Top 10 uit de Test

Beste Wifi versterker 2019 uit de test

0

Wifi is een belangrijk onderdeel van de maatschappij geworden. Ziekenhuizen, bedrijven, maar ook huishoudens: iedereen is afhankelijk van het draadloze internet. Echter kan het nog wel is voorkomen dat het wifisignaal ons in de steek laat. Bijvoorbeeld door een storing of simpelweg door slecht signaal.  Een slecht wifisignaal kan door verschillende oorzaken voorkomen, maar is simpelweg heel irritant. Gelukkig zijn er tegenwoordig oplossingen op de markt die deze irritaties uit de weg kunnen gaan. Ik heb het dan natuurlijk over wifi versterkers. Dit zijn apparaatjes die je helpen het wifisignaal te verspreidden tot je zolder. Benieuwd geworden naar zo handig hulpmiddel? Bekijk hieronder dan onze aanraders!

Top vijf

TP-Link RE200

De TP-Link is een klein en compact apparaatje maar heeft een groot bereik. De range extenders elimineert dode zones en levert gecombineerde, draadloze snelheden. De TP-Link werk met elke router en kan overal in huis of kantoor geplaatst worden. Je stelt de versterker eenvoudig in door op de WPS knop te drukken en verbind daarna binnen twee minuten je router met de wifi versterker. De wifi versterker zorgt ervoor dat al jouw apparaten vliegensvlug worden. De Bol.com gebruikers geven de wifi versterker 4.3 sterren met als grootste voordeel de compactheid.

Netgar EX2700

Netgar EX2700 boost jouw internetbereik met snelheden van 300 Mbps. Het apparaat heeft externe antennes die jouw verzekeren van extra sterk bereik en goed signaal. Ondanks het sterke signaal is het apparaatje compact en neemt hij niet meer dan één stopcontact in beslag. Wel zo praktisch. Het apparaat werk op elke router en is ideaal voor het streamen van muziek en films waar de router geen signaal geeft. De Bol.com gebruikers geven deze wifi versterker 4.4 sterren en vinden voornamelijk de snelle installatie een fijn pluspunt van het apparaat.

TP-Link RE450

TP-link heeft meerdere krachtpatsers in het assortiment zitten onder andere de TP-Link RE450. Ook deze versterker elimineert dode zones, daarnaast maakt deze wifi versterker gebruik van snelle Wireless AC wifi-standaard waardoor hij gecombineerde draadloze snelheden kan leveren tot 1750 Mbps. Deze functie zorgt voor betrouwbare verbindingen voor intensieve taken. Zo kan je zonder problemen zware game spelen en grote bestanden downloaden met dit apparaat. Ook deze wifi versterker werkt op elke router en is compact. Dit zorgt ervoor dat je het apparaat makkelijk kan meenemen en op elk gewenste plek kan inzetten. De Bol.com gebruikers geven de wifi versterker 4.4 sterren met als grootste voordeel de goede kwaliteit en prijs.

AVM FRITZ!WLAN 1750E

Met de AVM FRITZ!WLAN 1750 kan je op een makkelijke en veilige manier de reikwijdte van je wifi vergroten. Ook deze wifi versterker maakt gebruik van an de snelle Wireless AC wifi-standaard. Hierdoor zijn gecombineerde draadloze snelheden mogelijk van maximaal 1750 Mbps. Het apparaat is eenvoudig te instaleren en is compact. Wat wel belangrijk is om te weten wanneer je gebruik maakt van het et 5 GHz netwerk, is dat zowel je router als de apparaten die je ermee wilt verbinden ook 5 GHz ondersteuning moeten hebben. De Bol.com gebruikers geven de wifi versterker 4.6 sterren en het grootste pluspunt is de prijs.

 Gembird WNP-RP300-01

De Gembird WNP-RP300-01 is het meest compacte apparaatje in dit lijstje. Fijn want je wil de versterker niet opvallend in het zicht hebben. Deze wifi versterker boost je bereik met wifi snelheden tot 300 Mbps. Doordat het apparaatje zo klein is, is hij gemakkelijk in elk stopcontact te stoppen zonder dat hij veel ruimte in neemt. Daarnaast kan hij ook als wireless router worden gebruikt. De LAN poort kan gebruikt worden om ook geen draadloze apparaten aan te sluiten op de Wifi. De Bol.com gebruikers geven de wifi versterker 4.4 sterren met als grootste voordeel de kwaliteit.

