben tegenwoordig, zoals al vaak in dit artikel naar voren is gekomen, ook veel accessoires. Deze worden bij het apparaat geleverd, waardoor je het voor nog meer gerechten kunt gebruiken. Een garde die je erbij krijgt, kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het opkloppen van slagroom. In de hakmolen kun je eenvoudig noten hakken en vaak wordt er ook een maatbeker bij geleverd.

Er zijn verschillende soorten staafmixers, namelijk de staafmixer met snoer, een draadloze staafmixer en een multifunctionele staafmixer. Een staafmixer met een snoer is, zoals de naam al zegt, een staafmixer die je met een snoer in het stopcontact met steken. Deze mixer is net zo goed als andere staafmixers, waarbij je hier niet erop hoeft te letten of hij is opgeladen. Tijdens het gebruiken, moet je dichtbij een stopcontact zijn, zodat je de stekker daaraan kan doen. Ook moeten er geen apparaten in de weg staan. De snoeren zijn soms recht, maar hebben soms ook de vorm van een spiraal.

De draadloze staafmixer is een staafmixer waarmee je veel bewegingsvrijheid hebt, doordat je niet per se dichtbij een stopcontact hoeft te werken. Deze mixer wordt met een oplader geleverd, waarmee je de staafmixer kunt opladen. Het is dan wel verstandig dat bij het gebruik de staafmixer is opgeladen, zodat hij niet halverwege uitvalt.

De staafmixers waar accessoires bij worden geleverd, worden multifunctionele staafmixers genoemd. Daarmee wordt het eigenlijk een soort keukenmachine.

De laatste trends

De afgelopen tijd is het een grote trend om steeds gezonder en gevarieerder te eten. Steeds meer mensen proberen door middel van sporten en gezond eten, fitter te worden. Een manier waarmee je eenvoudig verschillende gezonde gerechten of drankjes kunt maken, is door middel van een staafmixer. Gooi een aantal stukken fruit of groente in een kom, mix het met een staafmixer en voilà, je hebt een smoothie. Je kunt eenvoudig wisselen van verschillende soorten fruit en groente, waardoor je een ruime variatie aan smoothies kunt maken. Dit geldt hetzelfde voor verschillende soorten gebonden soepen. Kook verschillende groentes door elkaar in water met bouillon en pureer het vervolgens. Door steeds van groenten te wisselen, kun je ook een ruime variatie aan gebonden soepen maken, wat erg gezond is. Een staafmixer maakt het dus eenvoudiger om gezonder en gevarieerder te eten.

Beste Stoomreiniger 2019 uit de Test

Previous article

Beste Ladyshave 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: