Beste Wasdroger 2024 uit de Test

Last update: april 2024

Op zoek naar een goede wasdroger? Wij hebben de beste wasdrogers van 2024 voor je op een rij gezet.

Wie kent het nog van vroeger? Je kwam terug van school en had door de stromende regen gefietst. Daar stond je moeder klaar met een handdoek om je gezicht droog te maken. Zodra de handdoek je gezicht aanraakte, voelde je het schuren. Het was lief bedoeld, maar zo’n harde handdoek in je gezicht is niet bepaald prettig. Tegenwoordig zullen vrijwel alle ouders met een heerlijke, zachte handdoek klaarstaan om het gezicht van hun kind droog te maken. De reden hiervoor is de wasdroger. Daar waar vroeger jouw was in de wasmachine ging en vervolgens werd uitgehangen, wordt nu in bijna ieder huishouden een wasdroger gebruikt. Maar wat zijn de beste wasdrogers, waar moet je op letten bij de aanschaf ervan en wat zijn populaire merken? Je leest het in dit artikel.

Best Geteste Wasdroger

Bosch WTR88T00NL - Serie 6

Deze Bosch WTR88T00NL warmtepompdroger werkt zeer stil en energiezuinig. Een warmtepompdroger droogt je wasgoed op lage temperaturen, waardoor je kwetsbare kleding beter beschermd blijft tegen krimpen. De vochtigheidssensor meet wanneer jouw wasgoed droog genoeg is.

Gebruikers van dit product zijn zeer tevreden. Deze wasdroger wordt beoordeeld met 4.5 van de 5 sterren.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Bosch WTR88T00NL de beste wasdroger is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de nummer 1 is de AEG T8DE95EW - 8000 serie AbsoluteCare®. Kijk onderstaand voor de overige wasdroger testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Bosch WTR88T00NL - Serie 6 - Warmtepompdroger

Deze Bosch WTR88T00NL warmtepompdroger werkt zeer stil en energiezuinig. Een warmtepompdroger droogt je wasgoed op lage temperaturen, waardoor je kwetsbare kleding beter beschermd blijft tegen krimpen. De vochtigheidssensor meet wanneer jouw wasgoed droog genoeg is.

AEG T8DE95EW - 8000 serie AbsoluteCare® - Wasdroger

 De AEG T8DE95EW is een energiezuinige 9 kg droger met AbsoluteCare voor stofbescherming, ProSense-technologie voor efficiënt drogen en een onderhoudsvrij ÖKOFlow-filtersysteem voor uitgebreide kledingbescherming.

Bosch WTN83202NL - Serie 4 - Condensdroger

Op zoek naar een eenvoudige condensdroger met speciaal AllergiePlus programma? Dan is de Bosch WTN83202NL ideaal voor jou. Een condensdroger droogt de was op een hoge temperatuur. Daardoor is deze relatief snel, maar een stuk minder zuinig dan een warmtepompdroger.

Siemens WT43N202NL - iQ300 - Condensdroger

Op zoek naar een condensdroger met speciaal Outdoor programma? Dan is de Siemens WT43N202NL ideaal voor jou. Een condensdroger droogt de was op een hoge temperatuur. Daardoor is deze relatief snel, maar een stuk minder zuinig dan een warmtepompdroger.

AEG TR959M4C - 9000 serie AbsoluteCare - Wasdroger

AEG EcoLine drogers hebben een A+++ energielabel en besparen tot 68% meer energie dan conventionele drogers. Met AbsoluteCare kunnen zelfs alle precaire kledingstukken veilig gedroogd worden.

Beste wasdroger aanraders van 2024

De Beste Wasdroger 2024 uit de Test op basis van klanttevredenheid.

Beste koop: Bosch WTR88T00NL

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 73 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 73 reviews

Deze Bosch wasdroger is de beste koop in 2024. Je kan er maar liefst 8 kilo aan verse was in kwijt. Hierdoor kan je hem goed combineren met jouw wasmachine. Doordat de richtprijs niet te hoog is, maar de kwaliteit wel der mate goed is wordt hij als dusdanig beoordeeld. Het is een klasse apparaat omdat hij ook nog eens heel laag is in energieverbruik. Hij is namelijk voorzien van een A+++ label. We vragen ons bijna af wanneer alle plusjes gaan stoppen. De nauwkeurigheid van de verschillende programma’s is bij de Bosch WTR88T00NL geweldig. Hierdoor kan je veel verschillende droogwasjes draaien. Zo heb je voor wol natuurlijk een ander programma dan voor katoen. Ook het effect tegen te veel condens is perfect. Je ruimte zal niet te klam aanvoelen na een droogbeurt. 

Hij krijg een ruim voldoende voor zijn score in de kreuk. Dit kan nog beter, maar wanneer jij toch nog strijkt is dit geen enkel probleem. Hij heeft geen verlichting in de trommel, hierdoor kan hij nog wel wat geluid maken tijdens het draaien. Ook is de draairichting van de deur niet aan te passen. Dit is een beetje onhandig. 

Pros
  • Goed energielabel
  • Veel verschillende programma’s, weinig kreuk na afloop.
  • Prijs/kwaliteit
Cons
  • De draairichting van de deur kan je niet verstellen.
  • Hij maakt vrij veel geluid wanneer hij draait.

AEG T8DE95EW - 8000 serie AbsoluteCare® - Wasdroger - Warmtepompdroger - Energielabel A++

Reviews

3.0

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 26 reviews

De AEG T8DE95EW is een efficiënte wasdroger. Hij heeft 10 soorten programma's, een vulgewicht van 9 kg én energielabel A++. Hiermee is deze wasdroger perfect voor gezinnen die veel was hebben en niet willen wachten op schone was. Deze droger kan alles aan. Van simpele stoffen, tot aan ingewikkelde materialen. Denk aan wol, zijden en dons.

Deze droger heeft een AbsoluteCare systeem, dit past de droogtemperatuur en trommelbeweging aan voor elk soort stof. Hiermee wordt schade aan de kleding voorkomen. Met de ProSense- technologie wordt je droogtijd en energieverbruik aangepast, waardoor kleding efficiënt wordt gedroogd, maar ook verzorgd blijft. Er wordt tevens altijd gebruik gemaakt van lage temperaturen waardoor je kleding mooi en intact blijft. 

Meer weten over de AEG T8DE95EW wasdroger? Bekijk dit item hier.  

Pros
  • Veel mogelijkheden
  • Energiezuinig en stil
  • Snel droog en wol krimpt niet
Cons
  • Nog geen negatieve punten benoemd

Bosch WTN83202NL

Reviews

4.6

Gemiddelde van 70 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 75 reviews

Hier hebben we de Bosch WTN83202NL. Een droger, ook wel condensdroger genoemd. Zeker voor mensen met een allergie raden we deze droger aan. Je kan namelijk op een hoge temperatuur alles droger. Je kan rekenen op een wasdroger die lekker snel werkt. Weet wel dat het apparaat hierdoor niet direct onder de zuinige drogers valt. Maar dat neemt niet weg dat je dus wel kunt genieten van droge was. Door het geluidssignaal weet je dat de wasdroger klaar is. Deze is alleen klaar wanneer de was ook daadwerkelijk droog is. Je kan dus altijd rekenen op droge was. De trommel is daarnaast zo gemaakt dat je kleding beschermd is en niet onnodig snel kapotgaat. Er zit een systeem in verwerkt dat meet hoeveel water er nog in de trommel zitten. Enkel op deze manier kun je garanderen dat de was altijd droog is! Kastdroog, noemen we dat. 

Meer weten over de Bosch WTN83202NL? Bekijk dit item hier.  

Pros
  • Duidelijk display dat je alle nodige informatie geeft
  • Relatief stil
Cons
  • Er is geen applicatie waarmee je de wasdroger kunt bedienen

Siemens WT43N202NL – iQ300 – Condensdroger

Reviews

4.6

Gemiddelde van 16 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 16 reviews

In de B-categorie vinden we deze condensdroger van Siemens. B houdt in dat het apparaat wel zuinig is, maar absoluut niet zo zuinig als een A+ model. Erg? Niet direct. Wasdroger vragen nu eenmaal een hoop stroom. Het beste zou dus zijn om je was aan de lijn te laten dromen. Maar dat is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Wat ook prettig is aan deze droger is dat er een outdoor programma op zit. Hierdoor kun je gevoelige materialen veiliger drogen zonder dat je bang hoeft te zijn dat de stoffen worden beschadigd. Denk bijvoorbeeld aan sportkleding en outdoorkleding. Heb je snel iets nodig maar is het nog nat? Dan kies je gewoon voor het snelprogramma. In 40 minuten is alles droog.  

Meer weten over de Siemens WT43N202NL – iQ300 – Condensdroger? Bekijk dit item hier.

Pros
  • Doet precies wat het belooft
Cons
  • Maak iets meer lawaai dan de gemiddelde droger

AEG TR959M4C - 9000 serie AbsoluteCare - Wasdroger

Reviews

4.6

Gemiddelde van 67 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 70 reviews

De AEG TR959M4C - 9000 serie AbsoluteCare zorgt ervoor dat je leven een stukje makkelijk wordt. Hij is als best getest door de Consumentenbond. Daarnaast bespaar je tijd. Deze AEG heeft je wasgoed namelijk binnen een mum van tijd droog. Dankzij het AbsoluteCare systeem hoef je niet bang te zijn dat delicate stoffen beschadigd raken of krimpen. Zelfs voor wol is er een speciaal programma.

De AEG EcoLine drogers zijn zeer energiezuinig met een A+++ energielabel en besparen tot 68% meer energie dan conventionele drogers. 

Pros
  • Hij is zeer zuinig
  • Droogt zeer goed en snel
  • Hij heeft veel mogelijkheden
Cons
  • Niet super stil

Miele TSC 563 WP

Reviews

4.0

Gemiddelde van 55 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Miele TSC 563 WP

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 5 reviews

Deze wasdroger heeft een hele goede prijs-/kwaliteitverhouding. Hij is voorzien van een bak waar in totaal 8 kilo aan schone was in gaat. Daarnaast scoort hij een enorm hoog cijfer voor zijn energieverbruik. Het label hebben ze neergezet op A+++. Waar deze machine het beste op test is het condens niveau en vooral de efficiëntie hiervan. Hierdoor weet je zeker dat je was er kurkdroog uit komt. Maar ook weet je met de Miele TSC 563 WP dat je waskamer niet klam aanvoelt als je er binnenloopt. Het gebruiksgemak krijg een ruime voldoende, hij is dan ook voor iedereen gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft hier zeker geen geleerde voor te zijn. Hij heeft veel verschillende goede programma’s voor verschillende materialen en stoffen. 

Hij geeft aan wanneer de het pluizenfilter vol is en je kan hem gelijk aansluiten op de waterafvoer. Helaas scoort hij niet zo goed op geluidsniveau. Hij maakt nogal wat lawaai. Daarnaast kan je de deur niet draaien. 

Pros
  • Je kan hem aansluiten op de waterafvoer.
  • Het is een zeer energiezuinige trommel.
  • Er is weinig van condens te merken na afloop.
Cons
  • De deur is niet draaibaar en hij maakt veel lawaai.

Miele TSH 783 WP EcoSpeed - Warmtepompdroger - WiFi

Reviews

4.2

Gemiddelde van 10 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Miele TSH 783 WP EcoSpeed - Warmtepompdroger - WiFi

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 2 reviews

De Miele TSH 783 WP is een zeer energiezuinige warmtepompdroger met energielabel A+++-10%, ideaal om delicate kleding te beschermen tegen krimpen. Met een royale capaciteit van 9 kg, geschikt voor grotere huishoudens, en de handige Miele app voor bediening, biedt deze droger veel gemak.

Met 12 verschillende droogprogramma's, waaronder speciale opties voor fijne was, overhemden, jeans en wol, is de Miele droger veelzijdig in het drogen van verschillende kledingstukken. De SilenceDrum-functie minimaliseert geluiden van knopen en ritsen voor een stillere werking, en met functies zoals DryCare 40 kun je textiel dat op 40°C kan worden gewassen tegelijkertijd drogen.

Dankzij de Miele EcoDry-technologie is deze droger duurzaam en energiezuinig, met een onderhoudsvrije warmtewisselaar en een geavanceerd filtersysteem om optimale droogprestaties te garanderen. Kortom, de Miele TSH 783 WP combineert zuinigheid, efficiëntie en zorgvuldige behandeling van je kleding, perfect voor wie kwaliteit en duurzaamheid belangrijk vindt.


Pros
  • Hij heeft veel en nauwkeurige wasprogramma’s.
  • Hij heeft veel ruimte.
  • Hij is voorzien van verlichting in de trommel.
Cons
  • Prijzig

LG RC80V9AV4Q

Reviews

4.2

Gemiddelde van 34 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

LG RC80V9AV4Q

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 11 reviews

Deze LG wasdroger is uitgerust met een DUAL Inverter Heat Pump™, waardoor je de keuze hebt tussen sneldrogen en energiebesparing. Met een royale capaciteit van 8 kg is hij ideaal voor een gemiddeld gezin, of je nu een hele lading uit je wasmachine wilt drogen of verrast wordt door een onverwachte regenbui.

Een bijzonder handige functie is de Auto Cleaning Condensor, die automatisch reinigt om consistente droogprestaties te garanderen. Maar dat is nog niet alles - met de ThinQ™ app op je smartphone kun je deze wasdroger eenvoudig bedienen, de resterende droogtijd controleren en extra droogprogramma's downloaden. Als je zowel een LG wasmachine als droger hebt, communiceren ze via de ThinQ™ app en kiest de droger automatisch het juiste programma op basis van je behoeften. Kortom, deze LG wasdroger maakt kleding drogen moeiteloos en efficiënt met slimme functies.

Pros
  • Voordelig in aanschaf en gebruik.
  • Dankzij het zuinige energielabel bespaar je een hoop geld, zeker als je de droger dagelijks gebruikt.
Cons
  • Nog geen

AEG T9DEN87CC

Reviews

3.0

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.0

Gemiddelde van 2 reviews

Aan de AEG T9DEN87CC kunnen we moeilijk een nadeel ontdekken. Hij is energiezuinig met een label A+++. Daarnaast heeft hij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is een duurzame koop waar je lang plezier van zult hebben. Deze droger heeft een capaciteit van 8 kg. Ook intensief gebruik is geen enkel probleem voor deze AEG. De handige trommelverlichting zorgt ervoor dat je altijd goed zicht hebt op je wasgoed. Met de FibrePro functie kun je alles gewoon lekker bij elkaar in gooien zonder dat dit ten kosten gaat van je wasgoed.

Pros
  • Ook deze wasdroger is door de Consumentenbond als best getest.
  • Het is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke wasdroger.
  • Beschikt over een smart functie dus bediening met app is mogelijk.
Cons
  • Beschikt niet over een zelfreinigende condensor.

Siemens WT45W470NL iQ500 - Wasdroger 

Reviews

5.0

Gemiddelde van 4 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Siemens WT45W470NL iQ500 - Wasdroger

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.9

Gemiddelde van 12 reviews

Als je je wasgoed effectief wilt drogen zonder het te beschadigen dan ben je bij de Siemens WT45W470NL IQ500 aan het goede adres. Binnen 40 minuten is je was weer droog! Ideaal dus wanneer je nog even je favoriete outfit wilt drogen voor het feestje van vanavond. Hij heeft een lekker groot display en is daardoor makkelijk af te lezen. Het instellen van deze wasdroger gaat al net zo eenvoudig. Je hoeft dus helemaal niet technisch te zijn aangelegd om je wasgoed succesvol te drogen. Als kers op de taart krijg je 2 jaar fabrieksgarantie. Wel zo prettig dus.

Pros
  • Beschikt over een energielabel A++ dus is lekker zuinig in gebruik.
  • Het is een duurzame keuze. 
  • Hij is relatief stil in gebruik.
Cons
  • De draairichting van de deur kun je niet aanpassen.
  • Let dus goed op of je het deurtje nog open krijgt op de gewenste plek.

Samsung DV90T5240TW - 5000 Serie 

Reviews

4.9

Gemiddelde van 16 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Samsung DV90T5240TW - 5000 Serie

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 15 reviews

De van Samsung DV90T5240TWV90T5240TW raden wij aan. Deze droger droogt zuinig door de warmtepomptechnologie, waarbij warme lucht wordt hergebruik. Met een ‘koelmiddel’ wordt de lucht weer verwarmd. De 2-in-1 filter in de deuropening zorgt ervoor dat stof en vuil goed worden opgevangen. Als je het filter vergeet te vervangen, geeft de droger dit aan. Het intelligente droogsysteem OptimalDry past door middel van sensoren de droogtijd voortdurend aan. Dit beschermt de kleding en zorgt voor het beste resultaat en een minimaal energieverbruik. Deze droger heeft een droogtrommel met Diamond Drum-technologie. Het diamantvormige reliëfprofiel zorgt ervoor dat kleding niet blijft haken en dat het op een veilige manier goed schoon wordt. Als laatste heeft deze droger een kindveilige vergrendeling. Deze gaat aan wanneer het systeem is ingeschakeld.

Bosch WTN83202NL Serie 4 

Reviews

4.6

Gemiddelde van 25 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Bosch WTN83202NL Serie 4

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 75 reviews

Vervolgens is de WTG8320NL – Serie 4 condensdroger van Bosch ook een aanrader. Deze droger met een droogcapaciteit van 7  kg is voorzien van een SensitiveDrying systeem. Dit houdt jouw kleding mooi door het samenspel van de trommel, de optimale luchtstroom, de gladde binnenkant van de deur en de wasmeenemers. Het apparaat is met 65 dB erg stil.

Het DUO-tronic systeem meet met slimme sensoren regelmatig het vochtniveau en stelt de droogtijd bij. Daardoor wordt ook in deze droger niet langer gedroogd dan nodig is, wat energie, tijd en water bespaart. 

ZANUSSI ZZ8486DH

Reviews

4.1

Gemiddelde van 47 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

ZANUSSI ZZ8486DH

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

nog geen

Gemiddelde van 47 reviews

Deze Z2 warmtepompdroger combineert handige functies voor efficiënte drogen. De AutoAdjust-functie gebruikt warmtepomptechnologie en slimme sensoren om de droogtijd aan te passen op basis van vochtigheid, wat tot wel 50% energiebesparing oplevert. Het EasyIron-programma minimaliseert kreuken door de dubbelrichting draaiende trommel, waardoor kleding gelijkmatig droogt.

Met het Mix EasyDry-programma kun je katoenen en synthetische stoffen samen drogen zonder concessies te doen aan de resultaten. Het EasyClean-filter maakt onderhoud eenvoudig, met een dubbelzijdig ontwerp om pluis snel te verwijderen. Bovendien biedt de omkeerbare deur flexibele plaatsingsmogelijkheden in verschillende ruimtes.

Dit alles wordt aangevuld met diverse droogprogramma's, zoals beddengoed, katoen, fijne was, denim, strijkvrij, opfrissen, sportkleding, synthetica, tijd en wol. Met de Z2 warmtepompdroger wordt drogen niet alleen handiger, maar ook efficiënter en energiezuiniger.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste wasdroger

Hoe kun je op een wasdroger besparen?

Een wasdroger hoop je zo weinig mogelijk in jouw leven te hoeven kopen. Het is namelijk geen kleine aankoop. Gemiddeld kost een droger €600. Je kunt op een droger besparen, door te letten op het soort droger en de bepaalde functies die het heeft. Zo is een warmtepompdroger over het algemeen het duurst. De condensdroger en luchtafvoerdroger zijn goedkoper. Extra functies die een droger kan hebben, maken hem ook extra duur, zoals een energiebesparingsfunctie, een antikreukfase of kinderbeveiliging. De duurdere drogers hebben meestal droogprogramma’s speciaal voor bepaalde materialen en hebben de mogelijkheid om halve ladingen te drogen. Daarnaast bepaalt het materiaal van de trommel de prijs. RVS droogtrommels zijn duurder dan die van gegalvaniseerd staal. Als laatste zijn duurzamere wasdrogers duurder dan minder duurzamere drogers. Echter, onderaan de streep bespaart een duurzame droger weer veel energie, en dus geld.

Let bij de aankoop van de wasdroger op de extra functies die het duurder maken en of je deze extra functies nodig hebt. Reken daarnaast voor jezelf uit of een duurzame wasdroger op lange termijn goedkoper is of niet.

Welke soorten wasdrogers zijn er?

Een wasdroger is een elektrisch apparaat waarmee je eenvoudig jouw kleding droogt. Dit doet het door middel van verwarmde lucht. Doordat de wasdroogtrommel groter is dan die van een wasmachine, kan de kleding beter ronddraaien, zonder dat het in elkaar gaat zitten en er veel kreuken ontstaan. Het hangt van het soort droger af hoe de warme lucht of condens wordt afgevoerd.

Tegenwoordig hebben de meeste drogers een sensor die meet wanneer de gewenste droogtegraad is bereikt. Is deze bereikt, dan wordt het programma automatisch afgerond, waardoor je dus niet meer langer droogt dan nodig is. Wanneer je een tijdgestuurd droogprogramma hebt aangezet, gaat de droger net zo lang door tot de tijd op is. Ook al is de was eigenlijk al droog. Dat maakt een droger weer minder duurzaam.
Zoals gezegd zijn er drie soorten wasdroger:

De condensdroger

Bij de condensdroger wordt vocht in de lucht gecondenseerd en vervolgens opgevangen in een condensbak. Het kan ook afgevoerd worden met een slang, maar deze krijg je er meestal niet bij geleverd. Deze droger droogt wasgoed redelijk snel.

De luchtafvoerdroger

De luchtafvoerdroger voert de vochtige, warme lucht af via een slang. Dit soort wasdroger werkt op hoge temperaturen, waardoor de was snel gedroogd is. Deze hoge temperaturen maken wel dat een luchtafvoerdroger niet voor ieder materiaal geschikt is. Wol kan bijvoorbeeld niet tegen die warmte.

De warmtepompdroger

Als laatste droogt de warmtepompdroger op een lagere temperatuur, maar hij doet er daardoor ook langer over om kleding droog te krijgen. De warme lucht wordt steeds opnieuw gebruikt. De vocht wordt wel opgevangen en afgevoerd via een slang, maar de inmiddels koele lucht wordt opnieuw verwarmd. Dit maakt dit laatste soort wasdroger 60% zuiniger en dus duurzamer dan de andere soorten, maar ook duurder.

Gasdroger

Dan is er nog de gasdroger. Het aanbod van gasdrogers is klein. Het grote voordeel dat een gasdroger met zich meebrengt is dat hij je wasgoed zeer effectief en snel droogt. Het nadeel is echter dat de luchtafvoer via een muur of raam verloopt. Ze zijn wat zuinigheid betreft het beste te vergelijken met een warmtepompdroger. Het wasgoed wordt door een gasdroger echter veel sneller gedroogd dan met een warmtepompdroger. Een hoop voordelen dus. Zijn er nog nadelen? Het antwoord is helaas ja. Er moet namelijk een gasaansluiting in de buurt zijn. Bovendien zijn ze duur in aanschaf.

Welke wasdroger is de beste budget keuze?

Onze Beste budget keuze is de Indesit IDC 75 B (EU) condensdroger. Deze droger kost maar €279 en wordt door consumenten op Bol.com beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren. De condensdroger heeft een droogcapaciteit van 7 kg. Het condenswater kan opgevangen worden in een reservoir, maar ook via slang worden afgevoerd. Het heeft energielabel B en maakt tijdens het droger 68 dB geluid. De droger heeft maar liefst 16 programma’s, waardoor je jouw kleding kunt wassen zoals jij het wilt. Als laatste heeft het een startuitstel functie. Dit is dus een vrij basic droger, waarbij veel extra functies dus zijn weggelaten, waardoor de prijs minder hoog is. Dat wat hij moet doen, wasgoed drogen, dat doet hij goed. De tevredenheid van de klanten laat dit ook zien.

Wat zijn de populairste wasdroger merken?

Er zijn veel merken die wasdrogers aanbieden, waarbij ook veel merken een belangrijke speler zijn op de markt. Op Bol.com komen een aantal merken opvallend veel voor in de bestverkochte wasdrogers. Dat zijn:

Bosch

Dit merk staat voor ‘technologie voor het leven’. Door middel van hun elektrische apparaten willen zij het dagelijks leven van consumenten gemakkelijker maken. Dit doen zij door producten te ontwikkelen met hoogstaande technologie, gebruiksgemak en Duitse degelijkheid. Daarmee hopen zij dat consumenten jarenlang op hen kunnen rekenen.

Samsung

Voor velen is dit merk vooral bekend van de telefoons, tablets en televisies, maar ze maken ook producten op het gebied van wonen, baby’s en huishoudens. Ook Samsung wil door middel van hun producten het leven van de consument makkelijker maken. Ze richten zich op innovatie en maken producten met een strak design.

AEG

Dit merk werd al in 1883 opgericht in Duitsland. Het biedt sindsdien allerlei producten op het gebied van wonen, koken, wassen en drogen. Ze zetten in op innovatie en willen zich met hun technologie en kwaliteit onderscheiden van andere merken. Dit doen ze bijvoorbeeld met het AbsoluteCare Systeem in hun Protex Plus wasdrogers.

Wasdroger tips voor de beste koop

Wasdrogers zijn er in veel soorten, maten en prijsklassen te vinden. Het is daarom goed om eerst uitgebreid research te doen, voordat je er een aanschaft. Er zijn bepaalde punten waar je op moet letten bij die research. Zo zijn er drie soorten wasdrogers, met ieder hun eigen voor- en nadelen. Deze zullen later in het artikel worden benoemd. Ga na welk soort wasdroger het beste bij jou, jouw was en jouw gebruiken past.

  1. Droogcapaciteit

    Vervolgens is de droogcapaciteit een goede eigenschap om op te letten. Woon je alleen of met jouw partner? Dan heb je een minder grote droger nodig dan wanneer je vier kinderen hebt. Een boer die regelmatig een schoon overal wil dragen, zal ook een grotere droger nodig hebben. Afhankelijk van de grootte van jouw huishouden en het wasgoed dat je erin wil drogen, kun je de beste droogcapaciteit voor jezelf bepalen.

  2. Energieverbruik

    Dan is het ook goed om te letten op het energieverbruik van de wasdroger. Men vindt het namelijk steeds belangrijker om bewust om te gaan met het milieu. Naast dat een energiezuinige wasdroger goed is voor het milieu, is het uiteindelijk ook goed voor jouw portemonnee. Zoals reeds benoemd, is een zuinige droger over het algemeen duurder in aankoop, maar doordat je minder energie verbruikt, wordt jouw energierekening aanzienlijk lager. Uiteindelijk zal je er dus geld en het milieu mee besparen.

  3. Wasprogramma’s

    Wasdrogers hebben over het algemeen verschillende wasprogramma’s. Niet ieder programma is namelijk geschikt voor elk soort materialen van kleding en ander wasgoed. Wol kan bijvoorbeeld niet goed tegen warmte. Wanneer je veel wollen wasgoed hebt, is het verstandig om te kijken of een wasdroger ook een koeler programma heeft. Let dus bij de aankoop van een wasdroger op de programma’s die het heeft en of dit aansluit op het wasgoed dat jij wil drogen.

  4. Geluidsniveau

    Vervolgens is het geluidsniveau van de wasdroger voor velen ook een belangrijke eigenschap. Woon je in een gehorig huis? Dan is het voor jezelf, maar helemaal voor jouw buren, fijn als de wasdroger weinig dB produceert tijdens het drogen. Ook wanneer je jonge kinderen hebt die nog regelmatig slapen, is het fijner als je een droger hebt met een laag geluidsniveau. Ze kunnen dan rustig doorslapen, terwijl jij eindelijk je handen vrij hebt om even de was te doen.

  5. Extra functies

    Als laatste is het goed om op de extra functies van wasdrogers te letten die jij mogelijk zou willen. Er zijn al verschillende functies voorbijgekomen in dit artikel, zoals een kindveilige vergrendeling van het bedieningspaneel, de startuitstel functie, een 2-in-1 filter of een ÖKOFlow-filtersysteem. Soms kan het fijn zijn om zelf te kunnen bepalen waar de handgreep van de deur komt en welke kant de deur opengaat. Bij sommige wasdrogers kan dit. En wanneer iemand in het gezin een allergie heeft, zoals huisstofmijtallergie, is een wasdroger met AllergiePlus functie erg aan te raden.

Laatste wasdroger trends van 2024

De laatste jaren worden er onwijs grote sprongen gemaakt wat betreft de technologie. Daarbij wordt van ieder huishoudelijk apparaat ook een ‘slim’ apparaat gemaakt. Zo heb je de slimme meter, die jouw meterstanden bijhoudt, een slimme koelkast en je hebt ook een slimme wasdroger. Bosch en Siemens hebben wasdrogers die voorzien zijn van wififunctionaliteiten. Je kunt met een speciale app de wasdroger bedienen en inzicht krijgen in programma’s. Zo kun je gemakkelijk op jouw telefoon zien hoe lang een droger er nog over doet tot het programma is afgerond. Wanneer je de droger op zolder hebt staan, hoef je niet meer helemaal naar boven te lopen om daarnaar te kijken. Ook kan je op afstand een programma aanzetten. Ideaal voor als je veel van huis bent, een drukke baan hebt of gewoon even in tijdsnood zit. Natuurlijk moet je altijd nog handmatig de was in- en uitladen, maar als het er eenmaal in zit, kun je op afstand bepalen wanneer je hem aan zet. Ideaal!

Ben je het eens met onze beste wasdroger 2021? Ja, of nee, we horen het graag!

Hoe gebruik ik een wasdroger? 

Wanneer je een wasdroger aanschaft moet je eerst wel een aantal dingen weten. Je wil namelijk geen wasdroger in huis halen en vervolgens al je was er te klein uithalen. Door de hoge temperatuur kan het namelijk zijn dat bepaalde materialen krimpen. Daarom moet jij een aantal dingen weten voor jij aan de slag gaat met je wasdroger. 

  • De droogtrommel 

Deze centrifugeert jouw was. Dit betekent dat doormiddel van een motor hij op hoge snelheid draait. Hierdoor draait hij als het ware het vocht uit jouw wasje. 

  • Warme lucht

Tegelijk blaast een pomp warme lucht in de trommel. Hierdoor gaat het droogproces nog sneller. 

  • Condens

Door dit proces komt er condens en vocht vrij. Dit wordt vaak opgevangen, maar moet je wel afvoeren. Soms gaat dit automatisch, maar soms moet jij ook het bakje legen na de tijd. 

Conclusie

Er zijn veel verschillende wasdrogers op de markt. Ieder wasdroger heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten. Nu doet de technologie ook steeds meer zijn intrede en zijn er wasdrogers die op een zeer efficiënte en goede manier de energie benutten. Het is dus goed om te kijken naar een energiezuinige wasdroger. Dit kan namelijk behoorlijk oplopen tijdens een droogbeurt. Ook is het goed om te kijken of jouw wasdroger bedienbaar is met jouw telefoon via een app. Sommige wasdrogers hebben en systeem dat je aan en uit kan zetten met jouw telefoon. Dit is zo’n foefje dat je niet nodig hebt maar wel grappig is om in huis te hebben. Over het algemeen scoren wasdrogers slecht op het geluidsniveau. Let erop dat je geen wasdroger aanschaft die slechter scoort dan een 5 op dit onderdeel. Dat is echt ondermaats. 

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste wasmachine? Of wil je alles weten over de laatste warmtepompdroger? Of de resultaten zien van de beste vaatwasser test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

Auteur

  • Ik ben Jan Willem Beumer en schrijf artikelen met jarenlange ervaring in de elektronicasector. Daarnaast ben ik een liefhebber van koken voor mijn gezin en alles wat te maken heeft met wonen. Als auteur bij https://bestetester.nl deel ik mijn ervaring en passie met veel enthousiasme.

Vorige test

Beste IJsmachine 2024 uit de Test

Volgende test

Beste Grasmaaier 2024 uit de Test