Beste voedseldroger 2024 uit de Test

Last update: mei 2024

2021 staat op het punt om te beginnen en dat zien veel van ons frisse start. Meer tijd vrij maken voor vrienden, eindelijk beginnen met dat ene project of gezonder leven. Dat laatste is een populair goed voornemen van Nederlanders. We gaan bewuster om met wat we eten en wat er allemaal in dat eten zit. Van kleurstoffen tot conserveringsmiddelen, we zien het liever niet meer terug op de ingrediëntenlijst. Tijd dus om op zoek te gaan naar alternatieven. Want naast dat we het liefste ons voedsel zo natuurlijk mogelijk zien, willen we ook de voedselverspilling tegen gaan. En geloof het of niet; die twee voornemens gaan prima samen. Doordat de techniek zich blijft ontwikkelen, komen er steeds meer hulpmiddelen op de markt, bijvoorbeeld de ontwikkeling van voedseldrogers.

Een voedseldroger is een apparaat dat het vocht uit voedsel onttrekt. Het is een apparaat met meerdere lades waarin je voedsel in legt. Je stelt de temperatuur in, de tijd en voilà; de voedseldroger produceert warmte waardoor je voedsel gaat drogen. De reden dat we vocht uit verse producten willen onttrekken, is omdat we het voedsel zo langer houdbaar maken zonder het gebruik van chemische middelen. Uit studies blijkt zelfs dat wanneer je je voedsel goed droogt, je het 30 jaar kan bewaren! Het grote voordeel is dus dat je je voedsel op een gezonde manier lang kan bewaren. Je kan dus je fruit zonder probleem groot, en dus goedkoper, inkopen en een half jaar later opeten.

In voedsel leven micro-organismen en bacteriën die langzaam je voedsel bedreven. Deze organismen hebben water nodig om te overleven. Waarschijnlijk heb je het rekensommetje al gemaakt, maar de voedseldroger zorgt er dus voor dat dat water uit je voedsel trekt. Op deze manier kan je je voedsel toch langer bewaren, maar krijg je niet van alles binnen waar je niet op zit te wachten.

Er zijn verschillende aspecten waar je op moet letten bij het aanschaffen van voedseldrogers. Zo heb je verschillende manieren van drogen, namelijk horizontaal en verticaal. Bij horizontale voedseldrogers worden bestempeld als stabiele drogers. Ze doen er wat langer over, maar drogen je voedsel wel egaal. Bij verticale voedseldrogers is het precies andersom: ze drogen snel, maar minder egaal.

Hoe groter, hoe beter gaat niet op voor voedseldrogers. Indien je de ruimte niet nodig hebt, kan je beter gaan voor een kleinere variant. Deze nemen minder ruimte in en zullen sneller werken omdat ze minder hoeven te drogen. 

Wanneer je het belangrijk vindt om alle vitamines in je voedsel te behouden, dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een voedseldroger met een droogtempratuur die lager is dan 40 graden Celsius. Onder deze tempratuur blijven alle vitamines in jouw gedroogde voedsel behouden. 

De vorm van de voedseldroger is ook iets om rekening mee te houden. Een ronde vorm droogt sneller omdat de lucht hier makkelijker in circuleert. De ronde vorm is alleen wat onhandig om op te bergen in je keukenkastje.

Tot slot heb je natuurlijk verschillende gradaties in prijs. Hoe luxer je gaat, hoe duurder je aankoop wordt. Gelukkig helpen we je daar hieronder een handje mee op weg!

Best Geteste Voedseldroger

WMF KITCHENminis® - Droogoven 

Met de WMF KITCHENminis® Droogoven / Voedseldroger Snack To-Go kun je gedroogd fruit, gedroogde champignons, kruiden, groente chips, beef jerky en mueslirepen zelf maken in plaats van in de supermarkt te kopen. De extreem ruimte- en energiebesparende droogoven droogt alles wat op het rek of in de siliconen vorm geplaatst is - zelfs ‘s nachts als je dat wilt. Heerlijke snacks en mueslirepen zijn gecreëerd in 5 levels van virtuele stilte.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat WMF KITCHENminis® de beste voedseldroger is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de WMF KITCHENminis® is de Steba ED 4 voedseldroger. Kijk onderstaand voor de overige voedseldroger testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

WMF KITCHENminis® - Droogoven - Voedseldroger

Met de WMF KITCHENminis® Droogoven / Voedseldroger Snack To-Go kun je gedroogd fruit, gedroogde champignons, kruiden, groente chips, beef jerky en mueslirepen zelf maken in plaats van in de supermarkt te kopen.

Steba ED4 - Elektrische Droogautomaat - Ø24cm - 5 lagen

De ED4 is een elektronische droogautomaat van het merk Steba. De 5 BPA-vrije droogtrays hebben een diameter van 24 cm en zijn ideaal voor het drogen van fruit, groenten, kruiden, etc.

Sedona Combo Dehydrator Voedseldroger

De ventilator, gemonteerd in de achterzijde, zorgt voor horizontale luchtstroom die snel en gelijkmatig het voedsel op de lades droogt. De warmte gaat niet verloren omdat de ladevolgorde niet gewijzigd hoeft te worden.

Stöckli Ovens Dehydrator Voedseldroger

Stöckli Voedseldroger Dehydrator met 3 Metaal Roosters en Tijdsklok. Droog eenvoudig allerlei soorten fruit, groenten en kruiden zonder conserveringsmiddelen met de Stöckli voedseldroger.

Clatronic DR 2751 - Voedseldroger

De droogautomaat DR 2751 van Clatronic behoudt vitaminen en maakt je levensmiddelen duurzaam houdbaar. Fruit, groenten, kruiden of nog veel meer – met de hoogwaardige convectiefunctie wordt alles ideaal gedroogd.

Beste voedseldroger aanraders van 2024

WMF KITCHENminis®

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 12 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 12 reviews

De WMF KITCHENminis® is alles wat je in een voedseldroger zoekt. Hij is makkelijk in gebruik en heeft een hoge droogcapaciteit. Hierdoor is hij niet alleen ideaal voor jezelf maar voor het hele gezin. Ben je er ook zo klaar mee om veel eten weg te gooien? Dat is met deze kanjer niet meer nodig. Dankzij de 5 drooglades kun je al je producten stapelen en vervolgens drogen. Hierdoor blijft het lang goed en kun je het gebruiken op het moment dat je het nodig hebt. Heerlijk voor in een salade of als snack. Of het nu gaat om groente, fruit of het maken van je eigen groentechips, deze droger draait zijn hand er niet voor om.

Bovendien is hij lekker compact, ondanks de hoge droogcapaciteit. Je bergt hem dus heel makkelijk op als je klaar bent met drogen. Je hoeft trouwens nooit bang te zijn voor oververhitting dankzij de speciale veiligheid die erop zit. Het apparaat schakelt dan vanzelf uit. Ideaal wanneer je onverwacht een telefoontje krijgt en je vergeet hem te checken.

Pros
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Het is een hele goede droger voor beginners.
 • Bovendien is hij stil in gebruik.
Cons
 • Het apparaat is redelijk kwetsbaar.
 • Let hierop bij het verplaatsen en het gebruik ervan.

Engels reclamespotje van WMF KITCHENminis®

Steba ED 4 voedseldroger

Reviews

4.2 

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 1 reviews

De Steba ED 4 voedseldroger is een eenvoudig model voedseldroger dat doet wat hij moet doen. Door zijn gebruiksvriendelijkheid is hij perfect als je net met voedseldrogen begint en wilt kijken of het iets voor jou is. Hij komt tegen een prima prijs dus daar hoef je het niet om te laten. Je kunt er vrijwel alles in drogen wat je wilt. Van stukjes champignon tot noten, vlees en zelfs vis. Het grote voordeel is dat je altijd zelf in de hand hebt wat je erin doet en wat je eet. Dit in tegenstelling tot verpakkingen uit de supermarkt. Hier zijn namelijk vaak kunstmatige kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd.

Mede hierdoor is voedsel drogen een perfecte oplossing als je je kind een gezonde maar lekkere snack mee wilt geven naar school. De voedseldroger is duurzaam en gaat lang mee. Als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder. Voedselverspilling is bovendien verleden tijd!

Pros
 • Een prachtige voedseldroger in al zijn eenvoud zowel wat design betreft als in het gebruik ervan.
 • Je stelt hem makkelijk in op de gewenste stand en klaar is kees.
Cons
 • Niet zo’n grote droogcapaciteit.
 • Als je voor een heel gezin wilt drogen kun je dus beter even verder kijken.

Sedona Combo Dehydrator

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

De Sedona Combo Dehydrator is een echte alleskunner. Houd jij ook altijd veel eten over en vind je het zonde om dit weg te gooien? Deze voedseldroger is de perfecte keuze! Of het nu gaat om groente, fruit, bloemen of zelfs vis en vlees, deze Sedona kan het voor je drogen. Je krijgt er 9 handige lades bij zodat je op ieder niveau een product naar keuze kunt drogen. Als je producten wilt drogen die niet tussen de lades passen dan kun je deze eenvoudig verwijderen. De lades zijn bovendien makkelijk te reinigen. De kruimelbak aan de onderkant kun je uitnemen om ook deze te reinigen voor een optimale hygiëne.

Pros
 • Super makkelijk schoon te maken dus je hoeft niet bang te zijn voor een uitgebreide afwas na gebruik.
 • Daarnaast een grote droogcapaciteit en je kunt er ook grotere producten in drogen.
Cons
 • Hij is vrij prijzig.

Engels reclamespotje van Sedona Combo Dehydrator

Stöckli Ovens Dehydrator

Reviews

4.8 

Gemiddelde van 13 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 13 reviews

In al zijn eenvoud is de Stöckli Ovens Dehydrator een echte aanrader. Hij heeft 3 verschillende metalen droogrekken waar je van alles op kunt drogen. Dit zorgt voor een optimale ventilatie. Ongezonde snacks zijn verleden tijd. Bovendien blijven de snacks die je met deze Stöckli droogt ook nog eens heel lang goed. De zogenaamd gezonde tussendoortjes in de supermarkt kosten vaak een vermogen. En zeker als je hele gezin veel snackt kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Je stelt zelf makkelijke de droogtijd en temperatuur in. Met zijn 600 watt draait deze droogoven zijn hand er niet voor om.

Pros
 • Deze droogoven is erg krachtig.
 • Het drogen van je voedsel is dan ook binnen een mum van tijd gebeurd.
Cons
 • Het is een behoorlijke investering.
 • Als je een beginnend voedseldroger bent kun je beter voor een instapmodel kiezen.

Clatronic DR 2751

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 51 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 51 reviews

Heb je een restje eten over? Droog het met de Clatronic DR 2751. Als je het zelf niet meer eet kun je het altijd nog aan je hond voeren. Ideaal dus om overgebleven vlees of vis mee te drogen. Bovendien ga je hier voedselverspilling mee tegen. Het leuke van deze Clatronic is niet alleen zijn werking maar ook zijn prijs. Hij bewijst dat het niet duur hoeft te zijn om een kwalitatieve voedseldroger aan te schaffen. Met de 5 diverse lades kun je drogen wat je maar wilt. Wat ook erg fijn is, is dat de losse onderdelen vaatwasserbestendig zijn. Geen omkijken meer naar de afwas dus. 

Pros
 • De losse onderdelen zijn vaatwasserbestendig dus hoef je zelf niet schoon te maken.
 • Als hij aan staat is hij lekker stil.
Cons
 • Temperatuur kun je niet aanpassen.
 • Daarnaast is hij redelijk kwetsbaar dus enige voorzichtigheid is geboden.

TurboTronic TT-FD14 Metalen Voedseldroger

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 35 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 35 reviews

Droog je voedsel met de TurboTronic TT-FD14 voedseldroger, dan behoud en verleng je de levensduur van het voedsel op een natuurlijke wijze. Uitgedroogde snacks kunnen gezonde varianten van veel snacks zijn, maar zijn in de winkel soms erg duur. Dankzij dit apparaat kan je er zelf regelmatig jouw heerlijke en gezonde snacks mee maken. Het heeft een inhoud van 14 liter en heeft vijf draadroosters. Je kunt er dus een grotere hoeveelheid in een keer mee drogen. 

Je kunt gemakkelijk de droogoven instellen met de regelbare thermostaat van 50°C tot 80°C en kiest de juiste bereidingstijd met de timer van maximaal 12 uur. Vervolgens voert er een optimale luchtstroom door de droger, waardoor het voedsel gelijkmatig gedroogd wordt, zonder dat het oververhit raakt. Dankzij het handige model en het transparante kijkvenster kan je tijdens het drogen het dehydratatieproces in de gaten houden.

In deze droogoven kan je allerlei soort gedroogd fruit maken, zoals peren, pruimen, abrikozen en bananen. Ook maak je er heerlijke gedroogde groenten in voor soepen, zoals gedroogde tomaten en kruiden. Je kunt zelfs jouw eigen kruidenthee maken, door er bijvoorbeeld lindebloesem en kamille in te drogen. Droog paddenstoelen voor soepen, stukjes sinaasappel voor mooie herfstdecoratie en bloemblaadjes voor geurzakjes. Kortom, je kunt er echt alle kanten mee op!

Hendi Voedseldroger 10 trays Profi Line

Reviews

4.8

Gemiddelde van 5 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 5 reviews

Voor het drogen van fruit, groenten, vis, vlees en nog meer voedsel is de Hendi Voedseldroger 10 trays Profi Line ook een hele goede optie. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze voedseldroger tien draadroosters van 30,5 x 33 cm. Daardoor kan je tegelijkertijd een heleboel stukjes fruit of ander voedsel drogen. Je kunt zelfs in een droogcyclus verschillende soorten voedsel tegelijkertijd drogen. Heb je een gezellig avondje met lekkere snacks op de planning staan? Dan bereid je in één keer een gevarieerd aanbod aan gezonde snacks. Ideaal!

De voedseldroger heeft een roestvrijstalen behuizing en roestvrijstalen roosters. Dat zorgt ervoor dat het apparaat goed schoon te maken is na gebruik. Het heeft een handig digitaal controlepaneel waarop je de tijd kunt instellen tot 24 uur in stappen van 30 minuten. Ook stel je er de temperatuur van 35°C tot 75°C op in. De voedseldroger heeft een extra stille motor, waardoor je er geen last van hebt wanneer hij de hele dag bezig is met het drogen van voedsel. Die stille motor zorgt er bovendien voor dat er een horizontale luchtstroom door de droger circuleert, waardoor je de roosters niet tussendoor hoeft om te draaien. Het droogproces is gemakkelijk in de gaten te houden dankzij het glas aan de voorkant ervan.

Fritel DH2025

Reviews

4.4

Gemiddelde van 10 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 10 reviews

We gaan met z’n allen steeds meer gezond snacken. Waar vroeger werd gezegd dat je voor een gezond dieet de snacks maar moest overslaan, weet men nu dat je het ook gewoon kunt vervangen voor een gezonde snack. Er wordt dan ook veel reclame gemaakt voor eetwissels. Met de Fritel DH2025 voedseldroger maak je de heerlijkste gezonde snacks van fruit, groente, vlees, vis en kruiden. Niet alleen voor snacks is dat ideaal, maar ook voor het gebruik bij allerlei gerechten, soep en kruidenthee. Zelfs ontbijtgranen kan je er zelfs mee maken, zoals granola. Ook maak je hiermee heel gemakkelijk restjes op. Waren de druiven in de aanbieding, maar heb je die niet op kunnen krijgen en dreigen ze te bederven? Maak er dan rozijnen van. 

De voedseldroger heeft een vijf grote kunststof trays van 26,5 x 32 cm. Deze zijn BPA vrij en stapelbaar. De temperatuur is in te stellen van 35 tot 70°C, waarbij de Dry Balance Technology ervoor zorgt dat de ingrediënten gelijkmatig worden gedroogd. Dankzij de vijf trays kunnen verschillende ingrediënten apart, maar gelijktijdig, gedroogd worden. Het apparaat heeft een hoogwaardige kunststof behuizing en is gemakkelijk te reinigen.

VidaXL voedseldroger

Reviews

4.0

Gemiddelde van 26 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 26 reviews