5 redenen waarom een fotoboek maken zo leuk is

Last update: mei 2024

5 redenen waarom een fotoboek maken zo leuk is

Pak jij weleens het fotoboek erbij om even weer jouw geschiedenis in te duiken? Wij vertellen je in deze blog waarom iedereen een fotoboek zou moeten maken, en wat daar zo leuk aan is. 

Het intrigeert ons allemaal: ‘het bladeren door een fotoboek’. Of het nu je eigen fotoboek is of het gaat om een fotoboek van je grootouders. Het blijft toch een heerlijk gevoel om even terug te kijken. Maar het maken van een fotoboek voelt voor de meeste mensen toch als een klusje. Dit terwijl het juist een heerlijke besteding van je tijd is. En daarnaast hoeft het je helemaal geen extra tijd te kosten. 

1.    Herinneringen ophalen 

Een fotoboek zorgt er hoe dan ook voor dat je weer herinneringen ophaalt. Misschien is de vakantie pas net geweest en zit alles nog vers in het geheugen. Dat is natuurlijk het beste, want dan kan je de mooiste teksten bij iedere foto verzinnen. Maar ook wanneer jij een fotoboek pas na een jaar maakt kan het ontzettend leuk zijn. Samen met je partner opnieuw door de foto’s en bedenken waar welke gebeurtenis plaatsvond en daar de juiste woorden bij proberen te zoeken. 

Wil jij online de beste fotoboeken maken? Klik dan op de link en je leert hoe je de beste fotoboeken zelf kan maken.  

2.    Even tijd voor jezelf

Je hoeft natuurlijk echt niet samen met je partner een fotoboek te maken. Na een lange dag op het werk kan het juist heel lekker zijn om even helemaal de tijd voor jezelf te hebben. Duik achter de laptop of je computer en ga lekker bezig. Zo zorgt het ook voor een beetje rust in je hoofd in plaats van achter de computer te zitten of op de bank te ploffen en tv te gaan kijken. Een zinvolle besteding dus. 

3.    Creativiteit de vrije loop 

Een fotoboek kan heel makkelijk en simpel zijn. Je hebt een boek nodig waar je foto’s in kan opplakken, dit kan zelfs zonder tekst. Maar wil je het mooi aanpakken dan zorg je voor stiften, pennen en stickers. Hierna kan je jouw creativiteit de vrije loop laten. Zo maak je een fotoboek dat ook echt bij je past. Online kan je dit ook doen door voor alternatieven te kiezen. Zorg voor cliparts, en vrolijke sjablonen waarmee je aan het werk kan gaan. 

4.    Lekker winters klusje 

Het maken van fotoboeken wordt vaak gedaan aan het einde van het jaar. Zo ben je in de zomer er heerlijk op uit geweest en is de winter de tijd om lekker warmpjes binnen te zitten. Dus zorg ervoor dat je heerlijk een kopje thee voor jezelf zet of warme chocolademelk natuurlijk. Nu is het tijd om te beginnen met het maken van jouw einde jaar fotoboek. 

5.    Jouw ultieme fotogalerij 

Ben je super trots op alle foto’s die je hebt gemaakt met je camera het afgelopen jaar? Dan kan een fotoboek de kers op de taart worden. Het fotoboek wordt jouw ultieme galerij van wat er het afgelopen jaar allemaal gebeurd is. Zo kan je aan alle vrienden en familie laten zien wat een geweldige foto’s jij kan maken.

Een fotoboek maak je natuurlijk ook om later aan je kinderen te laten zien. Begin daarom al vroeg met een fotoboek en hou ze ieder jaar opnieuw bij.  

Auteur

  • Ik ben Jan Willem Beumer en schrijf artikelen met jarenlange ervaring in de elektronicasector. Daarnaast ben ik een liefhebber van koken voor mijn gezin en alles wat te maken heeft met wonen. Als auteur bij https://bestetester.nl deel ik mijn ervaring en passie met veel enthousiasme.

Vorige test

Wat geef jij dit jaar als kerstcadeau?

Volgende test

4 Bestemmingen om het Romeinse Rijk in Kroatië te herleven