Top 10 uit de Test

Beste Grasmaaier 2019 uit de Test

0

Op zoek naar een goede grasmaaier? Wij hebben de beste grasmaaiers van 2019 voor je op een rij gezet.

Voor mensen met een appartement of een bovenwoning, is dit apparaat geen musthave, maar voor hen met een tuin, met een grasveld, een mooi gazon of een weiland, is het zeker een van het belangrijkste tuingereedschap: een grasmaaier. Ze zijn er in veel soorten en maten, de een populairder of duurder dan de ander. Maar wat is dan de beste grasmaaier? Waar moet je op letten bij de aanschaf ervan? En welke soorten heb je? Deze en andere vragen zullen beantwoord worden in dit artikel.

Top 5 Grasmaaiers van 2019

De Beste Grasmaaier 2019 uit de test op basis van klanttevredenheid.

GARDENA Kooimesmaaier 400

Onze eerste aanrader is de Kooimesmaaier 400 van het merk GARDENA. Met deze grasmaaier maai je het gras handmatig. Hij is dus niet elektrisch en werkt niet op benzine, waardoor hij milieuvriendelijk en energiebesparend is. Daarnaast heeft de grasmaaier een speciale functie, waardoor de messenwals en het ondermes elkaar niet raken. Dat zorgt ervoor dat het een heel stil apparaat is. De maaihoogte is in te stellen door middel van vier standen. Dit is minimaal 12 en maximaal 42 mm. De maaibreedte is 40 cm en hij is geschikt voor gazons tot 200 m2. De grasmaaier is erg praktisch en fijn in gebruik. Het heeft namelijk een licht gewicht, een speciaal gevormde handgreep en een maaihoogte die aan te passen is. De beugel van de maaier kan worden ingeklapt, waardoor het weinig ruimte inneemt bij het opbergen. Dit is op dit moment onze beste grasmaaier.

WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier

Als tweede raden wij de A 340 E Elektrische grasmaaier van WOLF-Garten aan. Deze elektrische grasmaaier is flexibel, functioneel en efficiënt. Het heeft een vermogen van 1400 Watt en grasvangbak met een inhoud van 30 liter. Wanneer de bak bijna vol zit, geeft een vulindicator aan dat hij geleegd moet worden. De grasmaaier is geschikt voor het maaien van een gazonoppervlakte van maximaal 250 m2. Het is ergonomisch ontworpen en de duwboom heeft softgrip. Door de Flick-Flack kabelgeleiding zal de elektra kabel nooit in de maairichting komen te liggen, waardoor je altijd door kan blijven maaien. Als laatste heeft het een CCM-systeem. Dat staat voor cut, collect en mulch en houdt in dat het apparaat het gras maait, verzamelt en mulcht.

Flymo Turbo 400

De Turbo 400 grasmaaier van Flymo raden wij als derde aan. Dit is een elektrische grasmaaier, met een motor van 1500W en een maaibreedte van 40 cm. Het apparaat is eenvoudig in gebruik. Hij is namelijk erg wendbaar, doordat hij op een kussen van lucht over het gazon beweegt. Het heeft niet zo’n lang snoer, maar dit is eenvoudig op te lossen met een verlengsnoer. Je kunt de maaihoogte in vijf hoogtes instellen, tussen 15 en 41 mm. Ook bij deze grasmaaier kun je de beugel omhoog doen, waardoor hij makkelijk is op te bergen. Als laatste is hij geschikt voor gazonoppervlakten tot wel 400 m2.

BLACK+DECKER CLMA4820L2-QW

Onze vierde aanrader is de BLACK+DECKER CLMA4820L2-QW. Dit is grasmaaier uit een duurder segment en het is er een met een accu. Het heeft een duurzame 36V lithium-ion batterijen die geen zelfontlading geven, waardoor je altijd kan maaien wanneer jij dit wil. Het apparaat heeft een 3-in-1 functie. Met deze functie kun je ervoor kiezen om het gras te mulchen, zijdelings uit te werpen of op te vangen in de stevige opvangbak van 50 liter. De maaibreedte is maar liefst 48 cm, waardoor je sneller jouw gazon hebt gemaaid. Het apparaat is geschikt voor gazons tot wel 600 m2. Ook de accu kan dit zo lang volhouden.

Hyundai elektrische grasmaaier

Als vijfde en laatste raden wij de Elektrische grasmaaier van Hyundai aan. Deze grasmaaier is te gebruiken op droge en vochtige gazons van tot wel 600 m2. Hij is zeer krachtig door de 1600W elektromotor. Het energievermogen is laag en het geeft weinig geluid. De grasmaaier is eenvoudig in gebruik vanwege het ergonomisch ontwerp en de softgrip. Daarnaast rijdt het apparaat op eigen kracht. Je hoeft hem alleen maar te begeleiden. Ideaal! Het heeft zes verschillende maaihoogtes tussen 20 en 70 mm. De polypropylene behuizing zorgt ervoor dat het apparaat niet gaat roesten en vrij is corrosie. Als laatste heeft de afneembare opvangzaak een inhoud van 40 liter.

Goedkope budget tips: Zo bespaar je op een grasmaaier en dit is de beste budget keuze

Grasmaaiers zijn er in veel soorten, maten en dus ook prijsklassen te vinden. Zoals in de aanraders al naar voren kwam heb je grasmaaiers die je handmatig gebruikt, ze zijn er elektrisch en met een accu. Ook heb je robotmaaiers, die zelfstandig het gras maaien. De best tip om geld te besparen, is door een handmatige grasmaaier te kiezen. Dit soort is het goedkoopst, waar de robotmaaier het duurst is.
Daarnaast valt het op dat de elektrische grasmaaiers met een krachtige motor, vaak ook duurder zijn. Door een grasmaaier te kiezen met een lagere wattage, kun je besparen op de elektrische grasmaaier.
Natuurlijk zorgen extra functies er ook voor dat een grasmaaier duurder wordt. Denk bijvorobeeld aan een hendel die verstelbaar is in hoogtes of een grote opvangbak.

Onze Beste budget keuze is de POWEG63703 grasmaaier van Powerplus. Deze elektrische grasmaaier kost maar liefst €49,90. Er zijn op Bol.com nog maar weinig reviews geschreven over deze grasmaaier, maar tot nu toe is hij beoordeeld met vijf van de vijf sterren. De grasmaaier heeft een elektromotor van 1000W en is geschikt voor een gazonoppervlakte van 75 m2. Het is dus geschikt voor een relatief klein gazon. Je kunt je gazon in drie verschillende lengtes maaien, namelijk 25, 45 en 65 mm. De maaibreedte is 32 cm. Het apparaat is eenvoudig op te bergen door het plooibare handvat. Het gras dat de grasmaaier maait, kan achterwaarts worden uitgeworpen en kan opgevangen worden in een opvangbak. Hij is voorzien van een opvangbak met een inhoud van 30 liter. Grasmaaiers kosten al snel €60 tot €100 en ze zijn er zelfs voor €300. Deze grasmaaier van €49,90 kan daarom niets anders zijn dan de Beste budget keuze.

Beste koop tips: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van grasmaaier?

Wanneer je van plan bent om een grasmaaier aan te schaffen, zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Allereerst zijn er verschillende soorten grasmaaiers met verschillende soorten aandrijvingen. Zo heb je benzinemaaiers en elektrische grasmaaiers. De benzinemaaiers hebben een krachtigere motor, maar maakt meer lawaai tijdens het maaien. De elektrische grasmaaier maakt daarentegen minder geluid, maar daarbij moet je altijd een stopcontact of verlengsnoer in de buurt hebben. Ook heb je een handmatige grasmaaier. Op de verschillende soorten grasmaaiers zal later in het artikel nog verder ingegaan worden.

Vervolgens zijn grasmaaiers te verdelen in wiel- of zweefmaaiers. Een wielmaaier verplaatst zich met wieltjes eenvoudig over het gazon heen. Hij is goed te gebruiken op oneffen oppervlakten en je kunt hem eenvoudig naar de juiste plek verplaatsen.
Een zweefmaaier komt door de draaiende messen aan de onderkant iets omhoog. Dit maakt de zweefmaaier wendbaarder dan een wielmaaier. Het nadeel van een zweefmaaier is dat hij niet goed werkt op oneffen oppervlakten en dat hij naar de juiste plek moet worden getild in plaatst van dat hij er eenvoudig heen kan rijden.

Dan heb je ook nog een robotmaaier, die zelfstandig het gazon maait. Je moet hem wel eerst een keer goed instellen. Vaak moet je daarbij draden over het gras spannen, zodat de maaier weet waar hij wel en niet moet maaien. Daarna kan hij zijn werk doen. Het is een ideaal apparaat wanneer je weinig tijd hebt voor het grasmaaien, maar wel een kort gazon wilt hebben. De slimme robotmaaiers van tegenwoordig gaan zelfs zelf naar het oplaadpunt toe, wanneer de accu bijna opgeladen is. Daar hoef je dus helemaal niet meer naar om te kijken.

Grasmaaiers hebben vaak verschillende standen, waarmee de maaihoogte wordt bepaald. Het is daarom goed om te letten wat de maaihoogtes zijn waarop de grasmaaier knipt. Zo kun je jouw gazon eenvoudig op de juiste lengte maaien.

Grasmaaiers hebben een duwboom, waaraan je het apparaat vasthoudt en waarmee je hem voortbeweegt. Bij sommige grasmaaiers is deze duwboom verstelbaar. Je kunt hem dan op de juiste hoogte instellen, waardoor je tijdens het maaien een betere houding zal aannemen. Dit zal rugklachten voorkomen.

Als laatste zijn er twee soorten maaimethoden waar grasmaaiers over kunnen beschikken. Allereerst is er de kooimaaier. Hierbij zitten de messen aan de voorkant van de grasmaaier. Deze snijdt het gras af, waardoor je strak afgesneden grassprieten krijgt en dus geen rafels. Dit staat een stuk netter. Voor de beste kwaliteit is het wel belangrijk dat een kooimaaier goed wordt onderhouden. Een keer per jaar moeten de messen door een professionele slijper worden geslepen. Wanneer de kooimaaier goed is afgesteld en geslepen, raakt de kooi de ronddraaiende messen niet aan. Dit voorkomt dat de grasmaaier hard geluid maakt tijdens het gebruik.
Het tweede soort is de cirkelmaaier. Dit soort heeft de maaimessen onder de grasmaaier zitten. Deze messen slaan bij het maaien een stuk van het gras af. Dit is minder precies en bij deze methode ontstaan er wel rafels op de grassprieten. Dit maakt dat het gras er geler uit gaat zien. Bij deze grasmaaier is het belangrijk om erop te letten dat kleine voorwerpen waar de grasmaaier overheen rijdt, met een grote snelheid opzij gelanceerd kunnen worden, en dat het mes volledig uitgedraaid moet zijn voordat je het apparaat kantelt. Ook bij dit soort is het goed om het eens per jaar te slijpen. Dit gaat een stuk makkelijker dan bij de kooimaaier en zou je dus zelf kunnen doen.

Overzicht van populaire grasmaaier merken

Er zijn veel verschillende soorten grasmaaiers te koop. Alleen al op Bol.com worden er 342 aangeboden. Hier valt op dat, naast de merken Flymo en Einhell, de volgende merken het meest worden gekocht en dus het populairst zijn:

WOLF-Garten

Dit merk is al sinds de jaren ’20 een grote speler op het gebied van tuinieren. Ze bieden allerlei soorten tuingereedschap en hebben een groot assortiment aan grasmaaiers. Ze zijn er vooral gericht op de hoogste kwaliteit en het bieden van passend tuingereedschap voor elke wens.

GARDENA

Dit merk is in Nederland en België een van de grootste gazon winkels. Ze bieden allerlei apparaten aan, waarmee je jouw gazon perfect strak kunt maken. Denk aan een groot assortiment aan grasmaaiers, maar ook grastrimmers of harken.

Bosch

Dit laatste populaire merk biedt een groot assortiment van elektrisch gereedschap en accessoires van elektrisch gereedschap. Wereldwijd is dit een grote speler op die markt. Ze richt zich sterk op innovatie en haar innovatiekracht en -tempo levert grote successen op.

Achtergrond: Wat is een grasmaaier en welke verschillende soorten heb je?

Zoals de naam al zegt, is een grasmaaier een apparaat waarmee je jouw gras kan maaien. Wanneer het gras in jouw tuin te hoog is geworden en toe is aan een knipbeurt, ga je er met een grasmaaier overheen, waarna op verschillende manieren en met verschillende methoden het gras korter wordt gemaakt. Dit korter maken wordt gedaan door middel van ronddraaiende maaimessen.

Het is al een keer benoemd, maar er zijn verschillende soorten grasmaaiers. Allereerst heb je de handgrasmaaier. Deze grasmaaier is handmatig te bedienen en is erg eenvoudig in gebruik. Door het voortduwen van het apparaat gaan de messen draaien, waardoor het gras korter wordt gemaakt. Dit soort is het oudste, goedkoopste en het meest milieuvriendelijke. Hij is erg wendbaar, doordat hij met de hand aangedreven wordt. Een nadeel van dit soort is dat hij, doordat het een arbeidsintensieve grasmaaier is, minder geschikt is voor grote gazons.
Dan heb je de elektrische grasmaaier. Deze werkt op stroom en kan daardoor eenvoudig over het gazon voortbewogen worden. Dit soort grasmaaiers maakt over het algemeen weinig geluid, is onderhoudsvriendelijk en relatief weinig schadelijk voor het milieu. Doordat de elektrische grasmaaier met stroom werkt, word je in jouw bewegingsvrijheid beperkt door de lengte van de bedrading. Tegenwoordig werken ze dan ook op een accu, dus zonder bedrading. Je kunt dan gemakkelijker over het gazon bewegen, maar dit kan zo lang de accu nog niet leeg is.
Als laatste is er de benzine grasmaaier. Dit is het krachtigste soort grasmaaier. Hij is geschikt voor een groter stuk gazon. De benzine grasmaaiers zijn over het algemeen wel duurder en slechter voor het milieu.

De laatste grasmaaier trends

Het is in het artikel al kort aangehaald: De slimme grasmaaier. Dit is een opkomende trend op het gebied van grasmaaiers. Het apparaat maait geheel zelfstandig en zonder bedrading jouw gazon perfect strak. Een slimme grasmaaier vermaalt het gras extra fijn, waardoor je het als natuurlijk bemesting kunt gebruiken, door het te laten liggen, en er minder ruimte in jouw groenbak wordt ingenomen.
Wanneer je een slimme grasmaaier wilt aanschaffen, is het belangrijk om rekening te houden met eventuele moeilijke terreinen. Oneffenheden of een grote helling kan lastig zijn voor een slimme grasmaaier. Let daarnaast ook op de grootte van het gazon en de maximale capaciteit van de grasmaaier.
Het voordeel ten opzichte van een robot grasmaaier, is dat dit soort grasmaaiers geen bedrading nodig heeft. Het gazon hoeft dus niet door middel van een perimeterdraad of grensdraad te worden afgezet. Het werkt namelijk op GPS en er kunnen verschillende zones worden ingesteld, die de slimme grasmaaier herkent.

Ben je het eens met onze beste grasmaaier 2019? Ja, of nee, we horen het graag!

Beste Wasdroger 2019 uit de Test

Previous article

Beste Smartwatch 2019 uit de test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: