Beste Luchtreiniger 2023 uit de Test

overzicht van de beste luchtreinigers uit de test van 2023

We ademen heel wat af in ons leven. Namelijk zo 15 tot 18 keer per minuut. Gelukkig maar, want zonder zuurstof zijn we nergens. Maar doordat we zoveel ademen, krijgen we onbewust ook heel veel binnen wat we eigenlijk liever niet in ons lichaam willen hebben. Wist je bijvoorbeeld dat de lucht binnen je huis meer vervuild is dat dan lucht buitenshuis? Een oplossing voor dit probleem lijkt simpel: een raampje openzetten. Maar in de wintermaanden doe je dat toch liever niet. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg andere oplossingen de markt op gebracht, bijvoorbeeld de luchtreiniger. 

Een luchtreiniger heeft als doel onzuiverheden uit de lucht te verwijderen. Onder deze onzuiverheden wordt onder meer stofverwijdering en luchtverfrissing verstaan. Meestal zijn de onzuiverheden in de lucht microbiologisch, organisch of anorganisch van aard. Bij microbiologisch kun je denken aan schimmels, pollen, virussen of bacteriën. Bij organisch kun je denken aan stoffen die gemaakt zijn door kleine levende organismen. Bij anorganisch gaat het over stoffen zoals koolstof, teer of roet. Al deze verschillende soorten onzuiverheden vragen dan ook om verschillende manieren van zuivering en verschillende luchtreiniging.

Je hebt verschillende manieren van lucht reinigen. Hieronder staan de vijf meest voorkomende methodes:

Mechanische filters: Deze luchtfilters zorgen ervoor dat luchtdeeltjes zich hechten aan de vezels in de filter. Op die manier worden deze deeltjes verwijderd uit de stroming van lucht. 

Elektrostatische filters: Dit type filter maakt gebruik van hetzelfde effect als dat van een kam die over een wollen trui gaat en je vervolgens boven je haren houdt. Je haren gaan in dat geval overeind staan, omdat ze worden aangetrokken door de statische lading.

Hydrocycloonfilters: Deze filters worden vaak gebruikt voor de meer grove stofdeeltjes. Dit maakt hydrocycloonfilters geschikt om te gebruiken in combinatie met een andere luchtfilter of reinigingsmethode.

Luchtionisatoren: Deze filters werken ook met een elektrisch principe van aantrekkingskracht. Een ionisator laadt stromende moleculen in de lucht elektrisch op door middel van hoge spanning of UV-licht.

Planten: Tot slot hebben we nog de natuurlijke methode, namelijk planten. Er zijn verschillende planten die gebruikt kunnen worden als luchtreiniger. Luchtzuiverende kamerplanten zetten (overdag als er licht is) CO2 om in zuurstof. Tegelijkertijd brengen ze waterdamp in de lucht, waardoor de luchtvochtigheid verbetert. Een aantal voorbeelden van dit soort planten zijn de klimop, Aolë Vera en Gras lelie.

Heel leuk allemaal deze wetenschappelijke informatie, maar wat heb je eigenlijk aan een luchtreiniger en waar moet je opletten bij je aankoop? Een luchtreiniger helpt je zonder dat je moeite hoeft te doen voor een schone lucht binnen in het huis. Helemaal als je met veel mensen op een wat kleiner oppervlakte leeft, kan een luchtreiniger nog wel is van pas komen. Bij het aanschaffen van een luchtreiniger moet je goed weten wat je precies uit de lucht wil zuiveren. Je hebt namelijk bij luchtreinigers verschillende methodes die nuttig zijn voor verschillende onzuiverheden. Daarnaast moet je rekening houden met de grote van de ruimte die je wil zuiveren van stof. Bepaal dus eerst wat je wil zuiveren en in wat voor ruimte je dat wil doen.

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Dyson Pure Cool tower de beste luchtreiniger is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de Dyson Pure Cool tower is de Venta LW45 Comfort PLus. Kijk onderstaand voor de overige luchtreiniger testresultaten.

Beste luchtreiniger aanraders van 2023

Speciaal voor jullie hebben wij het internet onderste boven gehaald en de beste luchtreinigers voor jullie op een rijtje gezet!

Dyson Pure Cool tower 

Dyson Pure Cool tower product foto

De Dyson Pure Cool tower maakt je leven een stukje makkelijker en leuker. Bovendien blijf je een stuk gezonder in je eigen huis. Zonder dat wij het in de gaten hebben dwaalt er van alles rond. Denk aan allergenen en stof die je het leven zuut maken. Dat voorkom je met deze krachtpatser. Hij filtert moeiteloos de lucht in de ruimte waar je je bevindt en dat merk je. Behalve dat je hem als luchtreiniger kan gebruiken is hij ook geschikt als ventilator. Hij komt in het mooie design dat je van Dyson gewend bent. Je hoeft dus niet tegen een lelijk apparaat aan te kijken. Last van hooikoorts? Met het pollenprogramma verlicht je je klachten!

Bovendien is hij erg gebruiksvriendelijk. Niet alleen bedien je hem super eenvoudig, ook het installeren is een fluitje van een cent. Het bedienen kun je trouwens ook via een app op je smartphone doen. Je hoeft je luie stoel dus lekker niet meer uit.

Pros
 • Het handige LCD display zorgt ervoor dat je de luchtkwaliteit in je huis ten alle tijden in de gaten kunt houden.
Cons
 • Het is een prijzige luchtreiniger. Het is ook een ventilator maar geen airco.
Engelse video review van de Dyson Pure Cool tower

Philips AC 2939

Philips AC 2939 productfoto

Vooral voor mensen met een allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt of dierenharen is een verontreinigende lucht erg onprettig. De Philips AC 2939 is een luchtreiniger die daarbij effectief en heel snel de helpende hand kan bieden. Het verwijdert namelijk tot 99,97% van de virussen, gassen en andere kleine deeltjes uit de lucht. Dit doet hij door middel van intelligente automatische zuivering, waarbij de ruimte wordt gescand en de verontreinigde deeltjes uit de lucht worden gehaald. Het richt zich op de drie belangrijkste redenen van een verontreinigde lucht: deeltjes, schadelijke gassen en allergenen. 

Deze luchtreiniger maakt het mogelijk dat je binnen één oogopslag kan zien wat de status is van de luchtkwaliteit in een kamer. Het geeft namelijk met een kleurindicatie de luchtkwaliteit aan. Ook geeft het met numerieke feedback aan wat het niveau is van gassen en allergenen in de lucht.Gemak, innovatie en een veelzijdig gebruik kenmerkt deze luchtreiniger. De besturing en monitoring gaan namelijk heel gemakkelijk via de Clean Home+-app. Die app is vervolgens weer compatibel met Amazon Alex, waardoor de luchtzuiveraar met jouw stem is te bedienen. Ook heeft het een hele stille werking en de mogelijkheid om het licht van de display te dimmen, waardoor je hem gemakkelijk tijdens het slapen kunt gebruiken. Bovendien is hij geschikt voor ruimtes tot 85 m2.

Pros
 • Intelligente automatische zuivering. Binnen één oogopslag inzicht in de luchtkwaliteit. Te bedienen met een app. Geschikt voor ruimtes tot 85 m2.
Cons
 • Geen aromadispenser.

Venta LW45 Comfort Plus

Venta LW45 Comfort PLus product foto

De Venta LW45 Comfort PLus mag dan vrij prijzig zijn, je krijgt eigenlijk twee apparaten voor de prijs van 1. Behalve dat het een luchtreiniger is is het namelijk ook een luchtbevochtiger. Dit scheelt ook nog eens ruimte. Het gaat om een degelijk model luchtreiniger die doet wat hij moet doen. Hij heeft een lekker groot waterreservoir dus je hoeft hem niet steeds bij de vullen als je de bevochter aan hebt staan. Lucht reinigen is belangrijk maar bevochtigen ook. Een droge lucht kan namelijk droge ogen of een nare hoest opleveren. Dat is met deze Venta verleden tijd! Je brengt het leefklimaat van je huis optimaal in balans.

Mocht je je trouwens afvragen of hij veel stroom verbruikt, het antwoord is nee. Je kunt lekker zuinig genieten van de gemakken die deze Venta biedt. Bovendien is hij stil in gebruik. Ook als hij op je slaapkamer staat heb je er dus geen last van. En dat is wel zo prettig.

Pros
 • Twee apparaten voor de prijs van een. Zowel de luchtvochtigheidsbalans als de luchtkwaliteit worden aangepakt voor een optimaal leefklimaat.
Cons
 • Niet te bedienen via een app.
Reclamespot van de Venta LW45 Comfort PLus

Proairtech ZX 9000

Proairtech ZX 9000 product foto

Ben je ook altijd gevoelig voor stof en allergenen in de lucht? De Proairtech ZX 9000 biedt uitkomst! Hij mag zeker het paradepaardje van Proairtech worden genoemd. De kleurenindicator geeft de kwaliteit van de lucht weer zodat je deze in 1 oogopslag kunt zien. Dit meet hij met speciale sensoren. De 5 diverse filters zorgen voor een schone lucht zonder dat je hoeft te kuchen of last hebt van andere prikkels. Namelijk: het voorfilter die de grofste vuildeeltjes filtert, antibacteriële coating filters, de welbekende HEPA filter, koolstof filter en tenslotte de cluster ionisator. Schoner wordt het niet! Daarnaast heeft hij ook nog eens een mooi design. Wat wil je nog meer?

Pros
 • Deze luchtreiniger is makkelijk af te lezen en in te stellen. Bovendient filtert hij de lucht in je huis super effectief.
Cons
 • Beschikt niet over een ventilatie functie.

Philips Series 5000i AC5659/10

Philips Series 5000i AC5659/10 product foto

De Philips Series 5000i AC5659/10 is een echte must have. Met de LED kleurenring kun je eenvoudig zien wat de luchtkwaliteit in je huis is. Wil je ’s nachts ook genieten van je luchtreiniger? Meestal maken deze behoorlijk wat geluid. Met deze Philips heb je daar geen last van want hij beschikt over een stille stand. Ideaal! Als kers op de taart bedien je hem met een app op je smartphone. Kwestie van de app installeren en gaan met de banaan! Heb je een zin om een lelijk groot ding in je mooie interieur te zetten? Het ontwerp van deze luchtreiniger ziet er zeer gelikt uit. 

Pros
 • Ben je nog niet zeker van je zaak? Je krijgt hem 60 dagen op proef. Hij heeft een compact formaat ondanks zijn krachtige werking en capaciteit.
Cons
 • De luchtfilters zijn behoorlijk aan de prijs.
Reclamespotje van de Philips Series 5000i AC5659/10

Philips AC 3829

Een gezond binnenklimaat wordt beïnvloed door de luchtkwaliteit, maar ook door de luchtvochtigheid. De veel vervuilde deeltjes in de lucht kunnen schadelijk zijn, waarnaast een te lage luchtvochtigheid verzorgen ook geïrriteerde slijmvliezen. De Philips AC 3829 richt zich daarom naast het reinigen van de lucht, ook op het bevochtigen ervan. 

De luchtreiniger/-bevochtiger haalt 99,97% van de schadelijke deeltjes tot 3 nm uit de lucht. Daarbij kan je denken aan virussen, bacteriën, pollen, stof en schilfers van huisdieren. Het is geschikt voor ruimtes tot 80 m2, maar reinigt in een kleinere ruimte natuurlijk veel sneller. Daardoor kan hij in een kamer van 20 m2 in 10 minuten of 6,5 keer in een uur gezuiverd worden. De luchtbevochtiging gaat door middel van NanoCloud-technologie, een natuurlijk en hygiënisch verdampingsproces dat met prestaties tot 600 ml per uur. 

Met de 2-in-1 functie wordt tegelijkertijd zowel de lucht gereinigd als bevochtigd. Heb je in een bepaalde vochtigere periode geen last van een lage luchtvochtigheid, dan kan je er ook voor kiezen om enkel de zuiveringsfunctie aan te zetten. Je kunt gemakkelijk in één oogopslag zien hoe de lucht in jouw huis ervoor staat. De allergenenindex geeft namelijk aan wat het risiconiveau is van allergenen en het geeft realtime feedback van het niveau van verontreiniging.

WINIX Luchtreiniger ZERO

Ruimtes tot 99 vierkante meter worden zonder slag of stoot gereinigd met de WINIX Luchtreiniger ZERO. Hij beschikt over een automatische modus waarmee hij zijn reiniging aanpast op de kwaliteit lucht in de ruimte. Of het nu gaat om stofdeeltjes, rondvliegende haren van je trouwe viervoeter of smerige sigarettenrook, deze WINIX draait zijn hand er niet voor om. Zorg er vanaf nu dus voor dat je voor jezelf en je gezin de beste luchtkwaliteit in huis haalt. Met 4 verschillende filters haalt hij precies uit de lucht wat hij eruit hoort te halen. Als het donker wordt gaat hij automatisch over naar de stille nachtmodus. Ideaal voor in je slaapkamer dus!

Winix P150

De Winix P150 helpt jou mee in de strijd tegen jouw allergie of ademhalingsmoeilijkheden. Deze luchtverfrisser verwijdert pollen, huidschilfers van huisdieren, rooklucht, schimmelsporen, chemicaliën en nare luchtjes. De luchtreiniger kan tot 33 m2 reinigen en is dus prima geschikt voor je slaapkamer. Je hoeft je handen verder niet vuil te maken aan dit apparaat, want hij gaat automatisch aan als luchtkwaliteit laag is. De Coolblue gebruikers geven deze luchtreiniger 4.5 sterren en geven aan dat het grootste voordeel van dit apparaat de functionaliteit is.

Philips AC2882/10

De Phillips luchtreiniger heeft drie slimme standen maakt en maakt ruimtes tot 79 m2 vrij van bacteriën, maar ook van virussen, pollen en allergenen. Dit apparaat heeft veel in zijn mars, want met een kleurencode geeft hij hoe goed of slecht de luchtkwaliteit in jouw huis is. Tot slot beschikt deze luchtreiniger over een sensor die waarneemt wanneer er extra stof in de ruimte is. Wanneer je bijvoorbeeld je kussens aan het opschudden bent, geeft dit apparaat een extra boost met schone lucht. De Coolblue gebruikers geven deze luchtreiniger 4.6 sterren. Het grootste pluspunt van deze luchtreiniger is het feit dat hij bijna geen geluid maakt. Een nadeel van deze luchtreiniger is dat er geen afstandsbediening wordt meegeleverd.

Ionisator luchtreiniger LightAir

De LifeAir IonFlow Evolution Gold reinigt de lucht via ionisatie. Een ionisator blaast elektrisch geladen deeltjes de lucht in. Die deeltjes trekken fijnstof, pollen, virussen, schimmels en andere allergenen aan. Door deze techniek heeft de luchtreiniger geen filter en dus meer onderhoud nodig. De luchtreiniger is geschikt voor ruimtes tot 55m2. Bij de luchtreiniger wordt een beschermkap meegeleverd en ziet er beveiliging op. Een geschikte reiniger voor jonge gezinnen dus. Tot slot ziet deze reiniger, het oog wil ook wat, er ook goed uit. De Coolbue gebruikers geeft deze luchtreiniger 4,7 sterren en noemen de manier van reinigen het grootste voordeel. Een nadeel van deze reiniger is dat er geen timerfunctie aanwezig. Je moet de reiniger dus handmatig in- en uitschakelen.

Dyson Pure Hot+Cool Link

De Dyson pure hot+cool reiniger is een alleskunnertje. Deze luchtreiniger reinigt naast koude lucht ook warme lucht en kan dus dienen als verwarming. Het apparaat trekt de lucht aan de onderkant aan. Hier gaat het door een filter die de lucht voor 99 procent zuivert. Vervolgens blaast deze luchtreiniger de koude, of dus warme, lucht weer de ruimte in. De tempratuur is tussen de 1 en 37 graden Celsius in te stellen. Bij het apparaat wordt een afstandsbediening meegeleverd en is dus op afstand te bedienen. Tot slot heeft ook deze luchtreiniger een mooi design dat prima samengaat met je interieur. Indien je de luchtreiniger toch niet graag in beeld wil hebben, is dit apparaat makkelijk te ‘verstoppen’ door zijn compacte formaat. De Coolblue geven deze luchtreiniger 4.7 sterren. Het grootste voordeel is dat de luchtreiniger aangaat wanneer er slechte luchtkwaliteit wordt gemeten. Een nadeel van dit apparaat is de toch wel hoge prijs.

Dyson Pure Cool Me

Ben je van plan om een ventilator aan te schaffen, maar wil je ook graag het binnenklimaat van jouw huis verbeteren? Je kunt een ventilator met luchtreinigingsfunctie aanschaffen en de Dyson Pure Cool Me is dan een hele goede optie. Het heeft een afgedicht filter, waarin een actief koolstoffilter met een HEPA-filter van glasvezel wordt gecombineerd. Samen zorgt dat ervoor dat er zowel kleine als grotere vervuilde deeltjes uit de lucht wordt gefilterd. Daardoor verwijdert het gassen en 99,95% van de ultrafijne deeltjes uit de lucht. Vervolgens wordt door middel van de Dyson Core Flow technologie de verkoelende, gereinigde lucht de ruimte in geblazen. Die technologie stuurt luchtstralen met een hoge snelheid over het bollend oppervlak van de luchtreiniger. Daar smelten de stromen samen tot een gerichte straal van gereinigde lucht.

De lucht wordt precies daar naartoe geblazen, daar geprojecteerd, waar jij het nodig hebt. De luchtreiniger heeft namelijk een kleiner formaat dan de meeste andere luchtreinigers en is daardoor heel persoonlijk te gebruiken en af te stellen. Je kunt hem gemakkelijk op jouw bureau of nachtkastje plaatsen en de lucht richting jou laten blazen. Dit hoeft niet steeds een rechte luchtstroom te zijn. Het heeft namelijk een oscillatiefunctie van 70˚, waardoor de lucht heen en weer verplaatst kan worden.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste luchtreiniger

Hoeveel kost een gemiddelde luchtreiniger?

Een goede luchtreiniger heb je niet voor een prikkie. Je kunt ze meestal kopen voor tussen de 200 en 500 euro.

Welke soorten luchtreinigers zijn er?

Een luchtreiniger is een apparaat dat de lucht in een ruimte filtert met als doel de luchtkwaliteit te verbeteren. Hij haalt schadelijke deeltjes zoals stof, allergenen en haren uit de lucht. Maar welke soorten luchtreinigers zijn er eigenlijk? Wij hebben onderscheid gemaakt in het type filter dat in een luchtreiniger kan zitten.

HEPA filter
Je hebt de HEPA filter misschien al vaker voorbij zien komen. Hij is namelijk niet alleen in luchtfilters te vinden maar ook in bijvoorbeeld stofzuigers en airco’s. Wel heeft hij in alle apparaten dezelfde werking. Waar vroeger de fijne stofdeeltjes en fijnstof gewoon weer de lucht in werd geblazen, filtert een HEPA filter deze er tegenwoordig uit.

Koolstof filter
Een koolstof filter wordt ook wel een geur filter genoemd. Je kunt dan ook al wel raden wat het doel is van dit type filter. Hij filtert nare geurtjes uit de lucht. Denk aan kookgeurtjes, geurtjes afkomstig van je natte hond of sigarettenrook.

Plasma-ionisatie
Dan is er nog de plasma-ionisatie. We zullen je alle scheikundige uitleg besparen. Simpel gezegd komt het erop neer dat een plasma-ionisatie filter allergenen, schimmels, virussen, huisstofmijt en huidschilfers uit de lucht filtert. Als je dit zo leest is het dus zeker een type filter wat je in je luchtreiniger wilt hebben zitten.

Welke luchtreiniger is de beste budget keuze?

De Winix P150 – Luchtreiniger kost ongeveer 170 euro en wordt op Bol.com met 4,5 van de vijf sterren beoordeeld. Consumenten zijn vooral tevreden over dat hij fluisterstil is. Het apparaat gebruikt drie technologieën van luchtreiniging. Deze technologieën zijn speciaal ontworpen voor het verwijderen van veel stoffen, zoals fijnstof, rooklucht, schimmels of huidschilfers. Mensen die bijvoorbeeld Astma of COPD hebben, hebben hier vooral baat bij. De reiniger is bedoeld voor kamers tot 34 vierkante meter. Je kunt handmatig de luchtreiniger op vier verschillende standen instellen. Ook heeft hij een automatische stand, waarbij een sensor bepaald wat de juiste stand is. Ideaal!

Wat zijn de populairste luchtreiniger merken?

Philips: Het meer dan 120 jaar oude merk, dat veel verschillende huishoudelijke apparaten biedt, waaronder luchtreinigers, met verschillende filters en slimme sensoren.

Dyson: Bij de vele technologische producten van dit merk, draait het om inventiviteit en verbetering.

CleanAir: De luchtbehandelingssystemen van dit merk zijn ontworpen om onaangename geuren en schadelijke stoffen uit de lucht te halen.

Luchtreiniger tips voor de beste koop

Luchtreinigers hebben verschillende eigenschappen waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

 1. Capaciteit

  Let bijvoorbeeld goed op de capaciteit van de luchtreinigers. Dit is in kubieke meters de hoeveelheid lucht die het apparaat in een uur kan verwerken. Voor een grotere kamer heb je een hogere capaciteit nodig.

 2. Ionisator

  In sommige apparaten zit een ionisator. Negatieve ionen klampen zich aan stofdeeltjes in vervuilde lucht vast, waardoor deze zwaarder worden. Daardoor komen ze niet meer in de lucht terecht.

 3. Filters

  Luchtreinigers hebben één of meerdere filters, waarmee de lucht wordt gereinigd. Hier zijn verschillende soorten in. Zo zijn er vervangbare filters, die regelmatig vervangen moeten worden, en permanente filters, die regelmatig gereinigd moeten worden. Ook zijn er nog filters die zijn gespecialiseerd in het filteren van koolstof, HEPA of UV. 

 4. Plaats

  Denk bij de keuze van de luchtreiniger na over waar je het apparaat precies voor wilt gebruiken. Wil je hem in een slaapkamer gebruiken, zorg er dan voor dat hij stil is. Woon je aan een drukke weg, kies dan een apparaat dat ultra fijne stoffen verwijderd.

Laatste luchtreiniger trends van 2023

Overal lees je het en menig mens maakt zich er erg druk om. De lucht is erg vervuild, er hangt veel CO2 in de lucht, door auto’s, fabrieken, vee en allerlei andere oorzaken. Een luchtreiniger kan ervoor zorgen dat in bepaalde ruimtes de lucht schoner wordt, waardoor mensen niet deze vervuilde lucht in hoeven te ademen.
Door deze vervuilde lucht is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Maar is een luchtreiniger zelf wel duurzaam? De Green Good Design Award is de award waarmee nieuwe manieren van design op gang gebracht worden, gericht op duurzaamheid. Deze award ging in 2018 naar AFG 100 van Krächer. Dit is een luchtreiniger die doeltreffender en duurzamer dan andere apparaten, schone lucht verzorgt.

Waar de kwaliteit van de lucht de laatste jaren al meer aandacht kreeg, is dat het afgelopen jaar natuurlijk nog meer gestegen. Vanwege het Coronavirus zijn we ons meer bewust geworden van de kwaliteit van de lucht en de gevolgen daarvan. In grote gebouwen werd verboden gebruik te maken van het interne ventilatiesysteem, waardoor de ramen meer opengezet moesten worden. Zit je vlak langs een weg, dan zorgt dat er natuurlijk weer voor dat er meer verontreinigde lucht naar binnen komt. Al met al werd de wens voor een gereinigde lucht alleen maar groter. Het is dan ook niet gek dat in verkoopcijfers terug te zien is dat de luchtreiniger het afgelopen jaar onwijs in de populariteit is gestegen. Zo beweert Bol.com dat zij in de periode tussen maart en oktober 2020 zo’n 93% meer luchtreinigers verkochten dan ze deden in dezelfde periode het jaar ervoor.

Samenvatting

Zoals de naam al doet vermoeden, is de luchtreiniger een apparaat dat de lucht in een ruimte reinigt. Het haalt schadelijke deeltjes uit de lucht, zoals stofdeeltjes, allergenen en schilfers van dierenharen. Dat wordt gedaan door middel van filters of ionisatie. Ga je een luchtreiniger kopen? Let dan allereerst op de capaciteit van het apparaat. Kijk of het een ionisator heeft en welke filters het heeft. Bedenk ook van tevoren in welke ruimte je hem wilt gebruiken. Is dat de slaap- of studeerkamer, dan is het verstandig om er ook op te letten dat de luchtreiniger een stille werking heeft.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste luchtbevochtiger? Of wil je alles weten over de laatste mobiele airco? Of de resultaten zien van de beste aircooler test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

Vorige test

Beste kledingstomer 2023 uit de Test

Volgende test

Beste waterkoker 2023 uit de Test