Top 10 uit de Test

Beste scheermesjes 2019 uit de Test

0

Om ook dit jaar weer een gladde huid te hebben en goed geschoren voor de dag te komen, hebben we de beste scheermesjes voor je op een rij gezet. Het ene mes is de andere niet en dat weet iedereen. Voor het optimale scheerresultaat en het beste mesje dat perfect bij jou past, hebben we hier een aantal tips voor je, zodat je nooit meer anders wil.

De top 5

1.Gillette Mach3

De Gillette Mach3 staat op plek nummer 1. Voornamelijk door de eenvoud van deze scheermesjes, die dicht op de huid zitten, zonder de huid rood te maken en geïrriteerd achter te laten. De mesjes voelen na de tiende scheerbeurt beter dan wegwerpmesjes bij de eerste scheerbeurt. Elk navulmesje heeft drie DuraComfort scheermesjes voor langer durend comfort. De gelstrip helpt de huis strakker te maken en voor te bereiden op de mesjes over de huid.

2.Gillette Fusion Proglide

Dit scheermes van Gillette is weer even wat anders dan de standaard scheermessen. De makers hebben er namelijk een enorme bal in gestopt, die zich bevindt voor de scheerkop. Zo kan de scheerkop goed de contouren van je gezicht volgen zonder dat jij er al te veel moeite voor hoeft te doen. Een prettige en snelle manier om makkelijk alle haren weg te scheren. Anders dan bovenstaande Gillette heeft deze Fusion Proglide vijf mesjes waarmee hij de ervoor zorgt dat alle haren in een keer weg zijn.

3.Oceanics Safety Razor Zero Waste

Voor wie zich wil scheren en ook oog heeft voor het milieu, bestaat er oceanics safety razor. Deze populaire veligheidsscheermesjes zijn een plasticvrij alternatief voor wegwerpscheermesjes. Door de gesloten kam is het scheren zeer eenvoudig en is de kans op sneetje klein. De Oceanics Safety Razor is van hoge kwaliteit en kan ook onder de douche gebruikt worden. Ze zijn niet goedkoop, maar de fabrikant belooft dan ook dat deze mesjes de rest van je leven meegaan.

4.Wilkinson Hydro5

Tussen Gillette en Wilkinson heerst er altijd een gewaagde strijd, waardoor beide merken erop vooruit gaan. Deze Wilkinson Hydo5 is een antwoord op het scheermes van Gillette met vijf scheermesjes. Het doel van dit scheermes is om je als man zo makkelijk en comfortabel mogelijk te scheren. Wilkinson houdt zich aan deze belofte en verovert daarmee een plekje op deze lijst. Dit scheermesje heeft een gelresevoir die je heen en weer kunt klappen als je het wel of niet wil gebruiken. Het werkt goed voor het gladscheren van de huid.

5.Gillette Fushion Proshield

Weer staat er een scheermes van Gillette in het rijtje. Al met al, maken zij de meest gevarieerde en beste scheermesjes voor mannen. De Gillette Fushion Proshield is speciaal gemaakt voor mannen met een gevoelige huid. De speciale pro shield strips aan de voor- en achterkant van de mesjes beschermen de huid optimaal. Daarnaast is het scheerresultaat ook optimaal te noemen. In het mesje zit een bal, die meebeweegt met de contouren van je gezicht, zodat de haartjes overal goed kort worden geschoren.

Budgettips

Scheren kan een dure hobby zijn. Er zijn mesjes te koop van rond de 40 euro of dure scheerapparaten tot wel 160 euro. Het is natuurlijk een kwestie van vinden waar jij naar opzoek bent, maar het hoeft niet zo duur te zijn.

Combideals

Wanneer je een scheermes of scheerapparaat koopt, zijn er vaak combideals te verkrijgen. Sowieso kan je altijd letten op aanbiedingen en mooie deals van drogisterijen en kappers, maar ook op internet zijn er goedkope deals beschikbaar. Zo kan je compleet scheren met een scheermes, extra kopjes en scheerschuim. Hoe meer je koopt, hoe groter de korting. Het wordt thuis bezorgd en je bent in een keer klaar.

Kooptips

Waar let je op bij het kopen van een scheermes? Je kan wel van alles gaan uitproberen, maar je bent er lang mee bezig voordat je de juiste vindt. Als je op een paar verschillende punten let, heb je zo het juiste scheermes voor jou gevonden.

Nat of droog

Bij het kopen van een nieuw scheermes is het belangrijk om bij jezelf na te gaan wat jij liever hebt. Scheer je altijd nat of droog? Er zit nog best een verschil tussen deze twee manieren. Bij het scheren met water heb je namelijk een mesje nodig dat aan twee kanten kan scheren.

Frequentie

Voordat je een scheermes gaat kopen, moet je jezelf afvragen hoe vaak per week je dat mesje gaat gebruiken. Heb je een stevige baardgroei, maar houd je wel van een glad gezicht en scheer je elke dag? Of is het voor jou genoeg om vier keer per week te scheren. In het laatste geval gaan de mesjes natuurlijk langer mee, omdat je ze minde gebruikt.

Scheerapparaten

Ben je veel met je baard bezig en vind je het ook leuk om je baard te stylen, is een scheerapparaat misschien een beter idee. Je hebt verschillende types die bijvoorbeeld met drie standen gebruikt kunnen worden: scheren, trimmen, stylen. Je bent er in eerste instantie wel iets meer aan kwijt, maar het is natuurlijk een investering. Op ten duur haal je dat er wel uit, mits je hem regelmatig gebruikt natuurlijk.

Populaire merken

Als je een scheermes koopt, doe je dat meestal van een van de merken waar je veel over gehoord hebt, die je vrienden aanraden of die je het meest voorbij hebt zien komen. Populaire merken doen veel aan om jou hun product te laten kopen.

Gillette

The best a men can get. Waarschijnlijk hebben ze gelijk. Overal verschijnt Gillette bovenaan de zoeklijsten en ook de referenties zijn altijd goed. Ook in onze top vijf komt Gillette meerdere keren voor en staat ook als nummer één op de lijst. Maar hoe doen ze dat toch? In 1901 werd het eerste wegwerp scheermesje geïntroduceerd. Baanbrekend natuurlijk voor die tijd. De grote roepeing van de beste man was om niet te stoppen, voordat ze het allerbeste scheermes ooit hadden ontworpen.

Wilkinson

De eeuwige machtsstrijd tussen Wilkinson en Gillette gaat tot in het oneindig door. Gelukkig maar, want niet iedereen is voor één merk te strikken. Beide merken kunnen altijd goed tegen elkaar opboksen. Wilkinson Sword is begonnen als fabrikant van zwaarden en pistolen, maar introduceerde haar eerste scheermesjes in 1898. In 1962 bracht Wilkinson de eerste mesjes met drievoudig gecoate mesjes op de markt, daarmee ging de scheerrevolutie van start. Wilkinson heeft tegenwoordig vooral doordachte scheerproducten voor vrouwen. Zoals een speciaal binikilijn scheermesje.

Boldking

Ook Boldking doet al een aantal jaar mee in de markt om het scheren. Een redelijk nieuw concept omdat ze de scheermesjes afleveren aan huis wanneer jij ze nodig hebt. Zo hoef je nooit meer na te denken over wat voor scheermesjes en wanneer je ze moet halen. Je krijgt ze gewoon aan de deur. Tegenwoordig kan je ook een recycle bag mee laten bezorgen, zodat je je oude mesje weer kan opsturen. Dat verdient natuurlijk een grote chapeu.

ShaversClub

Vrij nieuw in Nederland, maar ook al vrij groot. ShaversClub is opgericht door een student ondernemerschap en Retail management, die vond dat het ook anders ook. ShaversClub is een online scheer- en cosmeticamerk gericht op mannen. Via een scheerabonnement kan je periodiek je scheermesjes en cosmetica producten bezorgd krijgen.

Scheermethodes

Op hoeveel manieren kan je haar van je gezicht verwijderen en wat is dan de beste manier? Het zal je verbazen hoeveel mogelijkheden er zijn om je te scheren.

Nat scheren

Het klinkt wat apart, nat scheren, maar het zijn alle methoden waarbij je gebruik maakt van scheerschuim, scheergel of andere crèmes om soepeler en gladder te scheren. Je kan scheren met verschillende mesjes die gemaakt zijn om met scheerschuim- of gel te scheren, of je kan gebruik maken van een scheerapparaat.

Scheerapparaat

Je kan je ook scheren met een scheerapparaat dat gemaakt is om onder de douche te gebruiken. Vaak zijn dit de scheerapparaten die in verschillende standen kunnen scheren en ook te gebruiken zijn op het lichaam.

Scheren met kwast

Een mooi scheersetje met een kwast en een mesje. Misschien iets om te hebben wat mooi is, maar zeker ook functioneel. Het scheren met een kwast geeft dat echte barbershop gevoel, maar dan in je eigen badkamer. Een scheerkwast helpt je om het scheerschuim of gel gelijk aan te brengen. Met je handen kan je nog wel eens een plekje missen en daar per ongeluk te hard overheen gaan. Het gebruik van een kwast garandeert gelijkmatig schuim voor een makkelijke scheerervaring.

Trend van het moment

Over het scheren met een kwast en een double edge mesje, we gaan tegenwoordig steeds meer naar de originele barbershop. Dit is natuurlijk meer de unieke ervaring dan dat het echt nodig is om je baard door iemand te laten korten. Je krijgt er vaak een lekker glaasje whiskey bij, kan achteroverleunen in een heerlijke stoel en verzorgd worden. Je kan er ook tegelijk wat aan je kapsel laten doen en dat is natuurlijk wel zo makkelijk. Zie je er in een keer weer tip top uit. Heerlijk toch. Alleen zal je je na een week al wel weer moeten scheren. Toch zelf maar even een mesje kiezen uit de top vijf voor thuis.

Beste curved tv 2019 uit de Test

Previous article

Beste Bluetooth Speaker 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: