Beste Autostoel 2023 uit de Test – Veilige stoeltjes voor kinderen

best geteste autostoel 2023 uit de Test

Als je een kind krijgt wordt deze aan vele gevaren blootgesteld. Je wilt dan ook ieder risico inperken dat er iets met je koter kan gebeuren. Hem meenemen in de auto is zo’n gevaar. Mocht er onverhoopt wat gebeuren dan wil je de beste veiligheid, met het beste autostoel, bieden die binnen je mogelijkheden ligt. Ook is het wel zo fijn als je kindje lekker comfortabel zit wanneer je aan het rijden bent. Dit maakt de reis voor hem een stuk prettiger maar ook voor jou. Maar waar moet je op letten als je een veilig autostoeltje aan wilt schaffen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. 

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Maxi-Cosi Pebble Plus, Maxi-Cosi, Jade + 3wayFix onderstel, Britax Römer, Cybex de beste autostoeltjes zijn die nu verkrijgbaar zijn in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Maxi-Cosi Pebble Plus, Maxi-Cosi, Jade + 3wayFix onderstel, Britax Römer, Cybex is de Cybex Aton 5. Kijk onderstaand voor de overige autostoel testresultaten.

Beste Autostoeltjes aanraders van 2023

Zie hier onze selectie van de beste autostoeltjes en ook de best geteste en Beste Koop Autostoel uit de consumentenbond Autostoeltjes test. 

Beste koop: Cybex Aton 5

De Cybex Aton 5 is door de Consumentenbond bekroond als beste koop. Geheel terecht als je het ons vraagt. Er is weinig kans dat je hem verkeerd bevestigd in de auto. En dat is toch wel een geruststelling! Als een autostoeltje namelijk niet goed wordt bevestigd is hij alsnog niet veilig. Het comfort voor je kindje is uitstekend. Er is ondersteuning voor zijn beentjes en hij heeft voldoende ruimte. Bovendien kun je de bekleding gewoon in de wasmachine mikken. Wel zo prettig dus, zeker voor ongelukjes. Bovenal is dit babystoeltje zeer veilig!

Ook bij een frontale en zijwaartse botsing is je kindje uitstekende beschermd. Daarnaast is er veel ruimte voor je kindje om te zitten voor optimaal comfort. Het vastzetten gaat super eenvoudig en snel. Er is voldoende ondersteuning voor de beentjes van je koter.

Pros
 • Het is een comfortabel zitje voor je kind. Daarnaast beschermt hij uitstekend bij alle soorten ongelukken. Je bent dus altijd goed voorbereid.
Cons
 • Je kind kan maar beperkt naar buiten kijken.

Best Getest: Maxi-Cosi Pebble Plus, Maxi-Cosi
Jade + 3wayFix onderstel, Britax Römer, Cybex

Voor de beste babystoeltjes met gordel kwam Consumentbonden uit op de Maxi-Cosi Pebble Plus. Als babyautostoeltje met isofix bevestiging is de Maxi-Cosi Jade + 3wayFix als beste uit de resultaten gekomen met een 8.3. Voor de rest is het duidelijk dat als het om kinderautostoeltjes en peuterautostoeltjes gaat het afwissellend de verschillende maten van Britax Römer en Cybex betrof. Als je een van deze drie merken kiest kan het eigenlijk niet meer mis gaan. De Cybex stoeltjes zijn de helft goedkoper, en de verschillende modellen komen soms nog beter uit de test dan Britax Römer. 

Pros
 • Er is voldoende keuze uit goed beoordeelde autostoeltjes door de Consumtenbond. Je kiest dus zelf welke het meest geschikt is voor jou.
Cons
 • Het is lastig om het perfecte stoeltje te vinden. Stel dus eerst je prioriteiten vast.

Cybex Cloud Z i-Size

Dit is een perfect babystoeltje om veilig onderweg te kunnen. Je wil er natuurlijk ten alle tijden voor zorgen dat jouw kind zich veilig waant in jouw auto. Ook voor je eigen gemoedtoestand is het beter om te weten dat je een kinderstoeltje hebt die de perfecte ondersteuning biedt voor jouw kind. Zo is deze gezien van zeer goede bescherming tegen frontale botsingen. Het stoeltje staat daarnaast heel stabiel in de auto. Doordat hij enorm gebruiksvriendelijk is, is de kans op het verkeerd gebruiken van de stoel maar klein. De handleiding is gemakkelijk te volgen en hierdoor kan iedereen er mee uit de voeten. 

Misschien vind jij het ook wel belangrijk dat jouw kind comfortabel in het zitje zit. De kinderstoel biedt een heerlijke ondersteuning voor de beentjes. De Cybex Cloud Z i-Size is zo gemaakt dat het kind nog goed naar buiten kan kijken. Daarnaast is er veel ruimte voor het kind om zich te bewegen. Wat ook fijn is dat de stoelhoes in de wasmachine kan. Een minpunt is toch wel het zware stoeltje. 

Pros
 • Hij is veilig. Biedt genoeg comfort voor het kind. Het kind kan zich nog prettig bewegen. Stoelhoes kan in de wasmachine
Cons
 • Moeilijk te verwijderen hoes. Het stoeltje is vrij zwaar.

Maxi Cosi Pearl

De Maxi Cosi Pearl heeft een super leuke en hippe kleur. Mooi rood is niet lelijk. Mocht het toch niet helemaal je ding zijn dan heb je ruimte keuze uit allerlei andere kleurtjes. Hij is lekker comfortabel voor je kindje dus ook geschikt voor langere autoritten. Hij beschikt over een verstelbare hoofd- en rugsteun zodat je hem helemaal op je kindje aanpast. Het autostoeltje groeit mee met je kind. Je hoeft dus niet om de haverklap een nieuwe te kopen. Dit maakt hem geschikt tot een jaar of 4. Het is dus een uitstekende investering waar je lang plezier van zult hebben. En het allerbelangrijkste: je kindje zit helemaal veilig! Houd er wel rekening mee dat hij niet in beide rijrichtingen te monteren is. Het vastzetten van de stoel zelf en van je kindje is super snel gebeurd.

Pros
 • Heeft een aantrekkelijke en fraaie vormgeving. Hij staat dus leuk in je auto en het wordt voor je kind aantrekkelijker om erin te zitten.
Cons
 • De rijrichting is niet aan te passen terwijl het volgens de nieuwe richtlijnen aan te raden is je kindje zo veel mogelijk achterwaards te vervoeren.

Joie I-Gemm 

Wanneer jij gelijk veilig op pad wil na de geboorte van jouw kleintje is dit een uitstekend stoeltje om mee onderweg te gaan. Zo is de Joie I-Gemm gemaakt voor kinderen tot aan 13 kilo. Hij is vooral geschikt voor baby’s, maar heeft uitneembare delen zodat je kind erin kan doorgroeien. Het stoeltje is voorzien van handige opties die de kinderstoel veiliger maken. Zo heeft hij een Tri-Protect hoofdsteun. Hierdoor beweegt het hoofdje bij een ongeluk niet te veel heen en weer. Dit verkleint de kans op nekwervel beschadigingen. Ook zit er memory foam in voor de allerbeste beveiliging. 

Doormiddel van de Isofix base kan je het kinderstoeltje met het grootste gemak in en uit het voertuig tillen. Zo hoef je niet moeilijk te doen met gordels of andere bevestigingen. Je kan er echter ook voor kiezen om wel gebruik te maken van gordels. Dit is alleen wel een minpunt want de bevestiging hiervan is niet heel gemakkelijk. Hiervoor heb je wel een gebruiksaanwijzing nodig. 

Pros
 • Het is een zeer veilig stoeltje met een goede prijs-kwaliteitverhouding
Cons
 • Bevestiging met gordel vergt wat ervaring

Maxi-Cosi Pebble Pro 

Wil jij toch liever gaan voor een oud en vertrouwde stoel van Maxi-Cosi dan doe jij er goed aan om te kiezen voor de Maxi-Cosi Pebble Pro. Dit stoeltje is geschikt voor kinderen tot 75 cm. Het zitje zelf weegt zo’n 4,5 kilo dus is redelijk goed te dragen in je eentje. Daarnaast is hij gemaakt voor veiligheid. Precies zoals jij gewend bent van de Maxi-Cosi modellen is ook deze gemaakt voor het grootste gemak. Je wil niet in de weer met allerlei verschillende systemen die je iedere keer opnieuw moet uitzoeken. Ze zorgen ervoor dat jij gewoon uit de voeten kan met de materialen die je erbij krijgt. 

Doordat de gebruiksaanwijzingen enorm gemakkelijk op te volgen zijn kan je het bijna niet verkeerd doen. Het kind krijgt een goede ondersteuning op de benen en zit heerlijk in een fijne zit positie. Het stoeltje neemt weinig ruimte in, maar het kind heeft daarentegen juist veel ruimte in het stoeltje. Mocht de stoelhoes vies zijn geworden door een ongelukje onderweg, geen paniek. Deze kan gewoon gemakkelijk in de wasmachine. 

Pros
 • Een veilig en zeer betaalbare stoel. Hij biedt een goed comfort.
Cons
 • Hij biedt helaas niet veel uitzicht voor het kind.

Maxi-Cosi Titan Plus Autostoeltje – Authentic Black

Dit is de Maxi-Cosi Titan Plus Autostoeltje – Authentic Black. Een autostoeltje waarin het vooral het belangrijk is dat jouw kind lekker kan zitten. En naast lekker staat natuurlijk ook veiligheid hoog in het vaandel bij Maxi-Cosi. Ook prettig idee: dit autostoeltje heeft op bepaalde plekken extra vulmateriaal. Hierdoor is het een extra comfortabel autostoeltje. Je kunt dit autostoeltje gewoon bevestigen op het ISOFIX-bevestigingssysteem. Hierdoor hoef je dus niet nog een extra onderdeel aan te schaffen. Wat weer duurzaam is. Bewaar het exemplaar voor newborns eventueel voor een tweede en je hoeft enkel en alleen nog maar een nieuw ISOFIX-onderdeel te halen. Zo kun je duurzaam omgaan met je spullen en dat is leuk voor de nieuwe generatie die op deze aarde moet leven straks! Dit autostoeltje is daarnaast voorzien van een 5-puntsgordel. Hierdoor kan je jouw kind goed bevestigen en zit jouw kind veilig en stabiel in de auto. 

Wil je meer weten over dit autostoeltje? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Zeer comfortabel voor het kind

Cons
 • Schouderriempjes lijken wat kort 

Maxi-Cosi AxissFix i-Size Autostoeltje

De grootste irritatie van nieuwe ouders is dat veel autostoeltjes niet mee konden bewegen. Je moest dan je newborn in het autostoeltje tillen. Maar daarbij kun je niet overal goed bij. Dat is verleden tijd met de Maxi-Cosi AxissFix i-Size Autostoeltje. Deze kan namelijk 360 graden draaien. Hierdoor kun je dus makkelijk het stoeltje eerst draaien richting de deur. Om zo veilig en zonder al te veel gedoe je baby veilig in het autostoeltje te krijgen. Ook biedt dit autostoeltje een betere achterwaartse positie, waardoor het hoofd en het nekje nog beter is beschermd. Veiligheid staat tenslotte bovenaan! Je wil er namelijk niet aan denken, maar een veilig autostoeltje betaalt zich altijd terug wanneer je in een vervelende botsing terecht komt met de auto. Dit wil je dus ten allen tijden voorkomen, en als het gebeurt wil je dat jouw kind zo veilig mogelijk zit. Met dit autostoeltje kun je daar zeker op rekenen. 

Wil je meer weten over dit autostoeltje? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Handig in gebruik

Cons
 • Hoog in prijs 

Novi Baby® – Autostoel

Niet alle autostoeltjes kun je heel lang gebruiken. Maar de Novi Baby® – Autostoel kan dat wel! Je kan namelijk dit autostoeltje gebruiken vanaf de geboorte tot aan 36 kilo. Dat komt vaak neer op een kind van ongeveer 8 jaar. Dit komt omdat je de rugleuning van het stoeltje in 4 verschillende posities kunt verstellen. Hierdoor kun je het stoeltje aanpassen op de groei van jouw kindje. En dat scheelt vaak ook een hoop geld in de portemonnee. Omdat je dus niet elke paar maanden weer een nieuw stoeltje moet aanschaffen. Daarnaast kun je dit autostoeltje ook nog gelange tijd gebruiken als zitverkleiner, totdat jouw kind lang genoeg is om gewoon veilig in de auto te zitten. Uiteraard kun je ook dit autostoeltje in tegengestelde richting neerzetten. Bewezen is, is dat dit het meest veilige manier is om jouw baby te vervoeren. 

Wil je meer weten over dit autostoeltje? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Mooie prijs/kwaliteits-verhouding 

Cons
 • Niet altijd even handig in gebruik 

Chicco Oasys

De Chicco Oasys oogt niet alleen heel comfortabel maar is ook daadwerkelijk comfortabel. Je wilt voorkomen dat je kindje niet lekker zit tijdens het rijden want dan moet jij het ook ontgelden. Je stelt hem heel eenvoudig in zoals jij dat wenst. Bovendien is hij geschikt voor een leeftijd van 1 tot ongeveer 4 jaar. Hij gaat dus zeker een tijdje mee. De installatie van het stoeltje gaat makkelijk en de verstelbare delen zijn oranje gekleurd zodat je ze goed kunt vinden. Uit diverse veiligheidstesten is bovendien gebleken dat je een uitstekende keuze maakt met deze Chicco. En dat is toch waar het uiteindelijk om draait bij een autostoeltje. Kortom, deze kanjer doet wat je van een autostoeltje mag verwachten!

Pros
 • Hij heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is en duurzame keuze waar je jarenlang plezier van zult hebben.
Cons
 • Het stoeltje is behoorlijk zwaar dus het is even worstelen als je hem in de auto moet zetten.

Maxi Cosi Rodifix Air Protect

Er is 1 ding zeker als je voor de Maxi Cosi Rodifix Air Protect gaat. Je kind zal het namelijk geen straf vinden om in deze mooie en stoere stoel te zitten. Door zijn vormgeving wordt het risico op hoofdletsel bij een aanrijding met maar liefst 20 % verlaagd. Bovendien is deze autostoel niet alleen geschikt voor kleine kinderen. Je kunt hem gebruiken in een leeftijd van 3,5 t/m zo’n 12 jaar. Ideaal dus want je doet een investering voor langere tijd. Daarnaast is hij zeer makkelijk te bevestigen in je auto. Kind kan de was doen!

Pros
 • De score die hij krijgt na de test van de ANWB is ‘goed’. Geschikt voor veel leeftijden dus je hebt er op de lange termijn wat aan.
Cons
 • Hij had wat comfort betreft beter vormgegeven kunnen worden.

Titaniumbaby Vidar

Niet alleen voor je kind is de uitstraling van de autostoel belangrijk. Je wilt zelf ook geen truttig ding in je mooie bolide. Dit doet toch een beetje af aan de stoerheid ervan. Nou, dat is verleden tijd met de Titaniumbaby Vidar. Deze stoere autostoel zal zeker niet misstaan in je auto. Maar dat is uiteraard niet het belangrijkste. Hij is ook nog een super veilig. Je zet je kind dus met een gerust hart achterin neer. Door het materiaal is hij bovendien makkelijk schoon te maken. Je kind zal er trouwens heerlijk op zitten. Ook niet onbelangrijk.

Disney I-Max SP Frozen

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Dat moeten ze bij Disney gedacht hebben. Disney heeft namelijk een autostoel ontworpen waarmee het voor je kind leuk wordt om ritjes in de auto te maken. Deze stoel van Frozen zal de lievelingsstoel van je kindje worden. Geen drama’s meer als je weg moet dus. Liever een ander thema dan Frozen? Geen probleem. Hij is ook verkrijgbaar met Mickey Mouse en Mini Mouse. Het gaat om een meegroeistoel. Hij is geschikt voor kinderen tussen de 1 en 12 jaar oud. De hoofdsteun is verstelbaar en zorgt voor een ultiem comfort.

Recaro Optiafix – Indy Red

Wie kan er meer zeggen over de veiligheid in het verkeer dan de ANWB? Daarom is de RECARO Optiafix – Indy Red een groot favoriet van ons. Hij is namelijk als zeer veilig bevonden. Hij beschikt over een indicator waarmee je kunt zien of je hem juist hebt bevestigd in je auto. Daarnaast stel je hem in zoals voor je kindje prettig is. De stof waarvan het stoeltje is gemaakt is lekker zacht. Je koter zal er dus iedere keer weer naar uitkijken om erin te gaan zitten. Er is zelfs de mogelijkheid om hem in een ligstand te zetten zodat je kind onderweg kan slapen.

Recaro Monza Nova 2 Seatfix

Je bevestigt deze Recaro Monza Nova 2 Seatfix door middel van een driepuntsgordel. Heeft je kind geknoeid? Geen probleem. Je kunt de bekleding van de stoel namelijk gewoon uitwassen. De hoofdsteun is handmatig in te stellen en zorgt ervoor dat je kindje altijd comfortabel en veilig zit of ligt. Als kers op de taart bevat de autostoel ingebouwde speakertjes. Ideaal als je lang onderweg bent en je wilt bijvoorbeeld wat slaapliedjes opzetten. De stoel is eenvoudig te bevestigen in je auto. Wij zijn een grote fan van deze Recaro!

Shopgids: alles wat je moet weten over het beste autostoeltje

Hoe kun je op een autostoeltje besparen?

Je wilt het allerbeste voor je kindje. En daar spelen veel fabrikanten vaak handig op in. Je moet dan de hoofdprijs betalen om de veiligheid te kunnen waarborgen. Als je je gezond verstand gebruikt kom je echter een heel eind en hoef je niet al te diep in de buidel te tasten. Op welke manieren kun je nog meer geld besparen voor een autostoel? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Tweedehands
Misschien heb je wel een ouder kind en kan je jongste zijn spullen gebruiken als hij er toch te oud voor is geworden. Als dit niet het geval is kun je overwegen om een tweedehands autostoel aan te schaffen. Check wel even van te voren of hij naar behoren werkt.

Alle leeftijden
Je kunt natuurlijk voor een autostoel gaan die geschikt is voor een bepaalde leeftijd. Maar waarom zou je dit doen als je ook autostoelen hebt die geschikt zijn voor veel meer leeftijden? Dit bespaart je een hoop geld want je hoeft niet om de haverklap een nieuwe stoel te kopen. Ga dus voor een meegroeistoel.

Welke soorten autostoeltjes zijn er?

Een autostoeltje is een stoel voor in je auto waarin je je kind veilig kunt neerzetten. Het letsel bij een eventuele aanrijding wordt hierdoor beperkt. Daarnaast zal een autostoel erg comfortabel zijn voor je kindje. Kortom, een autostoel is onmisbaar. Maar welke soorten zijn er eigenlijk? En wat zijn de voor- en nadelen? Je leest het hier.

Babystoeltjes
Een babystoeltje is geschikt voor kinderen tot 1 a 1,5 jaar. Het babystoeltje plaats je in achterwaartse richting. Het kindje zit dus met zijn rug naar jou toe als je rijdt. Dit is de meest veilige manier om je kind te vervoeren. Houd dus zo lang mogelijk vol dat je kind achterwaarts vervoerd wordt.

Peuterstoeltjes
Dit type autostoel is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot zo’n 4 jaar. De meeste peuterstoeltjes worden bevestigt met de autogordel alhoewel het stoeltje met Isofix steeds meer in opkomst is.

Kinderstoel
Dan is er de kinderstoel. Deze is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar. Ideaal dus want dit type stoel kun je zeker een tijdje gebruiken. Je kunt dit type autostoel met een gordel of Isofix bevestigen.

Combinatie
Populaire autostoelen zijn de types die gecombineerd zijn. Een baby- en peuterstoel bijvoorbeeld. De combinatie voor peuter- en kinderstoel is ook mogelijk. Let hierbij wel op dat er soms consessies worden gedaan waardoor er tekortkomingen kunnen ontstaan.

Welk autostoeltje is de beste budget keuze?

We snappen heel goed dat je niet de hoofdprijs wilt betalen voor een autostoel. Gelukkig hoeft dit ook niet. Met de Nania Befix haal je de beste prijs-kwaliteitverhouding in huis. Deze Nania heeft een hip ontwerp en is heel eenvoudig te bevestigen. Bovendien gaat hij mee van de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Hij is goedgekeurd door de ANWB met maar liefst 4 sterren. Kortom, deze Nania bewijst dat een goede autostoel niet duur hoeft te zijn!

Wat zijn de populairste autostoel merken?

Maxi-Cosi
Maxi-Cosi heeft het vermogen zich in te leven in hun klanten. Hierdoor weten ze dat het super spannend is als er een kindje op komst is. Dit is een leuke maar ook onzekere periode. Je wilt immers het beste voor je baby. Zo’n 30 jaar lang houdt Maxi-Cosi zich bezig met het ontwikkelen van de beste producten voor je kindje. Denk aan buggy’s, autostoelen en kinderwagens. Op Maxi-Cosi kun je altijd vertrouwen. Dat maakt hun producten zo fijn.

Britax Romer
Britax is het Britse merk voor alles wat met babies en kinderen te maken heeft. Het bestaat al sinds de jaren dertig en doet naast kinderwagens nu ook zeer goede zaken met autostoeltjes. 

Recaro
Recaro is niet meer weg te denken op de autostoelenmarkt. Ze hebben een zeer ruime ervaring van meer dan 100 jaar. Dit bewijst dat Recaro een absolute expert is op het gebied van veiligheid van je kind in de auto. Niet alleen zijn hun autostoeltjes ergonomisch en praktisch vormgegeven, ze zien er ook nog eens leuk uit! Je kind zal dus nooit meer tegenstribbelen als je met de auto weggaat. Dit maakt het voor jezelf ook een stuk makkelijker om op pad te gaan.

Titaniumbaby
Het maakt eigenlijk niet uit wat je nodig hebt voor je baby, bij Titaniumbaby staan ze voor je klaar! Ze streven naar de allerbeste kwaliteit en dat zie je terug in hun producten. Daarbij hebben ze niet alleen rekening gehouden met praktisch gebruik maar ook met stijl. Dat je een kind krijgt hoeft niet te betekenen dat je als een grijze muis door het leven moet. Van wipstoeltje tot reisbed, bij Titaniumbaby hebben ze het in huis.

Autostoel tips voor de beste koop

Een autostoel mag niet in je auto ontbreken als je een baby krijgt. Ook voor oudere kinderen is een autostoel een must. Nu moet je op zoek naar een autostoel en je hebt gemerkt dat de keuze reuze is. Maar wat is nu eigenlijk echt belangrijk als je een autostoel aanschaft? Je wilt immers de beste kwaliteit en de hoogste veiligheidsgraad voor je kind. Het helpt om eerst je persoonlijke situatie en wensen in kaart te brengen zodat je gericht kunt zoeken. Vraag jezelf dus om te beginnen de volgende dingen af. Hoe oud is je kind? Wat wil je voor de autostoel uitgeven? Hoe belangrijk vind je het design? Wil je dat je kind voor of achterwaarts kijkt?

 1. Leeftijd

  Om te beginnen is het belangrijk welke leeftijd je kind heeft. Niet iedere autostoel is namelijk geschikt voor iedere leeftijd. Vaak is er een autostoel speciaal voor de allerkleinsten van 0 – 12 of 18 maanden. Daarna kun je een autostoel voor verschillende leeftijden kopen. Wil je echter voor gemak gaan en geld besparen? Dan is het raadzaam voor een meegroeistoel te kiezen. Dit type stoel is meestal geschikt voor een leeftijd van 3 tot 12 jaar. Je hoeft dus niet telkens een nieuwe stoel aan te schaffen als je kind weer een beetje gegroeid is. Wel zo prettig dus!

 2. ANWB score

  Wie kan er beter beoordelen of een autostoeltje goed en veilig is dan de ANWB? Daarom kun je autostoelen vinden die een score hebben gekregen van de ANWB. De ANWB test ieder jaar een behoorlijk aantal autostoelen. Ze doen dit door een botsing na te bootsen en daarna de schade te meten. Het kind dat in de stoel zit is uiteraard een dummy. Daarbij wordt er met name op gelet of de stoel genoeg bescherming biedt op het moment dat er een aanrijding plaatsvindt. En dat is toch wel de belangrijkste reden dat je een autostoeltje aanschaft!

 3. Bevestiging

  Een autostoeltje is op meerdere manieren in je auto te bevestigen. De meest bekende is de manier met een gordel. Je klikt het stoeltje vast met de veiligheidsgordel. Het gevaar schuilt erin dat je dit niet correct of niet strak genoeg doet. Dit type bevestiging is over het algemeen goedkoper dan Isofix. Bovendien kan het bevestigen met een autogordel best even gedoe zijn. Het alternatief is een Isofix bevestiging. Het is eenvoudiger dan met een gordel. Check wel even of jouw auto over Isofix punten beschikt. Over het algemeen geldt dat auto’s na 2006 dit wel hebben.

 4. Extra opties

  Dan zijn er nog tal van extra opties mogelijk voor een autostoel. Vraag jezelf af of je deze opties ook echt nodig hebt. Denk aan een verstelbare hoofdsteun. Je past zelf de hoogte van de hoofdsteun aan voor het optimale comfort van je kindje. Daarnaast hebben veel autostoelen de mogelijkheid om ‘mee te groeien’. Dit houdt in dat de stoel ook nog geschikt is als je kind groter wordt. Zo hoef je niet constant een andere stoel aan te schaffen. Als je een kind hebt dat lekker rustig wordt en wil slapen in de auto ga dan voor een exemplaar dat je in een ligstand kunt zetten. Heerlijk voor je kindje maar ook voor jezelf. Je koter zal namelijk binnen de korste keren naar dromenland vertrokken zijn.

Laatste Autostoel Trends van 2023

Word je er soms ook helemaal gek van dat je kind alleen lijkt te kunnen slapen in de auto? Daar hebben ze bij Ford slim op ingespeeld. Zij hebben namelijk een speciale wieg ontwikkeld. Als je kindje in de speciale wieg ligt dan lijkt het net of hij in de auto ligt. Deze situatie wordt namelijk precies nagebootst met geluid, bewegingen en zelfs licht. Het bedje beweegt en trilt zoals dit ook in de auto zou gebeuren. Daarnaast worden autogeluiden afgespeeld. Je kunt zelfs de geluiden van je eigen auto opnemen en deze afspelen zodat je kindje deze kan herkennen. Hij bootst zelfs het licht van lantaarnpalen na! Veel ouders geven aan dat na gebruik van deze speciale wieg ze voor het eerst in lange tijd weer eens door konden slapen. Dit kan dus een super oplossing zijn als je een baby hebt die de slaap maar moeilijk kan vatten. Wij worden heel vrolijk van deze uitvinding!

Er zijn dus zo veel verschillende trends die steeds zich weer verder door ontwikkelen. Maar het mooiste wat wij zien is dat die de rust en het comfort alleen maar ten goede komt. Ook zien we dat er veel van de kinderstoelen te combineren zijn met de kinderwagen. Hoe ideaal is dat, je stapt uit de auto vouwt de kinderwagen uit, en klikt zo het autostoeltje erin. Zo hoef je niet steeds je kinderen in en uit de kinderstoel te halen. Dit is natuurlijk gemaakt voor het gemak. 

Ook zien we dat er veel kleine foefjes gemaakt zijn zoals bediening via bluetooth. Je kan doormiddel van ingebouwde boxjes ervoor zorgen dat jouw kinderen de leukste muziekjes te horen krijgen. Geen zorgen dus dat ze gewend raken aan slechte moderne muziek. Jouw oude klassiekers staan de hele dag aan. 

Conclusie

We komen toch weer tot de conclusie dan Maxi-Cosi nog steeds de beste kinderstoeltjes ontwikkeld. Al zien we wel een stijgende lijn bij heel veel andere fabrikanten. Het verschil is alleen dat zij veel van de technieken gewoon hapklaar overnemen van de modellen van Maxi-Cosi. Zij ontwikkelen de stoeltjes en zorgen voor de beste kwaliteit, het hoogste design en de veiligste ontwikkelingen. Anderen gaan hiermee aan de haal. 

Zo zien we dat op het gebied van veiligheid een hoop is veranderd. Een kind kan natuurlijk best een beetje bewegen in het stoeltje, dit is ook zeker goed voor het kind. Wat we zien is dat er bij een ongeluk een enorme impact vrij komt, wanneer het kind niet kan bewegen zorgt dit voor extra spanning. Daarom wordt er gezorgd voor een veilige bewegingsmarche. Voor de rest zijn de verschillen qua prijzen groot, maar jij wil natuurlijk kiezen voor veiligheid voor jouw kind onderweg. Niets mag jouw kind schaden. 

Nog meer tests voor de veiligheid van kids? Check dan ook onze beste kinderwagen, de babyfoon test of lees alles over het beste zwangerschapskussen.

Vorige test

Beste Thermostaat 2023 uit de Test

Volgende test

Beste Beveiligingscamera 2023 uit de Test