Top 10 uit de Test

De beste oorthermometers 2019: de wintermaanden zijn begonnen

0

De ‘R’ is weer in de maand en dat betekent dat de griep weer op de loer ligt. Doe je dikke das om, een goede trui aan en omhul je voeten met geitenwollensokken. Desondanks deze voorzorgmaatregelen toch een griepje op gelopen? Balen! Maar je bent echt niet de enige. Tussen de maanden september tot april is er minder zonlicht en lopen we nou eenmaal vitamines mis. Symptomen van de griep zijn verkoudheid, hoofdpijn en voornamelijk koorts. Gelukkig hoef je anno 2018 niet direct naar de huisarts als je symptomen van griep, en dus koorts, vertoont. Je hebt tegenwoordig hele makkelijke instrumenten, zoals oorthermometers, om je koorts op te meten.

 Koorts

Koorts gaat meestal gepaard met een onwel gevoel, koude rillingen, hoofdpijn, zweten en een verhoogde tempratuur. Je lichaamstempratuur ligt normaliter tussen de 36,5 en 37,5 graden Celsius. Wanneer je tempratuur verhoogt naar 38 graden Celsius, kan je spreken van koorts. Hoe vervelend koorts ook voelt; het is niet persé iets negatiefs. Je krijgt namelijk koorts omdat je lichaam vecht tegen een virus of een bacterie. Je lichaam probeert je dus juist beter te maken. Naast de ‘normale koorts’ heb je ook de ‘koude koorts’. Bij koude koorts voel je je juist kouder dan normaal. Maar vergis je niet: je spreekt hier nog steeds van een ‘verhoging’. Koorts duurt meestal één tot vijf dagen. Wanneer de koorts langer aanhoudt dan vijf dagen of de koorts hoger is dan 40 graden Celsius, is het verstandig om de dokter te bellen voor een afspraak.

Oorthermometers

 Een oorthermometer kan je zowel bij kinderen als bij volwassenen gebruiken. Je kan met dit apparaat zonder moeite snel jouw lichaamstemperatuur opmeten. Vaak uiten mensen nog hun twijfels over de betrouwbaarheid van de oorthermometer. Dit is echter nergens voor nodig, want inmiddels is bewezen dat de oorthermometer betrouwbaarder is dan de ‘ouderwetse’ thermometer. Dit komt omdat de oorthermometer de tempratuur in het trommelvlies meet. Het trommelvlies heeft dezelfde bloedstroom als het centrum van tempratuurregeling in de hersenen (de hypothalamus). Je bent dus verzekerd van een betrouwbaar resultaat met dit instrument. Maar ook oorthermometers hebben plus- en minpunten. Hieronder zetten we onze aanraders voor je op een rijtje.

De aanraders

 Thermometer op maat

De Braun ThermoScan 7 IRT is een lichaamsthermometer op maat. Op deze thermometer kan je de leeftijd instellen van de persoon die gemeten wordt. Ideaal dus voor wat meer kwetsbare groepen, zoals kinderen en ouderen. Of wanneer je een gevarieerd gezin hebt. De oorthermometer geeft, door middel van het lichtgevende schermpje, met kleuren aan of er sprake is van verhoging of koorts. Daarnaast kan deze thermometer de tempratuur van negen mensen onthouden. De thermostaat wordt door de Bol.com klanten beoordeeld met 4,5 sterren. De grote plus van dit apparaat is dat hij duurzaam is en van goede kwaliteit. Een nadeel, volgens de Bol.com klanten, is dat er extra opzetstukjes ontbreken bij deze oorthermostaat.

Klein maar fijn

Braun IRT 3030 is een compact apparaatje. Maar dat neemt niks weg van zijn snelheid. De meetsnelheid van dit deze thermometer is namelijk 1 seconde. Bij deze oorthermometer worden 21 opzethoesjes geleverd en is dus super hygiënisch. De thermometer maakt automatisch geluidsignaal wanneer de tempratuur is opgemeten. De Bol.com klanten geeft deze oorthermometer 4.3 sterren. Ze zijn voornamelijk te spreken over de goede kwaliteit, maar ook over duurzaamheid van het product. Twintig gebruikers geven aan de thermometer aan de prijzige kant te vinden.

Slimme technologie

Nokia/Withings thermometer is een slim ding. Deze thermometer hoef je niet in het oor te doen, maar hou je vlakbij het hoofd van de zieke. Hierdoor hoef je de zieke niet aan te raken. De thermometer synchroniseert automatisch met een app op je telefoon. Via de app kan je alle gemeten temperaturen makkelijk bijhouden, krijg je herinneringen voor het opnemen van de temperatuur en krijg je symptomen en medicatieopties te zien. Deze thermometer wordt met 5 sterren beoordeeld door de Bol.com klanten en spant hiermee de kroon. Het enige nadeel aan deze thermometer is dan ook de prijs.

Blits model

Toch graag een oorthermometer? Maar ook de voordelen hebben van een app die alles voor je bijhoudt? Dan is de Motorola MBP69SN wellicht iets voor jou. Dit apparaatje zorgt ervoor dat jouw meetgegevens direct via bluetooth worden opgeslagen op een app op je telefoon. Al je meetresultaten worden verwekt in een grafiek en je krijgt een alarmeringsberichtje wanneer de koorts te lang duurt of te hoog is. Met deze thermometer is het mogelijk om vier mensen te volgen. Naast dat de oorthermometer super praktisch is, is hij ook mooi vormgegeven. En zeg nou zelf; het oog wil ook wat. De Bol.com klanten zijn ook razend enthousiast over de thermometer en geven hem 5 sterren. Als minpunt wordt ook hier de hoge prijs genoemd.

Infrarood

De Braun IRT 6020 Mnla is de topper onder de oorthermometers. Deze thermometer is namelijk de meest gebruikte én aanbevolen thermometer door artsen en professionals. De oorthermometer wordt beschreven als infrarood oorthermometer voor de hele familie. Hij bevestigd met een geluidsignaal of je de thermometer in de juiste positie hebt geplaatst en geeft vervolgens een geluidsignaal wanneer de meting klaar is. Daarnaast komt de thermometer met nieuwe opzetstukjes. Wat uit hygiënisch oogpunt erg fijn is. Een pluspunt aan deze thermometer is dat hij duurzaam is. Na 60 seconde valt de thermometer automatisch uit. Daarnaast is de oorthermometer van goede kwaliteit.  De Bol.com klanten geven wel aan dat ze de oorthermometer prijzig vinden en geven hem daarom 4,6 sterren.

Een goed koopje

Wanneer je niet zo groot budget hebt, oorthermometers kunnen erg prijzig zijn, dan is de Cresta TH838 een goede optie. Deze thermometer beschikt over infraroodsensor technologie en kan hierdoor een nauwkeurig je temperatuur meten. De oorthermometer heeft een geheugen voor negen metingen en is dus bruikbaar voor het bijhouden van je koorts. Daarnaast heeft ook deze thermometer een koortsalarm. Volgens de Bol.com klanten is voornamelijk de prijs in vergelijking met andere oorthermometers een groot pluspunt. Daar tegenover geven deze zelfde gebruikers aan dat deze thermometer wat kwetsbaar kan zijn. De Bol.com gebruikers geven deze oorthemometer 4 sterren.

PS. De warme erwtensoep van je moeder en genoeg rust doen ook wonderen. Beterschap!

Beste Tosti-makers 2019: tosti-ijzers, contactgrills en toasters

Previous article

Baardtrimmers – Beste Baardtrimmers in 2019 vergeleken

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *