Beste weegschaal 2021 uit de Test

De weegschaal. Een onmisbaar product binnen Nederlandse huishoudens. Met een weegschaal kunt u op ieder moment uw gewicht en soms zelfs uw gezondheid in de gaten houden. Dit kan zowel analoog als digitaal. Een analoge weegschaal geeft u snel en gemakkelijk inzicht in enkel uw gewicht. De digitale weegschaal meet naast uw gewicht vaak ook andere zaken, zoals uw vetpercentage en vochtmassa. De nieuwste varianten weegschaal bieden zelfs mogelijkheid tot een volledige lichaamsanalyse. Bent u er nog niet uit welke weegschaal het beste bij u past? Bekijk het overzicht van de weegschalen die in 2021 het beste uit de test kwamen.

Conclusie: in 2021 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Tanita BC-587 de beste weegschaal is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Tanita BC-587 is de Medisana BS 440 Connect. Kijk onderstaand voor de overige weegschaal testresultaten.

Beste weegschaal aanraders van 2021

Tanita BC-587

Het moment van de waarheid. Je hebt op je voeding gelet, meer trappen gelopen en minder gesnoept. De Tanita BC-587 staat je bij op een intiem moment, namelijk je lichaamsgewicht wegen. Het is altijd weer spannend en je hoopt niet voor een vervelende verrassing komen te staan. Maar wat is het een goed gevoel als er wel wat af is! En met deze kanjer weeg je jezelf niet alleen, je meet nog veel meer dingen om je gezondheid te monitoren. Denk aan je spiermassa en vetpercentage. Met de viscerale meting kun je zelfs meten hoe veel vet er zich rond je organen bevindt.

Deze weegschaal ziet er aantrekkelijk uit en nodigt uit om erop te gaan staan. De display is goed leesbaar en hij is makkelijk in gebruik. Een kwestie van erop gaan staan en klaar is kees. Daarnaast is hij erg accuraat met meten. Wel zo prettig.

Voordelen
 • Geschikt voor een gewicht tot 200 kg. Hij heeft veel extra opties zodat je je algehele gezondheid kunt monitoren.
Nadelen
 • Beschikt niet over BMI meting dus die moet je zelf nog even uitrekenen.

Medisana BS 440 Connect

In tegenstelling tot zijn voorganger meet de Medisana BS 440 Connect wel je BMI. In plaats van een gewone weegschaal wordt deze lichaamsanalyseweegschaal genoemd. En terecht. De mogelijkheden zijn groot. Je koppelt hem eenvoudig met een app op je telefoon. Zo heb je al je resultaten altijd bij de hand. Super handig dus. Ben je met meerdere personen in een huishouden? Geen probleen. Hij onthoudt tot wel 8 profielen. Hij kan bovendien je bot- en spiermassa wegen en je vetpercentage. Zelfs je lichaamsvocht wordt gemeten.

Zijn design is prachtig. Hij zal dus zeker niet misstaan in je badkamer. Dit maakt je weegmomentje net iets leuker. Een mooie weegschaal is aantrekkelijker dan een lelijk exemplaar. Als kers op de taart is hij heel betaalbaar. Je zult lang plezier hebben van deze Medisana!

Voordelen
 • Deze weegschaal heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is hij eenvoudig in gebruik zodat iedereen ermee overweg kan.
Nadelen
 • Niet veilig te gebruiken als je zwanger bent. De niet gemeten dagen blijven blanco.

Medisana BS 444 Connect – Lichaamsanalyseweegschaal

Deze digitale alleskunner meet niet alleen uw gewicht maar geeft ook inzicht in uw vochtgehalte, spiermassa, botmassa, BMI en vetpercentage. Daarnaast stelt de lichaamsanalyseweegschaal van Medisana u dagelijkse caloriebehoefte vast. Dit betekent dat u uw gewicht en gezondheid altijd en overal nauwkeurig in de gaten kunt houden. Een belangrijke stap richting een gezonde en bewuste toekomst. Meetresultaten zijn terug te vinden in de Vitadock+-app. Zo beheert en stuurt u eenvoudig uw gezondheidsdoelen. Met de BS 444 Connect heeft u dus een alleskunner van ongekende klasse in huis. Uw lichaam kent geen geheimen meer voor u. De maximale belasting is 180 kilo.

Voordelen
 • Beschikt over een handige app waarmee je alle resultaten op je smartphone bijhoudt. Daarnaast kun je je voortgang zien wat je proces stimuleert.
Nadelen
 • Hij beschikt niet over een verlichte display. Het verbinden met de app gaat niet altijd moeiteloos.

