Tasty: Culinaire Producten voor het beste eten en drinkenTop 10 uit de Test

Beste combimagnetron 2019 uit de Test

0

Nu Kerst voorbij is, is het tijd voor ultieme ontspanning. Onder die ultieme ontspanning valt zeker niet gestrest in de keuken staan met fazant in de oven. We gaan in deze tijd liever voor de gemakkelijke maaltijden. Denk aan eten bestellen, maar vergeet ook zeker niet de goedkopere variant: de magnetronmaaltijden.  En nee, die zijn tegenwoordig lang niet meer zo slecht als je denkt. 

Alle soorten en maten

Magnetrons heb je tegenwoordig in allemaal verschillende varianten.  Zo heb je de solomagnetron, naast eten opwarmen, kan je echter nog veel meer met dit apparaat. De solo-magnetron heeft een ontdooifunctie, maar kan bijvoorbeeld ook je water koken voor een kopje thee. Daarnaast is dit apparaat handig voor het opwarmen van je borden. Naast de solomagnetron is er ook de combimagnetron. De combimagnetron is het uitgebreidere broertje van de combimagnetron. De combimagnetron, ook wel magnetron met ovenfunctie of oven met magnetronfunctie genoemd, kan naast de gebruikelijke functies van een magnetron ook bakken stomen, grillen en crispen. De combimagnetron kan dus de oven vervangen en bespaard een hoop een ruimte in je keuken! 

Combimagnetron VS Combi oven

De twee apparaten lijken erg op elkaar, toch zijn er verschillen waar je rekening mee moet houden tijdens de aanschaf van een combi oven of magnetron. Bij de combi oven ligt toch echt nadruk op de ovenfuncties en bij een combimagnetron ligt de nadruk weer op de magnetronfuncties. Bij een combi oven is er bijvoorbeeld geen draaiplateau aanwezig. 

De combimagnetron is zowel vrijstaand als ingebouwd verkrijgbaar. De combi oven is meestal alleen ingebouwd te verkrijgen. Het voordeel van een vrijstaand apparaat is dat hij verplaatsbaar is en je dus zelf kan kiezen waar je hem neerzet. Wel is een vrijstaand model vaak wat kleiner en kan wat onhandiger in gebruik zijn. 

Het grote voordeel van een combimagnetron is dat hij kleiner is, dus hij neemt minder ruimte in wanneer je een kleinere keuken hebt. Ook zijn deze apparaten vaak budgetproof. Een nadeel is wel dat het kleine formaat er ook voor zorgt dat je minder kwijt kan in de magnetron. Wanneer je van bakken houdt, is de combimagnetron wellicht niet de beste keuzes. Hij heeft namelijk maar één verwarmingselement.  

De combi oven heeft als voordeel dat hij wat groter is, maar is dan ook gelijk wel aan de wat duurdere kant.

Onze aanraders 

Er inmiddels over uit dat je toch een combimagnetron wil aanschaffen, maar nog geen idee welke? Check dan snel onze aanraders hieronder.

Van alle gemakken voorzien

De Sharp combimagnetron is van alle markten thuis. Je kan met dit apparaat grillen, verwarmen en ontdooien. De combimagnetron is gemakkelijk in gebruik dankzij de 10 automatische programma’s zoals een pizzastand (wat ons betreft een groot voordeel). De ontdooistand ontdooi al jouw soorten vlees snel en eenvoudig op gewicht. De combimagnetron heeft een inhoud van 25 liter en heeft dus ruimte voor al jouw gerechten. 

De Bol.com gebruikers geven deze combimagnetron 4.6 sterren van de 5. De prijs wordt als een groot voordeel benoemd, daarnaast wordt deze magnetron ook geprezen om zijn goede kwaliteit. Wel wordt aangegeven dat de het apparaat wat lastig in gebruik is. Dit komt voornamelijk door de vele knoppen op apparaat. Dit kost enige tijd om onder de knie te krijgen. 

Een winnaar

De Samsung combimagnetron heeft naast een mooi design, ook genoeg handige functies. Naast de magnetronfunctie, heb je ook een heteluchtoven en grill in huis met dit apparaat. Deze slimme magnetron beschikt over vijf ontdooiprogramma’s, dertig kookprogramma’s waaronder een yoghurt en deegprogramma en een voorverwarm- en warmhoudfunctie. Verder heeft de magnetron handige sensoren die bijvoorbeeld aangeven wanneer de magnetron te warm wordt. De magnetron heeft een inhoud van 28 liter en de draaiplaat kan stilgezet worden voor extra ruimte. Handig voor grote gezinnen of gezelschappen. Dit apparaat is daarnaast bekroond met de ‘beste koop’ van de Consumentenbond. De combimagnetron wordt beoordeeld met 4.5 sterren door de Bol.com gebruikers. De goede prijs wordt als het grootste pluspunt genoemd door dezelfde gebruikers. Wel is ook dit apparaat in het begin wat lastig in gebruik.

Groot genoeg

Ook deze Samsung combimagnetron is geen doorn in het oog. De magnetron beschikt over een strak design en heeft een inhoud van maar liefs 45 liter (!). Het apparaat is vrijstaand en kan naast gerechten opwarmen, ook grillen en beschikt hij ook over een heteluchtmodus. Daarnaast is er nog een ‘autocook’ functie die ervoor zorgt dat simpele gerechten gemakkelijk bereid worden. De magnetron wordt geleverd met een uitneembaar rond ovenrekje en uitschuifbare bakplaat. De ovenstand gaat tot 200 graden. De Bol.com gebruikers geven deze magnetron 4.4 sterren van de 5. De goede prijs is het grootste pluspunt volgens deze gebruikers. Het mooie design, de extra bakplaat en het feit dat de magnetron snel opwarmt worden ook benoemd als voordelen door de gebruikers van Bol.com. 

Prima ding

De combimagnetron van Inventum kan naast gerechten opwarmen en ontdooien, ook op een draaispit een hele kip of rollade grillen. De functies, grillen en hete lucht, zijn apart te gebruiken zoals bij een normale magnetron, maar ook te combineren. Hierdoor heb je geen aparte oven meer nodig, wel zo handig. Op combimagnetron zit een kookwekker en klokfunctie. Het draaispit en ovenrooster wordt meegeleverd. De Bol.com gebruikers geven deze magnetron 4.5 sterren van de 5. Het grootste pluspunt volgens deze gebruikers is de prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is de magnetron niet te groot en past dus makkelijk in je keuken.  Een nadeel is dat de magnetron wat lastig in gebruik kan zijn.

Scherp

De Medion combimagnetron is erg vriendelijk wat betreft de prijs. Deze combimagnetron heeft net als zijn voorgangers een grillfunctie, hete luchtfunctie en opwarmfunctie. Door de ruime binnenmaten kun je er makkelijk pizza’s in bereiden of bak je meerdere afbakbroodjes tegelijk. Door de grote duidelijke draaiknop, waarmee de acht programma’s mee te bedienen zijn, is het apparaat gemakkelijk in gebruik. De combimagnetron beschikt over een timer. Het draaiplateau is gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken. Dit geldt ook voor het meegeleverde grillrooster.  De magnetron krijgt 4 sterren en zijn grootste voordeel, volgens de Bol.com gebruikers, is goede prijs. Een nadeel volgens dezelfde gebruikers is de matige kwaliteit van het apparaat.

De Ultieme Budget Keuze

Magnetrons zijn in veel prijsklassen te vinden, maar zijn meestal tussen de 150 en 300 euro. Met een beoordeling van 4,8 van de 5 sterren op Bol.com en een prijs van 110 euro, is de Sharp R-742(IN)W combimagnetron daarom een Ultieme Budget Keuze. Deze combimagnetron is makkelijk in gebruik door de zes automatische kookprogramma’s, maar je kunt ook zelf het gewicht en de tijd instellen. Het vermogen wordt hier automatisch op aangepast. Het vermogen van de magnetronfunctie is 800 Watt en die van de grillfunctie 1000 Watt. Het apparaat heeft een Lcd-display, waarop een klok met de resterende tijd te zien is. Het heeft een glazen draaiplaat en is voorzien van een kinderbeveiliging.

Overzicht van populaire merken

  • Samsung: Het merk met een breed assortiment aan (combi)magnetrons, sommige voorzien van de HotBlast technologie voor knapperige en sappige gerechten in een korte tijd.
  • Inventum: Ook een merk met een groot assortiment aan huishoudelijke producten, van een goede kwaliteit en op een duurzame manier gemaakt.
  • Sharp: Het 100 jaar oude merk dat in hun grote aanbod aan huishoudelijke apparatuur, steeds op zoek is naar vernieuwing.

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een combimagnetron?

Bij de aanschaf van een combimagnetron zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar een vrijstaand of een inbouw-apparaat. Het hangt van de keuken af wat hierin de beste keuze is. Kijk vervolgens naar de inhoud. Denk daarbij aan of de oven zo groot moet zijn dat je er meerdere pizza’s in moet kunnen bereiden. Of volstaat een kleinere combimagnetron ook wel? Het vermogen is ook een belangrijke eigenschap. Dit zegt iets over hoe warm de combimagnetron kan worden en dus over hoe snel een gerecht bereid kan worden. Als laatste is de bediening een belangrijke eigenschap. Sommige apparaten zijn eenvoudig handmatig in te stellen. Andere hebben allerlei automatische kookprogramma’s. Ga na waar je de combimagnetron voor gaat gebruiken en wat daarbij het beste past.

Trends in 2019 – wat is de laatste tijd veranderd?

Op het gebied van keukenmachines zijn er een aantal trends te zien en zo ook bij de combimagnetrons. Allereerst zijn, na de telefoons en de laptops, de combimagnetrons nu ook voorzien van touchscreen. Het zijn niet langer druk- of draaiknoppen, maar de apparaten hebben een schermpje met touchscreen.

Ook is duurzaamheid een trend. Het apparaat moet zo min mogelijk energie verbruiken en moet lang mee kunnen gaan. Een apparaat is duurzaam te noemen, als het een energielabel A, A+ of A++ heeft.

Als laatste vindt men het tegenwoordig steeds belangrijker hoe de keukenapparaten eruitzien en dat alle apparaten in de keuken in dezelfde stijl zijn. Daarin is te zien dat men graag matzwarte apparaten, en dus ook combimagnetrons, aanschaft. Het heeft een luxueuze uitstraling en staat overal mooi bij.

Wil je dus een combimagnetron kopen volgens de laatste trend? Koop een matzwarte, met energielabel A++, voorzien van een touchscreen schermpje.

Beste waterkoker 2019 uit de Test

Previous article

Beste Laptop 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: