Top 10 uit de Test

Beste Wasdroger 2019 uit de Test

0

Op zoek naar een goede wasdroger? Wij hebben de beste wasdrogers van 2019 voor je op een rij gezet.

Wie kent het nog van vroeger? Je kwam terug van school en had door de stromende regen gefietst. Daar stond je moeder klaar met een handdoek om je gezicht droog te maken. Zodra de handdoek je gezicht aanraakte, voelde je het schuren. Het was lief bedoeld, maar zo’n harde handdoek in je gezicht is niet bepaald prettig. Tegenwoordig zullen vrijwel alle ouders met een heerlijke, zachte handdoek klaarstaan om het gezicht van hun kind droog te maken. De reden hiervoor is de wasdroger. Daar waar vroeger jouw was in de wasmachine ging en vervolgens werd uitgehangen, wordt nu in bijna ieder huishouden een wasdroger gebruikt. Maar wat zijn de beste wasdrogers, waar moet je op letten bij de aanschaf ervan en wat zijn populaire merken? Je leest het in dit artikel.

Top 5 Wasdrogers 2019

De Beste Wasdroger 2019 uit de test op basis van klanttevredenheid.

AEG T7DBN460 – 7000 serie- SensiDry

Onze eerste aanrader is de T7DBN460 – 7000 serie- SensiDry warmtepompdroger van AEG. Deze droger werd in maart 2019 door de Consumentenbond benoemd tot Beste koop. Het heeft een droogcapaciteit van 8 kg en kent veel goede functies, die maken dat deze droger onze eerste aanrader is. Zo heeft het SensiDry technologie. Speciale sensoren zorgen ervoor dat jouw kleding op de helft van de temperatuur wordt gedroogd en dat de droogtijd wordt ingekort. Hierdoor wordt de kleding niet onnodig aan hoge temperaturen blootgesteld en het bespaart energie. De ProSense-technologie past met de geavanceerde vochtigheids- en temperatuursensoren het energieverbruik en de droogtijd aan, aan de hoeveelheid was. Het ÖKOFlow-filtersysteem waar deze droger van is voorzien, is een filter dat makkelijk te verwijderen en schoon te maken is. Drogers met dit systeem hebben maar één filter, wat erg effectief werkt. Door de ProTex-trommel wordt de kleding goed beschermd, doordat hij beide richtingen opdraait. Dit veroorzaakt een efficiënte luchtstroom, waardoor kleding minder kreukt. De deur is omkeerbaar en het handvat verstelbaar. Er zit de functie Startuitstel en een handig display. Kortom, een wasdroger die van alle gemakken is voorzien. Dit is op dit moment onze beste wasdroger.

Samsung DV80M5210IW

De DV80M5210IW warmtepompdroger van Samsung raden wij als tweede aan. Deze droger droogt zuinig door de warmtepomptechnologie, waarbij warme lucht wordt hergebruik. Met een ‘koelmiddel’ wordt de lucht weer verwarmd. De 2-in-1 filter in de deuropening zorgt ervoor dat stof en vuil goed worden opgevangen. Als je het filter vergeet te vervangen, geeft de droger dit aan. Het intelligente droogsysteem OptimalDry past door middel van sensoren de droogtijd voortdurend aan. Dit beschermt de kleding en zorgt voor het beste resultaat en een minimaal energieverbruik. Deze droger heeft een droogtrommel met Diamond Drum-technologie. Het diamantvormige reliëfprofiel zorgt ervoor dat kleding niet blijft haken en dat het op een veilige manier goed schoon wordt. Als laatste heeft deze droger een kindveilige vergrendeling. Deze gaat aan wanneer het systeem is ingeschakeld.

Bosch WTG86400NL – Serie 6

Vervolgens is de WTG86400NL – Serie 6 condensdroger van Bosch onze derde aanrader. Deze droger met een droogcapaciteit van 8 kg is voorzien van een SensitiveDrying systeem. Dit houdt jouw kleding mooi door het samenspel van de trommel, de optimale luchtstroom, de gladde binnenkant van de deur en de wasmeenemers. Het apparaat is met 65 dB erg stil. Het DUO-tronic systeem meet met slimme sensoren regelmatig het vochtniveau en stelt de droogtijd bij. Daardoor wordt ook in deze droger niet langer gedroogd dan nodig is, wat energie, tijd en water bespaart. Wat weinig drogers hebben, is de bijvul-functie. Heb je de droger aangezet, maar zie je dat je nog een onderbroek in de wasmachine hebt achtergelaten? Dan kun je de droger pauzeren en hem er nog bij stoppen. Ideaal! Als laatste heeft deze droger een AllergiePlus programma voor mensen met een allergie of een gevoelige huid.

Zanussi ZDC8200NW

Onze vierde aanrader is de ZDC8200NW condensdroger van Zanussi. Ook deze droger heeft een droogcapaciteit van 8 kg. Door de XXL-deur kun je eenvoudig de was in- en uitladen. De droger heeft een duurzame inverter motor, wat hem duurzamer en stiller maakt. Ook heeft hij diverse droogprogramma’s. Je kunt met het opfris programma vieze geurtjes verwijderen en het programma Strijkvrij zorgt ervoor dat de kleding minder gekreukt uit de droger komt. De reverserende trommel zorgt ervoor dat wasgoed minder in elkaar draait en gelijkmatiger droog wordt, doordat de trommel beide kanten op draait. Het condenswater wordt standaard in de condensbak opgevangen. De droger geeft een melding wanneer deze geleegd moet worden. Met een zelf aan te schaffen afvoerslang kun je het water ook via de waterafvoer laten afvoeren. Ook deze droger heeft een startuitstel functie en een omkeerbare deur.

Samsung DV70M5020KW

Als laatste raden wij de DV70M5020KW warmtepompdroger van Samsung aan. Hier kun je 7 kg was in een keer in drogen. Deze warmtepompdroger heeft ook het OptimalDry droogsysteem en een Diamond Drum trommel, die de kleding goed beschermt. Ook heeft het een 2-in-1 filter. De Digital inverter motor maakt de droger heel duurzaam: energieklasse A+++. Bij deze droger kun je ook zelf bepalen hoe je de deur wil laten opengaan en het heeft een kindveilige vergrendeling. Tijdens het drogen worden de bedieningsknoppen vergrendeld, waardoor nieuwsgierige kinderen de instellingen niet kunnen veranderen. Ook deze droger is met 65 dB erg stil.

Goedkope budget tips: Zo bespaar je op een wasdroger en dit is de Beste budget keuze

Een wasdroger hoop je zo weinig mogelijk in jouw leven te hoeven kopen. Het is namelijk geen kleine aankoop. Gemiddeld kost een droger €600. Je kunt op een droger besparen, door te letten op het soort droger en de bepaalde functies die het heeft. Zo is een warmtepompdroger over het algemeen het duurst. De condensdroger en luchtafvoerdroger zijn goedkoper. Extra functies die een droger kan hebben, maken hem ook extra duur, zoals een energiebesparingsfunctie, een antikreukfase of kinderbeveiliging. De duurdere drogers hebben meestal droogprogramma’s speciaal voor bepaalde materialen en hebben de mogelijkheid om halve ladingen te drogen. Daarnaast bepaalt het materiaal van de trommel de prijs. RVS droogtrommels zijn duurder dan die van gegalvaniseerd staal. Als laatste zijn duurzamere wasdrogers duurder dan minder duurzamere drogers. Echter, onderaan de streep bespaart een duurzame droger weer veel energie, en dus geld.
Let bij de aankoop van de wasdroger op de extra functies die het duurder maken en of je deze extra functies nodig hebt. Reken daarnaast voor jezelf uit of een duurzame wasdroger op lange termijn goedkoper is of niet.

Onze Beste budget keuze is de Indesit IDC 75 B (EU) condensdroger. Deze droger kost maar €279 en wordt door consumenten op Bol.com beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren. De condensdroger heeft een droogcapaciteit van 7 kg. Het condenswater kan opgevangen worden in een reservoir, maar ook via slang worden afgevoerd. Het heeft energielabel B en maakt tijdens het droger 68 dB geluid. De droger heeft maar liefst 16 programma’s, waardoor je jouw kleding kunt wassen zoals jij het wilt. Als laatste heeft het een startuitstel functie. Dit is dus een vrij basic droger, waarbij veel extra functies dus zijn weggelaten, waardoor de prijs minder hoog is. Dat wat hij moet doen, wasgoed drogen, dat doet hij goed. De tevredenheid van de klanten laat dit ook zien.

Beste koop tips: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een wasdroger?

Wasdrogers zijn er in veel soorten, maten en prijsklassen te vinden. Het is daarom goed om eerst uitgebreid research te doen, voordat je er een aanschaft. Er zijn bepaalde punten waar je op moet letten bij die research. Zo zijn er drie soorten wasdrogers, met ieder hun eigen voor- en nadelen. Deze zullen later in het artikel worden benoemd. Ga na welk soort wasdroger het beste bij jou, jouw was en jouw gebruiken past.

Vervolgens is de droogcapaciteit een goede eigenschap om op te letten. Woon je alleen of met jouw partner? Dan heb je een minder grote droger nodig dan wanneer je vier kinderen hebt. Een boer die regelmatig een schoon overal wil dragen, zal ook een grotere droger nodig hebben. Afhankelijk van de grootte van jouw huishouden en het wasgoed dat je erin wil drogen, kun je de beste droogcapaciteit voor jezelf bepalen.

Dan is het ook goed om te letten op het energieverbruik van de wasdroger. Men vindt het namelijk steeds belangrijker om bewust om te gaan met het milieu. Naast dat een energiezuinige wasdroger goed is voor het milieu, is het uiteindelijk ook goed voor jouw portemonnee. Zoals reeds benoemd, is een zuinige droger over het algemeen duurder in aankoop, maar doordat je minder energie verbruikt, wordt jouw energierekening aanzienlijk lager. Uiteindelijk zal je er dus geld en het milieu mee besparen.

Wasdrogers hebben over het algemeen verschillende wasprogramma’s. Niet ieder programma is namelijk geschikt voor elk soort materialen van kleding en ander wasgoed. Wol kan bijvoorbeeld niet goed tegen warmte. Wanneer je veel wollen wasgoed hebt, is het verstandig om te kijken of een wasdroger ook een koeler programma heeft. Let dus bij de aankoop van een wasdroger op de programma’s die het heeft en of dit aansluit op het wasgoed dat jij wil drogen.

Vervolgens is het geluidsniveau van de wasdroger voor velen ook een belangrijke eigenschap. Woon je in een gehorig huis? Dan is het voor jezelf, maar helemaal voor jouw buren, fijn als de wasdroger weinig dB produceert tijdens het drogen. Ook wanneer je jonge kinderen hebt die nog regelmatig slapen, is het fijner als je een droger hebt met een laag geluidsniveau. Ze kunnen dan rustig doorslapen, terwijl jij eindelijk je handen vrij hebt om even de was te doen.

Als laatste is het goed om op de extra functies van wasdrogers te letten die jij mogelijk zou willen. Er zijn al verschillende functies voorbijgekomen in dit artikel, zoals een kindveilige vergrendeling van het bedieningspaneel, de startuitstel functie, een 2-in-1 filter of een ÖKOFlow-filtersysteem. Soms kan het fijn zijn om zelf te kunnen bepalen waar de handgreep van de deur komt en welke kant de deur opengaat. Bij sommige wasdrogers kan dit. En wanneer iemand in het gezin een allergie heeft, zoals huisstofmijtallergie, is een wasdroger met AllergiePlus functie erg aan te raden.

Overzicht van populaire wasdroger merken

Er zijn veel merken die wasdrogers aanbieden, waarbij ook veel merken een belangrijke speler zijn op de markt. Op Bol.com komen een aantal merken opvallend veel voor in de bestverkochte wasdrogers. Dat zijn:

Bosch

Dit merk staat voor ‘technologie voor het leven’. Door middel van hun elektrische apparaten willen zij het dagelijks leven van consumenten gemakkelijker maken. Dit doen zij door producten te ontwikkelen met hoogstaande technologie, gebruiksgemak en Duitse degelijkheid. Daarmee hopen zij dat consumenten jarenlang op hen kunnen rekenen.

Samsung

Voor velen is dit merk vooral bekend van de telefoons, tablets en televisies, maar ze maken ook producten op het gebied van wonen, baby’s en huishoudens. Ook Samsung wil door middel van hun producten het leven van de consument makkelijker maken. Ze richten zich op innovatie en maken producten met een strak design.

AEG

Dit merk werd al in 1883 opgericht in Duitsland. Het biedt sindsdien allerlei producten op het gebied van wonen, koken, wassen en drogen. Ze zetten in op innovatie en willen zich met hun technologie en kwaliteit onderscheiden van andere merken. Dit doen ze bijvoorbeeld met het AbsoluteCare Systeem in hun Protex Plus wasdrogers.

Achtergrond: Wat is een wasdroger en welke verschillende soorten heb je?

Een wasdroger is een elektrisch apparaat waarmee je eenvoudig jouw kleding droogt. Dit doet het door middel van verwarmde lucht. Doordat de wasdroogtrommel groter is dan die van een wasmachine, kan de kleding beter ronddraaien, zonder dat het in elkaar gaat zitten en er veel kreuken ontstaan. Het hangt van het soort droger af hoe de warme lucht of condens wordt afgevoerd.
Tegenwoordig hebben de meeste drogers een sensor die meet wanneer de gewenste droogtegraad is bereikt. Is deze bereikt, dan wordt het programma automatisch afgerond, waardoor je dus niet meer langer droogt dan nodig is. Wanneer je een tijdgestuurd droogprogramma hebt aangezet, gaat de droger net zo lang door tot de tijd op is. Ook al is de was eigenlijk al droog. Dat maakt een droger weer minder duurzaam.

Zoals gezegd zijn er drie soorten wasdroger:

De condensdroger

Bij de condensdroger wordt vocht in de lucht gecondenseerd en vervolgens opgevangen in een condensbak. Het kan ook afgevoerd worden met een slang, maar deze krijg je er meestal niet bij geleverd. Deze droger droogt wasgoed redelijk snel.

De luchtafvoerdroger

De luchtafvoerdroger voert de vochtige, warme lucht af via een slang. Dit soort wasdroger werkt op hoge temperaturen, waardoor de was snel gedroogd is. Deze hoge temperaturen maken wel dat een luchtafvoerdroger niet voor ieder materiaal geschikt is. Wol kan bijvoorbeeld niet tegen die warmte.

De warmtepompdroger

Als laatste droogt de warmtepompdroger op een lagere temperatuur, maar hij doet er daardoor ook langer over om kleding droog te krijgen. De warme lucht wordt steeds opnieuw gebruikt. De vocht wordt wel opgevangen en afgevoerd via een slang, maar de inmiddels koele lucht wordt opnieuw verwarmd. Dit maakt dit laatste soort wasdroger 60% zuiniger en dus duurzamer dan de andere soorten, maar ook duurder.

De Laatste wasdroger Trends

De laatste jaren worden er onwijs grote sprongen gemaakt wat betreft de technologie. Daarbij wordt van ieder huishoudelijk apparaat ook een ‘slim’ apparaat gemaakt. Zo heb je de slimme meter, die jouw meterstanden bijhoudt, een slimme koelkast en je hebt ook een slimme wasdroger. Bosch en Siemens hebben wasdrogers die voorzien zijn van wififunctionaliteiten. Je kunt met een speciale app de wasdroger bedienen en inzicht krijgen in programma’s. Zo kun je gemakkelijk op jouw telefoon zien hoe lang een droger er nog over doet tot het programma is afgerond. Wanneer je de droger op zolder hebt staan, hoef je niet meer helemaal naar boven te lopen om daarnaar te kijken. Ook kan je op afstand een programma aanzetten. Ideaal voor als je veel van huis bent, een drukke baan hebt of gewoon even in tijdsnood zit. Natuurlijk moet je altijd nog handmatig de was in- en uitladen, maar als het er eenmaal in zit, kun je op afstand bepalen wanneer je hem aan zet. Ideaal!

Ben je het eens met onze beste wasdroger 2019? Ja, of nee, we horen het graag!

Beste IJsmachine 2019 uit de test

Previous article

Beste Grasmaaier 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: