Beste HDMI Splitter 2024 uit de Test

Last update: mei 2024

Op zoek naar een goede HDMI Splitter? Wij hebben de beste HDMI Splitters van 2024 voor je op een rij gezet. De Beste uit de Test.

Op zoek gaan naar een HDMI splitter is niet zo leuk als op zoek gaan naar een nieuwe tv of auto. Maar aangezien je op deze pagina bent beland heb je er waarschijnlijk wel een nodig. Laat ons je een hoop tijd en moeite besparen met het zoeken naar een goede HDMI splitter. Wij hebben namelijk alle belangrijke informatie op een rijtje gezet. Ook hebben we voor je uitgezocht wat de beste HDMI splitters zijn. Ideaal dus wanneer je een groot huishouden hebt en meerdere apparaten aan wilt sluiten om bijvoorbeeld in zowel je slaapkamer als woonkamer een film te kunnen kijken.

Best Geteste HDMI-Switch

Hama - HDMI-Switch - 2 ingangen

De Hama HDMI Switch is dé oplossing voor iedereen die meer apparaten heeft dan HDMI-poorten. Wil jij tegelijk je gameconsole, soundbar, laptop, Apple-TV en meer aan kunnen sluiten op je televisie? Dan is de kans groot dat je HDMI-poorten te kort komt. Dit probleem kan je oplossen met een HDMI-splitter. Met dit handige apparaatje sluit je twee HDMI-kabels aan op één ingang.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Hama HDMI Switch de beste HDMI splitter is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Hama HDMI Switch is de Marmitek Split 312. Kijk onderstaand voor de overige HDMI splitter testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Hama - HDMI-Switch - 2 ingangen

De Hama HDMI Switch is dé oplossing voor iedereen die meer apparaten heeft dan HDMI-poorten. Wil jij tegelijk je gameconsole, soundbar, laptop, Apple-TV en meer aan kunnen sluiten op je televisie? Dan is de kans groot dat je HDMI-poorten te kort komt.

Marmitek HDMI Splitter 4K - Split 312 UHD

Ondersteunt HDCP 2.2 voor het afspelen van beveiligde 4K Ultra HD-content. Splits een HDMI signaal naar 2 tv’s of projectors. Maakt het overbodig om van HDMI kabel te wisselen als je films wilt bekijken of games wilt spelen op een ander scherm.

High Speed HDMI™ Kabel - 4K - Ethernet

Op zoek naar een HDMI kabel? Zoek dan niet verder dan deze Hama High Speed HDMI Kabel. Of je nu een Blu-Ray speler, Playstation, Xbox of Mediabox wil aansluiten, of zelfs een computerbeeldscherm of audiosysteem wilt aanleggen,

Tubetech Pro - HDMI Kabel - 5 meter

HDMI kabel met HDMI C en HDMI A aansluitingen met een lengte van 5 meter. Sluit twee HDMI apparaten met elkaar aan voor een video en audio overdracht. Technische specificaties: HDMI Ethernet kanaal, Audio return kanaal.

Konig USB2.0 Audio/Video Grabber

Digitaliseer uw VHS videobanden en Video8, Hi8 of Mini DV camerabandjes nu het nog kan. Want voor u het weet is uw camera kapot, of werkt de videorecorder niet meer. Met deze audio video grabber inclusief benodigde software is het digitaliseren eenvoudig.

Beste HDMI splitter aanraders van 2024

Hama HDMI Switch

Reviews

4.2 

Gemiddelde van 142 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 142 reviews

De Hama HDMI Switch biedt een ultiem gebruiksgemak. Je sluit moeiteloos 2 kabels aan op 1 poortje. Dit scheelt heel wat gedoe! Je hoeft alleen maar het schuifje om te wisselen en klaar is kees. Hij heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding dus daar hoef je het zeker niet om te laten. De overgangsweerstand is laag dankzij de vergulde stekker. Dit is wel zo veilig voor de overdracht van gegevens. Hij is bovendien ook geschikt voor spelconsoles. Ideaal wanneer je puber weer eens wil gamen. Het is een duurzame koop waar je lang plezier van zult hebben.

De kabel is neutraal zwart. Ook als hij in het zicht ligt zal het dus niet storen. Deze HDMI splitter is gebruiksvriendelijk en het gebruiksgemak is groot. Hierdoor is hij ook heel geschikt als je nog niet veel ervaring hebt met het gebruik van een HDMI splitter. Kortom, hij doet wat hij moet doen!

Pros
 • Het is een voordelige en duurzame koop waar je geen spijt van zult krijgen.
 • Beschikt over een handig schuifje waarmee je bepaalt welke aansluiting je gebruikt.
Cons
 • Hij is redelijk kwetsbaar dus voorzichtigheid met het gebruik is geboden.

Marmitek Split 312

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 3 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 3 reviews

De Marmitek Split 312 maakt jouw leven een stukje makkelijker! Deze veelzijdige HDMI splitter is van alle markten thuis. Hij maakt het mogelijk om beelden en audio op 2 diverse schermen af te spelen. Super handig dus! Bovendien ondersteunt hij zelfs 4K content. Dit is de hoogste kwaliteit voor films. Je hoeft nooit meer te wisselen en een heel gedoe aan te gaan met allerlei kabels. Vanaf nu is het een keer inpluggen en je bent klaar! Het kastje is bovendien stijlvol en neutraal wat ontwerp betreft. Zelfs als hij in het zicht ligt zal hij nauwelijks opvallen. Hij is wat prijzig maar dan heb je ook wat.

Hij beschikt over 2 HDMI uitgangen en 1 HDMI ingang. Hij biedt uitkomst als je een film- of game avond hebt met je vrienden. Iedereen kan nu meegenieten van het geluid en van het beeld. Zeker als je met een grote groep bent kan dit heel handig zijn. Als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder!

Pros
 • Een veelzijdige HDMI splitter met veel mogelijkheden en een grote capaciteit.
 • Ondersteunt zelfs beeldmateriaal in 4K kwaliteit.
Cons
 • Het is een vrij prijzige HDMI splitter dus niet voor iedere portemonnee geschikt.

High Speed HDMI™ Kabel – 4K – Ethernet – Gewoven Nylon – Verguld – 1.5m

Reviews

4.8

Gemiddelde van 9 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 9 reviews

Dit is de High Speed HDMI™ Kabel – 4K – Ethernet – Gewoven Nylon – Verguld – 1.5m. Hiermee kun je bijvoorbeeld een Blu-Ray koppelen, of een Xboc of Mediabox. En wat te denken van een Playstation? Geen enkel probleem met deze mooi kabel. Deze kabel kan beelden op hoge kwaliteit vervoeren. Namelijk tot wel 4K. Ook kan de kabel tegen een stootje. De kabel is namelijk voorzien van een gevlogen buitenkant. Je kan hiermee gegevensoverdrachten vervoeren tot aan 100 Mbit/s. Is de afstand te lang? Langer dan 1.5 meter. Dan kun je niet met deze kabel het oplossen. Maar dat neemt niet weg dat het wel een topper van een kabel is. Geluiden, beelden en video’s? Het is allemaal geen enkel probleem voor deze kabel. En daarnaast kun je ook 3D-overdracht realiseren door de uitgebreide bandbreedte. Al met al een goede kabel voor deze prijs! 

Ben je nou benieuwd na deze high speed HDMI-kabel. Bekijk dit item hier.

Pros
 • Goede kwaliteit en doet precies wat het belooft
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Tubetech Pro – HDMI Kabel – 5 meter

Reviews

4.6

Gemiddelde van 127 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 127 reviews

Ook willen we jou deze Tubetech Pro – HDMI Kabel – 5 meter even laten zien. Heb je bijvoorbeeld een laptop. Maar op de laptop zit enkel een HDMI-uitgang voor eventueel beeld. Dan kan je met deze kabel je laptop verbeteren zodat er beter beeld gecreëerd kan worden. Zeker dat creëren van beeld is belangrijk. Omdat je op die manier veel beter beelden kan transporten. Of als je bijvoorbeeld van gamen houdt, dan is het ook zeker belangrijk. De kabel is daarnaast lang, dus je kan meer dan genoeg ruimte overbruggen. Mocht je dat graag willen. Verder is er een connector 1 HDMI en een Connector HMDI 2. Beide zijn mannelijk. Je kan daarmee dus een verbinding tussen twee apparaten maken. Ook kun je rekenen op een audio return kanaal en een HDMI Ethernet kanaal! 

Ben je nou benieuwd na deze high speed HDMI-kabel. Bekijk dit item hier.

Pros
 • De kabels werken exact zoals ze zouden moeten.
Cons
 • Kabel kan wat kort zijn

Konig USB2.0 Audio/Video Grabber

Reviews

3.8

Gemiddelde van 43 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.8

Gemiddelde van 43 reviews

Bij de Konig USB2.0 Audio/Video Grabber kun je rekenen op een compleet pakket. Er wordt ook zeker gezegd over dit pakket dat het van goede kwaliteit is. En daarnaast is het ook een voordelige koop en daardoor duurzaam. Houd er wel rekening mee dat het geheel niet werkt bij een computer dat niet werkt met Windows 10 of hoger. Ook wordt er verteld over een iets wat zwakker punt in de bekabeling. Geen probleem! Maar zeker wel even opletten. Ook ontvang je dit pakket met goede software en een uitgebreide handleiding. De installatie is eenvoudig en je hebt geen externe voeding meer nodig. Ook perfect voor het overzetten van videobanden of camerabanden. 

Ben je nou benieuwd na deze high speed HDMI-kabel. Bekijk dit item hier.

Pros
 • Goede software en uitgebreide handleiding
Cons
 • Werkt niet onder computers die onder de Windows 10 zitten

Siston 3-in-1

Reviews

3.0

Gemiddelde van 4 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.0

Gemiddelde van 4 reviews

Hebben je kids weer eens ruzie over wie er tv mag kijken? Super vervelend want je wilt zelf eindelijk ook wel eens van je vrije avond of weekend genieten. Met deze Siston is dat probleem opgelost. Je kunt er namelijk 3 apparaten op aansluiten. Geen gedoe meer met kabels die je moet wisselen dus. Bovendien kun je er ook een Nintendo of PlayStation op aansluiten. Je puber zal hier erg blij van worden. Hij is geschikt voor de volgende resoluties: 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080p en 1080i. Deze Siston heeft vergulde connectoren wat simpel gezegd inhoud dat hij niet zal oxideren. Wel zo handig dus. Je hebt gegarandeerd lang plezier van deze HDMI splitter.

Pros
 • Ook geschikt voor spelcomputers.
 • Heeft 3 aansluitingen dus voldoende capaciteit voor een gezin.
 • Geen kans op oxidatie.
Cons
 • Soms herkent hij de kabels niet die je erin hebt gestoken en moet je deze loskoppelen en opnieuw insteken.

Achaté Type-c

Reviews

3.8

Gemiddelde van 205 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.8

Gemiddelde van 205 reviews

Deze HDMI splitter is ideaal voor verschillende computers. Zo werkt hij uitstekend samen met Apple, maar ook met Samsung kan hij goed uit de voeten. Je sluit hem heel gemakkelijk aan op verschillende apparaten. Zo kan je ervoor kiezen om hem aan te sluiten op je pc en heb je in mum van tijd de gewenste bestanden op jouw device. Deze HDMI-splitter heeft een goede en snelle overgangsfase. Zo kan je 4K beelden gemakkelijk overzetten zonder enkele problemen. Hij is gemaakt om betrouwbaar zijn werk te doen. De Achaté Type-condersteund ook hoge snelheden en definitions. Daarnaast is hij voorzien van vergulde en corrosiebestendige connectoren. Zo hoef je niet bang te zijn dat andere apparaten door toedoen van deze splitter stuk gaan.

Het gaat hier om een zeer klein en handzaam apparaat. Deze wil jij het liefst altijd meenemen wanneer jij naar belangrijke meetings gaat bijvoorbeeld. Zo kan jij altijd presentaties geven zonder problemen. Mocht jij niet tevreden zijn met dit product kan je hem 30 dagen lang gewoon terugsturen. Het niet goed geld terug garantie maakt dit allemaal mogelijk. 

Pros
 • Hij is te gebruiken op verschillende apparaten.
 • Hij is snel en behendig.
Cons
 • Geen hdr ondersteuning.

Sonnon Metallic 3

Reviews

4.5

Gemiddelde van 201 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 201 reviews

Deze HDMI-splitter is degene die jij nodig hebt wanneer jij snel en makkelijk verschillende bestande wil overzetten. Maar ook wanneer jij bijvoorbeeld verschillende recorders en dvd-spelers hebt en deze tegelijk wil aansluiten. Het vervelende is natuurlijk met veel van de televisies op dit moment dat er steeds meer zijn zonder ingangen. Zo beperken ze ook de mate van HDMI-ingangen steeds meer. Deze splitter met drie verschillende poorten maakt het mogelijk om meerder recorders tegelijk aan te sluiten. Veel consumenten zijn jou al voor geweest via Bol.com en allemaal kwamen ze zeer geslaagd eruit. Dit is een splitter die hoge kwaliteit videobeelden doorstuurt. 

Doormiddel van de led-lampjes kan je zien welk device er wordt getoond op het beeldscherm. Hiertussen kan je gemakkelijk verschillende knoppen in en uitschakelen. De levensduur van de Sonnon Metallic 3 is heel lang door een 24 karaats vergulden connectoren. Dit zie je zeker niet bij alle splitters, maar deze heeft het. Daarnaast ondersteund hij vrijwel ieder merk en ieder apparaat. Geen zorgen dus over de aankoop van een verkeerd apparaat. 

Pros
 • Dit apparaat wordt snel geleverd.
 • Je krijgt altijd waar je op had gehoopt.
 • Hij is zeer sterk en de vergulden connectoren geven hem een lange levensduur.
Cons
 • De kleur kan niet anders.

Tecknet Plug & Play

Reviews

4.6

Gemiddelde van 184 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 184 reviews