De beste aansprakelijkheidsverzekering 2024

Verzekeringen zijn enorm belangrijk om af te sluiten. Zo helpt een aansprakelijkheidsverzekering wanneer je (per ongeluk) schade maakt aan iemand anders, zowel personen (letselschade) als spullen (materiële schade). Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus het kan verstandig zijn om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, ondanks dat deze verzekering niet verplicht is. In dit artikel bespreken we de beste aansprakelijkheidsverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, is het belangrijk om meerdere factoren in het achterhoofd te houden. Zo kan de premie bijvoorbeeld verschillen als je alleenstaand bent of een gezin met kinderen hebt. Daarnaast kun je kiezen voor een eigen risico en tot welk bedrag je verzekerd wil zijn. Al deze factoren zorgen voor een verschil in de premie.

Aansprakelijkheidsverzekering van Allianz Direct

Een van de beste aansprakelijkheidsverzekeringen is die van Allianz Direct. Met deze verzekering heb je een wereldwijde dekking voor je hele gezin, je huisgenoten en je huisdieren. Bovendien zijn de spullen die je leent van andere mensen ook meeverzekerd, wat enorm handig is. De schade die je kinderen veroorzaken tijdens een stage of bijbaantje is ook gedekt, evenals schade bij onbetaald vrijwilligerswerk. Dingen die niet gedekt zijn, zijn schades die je opzettelijk veroorzaakt of schade die je veroorzaakt in het kader van je eigen bedrijf. Ook is schade niet gedekt wanneer je niet meer in Nederland woont.

Aansprakelijkheidsverzekering van Interpolis

Een andere aansprakelijkheidsverzekering die goed uit de test komt, is de verzekering van Interpolis. Bij deze verzekering is schade die je aanricht aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders gedekt. Ook de schade die je partner, kinderen of huisdieren veroorzaken valt onder de dekking van Interpolis. Daarnaast worden de kosten van een eventuele rechtszaak ook vergoed. Schade aan gehuurde spullen, schade tijdens je werk of schade met een motorrijtuig worden bij Interpolis niet vergoed. Bovendien biedt Interpolis verschillende pakketkortingen tot 12% aan.

Aansprakelijkheidsverzekering van FBTO

Een andere aansprakelijkheidsverzekering die goed uit de test komt, is die van Allianz Direct. De aansprakelijkheidsverzekering van FBTO dekt de schade die je toebrengt aan anderen of aan hun eigendommen. Wat opvallend is aan de aansprakelijkheidsverzekering van FBTO, is dat ook schade die je in het buitenland veroorzaakt, is meeverzekerd. Bovendien dekt FBTO ook opnieuw schade veroorzaakt door logees of huisdieren. Niet gedekt zijn schades die opzettelijk zijn veroorzaakt of schade veroorzaakt met een auto.

Maak de vergelijking

Alle aansprakelijkheidsverzekeringen dekken ongeveer dezelfde schade aan spullen en personen. Wel zijn er enkele uitzonderingen, dus let hierbij goed op. Zo verzekert Allianz Direct bijvoorbeeld de schade bij een stage of bijbaantje van je kinderen, en verzekert FBTO de schade die je veroorzaakt in het buitenland. Ook zijn er andere factoren die de premie van je verzekering bepalen, zoals je gezins- en woonsituatie. Het is dus belangrijk om zelf ook goed aansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken om de beste keuze te maken.

Auteur

  • Mijn naam is Frederik, al sinds ik mij kan herinneren heb ik een passie voor schrijven. Tijdens mijn tijd voor Moeders.nu heb ik veel kunnen leren over onder andere koken, wonen, gezondheid en huishouden. En dat kan ik goed gebruiken voor mijn teksten en onderzoek voor bestetester.nl. Ik ben enthousiast om mijn kennis te gebruiken voor bestetester.nl! Naast schrijven ben ik in mijn vrije tijd hobbychef voor mijn vriendin en groot fanaat voor de nieuwste tech snufjes. Neem een kijkje in mijn artikelen voor onpartijdige beoordelingen en waardevolle aanraders.

    Bekijk Berichten https://www.linkedin.com/in/frederik-de-rooij-750391275/
Vorige test

Zijn smart homes vaker het doelwit van cyberaanvallen?

Volgende test

Trui pluist: Deze trucs helpen je