Top 10 uit de Test

Beste Bloeddrukmeter 2019 uit de Test

0

Het is op dit moment een hot item in het nieuws: mensen hebben vaak een te hoge bloeddruk. De meeste mensen die dit hebben, weten dit niet. Daarom wordt het aangeraden om regelmatig, ook thuis, jouw bloeddruk te meten. Dan is het handig om een bloeddrukmeter in huis te halen die nauwkeurig en betrouwbaar is en die lang meegaat. Maar wat zijn de beste bloeddrukmeters? En hoe kun je besparen op jouw budget voor een bloeddrukmeter? Deze en een aantal andere vragen, zullen worden beantwoord in dit artikel.

 De 5 aanraders van 2019

Medisana BU510

Onze eerste aanrader is de BU510 bloeddrukmeter van Medisana. Dit is een bloeddrukmeter die de bloeddruk bij de bovenarm meet. Het is een volautomatisch apparaat die, nadat je hem op jouw bovenarm hebt bevestigd en met een druk op de knop aan hebt gezet, eenvoudig jouw bloeddruk meet. Het is een nauwkeurige meting, waarbij ook een onregelmatige hartslag wordt gemeten. De meetmanchet is 22 tot 32 cm, waardoor het gemeten kan worden bij bovenarmen met een omvang van 22 tot 36 cm. Het apparaat werkt op batterijen en je krijgt er een opbergetui bij geleverd.

Omron M6 Comfort

De M6 Comfort bloeddrukmeter van Omron is onze tweede aanrader. Ook deze bloeddrukmeter meet de bloeddruk op de bovenarm. Deze meter wordt aangeraden door de Nederlandse Hartstichting. Het is een erg nauwkeurige uitvoering, die voor veel mensen te gebruiken is. De manchet is namelijk op maat M en L in te stellen. Maat M kan om een bovenarm met een omvang van 22 tot 32 cm en maat L om 32 tot 42 cm. Het apparaat detecteert het wanneer de manchet verkeerd is aangebracht en hij meet ook een onregelmatige hartslag. De meter werkt op batterijen, waarvan je er een setje bij geleverd krijgt. Ook krijg je er een opbergetui en bloeddrukpas bij.

Omron M7

Deze bloeddrukmeter is de wat luxere variant van onze tweede aanrader. Ook deze bloeddrukmeter wordt aangeraden door de Nederlandse Hartstichting en kan gebruikt worden bij bovenarmen met een omvang van 22 tot 42 cm. De monitor van de bloeddrukmeter geeft comfortabel en accuraat de metingen weer, door de intellisense-technologie. Op het scherm zie je drie lijnen, waarmee alle metingen worden weergegeven. De Omron M7 bloeddrukmeter heeft een groot geheugen, waardoor maximaal 100 metingen kunnen worden opgeslagen, met datum en tijd erbij. Dit kan voor twee individuele gebruikers. Ook meet deze bloeddrukmeter het gemiddelde van drie metingen, wat een meting nauwkeuriger en betrouwbaarder maakt. Bovendien heeft deze meter een smartfunctie. Dit houdt in dat hij te koppelen is met een smartphone, waarop je in een app eenvoudig metingen kunt bewaren.

Medisana MTS

Als vierde raden wij de MTS bloeddrukmeter van Medisana aan. Deze meter wordt ook gebruikt op de bovenarm en is volautomatisch. Op een grote display is de diagnose van de meting te zien door middel van een kleurenschaal, volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het apparaat is te gebruiken op bovenarmen van een omvang van 22 tot 30 cm en meet zeer nauwkeurig de bloeddruk. Het is voorzien van een aritmie-indicator, waardoor ook een onregelmatige hartslag gemeten wordt. Het kan voor twee gebruikers maximaal 60 metingen opslaan in het geheugen. Na een minuut schakelt de bloeddrukmeter automatisch uit.

Beurer BM44

Onze laatste aanrader is de BM44 bloeddrukmeter van Beurer. Deze bloeddrukmeter is, vooral voor ouderen, eenvoudig te gebruiken, door het grote XL scherm en het bedienen door één druk op de knop. Het apparaat is geschikt om te gebruiken om een bovenarm van een omvang tussen 22 en 32 cm. Daarnaast heeft het nog een aantal handige functies. Zo waarschuwt hij bij een hartritmestoornis, schakelt hij automatisch uit, heeft het een Error signaal en een low batterij indicator. Het apparaat meet ook een onregelmatige hartslag.

Goedkope budget tips: Zo bespaar je op een bloeddrukmeter en dit is de Beste budget keuze

Bloeddrukmeters zijn voor verschillende budgetten te verkrijgen. Zo zijn ze er voor €20, maar ook veelal voor meer dan €80. Gemiddeld kosten ze €35. Er zijn een aantal eigenschappen die een bloeddrukmeter kan hebben, die het apparaat duurder maken. Dit zijn extra eigenschappen, extra functies die de meter geavanceerder maken. Zo zijn ze meestal duurder met een bewegingssensor of wanneer hij de ochtendhypertensie meet. Ook zijn de meters die gekoppeld kunnen worden aan een smartphone of weegschaal vaak duurder. Net als de apparaten die voor meerdere individuele personen, meer metingen kunnen opslaan. Als laatste valt op dat de bloeddrukmeters die metingen verrichten op de bovenarm, over het algemeen duurder zijn dan meters die meten op de pols.

Onze Beste budget keuze is de BDA432 bloeddrukmeter van Inventum. Deze meter kost €34,27 en wordt door consumenten op Bol.com beoordeeld met 4,4 van de 5 sterren. Het is een apparaat dat een meting verricht via de bovenarm. De manchet past op een bovenarm met een omtrek van 22 tot 32 cm. Er wordt zowel een normale, als een aritmische hartslag weergegeven, waarvan er 60 kunnen worden opgeslagen in het geheugen. Het is een WHO-indicator, wat betekent dat metingen volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie worden geclassificeerd. De bloeddrukmeter is klinisch getest en heeft een extra groot display. Je krijgt er batterijen en een opbergzakje bij geleverd. Kortom, heel veel waar voor jouw geld.

Beste koop tips: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een bloeddrukmeter?

Er zijn een aantal eigenschappen en functies van bloeddrukmeters waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. Op verschillende punten moet je keuzes maken, waarbij je moet nagaan wat het beste bij jou en jouw gebruik past.

Allereerst is het belangrijk om te beslissen of je het belangrijker vindt dat de meting nauwkeurig wordt verricht of dat je de manchet makkelijk kan aanbrengen, waarbij je beter moet opletten. Een bovenarmbloeddrukmeter heeft het eerste als eigenschap. Deze zijn nauwkeuriger dan een polsbloeddrukmeter. Deze laatste is wel makkelijker aan te brengen en is bovendien goedkoper.

Daarnaast moet je nagaan hoe en hoe vaak je de bloeddrukmeter gaat gebruiken. Ben je van plan om regelmatig jouw bloeddruk bij te houden en zou je het daarbij fijn vinden dat de metingen worden onthouden? Dan is het goed om te letten op de geheugenplaatsen die het apparaat heeft. Sommige meters kunnen bijvoorbeeld 60 tot 100 metingen opslaan.

Vervolgens is het belangrijk om je te bedenken met hoeveel mensen je het apparaat gaat gebruiken. Ga alleen jijzelf het gebruiken? Dan hoeft het maar een bloeddrukmeter te zijn die voor één individueel persoon de metingen onthoudt. Wil je hem met meerdere gebruiken en daarvan de metingen bewaren? Dan moet je erop letten dat de metingen voor meerdere individuele personen onthouden kunnen worden.

Ook de bloeddrukmeters gaan mee met de technologische ontwikkelingen. Een aantal bloeddrukmeters zijn namelijk te koppelen aan een smartphone of laptop. Meters hebben bijvoorbeeld hun eigen app waar je hem aan kunt verbinden. Je kunt via de smartphone of laptop de metingen bijhouden en bijvoorbeeld een langere periode gemakkelijk het verloop ervan volgen. Voor een huisarts is dit erg handig, aangezien zij dan meer inzicht hebben in het verloop van jouw bloeddruk.

Daarnaast zijn er nog een aantal praktische eigenschappen waarvan het belangrijk is dat je erop let. Zo heeft de manchet van de bloeddrukmeter een bepaalde maat. Dit houdt in dat hij niet om iedere arm goed past. Vaak is er een minimum en een maximum aan cm aangegeven van de omvang van een bovenarm, waar de meter goed op werkt. Het is belangrijk om hiernaar te kijken.
Een andere praktische eigenschap is de grootte van het scherm. Vooral voor ouderen is het soms lastig om te begrijpen wat er op een scherm staat. Het is dan handig wanneer het scherm extra groot is. Bepaalde lijntjes, getallen en kleuren zijn dan goed zichtbaar.

Als laatste zijn er in dit artikel ook een aantal functies benoemd die een bloeddrukmeter kan hebben. Bedenk of het jouw voorkeur heeft dat de bloeddrukmeter deze functies heeft. Zoals ook al is benoemd, zorgen deze extra functies er ook voor dat de meters duurder worden. Sommige meters meten bijvoorbeeld ook een onregelmatige hartslag of geven aan dat ze een hartritmestoornis detecteren. Een aantal meters geven een signaal af wanneer de manchet niet goed op de bovenarm of pols is bevestigd. En er zijn meters die het aangeven wanneer de batterijen vervangen moeten worden of wanneer er een Error is, zodat je ervanuit kunt gaan dat de bloeddrukmeter op andere momenten goed werkt.

Overzicht van populaire merken

Er zijn veel bloeddrukmeters te koop, gemaakt door veel merken. In dit artikel valt mogelijk al op dat twee merken al meerdere keren zijn benoemd. Deze twee merken zijn dan ook belangrijke spelers op de markt van bloeddrukmeters. Maar dit zijn niet de enige. De belangrijkste spelers zijn:

  • Medisana: Dit merk is gespecialiseerd in producten op het gebied van gezondheid, wellness en Mobile Health. Het gaat ervanuit dat je alleen de beste producten gebruikt voor jouw lichaam en zetten dan ook in op de verkoop van betrouwbare en nauwkeurige producten. Daarnaast zetten ze in op duurzaamheid, waardoor je jarenlang plezier zal hebben van hun producten.
  • Omron: Het Japanse merk dat gespecialiseerd is in industriële automatisering en ook actief is in de gezondheidstechnologie. Hun producten zijn geschikt voor ziekenhuizen, maar ook voor particulier gebruik. Met hun apparaten kunnen mensen steeds beter zelf hun gezondheid in de gaten houden. Hun producten zijn handig en makkelijk in gebruik, voor een betaalbare prijs.
  • Beurer: Al sinds 1919 biedt dit merk producten op het gebied van welzijn en gezondheid. Hun focus ligt op warmtetechnologie en al vanaf het begin zijn ze constant aan het innoveren. Ook vinden ze een betrouwbare kwaliteit erg belangrijk. Door middel van moderne technologie, stemmen zij hun productoplossingen af op de wens en behoefte van de consument.

Achtergrond: Wat is een bloeddrukmeter en welke verschillende soorten heb je?

Een bloeddrukmeter is een apparaat dat, zoals de naam al doet vermoeden, jouw bloeddruk meet. Dit doet hij door middel van een manchet om jouw pols of bovenarm. Deze dien je zelf op de juiste plek te bevestigen, waarna je het apparaat aanzet. De manchet zal dan om jouw pols of bovenarm knellen, waardoor de bloeddruk gedetecteerd kan worden. Dit wordt vervolgens op het scherm van de meter weergegeven.
Bloeddrukmeters worden met name bij huisartsen en in ziekenhuizen gebruikt, maar worden regelmatig ook door mensen gekocht om thuis te gebruiken. Het kan zijn dat mensen hun bloeddruk willen meten en bijhouden, omdat ze in de risicogroep van hart- en vaatziekten vallen, maar het kan ook zijn dat mensen gewoon inzicht hierin willen hebben. Tegenwoordig wordt dit ook aangeraden. Maar daar later meer over.
Jouw bloeddruk schommelt gedurende de dag. Je kunt dus niet uit gaan van één meting. Het is belangrijk om in ieder geval drie metingen op verschillende momenten te doen. Daar kun je vervolgens het gemiddelde van nemen. Er zijn ook bloeddrukmeters die dit zelf kunnen bijhouden en berekenen.

Er zijn twee soorten bloeddrukmeters. Allereerst is er de polsbloedrukmeter. De manchet bevestig je om jouw pols. Bij dit soort is het bekend dat de meting minder nauwkeurig is. Daarnaast is het belangrijk dat je goed oplet dat hij goed bevestigd is.
Het tweede soort meet de bloeddruk op de bovenarm. De manchet bevestig je op die plek, waarna de meting verricht wordt. Deze meting is nauwkeuriger. De Hartstichting adviseert dan ook om het tweede soort bloeddrukmeter te gebruiken.

De Laatste Trends

Zoals reeds benoemd is, is de bloeddruk op dit moment een belangrijk onderwerp in het nieuws. Het is namelijk gebleken dat één op de drie Nederlanders tussen 30 en 70 jaar oud een hoge bloeddruk heeft en/of medicijnen gebruikt voor een hoge bloeddruk. Van deze groep weet vier van de tien personen niet dat zij behoren tot de risicogroep voor hart- en vaatziekten. Dit zijn in totaal ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders en dit zal de komende jaren alleen maar toenemen.

De Hartstichting raadt mensen aan om vanaf hun veertigste regelmatig hun bloeddruk te meten en dit bij te houden. Hun doel is om een hoge bloeddruk eerder op te sporen, waardoor mogelijk het aantal mensen met hart- en vaatziekten wordt teruggeschroefd. Ze gaan daarom van 27 mei tot 8 juni 2019 op verschillende openbare locaties, meetlocaties inrichten, waar men gratis hun bloeddruk kan laten meten. Ook kan je daar advies krijgen voor een gezonde leefstijl.

Beste Stijltang 2019 uit de Test

Previous article

Beste Föhn & Haardroger 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: