Beste Fietscomputer 2024 uit de Test

Last update: maart 2024

Wat is er fijner dan in het weekend een lekker stuk te gaan fietsen? Of je nu alleen gaat, met je partner of in een gezelschap het is wel zo fijn dat je weet waar je naartoe fietst. Zeker als je een nieuwe route fietst wil je kunnen genieten van de omgeving in plaats je hier constant mee bezig te houden. Daar is de ideale oplossing voor. Namelijk de fietscomputer! Met dit handige apparaatje kun je je route volgen, je kilometers bijhouden en zelfs je hartslag en calorieverbranding bijhouden. Maar waar moet je precies op letten wanneer je een fietscomputer aanschaft? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Best Geteste Fietsnavigatie

Garmin Edge 130 Fietsnavigatie

De Edge 130 is een compacte GPS-fietscomputer boordevol functies. Het scoort met een accu looptijd van maximaal 15 uur, eenvoudige route-navigatie, 1,8 inch display en Connected Features. In combinatie met je smartphone krijgt je slimme meldingen, weersinformatie en met LiveTrack kun je je huidige locatie in echttijd delen met je vrienden. Voor extra veiligheid en prestatiemeting kan de Edge 130 worden aangesloten op de Varia Radar, Varia fietsverlichting en het Vector wattmeter pedaalsysteem. Klein maar fijn, maar oho!

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Garmin Edge 130 de beste fietscomputer is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Garmin Edge 130 is de Garmin Edge 520 Plus. Kijk onderstaand voor de overige fietscomputer testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Garmin Edge 130 Fietsnavigatie

De Edge 130 is een compacte GPS-fietscomputer boordevol functies. Het scoort met een accu looptijd van maximaal 15 uur, eenvoudige route-navigatie, 1,8 inch display en Connected Features.

Edge 520 Plus

Train slimmer en ontdek nieuwe routes met de Edge® 520 Plus, de fietscomputer met geïntegreerde, geavanceerde navigatie en uitdagingen. Het toestel beschikt over de Garmin fietskaart met afslag-voor-afslag aanwijzingen voor on-en off-roadroutes die populair zijn onder fietsers.

Garmin Oregon 700 - World

Dankzij de nieuwe, verbeterde antenne voor optimale GPS- en GLONASS-satellietontvangst kun je met de Garmin Oregon 700 de natuur nog beter verkennen en de mooiste plekken ontdekken.

Fietscomputer - 28 functies - Afneembaar

Technische specificaties: Huidige snelheid Km / h, 28 FUNCTIES
Klok, Geheugen voor totale afstand, Meting van de frequentie van wielrotatie, Automatisch starten/stoppen, Registratie fietsbewegingen, Geheugen vasthouden en waarde resetten

Fietscomputer Sigma BC 12.0 WL STS CAD

SPORTIEVE STATISTICUS Deze SIGMA ORIGINAL houdt van sportief en veelzijdig: de BC 12.0 WL STS biedt twaalf functies, waarmee je jouw prestaties ook op twee verschillende fietsen altijd in de gaten kunt houden.

Beste fietscomputer aanraders van 2024

Garmin Edge 130

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 28 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 28 reviews

De Garmin Edge 130 loodst je makkelijk door al je fietstochten heen. In plaats van 100 keer op een kaart te kijken kun je lekker genieten van de omgeving en houd je tijd over voor een heerlijke picknick. Deze Garmin neemt namelijk alle zorgen weg over de weg vinden. Je connect hem heel makkelijk met je smartphone zodat je alles goed kunt monitoren. Naast dat hij je de weg wijst kun je ook precies zien waar je je bevindt, hoe hard en waar je hebt gefietst. Hij is super gebruiksvriendelijk en kan dan ook worden omschreven als een eenvoudige fietscomputer zonder poespas.

Deze fietscomputer heeft een elegant en neutraal design. Hij past dus op iedere fiets! Het bevestigen gaat heel envoudig en hem meenemen ook. Het is een kwestie van erop klikken en gaan met de banaan. Als je klaar bent met je fietstocht haal je hem er net zo makkelijk weer vanaf om te voorkomen dat er ongewenste gasten mee vandoor gaan!

Pros
  • Beschikt over een app waardoor je ook op je telefoon alles bij kunt houden.
  • Daarnaast houd je met de hartslagfunctie je hartritme bij.
Cons
  • Het is een vrij prijzige fietscomputer ten opzichte van vergelijkbare modellen.

Garmin Edge 520 Plus

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 8 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 8 reviews

Natuurlijk is Garmin de nummer één in fietscomputers. Ze hebben de beste navigatie ter wereld ingebouwd en hebben in de jaren een goede naamsbekendheid opgebouwd. Zo zijn ze niet alleen de betere op gebied van fietscomputers, maar ook voor in jouw auto of als wandelnavigatie hebben ze altijd hele goede modellen in huis. Met deze Garmin train jij op een efficiënter en slimmere manier. Je kan namelijk gebruik maken van de ingebouwde trainingslessen. Zo hoef jij niet van te voren een schema te zoeken, maar zal Garmin op basis van jouw leeftijd, conditie en nog meer lichamelijke aspecten een aangepaste training maken. Ook is de Garmin Edge 520 Plus voorzien van een handige fiets-route kaart. Zo zie je voor iedere afslag een pijl naar links of naar rechts. 

Ook kan je gebruik maken van de Strava app om alles uit jouw fietscomputer te halen. Wanneer jij in de natuur fiets zal deze Garmin altijd contact houden, je verliest dus nooit connectie. Je kan zelfs wanneer jij een ongeluk hebt via de GroupTrack andere fietsers vragen om hulp. Wanneer ze dichtbij zijn dan zien ze een melding op hun telefoon komen.

Pros
  • Hij is van alle trainingsgemakken voorzien.
Cons
  • Hij is niet voorzien van beschermhoesje.

Garmin Oregon 700 World

Reviews

3.9 

Gemiddelde van 38 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 38 reviews

Bij Garmin hebben ze veel verschillende systemen en in verschillende prijscategorieën. Zo hebben ze ook modellen die je kan inzetten op de fiets, maar ook wanneer jij bijvoorbeeld met de auto weggaat. Zo is dit model van Garmin uitermate geschikt wanneer jij vaker in het buitenland fietst en ook gebruik wil maken van alle routekaarten. Deze zijn volledige ingesteld en geïntrigeerd in deze Garmin Oregon 700 World. Hij is daarnaast voorzien van een versterkte antenne zodat jij ook goed ontvangst hebt wanneer jij buiten de gebande paden gaat. Wanneer jij benieuwd bent naar jouw versnelling of hoogte kan je dit gemakkelijk opzoeken. Hij is namelijk voorzien van geïntegreerde systemen. 

Door de touch kan je dit navigatiesysteem gemakkelijk bedienen. Ben jij thuis of wil jij jouw GPS met je telefoon verbinden dan kan dat natuurlijk via bluetooth. Zo kan jij achteraf gemakkelijk jouw routes inzien of routes in je GPS-systeem zetten. Dit is de ultieme fietscomputer wanneer jij vaker buiten de gebande paden gaat en gebruik wil maken van handige fietsopties. 

Pros
  • Hele goede prijs- kwaliteitverhouding.
  • Hij is van veel gemakken voorzie
Cons
  • Hij is vrij duur.

Fietscomputer zonder merk

Reviews

3.4 

Gemiddelde van 25 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.4

Gemiddelde van 25 reviews

Ben jij op zoek naar een betaalmare fietscomputer zonder direct jezelf te koppelen aan een duur merk? Dan is deze fietscomputer misschien wel iets voor jou! Het is namelijk een simpele fietscomputer, maar het vertelt jou wel precies wat je allemaal graag wilt weten. Zo kan je in het geheugen van de computer zien hoeveel je hebt gefietst. En je kan natuurlijk ook de tijd erop zien. Door je wielmaat in te stellen is deze fietscomputer heel betaalbaar. Ook prettig: deze fietscomputer is waterdicht en werkt op batterijen die worden meegeleverd. De achtergrondverlichting is blauw. Hierdoor kun je ook goed in het donker zien hoe hard je fietst.  Er zitten in totaal meer dan 28 functies op. Reden genoeg om deze dus even beter te bekijken! Ook kun je deze fietscomputer gemakkelijk monteren aan je fiets. Zet je je fiets ergens neer? Dan kun je de computer er gemakkelijk weer vanaf halen. 

Wil jij meer weten over deze fietscomputer? Bekijk dit item hier.

Pros
  • Makkelijk te monteren
Cons
  • Niet van de allerbeste kwaliteit

Sigma BC 12.0 WL STS CAD Fietscomputer

Reviews

3.1 

Gemiddelde van 30 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.1

Gemiddelde van 30 reviews

Op de Sigma BC 12.0 WL STS CAD Fietscomputer vind je maar liefst 12 functies. Daarnaast is alles draadloos. Dat is natuurlijk wel zo prettig. En je kunt er ook een trapfrequentiesensor op plakken. Voor nog betere telling van het aantal gefietste kilometers. Wat ook prettig is, je kan deze computer op twee verschillende fietsen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan je gewone stadsfiets en je mountainbike. Dat maakt deze fietscomputer ook direct een goede koop. Je hoeft namelijk dan niet twee exemplaren te kopen en dat scheelt natuurlijk dan weer!  Ook prettig. Er zit een automatische koppeling op en het geheel is goed waterdicht. Stop jij? Dan stopt deze fietscomputer ook automatisch. En alles werkt op een paar batterijen. Ook kun je alles makkelijk vinden in het geheugen van deze fietscomputer.

Wil jij meer weten over deze fietscomputer? Bekijk dit item hier.

Pros
  • Perfect voor twee fietsen te gebruiken
Cons
  • Nog geen nadelen genoemd

Magene C406 fietscomputer bundel

Reviews

3.0 

Gemiddelde van 3 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.0

Gemiddelde van 3 reviews

Wil jij het grootst aanpakken? Dan hebben we ook de Magene C406 fietscomputer bundel voor je in dit rijtje opgenomen. Deze bundel bestaat namelijk uit een hartslagmeter, een snelheidsensor, beschermhoes en een stuurhouder. Alles werkt heel makkelijk met een ANT+ en GPS. Maar natuurlijk ook op Bluetooth. Deze bundel is echt bedoeld voor iedereen die zijn of haar fietstocht naar een next level wil tillen. Je kan alles ook nog eens makkelijk koppelen met een applicatie voor Android of IOS. Zodat je al jouw gemaakte kilometers makkelijk in de app terug kunt vinden. Maar bijvoorbeeld ook door de hartslagmeter kun je alle verkregen informatie gemakkelijk terugkrijgen. Over de app lezen we ook dat deze applicatie zo ongelooflijk gebruiksvriendelijk is. Dus zeker wanneer je niet zoveel ervaring hebt met dit soort fietscomputers is dit een gebruiksvriendelijk exemplaar. Verbind je telefoon met bluetooth en stap op je fiets. De rest van de fietscomputer doet dan de rest! 

Wil jij meer weten over deze fietscomputer? Bekijk dit item hier.

Pros
  • Handig in gebruik
Cons
  • Reacties melden dat de kwaliteit niet optimaal is.

Mico Cyclo 210

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 99 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 99 reviews

De Mio is een goede start wanneer jij opzoek bent naar een fietscomputer die niet al te duur is maar voldoet aan de meest gangbare opties. Zo kan deze fietscomputer jou eenvoudig navigeren van punt A- naar punt B. Ook kan jij ervoor kiezen om je eigen voorkeuren erop los te laten. Daarnaast kan je gemakkelijk connecten met je telefoon om routes erin te zetten of juist routes terug te zien. Wanneer je wil trainen kan je via de Suprise Me-functie kiezen voor een door de Mio Cyclo 210 uitgestippelde route. Zo maakt hij een route voor je met jouw gewenst afstand en tijd. Dit is natuurlijk leuk wanneer je in een onbekende regio wil gaan fietsen.

De touch maakt hem heel gebruiksvriendelijk ook wanneer je op de fiets zit. Daarnaast blijft hij ook wanneer de zon vel schijnt goed leesbaar. Je hebt bij dit model geen extra hoesje nodig omdat hij volledig waterdicht is. Zo kan jij heerlijk in de regen fietsen zonder je zorgen te maken over de fietscomputer. Wil je onderweg even wat drinken dan maak je gebruik van de voor ingestelde POi’s. 

Pros
  • Hij is zeer handzaam en klein.
  • Hij is ook niet te duur.
Cons
  • Accessoires kunnen wat duurder zijn.

Wahoo Elemnt mini

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 25 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 25 reviews

De Wahoo Elemnt mini is een mini fietscomputer die ideaal is wanneer je niet veel ruimte hebt op je fiets. Ook als je bijvoorbeeld gaat wielrennen is dit een perfect apparaatje. Het is een mini model en hij komt ook tegen een mini prijs. Het gaat om een heel betaalbaar exemplaar dat ook geschikt is om cadeau te geven. Je koppelt hem makkelijk met je telefoon zodat je alles goed in de gaten kunt houden. Daarnaast trackt hij al je gegevens. Hij ziet precies waar je bent, hoe snel je gaat en de afstand die je af hebt gelegd. Het is een handig en praktisch apparaatje zonder poespas. Wij zijn er dan ook groot fan van!

Het is een echt hebbedingetje. Je hoeft niet meer constant je telefoon bij je te dragen voor je route. Je bevestigt deze Wahoo makkelijk op je fiets en je kunt op weg. Het aflezen en instellen is heel eenvoudig dankzij het grote display. Je kunt zelfs zien op welke hoogte je je bevindt!

Pros
  • Een mooie, kleine fietscomputer zonder poespas.
  • Hij is heel gebruiksvriendelijk dankzij de makkelijke bediening en het comfortabele display.
Cons
  • Beschikt niet over een hartslagmeter of een horlogefunctie.

Garmin Edge 1030

Reviews

4.6 

Gemiddelde van 47 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 47 reviews

Deze Garmin Edge 1030 beschikt over het zogenaamde Trendline popularityrouting systeem. Dit houdt in dat hij je precies de beste fietsroutes laat zien, waar je ook bent. Je zult niet alleen op de gebaande paden blijven maar ook de mooiste tussendoorweggetjes zien. Naast dat hij perfect is om fietsroutes mee uit te stippelen kun je ook communiceren met je medefietsers. Zo kun je kant-en-klare berichten naar je fietsmaatjes sturen met als teksten dat je er aan komt, hulp nodig hebt of dat ze door moeten rijden. Met de Smart connectivity functie kunnen je vrienden en familieleden precies volgen waar je bent. Wel zo veilig dus!

Pros
  • Je kunt je mede fietsers super snel een bericht sturen.
  • Hij beschikt over een prachtig kleurenscherm waarop je precies kunt zien waar je bent.
Cons
  • Hij loopt soms vast.
  • Verbinden met je pc kan wat moeizaam verlopen.

Garmin Edge 820 Bundel

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 31 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 31 reviews

Wil je behalve de weg vinden ook je fietsprestaties meten? Dan is deze Garmin Edge 820 Bundel de perfecte keuze! Door middel van de borstband die je erbij krijgt kun je je exacte hartslag meten. Daarnaast weet je precies wat je conditie, zuurstofopname en stress score is. Zeker met lange fietstochten is dit wel zo prettig. Je kunt met deze Garmin bijhouden hoeveel kilometers je hebt gefietst. Zijn accu gaat zo’n 15 uur mee. Je hoeft bij een lange fietstocht dus niet bang te zijn dat hij opeens leeg is. Even opladen en klaar is kees!

Pros
  • Accu gaat lekker lang mee dus ook heel geschikt voor lange fietstochten.
  • Beschikt over veel extra functies zoals een hartslagmeter.
Cons
  • Het is een prijzige fietscomputer.

Polar V650

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 28 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 28 reviews

De Polar V650 is nog niet een hele goedkope aanschaf maar wel een stuk vriendelijker qua prijs dan zijn voorgangers. Wat hem leuk maakt is dat je alle gemeten gegevens zoals je hartslag, snelheid die je gefietst hebt, route etc. kunt koppelen via Bluetooth met je telefoon. Zo heb je deze gegevens niet alleen op je fietscomputer maar ook op je telefoon staan. Leuk kleinigheidje van deze Polar is dat hij over een LED-lampje beschikt die automatisch aanspringt als je bijvoorbeeld een donkere tunnel binnen rijdt. Zo ben je altijd voorzien van wat verlichting. Hij wordt geleverd met een stuurhouder waaraan je de fietscomputer kunt bevestigen.

Pros
  • Je bent altijd voorzien van fietsverlichting, dit is een leuk extraatje.
  • Heeft een prachtig design waardoor hij mooi zal staan op je fiets.
Cons
  • De bediening is even wennen.
  • Hij geeft geen signaal af wanneer er een afslag aan komt.

Sigma BC 16.16 STS

Reviews

4.1 

Gemiddelde van 22 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.1

Gemiddelde van 22 reviews

De Sigma BC 16.16 STS is een eenvoudige fietscomputer met 13 functies. Zo meet hij de snelheid tijdens het fietsen zodat je kunt zien hoe hard je gaat, je gemiddelde snelheid, afstanden, de tijd en zelfs buitentemperatuur. Je bent dus altijd op de hoogte. Dit is super handig wanneer je je eigen prestaties wilt verbeteren. Kortom: deze Sigma BC doet wat je van een fietscomputer mag verwachten. Hij is erg gebruiksvriendelijk door zijn eenvoudige bediening. Dat is wel zo prettig. Zeker als je tijdens het fietsen even je gegevens op wilt vragen. Door de duidelijke display lees je deze makkelijk af. Hij is waterdicht dus geen zorgen als er een regenbui aankomt.

Sigma ROX 12.0 Sport

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

De Sigma ROX 12.0 Sport heeft een duidelijk GPS systeem waarmee je altijd je weg kunt vinden. Bij de berekening van de route krijg je 3 opties. Namelijk de makkelijkste, aangeraden route en kortste. Ook kun je instellen of je voorkeur uitgaat naar tussendoorweggetjes (lees: zandpaden), verharde wegen of fietspaden. Daarnaast is hij uitgerust met een professioneel trainingsysteem wat hem zeer geschikt maakt voor (professionele) sporters. En waar zijn we tegenwoordig zonder internet? Als er geen internet in de buurt is kun je je telefoon als hotspot gebruiken zodat je hem kunt linken met de Sigma Link App.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste fietscomputer

Hoe kun je op een fietscomputer besparen?

Fietsen is op zich al een fijne budget bezigheid. Naast het kopje koffie dat je onderweg ergens nuttigt heb je er namelijk geen kosten aan. Maar hoe kun je besparen op het gebruik van een fietscomputer?

Doel van je gebruik

Zoals je in onze top 5 al hebt gezien kan een fietscomputer over tal van opties beschikken. Het ligt echter helemaal aan je doel wat voor fietscomputer je nodig hebt. Als je er van en naar je werk mee fietst en de afstand en snelheid wilt meten dan ben je klaar voor een paar tientjes. Geen reden dus om een duur exemplaar aan te schaffen. Is fietsen echter je hobby en maak je graag lange fietstochten waarbij je gebruik wilt maken van een navigatie, dan is het aan te raden te investeren in een kwalitatief goed exemplaar.

Leen een fietscomputer

Ga je dauwtrappen of een fietsvakantie maken? Leen dan gewoon een fietscomputer van een familielid, vriend of de buurman. Je hebt de fietscomputer namelijk weinig nodig en waarom zou je er een aanschaffen als je er ook een kunt lenen. Kan een hoop kosten besparen!

Tweedehands

Je hoeft natuurlijk geen nieuwe fietscomputer aan te schaffen. Kijk gewoon even online en je zult een zee aan tweedehands exemplaren vinden die nog prima hun werk doen. Test bij voorkeur wel van te voren of hij naar behoren werkt en compleet is.

Welke soorten fietscomputers zijn er?

Een fietscomputer is een apparaatje dat je aan je fiets bevestigt en je van informatie voorziet of informatie verstrekt. Er zijn verschillende soorten fietscomputers. Wij hebben voor je op een rijtje gezet welke dit precies zijn zodat je een nog betere keuze kunt maken.

Kilometerteller

De kilometerteller is de meest basic fietscomputer. Zoals de naam al zegt telt hij het aantal kilometers dat je hebt gefietst. Meestal beschikt dit type fietscomputer echter ook nog wel over wat andere functies. Denk hierbij aan het bijhouden van je snelheid, de kloktijd en je afgelegde afstand. Een kilometerteller is een goede keuze wanneer je alleen interesse hebt in basic informatie. Bijvoorbeeld wanneer je er alleen vaste routes mee fietst of een sporter bent die deze gegevens bij wil houden.

Fietsnavigatie

Een fietsnavigatie is een stuk luxer dan een kilometerteller. Je kunt er namelijk ook routes op fietsen. Je kunt van te voren kiezen welke route je wilt fietsen. Onderweg houdt hij dan precies bij hoe hard je waar hebt gefietst. Ook als je je onderweg bedenkt en een andere route wilt kiezen is dit geen probleem. Via de GPS kan hij precies zien waar je fietst en wat de mogelijke fietsroutes vanaf daar zijn. Ook kun je je voorkeur voor het type route vaak aangeven. Als je van avontuur houdt en je wilt door onverharde wegen op je bestemming aankomen is dit geen punt. Gaat je voorkeur uit naar verharde wegen dan is hier ook altijd een optie voor.

Fietscomputer met hartslagmeter

Als je als sporter meer uit je training wilt halen dan is een fietscomputer met hartslagmeter super handig. Ook kun je vaak je calorieverbranding meten en de cadans. De cadans zijn het aantal rotaties die je met de trappers hebt gemaakt. Deze functies zijn uiteraard ook handig wanneer je een zwakke gezondheid hebt. Bewegen mag dan heel gezond zijn, je wilt het wel op een verantwoorde manier doen.

Welke fietscomputer is de beste budget keuze?

We hebben voor de beste budget keuze niet alleen gekeken naar de prijs. Er zijn namelijk nog goedkopere fietscomputers op de markt. Maar je wilt ook nog een beetje kwaliteit. Onze beste budget keuze is de Silicone Case Edge (Explore) 820 Red. Hij heeft een sportieve uitstraling in een gave rode kleur en doet wat een fietscomputer moet doen.

Wat zijn de populairste fietscomputer merken?

Garmin
Garmin heeft zijn eerste plek in dit overzicht dubbel en dwars verdiend. Ze zijn een van de grootste producenten van de wereld als het om GPS apparatuur gaat en een grote speler op de navigatiemarkt. De ontwikkeling van hun producten is niet alleen voor de consument maar ook voor professionals bedoeld. Denk hierbij aan vliegtuigen en auto’s. Met Garmin maak je dus geheid een goede keuze.

Polar
Waar Garmin een expert is op het gebied van navigatie, is Polar dit op het gebied van lichamelijke metingen. Al sinds 1977 bedienen zij de sportmarkt. Ze leven zich in in hun klanten en weten zo wat zij nodig hebben. Wil je dus tijdens een training je hart meten dan zijn de producten van Polar hier perfect voor. Polar ondersteunt je bij de effectiviteit van je training en geeft je inzicht in je eigen lichaamsprestaties.

Sigma
Het Duitse merk Sigma is gespecialiseerd in de productie van fietscomputers-, verlichting en hartslagmeters. En daar zijn ze in zeker 60 landen van overtuigd. Ze streven altijd naar de beste kwaliteit. Hun producten zijn dan ook constant in ontwikkeling en ze zijn doorlopend bezig met innovaties. Kortom: met een Sigma kun je niet de mist in gaan.

Fietscomputer tips voor de beste koop

De keuze is reuze. Zeker als het om fietscomputers gaat. De diversiteit van modellen, kleuren, functies loopt enorm uiteen. Maar waar moet je eigenlijk precies op letten als je een fietscomputer wilt kopen? Dat hebben wij voor je uitgezocht. Het helpt om eerst je situatie in kaart te brengen. Hoevaak wil je de fietscomputer gebruiken? Ga je er alleen bekende routes mee fietsen of wil je juist dat hij routes voor je uitstippelt? Wat wil je eraan uitgeven? Wil je je lichamelijke prestaties meten? Ben je een (professionele) sporter of vind je het prima om lekker op je dooie gemakje rond te fietsen?

  1. Functies

    Welke functies je wilt gebruiken op je fietscomputer hangt helemaal af van het doel waar je hem voor wilt gebruiken. Daarnaast hangt het af van je persoonlijke situatie en wensen. Als je in het weekend lange dagtochten maakt of zelfs meerdaagse fietstochten maakt dan heb je een heel ander soort fietscomputer nodig dan wanneer je van en naar je werk fietst. Het verschil zit hem om te beginnen in de navigatie functie. De goedkopere modellen hebben deze functie niet en zijn vooral geschikt om dingen als afstand en snelheid te meten. Als je wilt bijhouden wat je prestaties zijn dan is het aan te raden voor een exemplaar met registratiefunctie te gaan.

    Als je een sporter bent zijn bovenstaande gegevens interessant. Maar naast deze gegevens is ook je hartslag, stress niveau en zuurstofopname goed om te meten. Let er in dit geval op dat de fietscomputer die je aan wilt schaffen beschikt over deze functies. Ook beschikken sommige types over een caloriemeting. Dit is fijn om te weten als sporter maar ook vooral als je fietst om af te vallen.

  2. Praktisch

    Een van de belangrijkste dingen is toch wel dat je fietscomputer praktisch is. En dit kan in veel opzichten gelden. Het is bijvoorbeeld wel zo prettig dat de bediening eenvoudig is zodat je jezelf niet in de prak rijdt als je tijdens het fietsen met je computertje bezig bent. Daarnaast zijn veel fietscomputers waterdicht. Zeker als je een die hard bent die door weer en wind gaat is dit zeker een optie waar je voor wilt kiezen.

    Let er bij de koop ook op dat hij wordt geleverd met een houder voor je fiets zodat je hem simpel kunt bevestigen en los klikken. Een touch screen is overigens ook een aanrader. Dit is over het algemeen handiger dan de bediening met knoppen. Maar uiteraard is dit ook een persoonlijke voorkeur. Tenslotte is het handig om een horloge functie voor de tijd en een temperatuurmeter op je fietscomputer te hebben. Deze kun je in een oogopslag raadplegen zodat je geen gedoe hebt met horloges of telefoons waar je op moet kijken.

  3. Extra’s

    Wat natuurlijk tegenwoordig super handig is, is het gebruik van wifi of bluetooth verbinding. Je zet een app op je telefoon en zo kun je alle gegevens netjes bijhouden. Het kan natuurlijk zijn dat je hier geen waarde aan hecht maar als je dit wel leuk vindt is dit iets waar je rekening mee kunt houden bij de aanschaf van je fietscomputer.

Laatste Fietscomputer Trends van 2024

We noemden het eerder al even. Tegenwoordig kun je overal wel een app voor downloaden. En waarom ook niet? Het is namelijk erg praktisch. Zo ook voor je fietscomputer. Je zet de app op je smartphone en verbindt hem met je fietscomputer. Dit kan via verschillende kanalen, bijvoorbeeld wifi, Bluetooth of ouderwets met een kabeltje. Je hebt zo alle gegevens van je fietstochten paraat. Het leuke is dat ook de goedkopere fietscomputers deze functie vaak wel hebben. In een oogopslag kun je je prestaties in een mooi grafiekje zien. Zo kun je je best doen om jezelf keer op keer te verslaan. Als je vrienden of partner ook over een app beschikt kun je deze met elkaar vergelijken om het nog leuker te maken.

We zien steeds vaker terugkomen dat consumenten een stevige en robuuste fietscomputer zoeken die goed werkt. Wat daarbij hoort is minimaal een waterdichte behuizing. Zo hoef je geen extra hoesjes aan te schaffen. Natuurlijk is dit een trend waar op je wel goed moet zoeken. 

Gemakkelijke bediening is ook belangrijk wanneer je een fietscomputer aanschaft. Zo zijn er nieuwe modellen die een hele goed Touch bediening hebben. Vroeger waren deze vaak van lage kwaliteit maar de trend is wel dat ze steeds beter worden. Zo heb je bijna en smartphone verbonden aan je fiets. 

Je wil natuurlijk overal ter wereld een goede verbinding hebben. Zo zijn er steeds meer fietscomputers die een sterke satellietverbinding hebben. Dit is echter niet altijd het geval. Dit is wel een mooie terugkerende trend. Want stel jij fietst ergens in het buitenland wil je natuurlijk wel weer veilig terugkeren op de camping of bij het hotel. 

Conclusie

Wij zien steeds vaker dat fietscomputers gemakkelijk te verbinden zijn met jouw smartphone. Dit is dan ook een vereiste geworden wanneer je een GPS of fietscomputer aanschaft. Op deze manier kan je achteraf ook heel gemakkelijk zien wat je precies gelopen hebt. Dit is dus heel gebruikelijk en van zelfsprekend. 

Ook concludeerden wij dat de goede fietscomputers bijna altijd wel boven de honderd euro uitkomen. Dus wanneer jij minder dan dat betaalt zal je waarschijnlijk een slechte fietscomputer hebben gehaald die niet voldoet aan de beste eisen. 

Het laatste wat wij zien is dat er steeds meer spat watervaste of zelfs waterdichte fietscomputers te vinden zijn op de markt. Dit is natuurlijk perfect wanneer jij een stuk gaat fietsen en het ineens begint te regenen. Daarnaast heb je niet meer een onhandig hoesje nodig waardoor je misschien de touch niet meer kan bedienen. 

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste powerbank? Of wil je alles weten over de laatste externe harde schijf? Of de resultaten zien van de beste dashcam test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

Auteur

  • Mijn naam is Frederik, al sinds ik mij kan herinneren heb ik een passie voor schrijven. Tijdens mijn tijd voor Moeders.nu heb ik veel kunnen leren over onder andere koken, wonen, gezondheid en huishouden. En dat kan ik goed gebruiken voor mijn teksten en onderzoek voor bestetester.nl. Ik ben enthousiast om mijn kennis te gebruiken voor bestetester.nl! Naast schrijven ben ik in mijn vrije tijd hobbychef voor mijn vriendin en groot fanaat voor de nieuwste tech snufjes. Neem een kijkje in mijn artikelen voor onpartijdige beoordelingen en waardevolle aanraders.

Vorige test

Beste Home Cinema Set 2024 uit de Test

Volgende test

Beste Printer van 2024 uit de Test