Starten met studeren? Deze 6 items heb je sowieso nodig 

Last update: juni 2024

Starten met studeren? Deze 6 items heb je sowieso nodig 

Ga je starten met een nieuwe studie? Dan zal je een aantal items hard nodig gaan hebben de komende altijd. Wij zetten de 6 meest gebruikte items als student voor je op een rij. 

Je hebt je diploma voor de middelbare school misschien net op zak en nu is het tijd om te gaan studeren. Het grote mensen leven is nog maar 4 jaar verwijderd. Of je nu naar een ROC, een hogeschool of een universiteit gaat, scholen gaan steeds meer digitaal. Dus een laptop ga je hoe dan ook nodig hebben. Maar ook items als een agenda of een handige planner zal je nodig gaan hebben de komende vier jaar. 

1. Laptop

Als student heb je een goede laptop nodig, één die past bij je studie. Ga jij een rechtenstudie volgen, dan zal je voornamelijk in de weer zijn met te lezen documenten. Maar ga jij een fotografie studie volgen, dan wil je een laptop waarop je kan bewerken. Hiervoor zal je een grotere geheugenkaart nodig hebben. 

Wij hebben de beste studenten laptop voor je op een rij gezet. Klik op de link voor meer info. 

2. De digitale markeerstift 

Sommige studenten maken dagelijks gebruik van een markeerstift. Ze markeren zin na zin. Ben jij zo’n student dan ga je smullen van dit product. Hiermee kan je al jouw markeringen digitaliseren. Zo maak je supersnel een samenvatting van de tekst. Alles wat je markeert slaat de digitale stift op en kan je teruglezen via een app. Je kan het zelfs automatisch laten vertalen. 

3. Papieren planner

Dat niet alles digitaal werkt is zeker. Soms is het ook fijn om niet digitaal bepaalde afspraken op te schrijven. Een agenda kan hiervoor werken, maar wat als je nu een agenda en planner in één hebt. Een structuurjunkie kan je hierbij helpen. Dit is een algemene agenda die super overzichtelijk is. Ook als plannen helemaal niets voor jou is. 

4. Opklapbare laptop standaard

Wist je dat het werken in een ergonomische houding bij heel veel studenten misgaat. Ze werken aan te lage bureaus of niet comfortabele stoelen. Tegenwoordig nemen daarom veel studenten hun eigen laptop standaard mee. Deze kan je gemakkelijk inklappen en meenemen in je rugzak. 

5. Digitaal aantekeningen boekje

Dit is een item waarvan je misschien niet eens wist dat het bestond. Maar met een digitaal aantekeningenboekje kan je aantekeningen van een overleg gelijk doorsturen naar klasgenoten. Dit is namelijk een boekje dat je kan aansluiten op je telefoon. Supermakkelijk wanneer je in groepen moet werken. 

6. E-reader als studieboek 

We leven toch echt in een digitale wereld. Dat betekent dat je ook je studieboeken tegenwoordig digitaal kan krijgen. Maar het is bewezen dat lezen op een laptop of telefoon je snel afleidt. Een e-reader biedt uitkomst. Je kan langer geconcentreerd en gefocust blijven studeren. Ook aantekeningen kan je makkelijk maken en de batterije van een e-reader kan ontzettend lang meegaan. Steeds meer studenten kiezen dan ook voor een e-reader om mee te nemen naar school. 

Auteur

  • Mijn naam is Frederik, al sinds ik mij kan herinneren heb ik een passie voor schrijven. Tijdens mijn tijd voor Moeders.nu heb ik veel kunnen leren over onder andere koken, wonen, gezondheid en huishouden. En dat kan ik goed gebruiken voor mijn teksten en onderzoek voor bestetester.nl. Ik ben enthousiast om mijn kennis te gebruiken voor bestetester.nl! Naast schrijven ben ik in mijn vrije tijd hobbychef voor mijn vriendin en groot fanaat voor de nieuwste tech snufjes. Neem een kijkje in mijn artikelen voor onpartijdige beoordelingen en waardevolle aanraders.

    Bekijk Berichten https://www.linkedin.com/in/frederik-de-rooij-750391275/
Vorige test

Streaming hoppen wordt meer en meer een trend

Volgende test

Wat zegt je sterrenbeeld over jou?