Tasty: Culinaire Producten voor het beste eten en drinken

Beste Koelbox 2019 uit de Test

0

Op de camping, tijdens een heerlijke stranddag of wanneer je twee dagen onderweg bent naar die camping of dat strand aan de kust in Spanje, is het wel heel fijn als de flessen met drinken, de broodjes kaas en andere koelkastproducten, goed bewaard kunnen worden. Een koelbox is dan een ideale oplossing. Maar wat zijn nou de beste koelboxen en waar moet je op letten bij de aanschaf ervan?

De 5 beste koelboxen -de aanraders van 2019

Autokoelbox – Arctic

De Autokoelbox – Arctic is een ideale koelbox voor, de naam zegt het al, de auto. Vooral de afmetingen zijn ideaal. Hij is namelijk 20 cm breed en 40 cm lang, waardoor hij eenvoudig in de beenruimte achter de stoel van de bestuurder of bijrijder geplaatst kan worden. De inhoud van de koelbox is 12 liter. Hij is gemaakt van kunststof en de producten worden gekoeld door middel van isolatie. Consumenten op Bol.com schrijven in hun review dat het een stevig design heeft en dat het spullen koel houdt tot de volgende dag.

Tristar KB-7424 Koelbox 22 L

Een andere aanrader is de Tristar KB-7424 Koelbox 22 L. Dit is een grotere koelbox die jouw spullen koel houdt door middel van een thermo-elektrisch koelsysteem. Dit houdt onder andere in dat de koelbox gekoeld kan worden tot 16 graden onder de omgevingstemperatuur en een stekker heeft die aangesloten kan worden in de auto of op een boot. Deze stekker is vervolgens eenvoudig op te bergen door het opbergsysteem onderin de koelbox. Het heeft een grote inhoud, 22 liter. Er passen bijvoorbeeld twee literflessen en genoeg andere hapjes en drankjes in. Deze grote koelbox is wel goed te vervoeren, doordat hij maar een gewicht heeft van 2,8 kg en een handig geïntegreerd handvat heeft.

Curver Koelbox – 11L

Vervolgens is er de Curver Koelbox – 11L. Deze koelbox koelt door middel van isolatie. Hij is namelijk voorzien van dubbele wanden en een isolerende laag aan de binnenwand. Deze kunststoffen koelbox is 43 bij 23 cm en heeft een hoogte van 26 cm. Hierdoor kun je er geen drinkpakken of literflessen rechtop in meenemen, maar liggend kan dit wel. Flesjes van 33 cl of blikjes drinken, kunnen wel eenvoudig gekoeld worden. Het heeft een inhoud van 11 liter en weegt 1,1 kg. Hij is dus heel eenvoudig mee te nemen. De box is van kunststof gemaakt en de deksel is af te sluiten door het hengsel omhoog te doen. Consumenten schrijven in hun review op Bol.com dat de koelbox goed zijn werk doet. Na een dag zijn de producten in de koelbox nog steeds goed koel.

Travellife TL26

Deze koelbox is niet alleen een koelbox, maar ook een ‘verwarmbox’. Door het thermo-elektrisch systeem kan de box koelen tot 20 graden onder de omgevingstemperatuur, maar ook verwarmen tot wel 65 graden boven de omgevingstemperatuur. De Travellife TL26 heeft een inhoud van 25 liter en je kunt er onder andere drie literflessen rechtop in koelen. De koelbox kun je aansluiten op zowel 12V, als 230V. Beide aansluittingssnoeren zijn 175 cm lang en zijn op te bergen in de daarvoor bestemde ruimte in de deksel. Ook heeft hij een ECO-stand, waardoor 1,5A aan stroom bespaart.

Curver Koelbox – 22L

Als laatste raden wij je deze koelbox aan. Deze koelbox heeft een inhoud van 22 liter en is de grote broer van de Curver van 11 liter. De specificaties van de Curver Koelbox – 22L zijn hetzelfde als bij zijn kleine broertje. De afmetingen zijn alleen anders, namelijk 42 cm lang, 24 cm breed en 39 cm hoog. Hierdoor passen er onder andere flessen van 1,5 liter in. Met het hengsel, waarmee de koelbox van maar 1,7 kg mee te vervoeren is, kun je de box ook sluiten, door hem naar beneden te doen.

Goedkope budget tips

Koelboxen kun je goedkoop, maar ook heel duur kopen. Ze kosten meestal tussen de 25 en 80 euro, maar zijn ook te koop voor 120 of zelfs 240 euro. De koelboxen die op stroom werken, die met een elektrisch of thermo-elektrisch koelsysteem, zijn meestal het duurst. Koelboxen die koelen door middel van een isolerend laagje producten koel houden, zijn goedkoper. Je kunt dus op jouw budget besparen door zo’n goedkopere koelbox te kopen, die koelt door middel van isolatie. Deze kun je combineren met koelelementen, waardoor de gecombineerd met koelelementen. Koop bijvoorbeeld een koelbox voor ongeveer 20 euro en drie elementen van 5 euro en je kunt voor 35 euro een hele dag jouw producten koel bewaren.

De beste budget keuze is al benoemd tussen de vijf aanraders hierboven. Dit is namelijk de Curver Koelbox – 22L. Deze kost maar 21,99 euro en wordt door consumenten op Bol.com beoordeeld met 4,6 van de vijf sterren. Deze koelbox is dus relatief goedkoop, maar kan wel 1,5 literflessen een hele dag gekoeld houden. Ideaal dus voor een dagje strand, picknicken of voor op de camping.

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van koelbox?

Wanneer je een koelbox gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het eerste punt is de aansluitingen die de koelbox heeft. Tegenwoordig zijn ze er namelijk ook met een elektrisch koelsysteem. Het koelsysteem is daarbij in de koelbox ingebouwd en je moet de box met een stekker aansluiten. Dit kan vaak op 12 of 24 volt in de auto en vrachtwagen of op de camping, maar sommige kunnen ook op 230 volt in een stopcontact. Je kunt hem dan ook gewoon in jouw huis in een stopcontact stoppen. Als je bijvoorbeeld een feestje viert en je koelkast zit overvol, dan kan je de koelbox gebruiken als een extra koelkast.
Koelt de koelbox niet elektrisch, dan koelt hij meestal door middel van isolatie. Het is dan verstandig om koelelementen erbij aan te schaffen, die je ook in de koelbox legt. Zo blijven de producten nog langer gekoeld.

Het is ook goed om te kijken hoeveel de koelbox kan koelen. Koelboxen koelen namelijk ten opzichte van de omgevingstemperatuur. Er staat vaak aangegeven hoeveel graden een koelbox onder de omgevingstemperatuur kan koelen. Ga je naar het strand op een warme zonnige dag, dan is het verstandig om een koelbox mee te nemen die veel onder de omgevingstemperatuur kan koelen.

Naast de koelfunctie, hebben sommige koelboxen ook een warmhoudfunctie. Deze koelboxen kunnen soms tot wel 65 graden boven de omgevingstemperatuur producten warm houden. Ideaal voor als je gaat picknicken en je jouw eten warm wilt houden.

Het is ook belangrijk om te letten op het gewicht van de koelbox. Dit bepaalt namelijk hoe makkelijk de koelbox te vervoeren is. Naast dat de koelbox zelf iets weegt, doe je er natuurlijk ook producten in die de koelbox nog zwaarder maken. Een koelbox is erg praktisch om mee te nemen, maar dan moet hij ook eenvoudig te verplaatsen zijn. De geïntegreerde hengels helpen hier al bij, maar tegenwoordig worden er ook veel lichtgewicht koelboxen gemaakt. Deze wegen ongeveer 1 tot 3 kilo en zijn makkelijk te tillen.

Last but not least, zijn de afmetingen erg belangrijk om op te letten. Als eerste is de inhoud een belangrijke eigenschap. Dit bepaalt namelijk wat en hoeveel je in de koelbox mee kunt nemen. De meeste koelboxen hebben een inhoud van twintig tot veertig liter. De hoogte van de koelbox bepaald wat voor flessen je bijvoorbeeld mee kunt nemen. Niet in iedere box kan bijvoorbeeld een literfles staan. Je kunt ze dan vaak wel liggend vervoeren, afhankelijk van de breedte, maar dat neemt ook direct veel ruimte in beslag.
De afmetingen bepalen ook of je de koelbox eenvoudig in de beenruimte achter de stoel van de bestuurder of bijrijder in een auto, kan neerzetten. De spullen zijn dan binnen handbereik. Als je tijdens het rijden een keer wat wilt drinken, hoef je niet meer aan de kant van de weg te gaan staan. Heb je een bijrijder bij je? Dan kan die gemakkelijk bij de producten in de koelbox.
Let dus goed op de hoogte, diepte, breedte en de totale inhoud.

Overzicht van populaire merken

Er zijn veel koelboxen te koop van verschillende merken. Ook hebben een aantal koelboxen op Bol.com geen merk. De drie merken die belangrijke spelers op de markt zijn, zijn:

  • Tristar: Dit merk biedt allerlei verschillende producten op het gebied van huishoudelijke apparaten, communicatie, consumentenelektronica en outdoor living, voor verschillende prijsklassen en met verschillende designs.
  • Curver: Het Nederlandse merk dat zich richt op kwaliteit, design en innovatie. Het is al meer dan 65 jaar specialist in de kunststof huishoudelijke producten. Hun producten zijn gericht op gemakkelijker, gebruiksvriendelijk en decoratief. Ook richten ze zich op duurzaamheid. Producten van hun eco-vriendelijke lijn worden gemaakt van ingezameld huishoudafval.
  • Trafellife: Het merk dat zich richt op kampeeraccessoires van hoge kwaliteit en met gebruiksgemak. Zo zijn de producten zo bijvoorbeeld lichtgewichtig. Ook hebben ze producten op het gebied van kampeertechniek, zoals tentharingen of aansluitingen van jerrycans. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een relaxte kampeervakantie.

Achtergrond

Een koelbox is, zoals de naam al doet vermoeden, een box waarin je producten koel kunt houden. Meestal is het een doos, met een deksel die je eraf kan halen of open kan doen. Ook heeft het meestal een geïntegreerd hengsel, waarmee je de koelbox soms ook kan afsluiten. Koelboxen zijn meestal gemaakt van kunststof of polyetheen.

Zoals al in dit artikel naar voren is gekomen, zijn koelboxen er in verschillende soorten. Zo zijn er koelboxen die je met een stekker moet aansluiten, zodat de koelbox kan koelen. Dit zijn de thermo-elektrische koelboxen. Deze koelboxen koelen ten opzichte van de omgevingstemperatuur. Zij kunnen altijd een bepaald aantal graden onder de omgevingstemperatuur koelen. Dit soort koelboxen kun je ook weer onderscheiden in de koelboxen die je op 12 volt kan aansluiten en koelboxen die je ook op 230 volt aan kan sluiten. De koelboxen voor 12 volt zijn geschikt om te gebruiken in de auto, in de vrachtwagen of op de boot. De boxen die je ook op 230 volt kan aansluiten, kun je ook in aan een stopcontact aansluiten en dus thuis gebruiken.
Ook heb je compressorkoelboxen. Dit zijn elektrische koelboxen die je ook kunt aansluiten op de auto of op netstroom en die een temperatuur kunnen bereiken van min achttien graden Celsius.

Het andere soort is de koelbox die koelt door middel van isolatie. Deze koelboxen hebben meestal een dubbele wand, met een isolerend laagje aan de binnenkant. De koele lucht blijft in de koelbox, waardoor de producten gekoeld blijven.
Doordat je thermo-elektrische koelboxen op stroom aansluit, kan de temperatuur constant blijven. De koelboxen die werken op isolatie, blijven minder constant. Het is daarom verstandig om daarbij ook koelelementen te gebruiken. Zij zorgen ervoor dat de producten langer, extra koel blijven.

Als laatste heb je ook koelboxen die producten warm kunnen houden. Deze koelboxen, of eigenlijk verwarmboxen, verwarmen ook ten opzichte van de omgevingstemperatuur. Zo kan de Travellife TL26, een van de aanraders, producten warm houden op 65 graden boven de omgevingstemperatuur.

De Laatste Trends

Daar waar een koelbox traditioneel gezien gebruikt werd om mee op vakantie te gaan, krijgt het nu steeds meer functies. Er zijn er al een aantal genoemd. Geef je bijvoorbeeld een feestje bij jou thuis? Dan moet er heel wat eten en drinken ingeslagen worden. De koelkast is vaak niet groot genoeg voor alle spullen. Men gebruikt dan vaak een koelbox om de spullen die niet meer in de koelkast passen, alsnog koel te bewaren. Ideaal!

Waar een koelbox normaal gesproken maar een paar keer per jaar gebruikt wordt, is in de reacties op Bol.com te lezen dat veel mensen het dagelijks gebruiken. Vrachtwagenchauffeurs gebruiken hem bijvoorbeeld om tijdens hun ritten, hun eten en drinken gekoeld te houden. Zij moeten natuurlijk vaak uren in de vrachtwagen zitten en het is niet goed voor de portemonnee om steeds bij tankstations gekoelde drankjes te moeten halen. Ze nemen dan een koelbox mee in de vrachtwagen, leggen aan het begin van hun dienst hun spullen in erin, waarna ze de hele dienst lang gekoelde drankjes kunnen drinken of een vers broodje kaas kunnen eten.

Een koelbox die producten ook warm kan houden, zorgt ervoor dat de chauffeurs niet steeds bij een wegrestaurant hoeven te eten of iedere avond een kleffe boterham moeten consumeren. Nee, ze kunnen gewoon hun warme maaltijd meenemen in de box.

Beste Ventilator 2019 uit de Test

Previous article

Beste Schoenenrek 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: