Welke printers zijn er?

Last update: mei 2024

Welke printers zijn er?

Overal kom je wel printers tegen. De een is groter dan de ander. Printers worden over het algemeen erg veel gebruikt. Hierbij kun je denken aan scholen die verschillende opdrachten voor hun leerlingen uitprinten, waaronder bijvoorbeeld toetsen. Maar wat is nu een printer? En zijn er verschillende varianten?

Weet jij wat een printer is?

Een printer zorgt ervoor dat opdrachten uitgevoerd worden. Deze opdrachten worden bijvoorbeeld gestuurd door een mobiele telefoon, computer of scanner. Wanneer de printer de opdracht binnen krijgt zal hij deze afrukken. Dit kan bijvoorbeeld een afbeelding of een tekst inhouden. In de meeste gevallen worden de opdrachten die verstuurd worden afgedrukt op papier.

Printer met speciaal spuitmondje

Een van de printers waar je gebruik van kunt maken is de inkjetprinter. Deze printer maakt gebruik van inkt cartridge. Via speciale spuitmondjes wordt de inkt op het papier aangebracht. Tijdens het printen kan er gebruik worden gemaakt van verschillende kleuren. De printer zelf is bij aanschaf redelijk goedkoop. Toch zijn de kosten voor inkt cartridges aan de hogere kant. Hierdoor kunnen de kosten dus wat hoger oplopen.

Printer die gebruik maakt van laserstralen

Naast de inkjetprinter heb je ook de laserprinter. Ze werken op basis van soorten poeders. In de toners zijn de verschillende poeders getopt. Wanneer je iets wilt uitprinten uit de laserprinter, wordt er ook gebruik gemaakt van lasers en spiegels. De kleuren die uiteindelijk op papier komen, springen er dus goed uit. Bij het printen worden de poeders op een drukrol aangebracht, waarna hij door middel van lasers en spiegels mooi op het papier wordt gerold. De drukrol wordt warm, waardoor de poeder blijft plakken op het papier. De aanschaf van de printers is wat prijzig. Toch zijn deze printers uiteindelijk goedkoper in gebruik dan de inkjetprinters. Ook zijn deze printers erg snel. De reden hiervan is omdat ze maar een keer opgewarmd hoeven te worden.

De alles-in-een printer

De alles-in-een printer, oftewel de all-in-one printer beschikt over veel functionaliteiten. Hierbij kun je denken aan het normale printen, maar ook scannen en kopiëren. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kunnen afbeeldingen en teksten op verschillende manieren afgedrukt worden. Bij een all-in-one printer kun je de keuze tussen de verschillende manieren van afdrukken maken. Ze zijn namelijk in beide varianten te verkrijgen. Het is maar net wat jij fijner vindt.

Kantoorprinters

Een plek waar printers dag in dag uit veel gebruikt worden zijn op kantoren. Hier gebruiken ze de printer voor verschillende documenten. Hoewel het makkelijk lijkt om een printer aan te schaffen, is het belangrijk hier goed over na te denken. Vooral als het gaat om een printer die dagelijks erg veel gebruikt gaat worden. Doe goed onderzoek en kies de juiste. Dan zal iedereen op kantoor uiteindelijk blij zijn.

Wifi printer

Tegenwoordig doen we steeds meer online. De technologieën worden steeds beter. Hierdoor hebben we tegenwoordig ook een printer die werkt op wifi. De printer heeft een eigen wifi-netwerk. Hieraan kun je bijvoorbeeld je computer draadloos koppelen en kun je de gewenste bestanden uitprinten.

Auteur

  • Ik ben Jan Willem Beumer en schrijf artikelen met jarenlange ervaring in de elektronicasector. Daarnaast ben ik een liefhebber van koken voor mijn gezin en alles wat te maken heeft met wonen. Als auteur bij https://bestetester.nl deel ik mijn ervaring en passie met veel enthousiasme.

Vorige test

Kies je gasbarbecue verstandig met deze 3 tips

Volgende test

Last van verveling? Ga dan gamen! + nog 3 andere tips om verveling tegen te gaan