beste koelbox uit de tests van 2020

Op de camping, tijdens een heerlijke stranddag of wanneer je twee dagen onderweg bent naar die camping of dat strand aan de kust in Spanje, is het wel heel fijn als de flessen met drinken, de broodjes kaas en andere koelkastproducten, goed bewaard kunnen worden. Een koelbox is dan een ideale oplossing. Maar wat zijn nou de beste koelboxen en waar moet je op letten bij de aanschaf ervan?

Conclusie: In 2020 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Mestic MHC-40 Koelbox Hybride de beste koelbox is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Mestic MHC-40 Koelbox Hybride is de Campart Travel CB-8677. Kijk onderstaand voor de overige koelbox testresultaten.

Beste koelbox aanraders van 2020

Mestic MHC-40 Koelbox Hybride

Met de Mestic MHC-40 Koelbox Hybride wordt je leven een stuk aangenamer. Als je met de auto op vakantie gaat dan weet je maar al te goed dat je vakantie begint op het moment dat je in de auto stapt en niet pas op het moment dat je op bestemming aankomt. Je wilt onderweg ook lekker kunnen genieten van de mooie uitzichten en het veranderende landschap. En uiteraard van een lekker koel hapje en drankje. Als je met een heel gezin op vakantie gaat dan betaal je je scheel om even wat te kopen bij een tankstation. Neem het dus liever gewoon zelf mee voor een geslaagde picknick onderweg!

In deze Mestic kun je lekker veel kwijt en toch is het een hele compacte koelbox die niet te veel ruimte in beslag neemt. Het is een hybride wat in dit geval inhoudt dat je hem op 2 manieren kunt gebruiken. Namelijk gewoon in het stopcontact en in het contact van je auto. Je bent dus altijd voorbereid!

Voordelen
 • Op meerder manieren te gebruiken waardoor je zowel onderweg als op de plaats van bestemming van koude hapjes en drankjes kunt genieten.
Nadelen
 • Hij is behoorlijk prijzig.

Campart Travel CB-8677

De Campart Travel CB-8677 heeft alles wat je in een koelbox zoekt en meer. Hij is lekker royaal dus je kunt er heel wat in kwijt. Dit is ideaal wanneer je een barbecue geeft op de camping of gewoon in je achtertuin. Het vlees en de drankjes worden optimaal gekoeld. Het is belangrijk dat hij waterpas staat dus er is een waterpas ingebouwd zodat je altijd kunt zien of hij goed staat. Hadden we al gezegd dat hij eruit ziet om door een ringetje te halen? Je kunt er dus zeker mee voor de dag komen. Je stelt zelf de temperatuur in dus dit is naar smaak in te stellen.

Aan de zijkanten zitten handige grepen zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen als het nodig is. Geluid maakt hij nauwelijks. Wel zo prettig dus als hij bij je in de tent staat. De krachtige magneetsluiting zorgt ervoor dat de deksel goed dicht zit zodat er geen kou verloren gaat.

Voordelen
 • Prachtig design. Hij zal heel stijlvol staan op de camping. Daarnaast heeft hij een krachtige werking en een hoge koelcapaciteit.
Nadelen
 • Hij is vrij groot en zwaar en daardoor lastiger te verplaatsen.

Gio’Style

De simpele koelbox van Gio’Style doet wat je van een koelbox mag verwachten. En dat ook nog eens voor een leuk prijsje! Je kunt er flessen van 0,5 tot zelfs 2 liter in kwijt. Maar uiteraard is hij geschikt voor nog veel meer producten. Denk aan lekkere hapjes, vlees, vis en groente voor als je ergens gaat barbecuen. Bovendien kun je hem als zitplaats of tafeltje gebruiken. Met zijn 22,5 liter kun je er veel in kwijt. Ondanks dat heeft hij toch een uiterst compact formaat. Als je hem optilt blokkeert het handvat automatisch het deksel zodat deze niet open kan.

Voordelen
 • Heeft een lekker compact formaat. Hierdoor neem je hem makkelijk mee als je ergens gaat barbecuen of naar de camping.
Nadelen
 • Voor een omvangrijk gezelschap is hij redelijk klein.

Mobicool B40

De Mobicool B40 zal je niet teleurstellen. Het is een koelbox geschikt voor maar liefst 40 liter. Je kunt er dus hele maaltijden in kwijt en daarnaast houd je je frisdrank en bier ook nog eens lekker koud. Deze koelbox is een combinatie van een compressor koelsysteem in combinatie met een thermo elektrisch systeem. Twee vliegen in 1 klap dus! Deze joekel van een koelbox zal je leven een stuk aangenamer maken. Lauwe biertjes zijn verleden zijn en gelukkig loop je een voedselvergiftiging op omdat het vlees net te lang onderin je boodschappentas heeft gelegen.

Voordelen
 • Heeft een grote capaciteit waardoor je al je vrienden en familie van een lekker koud drankje kunt voorzien. Het is een hybride.
Nadelen
 • Deze koelbox heeft een behoorlijk formaat. Je moet er dus de ruimte voor hebben.

Bo-Camp Autokoelbox

Het compacte formaat maakt deze Bo-Camp koelbox ideaal voor gebruik in de auto of op de fiets. Hij past namelijk precies achter een autostoel of in je fietstas. Met een inhoud van 12 liter kun je er echter voldoende in kwijt om zelfs vanuit Groningen naar Maastricht nog een lekker koel drankje aan over te houden. Ook is hij ideaal voor je snacks en sandwiches onderweg. Als je koelelementen gebruikt optimaliseer je het koelende effect nog meer. Zeker voor je koude drankjes op een hete zomerdag in de auto of fiets is dit wel zo prettig. Wij zijn dan ook grote fan van deze Bo-Camp!

Voordelen
 • Hele compacte koelbox waardoor hij zelfs geschikt is voor op de fiets. Wat is er lekkerder dan een koud hapje en drankje tijdens je picknick?
Nadelen
 • De capaciteit is beperkt. Geschikt voor kleine ritjes.

Autokoelbox – Arctic

De Autokoelbox – Arctic is een ideale koelbox voor, de naam zegt het al, de auto. Vooral de afmetingen zijn ideaal. Hij is namelijk 20 cm breed en 40 cm lang, waardoor hij eenvoudig in de beenruimte achter de stoel van de bestuurder of bijrijder geplaatst kan worden. De inhoud van de koelbox is 12 liter. Hij is gemaakt van kunststof en de producten worden gekoeld door middel van isolatie. Consumenten op Bol.com schrijven in hun review dat het een stevig design heeft en dat het spullen koel houdt tot de volgende dag.

Tristar KB-7424 Koelbox 22 L

Een andere aanrader is de Tristar KB-7424 Koelbox 22 L. Dit is een grotere koelbox die jouw spullen koel houdt door middel van een thermo-elektrisch koelsysteem. Dit houdt onder andere in dat de koelbox gekoeld kan worden tot 16 graden onder de omgevingstemperatuur en een stekker heeft die aangesloten kan worden in de auto of op een boot. Deze stekker is vervolgens eenvoudig op te bergen door het opbergsysteem onderin de koelbox. Het heeft een grote inhoud, 22 liter. Er passen bijvoorbeeld twee literflessen en genoeg andere hapjes en drankjes in. Deze grote koelbox is wel goed te vervoeren, doordat hij maar een gewicht heeft van 2,8 kg en een handig geïntegreerd handvat heeft.

Curver Koelbox – 11L

Vervolgens is er de Curver Koelbox – 11L. Deze koelbox koelt door middel van isolatie. Hij is namelijk voorzien van dubbele wanden en een isolerende laag aan de binnenwand. Deze kunststoffen koelbox is 43 bij 23 cm en heeft een hoogte van 26 cm. Hierdoor kun je er geen drinkpakken of literflessen rechtop in meenemen, maar liggend kan dit wel. Flesjes van 33 cl of blikjes drinken, kunnen wel eenvoudig gekoeld worden. Het heeft een inhoud van 11 liter en weegt 1,1 kg. Hij is dus heel eenvoudig mee te nemen. De box is van kunststof gemaakt en de deksel is af te sluiten door het hengsel omhoog te doen. Consumenten schrijven in hun review op Bol.com dat de koelbox goed zijn werk doet. Na een dag zijn de producten in de koelbox nog steeds goed koel.

Travellife TL26

Deze koelbox is niet alleen een koelbox, maar ook een ‘verwarmbox’. Door het thermo-elektrisch systeem kan de box koelen tot 20 graden onder de omgevingstemperatuur, maar ook verwarmen tot wel 65 graden boven de omgevingstemperatuur. De Travellife TL26 heeft een inhoud van 25 liter en je kunt er onder andere drie literflessen rechtop in koelen. De koelbox kun je aansluiten op zowel 12V, als 230V. Beide aansluittingssnoeren zijn 175 cm lang en zijn op te bergen in de daarvoor bestemde ruimte in de deksel. Ook heeft hij een ECO-stand, waardoor 1,5A aan stroom bespaart.

Curver Koelbox – 22L

Als laatste raden wij je deze koelbox aan. Deze koelbox heeft een inhoud van 22 liter en is de grote broer van de Curver van 11 liter. De specificaties van de Curver Koelbox – 22L zijn hetzelfde als bij zijn kleine broertje. De afmetingen zijn alleen anders, namelijk 42 cm lang, 24 cm breed en 39 cm hoog. Hierdoor passen er onder andere flessen van 1,5 liter in. Met het hengsel, waarmee de koelbox van maar 1,7 kg mee te vervoeren is, kun je de box ook sluiten, door hem naar beneden te doen.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste koelbox

Hoeveel kost een gemiddelde koelbox?

Koelboxen kun je goedkoop, maar ook heel duur kopen. Ze kosten meestal tussen de 25 en 80 euro, maar zijn ook te koop voor 120 of zelfs 240 euro. De koelboxen die op stroom werken, die met een elektrisch of thermo-elektrisch koelsysteem, zijn meestal het duurst. Koelboxen die koelen door middel van een isolerend laagje producten koel houden, zijn goedkoper. Je kunt dus op jouw budget besparen door zo’n goedkopere koelbox te kopen, die koelt door middel van isolatie. Deze kun je combineren met koelelementen, waardoor de gecombineerd met koelelementen. Koop bijvoorbeeld een koelbox voor ongeveer 20 euro en drie elementen van 5 euro en je kunt voor 35 euro een hele dag jouw producten koel bewaren.

Welke soorten koelboxen zijn er?

Een koelbox is, zoals de naam al doet vermoeden, een box waarin je producten koel kunt houden. Meestal is het een doos, met een deksel die je eraf kan halen of open kan doen. Ook heeft het meestal een geïntegreerd hengsel, waarmee je de koelbox soms ook kan afsluiten. Koelboxen zijn meestal gemaakt van kunststof of polyetheen.

Elektische koelbox 
Zoals al in dit artikel naar voren is gekomen, zijn koelboxen er in verschillende soorten. Zo zijn er koelboxen die je met een stekker moet aansluiten, zodat de koelbox kan koelen. Dit zijn de thermo-elektrische koelboxen. Deze koelboxen koelen ten opzichte van de omgevingstemperatuur. Zij kunnen altijd een bepaald aantal graden onder de omgevingstemperatuur koelen.
Dit soort koelboxen kun je ook weer onderscheiden in de koelboxen die je op 12 volt kan aansluiten en koelboxen die je ook op 230 volt aan kan sluiten. De koelboxen voor 12 volt zijn geschikt om te gebruiken in de auto, in de vrachtwagen of op de boot. De boxen die je ook op 230 volt kan aansluiten, kun je ook in aan een stopcontact aansluiten en dus thuis gebruiken.

Compressorkoelbox
Ook heb je compressorkoelboxen. Dit zijn elektrische koelboxen die je ook kunt aansluiten op de auto of op netstroom en die een temperatuur kunnen bereiken van min achttien graden Celsius.

Isolatie
Het andere soort is de koelbox die koelt door middel van isolatie. Deze koelboxen hebben meestal een dubbele wand, met een isolerend laagje aan de binnenkant. De koele lucht blijft in de koelbox, waardoor de producten gekoeld blijven.
Doordat je thermo-elektrische koelboxen op stroom aansluit, kan de temperatuur constant blijven. De koelboxen die werken op isolatie, blijven minder constant. Het is daarom verstandig om daarbij ook koelelementen te gebruiken. Zij zorgen ervoor dat de producten langer, extra koel blijven.

Omgekeerde koelbox
Als laatste heb je ook koelboxen die producten warm kunnen houden. Deze koelboxen, of eigenlijk verwarmboxen, verwarmen ook ten opzichte van de omgevingstemperatuur. Zo kan de Travellife TL26, een van de aanraders, producten warm houden op 65 graden boven de omgevingstemperatuur.

Welke koelbox is de beste budget keuze?

De beste budget keuze is al benoemd tussen de vijf aanraders hierboven. Dit is namelijk de Curver Koelbox – 22L. Deze kost maar 21,99 euro en wordt door consumenten op Bol.com beoordeeld met 4,6 van de vijf sterren. Deze koelbox is dus relatief goedkoop, maar kan wel 1,5 literflessen een hele dag gekoeld houden. Ideaal dus voor een dagje strand, picknicken of voor op de camping.

Wat zijn de populairste koelbox merken?

Er zijn veel koelboxen te koop van verschillende merken. Ook hebben een aantal koelboxen op Bol.com geen merk. De drie merken die belangrijke spelers op de markt zijn, zijn:

Tristar: Dit merk biedt allerlei verschillende producten op het gebied van huishoudelijke apparaten, communicatie, consumentenelektronica en outdoor living, voor verschillende prijsklassen en met verschillende designs.

Curver: Het Nederlandse merk dat zich richt op kwaliteit, design en innovatie. Het is al meer dan 65 jaar specialist in de kunststof huishoudelijke producten. Hun producten zijn gericht op gemakkelijker, gebruiksvriendelijk en decoratief. Ook richten ze zich op duurzaamheid. Producten van hun eco-vriendelijke lijn worden gemaakt van ingezameld huishoudafval.

Trafellife: Het merk dat zich richt op kampeeraccessoires van hoge kwaliteit en met gebruiksgemak. Zo zijn de producten zo bijvoorbeeld lichtgewichtig. Ook hebben ze producten op het gebied van kampeertechniek, zoals tentharingen of aansluitingen van jerrycans. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een relaxte kampeervakantie.

Koelbox tips voor de beste koop

Wanneer je een koelbox gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

 1. Aansluiting

  Het eerste punt is de aansluitingen die de koelbox heeft. Tegenwoordig zijn ze er namelijk ook met een elektrisch koelsysteem. Het koelsysteem is daarbij in de koelbox ingebouwd en je moet de box met een stekker aansluiten. Dit kan vaak op 12 of 24 volt in de auto en vrachtwagen of op de camping, maar sommige kunnen ook op 230 volt in een stopcontact. Je kunt hem dan ook gewoon in jouw huis in een stopcontact stoppen. Als je bijvoorbeeld een feestje viert en je koelkast zit overvol, dan kan je de koelbox gebruiken als een extra koelkast.

 2. Koelelementen

  Koelt de koelbox niet elektrisch, dan koelt hij meestal door middel van isolatie. Het is dan verstandig om koelelementen erbij aan te schaffen, die je ook in de koelbox legt. Zo blijven de producten nog langer gekoeld.

 3. Koelcapaciteit

  Het is ook goed om te kijken hoeveel de koelbox kan koelen. Koelboxen koelen namelijk ten opzichte van de omgevingstemperatuur. Er staat vaak aangegeven hoeveel graden een koelbox onder de omgevingstemperatuur kan koelen. Ga je naar het strand op een warme zonnige dag, dan is het verstandig om een koelbox mee te nemen die veel onder de omgevingstemperatuur kan koelen.

 4. Warmhoudfunctie

  Naast de koelfunctie, hebben sommige koelboxen ook een warmhoudfunctie. Deze koelboxen kunnen soms tot wel 65 graden boven de omgevingstemperatuur producten warm houden. Ideaal voor als je gaat picknicken en je jouw eten warm wilt houden.

 5. Gewicht en formaat

  Het is ook belangrijk om te letten op het gewicht van de koelbox. Dit bepaalt namelijk hoe makkelijk de koelbox te vervoeren is. Naast dat de koelbox zelf iets weegt, doe je er natuurlijk ook producten in die de koelbox nog zwaarder maken. Een koelbox is erg praktisch om mee te nemen, maar dan moet hij ook eenvoudig te verplaatsen zijn. De geïntegreerde hengels helpen hier al bij, maar tegenwoordig worden er ook veel lichtgewicht koelboxen gemaakt. Deze wegen ongeveer 1 tot 3 kilo en zijn makkelijk te tillen.

  De afmetingen bepalen ook of je de koelbox eenvoudig in de beenruimte achter de stoel van de bestuurder of bijrijder in een auto, kan neerzetten. De spullen zijn dan binnen handbereik. Als je tijdens het rijden een keer wat wilt drinken, hoef je niet meer aan de kant van de weg te gaan staan. Heb je een bijrijder bij je? Dan kan die gemakkelijk bij de producten in de koelbox.
  Let dus goed op de hoogte, diepte, breedte en de totale inhoud.

 6. Inhoud

  Last but not least, zijn de afmetingen erg belangrijk om op te letten. Als eerste is de inhoud een belangrijke eigenschap. Dit bepaalt namelijk wat en hoeveel je in de koelbox mee kunt nemen. De meeste koelboxen hebben een inhoud van twintig tot veertig liter. De hoogte van de koelbox bepaald wat voor flessen je bijvoorbeeld mee kunt nemen. Niet in iedere box kan bijvoorbeeld een literfles staan. Je kunt ze dan vaak wel liggend vervoeren, afhankelijk van de breedte, maar dat neemt ook direct veel ruimte in beslag.

Laatste koelbox trends van 2020

Daar waar een koelbox traditioneel gezien gebruikt werd om mee op vakantie te gaan, krijgt het nu steeds meer functies. Er zijn er al een aantal genoemd. Geef je bijvoorbeeld een feestje bij jou thuis? Dan moet er heel wat eten en drinken ingeslagen worden. De koelkast is vaak niet groot genoeg voor alle spullen. Men gebruikt dan vaak een koelbox om de spullen die niet meer in de koelkast passen, alsnog koel te bewaren. Ideaal!

Waar een koelbox normaal gesproken maar een paar keer per jaar gebruikt wordt, is in de reacties op Bol.com te lezen dat veel mensen het dagelijks gebruiken. Vrachtwagenchauffeurs gebruiken hem bijvoorbeeld om tijdens hun ritten, hun eten en drinken gekoeld te houden. Zij moeten natuurlijk vaak uren in de vrachtwagen zitten en het is niet goed voor de portemonnee om steeds bij tankstations gekoelde drankjes te moeten halen. Ze nemen dan een koelbox mee in de vrachtwagen, leggen aan het begin van hun dienst hun spullen in erin, waarna ze de hele dienst lang gekoelde drankjes kunnen drinken of een vers broodje kaas kunnen eten.

Een koelbox die producten ook warm kan houden, zorgt ervoor dat de chauffeurs niet steeds bij een wegrestaurant hoeven te eten of iedere avond een kleffe boterham moeten consumeren. Nee, ze kunnen gewoon hun warme maaltijd meenemen in de box.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste multicooker? Of wil je alles weten over de laatste slowcooker? Of de resultaten zien van de beste blender test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

beste eierkokers uit de tests van 2020 op een rij
Vorige test

De beste eierkokers 2020 uit de Test

beste staafmixers uit de tests van 2020
Volgende test

Beste Staafmixer 2020 uit de Test