Beste Naaimachine van 2024 uit de test

Last update: mei 2024

Tegenwoordig rennen we al snel naar de winkel als er iets stuk is. Naaien is iets wat oude vrouwtjes doen. Waarschijnlijk gebruikt je oma nog een naaimachine en anders heeft ze er wel 1 op zolder staan. Zonde eigenlijk want een naaimachine geeft je een breed scala aan mogelijkheden. Zo kun je je eigen kleding naaien maar ook met makkelijker toepassingen kan dit apparaat zeer nuttig zijn. Denk aan het korter maken van gordijnen. Hoe dan ook, het mag dan niet echt meer van deze tijd zijn, een naaimachine komt altijd van pas! Hoe koop je de beste wasmachine? Dat lees je hier.

Best Geteste Naaimachine

Singer HD 4423 - Naaimachine

Singer HD 4423 - Naaimachine

De Singer HD 4423 heeft een uitgebreid pakket. Het heeft 23 steekpatronen en  heeft een hoge output van 1100 steken per minuut. De automatische naaldinbrenger brengt veel gemak. Deze machine krijgt 4.5/5 sterren op bol.com. Veel tevreden gebruikers dus!

Handig; Je krijgt er een digitale Nederlandstalige handleiding bij zodat je snel aan de slag kunt.

Én gebruikers van dit product zijn zeer tevreden. Dit apparaat wordt beoordeeld met een 4.6 van de 5 sterren. 

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Singer HD 4423 de beste naaimachine is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Singer Promise F1409 is de Singer Quantum Stylist 9960. Kijk onderstaand voor de overige naaimachine testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Singer HD 4423 - Naaimachine

Singer HD 4423  - Naaimachine

De Singer HD 4423 heeft een uitgebreid pakket. Het heeft 23 steekpatronen en  heeft een hoge output van 1100 steken per minuut. De automatische naaldinbrenger brengt veel gemak. 

Singer Quan­tum Sty­list 9960 - Naaimachine

Een naaimachine is pas echt goed als u tijdens het gebruik hele nieuwe vaardigheden bij uzelf ontdekt. Met de ruime keuze aan voortreffelijke stekenprogramma’s en de moderne SINGER computertechniek is dat heel eenvoudig!

Singer HD 4423

Singer 4432- Naaimachine - Wit


Een naaimachine die geschikt is voor 32 ingebouwde steken en een automatisch knoopsgat. Het heeft een robuust frame, een automatische naaldinrijger en een snelle naaisnelheid. 

Brother CS10s - Electronische naaimachine

Deze electronische naaimachine is eenvoudig in gebruik, levert performante resultaten en beschikt over tal van naaisteken en functies, zowel qua nuttige steken als decoratieve steken.

Beste Naaimachine aanraders van 2024

Singer 4432

Reviews

4.5

Gemiddelde van 108 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 266 reviews

De Singer 4432 naaimachine is ontworpen voor zware klussen en biedt veel mogelijkheden. Met 32 ingebouwde steken, waaronder basis-, stretch- en decoratieve steken, en een automatisch 1-fase knoopsgat, is deze machine geschikt voor allerlei naaiprojecten.

De automatische naaldinrijger bespaart tijd en het eenvoudige top drop spoelsysteem maakt het inrijgen gemakkelijk. De naaimachine heeft een snelle naaisnelheid voor snel resultaat en een stevig metalen frame voor betrouwbare prestaties. Met diverse voeten en handige accessoires, samen met de mogelijkheid om handenvrij te naaien en te borduren, is dit een veelzijdige en gebruiksvriendelijke keuze. De machine wordt geleverd met 2 jaar garantie en handige extra's, zoals verschillende voeten, spoelen, en naalden.

Pros
 • Sterke motor.
 • Degelijke machine.
 • Veel keuze aan steken
Cons
 • Hij is niet geschikt voor dikke stoffen en hij alleen een digitale handleiding.

Singer Quantum Stylist 9960

Reviews

4.8

Gemiddelde van 6 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 6 reviews

Kan jij best wat meer geld uitgeven aan een naaimachine omdat jij bijvoorbeeld een kledingdesinger bent of misschien wel dagelijks kleren hersteld? Dan wil je misschien kiezen voor een wat meer veelzijdig is. Hij is voorzien van een uitgebreid steken programma. Daardoor is het mogelijk om maar liefst met 600 verschillende steken te gebruiken. De acht meest gebruikte steken staan natuurlijk standaard ingesteld. Voor de andere moet je even de instellingen veranderen. Daarnaast heeft de Singer Quantum Stylist 9960 een mooi en gemakkelijk display. Ook wordt die geleverd met een groot werkblad waardoor je stoffen er makkelijk overheen schuiven. Geen gedoe dus met hard doorduwen of ongemakkelijk bewegen erover. 

Er zit ook nog eens een automatische daadingrijer op. Je kan de draadafsnijder gebruiken wanneer je geen loshangende draadjes wil hebben. Ook heeft hij een optimale doorstikkracht, zo wordt stikken en fluitje van een sent. Het verwisselen van de naald is geregeld binnen ‘’no time’’. Het makkelijkste van alles is het gebruiksgemak. Dit staat centraal in dit systeem. 

Pros
 • Hij is van alle gemakken voorzien en dit is een zeer professionele naaimachine.
 • Keuze uit veel steken en makkelijk in gebruik
Cons
 • Hij is behoorlijk prijzig als je een beginner bent.

Reviews

4.5

Gemiddelde van 65 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 65 reviews

Voor iedereen die een goede naaimachine wil hebben, maar niet direct daar de hoofdprijs voor wil betalen, is er de Singer 1408. Deze naaimachine is namelijk heel makkelijk in gebruik. Dus ook als je nog niet kunt naaien, kun je wel al een hoop leren door gebruik te maken van deze naaimachine. Het gebruik is simpel waardoor naaien kinderspel wordt en ook nog eens heel erg leuk is om te doen! Singer staat daarnaast bekend om de robuuste en goede naaimachines die echt staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Je kan alles met deze naaimachine wat een basis-naaier moet kunnen. Zo zitten er 9 steekpatronen op en een regelbare steeklengte. Ook kun je er een 4-fase knoopsgat mee vastzetten. De bekende klikvoetjes vind je erbij. En er is een vrije arm ingebouwd met opbergruimte voor de accessoires. En je vindt er ook een automatische spoelwinder op deze naaimachine. 

Wil je meer weten over deze naaimachine? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Eenvoudig in gebruik
Cons
 • De voetschakelaar had steviger gekund

Brother CS10s – Electronische naaimachine

Reviews

4.8

Gemiddelde van 28 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 28 reviews

Naaien is weer hot en juist daarom zie je ook dat de Brother CS10s – Electronische naaimachine steeds vaker wordt verkocht! Deze elektrische naaimachine is namelijk makkelijk in gebruik en daardoor kan iedereen leren naaien met deze prettige naaimachine. Je kan rekenen op een hele reeks met nuttige steken. Maar ook met decoratieve steken. Naast basisgebruik kan ook de geoefende naaister haar hart ophalen met deze naaimachine. Want je vind er ook een aantal prachtige decoratieve steken op deze naaimachine. Er zit daarnaast een handig LCD-scherm op deze naaimachine waarmee je alle steeklengtes en breedtes kunt instellen. Maar ook welk voetje je gebruikt. En je vindt mooie LED-verlichting in de vernieuwde CS10s. De vrije arm is geschikt voor zakken, mouwen en broekspijpen. Je kan daarnaast rekenen op maar liefst 750 steken per minuut in de nieuwste versie van de CS10. 

Wil je meer weten over deze naaimachine? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Handig in gebruik en makkelijk te bedienen
Cons
 • Automatische inrijgen wil niet altijd direct lukken

Tristar SM-6000 Sewing Machine

Reviews

3.4

Gemiddelde van 80 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.4

Gemiddelde van 80 reviews

Dat een goede naaimachine niet heel duur hoeft te zijn, bewijst de Tristar SM-6000 Sewing Machine. Deze naaimachine is namelijk een perfect instapmodel dat ook nog eens niet zo duur is. En je kunt er wel perfect op leren. Naaien. Dit komt omdat deze naaimachine heel eenvoudig te bedienen is. En door de 10 ingebouwde patronen, is er altijd een patroon dat jij kunt gebruikt. Doordat het een naaimachine is voor beginners kun je niet direct met te stug materiaal werken. En omdat de machine niet heel stevig is, maar vooral licht aan voelt. Is het ook goed om niet te robuust te werk te gaan. Maar daar staat wel de eenvoudige bediening tegenover. En dat zorgt ervoor dat iedereen graag wil beginnen met naaien door middel van deze naaimachine dat ook daadwerkelijk kan!  

Wil je meer weten over deze naaimachine? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Eenvoudige naaimachine die toch helemaal compleet is!
 • Zeer schappelijke prijs
Cons
 • Een lichte naaimachine enkel voor de beginners

Singer Mercury 8280

Reviews

4.3

Gemiddelde van 24 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 24 reviews

Bij Singer Mercury denk je al gauw aan Queen. Toch heeft deze Singer niets met muziek te maken. Wel is het een uitstekende naaimachine waarmee je veel naaiwerkzaamheden moeiteloos kunt uitvoeren. Als je naaimachine zegt dan zeg je Singer dus het is sowieso zeker dat je een goede en duurzame koop doet. Hij is erg gebruiksvriendelijk en ook geschikt als je een beginner bent. Het model is eenvoudig en de functionaliteiten net zo. Het is dan ook een uitstekende basis naaimachine. Daarnaast is hij zeer betaalbaar. Wel zo prettig dus.

Het knoopsgat is type 4. Let er wel op dat hij een beperkt aantal steken heeft. Maar dit zul je bij bijna iedere naaimachine tegenkomen. Deze kanjer zal je letterlijk niet in de steek laten. Voldoende reden dus om dit betrouwbare apparaat aan te schaffen!

Pros
 • Heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Het is een betrouwbare naaimachine waar je alle basiswerkjes prima mee kunt uitvoeren.
Cons
 • Het voetpedaal is soms wat lastig te regulieren.
 • Beschikt niet over veel opties.

Singer HD4423

Reviews

4.5

Gemiddelde van 263 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 266 reviews

De Singer HD4423 is bedoeld voor het echte werk. Hij beschikt namelijk over veel functies en is daardoor minder geschikt voor de naai groentjes onder ons. We hebben het niet over een instap model maar over de Porsche onder de naaimachines. Of je nu een prachtige outfit wilt maken of eenvoudig door dikke lagen stof heen naaien, deze Singer draait zijn hand er niet voor om. Met de persvoet regel je zelf hoe snel hij gaat. Daarnaast beschikt hij over een opbergruimte waar je je spulletjes in kwijt kunt. Super handig dus! Hij wordt geleverd met een uitgebreide (digitale) handleiding.

Pros
 • Heeft een groot vermogen en capaciteit.
 • Is ook voor zwaardere en intensieve naaiklussen heel geschikt.
Cons
 • Hij is overgekwalificeerd als je op zoek bent naar een eenvoudig model.

Lewenstein Lockmachine 700DE

Reviews

4.8

Gemiddelde van 25 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 25 reviews

De Lewenstein Lockmachine 700DE is in tegenstelling tot zijn voorganger zeer geschikt voor beginners. Eerlijk is eerlijk, hij komt wel tegen een prijs maar dan heb je ook wat! Je krijgt hem met een handige hoes zodat je hem netjes op kunt bergen. Het gaat om een krachtige lockmachine die van alle markten thuis is. Je gebruikt hem zowel 3 als 4 draads. Bovendien is hij makkelijk in te rijgen. Zelfs rekbare stoffen is een peulenschil voor deze naaimachine. Maak ieder naaiklusje in huis nu makkelijker en leuker!

Pros
 • Hij is erg gebruiksvriendelijk en het gebruiksgemak is groot.
 • Je hoeft je dus niet meer te ergeren als je lekker aan het naaien bent.
Cons
 • Hij is prijzig.
 • Daarnaast vergt inrijgen even wat meer aandacht.

Brother Little Angel KD144s

Reviews

4.8

Gemiddelde van 21 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 21 reviews