Beste Bloeddrukmeter 2024 uit de Test

Last update: juni 2024

Het is op dit moment een hot item in het nieuws: mensen hebben vaak een te hoge bloeddruk. De meeste mensen die dit hebben, weten dit niet. Daarom wordt het aangeraden om regelmatig, ook thuis, jouw bloeddruk te meten. Dan is het handig om een bloeddrukmeter in huis te halen die nauwkeurig en betrouwbaar is en die lang meegaat. Maar wat zijn de beste bloeddrukmeters? En hoe kun je besparen op jouw budget voor een bloeddrukmeter? Deze en een aantal andere vragen, zullen worden beantwoord in dit artikel.

Best Geteste Bloeddrukmeter

OMRON M3 Bovenarm Bloeddrukmeter

Met de Omron M3 Bloeddrukmeter heeft u een volautomatische, betrouwbare en energievriendelijke bloeddrukmeter. Nu in vernieuwde uitvoering! De Omron M3 werkt met de Intellisense™ technologie
Dankzij deze techniek bent u ervan verzekerd dat u altijd een correcte meting uitvoert.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Omron M3 – Bloeddrukmeter de beste bloeddrukmeter is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Omron M3 – Bloeddrukmeter is de Omron RS6 – Pols bloeddrukmeter. Kijk onderstaand voor de overige bloeddrukmeter testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

OMRON M3 Bovenarm Bloeddrukmeter

De Omron M3 werkt met de Intellisense™ technologie
Dankzij deze techniek bent u ervan verzekerd dat u altijd een correcte meting uitvoert.

Omron RS6 - Pols bloeddrukmeter

Extra dunne volautomatische polsbloeddrukmeter, heeft een stille werking, Intellisense techniek, bloeddruk indicatiebalk, sensor voor correcte positie, detectie onregelmatige hartslag, 90 geheugens, manchet fixatie controle, klinisch gevalideerd, zacht manchet. Inclusief hardbox.

Beurer BM 35 Bloeddrukmeter bovenarm

De Beurer BM 35 bloeddrukmeter voor de bovenarm, met risico-indicator, uitgevoerd in elegante zilverkleur heeft een bijzonder snelle meettijd. Het eenvoudig afleesbare display geeft je bloeddruk overzichtelijk weer.

Inventum BDA432 - Bloeddrukmeter bovenarm

Met de Inventum volledig automatische bovenarm bloeddrukmeter BDA432 kun je eenvoudig je bloeddruk monitoren. De klinisch geteste bloeddrukmeter is voorzien van een extra groot display, waarop je je bloeddruk en hartslag kunt aflezen.

Microlife BP A3L Comfort - Bovenarm

Deze nieuwe Microlife BP A3L Comfort bloeddrukmeter is de nieuwste bloeddrukmeter van het gerenommeerde merk Microlife. Deze A3L is voorzien van de mogelijkheid om metingen naar de computer over te dragen; de benodigde USB kabel wordt meegeleverd.

Beste bloeddrukmeter aanraders van 2024

Omron M3 – Bloeddrukmeter

Reviews

4.7

Gemiddelde van 249 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 249 reviews

Het kan om verschillende redenen zo zijn dat je je bloeddruk wilt meten. Het is fijn dat je dit zelf kunt doen wanneer je klachten hebt maar ook als je gezond bent is het helemaal niet verkeerd om letterlijk een vinger aan de pols te houden. Met de Omron M3 – Bloeddrukmeter is dat gepiept. Deze gebruiksvriendelijke bloeddrukmeter zorgt ervoor dat je ten alle tijden op de hoogte bent van je lichamelijke gesteldheid. Hij spoort het op wanneer je de manchet niet goed hebt aangebracht. Zo loop je niet het risico op valse resultaten. Daarnaast neemt hij het gemiddelde van 3 metingen.

Je bent dus altijd verzekerd van een betrouwbaar resultaat. Zelfs een onregelmatige hartslag kan hij opsporen. Het is een prettig gevoel dat je dit ten alle tijden zelf kunt meten. Dankzij zijn compacte formaat neem je hem bovendien overal makkelijk mee naartoe.

Pros
 • Wordt aangeboden in samenwerking met de Hartstichting.
 • Je bent er dus verzekerd van dat dit een goede bloeddrukmeter is.
Cons
 • Je kunt hem niet koppelen met andere meetapparatuur.

Omron RS6 – Pols bloeddrukmeter

Reviews

4.9

Gemiddelde van 13 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.9

Gemiddelde van 13 reviews

Met de Omron RS6 – Pols bloeddrukmeter houd je altijd een vinger aan de pols. Letterlijk. Hij meet je bloeddruk namelijk vanaf je pols. Het is een lekker klein en compact apparaatje dus je neemt hem makkelijk overal mee naartoe. Hij onthoud tot wel 90 metingen zodat je altijd terug kunt zien wat je patroon is. Daarnaast heeft hij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze Omron bewijst dat een goede bloeddrukmeter niet duur hoeft te zijn. Hij is heel eenvoudig te bedienen en de grote knoppen zorgen ervoor dat je hem makkelijk afleest en instelt.

Als je hem niet goed hebt omgedaan krijg je hier vanzelf een seintje over. Het draagcomfort is bovendien groot. Hij zit lekker zacht en is licht waardoor je nauwelijks door hebt dat je hem om hebt. De metingen zijn bovendien erg accuraat. Je kunt er dus altijd op rekenen!

Pros
 • Hij is klein en compact.
 • Het gebruiksgemak is groot.
 • Er is over het ontwerp nagedacht en dat merk je.
 • Met 1 hand te bedienen.
Cons
 • Je moet zelf de bijbehorende adapter erbij aanschaffen.

Beurer BM35

Reviews

4.8

Gemiddelde van 21 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 21 reviews

Een gebruiksvriendelijk en betrouwbare bloeddrukmeter. Dat kan zeker gezegd worden van de Beurer BM35b. Of je nu je bloeddruk moet meten vanwege gezondheidsklachten of dat je het gewoon af en toe bij wilt houden, deze Beurer is er ideaal voor. Het is een eenvoudige bloeddrukmeter zonder poespas. De display zorgt ervoor dat je hem makkelijk en snel af kunt lezen. Daarnaast kan hij het zelf detecteren als je de manchet niet goed om hebt gedaan. Wel zo prettig dus want anders krijg je geen accurate meting. Hij heeft een handige ingebouwde risico indicator. Dat wil zeggen dat je vanzelf een seintje krijgt als je je bloeddruk meet en deze afwijkt. Je krijgt hem in een praktisch opbergzakje. Zo neem je hem overal mee naartoe. Dat is een prettig gevoel als je een dagje weggaat of op vakantie gaat.

Pros
 • Het is de ideale keuze als je van eenvoudige apparaten zonder poespas houdt.
 • Met het handige opbergzakje neem je hem makkelijk overal mee naartoe.
Cons
 • Hij heeft niet de optie voor een app.
 • Ochtendhypertensie wordt niet gemeten.

Inventum BDA432

Reviews

4.6

Gemiddelde van 50 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 50 reviews

Deze bloedddrukmeter is de budgettopper. Wil jij niet te veel geld uitgeven maar toch een goede en gedegen bloeddrukmeter dan is dit de beste koop die je kan doen. Voor nog geen dertig euro heb je hem al in huis. Door de automatische functie kan je gemakkelijk jouw bloeddruk monitoren. Hij is voorzien van een groter display dan normaal zodat hij voor iedereen gemakkelijk te gebruiken is. De meetwaarden van deze bloeddrukmeter van Inventum zijn geclassificeerd volgens de richtlijnen van de WHO (world heatlh organisation). Deze bloeddruk meter is voorzien van 60 geheugenplaatsen en wordt geleverd met een manchet. Dit is voor een armomvang tussen de 22 en 32 centimeter. 

Daarnaast geeft de display altijd een tijd en datum weer. Hierdoor kan je altijd alles goed bijhouden in een logboek en heb je tot de minuut nauwkeurige tijden. Hij is daarnaast klinisch getest voor het beste resultaat. Helaas wordt bij de Inventum BDA432 de ochtendhypertensie niet gedetecteerd. Ook moet je goed letten op de aansluiting om ervoor te zorgen dat je juiste cijfers krijgt.

Pros
 • Een groot display.
 • De tijd en datum weergave zijn zeer praktisch.
 • Hij meet ook een onregelmatige hartslag.
Cons
 • Ochtendhypertensie wordt niet gedetecteerd.
 • Wanneer je hem niet juist aansluit geeft hij verkeerde meetgegevens.

Microlife BP A3L Comfort

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Deze Microlife bloeddrukmeter is klinisch getest. Hij wordt dan ook veel gebruikt door gerenommeerde artsen. De bloeddrukmeter is voorzien van zeer betrouwbare technieken. Op deze manier zal je niet snel verkeerde metingen krijgen. Een tweede meting moet in dit geval uitwijzen of de eerste niet juist was. De Microlife BP A3L Comfort is dan ook gemaakt voor het snel en nauwkeurig opmeten van de bloeddruk. Daarnaast is dit apparaat voorzien vaan een systeem zodat je hem kan aansluiten op jouw computer of laptop. Op deze manier kan jij alle gegevens bijhouden op jouw computer. Hij maakt geen geluid tijdens het pompen, dit is prettig voor een eventueel witte jassen effect. 

Je hebt op deze bloeddrukmeter maar liefst 5 jaar garantie. Hij is gemaakt voor een armdikte van 22 tot 42 centimeter. Dit traject verloopt dus anders dan bloeddrukmeters met Comfort+ technologie. Met deze bloeddrukmeter is het mogelijk om met een 3/MAM te meten.

Pros
 • De 3/MAM-technologie maakt het heel prettig.
 • De manchetmaten zijn goed omvangrijk, zodat hij altijd past.
 • Hij maakt niet te veel geluid tijdens het pompen.
Cons
 • Ochtendhypertensie wordt niet gedetecteerd.

Wellue bloeddrukmeter

Reviews

4.7

Gemiddelde van 18 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 18 reviews

Dee bloeddrukmeter is ideaal voor mensen die van gadgets houden. Of mensen die alles dagelijks goed willen bijhouden. Zo hoef je niet dagelijks naar een arts om alles te laten controleren. Deze bloeddrukmeter wordt dan ook aanbevolen door veel artsen en de hartstichting. Daarnaast krijg je een helder inzicht in jouw metingen door een bijpassende app. Doormiddel van een kabel kan jij alle laatste gegevens uploaden op jouw telefoon. Daarnaast is hij zeer licht in gewicht en krijg je een bijpassende opbergcase. Wanneer jij ook jouw hartslag goed wil bijhouden is dat mogelijk door de bijgeleverde vingerklem. De Wellue bloeddrukmeter wordt niet voor niets door gebruikers altijd hoog beoordeeld. 

Het lcd-scherm is gemakkelijk af te lezen en met één druk op de knop begint hij automatisch te pompen. Hij is zeer accuraat en zo weet je onder andere jouw bloeddruk, zuurstofgehalte en hartslag. De band afmeting is tussen de 22 en 39 centimeter. Hij is dus gemaakt voor veel verschillende posturen. Jij haalt met deze bloeddrukmeter een echt sterk en accuraat model in huis. 

Pros
 • Handig te gebruiken in combinatie met de app.
 • De bandbreedte is zeer wijd voor veel verschillende armdiktes.
 • Hij heeft een gemakkelijk afleesbaar Lcd-scherm.
Cons
 • Voor mensen kan het gezien worden als te veel.

Inventum BDA632

Reviews

4.7

Gemiddelde van 21 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 21 reviews

Ons hart gaat sneller kloppen van de Inventum BDA632. Hij wordt namelijk aangeraden door de Hartstichting. En hoeveel meer bevestiging wil je dat een bloeddrukmeter van uitstekende kwaliteit is? Naast dat hij erg accuraat meet is hij ook nog eens heel makkelijk in gebruik. Hij beschikt over een memory functie, wat wil zeggen dat hij je metingen op kan slaan. Het duidelijke en goed af te lezen display bevat een lampje zodat je hem ook met weinig licht goed kunt gebruiken. Daarnaast werkt hij op batterijen dus je neemt hem overal mee naartoe zonder dat er een stopcontact in de buurt hoeft te zijn.  Hadden we al gezegd dat hij ook nog eens erg leuk geprijsd is? Deze Inventum bewijst dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor een kwalitatieve bloeddrukmeter.

Pros
 • Degelijk en betrouwbaar apparaat dat wordt aanbevolen door de Hartstichting.
 • Onregelmatige hartslag wordt ook gemeten.
Cons
 • Meet niet het gemiddelde van 3 metingen.
 • Daarnaast wordt ochtendhypertensie niet gesignaleerd.

Withings/Nokia BPM

Reviews

2.3

Gemiddelde van 3 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

2.3

Gemiddelde van 3 reviews

Het kan tegenwoordig allemaal. De Withings/Nokia BPM is een zogeheten smart bloeddrukmeter. Dit houdt in dat je een app installeert op je smartphone en hierop kunt aflezen wat je bloeddruk is. Hij heeft een onbeperkt aantal geheugenplaatsen waardoor je je bloeddrukschema heel precies kunt registreren en bijhouden. Naast je bloeddruk kun je ook het aantal slagen van je hart per minuut meten. Omdat hij via je arm en niet via je pols meet, is hij een stuk accurater. Als je de manchet niet goed aanbrengt dan geeft hij een signaal om een foute meting te voorkomen. Bovendien is het een erg compact apparaat. Je kunt hem dus makkelijk meenemen in je tas als je op bezoek, vakantie of dagje weggaat. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken onderweg. Daarnaast hoef je niet speciaal naar huis om de meting te verrichten.

Pros
 • Het is een smart bloeddrukmeter.
 • Je kunt dus via een app op je smartphone alle resultaten bijhouden en een patroon ontdekken.
Cons
 • Hij kan een onregelmatige hartslag niet detecteren.
 • Heeft een beperking in de dikte van de arm die hij kan meten.

Beurer BM45 – Bloeddrukmeter bovenarm

Reviews

3.5

Gemiddelde van 6 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.5

Gemiddelde van 6 reviews