Medisana PSD Analoge – Personenweegschaal

Met de analoge personenweegschaal van Medisana heeft u kwaliteit in handen. Deze weegschaal doet wat hij moet doen en doet dit uitstekend. Altijd en overal inzicht in uw gewicht tot op 500 gram nauwkeurig. Het gewicht is goed af te lezen doordat de weegschaal vrij groot is. Het antislip laagje aan de bovenzijde zorgt ervoor dat u niet uitglijdt. Dus ook in vochtige ruimtes, zoals de douche, is deze personenweegschaal goed bruikbaar. Zoekt u degelijkheid gecombineerd met goede kwaliteit? Dan is de PSD Analoge wellicht een geschikte weegschaal voor u. Het maximale weegvermogen is 150 kilo.

Voordelen
 • Je hebt geen batterijen nodig voor deze weegschaal. Het is een goede basis weegschaal die geschikt is als je niet van digitaal gedoe houdt.
Nadelen
 • Het is een behoorlijk grote weegschaal. Bedenk dus van te voren even waar je hem neerzet.

Grundig – Personenweegschaal – Grijs

Kiest u de digitale personenweegschaal van Grundig dan kiest u voor een product met een uitstekend prijs-kwaliteitverhouding. Deze stijlvolle weegschaal is voorzien van een gehard glazen weegplateau en biedt inzicht in uw gewicht tot 100 gram nauwkeurig. De bescheiden afmeting (28x30x2) zorgt ervoor dat de weegschaal eenvoudig op te bergen is, bijvoorbeeld in het badkamermeubel. Uw lichaamsgewicht is goed af te lezen vanwege het grote LCD-beeldscherm. Vanwege het 4-punts weegsysteem hoeft u voor gebruik de weegschaal niet aan of uit te zetten. Deze schakelt direct in wanneer u erop gaat staan. De maximale belasting van het apparaat is 150 kilo.

Voordelen
 • Hij weegt nauwkeurig. Daarnaast is hij gebruiksvriendelijk. Als je erop gaat staan springt hij vanzelf aan. Ideaal! Hij is goedkoop.
Nadelen
 • Hij berekent niet je BMI. Beschikt niet over een geheugenfunctie voor profielen.

Brabantia – Personenweegschaal – Wit

Brabantia komt met deze stijlvolle witte digitale personenweegschaal als beste uit de test. De bodem van het apparaat is voorzien van antislip zodat de weegschaal ook op gladde ondergronden geplaatst kan worden. U hoeft zich geen zorgen te maken over eventuele beschadiging van de ondergrond of vloer want Brabantia levert de weegschaal inclusief beschermdoppen. Daarnaast worden ook tweemaal Lithium CR2032/3V-batterijen meegeleverd. Verder geeft deze betrouwbare personenweegschaal inzicht in uw gewicht tot 100 gram nauwkeurig. De grote letters op het beeldscherm zijn van een afstand goed te lezen. Met 180 kilo kent deze topper van Brabantia een grote weegcapaciteit.

Omron VIVA – Personenweegschaal – Smart

Met de Omron Viva kunt u ten allen tijde uw gezondheid nauwlettend in de gaten houden. De Japanse producent, die gespecialiseerd is in industriële automatisering, heeft aan alles gedacht. Deze digitale personenweegschaal meet naast uw gewicht ook uw BMI, spiermassa, vetpercentage, caloriebehoefte in rust (BMR), caloriebehoefte in activatie (AMR), visceraal vet en buikvet. De volledige lichaamsanalyse geeft u een duidelijk inzicht in uw lichamelijke gesteldheid en de mogelijkheid dit zelf te checken. De drie AAA-batterijen worden met de weegschaal meegeleverd. Het apparaat meet tot 100 gram nauwkeurig met een maximaal weegvermogen van 150000 kilo. De personenweegschaal weegt 2.2 kilo.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste weegschaal

Hoe kun je op een weegschaal besparen?

Een goede weegschaal gaat jaren mee, al dan niet uw hele leven. Wanneer het een eenmalige investering betreft, en u het aankoopbedrag kunt verspreiden over meerdere jaren, is een weegschaal geen bijzonder grote investering. Maar omdat niemand teveel wil betalen alsnog een aantal budgettips voor u op een rij.

Betaal niet voor iets dat u niet gebruikt
U betaalt natuurlijk liever niet voor iets dat u niet gebruikt. Daarom is het raadzaam om voor aanschaf van een weegschaal bij uzelf na te gaan wat u er precies mee wilt doen. Gebruikt u het apparaat enkel om uw gewicht te meten, dan zijn andere technische snufjes wellicht overbodig. Maakt u gebruik van de complete lichaamsanalysefunctie, dan volstaat een weegschaal die alleen uw gewicht meet hoogstwaarschijnlijk niet.

Goede prijskwaliteit-verhouding
Goedkoop is duurkoop wanneer uw weegschaal niet aan uw wensen voldoet, onvoldoende presteert of stuk gaat. Zorg er daarom voor dat u investeert in een goed product. Betaal liever iets meer voor een personenweegschaal die lang mee gaat en volledig aan uw wensen voldoet, dan dat u gaat voor de goedkope variant waarover u niet tevreden bent. Die moet uiteindelijk plaatsmaken voor een nieuwe. Een goed en passend product voorkomt irritatie en draagt bij aan een beter milieu.

De beste budgettip die u gegeven kan worden is het niet aanschaffen van een weegschaal. Wanneer u gezond leeft, goed eet en drinkt en veel beweegt, zou uw gewicht geen probleem hoeven te zijn. U mag erop vertrouwen dat u op deze manier bijdraagt aan een gezonde levensstijl en goed gewicht. En, goed voor uw portemonnee.

Welke soorten weegschalen zijn er?

Tegenwoordig zijn er uiteenlopende weegschalen op de markt. Waar het aanbod vroeger beperkt bleef tot vooral analoge weegschalen, zijn er nu ook vele digitale soorten te verkrijgen. De eerste digitale weegschalen maten enkel het gewicht van mensen. Later vond een verschuiving plaats naar ook het vetpercentage en de vochtmassa. De weegschaal transformeerde van een huishoudelijk hulpmiddel voor cosmetische doeleinden naar een hulpmiddel voor medische doeleinden. Een complete lichaamsanalyse uitgevoerd kon worden uitgevoerd. Hiermee geeft de hedendaagse weegschaal naast inzicht in uw gewicht ook inzicht in uw gezondheid.

Analoge weegschaal
Een personenweegschaal is een meetinstrument waarmee uw gewicht kunt bepalen. De meeste weegschalen kunnen een gewicht meten tussen de 0 en 150 kilo. Uitzonderingen daar gelaten, want er zijn ook weegschalen die tot een gewicht van 180 kilo kunnen meten. De eerste weegschaal werkte met behulp van een veer. Aan de hand van de kracht werd bepaald hoeveel iets woog.

Digitale weegschaal
Als aanvulling op de analoge weegschaal kwamen ook digitale apparaten op de markt. Het gewicht van de weegschaal is af te lezen op een digitaal scherm. Eerst maten deze weegschalen alleen het gewicht van mensen. Naarmate de technologie zich ontwikkelde, was deze ontwikkeling ook terug te zien in de weegschaalwereld. Ook het vetpercentage en de watermassa konden bijvoorbeeld gemeten worden. Zo ontwikkelde de weegschaal zich tot een onmisbaar huishoudelijk apparaat.

Lichaamsanalyse
Naarmate de weegschalen zich verder door ontwikkelden, en het belang van gezondheid steeds meer onder de aandacht werd gebracht, deed zich een onderscheid voor tussen weegschalen voor persoonlijk en medisch gebruik. Ook in gezondheidscentra en op sportscholen worden weegschalen gebruikt die meteen het vetpercentage berekenen, bijvoorbeeld om te zien of gewichtstoename het gevolg is van meer spier- en/of vetmassa. Sommige weegschalen geven ook inzicht in de aanbevolen calorie inname.

Wat zijn de populairste weegschaal merken?

Medisana
Medisana is marktleider consumentenelektronica op het gebied van gezondheids- en wellnessproducten. De organisatie is werkzaam op gebied van thuistherapie en ontwikkelt en produceert producten voor eindgebruikers. Zo kunnen gebruikers hun eigen gezondheidstoestand op een onafhankelijke en zelfbewuste manier monitoren, zichzelf zonder risico behandelen en professionele schoonheidsverzorging mogelijk maken.

Brabantia
Een familiebedrijf ontstaan in 1919. Het doel van de organisatie is om het leven van mensen mooier te maken door gebruiksvriendelijke producten te ontwerpen en produceren. Brabantia houdt hierbij rekening met de impact van het product op mens en natuur. Ze staan voor duurzaamheid en beloven een betere wereld voor de komende generaties.

Grundig
Al 70 jaar lang levert Grundig kwaliteit, innovatie en vormgeving. Hierdoor zijn zij in Europa toonaangevend binnen de consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Ze fabriceren volgens de hoogste kwaliteitsnormen voor betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid en ontwerpen producten van hoge kwaliteit. Dit volgens strenge normen voor energiebehoud.

Omrom
Omrom minimaliseert de impact van je gezondheidstoestand. Door gebruik te maken van hun producten stellen zij u in staat tot een actief en bevredigend leven. Omrom helpt mensen het belang inzien van een gezond en comfortabel leven. Dit doen zij zonder compromissen te sluiten.

Weegschaal tips voor de beste koop

Weegschalen zijn er in allerlei soorten en maten. Er bestaan versies die enkel uw gewicht meten, maar ook zijn er personenweegschalen op de markt die u van veel meer persoonlijke informatie voorzien. Zij meten naast gewicht bijvoorbeeld ook spiermassa, vetpercentage, BMI, buikvet, caloriebehoefte in activatie (AMR) en caloriebehoefte in rust (BMR). Dit zijn digitale weegschalen waarbij informatie afgelezen wordt van een digitaal display. Meestal LCD- of LEC-displays. Bij analoge weegschalen is uw gewicht zichtbaar in het venster door middel van een wijzer. Ook design is een punt van overweging: groot, klein, retro, modern, zwart, wit. Uiteraard hangt aan iedere weegschaal een prijskaartje. De keuze is aan u. Om een geschikte personenweegschaal te vinden, stelt u zichzelf de volgende vragen:

 • Waarvoor wil ik de weegschaal gebruiken?
 • Wil ik een analoge of digitale weegschaal?
 • Welk design spreekt mij aan?
 • Wat wil ik voor een weegschaal uitgeven?

 1. Doel

  De eerste vraag die u zichzelf stelt is, waarvoor wil ik de weegschaal gebruiken? Gebruikt u een weegschaal vooral om uw gewicht te meten? Of heeft u behoefte aan een product dat u van meer informatie voorziet, zoals het meten van uw BMI, vetpercentage, caloriebehoefte, spiermassa etc. Wanneer u alleen geïnteresseerd bent in uw gewicht, dan heeft u voldoende aan een weegschaal die enkel uw gewicht meet. Het is dan onnodig om een weegschaal aan te schaffen die een volledige lichaamsanalyse uitvoert.

 2. Analoog of digitaal

  Er zijn twee soorten weegschalen op de markt, de analoge en de digitale. Het grote verschil tussen deze twee typen weegschaal is hoe u het gewicht afleest. Bij een digitale weegschaal leest u de informatie af van een digitaal display. Bij een analoge weegschaal wordt uw gewicht aangegeven dit door middel van een wijzer. Daarnaast gebruikt een digitale weegschaal vaak batterijen. Welke dit zijn en hoeveel, verschilt per apparaat. U kunt dit vooraf opzoeken in de productspecificaties. Het voordeel van een digitale weegschaal ten opzicht van een analoge weegschaal is dat deze uw gewicht vaak nauwkeuriger meet. Een nadeel is het batterijgebruik.

 3. Design

  Weegschalen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen kunt u een schaal kiezen die bij u past. Kiest u voor die ene analoge weegschaal met die retro look of gaat u juist voor het strakke design van dat digitale apparaat. De keuze is reuze. Het is vooral belangrijk dat u kiest voor een weegschaal die bij u of uw interieur past.

 4. Budget

  Wat u wilt uitgeven aan een weegschaal is afhankelijk van uw budget en wensen. Is uw budget ontoereikend dan hoeft u zich niet te laten weerhouden door die weegschaal met dat vriendelijke prijsje. U kunt gewoon kiezen voor die personenweegschaal met dat ene fraaie design of al die technische snufjes. Heeft u minder te besteden? Gelukkig zijn er talloze apparaten op de markt van goede kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Laatste weegschaal trends van 2021

Gezondheid is iets waar tegenwoordig veel aandacht naar uit gaat. Niet zo verrassend aangezien dit uw belangrijkste bezit is. Technologische ontwikkelingen stellen ons in staat steeds meer inzicht te krijgen in onze gezondheid. Dit doen wij door te meten. Want we weten: meten is weten. In de wereld de weegschaal is hierin een duidelijke trend zichtbaar.

Waar voorheen alleen analoge schalen op de markt waren, die enkel inzicht in uw gewicht gaven, zien we tegenwoordig vooral digitale weegschalen, die u voorzien van een complete lichaamsanalyse. Gewicht is niet meer het enige dat telt. Ook BMI, spiermassa, vetpercentage, caloriebehoefte in rust (BMR), caloriebehoefte in activatie (AMR), visceraal vet en buikvet zijn belangrijke gezondheidspijlers en stellen u in staat uw eigen gezondheid nauwlettend in de gaten te houden. Een volledige lichaamsanalyse biedt u inzicht in uw lichamelijk gesteldheid. Zo bent u zelf in staat vinger aan de pols te houden voor wat betreft uw gezondheid. Wel zo fijn!

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste blender? Of wil je alles weten over de laatste wokpan? Of de resultaten zien van de beste koekenpan test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

Vorige test

Beste Beamer 2021 uit de Test

Volgende test

Beste Matras 2021 uit de test