Beste Autostoel 2024 uit de Test – Veilige stoeltjes voor kinderen

Last update: april 2024

Als je een kind krijgt wordt deze aan vele gevaren blootgesteld. Je wilt dan ook ieder risico inperken dat er iets met je koter kan gebeuren. Hem meenemen in de auto is zo’n gevaar. Mocht er onverhoopt wat gebeuren dan wil je de beste veiligheid, met het beste autostoel, bieden die binnen je mogelijkheden ligt. Ook is het wel zo fijn als je kindje lekker comfortabel zit wanneer je aan het rijden bent. Dit maakt de reis voor hem een stuk prettiger maar ook voor jou. Maar waar moet je op letten als je een veilig autostoeltje aan wilt schaffen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. 

Best Geteste Baby Autostoeltje

Cybex Cloud Z i-Size Baby Autostoeltje

In het Cybex Cloud Z i-Size Baby Autostoeltje kun je je kindje veilig vervoeren. Het Linear Side Protection (L.S.P.) systeem zorgt er in combinatie met de absorberende buitenkant voor dat de kracht van een zijwaartse botsing met 25% vermindert wordt. Het L.S.P. systeem is het grijze lipje aan de zijkant van de stoel die je uit kunt klappen om de afstand tussen de autostoel en de deur te verkleinen.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Maxi-Cosi Pebble Plus, Maxi-Cosi, Jade + 3wayFix onderstel, Britax Römer, Cybex de beste autostoeltjes zijn die nu verkrijgbaar zijn in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Maxi-Cosi Pebble Plus, Maxi-Cosi, Jade + 3wayFix onderstel, Britax Römer, Cybex is de Cybex Aton 5. Kijk onderstaand voor de overige autostoel testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Cybex Cloud Z i-Size Baby Autostoeltje Stardust Black

Het Cybex Cloud Z i-Size Baby Autostoeltje is geschikt voor baby’s vanaf geboorte tot 13 kg (45 tot 87 cm). Het autostoeltje is 15% lichter dan z’n voorganger (de Cybex Cloud Q) en voldoet in combinatie met de apart verkrijgbare Isofix base aan de i-Size veiligheidsnorm.

Maxi-Cosi Pearl Autostoeltje - Nomad Red

Als ouder is de veiligheid van je kindje in de auto het enige dat telt. De Maxi-Cosi Pearl "klikt" veilig op de ISOFIX-basis die bevestigd is aan de ISOFIX van je auto. Voor maximaal comfort passen het harnas en de hoofdsteun van de autostoel zich perfect aan je opgroeiende kind aan.

Joie I-Gemm Baby Autostoeltje

Joie I-Gemm Baby Autostoeltje Al vanaf de eerste dag na de geboorte totdat je kindje 13 kg weegt kun je veilig met je kindje op pad met het Joie I-Gemm Autostoeltje. Dit autostoeltje is comfortabel voor je kindje en heel gemakkelijk in gebruik.

Maxi Cosi Autostoel Pebble Pro I Size Essential Black

De Maxi-Cosi Autostoel Pebble Pro I-Size Essential Black is het nieuwste autostoeltje dat zorgt voor de beste veiligheid voor je kleintje, deze voldoet namelijk aan de laatste i-Size (R129) veiligheidsnorm.

Maxi-Cosi Titan Plus Autostoeltje - Authentic Black

Een autostoeltje waarin een kind van elke leeftijd lekker zit. Ons Maxi-Cosi Titan Plus autostoeltje zorgt ervoor dat je kinderen altijd lekker zitten, of ze nu negen maanden of 12 jaar zijn.

Beste Autostoeltjes aanraders van 2024

Zie hier onze selectie van de beste autostoeltjes en ook de best geteste en Beste Koop Autostoel uit de consumentenbond Autostoeltjes test. 

Beste koop: Cybex Aton 5

De Cybex Aton 5 is door de Consumentenbond bekroond als beste koop. Geheel terecht als je het ons vraagt. Er is weinig kans dat je hem verkeerd bevestigd in de auto. En dat is toch wel een geruststelling! Als een autostoeltje namelijk niet goed wordt bevestigd is hij alsnog niet veilig. Het comfort voor je kindje is uitstekend. Er is ondersteuning voor zijn beentjes en hij heeft voldoende ruimte. Bovendien kun je de bekleding gewoon in de wasmachine mikken. Wel zo prettig dus, zeker voor ongelukjes. Bovenal is dit babystoeltje zeer veilig!

Ook bij een frontale en zijwaartse botsing is je kindje uitstekende beschermd. Daarnaast is er veel ruimte voor je kindje om te zitten voor optimaal comfort. Het vastzetten gaat super eenvoudig en snel. Er is voldoende ondersteuning voor de beentjes van je koter.

Pros
 • Het is een comfortabel zitje voor je kind.
 • Daarnaast beschermt hij uitstekend bij alle soorten ongelukken.
 • Je bent dus altijd goed voorbereid.
Cons
 • Je kind kan maar beperkt naar buiten kijken.

Best Getest: Maxi-Cosi Pebble Plus, Maxi-Cosi
Jade + 3wayFix onderstel, Britax Römer, Cybex

Voor de beste babystoeltjes met gordel kwam Consumentbonden uit op de Maxi-Cosi Pebble Plus. Als babyautostoeltje met isofix bevestiging is de Maxi-Cosi Jade + 3wayFix als beste uit de resultaten gekomen met een 8.3. Voor de rest is het duidelijk dat als het om kinderautostoeltjes en peuterautostoeltjes gaat het afwissellend de verschillende maten van Britax Römer en Cybex betrof. Als je een van deze drie merken kiest kan het eigenlijk niet meer mis gaan. De Cybex stoeltjes zijn de helft goedkoper, en de verschillende modellen komen soms nog beter uit de test dan Britax Römer.

Pros
 • Er is voldoende keuze uit goed beoordeelde autostoeltjes door de Consumtenbond.
 • Je kiest dus zelf welke het meest geschikt is voor jou.
Cons
 • Het is lastig om het perfecte stoeltje te vinden.
 • Stel dus eerst je prioriteiten vast.

Cybex Cloud Z i-Size

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 28 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 28 reviews

Dit is een perfect babystoeltje om veilig onderweg te kunnen. Je wil er natuurlijk ten alle tijden voor zorgen dat jouw kind zich veilig waant in jouw auto. Ook voor je eigen gemoedtoestand is het beter om te weten dat je een kinderstoeltje hebt die de perfecte ondersteuning biedt voor jouw kind. Zo is deze gezien van zeer goede bescherming tegen frontale botsingen. Het stoeltje staat daarnaast heel stabiel in de auto. Doordat hij enorm gebruiksvriendelijk is, is de kans op het verkeerd gebruiken van de stoel maar klein. De handleiding is gemakkelijk te volgen en hierdoor kan iedereen er mee uit de voeten. 

Misschien vind jij het ook wel belangrijk dat jouw kind comfortabel in het zitje zit. De kinderstoel biedt een heerlijke ondersteuning voor de beentjes. De Cybex Cloud Z i-Size is zo gemaakt dat het kind nog goed naar buiten kan kijken. Daarnaast is er veel ruimte voor het kind om zich te bewegen. Wat ook fijn is dat de stoelhoes in de wasmachine kan. Een minpunt is toch wel het zware stoeltje. 

Pros
 • Hij is veilig.
 • Biedt genoeg comfort voor het kind.
 • Het kind kan zich nog prettig bewegen.
 • Stoelhoes kan in de wasmachine
Cons
 • Moeilijk te verwijderen hoes.
 • Het stoeltje is vrij zwaar.

Maxi Cosi Pearl

Reviews

4.8

Gemiddelde van 47 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 47 reviews

De Maxi Cosi Pearl heeft een super leuke en hippe kleur. Mooi rood is niet lelijk. Mocht het toch niet helemaal je ding zijn dan heb je ruimte keuze uit allerlei andere kleurtjes. Hij is lekker comfortabel voor je kindje dus ook geschikt voor langere autoritten. Hij beschikt over een verstelbare hoofd- en rugsteun zodat je hem helemaal op je kindje aanpast. Het autostoeltje groeit mee met je kind. Je hoeft dus niet om de haverklap een nieuwe te kopen. Dit maakt hem geschikt tot een jaar of 4. Het is dus een uitstekende investering waar je lang plezier van zult hebben. En het allerbelangrijkste: je kindje zit helemaal veilig! Houd er wel rekening mee dat hij niet in beide rijrichtingen te monteren is. Het vastzetten van de stoel zelf en van je kindje is super snel gebeurd.

Pros
 • Heeft een aantrekkelijke en fraaie vormgeving.
 • Hij staat dus leuk in je auto en het wordt voor je kind aantrekkelijker om erin te zitten.
Cons
 • De rijrichting is niet aan te passen terwijl het volgens de nieuwe richtlijnen aan te raden is je kindje zo veel mogelijk achterwaards te vervoeren.

Joie I-Gemm

Reviews

1.0

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

1.0

Gemiddelde van 1 reviews

Wanneer jij gelijk veilig op pad wil na de geboorte van jouw kleintje is dit een uitstekend stoeltje om mee onderweg te gaan. Zo is de Joie I-Gemm gemaakt voor kinderen tot aan 13 kilo. Hij is vooral geschikt voor baby’s, maar heeft uitneembare delen zodat je kind erin kan doorgroeien. Het stoeltje is voorzien van handige opties die de kinderstoel veiliger maken. Zo heeft hij een Tri-Protect hoofdsteun. Hierdoor beweegt het hoofdje bij een ongeluk niet te veel heen en weer. Dit verkleint de kans op nekwervel beschadigingen. Ook zit er memory foam in voor de allerbeste beveiliging. 

Doormiddel van de Isofix base kan je het kinderstoeltje met het grootste gemak in en uit het voertuig tillen. Zo hoef je niet moeilijk te doen met gordels of andere bevestigingen. Je kan er echter ook voor kiezen om wel gebruik te maken van gordels. Dit is alleen wel een minpunt want de bevestiging hiervan is niet heel gemakkelijk. Hiervoor heb je wel een gebruiksaanwijzing nodig. 

Pros
 • Het is een zeer veilig stoeltje met een goede prijs-kwaliteitverhouding
Cons
 • Bevestiging met gordel vergt wat ervaring

Maxi-Cosi Pebble Pro

Reviews

4.0

Gemiddelde van 41 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 41 reviews

Wil jij toch liever gaan voor een oud en vertrouwde stoel van Maxi-Cosi dan doe jij er goed aan om te kiezen voor de Maxi-Cosi Pebble Pro. Dit stoeltje is geschikt voor kinderen tot 75 cm. Het zitje zelf weegt zo’n 4,5 kilo dus is redelijk goed te dragen in je eentje. Daarnaast is hij gemaakt voor veiligheid. Precies zoals jij gewend bent van de Maxi-Cosi modellen is ook deze gemaakt voor het grootste gemak. Je wil niet in de weer met allerlei verschillende systemen die je iedere keer opnieuw moet uitzoeken. Ze zorgen ervoor dat jij gewoon uit de voeten kan met de materialen die je erbij krijgt. 

Doordat de gebruiksaanwijzingen enorm gemakkelijk op te volgen zijn kan je het bijna niet verkeerd doen. Het kind krijgt een goede ondersteuning op de benen en zit heerlijk in een fijne zit positie. Het stoeltje neemt weinig ruimte in, maar het kind heeft daarentegen juist veel ruimte in het stoeltje. Mocht de stoelhoes vies zijn geworden door een ongelukje onderweg, geen paniek. Deze kan gewoon gemakkelijk in de wasmachine. 

Pros
 • Een veilig en zeer betaalbare stoel.
 • Hij biedt een goed comfort.
Cons
 • Hij biedt helaas niet veel uitzicht voor het kind.

Maxi-Cosi Titan Plus Autostoeltje – Authentic Black

Reviews

3.5

Gemiddelde van 22 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.5

Gemiddelde van 22 reviews

Dit is de Maxi-Cosi Titan Plus Autostoeltje – Authentic Black. Een autostoeltje waarin het vooral het belangrijk is dat jouw kind lekker kan zitten. En naast lekker staat natuurlijk ook veiligheid hoog in het vaandel bij Maxi-Cosi. Ook prettig idee: dit autostoeltje heeft op bepaalde plekken extra vulmateriaal. Hierdoor is het een extra comfortabel autostoeltje. Je kunt dit autostoeltje gewoon bevestigen op het ISOFIX-bevestigingssysteem. Hierdoor hoef je dus niet nog een extra onderdeel aan te schaffen. Wat weer duurzaam is. Bewaar het exemplaar voor newborns eventueel voor een tweede en je hoeft enkel en alleen nog maar een nieuw ISOFIX-onderdeel te halen. Zo kun je duurzaam omgaan met je spullen en dat is leuk voor de nieuwe generatie die op deze aarde moet leven straks! Dit autostoeltje is daarnaast voorzien van een 5-puntsgordel. Hierdoor kan je jouw kind goed bevestigen en zit jouw kind veilig en stabiel in de auto. 

Wil je meer weten over dit autostoeltje? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Zeer comfortabel voor het kind
Cons
 • Schouderriempjes lijken wat kort

Maxi-Cosi AxissFix i-Size Autostoeltje

Reviews

4.7

Gemiddelde van 48 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 48 reviews

De grootste irritatie van nieuwe ouders is dat veel autostoeltjes niet mee konden bewegen. Je moest dan je newborn in het autostoeltje tillen. Maar daarbij kun je niet overal goed bij. Dat is verleden tijd met de Maxi-Cosi AxissFix i-Size Autostoeltje. Deze kan namelijk 360 graden draaien. Hierdoor kun je dus makkelijk het stoeltje eerst draaien richting de deur. Om zo veilig en zonder al te veel gedoe je baby veilig in het autostoeltje te krijgen. Ook biedt dit autostoeltje een betere achterwaartse positie, waardoor het hoofd en het nekje nog beter is beschermd. Veiligheid staat tenslotte bovenaan! Je wil er namelijk niet aan denken, maar een veilig autostoeltje betaalt zich altijd terug wanneer je in een vervelende botsing terecht komt met de auto. Dit wil je dus ten allen tijden voorkomen, en als het gebeurt wil je dat jouw kind zo veilig mogelijk zit. Met dit autostoeltje kun je daar zeker op rekenen. 

Wil je meer weten over dit autostoeltje? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Handig in gebruik
Cons
 • Hoog in prijs

Novi Baby® – Autostoel

Reviews

4.1

Gemiddelde van 8 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.1

Gemiddelde van 8 reviews

Niet alle autostoeltjes kun je heel lang gebruiken. Maar de Novi Baby® – Autostoel kan dat wel! Je kan namelijk dit autostoeltje gebruiken vanaf de geboorte tot aan 36 kilo. Dat komt vaak neer op een kind van ongeveer 8 jaar. Dit komt omdat je de rugleuning van het stoeltje in 4 verschillende posities kunt verstellen. Hierdoor kun je het stoeltje aanpassen op de groei van jouw kindje. En dat scheelt vaak ook een hoop geld in de portemonnee. Omdat je dus niet elke paar maanden weer een nieuw stoeltje moet aanschaffen. Daarnaast kun je dit autostoeltje ook nog gelange tijd gebruiken als zitverkleiner, totdat jouw kind lang genoeg is om gewoon veilig in de auto te zitten. Uiteraard kun je ook dit autostoeltje in tegengestelde richting neerzetten. Bewezen is, is dat dit het meest veilige manier is om jouw baby te vervoeren. 

Wil je meer weten over dit autostoeltje? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Mooie prijs/kwaliteits-verhouding
Cons
 • Niet altijd even handig in gebruik

Chicco Oasys

Reviews

4.3

Gemiddelde van 38 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 38 reviews

De Chicco Oasys oogt niet alleen heel comfortabel maar is ook daadwerkelijk comfortabel. Je wilt voorkomen dat je kindje niet lekker zit tijdens het rijden want dan moet jij het ook ontgelden. Je stelt hem heel eenvoudig in zoals jij dat wenst. Bovendien is hij geschikt voor een leeftijd van 1 tot ongeveer 4 jaar. Hij gaat dus zeker een tijdje mee. De installatie van het stoeltje gaat makkelijk en de verstelbare delen zijn oranje gekleurd zodat je ze goed kunt vinden. Uit diverse veiligheidstesten is bovendien gebleken dat je een uitstekende keuze maakt met deze Chicco. En dat is toch waar het uiteindelijk om draait bij een autostoeltje. Kortom, deze kanjer doet wat je van een autostoeltje mag verwachten!

Pros
 • Hij heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Het is en duurzame keuze waar je jarenlang plezier van zult hebben.
Cons
 • Het stoeltje is behoorlijk zwaar dus het is even worstelen als je hem in de auto moet zetten.

Maxi Cosi Rodifix Air Protect

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit