Welke kinder smartwatch is het beste? We geven onze mening

Met kindersmartwatches kun je verbonden blijven met jouw kinderen. Zonder dat je ze een mobiele telefoon hoeft te geven voordat ze er klaar voor zijn. Maar er zijn veel opties. Voor ouders die niet kunnen kiezen uit de hoeveelheid smartwatches hebben we goed nieuws.

We hebben de kindersmartwatches getest om de beste smartwatches voor kinderen te vinden die jouw tijd en geld echt waard zijn. We hebben de belangrijkste functies getest om er absoluut zeker van te zijn dat ze werken: van GPS-tracking tot spraakoproepen en schermvergrendeling. De DEPLAY KidsWatch kwam als beste uit de test.

Beste kindersmartwatch: DEPLAY KidsWatch

beste kinder smartwatch

De DEPLAY KidsWatch is door ons verkozen tot beste kindersmartwatch vanwege de prijs/kwaliteitsverhouding. Vergelijkbaar met de Apple Watch in kwaliteit, maar veel goedkoper. Je krijgt dan ook een zeer goede kindersmartwatch voor een zeer betaalbare prijs. Zoals gezegd is het vergelijkbaar met de Apple Watch. Dit geldt ook voor de functies.

Er is onder meer een hartslagmeter, thermometer, SOS functie en noem maar op. Natuurlijk kun je met deze smartwatch ook (video)bellen.

Daarnaast is er een GPS-functie. Dit is altijd handig als je wilt weten waar je kind uithangt. Het apparaat is geschikt voor IOS en Android. De watch is natuurlijk oplaadbaar en een oplaadbeurt garandeert zo’n 25 uur aan batterijduur. Verder krijg je een simkaart cadeau van € 5, zodat ermee gebeld kan worden.

De apps op de watch kun je vergelijken met die van jouw telefoon. Van Whatsapp tot lesrooster, je kunt het zo gek niet bedenken. Het heeft een zeer handig touchscreen, waarbij het scrollen een plezier is.

Met het instellen van de GPS kun je ook een veilige zone instellen, de SOS functie zorgt ook voor extra veiligheid. Jouw kind kan je daarmee onmiddellijk alarmeren.

Er zit verder nog een rekenspel op en een functie waarmee je (spraak)berichten en foto’s kunt versturen. Het andere thema van deze kindersmartwatch is gezondheid. Je kunt er alles op aflezen, tot het aantal stappen toe.

Handig om te weten: DEPLAY heeft een officiële eigen DEPLAY Watch app – deze is te vinden in de Apple App Store en Google Play Store.

Pros:

 • Alle functionaliteiten
 • Betaalbare prijs
 • Gemakkelijk voor kinderen

Cons:

 • Met intensief gebruik van GPS is de batterijduur korter

Runner up Apple Watch SE

Waarom we ervan houden: De AppleWatch SE is dezelfde smartwatch die volwassenen kunnen gebruiken, dus hij heeft dezelfde functionaliteit en hetzelfde gemak als alle Apple-producten.

Maar let op: omdat het voor volwassenen is gemaakt, is het voor jongere kinderen niet zo intuïtief of eenvoudig te gebruiken. Bovendien kost de versie met mobiele connectiviteit aanzienlijk meer dan de versie die is gemaakt om met telefoons te synchroniseren.

Houd er rekening mee dat de goedkopere versies van de SE (vanaf € 249) alleen verbinding kunnen maken via Wi-Fi. Of wanneer deze is gekoppeld aan een telefoon in de buurt. De modellen met hun eigen mobiele connectiviteit kosten ongeveer € 70 meer.

Om een SE met mobiel te verbinden voor een kind zonder telefoon, gebruik je Family Sharing. Hierdoor krijg je ouderlijk toezicht over de apps die ze downloaden en kun je contacten met ze delen.

Pros:

 • Uitstekende waarde als smartwatch op instapniveau
 • Indrukwekkende batterijduur

Cons:

 • Ontbreken van geavanceerde gezondheidssensoren
 • Prijzig

Garmin Vivofit jr.3

We vinden het leuk dat je de “klusjes” kunt doen op deze smartwatch. Door klusjes te voltooien verdienen kinderen virtuele munten (ouders bepalen hoeveel). De ouders kunnen kiezen hoe de kinderen deze kunnen inwisselen. Er zijn veel vooraf ingestelde opties zoals ‘gaan zwemmen’ of ‘uit eten gaan’.

Kinderen worden ook beloond als ze actief zijn. 60 minuten dagelijkse activiteit ontgrendelt ‘avontuur’ – een leerzaam maar leuk reisverhaal. Hierin kunnen de kinderen het verslavende tap-challenge-spel en quizzen spelen.

In tegenstelling tot andere horloges is de batterij niet oplaadbaar. Maar wordt het gevoed door een CR2025-batterij, die een jaar meegaat. Hierdoor hoeven kinderen hem niet op te laden. De fitnesstracker is ook geschikt voor zwemmen, dus het is echt niet nodig om hem af te doen. De Vivofit jr.3 presteert op alle fronten en voelt aan als een gepolijst product.

Aan de buitenkant is de Garmin Vivofit Jr. 3 precies wat veel kinderen (en ouders) willen in een smartwatch. Het heeft het uiterlijk, de grootte en een goede prijs. Maar het nauwelijks meer functies dan veel niet-aangesloten digitale horloges.

Pros:

 • Stimuleert fysieke activiteiten
 • Mooi uiterlijk

Cons:

 • Batterij gaat maar 1 jaar mee
 • Niet veel functionaliteiten

TickTalk 4

De TickTalk 4 zit boordevol functies die het tot een favoriet van ouders en kinderen maken. Dit horloge maakt verbinding met de mobiele netwerken van AT&T of T-Mobile, zodat kinderen kunnen bellen, video-oproepen en sms’en.

Het horloge wordt verder geleverd met twee camera’s, kan muziek streamen via iHeartRadio Family Access. Daarnaast heeft het een rand rond het horloge die het beschermt tegen vallen en stoten.

Kinderen hebben geen toegang tot sociale media of internet op de TickTalk 4. Ouders kunnen hun kinderen in realtime volgen met behulp van de app voor ouderlijk toezicht. Van goedgekeurde contacten en apps tot het maken van aangepaste sms-reacties. Ouders hebben toegang tot meer dan 20 verschillende functies in de app voor ouderlijk toezicht.

Specificaties:

 • Doelleeftijd: 5-12
 • Levensduur batterij: 60 uur

Pros:

 • Maakt spraakoproepen, video-oproepen en sms-berichten mogelijk
 • Gratis iHeartRadio Family-abonnement

Cons:

 • Het horloge heeft een omvangrijk ontwerp
 • Horlogebanden zijn verkrijgbaar in een beperkt aantal kleuren

Auteur

 • Mijn naam is Frederik, al sinds ik mij kan herinneren heb ik een passie voor schrijven. Tijdens mijn tijd voor Moeders.nu heb ik veel kunnen leren over onder andere koken, wonen, gezondheid en huishouden. En dat kan ik goed gebruiken voor mijn teksten en onderzoek voor bestetester.nl. Ik ben enthousiast om mijn kennis te gebruiken voor bestetester.nl! Naast schrijven ben ik in mijn vrije tijd hobbychef voor mijn vriendin en groot fanaat voor de nieuwste tech snufjes. Neem een kijkje in mijn artikelen voor onpartijdige beoordelingen en waardevolle aanraders.

Vorige test

4 Kenmerken van de beste inductiekookplaat

Volgende test

De juiste (tweedehands) koelkast kiezen: een informatieve gids