Tasty: Culinaire Producten voor het beste eten en drinkenTop 10 uit de Test

Beste Koekenpan 2019 uit de Test

0

Een keuken zonder goed keukengerei is weinig waard. Het zou dan ook zonde zijn als je niet in goede pannen en potten investeert, terwijl je keuken het nieuwste van het nieuwste is.

Op zoek naar een goede koekenpan? Wij hebben de beste koekenpannen van 2019 voor je op een rij gezet.

Een goede pan hangt af van verschillende factoren. Een goede anti-aanbaklaag, stevig materiaal en een veiligheidsraad is essentieel bij een koekenpan. Natuurlijk heb je ook nog je eigen eisen en wensen én wil je niet dat een pan een rib uit je lijf is. We snappen dat je nu door de bomen het bos niet meer ziet en niet zo goed weet waar je moet beginnen. Om je een handje op weg te helpen, hebben we onze favorieten op een rijtje voor je gezet.

Onze aanraders: 5 Beste Koekenpannen 2019

De Beste Koekenpan 2019 uit de test op basis van klanttevredenheid.

Tefal Hero Koekenpan

De Tefal Hero Koekenpan is een chique, roestvrijstalen koekenpan voorzien van een Tefal Titanium antiaanbaklaag. Door deze laag kan je veilig koken en heb je ook geen boter of olie nodig voor tijdens het bakken. Ook kan je prima gebruik maken van metalen spatels met deze pan. Door de ingebouwde thermo-spot die als warmte indicator fungeert, kan je duidelijk zien wanneer de pan op de juiste tempratuur is om te bakken. De stip kleurt namelijk op dat moment effen rood. Door je voedsel op de juiste tempratuur te bakken, behoud je alle voedingsstoffen. De pan kan zowel in de oven als in de vaatwasser en kan tegen een goed stootje. De Bol.com gebruikers geven de pan 4.7 sterren met als grootste voordeel de goede kwaliteit. Dit is op dit moment onze beste koekenpan.

Tefal So Intensive Koekenpan

De Tefal So Intensive Koekenpan is voorzien van de nieuwste technologie en door de stevige anti-aanbaklaag kan je veilig en zonder vetten bakken. Ook de koekenpan heeft de rode warmte-indicator in het midden van de pan, die je vertelt wanneer de pan op tempratuur is door rood te kleuren. Dit is fijn wat zo kan je gezond koken en gaan er dus geen werkzame stoffen verloren. De koekenpan kan tot 175 graden Celsius in de oven en is natuurlijk geschikt voor de vaatwasser. De diameter van de pan is 24 centimeter en handgreep is voorzien van soft touch. De Bol.com gebruikers geven de pan 4.7 sterren en het feit dat de pan handig in gebruik is, is het grootste pluspunt.

GreenPan Cambridge Keramische Koekenpan

De GreenPan Cambridge is een keramische koekenpan met een diameter van dertig centimeter. De pan is gemaakt van bronskleurig materiaal en geschikt voor verschillende vuren. De pan werkt fijn doordat hij gelijkmatig opwarmt voor uitstekende bakresultaten. De pan heeft een Infinity keramische anti-aanbaklaag, is daarnaast versterkt met diamant en bestand tegen metalen spatels. De handgrepen hebben een stay-cool technologie waardoor je de handgrepen met een gerust hart kan vastpakken. Tot slot kan de pan kan natuurlijk in de vaatwasser. De Bol.com gebruikers geven de pan 4.9 sterren met als grootste voordeel het mooie design van de pan

DeBuyer Mineral B Element Koekenpan

De DeBuyer Mineral B Element is een zilvere koekenpan met een goud randje. De pan heeft een organische constructie die voor 99 procent uit ijzer bestaat. IJzer is 100 procent natuurlijk, mineraal materiaal en je kan dus zonder gevaar de lekkerste gerechten bereiden met deze pan. Doordat de pan hoge tempraturen aan kan, kan je onder andere met de pan grillen, aanbraden en afdichten. De pan is natuurlijk voorzien van een anti-aanbaklaag. Tot slot is de pan ook nog is een ecologisch recyclebaar product en zijn er tijdens de productie geen chemicaliën toegevoegd. Goed voor het milieu en voor de gezondheid. De Bol.com gebruikers geven de koekenpan 4.5 sterren en het gemakkelijke onderhoud, is een groot pluspunt volgens dezelfde gebruikers.

BK Easy Basic

De BK Easy Basic is een koekenpan zonder te veel poespas. De pan heeft een diameter van 24 centimeter en is geschikt om mee te koken op gas, keramisch, halogeen, elektrisch en de pan kan in de oven tot 160 graden Celsius. De pan heeft een Teflon plus coating waardoor het voedsel in de pan niet kan aanbakken of blijf vastplakken. De PFOA-vrije coating zorgt er weer voor dat je vetarm je voedsel kan opbakken en zo weet je zeker dat je een gezonde maaltijd op je bord hebt liggen. De Bol.com gebruikers geven de koekenpan 4.7 sterren en het grootste voordeel is de stevige kwaliteit.

Budget tips + Goedkope Koekenpan

Een goede koekenpan kan nog wel is aan de prijzige kant. Gelukkig zijn er genoeg tips en tricks waardoor je niet je hele spaarpot hoeft om te keren.

Outlet

In outlet centra, zoals die in Roermond, zijn vaak outlets van onder ander Tefal gevestigd. Je kan er terecht voor onder andere gloednieuwe pannen en dat voor een veel fijner prijsje dan normaal. Het kost misschien even wat van je tijd, maar je kan het ook zien als een leuk uitje!

Tweedehands

Vies? Je moet misschien even iets meer alert zijn. Maar er zijn genoeg pannen in de kringloop of op websites als Markplaats te vinden die er nog prima uitzien. Vaak vinden mensen een destreffende pan niet fijn voor de gerechten die zij vaak koken en verkopen ze de pan door. In kringloopwinkels wordt alles goed gereinigd en geselecteerd. Op tweedehandswebsites is het handig om even langs te gaan om de pan te checken.

Lap je oude pannen op

Geef je huidige pannen een goede schoonmaakbeurt, zodat ze er weer uit zien als nieuw. Vaak zien pannen er versleten en af uit, maar is het voornamelijk het vuil dat ervoor zorgt dat de pan niet meer goed functioneert. Een aangekoekte pan maak je schoon door eerst zoveel mogelijk de aangekoekte resten uit de pan te schrapen. Vul de pan met azijn en een laag water. Breng het mengsel rustig aan de kook en laat dit een paar minuutjes zacht koken. Je kan de pan nu afwassen en hij is weer als nieuw.

Budgetproof

Wil je toch liever een echte koekenpan? Ga dan voor een budgetversie. Op Bol.com vind je al pannen vanaf 20,00 euro.

Koop tips: let hier op om een beste koop koekenpan te koken

Besloten om jouw koekenpannen te vervangen? Lees dan de onderstaande tips eerst even door voordat je overgaat op de aankoop.

Welke warmtebron?

Elke pan is gemaakt van bepaalde materialen die wellicht niet of wel geschikt zijn voor de warmtebron waarop je kookt. Bijna alle pannen kunnen op een gasfornuis. Erg fijn, want deze warmtebron is ontzettend populair onder verschillende (amateur)koks. Let bij het gasfornuis wel op dat de diameter van de pan niet kleiner is dan het gebruikte pitje. Daarnaast kan een pan gaan vervormen als je veel op gas kookt. Zorg dus altijd dat je de pan laat afkoelen voordat je hem afwast.

Wanneer je kookt op een inductieplaat moet er altijd staal verwerkt zijn in de pan. Zonder staal kan de pan geen contact maken met de inductieplaat en kan de pan niet opwarmen. Daarnaast moet de pan een dikke bodem hebben die de warmte goed verdeeld over de gehele bodem. Pannen van gietijzer of roestvrijstaal werken het allerbeste op inductieplaten en tot slot moet je ook bij deze warmtebron opletten dat de pan in diameters groter is dan de warmtebron waar je op kookt of bakt.

Bij een keramische warmtebron kan je veel verschillende soorten pannen gebruiken, maar je wil natuurlijk een pan die het beste werkt op je warmtebron. Pannen die eerder op gas hebben gekookt, doen het op een keramische plaat minder goed. Daarnaast wil je bij deze warmtebron ook een pan met een dikke bodem, zodat de warmte zich goed verdeeld. Tot slot kan je het beste kiezen voor een pan van gietijzer of van een pan met plaatstalen bodem.

Een elektrische warmtebron is een makkelijke warmtebron in combinatie met koekenpannen. Alle pannen passen er namelijk op. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat de bodem van de koekenpan vlak moet zijn. Daarnaast is de tempratuur in de pan soms lastig te regelen met deze bron.

