De 4 beste tips bij het afsluiten van een mobiel abonnement

Last update: juli 2024

De 4 beste tips bij het afsluiten van een mobiel abonnement

Het is bijna onmogelijk om nog aan een wereld te denken waarbij we niet 24/7 aan onze telefoons zijn verbonden. Ga maar eens de straat op en kijk goed om je heen. De meeste mensen lopen met een smartphone in hun hand. Geen wonder, want hier is bijna alles mee mogelijk. Van het checken van het weer tot het vinden van de juiste routebeschrijving of gewoon even het nieuws bekijken. De meeste mensen beschikken tegenwoordig dan ook wel over een mobiel abonnement.

Het aanbod van mobiele abonnementen is tegenwoordig enorm groot. Het is hierdoor best lastig om de juiste beslissing te nemen. Ben jij ook toe aan een nieuw abonnement of wil je overstappen van provider? Maar heb je geen idee waar je op moet letten? Met de volgende vier beste tips maak jij vanzelf de beste beslissing.

1. Zakelijk of particulier?

Voordat je een mobiel abonnement afsluit is het eerst belangrijk om na te gaan op welke manier je deze gebruikt. Wil je bijvoorbeeld een iPhone zakelijk gebruiken? Dan biedt het misschien voordelen om ook een zakelijk mobiel abonnement af te sluiten. Dit loont enkel wanneer je de telefoon ook grotendeels voor zakelijke doeleinden gebruikt. Groot voordeel is dat je met een zakelijk abonnement veel kosten kunt afschrijven van de belasting. Dit maakt het fiscaal een stuk aantrekkelijker.

2. Vergelijk de tarieven

Het lijkt misschien heel aantrekkelijk om bij je huidige provider te blijven. Zeker wanneer je hier gewoon tevreden over bent en je bij het verlopen van je huidige contract ook nog eens een aantal ‘aanbiedingen’ te zien krijgt. Toch is het verstandig om verder dan deze aanbiedingen te kijken. De tarieven kunnen tussen de verschillende providers nog weleens verschillen. Soms kan het veel goedkoper of ben je in staat om voor hetzelfde bedrag een veel fijner abonnement met toestel af te sluiten.

Het vergelijken van de tarieven is de basis voor elk abonnement die je afsluit. Ga nooit zomaar in op de eerste de beste deal. Wees je bewust van de prijsverschillen en maak een keuze die voor jou financieel het aantrekkelijkst is.

3. Betaal de telefoon zelf

Ben je naast een nieuw abonnement ook toe aan een nieuw toestel? Dan kiezen de meeste mensen ervoor om een abonnement met toestel af te sluiten. Hierbij betaal je maandelijks aflossing voor het toestel en wordt het abonnement dus duurder. Het is in de meeste gevallen voordeliger om altijd voor Sim Only te kiezen en het toestel zelf te betalen. Natuurlijk is dit in één keer wel een hele flinke uitgave, maar onder de streep ben je dan minder geld kwijt en verlaag je ook nog eens je maandelijkse kosten. Dit is dan ook zeker het overwegen waard.

4. Kies de juiste verhouding tussen bellen en sms’en

In de meeste bundels zit tegenwoordig standaard onbeperkt bellen en sms’en, maar is het wel mogelijk om deze zelf te verlagen. Gezien de meeste mensen hun smartphone enkel via het internet gebruiken, zal er ook veel minder gebeld en ge-sms’t worden. Weet je van jezelf dat je dit heel weinig doet? Dan kan het al snel enkele euro’s schelen om dit handmatig te verlagen. 

Auteur

  • Ik ben Jan Willem Beumer en schrijf artikelen met jarenlange ervaring in de elektronicasector. Daarnaast ben ik een liefhebber van koken voor mijn gezin en alles wat te maken heeft met wonen. Als auteur bij https://bestetester.nl deel ik mijn ervaring en passie met veel enthousiasme.

    Bekijk Berichten
Vorige test

Beste Mobiele Telefoons voor Casino Spellen in 2024

Volgende test

Top 5 matrassen in 2024