Top 10 uit de Test

De beste voedseldrogers van 2019: gooi nooit meer wat weg!

0

2019 staat op het punt om te beginnen en dat zien veel van ons frisse start. Meer tijd vrij maken voor vrienden, eindelijk beginnen met dat ene project of gezonder leven. Dat laatste is een populair goed voornemen van Nederlanders. We gaan bewuster om met wat we eten en wat er allemaal in dat eten zit. Van kleurstoffen tot conserveringsmiddelen, we zien het liever niet meer terug op de ingrediëntenlijst. Tijd dus om op zoek te gaan naar alternatieven. Want naast dat we het liefste ons voedsel zo natuurlijk mogelijk zien, willen we ook de voedselverspilling tegen gaan. En geloof het of niet; die twee voornemens gaan prima samen. Doordat de techniek zich blijft ontwikkelen, komen er steeds meer hulpmiddelen op de markt, bijvoorbeeld de ontwikkeling van voedseldrogers.

Wat is een voedseldroger?

Een voedseldroger is een apparaat dat het vocht uit voedsel onttrekt. Het is een apparaat met meerdere lades waarin je voedsel in legt. Je stelt de tempratuur in, de tijd en voilà; de voedseldroger produceert warmte waardoor je voedsel gaat drogen. De reden dat we vocht uit verse producten willen onttrekken, is omdat we het voedsel zo langer houdbaar maken zonder het gebruik van chemische middelen. Uit studies blijkt zelfs dat wanneer je je voedsel goed droogt, je het 30 jaar kan bewaren! Het grote voordeel is dus dat je je voedsel op een gezonde manier lang kan bewaren. Je kan dus je fruit zonder probleem groot, en dus goedkoper, inkopen en een half jaar later opeten.

Micro-organismen en bacteriën

In voedsel leven micro-organismen en bacteriën die langzaam je voedsel bedreven. Deze organismen hebben water nodig om te overleven. Waarschijnlijk heb je het rekensommetje al gemaakt, maar de voedseldroger zorgt er dus voor dat dat water uit je voedsel trekt. Op deze manier kan je je voedsel toch langer bewaren, maar krijg je niet van alles binnen waar je niet op zit te wachten.

Check, check, dubbelcheck

Er zijn verschillende aspecten waar je op moet letten bij het aanschaffen van voedseldrogers. Zo heb je verschillende manieren van drogen, namelijk horizontaal en verticaal. Bij horizontale voedseldrogers worden bestempeld als stabiele drogers. Ze doen er wat langer over, maar drogen je voedsel wel egaal. Bij verticale voedseldrogers is het precies andersom: ze drogen snel, maar minder egaal.

Hoe groter, hoe beter gaat niet op voor voedseldrogers. Indien je de ruimte niet nodig hebt, kan je beter gaan voor een kleinere variant. Deze nemen minder ruimte in en zullen sneller werken omdat ze minder hoeven te drogen. 

Wanneer je het belangrijk vindt om alle vitamines in je voedsel te behouden, dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een voedseldroger met een droogtempratuur die lager is dan 40 graden Celsius. Onder deze tempratuur blijven alle vitamines in jouw gedroogde voedsel behouden. 

De vorm van de voedseldroger is ook iets om rekening mee te houden. Een ronde vorm droogt sneller omdat de lucht hier makkelijker in circuleert. De ronde vorm is alleen wat onhandig om op te bergen in je keukenkastje.

Tot slot heb je natuurlijk verschillende gradaties in prijs. Hoe luxer je gaat, hoe duurder je aankoop wordt. Gelukkig helpen we je daar hieronder een handje mee op weg!

Onze aanraders 

Extra groot

VidaXL voedseldrogeris een imposant apparaat! Met wel zes lades is er ruimte genoeg voor al je verse voedsel. De voedseldroger kan naast fruit, ook groenten, paddenstoelen en kruiden drogen. Hierdoor heb je voor de hele familie binnen no-time een gezonde snack op tafel. De transparante deksel zorgt ervoor dat je kan zien in hoeverre je voedsel klaar is om te consumeren. Maar dankzij de timerfunctie heb jij geen omkijken naar je voedsel.  Deze voedseldroger heeft de optie om handmatig de gewenste tempratuur in te stellen en droogt je voedsel binnen een uur! De Bol.com gebruikers geven deze voedseldroger 4,6 sterren en heeft als grote pluspunt de hoge kwaliteit. Een minpunt volgens deze gebruikers is dat hij soms lastig in gebruik is.

Een groen model

De Princess voedseldrogerzorgt ervoor dat jij nooit meer voedsel hoeft te verspillen. Door deze droger kan je zelf je vis tot een jaar lang bewaren. De droger heeft zes niveaus die allemaal tegelijk je voedsel kunnen drogen. Ook bij deze voedseldroger is de tempratuur instelbaar. Een groot voordeel is dat deze voedseldroger erg energiezuinig is. Daarnaast kan je meerdere soorten voedsel tegelijk drogen op verschillende tijden en tempraturen. De voedseldroger wordt met 4.2 sterren beoordeeld door de Bol.com gebruikers. De voedseldroger wordt door deze gebruikers bestempeld als een voordelige koop. Wel wordt er aangegeven dat deze voedseldroger wat kwetsbaar kan zijn.

Een stevige blazer

De Espressions voedseldrogeris krachtpatser. Tijdens drogen van je voedsel blaast deze droger warme lucht van boven naar beneden langs de droogrekken. Deze voedseldroger komt met 5 droogrekken en heeft dus ruimte zat. Bij de droger zitten siliconenmatjes die het sap van, bijvoorbeeld, je fruit opvangen. Een lekker praktisch apparaat dus. Daarnaast wordt als extraatje een receptenboek meegeleverd voor de lekkerste gedroogde snacks. De voedseldroger wordt beoordeeld met 4.4 sterren door de Bol.com gebruikers. De gebruikers geven aan dat de duurzaamheid van het apparaat een groot pluspunt is. Een nadeel is dat het apparaat aan de prijzige kant is. 

Een praktisch ding

De Hendi voedseldrogerheeft maar liefst 9 rekken. De voedseldroger heeft ruimte voor 500 gram voedsel per rek en is dus groot genoeg voor al jouw gezonde snacks. De voedseldroger is geruisloos en de onderdelen van deze voedseldroger kunnen in de afwasmachine. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je uren in de keuken staat te boenen. Daarnaast beschikt deze voedseldroger over een lekmat die alles sappen uit het voedsel opvangt. De voedseldroger wordt door de Bol.com gebruikers beoordeeld met 5 sterren. De pluspunten van dit apparaat zijn de prijs en het feit dat de droger geen geluid maakt. 

Voor de vitamientjes 

De Severin voedseldrogerheeft een specialisme, namelijk dat hij speciaal geproduceerd is voor het drogen van je vruchten. Hij is voorzien van vijf droogrekjes en is in te stellen op twee hoogtes. Het apparaat heeft een indicatielampje dat aangeeft wanneer je voedsel klaar is om gegeten te worden. Het apparaat wordt beoordeeld met 4.5 sterren met als grootste pluspunt de goede kwaliteit. Wel neemt deze voedseldroger veel ruimte in beslag. 

De beste bureaustoelen 2019: als je het doet, doe het dan goed

Previous article

De beste mobiele airco’s 2019: houd het hoofd koel

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *