Beste Fietscomputer 2024 uit de Test

Last update: mei 2024

Wat is er fijner dan in het weekend een lekker stuk te gaan fietsen? Of je nu alleen gaat, met je partner of in een gezelschap het is wel zo fijn dat je weet waar je naartoe fietst. Zeker als je een nieuwe route fietst wil je kunnen genieten van de omgeving in plaats je hier constant mee bezig te houden. Daar is de ideale oplossing voor. Namelijk de fietscomputer! Met dit handige apparaatje kun je je route volgen, je kilometers bijhouden en zelfs je hartslag en calorieverbranding bijhouden. Maar waar moet je precies op letten wanneer je een fietscomputer aanschaft? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Best Geteste Fietsnavigatie

Garmin Edge 130 Fietsnavigatie

De Edge 130 is een compacte GPS-fietscomputer boordevol functies. Het scoort met een accu looptijd van maximaal 15 uur, eenvoudige route-navigatie, 1,8 inch display en Connected Features. In combinatie met je smartphone krijgt je slimme meldingen, weersinformatie en met LiveTrack kun je je huidige locatie in echttijd delen met je vrienden. Voor extra veiligheid en prestatiemeting kan de Edge 130 worden aangesloten op de Varia Radar, Varia fietsverlichting en het Vector wattmeter pedaalsysteem. Klein maar fijn, maar oho!

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Garmin Edge 130 de beste fietscomputer is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Garmin Edge 130 is de Garmin Edge 520 Plus. Kijk onderstaand voor de overige fietscomputer testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Garmin Edge 130 Fietsnavigatie

De Edge 130 is een compacte GPS-fietscomputer boordevol functies. Het scoort met een accu looptijd van maximaal 15 uur, eenvoudige route-navigatie, 1,8 inch display en Connected Features.

Edge 520 Plus

Train slimmer en ontdek nieuwe routes met de Edge® 520 Plus, de fietscomputer met geïntegreerde, geavanceerde navigatie en uitdagingen. Het toestel beschikt over de Garmin fietskaart met afslag-voor-afslag aanwijzingen voor on-en off-roadroutes die populair zijn onder fietsers.

Garmin Oregon 700 - World

Dankzij de nieuwe, verbeterde antenne voor optimale GPS- en GLONASS-satellietontvangst kun je met de Garmin Oregon 700 de natuur nog beter verkennen en de mooiste plekken ontdekken.

Fietscomputer - 28 functies - Afneembaar

Technische specificaties: Huidige snelheid Km / h, 28 FUNCTIES
Klok, Geheugen voor totale afstand, Meting van de frequentie van wielrotatie, Automatisch starten/stoppen, Registratie fietsbewegingen, Geheugen vasthouden en waarde resetten

Fietscomputer Sigma BC 12.0 WL STS CAD

SPORTIEVE STATISTICUS Deze SIGMA ORIGINAL houdt van sportief en veelzijdig: de BC 12.0 WL STS biedt twaalf functies, waarmee je jouw prestaties ook op twee verschillende fietsen altijd in de gaten kunt houden.

Beste fietscomputer aanraders van 2024

Garmin Edge 130

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 28 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 28 reviews

De Garmin Edge 130 loodst je makkelijk door al je fietstochten heen. In plaats van 100 keer op een kaart te kijken kun je lekker genieten van de omgeving en houd je tijd over voor een heerlijke picknick. Deze Garmin neemt namelijk alle zorgen weg over de weg vinden. Je connect hem heel makkelijk met je smartphone zodat je alles goed kunt monitoren. Naast dat hij je de weg wijst kun je ook precies zien waar je je bevindt, hoe hard en waar je hebt gefietst. Hij is super gebruiksvriendelijk en kan dan ook worden omschreven als een eenvoudige fietscomputer zonder poespas.

Deze fietscomputer heeft een elegant en neutraal design. Hij past dus op iedere fiets! Het bevestigen gaat heel envoudig en hem meenemen ook. Het is een kwestie van erop klikken en gaan met de banaan. Als je klaar bent met je fietstocht haal je hem er net zo makkelijk weer vanaf om te voorkomen dat er ongewenste gasten mee vandoor gaan!

Pros
 • Beschikt over een app waardoor je ook op je telefoon alles bij kunt houden.
 • Daarnaast houd je met de hartslagfunctie je hartritme bij.
Cons
 • Het is een vrij prijzige fietscomputer ten opzichte van vergelijkbare modellen.

Garmin Edge 520 Plus

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 8 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 8 reviews

Natuurlijk is Garmin de nummer één in fietscomputers. Ze hebben de beste navigatie ter wereld ingebouwd en hebben in de jaren een goede naamsbekendheid opgebouwd. Zo zijn ze niet alleen de betere op gebied van fietscomputers, maar ook voor in jouw auto of als wandelnavigatie hebben ze altijd hele goede modellen in huis. Met deze Garmin train jij op een efficiënter en slimmere manier. Je kan namelijk gebruik maken van de ingebouwde trainingslessen. Zo hoef jij niet van te voren een schema te zoeken, maar zal Garmin op basis van jouw leeftijd, conditie en nog meer lichamelijke aspecten een aangepaste training maken. Ook is de Garmin Edge 520 Plus voorzien van een handige fiets-route kaart. Zo zie je voor iedere afslag een pijl naar links of naar rechts. 

Ook kan je gebruik maken van de Strava app om alles uit jouw fietscomputer te halen. Wanneer jij in de natuur fiets zal deze Garmin altijd contact houden, je verliest dus nooit connectie. Je kan zelfs wanneer jij een ongeluk hebt via de GroupTrack andere fietsers vragen om hulp. Wanneer ze dichtbij zijn dan zien ze een melding op hun telefoon komen.

Pros
 • Hij is van alle trainingsgemakken voorzien.
Cons
 • Hij is niet voorzien van beschermhoesje.

Garmin Oregon 700 World

Reviews

3.9 

Gemiddelde van 38 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 38 reviews

Bij Garmin hebben ze veel verschillende systemen en in verschillende prijscategorieën. Zo hebben ze ook modellen die je kan inzetten op de fiets, maar ook wanneer jij bijvoorbeeld met de auto weggaat. Zo is dit model van Garmin uitermate geschikt wanneer jij vaker in het buitenland fietst en ook gebruik wil maken van alle routekaarten. Deze zijn volledige ingesteld en geïntrigeerd in deze Garmin Oregon 700 World. Hij is daarnaast voorzien van een versterkte antenne zodat jij ook goed ontvangst hebt wanneer jij buiten de gebande paden gaat. Wanneer jij benieuwd bent naar jouw versnelling of hoogte kan je dit gemakkelijk opzoeken. Hij is namelijk voorzien van geïntegreerde systemen. 

Door de touch kan je dit navigatiesysteem gemakkelijk bedienen. Ben jij thuis of wil jij jouw GPS met je telefoon verbinden dan kan dat natuurlijk via bluetooth. Zo kan jij achteraf gemakkelijk jouw routes inzien of routes in je GPS-systeem zetten. Dit is de ultieme fietscomputer wanneer jij vaker buiten de gebande paden gaat en gebruik wil maken van handige fietsopties. 

Pros
 • Hele goede prijs- kwaliteitverhouding.
 • Hij is van veel gemakken voorzie
Cons
 • Hij is vrij duur.

Fietscomputer zonder merk

Reviews

3.4 

Gemiddelde van 25 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.4

Gemiddelde van 25 reviews

Ben jij op zoek naar een betaalmare fietscomputer zonder direct jezelf te koppelen aan een duur merk? Dan is deze fietscomputer misschien wel iets voor jou! Het is namelijk een simpele fietscomputer, maar het vertelt jou wel precies wat je allemaal graag wilt weten. Zo kan je in het geheugen van de computer zien hoeveel je hebt gefietst. En je kan natuurlijk ook de tijd erop zien. Door je wielmaat in te stellen is deze fietscomputer heel betaalbaar. Ook prettig: deze fietscomputer is waterdicht en werkt op batterijen die worden meegeleverd. De achtergrondverlichting is blauw. Hierdoor kun je ook goed in het donker zien hoe hard je fietst.  Er zitten in totaal meer dan 28 functies op. Reden genoeg om deze dus even beter te bekijken! Ook kun je deze fietscomputer gemakkelijk monteren aan je fiets. Zet je je fiets ergens neer? Dan kun je de computer er gemakkelijk weer vanaf halen. 

Wil jij meer weten over deze fietscomputer? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Makkelijk te monteren
Cons
 • Niet van de allerbeste kwaliteit

Sigma BC 12.0 WL STS CAD Fietscomputer

Reviews

3.1 

Gemiddelde van 30 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.1

Gemiddelde van 30 reviews

Op de Sigma BC 12.0 WL STS CAD Fietscomputer vind je maar liefst 12 functies. Daarnaast is alles draadloos. Dat is natuurlijk wel zo prettig. En je kunt er ook een trapfrequentiesensor op plakken. Voor nog betere telling van het aantal gefietste kilometers. Wat ook prettig is, je kan deze computer op twee verschillende fietsen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan je gewone stadsfiets en je mountainbike. Dat maakt deze fietscomputer ook direct een goede koop. Je hoeft namelijk dan niet twee exemplaren te kopen en dat scheelt natuurlijk dan weer!  Ook prettig. Er zit een automatische koppeling op en het geheel is goed waterdicht. Stop jij? Dan stopt deze fietscomputer ook automatisch. En alles werkt op een paar batterijen. Ook kun je alles makkelijk vinden in het geheugen van deze fietscomputer.

Wil jij meer weten over deze fietscomputer? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Perfect voor twee fietsen te gebruiken
Cons
 • Nog geen nadelen genoemd

Magene C406 fietscomputer bundel

Reviews

3.0 

Gemiddelde van 3 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.0

Gemiddelde van 3 reviews

Wil jij het grootst aanpakken? Dan hebben we ook de Magene C406 fietscomputer bundel voor je in dit rijtje opgenomen. Deze bundel bestaat namelijk uit een hartslagmeter, een snelheidsensor, beschermhoes en een stuurhouder. Alles werkt heel makkelijk met een ANT+ en GPS. Maar natuurlijk ook op Bluetooth. Deze bundel is echt bedoeld voor iedereen die zijn of haar fietstocht naar een next level wil tillen. Je kan alles ook nog eens makkelijk koppelen met een applicatie voor Android of IOS. Zodat je al jouw gemaakte kilometers makkelijk in de app terug kunt vinden. Maar bijvoorbeeld ook door de hartslagmeter kun je alle verkregen informatie gemakkelijk terugkrijgen. Over de app lezen we ook dat deze applicatie zo ongelooflijk gebruiksvriendelijk is. Dus zeker wanneer je niet zoveel ervaring hebt met dit soort fietscomputers is dit een gebruiksvriendelijk exemplaar. Verbind je telefoon met bluetooth en stap op je fiets. De rest van de fietscomputer doet dan de rest! 

Wil jij meer weten over deze fietscomputer? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Handig in gebruik
Cons
 • Reacties melden dat de kwaliteit niet optimaal is.

Mico Cyclo 210

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 99 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 99 reviews

De Mio is een goede start wanneer jij opzoek bent naar een fietscomputer die niet al te duur is maar voldoet aan de meest gangbare opties. Zo kan deze fietscomputer jou eenvoudig navigeren van punt A- naar punt B. Ook kan jij ervoor kiezen om je eigen voorkeuren erop los te laten. Daarnaast kan je gemakkelijk connecten met je telefoon om routes erin te zetten of juist routes terug te zien. Wanneer je wil trainen kan je via de Suprise Me-functie kiezen voor een door de Mio Cyclo 210 uitgestippelde route. Zo maakt hij een route voor je met jouw gewenst afstand en tijd. Dit is natuurlijk leuk wanneer je in een onbekende regio wil gaan fietsen.

De touch maakt hem heel gebruiksvriendelijk ook wanneer je op de fiets zit. Daarnaast blijft hij ook wanneer de zon vel schijnt goed leesbaar. Je hebt bij dit model geen extra hoesje nodig omdat hij volledig waterdicht is. Zo kan jij heerlijk in de regen fietsen zonder je zorgen te maken over de fietscomputer. Wil je onderweg even wat drinken dan maak je gebruik van de voor ingestelde POi’s. 

Pros
 • Hij is zeer handzaam en klein.
 • Hij is ook niet te duur.
Cons
 • Accessoires kunnen wat duurder zijn.

Wahoo Elemnt mini

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 25 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 25 reviews

De Wahoo Elemnt mini is een mini fietscomputer die ideaal is wanneer je niet veel ruimte hebt op je fiets. Ook als je bijvoorbeeld gaat wielrennen is dit een perfect apparaatje. Het is een mini model en hij komt ook tegen een mini prijs. Het gaat om een heel betaalbaar exemplaar dat ook geschikt is om cadeau te geven. Je koppelt hem makkelijk met je telefoon zodat je alles goed in de gaten kunt houden. Daarnaast trackt hij al je gegevens. Hij ziet precies waar je bent, hoe snel je gaat en de afstand die je af hebt gelegd. Het is een handig en praktisch apparaatje zonder poespas. Wij zijn er dan ook groot fan van!

Het is een echt hebbedingetje. Je hoeft niet meer constant je telefoon bij je te dragen voor je route. Je bevestigt deze Wahoo makkelijk op je fiets en je kunt op weg. Het aflezen en instellen is heel eenvoudig dankzij het grote display. Je kunt zelfs zien op welke hoogte je je bevindt!

Pros
 • Een mooie, kleine fietscomputer zonder poespas.
 • Hij is heel gebruiksvriendelijk dankzij de makkelijke bediening en het comfortabele display.
Cons
 • Beschikt niet over een hartslagmeter of een horlogefunctie.

Garmin Edge 1030

Reviews

4.6 

Gemiddelde van 47 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 47 reviews