Beste Wasdroger 2024 uit de Test

Last update: april 2024

Op zoek naar een goede wasdroger? Wij hebben de beste wasdrogers van 2024 voor je op een rij gezet.

Wie kent het nog van vroeger? Je kwam terug van school en had door de stromende regen gefietst. Daar stond je moeder klaar met een handdoek om je gezicht droog te maken. Zodra de handdoek je gezicht aanraakte, voelde je het schuren. Het was lief bedoeld, maar zo’n harde handdoek in je gezicht is niet bepaald prettig. Tegenwoordig zullen vrijwel alle ouders met een heerlijke, zachte handdoek klaarstaan om het gezicht van hun kind droog te maken. De reden hiervoor is de wasdroger. Daar waar vroeger jouw was in de wasmachine ging en vervolgens werd uitgehangen, wordt nu in bijna ieder huishouden een wasdroger gebruikt. Maar wat zijn de beste wasdrogers, waar moet je op letten bij de aanschaf ervan en wat zijn populaire merken? Je leest het in dit artikel.

Best Geteste Wasdroger

Bosch WTR88T00NL - Serie 6

Deze Bosch WTR88T00NL warmtepompdroger werkt zeer stil en energiezuinig. Een warmtepompdroger droogt je wasgoed op lage temperaturen, waardoor je kwetsbare kleding beter beschermd blijft tegen krimpen. De vochtigheidssensor meet wanneer jouw wasgoed droog genoeg is.

Gebruikers van dit product zijn zeer tevreden. Deze wasdroger wordt beoordeeld met 4.5 van de 5 sterren.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Bosch WTR88T00NL de beste wasdroger is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de nummer 1 is de AEG T8DE95EW - 8000 serie AbsoluteCare®. Kijk onderstaand voor de overige wasdroger testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Bosch WTR88T00NL - Serie 6 - Warmtepompdroger

Deze Bosch WTR88T00NL warmtepompdroger werkt zeer stil en energiezuinig. Een warmtepompdroger droogt je wasgoed op lage temperaturen, waardoor je kwetsbare kleding beter beschermd blijft tegen krimpen. De vochtigheidssensor meet wanneer jouw wasgoed droog genoeg is.

AEG T8DE95EW - 8000 serie AbsoluteCare® - Wasdroger

 De AEG T8DE95EW is een energiezuinige 9 kg droger met AbsoluteCare voor stofbescherming, ProSense-technologie voor efficiënt drogen en een onderhoudsvrij ÖKOFlow-filtersysteem voor uitgebreide kledingbescherming.

Bosch WTN83202NL - Serie 4 - Condensdroger

Op zoek naar een eenvoudige condensdroger met speciaal AllergiePlus programma? Dan is de Bosch WTN83202NL ideaal voor jou. Een condensdroger droogt de was op een hoge temperatuur. Daardoor is deze relatief snel, maar een stuk minder zuinig dan een warmtepompdroger.

Siemens WT43N202NL - iQ300 - Condensdroger

Op zoek naar een condensdroger met speciaal Outdoor programma? Dan is de Siemens WT43N202NL ideaal voor jou. Een condensdroger droogt de was op een hoge temperatuur. Daardoor is deze relatief snel, maar een stuk minder zuinig dan een warmtepompdroger.

AEG TR959M4C - 9000 serie AbsoluteCare - Wasdroger

AEG EcoLine drogers hebben een A+++ energielabel en besparen tot 68% meer energie dan conventionele drogers. Met AbsoluteCare kunnen zelfs alle precaire kledingstukken veilig gedroogd worden.

Beste wasdroger aanraders van 2024

De Beste Wasdroger 2024 uit de Test op basis van klanttevredenheid.

Beste koop: Bosch WTR88T00NL

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 73 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 73 reviews

Deze Bosch wasdroger is de beste koop in 2024. Je kan er maar liefst 8 kilo aan verse was in kwijt. Hierdoor kan je hem goed combineren met jouw wasmachine. Doordat de richtprijs niet te hoog is, maar de kwaliteit wel der mate goed is wordt hij als dusdanig beoordeeld. Het is een klasse apparaat omdat hij ook nog eens heel laag is in energieverbruik. Hij is namelijk voorzien van een A+++ label. We vragen ons bijna af wanneer alle plusjes gaan stoppen. De nauwkeurigheid van de verschillende programma’s is bij de Bosch WTR88T00NL geweldig. Hierdoor kan je veel verschillende droogwasjes draaien. Zo heb je voor wol natuurlijk een ander programma dan voor katoen. Ook het effect tegen te veel condens is perfect. Je ruimte zal niet te klam aanvoelen na een droogbeurt. 

Hij krijg een ruim voldoende voor zijn score in de kreuk. Dit kan nog beter, maar wanneer jij toch nog strijkt is dit geen enkel probleem. Hij heeft geen verlichting in de trommel, hierdoor kan hij nog wel wat geluid maken tijdens het draaien. Ook is de draairichting van de deur niet aan te passen. Dit is een beetje onhandig. 

Pros
 • Goed energielabel
 • Veel verschillende programma’s, weinig kreuk na afloop.
 • Prijs/kwaliteit
Cons
 • De draairichting van de deur kan je niet verstellen.
 • Hij maakt vrij veel geluid wanneer hij draait.

AEG T8DE95EW - 8000 serie AbsoluteCare® - Wasdroger - Warmtepompdroger - Energielabel A++

Reviews

3.0

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 26 reviews

De AEG T8DE95EW is een efficiënte wasdroger. Hij heeft 10 soorten programma's, een vulgewicht van 9 kg én energielabel A++. Hiermee is deze wasdroger perfect voor gezinnen die veel was hebben en niet willen wachten op schone was. Deze droger kan alles aan. Van simpele stoffen, tot aan ingewikkelde materialen. Denk aan wol, zijden en dons.

Deze droger heeft een AbsoluteCare systeem, dit past de droogtemperatuur en trommelbeweging aan voor elk soort stof. Hiermee wordt schade aan de kleding voorkomen. Met de ProSense- technologie wordt je droogtijd en energieverbruik aangepast, waardoor kleding efficiënt wordt gedroogd, maar ook verzorgd blijft. Er wordt tevens altijd gebruik gemaakt van lage temperaturen waardoor je kleding mooi en intact blijft. 

Meer weten over de AEG T8DE95EW wasdroger? Bekijk dit item hier.  

Pros
 • Veel mogelijkheden
 • Energiezuinig en stil
 • Snel droog en wol krimpt niet
Cons
 • Nog geen negatieve punten benoemd

Bosch WTN83202NL

Reviews

4.6

Gemiddelde van 70 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 75 reviews

Hier hebben we de Bosch WTN83202NL. Een droger, ook wel condensdroger genoemd. Zeker voor mensen met een allergie raden we deze droger aan. Je kan namelijk op een hoge temperatuur alles droger. Je kan rekenen op een wasdroger die lekker snel werkt. Weet wel dat het apparaat hierdoor niet direct onder de zuinige drogers valt. Maar dat neemt niet weg dat je dus wel kunt genieten van droge was. Door het geluidssignaal weet je dat de wasdroger klaar is. Deze is alleen klaar wanneer de was ook daadwerkelijk droog is. Je kan dus altijd rekenen op droge was. De trommel is daarnaast zo gemaakt dat je kleding beschermd is en niet onnodig snel kapotgaat. Er zit een systeem in verwerkt dat meet hoeveel water er nog in de trommel zitten. Enkel op deze manier kun je garanderen dat de was altijd droog is! Kastdroog, noemen we dat. 

Meer weten over de Bosch WTN83202NL? Bekijk dit item hier.  

Pros
 • Duidelijk display dat je alle nodige informatie geeft
 • Relatief stil
Cons
 • Er is geen applicatie waarmee je de wasdroger kunt bedienen

Siemens WT43N202NL – iQ300 – Condensdroger

Reviews

4.6

Gemiddelde van 16 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 16 reviews

In de B-categorie vinden we deze condensdroger van Siemens. B houdt in dat het apparaat wel zuinig is, maar absoluut niet zo zuinig als een A+ model. Erg? Niet direct. Wasdroger vragen nu eenmaal een hoop stroom. Het beste zou dus zijn om je was aan de lijn te laten dromen. Maar dat is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Wat ook prettig is aan deze droger is dat er een outdoor programma op zit. Hierdoor kun je gevoelige materialen veiliger drogen zonder dat je bang hoeft te zijn dat de stoffen worden beschadigd. Denk bijvoorbeeld aan sportkleding en outdoorkleding. Heb je snel iets nodig maar is het nog nat? Dan kies je gewoon voor het snelprogramma. In 40 minuten is alles droog.  

Meer weten over de Siemens WT43N202NL – iQ300 – Condensdroger? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Doet precies wat het belooft
Cons
 • Maak iets meer lawaai dan de gemiddelde droger

AEG TR959M4C - 9000 serie AbsoluteCare - Wasdroger

Reviews

4.6

Gemiddelde van 67 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 70 reviews

De AEG TR959M4C - 9000 serie AbsoluteCare zorgt ervoor dat je leven een stukje makkelijk wordt. Hij is als best getest door de Consumentenbond. Daarnaast bespaar je tijd. Deze AEG heeft je wasgoed namelijk binnen een mum van tijd droog. Dankzij het AbsoluteCare systeem hoef je niet bang te zijn dat delicate stoffen beschadigd raken of krimpen. Zelfs voor wol is er een speciaal programma.

De AEG EcoLine drogers zijn zeer energiezuinig met een A+++ energielabel en besparen tot 68% meer energie dan conventionele drogers. 

Pros
 • Hij is zeer zuinig
 • Droogt zeer goed en snel
 • Hij heeft veel mogelijkheden
Cons
 • Niet super stil

Miele TSC 563 WP

Reviews

4.0

Gemiddelde van 55 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Miele TSC 563 WP

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 5 reviews

Deze wasdroger heeft een hele goede prijs-/kwaliteitverhouding. Hij is voorzien van een bak waar in totaal 8 kilo aan schone was in gaat. Daarnaast scoort hij een enorm hoog cijfer voor zijn energieverbruik. Het label hebben ze neergezet op A+++. Waar deze machine het beste op test is het condens niveau en vooral de efficiëntie hiervan. Hierdoor weet je zeker dat je was er kurkdroog uit komt. Maar ook weet je met de Miele TSC 563 WP dat je waskamer niet klam aanvoelt als je er binnenloopt. Het gebruiksgemak krijg een ruime voldoende, hij is dan ook voor iedereen gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft hier zeker geen geleerde voor te zijn. Hij heeft veel verschillende goede programma’s voor verschillende materialen en stoffen. 

Hij geeft aan wanneer de het pluizenfilter vol is en je kan hem gelijk aansluiten op de waterafvoer. Helaas scoort hij niet zo goed op geluidsniveau. Hij maakt nogal wat lawaai. Daarnaast kan je de deur niet draaien. 

Pros
 • Je kan hem aansluiten op de waterafvoer.
 • Het is een zeer energiezuinige trommel.
 • Er is weinig van condens te merken na afloop.
Cons
 • De deur is niet draaibaar en hij maakt veel lawaai.

Miele TSH 783 WP EcoSpeed - Warmtepompdroger - WiFi

Reviews

4.2

Gemiddelde van 10 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Miele TSH 783 WP EcoSpeed - Warmtepompdroger - WiFi

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 2 reviews

De Miele TSH 783 WP is een zeer energiezuinige warmtepompdroger met energielabel A+++-10%, ideaal om delicate kleding te beschermen tegen krimpen. Met een royale capaciteit van 9 kg, geschikt voor grotere huishoudens, en de handige Miele app voor bediening, biedt deze droger veel gemak.

Met 12 verschillende droogprogramma's, waaronder speciale opties voor fijne was, overhemden, jeans en wol, is de Miele droger veelzijdig in het drogen van verschillende kledingstukken. De SilenceDrum-functie minimaliseert geluiden van knopen en ritsen voor een stillere werking, en met functies zoals DryCare 40 kun je textiel dat op 40°C kan worden gewassen tegelijkertijd drogen.

Dankzij de Miele EcoDry-technologie is deze droger duurzaam en energiezuinig, met een onderhoudsvrije warmtewisselaar en een geavanceerd filtersysteem om optimale droogprestaties te garanderen. Kortom, de Miele TSH 783 WP combineert zuinigheid, efficiëntie en zorgvuldige behandeling van je kleding, perfect voor wie kwaliteit en duurzaamheid belangrijk vindt.


Pros
 • Hij heeft veel en nauwkeurige wasprogramma’s.
 • Hij heeft veel ruimte.
 • Hij is voorzien van verlichting in de trommel.
Cons
 • Prijzig

LG RC80V9AV4Q

Reviews

4.2

Gemiddelde van 34 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

LG RC80V9AV4Q

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 11 reviews

Deze LG wasdroger is uitgerust met een DUAL Inverter Heat Pump™, waardoor je de keuze hebt tussen sneldrogen en energiebesparing. Met een royale capaciteit van 8 kg is hij ideaal voor een gemiddeld gezin, of je nu een hele lading uit je wasmachine wilt drogen of verrast wordt door een onverwachte regenbui.

Een bijzonder handige functie is de Auto Cleaning Condensor, die automatisch reinigt om consistente droogprestaties te garanderen. Maar dat is nog niet alles - met de ThinQ™ app op je smartphone kun je deze wasdroger eenvoudig bedienen, de resterende droogtijd controleren en extra droogprogramma's downloaden. Als je zowel een LG wasmachine als droger hebt, communiceren ze via de ThinQ™ app en kiest de droger automatisch het juiste programma op basis van je behoeften. Kortom, deze LG wasdroger maakt kleding drogen moeiteloos en efficiënt met slimme functies.

Pros
 • Voordelig in aanschaf en gebruik.
 • Dankzij het zuinige energielabel bespaar je een hoop geld, zeker als je de droger dagelijks gebruikt.
Cons
 • Nog geen

AEG T9DEN87CC

Reviews

3.0

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit