Deze cryptomunt heeft aandacht van de traditionele banken
Last update: november 2024
We gaan het in dit artikel hebben over de chainlink. Want waar de traditionele banken eigenlijk niet zo veel moeten hebben van crypto is dit een cryptomunt die hun aandacht heeft getrokken. Waarom dit is lees je hier.
Blockchains maken gebruik van wiskunde. De blockchain zorgt ervoor dat je op een veilige, vertrouwde en gedecentraliseerde manier tot garantie hebt op je cryptomunten. Nu blijft het lastig dat blockchain zijn eigen eilandje is. Informatie verzenden is niet altijd zonder risico. Maar je kan nu chainlink kopen. Dit is een heel ander soort cryptomunt met veel mogelijkheden.
Wat is er bijzonder aan chainlink?
De programmeurs van de chainlink ontwikkelden een veiliger netwerk. Maar ze creëerden een netwerkt dat gecodeerd informatie kan verzenden. Dat hele netwerk wordt chainlink genoemd. Het wordt inmiddels zelfs het oracle-netwerk genoemd
Oracles pikken externe gegevens op en maken deze bruikbaar op de blockchain. Zo kan er worden afgerekend wanneer er aan de vraag voldaan is. Zo moet je chainlink zien als een partij die bemiddelt tussen de echte financiële wereld en de blockchains. Om zo op een veilige en verantwoorde manier te kunnen handelen.
Benieuwd hoe de blockchain werkt? Bekijk deze video.
Om daar een voorbeeld van te noemen: Jij wil heel graag een telefoon kopen. Je bestelt hem online, maar het geld gaat nog niet naar de verkoper. Wel zegt het oracle dat het geld wordt vastgelegd. Zodra jouw telefoon bezorgd is, wordt automatisch het geld bij de verkoper op de rekening gezet.
Waarom is het interessant voor de traditionele banken?
Veel banken neigen naar steeds vaker naar het kopen van cryptomunten. Maar omdat het gaat om ons geld willen ze er niet aan geloven. Door chainlink is die brug er gekomen. Nu zijn er steeds meer grote multinationals die ook investeren in cryptomunten. Het is zelf zo dat je steeds vaker gewoon kan betalen met je cryptomunt. Dit komt door de komst van chainlink. Daarnaast is de chainlink koers van zichzelf nog steeds flink aan het stijgen wat hem ook nog eens aantrekkelijk maakt om in te handelen.
De koersstijging van chainlink in de afgelopen jaren
Chainlink is op de markt gekomen met de naam LINK in 2017. Hij koste toen 0,20 dollar. Een half jaar later al was de munt 1,25 dollar waard. De hele markt zakte hierna in. Eigenlijk alle munten maakten een daling mee. Veel banken zeiden toen: ‘cryptocurrencies zijn een bubbel en deze zal ontploffen’. Niks is minder waar geweest. Zelf in de coronaperiode bleef de chainlink stijgen en bereikte hij 19,40 dollar. In het hoogtepunt van 2024 was hij 42,84 waard. Op dit moment is de munt weer gedaald naar iets boven de 20 dollar.
De verwachting is dat de koers van de chainlink weer flink omhoog zal gaan. Dit omdat steeds meer grote investeerders en multinationals wereldwijd voor veiligheid willen kiezen. Deze cryptomunt biedt die veiligheid en daar willen deze ondernemers maar al te goed in investeren.