Beste weegschaal 2024 uit de Test

Last update: juni 2024

De weegschaal. Een onmisbaar product binnen Nederlandse huishoudens. Met een weegschaal kunt u op ieder moment uw gewicht en soms zelfs uw gezondheid in de gaten houden. Dit kan zowel analoog als digitaal. Een analoge weegschaal geeft u snel en gemakkelijk inzicht in enkel uw gewicht. De digitale weegschaal meet naast uw gewicht vaak ook andere zaken, zoals uw vetpercentage en vochtmassa. De nieuwste varianten weegschaal bieden zelfs mogelijkheid tot een volledige lichaamsanalyse. Bent u er nog niet uit welke weegschaal het beste bij u past? Bekijk het overzicht van de weegschalen die in 2024 het beste uit de test kwamen.

Best Geteste TANITA BC-587

TANITA BC-587 - Personenweegschaal met 

Met de meer dan 9 gezondheids inzichten die de TANITA BC-587 biedt, krijgen gebruikers een heel volledig beeld van hun gezondheid progressie. Door deze progressie over tijd goed te monitoren, zullen gebruikers gemotiveerd blijven om hun gezondheidsdoelstelling te behalen. De lichaamsanalyse weegschaal helpt om nieuwe leefstijlen permanent vol te houden en om te zetten in gezonde gewoontes.

Op Voorraad!

Top Beste Productvergelijking

TANITA BC-587 - Personenweegschaal met 

De TANITA BC-587 is een lichaamsanalyse weegschaal die speciaal ontworpen is voor stevigheid en houvast. De weegschaal helpt gebruikers bij het behalen van sportdoelen en maakt de verhoudingen in het lichaam inzichtelijk.

Tanita RD545 - Personenweegschaal

De Tanita RD-545 doet een segmentele meting en is uitgerust met een medische graad dubbele frequentie BIA-technologie. Zo biedt het de hoogste lichaam compositie nauwkeurigheid in het comfort van uw eigen huis.

Silvergear Weegschaal Personenweegschaal Digitaal

De Silvergear weegschaal personenweegschaal digitaal is de MEEST verkochte weegschaal van Nederland! Deze slimme weegschaal met lichaamsanalyse is de ideale slimme samrt scale tussen het aanbod van weegschalen.

e.volve Personenweegschaal Digitaal

Behaal nu jouw fitnessdoel! De e.volve weegschaal met lichaamsanalyse heeft maar liefst 14x gedetailleerde metingen die overzichtelijk in 1 oogopslag accuraat je fitheid laten zien.

FITAGE Personenweegschaal

KEUZE VAN BOL.COM - Inclusief E-Boek: Beginnen met Afvallen (t.w.v. €14,95) bij élke weegschaal! Het E-Boek ontvang je binnen enkele dagen in je mailbox. Meet 17 lichaamsgegevens op de bluetooth personenweegschaal via onze eigen FITAGE App!

Beste weegschaal aanraders van 2024

Tanita BC-587

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Het moment van de waarheid. Je hebt op je voeding gelet, meer trappen gelopen en minder gesnoept. De Tanita BC-587 staat je bij op een intiem moment, namelijk je lichaamsgewicht wegen. Het is altijd weer spannend en je hoopt niet voor een vervelende verrassing komen te staan. Maar wat is het een goed gevoel als er wel wat af is! En met deze kanjer weeg je jezelf niet alleen, je meet nog veel meer dingen om je gezondheid te monitoren. Denk aan je spiermassa en vetpercentage. Met de viscerale meting kun je zelfs meten hoe veel vet er zich rond je organen bevindt.

Deze weegschaal ziet er aantrekkelijk uit en nodigt uit om erop te gaan staan. De display is goed leesbaar en hij is makkelijk in gebruik. Een kwestie van erop gaan staan en klaar is kees. Daarnaast is hij erg accuraat met meten. Wel zo prettig.

Pros
 • Geschikt voor een gewicht tot 200 kg.
 • Hij heeft veel extra opties zodat je je algehele gezondheid kunt monitoren.
Cons
 • Beschikt niet over BMI meting dus die moet je zelf nog even uitrekenen.

Tanita RD545

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 2 reviews

Wil jij een professionele weegschaal in huis die eigenlijk alles tot in de puntjes kan meten? Dan zijn de weegschalen van Tanita een hele goede keuze. Zo heb je in mum van tijd alles goed en helder en weet je precies waar aan je moet werken. Zo meet je super veel verschillende functies in je lichaam. Je meet bijvoorbeeld jouw gewicht, vetpercentage, spiermassa, BMI kan hij berekenen. Ook kan hij jouw spierkwaliteit zien, spierscore berekenen, een fysieke beoordeling in leeftijd. Daarnaast kan hij nog meten wat jouw botmassa is, je vochtpercentage, je orgaanvetten. Wat ook nog een leuke bijkomstigheid is dat de Tanita RD545 een atleetfunctie heeft en een gastfunctie. Dit omdat een atleet vaak afgetraind is, dit kan voor heel andere waardes zorgen. 

Klok en kalender zijn natuurlijk af te lezen op het apparaat. Daarnaast kan je net als andere technische weegschalen alles terugzien op jouw app. Zo weet jij precies hoe de klok erbij hangt. Ga jij al beginnen met sporten voordat je hem koopt of wil je deze gebruiken als graadmeter? 

Pros
 • Hij heeft vrijwel de meeste functies van allemaal in de lijst.
Cons
 • Het display is wat klein, maar hiervoor heb je een smartphone.

Silvergear Bluetooth Personenweegschaal

Reviews

4.4 

Gemiddelde van 1133 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 1133 reviews

De Silvergear Bluetooth Personenweegschaal is een personenweegschaal die heel nauwkeurig kan meten. En door de lichaamsanalyse-app kun je ook alles goed bijhouden op kleinere schaal. Denk aan je vetmeting en je spiermassa-opbouw. Hierdoor kun je jouw streefgewicht nog makkelijker halen, doordat je maar liefst op 14 punten gemeten wordt. Je gewicht bestaat namelijk uit meer dan alleen vet of spier. Hierdoor kun je een gezondere levensstijl aannemen. Met als doel om steeds betere resultaten te zien op de personenweegschaal! Ook kun je gebruikmaken van de handige grafieken, zodat je jouw proces goed kunt bijhouden. Toch raden we je niet aan op elke dag op de weegschaal te gaan. Kies wekelijks één moment. Zo kan je goed jouw proces bijhouden. Deze weegschaal kun je ook nog eens koppelen aan je Google Health, Apple Health, Samsung Health en je Fitbit. Zo krijg je een helder en duidelijk beeld van jouw gezondheid. 

Wil je meer weten over deze personenweegschaal? Bekijk dit item hier

Pros
 • Wat een uitgebreide weegschaal en wat eenvoudig in gebruik.
Cons
 • De app die erbij hoort maakt niet altijd verbinding

E.volve Slimme Weegschaal

Reviews

4.8

Gemiddelde van 206 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 206 reviews

De E.volve Slimme Weegschaal heet niet voor niets een slimme weegschaal. Dat komt omdat je in één oogopslag jouw fitheid kan zien op basis van 14 metingen die automatisch worden gedaan, zodra jij op de weegschaal staat. Denk bijvoorbeeld aan je gewicht, lichaamswater, spiermassa, metabolische leeftijd, skeletspier, botmassa en eiwitten. Ook kun je direct jouw BMI weten en je onderhuids vet. Allemaal informatie dat meer over je lichaam zegt dan enkel en alleen je lichaamsgewicht. Je gewicht is namelijk meer dan alleen een getal op de weegschaal. Je gewicht bestaat ook uit spieren, botten en water. Daarom is het goed om te kijken naar hoeveel vet je nu eigenlijk echt hebt. Wil je je vet massa verlagen. Dan is het goed om je daarop te richten. En een slimme weegschaal helpt je daar dus perfect bij! Op deze manier kun je nog beter jouw gezondheidsdoelen halen. 

Wil je meer weten over deze personenweegschaal? Bekijk dit item hier

Pros
 • Voldoet aan de verwachting
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

FITAGE Personenweegschaal

Reviews

4.7

Gemiddelde van 839 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 839 reviews

Je kan deze personenweegschaal uit de doos halen en direct gebruiken. De FITAGE Personenweegschaal is wat ze noemen een slimme weegschaal. Het vertelt jou namelijk meer dan alleen je vetpercentage. Zo vertelt het jou ook nog 17 andere lichaamsgegevens. Je kan deze gegevens makkelijk via de app ontvangen. De weegschaal werkt namelijk op basis van bluetooth. Ook werkt deze weegschaal heel gemakkelijk op basis van 2 AAA-batterijen die je ook nog eens direct bij de eerste levering erbij krijgt. Je kan een onbeperkt aantal gebruikers introduceren op de weegschaal. Zo krijgt iedereen zijn of haar eigen account waarop de metingen bewaard blijven. Zo kun je heel makkelijk en effectief bijhouden of jij jouw fitnessdoelen behaalt of niet. De applicatie houdt het allemaal voor je bij!

Wil je meer weten over deze personenweegschaal? Bekijk dit item hier

Pros
 • De applicatie die erbij hoort werkt goed
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Medisana BS 440 Connect

Reviews

4.0

Gemiddelde van 121 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 121 reviews

In tegenstelling tot zijn voorganger meet de Medisana BS 440 Connect wel je BMI. In plaats van een gewone weegschaal wordt deze lichaamsanalyseweegschaal genoemd. En terecht. De mogelijkheden zijn groot. Je koppelt hem eenvoudig met een app op je telefoon. Zo heb je al je resultaten altijd bij de hand. Super handig dus. Ben je met meerdere personen in een huishouden? Geen probleen. Hij onthoudt tot wel 8 profielen. Hij kan bovendien je bot- en spiermassa wegen en je vetpercentage. Zelfs je lichaamsvocht wordt gemeten.

Zijn design is prachtig. Hij zal dus zeker niet misstaan in je badkamer. Dit maakt je weegmomentje net iets leuker. Een mooie weegschaal is aantrekkelijker dan een lelijk exemplaar. Als kers op de taart is hij heel betaalbaar. Je zult lang plezier hebben van deze Medisana!

Pros
 • Deze weegschaal heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Daarnaast is hij eenvoudig in gebruik zodat iedereen ermee overweg kan.
Cons
 • Niet veilig te gebruiken als je zwanger bent.
 • De niet gemeten dagen blijven blanco.

Medisana BS 444 Connect – Lichaamsanalyseweegschaal

Reviews

3.7

Gemiddelde van 579 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.7

Gemiddelde van 579 reviews

Deze digitale alleskunner meet niet alleen uw gewicht maar geeft ook inzicht in uw vochtgehalte, spiermassa, botmassa, BMI en vetpercentage. Daarnaast stelt de lichaamsanalyseweegschaal van Medisana u dagelijkse caloriebehoefte vast. Dit betekent dat u uw gewicht en gezondheid altijd en overal nauwkeurig in de gaten kunt houden. Een belangrijke stap richting een gezonde en bewuste toekomst. Meetresultaten zijn terug te vinden in de Vitadock+-app. Zo beheert en stuurt u eenvoudig uw gezondheidsdoelen. Met de BS 444 Connect heeft u dus een alleskunner van ongekende klasse in huis. Uw lichaam kent geen geheimen meer voor u. De maximale belasting is 180 kilo.

Pros
 • Beschikt over een handige app waarmee je alle resultaten op je smartphone bijhoudt.
 • Daarnaast kun je je voortgang zien wat je proces stimuleert.
Cons
 • Hij beschikt niet over een verlichte display.
 • Het verbinden met de app gaat niet altijd moeiteloos.

Medisana PSD Analoge – Personenweegschaal

Reviews

4.4

Gemiddelde van 499 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 499 reviews

Met de analoge personenweegschaal van Medisana heeft u kwaliteit in handen. Deze weegschaal doet wat hij moet doen en doet dit uitstekend. Altijd en overal inzicht in uw gewicht tot op 500 gram nauwkeurig. Het gewicht is goed af te lezen doordat de weegschaal vrij groot is. Het antislip laagje aan de bovenzijde zorgt ervoor dat u niet uitglijdt. Dus ook in vochtige ruimtes, zoals de douche, is deze personenweegschaal goed bruikbaar. Zoekt u degelijkheid gecombineerd met goede kwaliteit? Dan is de PSD Analoge wellicht een geschikte weegschaal voor u. Het maximale weegvermogen is 150 kilo.

Pros
 • Je hebt geen batterijen nodig voor deze weegschaal.
 • Het is een goede basis weegschaal die geschikt is als je niet van digitaal gedoe houdt.
Cons
 • Het is een behoorlijk grote weegschaal.
 • Bedenk dus van te voren even waar je hem neerzet.

Medisana BS 436

Reviews

4.4

Gemiddelde van 4 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 4 reviews