Beste waterkoker 2024 uit de Test

Last update: juni 2024

Waar de één wakker wordt met een bakje koffie, wordt de ander dat met een kopje thee. Thee is één van de simpelste dranken die er bestaat, maar ook één van de oudste dranken. Het verhaal gaat dat thee al 5000 jaar bestaat en ooit ontdekt is door een keizer in het oude China. Hij was naast leider van een keizerrijk, ook bekwaamd geleerde en kruidkundige. Hij besloot uit hygiënische overwegingen water eerst te koken. Per ongeluk vielen er in dit hete water kruidenbladen en zo ontstond deze simpele drank; bestaande uit kruiden en dus heet water!

Water koken is iets wat al eeuwen gebeurt. Eerst met een pannetje op het vuur, later, toen het gasfornuis kwam, met een pannetje op het gas. Ook de welbekende fluitketel doet dienst als waterkoker. Ondanks zijn rijke geschiedenis, de eerste waterkoker werd hoog waarschijnlijk al tussen 3.500 en 2.000 voor Christus gebruikt, is de fluitketel uit het hedendaagse leven verdwenen. Dit is voornamelijk te danken, of te verwijten, aan de elektrische waterkoker. In de jaren ’20 van de vorige eeuw werd de eerste echt goed werkende waterkoker de markt opgebracht door ‘Swan Company’. De kooktijd voor water werd drastische ingekort en een hoop huisvrouwen gooide hun fluitketel bij het vuilnis.

Een waterkoker bestaat voornamelijk uit een waterreservoir voor, de naam zegt het al, het water, een handvat en een schakelaar. Van binnen zit een verwarmingselement. Dit onderdeel kunnen we beschouwen als het belangrijkste onderdeel van de waterkoker. Onder het waterreservoir zit het verwarmingselement waarmee het water wordt verwarmd als de schakelaar wordt aangezet. Bovenin (vaak verborgen in het handvat) zit een constructie met een bimetaal die de waterkoker uitschakelt zodra er stoom bij komt. Wanneer de deksel opengelaten wordt, kan de stoom soms niet goed bij het bimetaal komen en kan de waterkoker aan blijven staan. Verder zit er in de waterkoker altijd een schakelaar die voorkomt dat het verwarmingselement doorbrandt en de waterkoker vlam vat.

Een waterkoker heeft wel enig onderhoud nodig. Door het water zal er naar enige tijd veel kalk op het verwarmingselement ontstaan. Die kalk moet op zijn tijd verwijderd worden uit de waterkoker. Om je waterkoker te ontkalken kan je de volgende stappen ondernemen:

1. Giet de waterkoker leeg en vul hem tot net boven de kalkaanslag met schoon water. Voeg vervolgens het sap van 1 citroen, een goede scheut azijn of een scheut ontkalker toe (meng deze schoonmaakmiddelen niet door elkaar!). Weet je niet welke van deze middelen je het beste kan kiezen? Bedenk dan dat ontkalker het snelste werkt, maar dat citroen en azijn een stuk goedkoper zijn. Daarnaast zijn deze middelen ook milieuvriendelijker en bovendien beter voor je gezondheid. Wanneer je hebt gekozen voor citroensap hebt, moet je het sap een paar uur laten inweken, zodat het zuur de kalk kan afbreken. Wanneer je azijn als ontkalker hebt gekozen, moet je het mengsel aan de kook brengen en een halfuurtje even laten weken. Zet wel even een raam open voor de sterke geur. Heb je gekozen voor de ontkalker? Laat het mengsel 10-15 minuten inwerken. De ontkalker zorgt ervoor dat de kalkaanslag oplost

2. Borstel hierna de waterkoker extra goed na met een afwasborstel. Zorg ervoor dat het door jouw gekozen mengsel nog in de waterkoker zit voor de laatste restjes. 

3. Maak tot slot de buitenkant van de waterkoker nog even schoon met een vochtige doek en spoel de waterkoker voor de zekerheid nog even na. 

Best Geteste Waterkoker

Tefal Flagship KO8508 - Waterkoker 

Met de Tefal Flagship KO8508 Waterkoker kun je de temperatuur instellen door middel van een realtime digitaal scherm met 5 standen voor verschillende temperaturen. Stroomlijn je keukenprocessen met deze moderne Tefal Waterkoker op de perfecte temperatuur. De handige functies en het simpele, maar toch moderne design brengen heerlijke warme dranken binnen handbereik.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Tefal Flagship KO8508 de beste waterkoker is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Tefal Flagship KO8508 is de Bosch TWK8613P Styline. Kijk onderstaand voor de overige waterkoker testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Tefal Flagship KO8508 - Waterkoker - 1,7 Liter

Met de Tefal Flagship KO8508 Waterkoker kun je de temperatuur instellen door middel van een realtime digitaal scherm met 5 standen voor verschillende temperaturen.

Bosch TWK8613P Styline - Waterkoker - Zwart

Braun haartrimmer / tondeuse - twee slimme trimopzetstukken stellen je in staat om je eigen haarstijl te creëren. De 17 lengte-instellingen geven je de flexibiliteit om een nieuwe stijl te creëren voor elke gelegenheid.

Inventum HW817D - Waterkoker - 1,7 liter - RVS/Zwart

De Inventum waterkoker HW817D heeft een inhoud van 1,7 liter. Door het hoge vermogen van 2200 watt kookt het water snel. Deze waterkoker heeft ook een instelbare warmhoudfunctie tot 30 minuten.

Russell Hobbs K65 Anniversary Waterkoker Koper 1,2 Liter

Ga voor 1,2 liter met de Anniversary Waterkoker K65 in prachtig koper van Russell Hobbs. De elektrische waterkoker is geinspireerd op de fluitketel en heeft een echte retro uitstraling.

Russell Hobbs 21671-70 Retro Classic Noir Waterkoker

Ga voor stijl en gemak met de Retro waterkoker van Russell Hobbs
De chique Russell Hobbs Retro Classic Noir waterkoker is uitgerust met de modernste technische snufjes en heeft ook een smaakvolle uitstraling.

Beste waterkoker aanraders van 2024

Loop je achter op je tijd of is jouw waterkoker door achterstallig onderhoud niet meer schoon te krijgen? Kijk dan hieronder voor onze favoriete kokers

Tefal Flagship KO8508

Reviews

4.2 

Gemiddelde van 137 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 137 reviews

Op de Tefal Flagship KO8508 kun je zelf de gewenste temperatuur tussen de 40 en 100 graden instellen. Je kunt hem ten alle tijden veilig vastpakken want de buitenkant blijft gewoon koel als hij aanstaat. Wel zo prettig dus. Verwacht je zo nog visite of heb je zelf nog zin in een tweede kopje thee? Met de warmhoudfunctie blijft het water tenminste 30 minuten op temperatuur. Hij heeft trouwens een prachtig design. In plaats van dat je hem in een hoekje weg wilt moffelen is het een ware blikvanger voor je keuken. Op het handige display kun je precies zien wat de temperatuur is.

Hij heeft bovendien een lekker grote capaciteit van 1,7 liter. Je haalt er ongeveer 6 tot 7 kopjes uit. Ideaal wanneer je zelf een theedrinker bent of wanneer er een vriendin komt theeleuten. Kortom, deze kanjer mag niet in jouw keuken ontbreken!

Pros
 • Prachtig, strak en modern design waardoor het een echt sieraad voor je keuken is.
Cons
 • Je kunt aan de buitenkant niet zien hoeveel water er nog inzit.

Bosch TWK8613P Styline

Reviews

4.6 

Gemiddelde van 216 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 216 reviews

De Bosch TWK8613P Styline is een stijlvolle en effectieve waterkoker. Je stelt zelf de gewenste temperatuur in. Als je per direct zin hebt in een lekker kopje thee hoef je dus niet eerst te wachten tot het is afgekoeld. Dankzij de warmhoudstand houd je het water warm tot het volgende kopje thee. Aan de buitenkant kun je in een oogopslag zien hoeveel water er nog inzit. Hij is dubbelwandig waardoor het water nog langer warm blijft. De kan neemt je eenvoudig van de houder af zodat je de kopjes en glazen makkelijk in kunt schenken. Hij is bovendien erg gebruiksvriendelijk!

Met een druk op de knop ben je voorzien van een lekker kopje thee. Of meerdere kopjes. Het handvat ligt lekker in de hand en is erg royaal. Dit is prettig tijdens het inschenken. De uitneembare kalkfilter zorgt ervoor dat je hem makkelijk schoon kunt maken.

Pros
 • Hij is heel geschikt voor een lekker middagje theeleuten zonder dat je uren hoeft te wachten tot hij klaar is.
 • Met de warmhoudfunctie ben je altijd voorbereid.
Cons
 • Het is een behoorlijk groot apparaat.

Inventum HW817D

Reviews

4.3

Gemiddelde van 103 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 103 reviews

Wat weinig mensen weten, is dat bepaalde soorten thee het beste tot hun recht komen wanneer je het op een bepaalde temperatuur bereidt. De Inventum HW817D biedt de mogelijkheid om water op 50, 70, 80, 90 en 100°C te koken. Het heeft led-verlichting dat in een bepaalde kleur aan gaat, afhankelijk van de ingestelde temperatuur. 

Wanneer je zin hebt in een kopje thee, heb je geen zin om daar heel lang om te moeten wachten. Bij deze waterkoker is dat gelukkig niet het geval. Het heeft een hoog vermogen van 2200 watt, waardoor hij het water razendsnel heeft gekookt. Zit jij vervolgens weer helemaal in je werk of een ander klusje gedoken en ben vergeet je helemaal jouw kopje thee te pakken? Geen probleem, het water wordt 30 minuten warm gehouden. Dat is ook erg handig wanneer je binnen 30 minuten alweer zin hebt in een tweede kop thee. Er is ruimte voor een heleboel kopjes, dankzij de inhoud van maar liefst 1,7 liter. Dat is ideaal wanneer je visite over de vloer hebt.

Om zo lang mogelijk te kunnen blijven genieten van de beste resultaten van deze waterkoker is deze voorzien van een automatische uitschakeling en droogkookbeveiliging. Bovendien zal er weinig sprake zijn van kalkafzetting in de waterkoker, dankzij het een antikalkfilter.

Pros
 • Thee zetten op vijf temperaturen.
 • Kookt water razendsnel en heeft een warmhoudfunctie.
 • Grote inhoud van 1,7 liter.
Cons
 • Geen waterfilter

Russell Hobbs K65 Anniversary Koper

Reviews

4.3

Gemiddelde van 7 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 7 reviews

Een waterkoker is natuurlijk een apparaat dat bij de meesten altijd op het aanrecht staat. Het is dus voortdurend zichtbaar en dus medebepalend voor de uitstraling van jouw keuken. Iedere keuken kan dus wel een waterkoker met een mooi design gebruiken en daarbij ben je bij de Russell Hobbs K65 Anniversary Koper waterkoker aan het juiste adres. De vorm is gebaseerd op de fluitketel en heeft daarmee een retro uitstraling. Bovendien is de afwerking voorzien van koperen roestvrijstaal. Het is daarmee een aanwinst in iedere keuken. 

Hoe retro de uitstraling ook is, zo modern zijn de functies van deze waterkoker. Het heeft een handige snelkook-functie en de optie om 1, 2 of 3 koppen thee te zetten. Zo verbruik je nooit te veel water wat je vervolgens niet onnodig hoeft weg te gooien. 

Met de waterkoker zet je dus razendsnel thee voor jezelf en/of twee anderen, maar hij is ook ideaal wanneer je visite hebt. Het heeft namelijk een inhoud van 1,2 liter en is daarmee groot genoeg voor vijf grote koppen thee.

Pros
 • Mooi retro design en snelkook-functie.
Cons
 • Relatief kleine inhoud.

Russell Hobbs Retro Classic

Reviews

4.4

Gemiddelde van 369 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 369 reviews

Wil jij graag een kopje thee hebben binnen 55 seconden? De Russell Hobbs Retro Classic waterkoker kan dat voor je regelen. Deze waterkoker heeft namelijk een snelkookfunctie voor 1 tot 3 koppen thee. Je vult de waterkoker enkel met deze hoeveelheid, waardoor je ook niet onnodig water weg hoeft te gooien. Het bespaart daarmee tot wel 66% energie ten opzichte van de meeste andere waterkokers.

Maar je kunt ook meer dan drie kopjes thee zetten met deze waterkoker. Hij heeft namelijk een inhoud van maar liefst 1,7 liter en is daarmee ruim genoeg voor zes koppen. Dankzij het uitneembaar en wasbaar kalkfilter zal er bovendien geen kalk in jouw thee terecht komen. 

Met deze goede technische snufjes zal je waarschijnlijk een grote en moderne waterkoker verwacht, maar niets is minder waar. Hij heeft een smaakvolle, retro uitstraling, met een groot en stevig handvat en is afgewerkt met een mooie kleur. Hij is te verkrijgen in het zwart, crème, rood en wit. Bovendien zit er op de voorkant van de waterkoker een meter waarvan je kunt aflezen hoe warm het water is. Heb je het water ingeschonken, dan kan je hem in iedere positie terugzetten. Hij is namelijk 360° draaibaar. Ideaal!

Pros
 • Snelkook-functie, 66% energie besparen, 1,7 liter inhoud en kalkfilter.
Cons
 • De waterkoker wordt vaak groot bevonden.

Inventum HW417

Reviews

4.0

Gemiddelde van 77 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 77 reviews

Met een inhoud van 1,7 liter maak je een heerlijke grote pot thee klaar. Het is met 2200 watt is de Inventum HW417 een echte krachtpatser. Je warme water staat binnen een mum van tijd op tafel. Hij beschikt over een uitneembare anti kalk filter die je makkelijk schoon kunt maken en bij kunt houden. Daarnaast heeft hij een droogkookbeveiliging. Wel zo prettig. De kan is gemaakt van rvs waardoor hij een robuust, stoer en modern uiterlijk krijgt. En dat allemaal voor een leuke prijs. Kortom, deze Inventum doet wat je van een waterkoker mag verwachten. Een waterkoker zonder poespas.

Inventum HW717G

Reviews

4.2

Gemiddelde van 250 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 250 reviews

We konden het niet laten. Nog een Inventum. Hij valt gelijk op door zijn design. De Inventum HW717G is namelijk doorzichtig! Heb je je dus altijd al afgevraagd hoe een waterkoker eruit ziet als hij transparant zou zijn? Dit is je kans. Daarnaast heeft hij een blauw LED lampje waardoor er een bijzonder effect wordt gecreëerd. Zijn leuke design gaat zeker niet ten koste van zijn werking. Met 2150 watt is je water super snel gekookt. Het is dus een echte krachtpatser en ook nog eens een blikvanger voor in je keuken. Je hoeft je waterkoker niet meer weg te moffelen. Hadden we al gezegd dat hij ook nog eens een zacht prijsje heeft?

Philips HD9349/10

Reviews

4.8

Gemiddelde van 32 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 32 reviews

Een prachtige waterkoker is de Philips HD9349/10. Om te beginnen ziet hij er leuk uit voor op je aanrechtblad. Door zijn compacte formaat zal hij niet veel ruimte in beslag nemen. Hij is gemaakt van roestvrijstaal voor een duurzaam gebruik. Drink je iedere dag veel thee of krijg je veel visite die thee drinkt? Met deze waterkoker is het geen probleem. Hij is namelijk geschikt voor intensief gebruik. Drink dus zoveel thee als je wilt! Je schenkt het water bovendien in zonder te morsen. Ook wel zo prettig dus. Met een energielabel A is hij ook nog eens erg zuinig in gebruik. Scheelt toch weer op je energierekening!

Philips Daily Collection HD9350/90

Reviews

4.4

Gemiddelde van 468 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 468 reviews