Wat geef jij dit jaar als kerstcadeau?

Last update: april 2024

Wat geef jij dit jaar als kerstcadeau?

Heb je de eerste pepernoten dit jaar alweer in het schap zien liggen? Je ziet al een aantal jaren dat supermarkten steeds vroeger pepernoten verkopen. Dit is natuurlijk een kwestie van vraag en aanbod. Blijkbaar zijn de pepernoten erg geliefd onder de Nederlanders en kunnen we niet wachten tot 5 december. Maar voordat je het weet naderen we het einde van het jaar. Dit gaat gepaard met de feestmaand van het jaar: december. Niet alleen Sinterklaas, maar ook Kerst wordt gevierd in december. Wij hebben in dit artikel alle leukste weetjes rondom Kerst op een rijtje gezet. Heb jij ook behoefte voor inspiratie wat betreft een kerstcadeau man? Lees dan verder!


Table of Contents

Kerstcadeau

Het is altijd lastig om een cadeau voor hem te bedenken. Op de één of andere reden is het soms makkelijker om een cadeau voor een vrouw te bedenken. Toch zal het je verbazen hoeveel leuke cadeau ideeën er zijn, waar jij waarschijnlijk zelf nog niet aan gedacht hebt. Een traditioneel mannen cadeau is natuurlijk altijd goed. Denk hierbij aan een paar sokken, een lekkere parfum of aftershave. Maar waarom zouden we hem niet eens verassen met een origineler cadeau? Met bijvoorbeeld een origineel gadget zit je altijd goed. Bovendien is je cadeau uniek en bijzonder. Een origineel gadget hoeft niet altijd prijzig te zijn, want je kunt gadgets aanschaffen voor elke prijs. Want hoe vet is bijvoorbeeld een opvouwbare LED-Boeklamp? Dit staat ook nog eens heel leuk in je interieur. Of is je partner, zoon, vader of vriend altijd zijn sleutel kwijt? Denk dan aan bijvoorbeeld een smart bluetooth Keyfinder. Hierdoor zijn verloren voorwerpen makkelijk terug te vinden. Maar hoe kun je je verloren voorwerp dan terugvinden? Nou, als je dicht in de buurt bent gaat het lampje van de Keyfinder knipperen en biepen. Zo heb je snel bijvoorbeeld je sleutels terug gevonden! Zo’n origineel cadeau is niet alleen leuk en origineel, maar ook nog eens ontzettend praktisch.

Weetjes

Wist je dat in sommige landen het kerstfeest wordt verplaatst als het feest op een zondag valt? Als bijvoorbeeld de Tweede Kerstdag op een zondag valt, dan wordt het op een andere dag gevierd. Dit gebeurd bij veel voormalige Britse koloniën. Daarnaast neemt de belangrijkste kerstmis een avond vóór kerst plaats. Dit kent zijn oorsprong bij het jodendom. Het jodendom begon namelijk met de sabbat als de zon onderging en niet als de zon opkwam. Vandaar dat in de traditie van kerst ook de dag begint met de nacht. Wist je dat de oorsprong van Kerst in Rome en Jerusalem ligt? Kerst werd op zowel 25 december als 6 januari gevierd. In Rome vierden ze Kerst de 25ste van december. Daarentegen vierden ze Kerst in Jerusalem aan het begin van het jaar, namelijk 6 januari. Dus de oorspronkelijke data komt niet overeen met de huidige data: 25 en 26 december. Het familiefeest is ontstaan in de vierde eeuw na Christus. Maar wist je dat Joden geen Kerstmis vieren? Dit komt omdat Joden een andere kalender volgen dan Christenen. Joden volgen het lichtfeest volgens de maankalender, waardoor de datum elk jaar verandert. Leuk om te weten hè!

Auteur

  • Mijn naam is Frederik, al sinds ik mij kan herinneren heb ik een passie voor schrijven. Tijdens mijn tijd voor Moeders.nu heb ik veel kunnen leren over onder andere koken, wonen, gezondheid en huishouden. En dat kan ik goed gebruiken voor mijn teksten en onderzoek voor bestetester.nl. Ik ben enthousiast om mijn kennis te gebruiken voor bestetester.nl! Naast schrijven ben ik in mijn vrije tijd hobbychef voor mijn vriendin en groot fanaat voor de nieuwste tech snufjes. Neem een kijkje in mijn artikelen voor onpartijdige beoordelingen en waardevolle aanraders.

Vorige test

6 manieren om vanuit huis geld te verdienen 

Volgende test

5 redenen waarom een fotoboek maken zo leuk is