Top 10 uit de Test

Beste Ultrasoon Reiniger 2020 uit de test

0
best geteste ultrasoon reinigers van 2020

Als je bepaalde dingen schoon wilt maken gaat dit niet altijd van een leien dakje. Het kan namelijk zijn dat de stukken die je schoon wilt maken delicaat zijn of dat je er niet goed bij kunt. Wat doe je in zo’n geval? Je schaft een ultrasoon reiniger aan! Dit super handige apparaatje kan schoonmaken waar jij nooit bij zal kunnen. Denk aan dierbare sieraden. Ook in de medische sector wordt veel gebruik gemaakt van de ultrasoon methode. Door middel van trillingen wordt alles weer keurig schoon! Maar hoe schaf je de beste ultrasoon reiniger aan? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Beste Ultrasoon reiniger aanraders van 2020

Codyson CD4800

De Codyson CD4800 is een handig en compact apparaatje waarmee je binnen een mum van tijd allerlei dingen reinigt. Denk aan die bril die eigenlijk al een tijdje geleden een schoonmaakbeurt nodig had. Je stelt zelf de snelheid van de trillingen in zodat je deze aanpast op het object dat je wilt reinigen. Het grote voordeel van het op deze manier reinigen is dat je nauwelijks tot geen schoonmaakmiddelen nodig hebt. Ook voor het reinigen van je gebit is deze schoonmaakmethode ideaal. Als je hem eenmaal hebt wil je niet meer zonder!

UltraCleaner

Deze UltraCleaner is met 220 watt een echte krachtpatser. Met een inhoud van 3 liter past er dan ook behoorlijk wat in. Hij is geschikt voor professioneel gebruik. Er zit een handig mandje bij dat nog het meest weg heeft van een frituurmandje. Je plaatst de schoon te maken onderdelen in het mandje en klaar is kees! Bespaar jezelf een hoop moeite en tijd met deze ultrasoon reiniger. Hij is ideaal voor motoronderdelen, sieraden, instrumenten en zelfs geweren. Op het display kun je precies instellen wat de frequentie van de trillingen moet zijn. Deze pas je eenvoudig aan zodat je schoon te maken onderdelen perfect schoon worden.

Grundig UC 5020

De Grundig UC 5020 is ideaal voor het schoonmaken van kleine objecten zoals sieraden, brillen en kunstgebitten. Ook voor je beugel is hij heel geschikt. Via het doorzichtige deksel kun je precies in de gaten houden wat er allemaal gebeurt. Hij heeft een klein formaatje dus je kunt hem altijd wel ergens kwijt. Bovendien maak je je leven een stukje makkelijker en bespaar je jezelf een hoop tijd doordat deze ultrasoon reiniger al het werk voor je doet. Zelfs de meest delicate sieraden maakt hij in een handomdraai schoon. Wij willen in ieder geval niet meer zonder!

Caso UltraSonicClean

De CASO UltraSonicClean heeft nog het meeste weg van een ruimteschip. Je kunt in ieder geval wel zeggen dat hij schoonmaakt alsof hij over buitenaardse krachten beschikt. Of je nu je scheerapparaat of bril schoon wilt maken, het is allemaal mogelijk met deze Caso. Daarnaast schakelt hij vanzelf na 3 minuten uit. Bovendien is hij erg stil in gebruik. Wel zo prettig dus als je hem aan hebt staan en je wilt ook nog een gesprek kunnen voeren. Kortom, deze ultrasoon reiniger doet wat je van een ultrasoon reiniger mag verwachten.

Skymen JP-900

De Skymen JP-900 is van alle markten thuis. Je maakt er eenvoudige je sieraden, bril, beugel en kunstgebit mee schoon. Als kers op de taart krijg je er een handige horloge houder bij. Ook je horloge zal dus weer helemaal als nieuw zijn. Met het praktische LCD display lees je hem makkelijk af en kun je hem instellen. Bovendien zorgt de doorzichtige deksel ervoor dat je het hele proces goed in de gaten kunt houden. Je krijgt gratis ontvetter vloeistof geleverd bij deze ultrasoon reiniger. Het resultaat van een schoonmaakbeurt is direct zichtbaar. Het zal net lijken of je nieuwe sieraden en horloges hebt!

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste ultrasoon reiniger

Hoe kun je op een ultrasoon reiniger besparen?

Zoals je hebt gezien in onze top 5 kan de aanschaf van een ultrasoon reiniger er flink inhakken. Niet iedereen kan het zich echter permitteren om een duur apparaat aan te schaffen. Gelukkig zijn er meer manieren waarop je je spulletjes voordelig schoon kunt maken. Wij helpen je op weg met een aantal tips.

Bescheiden
Je kunt natuurlijk voor een groot bakbeest gaan met allerlei functies en opties. Hier betaal je echter ook voor. Als je dus alleen maar wat sieraden en een keer een bril wil reinigen dan is het zonde om voor een exemplaar te gaan die ook professioneel kan worden gebruikt. Ga liever voor een klein en eenvoudig model en kijk of de ultrasoon reiniger bevalt. Je kunt daarna altijd nog een grotere aanschaffen.

Tweedehands
Wie zegt dat je een nieuwe ultrasoon reiniger moet kopen? Tweedehands worden ze genoeg aangeboden. Dit kan een hoop geld schelen. Voordat je tot de koop overgaat test wel even of de reiniger naar behoren werkt en compleet en schoon is.

Welke soorten ultrasoon reinigers zijn er?

We zullen je niet lastig vallen met allerlei saaie technische details. Toch willen we kort uitleggen wat een ultrasoon reiniger doet en hoe het werkt. Reinigen met een ultrasoon reiniger is een zeer effectieve manier van reinigen. Door middel van hele snelle trillingen ontstaan er piepkleine luchtbelletjes. Deze zorgen ervoor dat wat je ook schoon wilt maken, het schoon wordt. Als je reinigt met vloeistof wordt ieder hoekje en gaatje super schoon. Daarnaast loop je nooit het risico dat er iets wordt beschadigd.

Het is lastig om echt van soorten ultrasoon reinigers te spreken. Wel is er onderscheid te maken in de frequentie van een ultrasoon reiniger. Het aantal trillingen wordt weergegeven in Hertz, afgekort kHz.
Ultrasoon reinigers worden niet alleen door consumenten gebruikt. Ook in ziekenhuizen, bij tandartsen en opticiens wordt er veel gebruik gemaakt van de reinigingstechniek. In principe geldt dat hoe hoger het aantal Hertz is, hoe fijner en gedetaileerder het schoonmaakwerk wordt uitgevoerd.

Daarnaast kan er onderscheid worden gemaakt in het formaat van een ultrasoon reiniger. Je kunt je voorstellen dat een type waar je motoronderdelen mee schoon wilt maken een stuk groter is dan een exemplaar waarin je je horloge schoonmaakt. Het is maar net waar je voorkeur ligt dus.

Welke ultrasoon reiniger is de beste budget keuze?

Er is enorm veel keuze als het op ultrasoon reinigers aankomt. Ook de prijsklasses zijn heel uiteenlopend. Wij hebben de ultrasoon reiniger met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor je gevonden. Dit is namelijk een ultrasoon reiniger van AEG. Voor een zacht prijsje kunt je genieten van alle gemakken die hij met zich meebrengt. Het gaat om een eenvoudig model die doet wat je van een ultrasoonreiniger mag verwachten.

Wat zijn de populairste ultrasoon reiniger merken?

Grundig
Al meer dan 70 jaar is Grundig een grote speler op de elektronica markt. Het Duitse bedrijf is in meer dan 65 landen actief. Ze hebben voor ieder wat wils in hun assortiment. Denk aan stofzuigers, tv’s of soundbars. Bij Grundig zijn ze constant bezig met innovatie. En dat is terug te zien in hun producten. Grote kans dat je oma nog wel ergens een Grundig in huis heeft staan. Dit geeft aan dat een Grundig generaties lang meegaat.

Caso
Bij Caso Germany hebben ze als hoogste doel om jouw leven een stukje makkelijker te maken. Hun design en het praktische gebruik van hun producten staan altijd met elkaar in balans. Je kunt vertrouwen op Duitse kwaliteit en degelijkheid. Hierdoor is het altijd een goede investering om een Caso aan te schaffen. Als je er eenmaal 1 in huis hebt wil je niet meer zonder. Niet alleen staan ze voor je paraat als het om een ultrasoon reiniger gaat maar ook voor producten als een wijnklimaatkast kun je bij Caso terecht.

AEG
Wie kent AEG niet? Iedereen is wel opgegroeid met AEG. Dit maakt dat ze zich niet meer hoeven te bewijzen op het gebied van kwaliteit. Het is niet voor niets dat ons derde favoriete merk ook een Duits merk is. Het huishouden wordt er niet leuker op maar met AEG kun je het wel een beetje makkelijker maken. Bovendien zal het je veel tijd schelen waardoor je tijd overhoudt voor dingen die echt belangrijk zijn. Kortom, met AEG maak je je leven een stuk makkelijker en leuker!

Ultrasoon Reiniger tips voor de beste koop

De keuze is gemaakt. Er moet een ultrasoon reiniger komen. Maar dat valt nog niet mee. Er is namelijk een zee aan keuze en hoe kies je de beste ultrasoon reiniger? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Wat voor je buurman de perfect keuze is kan voor jou juist een miskoop zijn. Geen zorgen, wij hebben voor je uitgezocht hoe je kunt bepalen welke ultrasoon reiniger het beste bij jou past. Het helpt om te beginnen om je persoonlijke situatie en wensen in kaart te brengen. Wat wil je met de ultrasoon reiniger schoonmaken? Waar komt hij te staan? Wat wil je er voor uitgeven? Hoe vaak wil je de reiniger gebruiken?

 1. Vermogen

  Om te beginnen is het vermogen van een ultrasoon reiniger van belang. Het vermogen wordt weergegeven in watt oftewel wattage. Hoe hoger het vermogen, hoe meer kracht de reiniger heeft. Daarnaast bepaalt het wattage niet alleen het vermogen maar ook hoelang je de reiniger achter elkaar kunt gebruiken zonder dat hij aan resultaat verliest. Dit is met name fijn als je meerdere dingen achter elkaar wilt reinigen en je ultrasoon reiniger niet groot genoeg is om het tegelijkertijd te doen.

 2. Formaat

  Het lijkt erg voor de hand liggend maar het formaat van je ultrasoon reiniger is zeker belangrijk. Als je huis groot genoeg is maakt het niet veel uit wat het formaat is. Bedenk je van te voren waar je hem neer wilt zetten. Op de momenten dat je hem niet gebruikt kun je hem uiteraard opbergen. Maar ook daar heb je wel voldoende kastruimte voor nodig. Ultrasoon reinigers zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Het ligt er uiteraard ook helemaal aan wat je ermee schoon wilt maken. Een horloge is kleiner dan een onderdeel van je motor bijvoorbeeld. Het formaat gaat hand in hand met de inhoud van de reiniger.

 3. Inhoud

  De inhoud van een ultrasoon reiniger kan erg verschillen. Het is maar net wat je ermee schoon wilt maken. Als je gaat voor kleine objecten zoals je bril, armbanden, ringen, kunstgebit of horloge dan kun je uit de voeten met een klein exemplaar bijvoorbeeld met een inhoud van 0,5 liter. Wil je echter grotere voorwerpen schoonmaken, denk hierbij aan instrumenten, duikonderdelen, motoronderdelen en geweren dan is een groter exemplaar aan te raden. Een reiniger van 2,5 tot 3 liter voldoet dan prima.

 4. Frequentie

  Een ultrasoon reiniger werkt door middel van trillingen. Het is van belang dat het aantal kHz voldoende is om jouw voorwerpen schoon te trillen. De meeste ultrasoon reinigers hebben een frequentie van 25kHz of 40kHz. 25kHz is met name geschikt voor het grovere schoonmaakwerk. Als je op zoek bent naar een ultrasoon reiniger die ook in de kleinste groefjes en gaatjes kan komen ga dan liever voor een type met 40kHz.

 5. Extra’s

  Het is maar net wat voor waarde je eraan hecht. Er zijn een aantal extra opties waar je voor kunt kiezen bij een ultrasoon reiniger. Denk aan een doorzichtige deksel zodat je het schoonmaakproces in de gaten kunt houden. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je bij sommige reinigers of voorwerpen een speciale reinigingsvloeistof moet gebruiken. Soms krijg je deze bij de reiniger geleverd en soms moet je deze apart aanschaffen.
  Het is niet voor iedereen belangrijk maar het design van een ultrasoon reiniger kan meespelen in de keuze ervan. Wil je hem in het zicht neerzetten? Dan is het wel zo fijn als ‘ie ook een beetje in je interieur past. Berg je hem na gebruik op in een kast? Dan zie je er toch niets meer van.

Laatste Ultrasoon Reiniger Trends van 2020

Het gebruik van een ultrasoon reiniger op zich is al een trend en wordt steeds populairder. Het bespaart je een hoop tijd en geld om een ultrasoon reiniger te gebruiken. Je hoeft namelijk niet meer speciaal naar de juwelier om je sieraden schoon te laten maken. Ook je bril en gebit maak je in een handomdraai schoon. Tegenwoordig willen we zo lang mogelijk thuis blijven wonen, ook als we al op leeftijd zijn. Super handig dus dat je vader, moeder, opa of oma zijn eigen gebit en brilletje schoon kan maken zonder dat hij daar de deur voor uit hoeft. De ultrasoon reinigers van tegenwoordig zijn bovendien niet alleen voor de zakelijke maar ook voor de particuliere markt beschikbaar. Dit maakt het voor iedereen toegankelijk om op deze manier te reinigen. Als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder.

Beste Naaimachine van 2020 uit de test

Previous article

Beste Dab+ Radio 2020 uit de test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: