Beste Naaimachine van 2023 uit de test

Last update: september 2023

Tegenwoordig rennen we al snel naar de winkel als er iets stuk is. Naaien is iets wat oude vrouwtjes doen. Waarschijnlijk gebruikt je oma nog een naaimachine en anders heeft ze er wel 1 op zolder staan. Zonde eigenlijk want een naaimachine geeft je een breed scala aan mogelijkheden. Zo kun je je eigen kleding naaien maar ook met makkelijker toepassingen kan dit apparaat zeer nuttig zijn. Denk aan het korter maken van gordijnen. Hoe dan ook, het mag dan niet echt meer van deze tijd zijn, een naaimachine komt altijd van pas! Hoe koop je de beste wasmachine? Dat lees je hier.

Best Geteste Naaimachine

Singer HD 4423 - Naaimachine

Singer HD 4423 - Naaimachine

De Singer HD 4423 heeft een uitgebreid pakket. Het heeft 23 steekpatronen en  heeft een hoge output van 1100 steken per minuut. De automatische naaldinbrenger brengt veel gemak. Deze machine krijgt 4.5/5 sterren op bol.com. Veel tevreden gebruikers dus!

Handig; Je krijgt er een digitale Nederlandstalige handleiding bij zodat je snel aan de slag kunt.

Én gebruikers van dit product zijn zeer tevreden. Dit apparaat wordt beoordeeld met een 4.6 van de 5 sterren. 

Op Voorraad!

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Singer HD 4423 de beste naaimachine is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Singer Promise F1409 is de Singer Quantum Stylist 9960. Kijk onderstaand voor de overige naaimachine testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Singer HD 4423 - Naaimachine

Singer HD 4423  - Naaimachine

De Singer HD 4423 heeft een uitgebreid pakket. Het heeft 23 steekpatronen en  heeft een hoge output van 1100 steken per minuut. De automatische naaldinbrenger brengt veel gemak. 

Singer Quan­tum Sty­list 9960 - Naaimachine

Een naaimachine is pas echt goed als u tijdens het gebruik hele nieuwe vaardigheden bij uzelf ontdekt. Met de ruime keuze aan voortreffelijke stekenprogramma’s en de moderne SINGER computertechniek is dat heel eenvoudig!

Singer HD 4423

Singer 4432- Naaimachine - Wit


Een naaimachine die geschikt is voor 32 ingebouwde steken en een automatisch knoopsgat. Het heeft een robuust frame, een automatische naaldinrijger en een snelle naaisnelheid. 

Brother CS10s - Electronische naaimachine

Deze electronische naaimachine is eenvoudig in gebruik, levert performante resultaten en beschikt over tal van naaisteken en functies, zowel qua nuttige steken als decoratieve steken.

Beste Naaimachine aanraders van 2023

Singer 4432

Reviews

4.5

Gemiddelde van 108 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 266 reviews

De Singer 4432 naaimachine is ontworpen voor zware klussen en biedt veel mogelijkheden. Met 32 ingebouwde steken, waaronder basis-, stretch- en decoratieve steken, en een automatisch 1-fase knoopsgat, is deze machine geschikt voor allerlei naaiprojecten.

De automatische naaldinrijger bespaart tijd en het eenvoudige top drop spoelsysteem maakt het inrijgen gemakkelijk. De naaimachine heeft een snelle naaisnelheid voor snel resultaat en een stevig metalen frame voor betrouwbare prestaties. Met diverse voeten en handige accessoires, samen met de mogelijkheid om handenvrij te naaien en te borduren, is dit een veelzijdige en gebruiksvriendelijke keuze. De machine wordt geleverd met 2 jaar garantie en handige extra's, zoals verschillende voeten, spoelen, en naalden.

Pros
 • Sterke motor.
 • Degelijke machine.
 • Veel keuze aan steken
Cons
 • Hij is niet geschikt voor dikke stoffen en hij alleen een digitale handleiding.

Singer Quantum Stylist 9960

Reviews

4.8

Gemiddelde van 6 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 6 reviews

Kan jij best wat meer geld uitgeven aan een naaimachine omdat jij bijvoorbeeld een kledingdesinger bent of misschien wel dagelijks kleren hersteld? Dan wil je misschien kiezen voor een wat meer veelzijdig is. Hij is voorzien van een uitgebreid steken programma. Daardoor is het mogelijk om maar liefst met 600 verschillende steken te gebruiken. De acht meest gebruikte steken staan natuurlijk standaard ingesteld. Voor de andere moet je even de instellingen veranderen. Daarnaast heeft de Singer Quantum Stylist 9960 een mooi en gemakkelijk display. Ook wordt die geleverd met een groot werkblad waardoor je stoffen er makkelijk overheen schuiven. Geen gedoe dus met hard doorduwen of ongemakkelijk bewegen erover. 

Er zit ook nog eens een automatische daadingrijer op. Je kan de draadafsnijder gebruiken wanneer je geen loshangende draadjes wil hebben. Ook heeft hij een optimale doorstikkracht, zo wordt stikken en fluitje van een sent. Het verwisselen van de naald is geregeld binnen ‘’no time’’. Het makkelijkste van alles is het gebruiksgemak. Dit staat centraal in dit systeem. 

Pros
 • Hij is van alle gemakken voorzien en dit is een zeer professionele naaimachine.
 • Keuze uit veel steken en makkelijk in gebruik
Cons
 • Hij is behoorlijk prijzig als je een beginner bent.

Reviews

4.5

Gemiddelde van 65 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 65 reviews

Voor iedereen die een goede naaimachine wil hebben, maar niet direct daar de hoofdprijs voor wil betalen, is er de Singer 1408. Deze naaimachine is namelijk heel makkelijk in gebruik. Dus ook als je nog niet kunt naaien, kun je wel al een hoop leren door gebruik te maken van deze naaimachine. Het gebruik is simpel waardoor naaien kinderspel wordt en ook nog eens heel erg leuk is om te doen! Singer staat daarnaast bekend om de robuuste en goede naaimachines die echt staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Je kan alles met deze naaimachine wat een basis-naaier moet kunnen. Zo zitten er 9 steekpatronen op en een regelbare steeklengte. Ook kun je er een 4-fase knoopsgat mee vastzetten. De bekende klikvoetjes vind je erbij. En er is een vrije arm ingebouwd met opbergruimte voor de accessoires. En je vindt er ook een automatische spoelwinder op deze naaimachine. 

Wil je meer weten over deze naaimachine? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Eenvoudig in gebruik
Cons
 • De voetschakelaar had steviger gekund

Brother CS10s – Electronische naaimachine

Reviews

4.8

Gemiddelde van 28 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 28 reviews

Naaien is weer hot en juist daarom zie je ook dat de Brother CS10s – Electronische naaimachine steeds vaker wordt verkocht! Deze elektrische naaimachine is namelijk makkelijk in gebruik en daardoor kan iedereen leren naaien met deze prettige naaimachine. Je kan rekenen op een hele reeks met nuttige steken. Maar ook met decoratieve steken. Naast basisgebruik kan ook de geoefende naaister haar hart ophalen met deze naaimachine. Want je vind er ook een aantal prachtige decoratieve steken op deze naaimachine. Er zit daarnaast een handig LCD-scherm op deze naaimachine waarmee je alle steeklengtes en breedtes kunt instellen. Maar ook welk voetje je gebruikt. En je vindt mooie LED-verlichting in de vernieuwde CS10s. De vrije arm is geschikt voor zakken, mouwen en broekspijpen. Je kan daarnaast rekenen op maar liefst 750 steken per minuut in de nieuwste versie van de CS10. 

Wil je meer weten over deze naaimachine? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Handig in gebruik en makkelijk te bedienen
Cons
 • Automatische inrijgen wil niet altijd direct lukken

Tristar SM-6000 Sewing Machine

Reviews

3.4

Gemiddelde van 80 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.4

Gemiddelde van 80 reviews

Dat een goede naaimachine niet heel duur hoeft te zijn, bewijst de Tristar SM-6000 Sewing Machine. Deze naaimachine is namelijk een perfect instapmodel dat ook nog eens niet zo duur is. En je kunt er wel perfect op leren. Naaien. Dit komt omdat deze naaimachine heel eenvoudig te bedienen is. En door de 10 ingebouwde patronen, is er altijd een patroon dat jij kunt gebruikt. Doordat het een naaimachine is voor beginners kun je niet direct met te stug materiaal werken. En omdat de machine niet heel stevig is, maar vooral licht aan voelt. Is het ook goed om niet te robuust te werk te gaan. Maar daar staat wel de eenvoudige bediening tegenover. En dat zorgt ervoor dat iedereen graag wil beginnen met naaien door middel van deze naaimachine dat ook daadwerkelijk kan!  

Wil je meer weten over deze naaimachine? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Eenvoudige naaimachine die toch helemaal compleet is!
 • Zeer schappelijke prijs
Cons
 • Een lichte naaimachine enkel voor de beginners

Singer Mercury 8280

Reviews

4.3

Gemiddelde van 24 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 24 reviews

Bij Singer Mercury denk je al gauw aan Queen. Toch heeft deze Singer niets met muziek te maken. Wel is het een uitstekende naaimachine waarmee je veel naaiwerkzaamheden moeiteloos kunt uitvoeren. Als je naaimachine zegt dan zeg je Singer dus het is sowieso zeker dat je een goede en duurzame koop doet. Hij is erg gebruiksvriendelijk en ook geschikt als je een beginner bent. Het model is eenvoudig en de functionaliteiten net zo. Het is dan ook een uitstekende basis naaimachine. Daarnaast is hij zeer betaalbaar. Wel zo prettig dus.

Het knoopsgat is type 4. Let er wel op dat hij een beperkt aantal steken heeft. Maar dit zul je bij bijna iedere naaimachine tegenkomen. Deze kanjer zal je letterlijk niet in de steek laten. Voldoende reden dus om dit betrouwbare apparaat aan te schaffen!

Pros
 • Heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Het is een betrouwbare naaimachine waar je alle basiswerkjes prima mee kunt uitvoeren.
Cons
 • Het voetpedaal is soms wat lastig te regulieren.
 • Beschikt niet over veel opties.

Singer HD4423

Reviews

4.5

Gemiddelde van 263 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 266 reviews

De Singer HD4423 is bedoeld voor het echte werk. Hij beschikt namelijk over veel functies en is daardoor minder geschikt voor de naai groentjes onder ons. We hebben het niet over een instap model maar over de Porsche onder de naaimachines. Of je nu een prachtige outfit wilt maken of eenvoudig door dikke lagen stof heen naaien, deze Singer draait zijn hand er niet voor om. Met de persvoet regel je zelf hoe snel hij gaat. Daarnaast beschikt hij over een opbergruimte waar je je spulletjes in kwijt kunt. Super handig dus! Hij wordt geleverd met een uitgebreide (digitale) handleiding.

Pros
 • Heeft een groot vermogen en capaciteit.
 • Is ook voor zwaardere en intensieve naaiklussen heel geschikt.
Cons
 • Hij is overgekwalificeerd als je op zoek bent naar een eenvoudig model.

Lewenstein Lockmachine 700DE

Reviews

4.8

Gemiddelde van 25 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 25 reviews

De Lewenstein Lockmachine 700DE is in tegenstelling tot zijn voorganger zeer geschikt voor beginners. Eerlijk is eerlijk, hij komt wel tegen een prijs maar dan heb je ook wat! Je krijgt hem met een handige hoes zodat je hem netjes op kunt bergen. Het gaat om een krachtige lockmachine die van alle markten thuis is. Je gebruikt hem zowel 3 als 4 draads. Bovendien is hij makkelijk in te rijgen. Zelfs rekbare stoffen is een peulenschil voor deze naaimachine. Maak ieder naaiklusje in huis nu makkelijker en leuker!

Pros
 • Hij is erg gebruiksvriendelijk en het gebruiksgemak is groot.
 • Je hoeft je dus niet meer te ergeren als je lekker aan het naaien bent.
Cons
 • Hij is prijzig.
 • Daarnaast vergt inrijgen even wat meer aandacht.

Brother Little Angel KD144s

Reviews

4.8

Gemiddelde van 21 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 21 reviews

De Brother Little Angel KD144s is een vrolijke naaimachine geschikt voor een leeftijd vanaf 14 jaar. Ook voor jonge beginners is dit dus een uitstekende naaimachine. Dankzij de vingerbescherming is er altijd veilig mee te werken. Er is zelfs een handleiding op DVD zodat je precies kunt zien hoe de naaimachine werkt. De gebruiksvriendelijkheid van deze Brother maakt dat hij voor iedereen toegankelijk wordt. Het gaat niet om een speelgoedding maar om een echte degelijke naaimachine. Hierdoor is hij ook door volwassenen te gebruiken.

Pros
 • Ook geschikt voor jongeren die interesse hebben om te leren naaien.
 • Tegenwoordig is het heel hip om zelf je kleding te maken.
Cons
 • Hij heeft een goedkope uitstraling.
 • Je krijgt er geen draagtas bij.

Singer Talent 3321

Reviews

4.3

Gemiddelde van 67 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 68 reviews

Het is niet voor niets dat de Singer Talent 3321 al de derde Singer in onze top 5 is. Met maar liefst 21 naaiprogramma’s is hij voor iedereen geschikt. Het is een kwestie van aanzetten en gaan met de banaan. Hij heeft een compact formaat maar staat toch stevig in zijn schoenen. Wel zo fijn dus want je wilt niet het gevoel hebben dat hij wegglijdt als je hem gebruikt. Je krijgt hem met een uitgebreid pakket aan accessoires en 3 jaar garantie. Als je hem in huis hebt kun je dus direct aan de slag. Hadden we al gezegd dat hij heel betaalbaar is?

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste naaimachine

Hoe kun je op een naaimachine besparen?

De aanschaf van een naaimachine op zich zal je al veel geld besparen. Je kunt namelijk kleding repareren die je anders weg zou gooien. Daarnaast kun je veel werkzaamheden uitvoeren die je anders aan een professional uit zou besteden. En dit kan flink in de papieren lopen. Onze eerste budget tip is dan ook: koop een naaimachine! Op welke manieren je nog meer geld kunt besparen lees je hier.

Leen een naaimachine

Als je zelf nog niet veel ervaring hebt met naaien leen dan eerst een naaimachine. Je kunt kijken of het bevalt. Ook wanneer je je naaimachine maar af en toe gebruikt loont het zich zeker om er 1 te lenen in plaats van een machine te kopen. Grote kans dat je oma of moeder en wel 1 in de kast heeft staan. Bovendien kunnen zij je tips geven over hoe je het beste kunt naaien.

Ga op cursus

Als je niemand om je heen hebt die kan uitleggen hoe het naaien werkt ga dan op een naaicursus. Veel dingen kun je uiteraard zelf uitvinden door middel van filmpjes en handleidingen maar echt leren naaien doe je in de praktijk. De cursus zal wat kosten maar is wel een goede investering in de toekomst.

Welke soorten naaimachines zijn er?

Een naaimachine is een apparaat waarmee je stoffen kunt naaien. Tegenwoordig zijn er echter nog veel meer mogelijkheden met naaimachines. Daarnaast zijn er vele soorten naaimachines. Je wilt uiteraard wel kunnen kiezen welke het beste bij jou past. Daarom hebben wij ze voor je op een rijtje gezet met de bijbehorende voor- en nadelen.

Mechanische Naaimachine

De mechanische naaimachine is een redelijk ouderwets type. Dit hoeft echter helemaal geen nadeel te zijn. Hierdoor is hij namelijk zeer eenvoudig in gebruik. Je stelt zelf de steken in. Omdat hij zo makkelijk is in gebruik maakt een mechanische naaimachine het makkelijk voor beginners om te leren naaien. Het nadeel is wel dat hij soms niet zo nauwkeurig werkt als je zou willen.

Elektrische Naaimachine

De elektrische naaimachine is met name geschikt voor de gevorderde naaisters onder ons. Vaak beschikt dit type namelijk een brede keuze aan allerlei naaiprogramma’s. Super handig dus als je hier gebruik van wilt maken maar alleen maar verwarrend als je nog onervaren bent. Het grote voordeel van een elektrische naaimachine is dat hij zeer nauwkeurig te werk gaat.

Lockmachine

Een lockmachine is een echte alleskunner. Het is een soort naaimachine maar verschilt met een normale naaimachine in techniek. Hij maakt namelijk op een andere manier steken. Daarnaast kan een lockmachine snijden, afwerken en stikken allemaal in 1 keer. Je hoeft de spoelen bovendien niet te vervangen. Je werkt met een lockmachine een stuk sneller dan met een naaimachine. Een reguliere naaimachine gebruikt daarentegen weer minder garen.
Kortom, bedenk je van te voren welke naaimachine het beste bij jou past en voor welk doel je hem wil gebruiken om een miskoop te voorkomen.

Welke naaimachine is de beste budget keuze?

Wil je voordelig van de gemakken van een naaimachine genieten? Ga dan voor de Tristar SM-6000. Deze naaimachine heeft volgens onze test de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het is een eenvoudig model dat doet wat je van een naaimachine mag verwachten. Kortom, deze Tristar is zeer geschikt als instapmodel.

Wat zijn de populairste naaimachine merken?

Singer
Singer is een waar begrip in de wereld van de naaimachines. Al sinds 1851 staan ze voor je paraat. Ze hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de specialist die ze vandaag zijn. Ze bieden een breed scala aan uitstekende naaimachines. De naaimachines zijn bovendien erg betaalbaar en gebruiksvriendelijk. Naast een producent van naaimachines adviseert Singer je op het gebied van naaien.

Lewenstein
Lewenstein is net iets jonger dan het merk Singer. En dan hebben we het over het jaar 1868. Ze hoeven zich dus zeker niet meer te bewijzen. Ze zijn de expert als het gaat om naaimachines en alles wat daarmee te maken heeft. Met een Lewenstein weet je dan ook zeker dat je kwaliteit in huis haalt die generaties lang meegaat. Het maakt daarbij niet uit of je beginner of een ervaren naaister bent. Naast hun naaimachines hebben ze een breed assortiment aan naaiaccessoires zoals paspoppen.

Tristar
Tristar is van alle markten thuis. Ze zijn onmisbaar in jouw huishouden. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben wel iets voor jou in hun assortiment. Denk aan een wafelijzer, rijstkoker, kledingstomer en uiteraard een naaimachine! Bovendien zijn hun producten zeer betaalbaar en gebruiksvriendelijk. Hierdoor wordt het voor iedereen mogelijk om een Tristar in huis te halen en hier lang van te genieten.

Beste Naaimachine tips voor de beste koop

Je bent eruit. Er moet een naaimachine komen. De voordelen zijn immers wel duidelijk geworden. Je bent waarschijnlijk al even op zoek geweest en nu kun je door de bomen het bos niet meer zien. Niet zo gek want er is een enorme keuze aan naaimachines. Maar wat is nu eigenlijk echt belangrijk als je een naaimachine aan wilt schaffen? Dat hangt af van je persoonlijke situatie en wensen. Wat voor de 1 een perfecte naaimachine is kan voor jou wel een miskoop zijn. Daarom hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Begin ermee jezelf de volgende vragen te stellen. Wat is je niveau wat naaien betreft? Wat wil je ermee naaien? Wat is je budget? Wie gaat de naaimachine gebruiken?

 1. Niveau en leeftijd

  Om te beginnen is het van belang dat je voor een naaimachine kiest die bij jou leeftijd en niveau past. Sommige naaimachines zijn al geschikt voor een leeftijd vanaf 12 jaar. Ideaal dus als je tienerdochter ook wil leren naaien. Vaak gaat het om eenvoudige naaimachines die de meest simpele dingen kunnen toepassen. Ben je echter een ervaren naaister? Dan is het waarschijnlijk dat je voor een complexere machine met meer mogelijkheden wilt gaan. Bedenk je dus van te voren wat je niveau en leeftijd is en wie de machine eventueel nog meer gaat gebruiken.

 2. Vermogen

  Het vermogen van een naaimachine wordt uitgedrukt in watt. Watt staat voor wattage. Simpel gezegd geldt dat hoe hoger het wattage is, hoe meer kracht de machine heeft. Bovendien is een machine met een hoog wattage aan te raden als je hem lang achter elkaar wilt gebruiken. Het wattage geeft namelijk niet alleen aan hoeveel kracht hij heeft. Het is ook een indicatie van hoelang je hem achter elkaar kunt gebruiken zonder dat hij oververhit raakt of aan kracht verliest.

 3. Stoffen

  Uiteraard zijn niet alle stoffen geschikt om te naaien met iedere naaimachine. Als je dikkere stoffen wilt naaien of meerdere lagen stof op elkaar dan dient je machine daar wel geschikt voor te zijn. Dit hangt samen met het vermogen van de naaimachine en de naald. Goedkopere en simpele naaimachines zijn prima voor de huis- tuin- en keukenklusjes. Alles wat hier buiten valt vergt een krachtige en stabiele naaimachine.

 4. Accessoires

  Er zijn tal van accessoires die je bij een naaimachine kunt krijgen. Soms worden deze meegeleverd en soms moet je deze zelf nog aanschaffen. Het hangt echter helemaal van jouw naaiklus af of je deze accessoires ook echt nodig hebt. Het kan een hoop geld schelen als je alles in 1 set koopt zodat je zelf niet nog allerlei bijkomende kosten hebt. Gebruik je deze extra’s echter nauwelijks of niet dan is het juist weer zonde van je geld. Check dus van te voren goed wat je krijgt voor je geld en of dit van meerwaarde is voor jou.
  Voorbeelden van accessoires zijn garen, een garenpen en diverse naalden. Daarnaast kan een extra lamp van pas komen als je in een donkere ruimte wil naaien. Ook accessoires als een schaar en vingerhoed zullen van pas komen.

Laatste Naaimachine Trends van 2023

Wij waren gelijk helemaal verkocht toen we een mini naaimachine tegenkwamen. Dit type naaimachine heeft een pocket formaat. Je kunt hem dus altijd overal makkelijk mee naartoe nemen. Hij werkt op batterijen en is ideaal als je op vakantie gaat of op de camping bent en er gaat iets stuk. Bovendien kan dit kleine krachtpatsertje alle materialen repareren, van leer tot jeans. Bespaar jezelf een hoop geld en moeite. Op vakantie heb je geen zin om je geld en tijd te besteden aan het zoeken naar nieuwe kleding of een kleermaker die je uit de brand kan helpen. Dit mini apparaatje is voor alle niveaus geschikt. Bovendien bieden elektrische naaimachines veel meer mogelijkheden dan de ouderwetse types. Ze zijn niet heel makkelijk in gebruik maar oefening baart kunst. Het is in ieder geval een uitstekende investering in de toekomst waarin je je eigen kleding repareert en zelfs ontwerpt!

We leven in een wereld waarin alles steeds digitaler wordt. Zo worden er natuurlijk ook verschillende dingen toevoegt aan een naaimachine. We zien bijvoorbeeld een trend ontstaan in schermpjes op een naaimachine. Waar je vroeger gewoon nog een simpele naaimachine had waar je eigenlijk al heel veel mee kon. Heb je nu naaimachines waar je bijna alles op kan instellen. Dit kan natuurlijk allemaal digitaal via een schermpje. Er zijn zelfs naaimachines met een touch screen schermpje. 

Een andere trend is de steeds meer diverse apparaten. Waar je vroeger gewoon een saai witte naaimachine had heb je nu leuke gekleurde naaimachines. Deze fleuren natuurlijk helemaal je kamer op. Zo ga je van saaie werkruimte naar een kleurrijke en gezellige werkkamer. 

Conclusie

Wij komen tot de conclusie dat je nog steeds het beste kan gaan voor een Singer. Dit zijn de naaimachines die gewoon weg het meeste te bieden hebben. Veel naaimachines hebben gewoon niet in zich wat een Singer wel heeft. Ze worden dan ook niet voor niets altijd door professionals gebruikt. Wanneer je iemand ziet op een werkkamer die prachtige dingen maakt doet hij of zij het zo’n 80 % van de keren met een Singer naaimachine. 

Ook komen wij tot de conclusie dat het aantal steken niet perse een verschil maakt. Tuurlijk is het fijn dat je veel meer steken kan maken met een naaimachine en wij zien ook dat dit een voordeel kan hebben bij het maken van bepaalde producten. Maar wij zien ook dat veel van de ‘’gewone’’ naaimachines goede kwaliteit leveren en maar een beperkt aantal verschillende steken kunnen maken. 

Onze conclusie is dus geef niet gelijk 300 euro meer uit aan een dure naaimachine maar start gewoon met een instap model. Deze zijn vaak al voldoende voor de meest voorkomende naaiklusjes. 

Auteur

 • Mijn naam is Frederik, al sinds ik mij kan herinneren heb ik een passie voor schrijven. Tijdens mijn tijd voor Moeders.nu heb ik veel kunnen leren over onder andere koken, wonen, gezondheid en huishouden. En dat kan ik goed gebruiken voor mijn teksten en onderzoek voor bestetester.nl. Ik ben enthousiast om mijn kennis te gebruiken voor bestetester.nl! Naast schrijven ben ik in mijn vrije tijd hobbychef voor mijn vriendin en groot fanaat voor de nieuwste tech snufjes. Neem een kijkje in mijn artikelen voor onpartijdige beoordelingen en waardevolle aanraders.

Vorige test

Beste Pannenset van 2023 uit de test

Volgende test

Beste Ultrasoon Reiniger 2023 uit de Test