beste oorthermometers uit de tests van 2020
/

Beste oorthermometer 2020 uit de Test

De ‘R’ is weer in de maand en dat betekent dat de griep weer op de loer ligt. Doe je dikke das om, een goede trui aan en omhul je voeten met geitenwollensokken. Desondanks deze voorzorgmaatregelen toch een griepje op gelopen? Balen! Maar je bent echt niet de enige. Tussen de maanden september tot april is er minder zonlicht en lopen we nou eenmaal vitamines mis. Symptomen van de griep zijn verkoudheid, hoofdpijn en voornamelijk koorts. Gelukkig hoef je anno 2018 niet direct naar de huisarts als je symptomen van griep, en dus koorts, vertoont. Je hebt tegenwoordig hele makkelijke instrumenten, zoals oorthermometers, om je koorts op te meten.

Koorts gaat meestal gepaard met een onwel gevoel, koude rillingen, hoofdpijn, zweten en een verhoogde tempratuur. Je lichaamstempratuur ligt normaliter tussen de 36,5 en 37,5 graden Celsius. Wanneer je tempratuur verhoogt naar 38 graden Celsius, kan je spreken van koorts. Hoe vervelend koorts ook voelt; het is niet persé iets negatiefs. Je krijgt namelijk koorts omdat je lichaam vecht tegen een virus of een bacterie. Je lichaam probeert je dus juist beter te maken. Naast de ‘normale koorts’ heb je ook de ‘koude koorts’. Bij koude koorts voel je je juist kouder dan normaal. Maar vergis je niet: je spreekt hier nog steeds van een ‘verhoging’. Koorts duurt meestal één tot vijf dagen. Wanneer de koorts langer aanhoudt dan vijf dagen of de koorts hoger is dan 40 graden Celsius, is het verstandig om de dokter te bellen voor een afspraak.

Beste oorthermometer aanraders van 2020

Inventum TMO43

Inventum TMO43 product foto

De Inventum TMO430 valt het best te omschrijven als een echte alleskunner. Je kunt namelijk je lichaamstemperatuur via het oor meten maar ook een meting via het voorhoofd doen. Al binnen 2 seconden weet je wat je temperatuur is. Daarnaast kun je ook de omgevingstemperatuur meten. Super handig! Hij werkt op batterijen dus je neemt hem makkelijk mee naar bijvoorbeeld de camping of op vakantie. Bovendien wordt hij geleverd in een handige houder zodat je hem neer kunt zetten waar je wilt. De meegeleverde handleiding vertelt je precies hoe je deze thermometer het best kunt gebruiken.

Braun ThermoSBraun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA

Braun ThermoSBraun IRT 6520 product foto

Als je op zoek bent naar een echt betrouwbare thermometer dan is de Braun ThermoScan 7 IRT 6520 de juiste keuze. Op deze thermometer kan je de leeftijd instellen van de persoon die gemeten wordt. Ideaal dus voor wat meer kwetsbare groepen, zoals kinderen en ouderen. Je kunt je leeftijd of dat van je kind invoeren en de thermometer past de meting hierop aan. Met de kleurenweergave kun je in 1 oogopslag zien wat de temperatuur is en of je koorts hebt. Bij een groene weergave is alles in orde, bij oranje heb je verhoging en rood betekent koorts. Daarnaast kan deze thermometer de temperatuur van negen mensen onthouden. De thermostaat wordt door de Bol.com klanten beoordeeld met 4,5 sterren. De grote plus van dit apparaat is dat hij duurzaam is en van goede kwaliteit. Een nadeel, volgens de Bol.com klanten, is dat er extra opzetstukjes ontbreken bij deze oorthermostaat.

Engelse Braun ThermoScan 7 IRT 6520 video review

Oblumi Tapp

Oblumi Tapp product foto

De Oblumi Tapp is speciaal ontworpen voor kinderen. Vanwege de vormgeving, kleur en het formaat zal hij je kind niet afschrikken. Daarnaast kun je ook ongemerkt even meten als je kind ligt te slapen. De kers op de taart is wel dat hij werkt met een app. Je installeert de app op je smartphone om vervolgens de temperatuur makkelijk en snel af te kunnen lezen. De app is geschikt voor Android en iOS. Je krijgt hem met een handig opbergdoosje zodat je hem op kunt bergen zonder dat hij vies wordt of stuk gaat. Daarnaast neemt je hem eenvoudig mee in je tas als je een dagje of weekend weggaat. Kortom: een kind kan de was doen!

Engelse Oblumi Tapp video review

Braun IRT 3030

Braun IRT 3030 product foto

Braun IRT 3030 is een compact apparaatje. Maar dat neemt niks weg van zijn snelheid. De meetsnelheid van dit deze thermometer is namelijk 1 seconde. Bij deze oorthermometer worden 21 opzethoesjes geleverd en is dus super hygiënisch. De thermometer maakt automatisch geluidsignaal wanneer de tempratuur is opgemeten. De Bol.com klanten geeft deze oorthermometer 4.3 sterren. Ze zijn voornamelijk te spreken over de goede kwaliteit, maar ook over duurzaamheid van het product. Twintig gebruikers geven aan de thermometer aan de prijzige kant te vinden.

Engelse Braun IRT 3030 video review

Nokia/Withings – Lichaamsthermometer

Nokia/Withings product foto

Nokia/Withings thermometer is een slim ding. Deze thermometer hoef je niet in het oor te doen, maar hou je vlakbij het hoofd van de zieke. Hierdoor hoef je de zieke niet aan te raken. De thermometer synchroniseert automatisch met een app op je telefoon. Via de app kan je alle gemeten temperaturen makkelijk bijhouden, krijg je herinneringen voor het opnemen van de temperatuur en krijg je symptomen en medicatieopties te zien. Deze thermometer wordt met 5 sterren beoordeeld door de Bol.com klanten en spant hiermee de kroon. Het enige nadeel aan deze thermometer is dan ook de prijs.

Engelse Nokia/Withings video review

Motorola MBP69SN

Motorola MBP69SN product foto

Toch graag een oorthermometer? Maar ook de voordelen hebben van een app die alles voor je bijhoudt? Dan is de Motorola MBP69SN wellicht iets voor jou. Dit apparaatje zorgt ervoor dat jouw meetgegevens direct via bluetooth worden opgeslagen op een app op je telefoon. Al je meetresultaten worden verwekt in een grafiek en je krijgt een alarmeringsberichtje wanneer de koorts te lang duurt of te hoog is. Met deze thermometer is het mogelijk om vier mensen te volgen. Naast dat de oorthermometer super praktisch is, is hij ook mooi vormgegeven. En zeg nou zelf; het oog wil ook wat. De Bol.com klanten zijn ook razend enthousiast over de thermometer en geven hem 5 sterren. Als minpunt wordt ook hier de hoge prijs genoemd.

Braun IRT 6020 Mnla

Braun IRT 6020 Mnla product foto

De Braun IRT 6020 Mnla is de topper onder de oorthermometers. Deze thermometer is namelijk de meest gebruikte én aanbevolen thermometer door artsen en professionals. De oorthermometer wordt beschreven als infrarood oorthermometer voor de hele familie. Hij bevestigd met een geluidsignaal of je de thermometer in de juiste positie hebt geplaatst en geeft vervolgens een geluidsignaal wanneer de meting klaar is. Daarnaast komt de thermometer met nieuwe opzetstukjes. Wat uit hygiënisch oogpunt erg fijn is. Een pluspunt aan deze thermometer is dat hij duurzaam is. Na 60 seconde valt de thermometer automatisch uit. Daarnaast is de oorthermometer van goede kwaliteit.  De Bol.com klanten geven wel aan dat ze de oorthermometer prijzig vinden en geven hem daarom 4,6 sterren.

Engelse Braun IRT 6020 Mnla video review

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste oorthermometer

Een oorthermometer kan je zowel bij kinderen als bij volwassenen gebruiken. Je kan met dit apparaat zonder moeite snel jouw lichaamstemperatuur opmeten. Vaak uiten mensen nog hun twijfels over de betrouwbaarheid van de oorthermometer. Dit is echter nergens voor nodig, want inmiddels is bewezen dat de oorthermometer betrouwbaarder is dan de ‘ouderwetse’ thermometer. Dit komt omdat de oorthermometer de tempratuur in het trommelvlies meet. Het trommelvlies heeft dezelfde bloedstroom als het centrum van tempratuurregeling in de hersenen (de hypothalamus). Je bent dus verzekerd van een betrouwbaar resultaat met dit instrument. Maar ook oorthermometers hebben plus- en minpunten. Hieronder zetten we onze aanraders voor je op een rijtje.

Wat kost een gemiddelde oorthermometer?

Een goede optie is de Braun IRT 3030. Deze thermometer is handig en snel in gebruik. De gemiddelde prijs die je voor een oorthermometer moet betalen, is €50. Deze thermometer zit ongeveer op de helft. Een Ultieme Budget Keuze dus! Het is comfortabel en fijn vast te pakken en binnen een seconde kun je de meting op het schermpje aflezen. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld de temperatuur van een beweeglijk kind wilt meten. Het apparaat is door 189 consumenten beoordeeld en heeft een gemiddelde score van 4,5 van de 5 sterren.

Welke soorten thermometers zijn er?

Er zijn verschillende manieren waarop je je lichaamsthemperatuur kunt meten. Maar welke manier is eigenlijk het beste? En welke voor- en nadelen brengen deze manieren met zich mee? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. De oorthermometer is al uitgebreid aan bod gekomen dus we richten ons op de overige meetmethodes.

Staafthermometer
Het is misschien niet de meest favoriete plek om je temperatuur op te meten maar wel de meest betrouwbare, namelijk anaal. Als je dit zelf echt niet wilt of je een kind hebt waarbij je weet dat dit een groot drama wordt kun je ook via de mond of oksel meten. Omdat dit minder betrouwbaar is moet je er bij de mond een halve graad bij optellen en onder de oksel wordt simpelweg helemaal afgeraden.

Speenthermometer
Mocht je de temperatuur van je kind willen meten dan zijn er tegenwoordig ook speenthermometers. Je kind moet de speen minimaal 2 minuten inhouden en dan wordt er een temperatuur bepaald.

Voorhoofdthermometer
Een voorhoofdthermometer is het meest comfortabel om temperatuur mee te meten. Het brengt echter als nadeel met zich mee dat dit type thermometer niet echt betrouwbaar is. Het is dus prima als indicatie maar voor de exacte temperatuur kun je beter een ander type gebruiken.

Welke oorthermometer is de beste budget keuze?

Wanneer je niet zo groot budget hebt, oorthermometers kunnen erg prijzig zijn, dan is de Cresta TH838 een goede optie. Deze thermometer beschikt over infraroodsensor technologie en kan hierdoor een nauwkeurig je temperatuur meten. De oorthermometer heeft een geheugen voor negen metingen en is dus bruikbaar voor het bijhouden van je koorts. Daarnaast heeft ook deze thermometer een koortsalarm. Volgens de Bol.com klanten is voornamelijk de prijs in vergelijking met andere oorthermometers een groot pluspunt. Daar tegenover geven deze zelfde gebruikers aan dat deze thermometer wat kwetsbaar kan zijn. De Bol.com gebruikers geven deze oorthemometer 4 sterren.

Wat zijn populaire oorthermometer merken?

Er zijn in dit artikel al een aantal merken voorbijgekomen, maar hier zal ik voor het overzicht nog een aantal populaire merken opnoemen:

Braun: Dit merk biedt allerlei kleine elektrische apparaten en is overduidelijk de grootste aanbieder van oorthermometers.

Medisana: Een groot merk die elektrische apparaten biedt op het gebied van gezondheid, sport, wellness en therapie.

Cresta: Een merk dat met respect voor mens, dier en milieu verscheidene huishoudelijke apparaten biedt, waaronder oorthermometers.

Oorthermometer tips voor de beste koop

Voor een nauwkeurige en hygiënische meting is het belangrijk om op een aantal punten te letten bij de aanschaf en het gebruik van de oorthermometer.

  1. Hygiëne

    Zorg ervoor dat je een oorthermometer koopt die hygiënische kapjes heeft of koop ze erbij. Deze kapjes doe je op de oorthermometer voordat je de meting gaat verrichten. Daarna gooi je hem weg. Dit kapje zorgt ervoor dat er het apparaat schoon blijft, omdat het vaak gebruikt wordt door meerdere mensen. Het is niet fijn om andermans oorsmeer in je oor te krijgen.

    Het is belangrijk om de oorthermometer zelf, en vooral de sensor, goed schoon te houden. Hier zijn natuurlijk de bovengenoemde hygiënische beschermers voor, maar je bergt hem zonder kapje op, waardoor er alsnog vuil op kan komen te zitten. Wanneer er vuil op de sensor zit, is de meting niet meer nauwkeurig en betrouwbaar. Controleer dus voor gebruik nogmaals of het apparaat schoon is.

  2. Meetmethode

    Voor kinderen onder de 3 maanden is dit geen nauwkeurig meetinstrument. Via de oren krijg je bij jonge kinderen geen betrouwbare meting. Je zult bij hen dus een thermometer moeten gebruiken waarmee de meting rectaal gebeurt.

    PS. De warme erwtensoep van je moeder en genoeg rust doen ook wonderen. Beterschap!

Laatste oorthermometer trends van 2020

Op het gebied van oorthermometers is er de afgelopen tijd niet veel veranderd. Natuurlijk wordt er ook naar oorthermometers uitgebreid onderzoek gedaan en worden er steeds vernieuwingen toegepast, maar er hebben geen drastische veranderingen of uitvindingen plaatsgevonden.

Op het gebied van thermometers in het algemeen zijn er wel veranderingen te zien. Daar waar vroeger alleen maar rectaal gemeten werd, omdat dit het nauwkeurigst was, kan tegenwoordig op veel verschillende manieren de lichaamstemperatuur gemeten worden. In dit artikel wordt de oorthermometer uitgebreid gehandeld, maar er is ook de voorhoofdthermometer. Deze thermometer plaats je tegen je voorhoofd en binnen een paar seconden is de temperatuur op het schermpje af te lezen. Deze manier van meten is wel iets minder betrouwbaar dan bijvoorbeeld een rectale of oormeting. Maar het is wel verreweg de aangenaamste manier van meten.

Voor jonge kinderen kun je ook een speenthermometer gebruiken. Erg handig, want het kan lastig zijn om de temperatuur te meten van een kind dat erg beweeglijk is of geen zin heeft. Op een speen wil een jong kind altijd wel zuigen. Het nadeel van deze thermometer is dat de meting vrij lang duurt. Het kind moet een langere tijd, vaak twee minuten, de speen in zijn of haar mond houden voor een nauwkeurige meting.

Andere geteste medische producten

Ook benieuwd naar de beste bloeddrukmeter? Of wil je alles weten over de laatste pull up bar? Of de resultaten zien van onze beste massage apparaat test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

overzicht van de beste oorthermometers uit de test van 2020
Vorige test

Beste Tosti-makers 2020: tosti-ijzers, contactgrills en toasters uit de Test

De Beste Baardtrimmers uit de tests van 2020
Volgende test

Baardtrimmer - Beste Baardtrimmers in 2020 uit de Test