Het formaat van de koekenpan

Het formaat is een belangrijk elementen van de koekenpan. Wanneer je voor grote groep kookt, wil je niet een onhandig klein pannetje. Maar een te grote pan is ook onhandig en onnodig. Houdt de volgende formaten aan, dan weet je dat je goed zit:
Koekenpannen tot Ø 20 cm – ideaal voor 1 persoon

Koekenpannen van Ø 24 cm – ideaal voor 2 personen

Koekenpannen van Ø 28 cm – ideaal voor 3-4 personen

Koekenpannen van Ø 30 cm – ideaal voor 4 personen

Koekenpannen van Ø 32 cm – ideaal voor 4-5 personen

De anti-aanbaklaag

De anti-aanbaklaag is erg handig wanneer je geen pro bent, maar wel een lekkere en uitgebreide maaltijd op tafel wil zetten. Je hebt verschillende anti-aanbaklagen waar je je in kan verdiepen:

De gewone anti-aanbaklaag, ook wel bekend als de Teflonlaag, is een erg sterke laag die ervoor zorgt dat jouw maaltijd niet aan de pan aanbakt. Een nadeel van deze pan is dat de laag niet krasbestendig is en dat de laag tot 327 graden Celsius aan kan.

De Keramische anti-aanbaklaag, ook wel de Thermolon laag valt steeds vaker in de smaak bij de consument. De laag is nog sterker dan de gewone variant en de laag kan een hitte aan van 450 graden Celsius. Ondanks al deze voordelen tegen over de Teflonlaag heeft ook de Keramische variant geen eeuwig leven. Houdt hier dus rekening mee.

A-merken: beste koekenpan merken van het moment

Ook onder de koekenpannen zijn er een aantal A-merken bij wie je verzekerd bent van kwaliteit.

Tefal

Tefal is een oude rot in het vak en is al sinds 1954 actief op de markt. Tefal staat bekend om het feit dat ze de anti-aanbakpan uitvonden en ontwikkelde vervolgens een geheel assortiment van dit product. Ze maakte koken elke een stuk eenvoudiger. Inmiddels is Tefal wereldwijd markleider van onder andere anti-aanbakpannen, strijkijzers, stoomgeneratoren, waterkokers, friteuses, funcooking apparaten, etc. Tefal probeert dagelijkse klussen, zoals koken en strijken, een stuk makkelijker en minder tijdrovend te maken. Ze spelen in op de behoefte van de klant en proberen met innovatieve oplossingen te komen. Het design van de producten kenmerkt de identiteit van het merk. Ze zijn up-to-date, passen bij jouw leven en huishouden, zijn aantrekkelijk om in huis te hebben en zijn makkelijk in gebruik.

BK

Bk ontwikkeld als sinds 1851 allerlei hulpmiddelen voor de in keuken. BK staat voor de perfecte combinatie van kwaliteit, design en prijswinnende innovaties. Bij het ontwerpen van hun producten staat de aandacht voor veiligheid en gebruiksgemak voorop en daarnaast staat Bk altijd open voor input vanuit de consument. Ze staan te springen om erachter te komen hoe jij wil koken. Een ander leuk feitje over dit merk is dat ze honderd procent van Nederlandse bodem zijn. Best indrukwekkend.

Greenpan

Greenpan is net als Tefal een pionier. Elf jaar geleden introduceerde zij de eerste pannen met een Thermolon. Dit is een keramische antikleeflaag. De producten van Greenpan zijn nu te vinden in verschillende keukens in verschillende landen. Greenpan staat honderd procent achter duurzaamheid en je draagt bij het kopen van hun producten een steentje bij aan een betere en groenere toekomst.  Volgens Greenpan begint Gezond koken bij gezond kookgerei. Voor veilige en smaakvolle braad- en grillpannen, stoof- en steelpannen, woks en kookpotten hoef je dus maar één naam te onthouden.

Soorten en maten

Ook koekenpannen heb je in verschillende soorten en maten. We zetten ze even voor je op een rijtje.

Koekenpannen met een teflon laag

De koekenpannnen met de teflon laag zijn de bekendste pannen op de markt. Deze antiaanbaklaag is stevig en zorgt ervoor dat jouw maaltijd niet aan de pan blijft kleven of vastzitten. De pan kan tot 327 graden Celsius hitte aam

Koekenpannen met een keramische laag

Deze pannen zijn de nieuwste modellen op de markt. De keramische laag zorgt er nog beter voor dat je op een veilige manier je maaltijd kan bereiden. De keramische laag kan wel tot 450 graden Celsius aan en is dus een echte krachtpatser.

Koekenpan trends van het moment

De trend op het gebied van pannen zijn toch echt de warmte indicatie die tegenwoordig in de pannen zit verwerkt. Door middel van een rode stip in het midden van de pan kan je zien of de pan op tempratuur is. De stip kleurt rood wanneer je je maaltijd kan gaan bakken. Een andere innovatieve toevoeging aan de moderne koekenpannen is de anti-vetlaag. Door deze laag hoef je geen olie of boter te gebruiken tijdens het bakken en braden. Een stuk gezonder dus!

Ben je het eens met onze beste koekenpan 2019? Ja, of nee, we horen het graag!

Beste Elektrische Deken 2019 uit de test

Previous article

Beste Pastamachine 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: