Wat kan jouw smartphone niet dat jij wel kan?

Last update: april 2024

Wat kan jouw smartphone niet dat jij wel kan?

Er zijn heel veel dingen die een smartphone wel kan, en jij niet. Met een druk op de knop, of zelfs door een spraakcommando, vertellen wat voor weer het vandaag wordt. Vrienden of familie bellen. Tot op de centimeter nauwkeurig bijhouden waar je bent. Je de weg vertellen naar een onbekende bestemming, of je gemakkelijk die ene foto die je zoekt laten vinden. Je vertellen wanneer je volgende afspraak is, en hoe laat de zon die dag onder zal gaan. Je binnen een seconde vertellen of er breaking news is, en over hoeveel minuten het zal gaan regenen. Zelfs je banksaldo tonen of geld overschrijven naar iemand die nog iets van je tegoed heeft kan je smartphone razendsnel. Maar er zijn ook heel wat dingen die jij wel kan, en je smartphone niet. En dat lijken we soms wel eens te vergeten…

Hij is geen onderdeel van jou

Als je eens op straat om je heen kijkt, zou je bijna kunnen gaan denken dat er tegenwoordig smartphones uit de handen van mensen groeien. Let er maar eens op: je zal zien dat er in menig hand eentje zit. Het apparaat speelt zo’n grote rol in ons leven, dat we hem het liefst altijd onder handbereik hebben. Is het niet in onze hand zelf, dan is het wel op een plek waar we er gemakkelijk en snel bij kunnen. In onze broekzak, bijvoorbeeld.

Ook al speelt de telefoon een grote rol in jouw leven, hij is geen onderdeel van jou. Dat merk je vooral aan zijn kwetsbaarheid. Waar de mens van nature best tegen een stootje kan, en waar eventuele krassen zich vanzelf weer herstellen, is dat bij de smartphone anders. Houd je hem in je hand en struikel je, dan is de kans groot dat je er zelf ongeschonden vanaf komt. Onze lijven zijn erop gebouwd om niet bij ieder ongelukje compleet uit elkaar te vallen. Voor telefoons, voorzien van een glazen plaatje en het liefst zo dun en strak mogelijk vormgegeven, ligt dat anders. Zij vallen een stuk makkelijker in heel veel stukjes uit elkaar, en krassen lossen zichzelf ook al niet op.

Hoe bescherm je hem?

Het is dus zaak je kostbare smartphone goed te beschermen tegen alle dingen waar hij niet tegen kan. Bij smartphonehoesjes.nl zie je op welke manieren dat kan. Met een telefoonhouder fiets voorkom je bijvoorbeeld dat je je telefoon uit je handen laat vallen als je aan het fietsen bent. Je telefoon vasthouden terwijl je aan het fietsen bent is bovendien verboden, dus zo’n handige houder is sowieso een goed idee als je op de fiets je telefoon wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor navigatie of dringende gesprekken. Ook goede hoesjes kunnen ervoor zorgen dat je smartphone een stuk langer meegaat. Zie hier wat er op dat gebied allemaal mogelijk is. Kijk vooral goed naar hoesjes die je telefoon extra goed tegen vallen of vocht kunnen beschermen, zeker als je vaak met je telefoon in je hand loopt en hem ook tijdens een regenbuitje regelmatig gebruikt.

Auteur

  • Ik ben Jan Willem Beumer en schrijf artikelen met jarenlange ervaring in de elektronicasector. Daarnaast ben ik een liefhebber van koken voor mijn gezin en alles wat te maken heeft met wonen. Als auteur bij https://bestetester.nl deel ik mijn ervaring en passie met veel enthousiasme.

Vorige test

Dit zijn de voor- en nadelen van een sim only-abonnement

Volgende test

Deze top 10 huishoudelijke apparaten verbruiken de meeste stroom