Budget tips

Slecht internet is nou eenmaal heel erg hinderlijk en iets waar we dagelijks tegen aan lopen. Tijd om dit op te lossen dus. Nu hoef je voor een sterk wifisignaal niet altijd diep in de buidel te tasten. Bekijk onze onderstaande tips voor een goed wifisignaal.

Meterkast

Het liefst verstoppen we onze router achter een gesloten deur in de meterkast. Het is nou eenmaal niet zo’n charmant ding om naar te kijken. Voor de functie van het apparaat is dit helaas een mindere oplossing. De deur verstoort namelijk het signaal en je kan de router het beste in dezelfde ruimte plaatsen als de ontvangers van het signaal.

Netstumbler

Netstumbler is een handige en gratis tool die je kan downloaden via Windows. Wat je doet is met het programma aan op je laptop door het huis of je kantoor lopen. Je kunt hierdoor het signaal in elke ruimte meten en precies zien wanneer dit signaal minder wordt. Door aan de zender of antennes te draaien zie je precies wanneer het signaal beter wordt in de kamers waar je wifi slecht is. Een ander handig programma die je kan gebruiken, is een app zoals InSSIDer op android en iOS voor het gebruik op een smartphone.

Pas je frequentie aan

De laatste optie is om je frequentie of het kanaal aan te passen. Beide kunnen een rol spelen in de kwaliteit van het Wi-Fi signaal. Een 2,4 GHz signaal komt bijvoorbeeld beter door plafonds en muren heen dan een 5 GHz signaal.

Budgetproof

Wanneer je geen zin hebt in gedoe kan je ook gewoon ga voor prijsvriendelijke wifi versterker. Je hebt de apparaatjes al vanaf 17,00 euro op Bol.com.

Koop tips

Je hebt de knoop doorgehakt en besloten om een wifi versterker aan te schaffen, maar waar moet je eigenlijk op letten tijdens je aankoop?

Wanneer koop je een wifi versterker?

Een wifi versterker koop je wanneer je merkt dat het wifisignaal niet alle ruimtes in je huis of kantoor bereikt.  Een wifi versterker pikt het internetsignaal van je draadloze router op en versterkt deze. Je vergroot daarmee het bereik van je internetsignaal. Super handig wanneer het wifisignaal geen grote reikwijdte heeft of wanneer je in een ruimte zit met dikke muren.

Snelheid

De snelheid van je wifi versterker is een belangrijk element waarop je moet letten. Dit staat meestal aangegeven in het aantal Mbps dat het apparaat kan halen. Makkelijker gezegd: het aantal megabits per seconde. Je moet wel goed onthouden dat dit in theorie de snelheid is, maar de snelheid van de versterker kan verlagen doordat je meerdere apparaten op de versterker laat draaien. Houd dit in je achterhoofd en voorkom teleurstellingen.

Wifi-standaard

De wifi-standaard helpt mee met de snelheid van je internet. Hoe nieuwer de standaard, hoe sneller je internet. Je hebt de volgende standaarden die gebruikt worden:

  • 802.11AC maximale snelheid van 1600 Mbps
  • 802.11N maximale snelheid van 300 Mbps
  • 802.11G maximale snelheid van 54 Mbps
  • 802.11A maximale snelheid van 54 Mbps

Nu denk je misschien dat je voor de wifi-standaard moet kiezen met de hoogste snelheid, maar deze snelheid moet wel door je router ondersteund worden. Win hier dus advies over in voor je overgaat op de aankoop.

Bepaal de plek

Voordat je een wifi versterker gaat aanschaffen, is het handig om te bedenken waar in huis je de versterker wil plaatsen en hoever het signaal moet reiken. Wanneer je alleen het signaal in de woonkamer wil versterken, is een wifi versterker met een kleine reikwijdte prima. Dit scheelt ook gelijk in de prijs van het apparaat. Wanneer je een heel kantoorpand wil versterken, moet je inzetten op grover geschut. Helaas gaat de prijs dan ook omhoog van de versterker.

Hoeveelheid apparaten

Ben jij een echte techfanaat of game jij het liefste 24/7 zonder haperingen? Dan is het verstandig om een grotere versterker te kopen. Bedenk dus van tevoren goed hoeveel apparaten je op de wifi versterker wil laten aansluiten, maar ook hoe groot de behoefte is aan snel internet. Baseer je keuze dus op het aantal apparaten in huis en je behoefte.

A-merken

Ook onder een wifi versterkers zijn er een aantal marktleiders die je verzekeren van goede kwaliteit

TP-Link

TP-Link is een wereldwijde marktleider op het gebied van wifi producten. Hierbij kan je denken aan producten die je nodig hebt voor opzetten van een goed netwerk. TP-Link zorgt ervoor dat jij wifi hebt op zolder, in je tuin en op andere ongebruikelijke plekken. Daarnaast is TP-Link er ook om je van alle gemakken te voorzien, hierbij kun je denken aan smart plugs om je apparaten op afstand aan en uit te zetten, powerbanks en IP-camera’s. Voor elke (netwerk en internet) situatie biedt TP-LINK betaalbare oplossingen.

Netgear

Netgear stond aan de wieg van het internet. Ze zijn namelijk al sinds 1996 actief in de markt en ze zijn inmiddels een wereldwijde leverancier van wifiproducten. Hun missie is om de marktleidende leverancier te worden van innovatieve netwerkoplossingen voor thuis en kleine en middelgrote bedrijven. Netgear is een toegewijde voorstander van het ontwikkelen van innovatieve, nieuwe producten en producteigenschappen die het energieverbruik verlagen. Naast ingenieuze producten denken ze dus ook aan het klimaat. Win-winsituatie.

AVM

Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedband-eindapparaten voor DSL, kabel, LTE en glasvezel. Doordat AVM producten voornamelijk smartproducten zijn, zorgt AVM voor een intelligent thuisnetwerk. Het fijne aan AVM is dat ze gratis updates bieden voor hun apparatuur en zo ben je altijd up to date.

Soorten en maten

Ook onder de wifi versterkers heb je verschillende soorten en maten. Zo heb je een single-band versterker, dual band versterker en Simultanous dual-band versterker.

Single-band

Een single band versterker is een versterker die alleen werkt op de 2,4 GHz-frequentie. Dit is de meest standaard frequentie en was ook heel lang de enige frequentie. Om die reden maken veel andere apparaten die afhankelijk zijn van internet gebruik van deze frequentie. Het gevolg hiervan is dat de 2,4 GHz-frequentie overbelast en wordt het internet steeds trager. Deze versterker wordt dus steeds minder aantrekkelijk. Een voordeel van deze versterker is dat hij vaak in een iets lager prijssegment valt.

Dual-band

Een Dual-band versterker kan naast de 2,4 GHz-frequentie, de naam verklapt het eigenlijk al, ook gebruikmaken van de GHz-frequentie. Kort om, de kans op sneller internet is veel grote dan bij een Single-band versterker. Dit is vooral fijn als je ook op de slaapkamer of zelfs op zolder online wil gamen, films wil streamen of zware bestanden wil downloaden. Let wel goed op, je router moet deze frequentie wel ondersteunen anders kan er geen verbinding gemaakt worden met de router. Check dus even je router of win advies in bij een specialist.

Simultanous dual-band

Een Simultanous dual-band is de nieuwste wifi versterker op de markt. Deze wifi versterker kan kan tegelijkertijd een 2,4 GHz-signaal en een 5GHz-signaal uitzenden. Nieuwere apparatuur verbind je dan met het 5GHz-signaal, terwijl bijvoorbeeld je oude laptop zonder 5GHz het dan nog prima doet met het 2,4 GHz-signaal. Hierdoor kan elk apparaat op de wifi versterker worden aangesloten, maar raakt de frequentie niet overbelast doordat er te veel apparaten op de versterker worden aangesloten. Ook hier moet je even goed checken of je router de wifi versterker ondersteund.

Trend van het moment

De grootste trend op het gebied van wifi producten zijn toch wel echt de smartapparaten die de markt veroveren. Denk aan thermostaten maar ook aan auto’s en keukenapparatuur. Wanneer je gaat kijken naar specifiek wifi versterkers zie je dat de wifi versterkers met meerdere frequenties. Deze moderne versterkers zorgen ervoor dat je internetsignaal niet overbelast raakt en is het internet dus sneller!

Beste boxspring 2019 uit de test

Previous article

Beste IJsmachine 2019 uit de test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: