Tasty: Culinaire Producten voor het beste eten en drinkenTop 10 uit de Test

De beste eierkokers 2019 uit de Test

0

Nederlanders staan bekend om hun praktische ontbijt: twee boterhammen met kaas. Vervolgens gun je jezelf amper de tijd om die twee boterhammen op te eten in de ochtend, want haast! Ik herken mezelf helaas maar al te goed in deze omschrijving. Toch geniet ik als ik mijzelf wel een keer een uitgebreid ontbijtje gun. Croissantje, versgeperste jus en natuurlijk een eitje.  Dat laatste lijkt heel makkelijk, maar in de 21jaar dat ik op deze aardbol leef, heb ik nog steeds niet het perfect gekookte eitje op tafel weten te zeten. Het eitje moet niet te hard zijn, maar ook zeker niet te zacht. Gelukkig zijn er tegenwoordig hulpmiddelen, lees: eierkokers, op de markt gebracht die je helpen met je perfecte eitje.

De eierkoker

Een eierkoker bestaat uit een elektrisch plaatje met daarop een eierhouder waarin je je eieren moet plaatsen. Het apparaat beschikt over functies die aangeven hoe hard of zacht je je eitje gekookt wil hebben. Verder zit er een aan- en uitknop op het apparaat en thats it.Simpelere kunnen we het niet maken.

Het voordeel van een eierkoker is dat je nergens meer naar om hoeft te kijken. Je kan het eitje niet per ongeluk laten barsten omdat je het vuur weer is te hoog hebt gezet, en je hoeft ook niet uit te vogelen wat nou de beste kooktijd is. Het enige wat je wel moet toevoegen is het water. Logisch, want zonder water kunnen de eieren natuurlijk niet aan de kook.

Waar je wel even op moet letten wanneer je eierkoker gebruikt, is het feit dat je vooraf een gaatje in het ei prikt. Hiermee voorkom je dat het ei kan gaan lekken of barsten tijdens het kookproces. Voor het prikken van dit gaatje heb je ook weer een tool, namelijk een speciale eierprikker.

Daarnaast zijn er ook basic varianten van eierkokers die niet aangeven wanneer het eitje klaar is. Hier moet je dus wel goed opletten dat je je ei op tijd uit de koker haalt en het apparaat uitzet. Wanneer de eierkoker doorgaat met koken zonder water, is de kans aanwezig dat de koker gaat droogkoken of oververhit raakt met als gevolg dat er brand kan onstaan.

Bij kopen van een eierkoker hoef je niet te veel bijgeleverde accessoires te verwachten. Echter zijn de volgende twee accessoires wel erg handig. Zeker wanneer ze met de eierkoker worden meegeleverd:

Een maatbeker met daarop aangegeven hoeveel liter water er per hoeveelheid eieren in de koker moet. Met deze handige tool hoef je niet zelf meer te klungelen met de juiste hoeveelheid water. Daarnaast, zoals hierboven eigenlijk al is aangegeven, is eierprikker erg handig bij het koken van je eitjes. Deze tool wordt meestal wel meegeleverd bij een eierkoker.

Voor een gemiddelde eierkoker betaal je bedrag tussen de 10 en 25 euro. Het bedrag is natuurlijk geheel afhankelijk van de uitvoering van de eierkoker. Een eierkoker van kunststof zal goedkoper uitvallen dan een eierkoker met een fraaie uitstraling. Maar dat stukje logica hadden jullie waarschijnlijk al onder de knie.

Onze aanraders

Jezelf ervan overtuigd dat je echt eierkoker nodig hebt? Dan verwijs ik je door naar het lijstje hieronder.

Geen zacht ei

De Tristar eierkoker streeft naar perfectie. De eierkoker zorgt dat jouw eitje precies wordt gekookt zoals jij het wil. De eierkoker heeft ruimte voor zeven eitjes en is dus prefect voor het gezin of andere grote gezelschappen. Bij de eierkoker wordt een maatbeker, met eierprikker op de bodem, meegeleverd die voor jou de hoeveelheid kookwater afmeet. Het design van deze eierkoker is van roestvrijstaal en valt in jouw designkeuken niet op. De Bol.com gebruikers geven de eierkoker 4.3 sterren met als pluspunt dat het apparaat een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. Een nadeel dat benoemd wordt door de Bol.com gebruiker is dat het apparaat lastig in gebruik kan zijn.

Vele mogelijkheden

De ProfiCook is een luxe ding. Je kan bij deze eierkoker precies instellen hoe hard je je ei gekookt wil hebben en de eierkoker heeft ruimte voor maar liefst acht eitjes. Daarnaast worden er bij deze eierkoker verschillende bakjes meegeleverd. In deze bakjes kan je gepocheerde eieren of omeletten bereiden. De eierkoker geeft met een signaal aan wanneer jouw eieren klaar zijn om geserveerd te worden. De Bol.com gebruikers geven deze eierkoker 4.3 sterren met als grootste voordeel dat het apparaat van goede kwaliteit is. Een nadeel, volgens de Bol.com gebruikers, is dat wat hoge prijs.

Drie op een rij

De Severin eierkoker heeft plaats voor drie eitjes. Prima geschikt dus voor kleine aantallen. Ook naar deze koker heb je geen omkijken. De koker heeft een signaal af wanneer je eitjes klaar zijn en is afgesloten met een deksel. Bij deze eierkoker wordt, net zoals hierboven, een maatbeker en een eierprikker meegeleverd. Je bent dus van alle gemakken voorzien. De Bol.com gebruikers geven deze eierkoker 4.6 sterren. Het grootste voordeel volgens deze gebruikers is de voordelige koop. Een nadeel wat door dezelfde gebruikers wordt benoemd, is dat matige kwaliteit van de koker.

Van alles wat

De Russell Hobbs Eierkoker kook niet alleen eieren, maar pocheert en bakt ze ook. De eierkoker biedt plaats voor zeven gekookte eieren of drie gepocheerde eieren. De koker wordt geleverd met een transparante deksel en heeft een automatische veiligheidsuitschakeling na 2 uur. Je hoeft dus niet bang te zijn voor doorgebrande snoeren. Ook deze eierkoker is weer voorzien van een handige tool, namelijk een maatbeker. Tot slot, is de eierkoker makkelijk uit elkaar te halen en dit is een voordeel wat betreft het schoonmaken van het apparaat. De Bol.com gebruikers geven dit apparaat 4.5 sterren. Het grootste voordeel is de goede prijs/kwaliteit verhouding. Een nadeel volgens deze gebruikers is het feit dat de gepocheerde eieren moeilijk uit het apparaat te halen zijn.

Last but not least

De Steba eierkoker en mini-stomer heeft meerdere functies. Naast dat hij het perfect gekookte eitje verzorgt, stoomt hij ook verschillende voedselwaren en bakt hij een omelet voor je. Het apparaat heeft ruimte voor zes gekookte eitjes en twee omeletten. De eierkoker is voorzien van een eindsignaal en is gemaakt van roestvrijstijl. De Bol.com gebruikers geven deze eierkoker en mini-stomer 4.4 sterren en wordt voornamelijk geprezen om zijn goede kwaliteit. Wel vinden dezelfde gebruikers dit apparaat aan de dure kant.

De Ultieme Budget Keuze: Goedkoop en goed

Je kunt de meeste eierkokers kopen voor 20 tot 40 euro. De Tristar Eierkoker EK3074 kost maar 12,95 euro en wordt door consumenten op Bol.com beoordeeld met 4,1 van de vijf sterren. Het product is makkelijk in gebruik en voorzien van handige functies. Je kunt er een tot zeven eieren tegelijkertijd mee koken. Met de bijgeleverde maatbeker kun je de correcte hoeveelheid water afmeten, waarmee je een zacht- of juist hardgekookt eitje kunt maken. Wanneer de eierkoker klaar is, laat hij een zoemtoon horen en slaat hij automatisch af. In de onderkant van het apparaat zit een eierprikker, waarmee je gaatjes in het ei kunt prikken. Dit voorkomt dat hij openbarst tijdens het koken. Ook zit er een stoomuitlaat in de deksel, waar stoom uit kan ontsnappen als daar te veel van is. Ideaal is ook dat producten van Tristar altijd twee jaar fabrieksgarantie hebben.

Overzicht van populaire merken

  • Tristar: Het merk dat huishoudelijke apparaten, consumentenelektronica en communicatie- en outdoor living producten biedt in verschillende designs en verschillende prijsklassen.
  • Profi-Cook: Het merk dat het voor iedereen leuk maakt om in de keuken te staan, met producten van de beste kwaliteit en een innovatief design. Of je nou een eenvoudig ontbijt of een uitgebreid diner wilt serveren.
  • Severin: Dit merk begon als metaalverwerkend bedrijf, maar ontwikkelde zich tot een van de grootste fabrikanten van klein elektrische huishoudelijke apparaten. Ze richten zich op kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid, precisie en betrouwbaarheid.

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een eierkoker?

Eierkokers kunnen in de handige functies en tools van elkaar verschillen. Het is goed om daar op te letten bij de aanschaf ervan. Zo wordt bij een aantal een maatbeker meegeleverd, waarmee de juiste hoeveelheid water af te meten is.

Ook hebben, net als de Tristar Eierkoker EK3074, sommige eierkokers een eierprikker. Als je een ei ermee prikt, barst hij minder snel open tijdens het koken.

Daarnaast geven sommige eierkokers een signaal als ze klaar zijn. Dit gebeurt wanneer het water verdampt en de plaat droog is. De eieren zijn dan namelijk klaar. Ook slaan de meeste eierkokers dan af.

Als laatste kun je bij sommige eierkokers de hardheid van de eieren instellen. Zo bereid je het eitje zoals jij hem graag wilt hebben. Ideaal dus!

Trends – wat is de laatste tijd veranderd?

Er zijn weinig trends en veranderingen te vinden op het gebied van eierkokers, maar wel als het gaat over het eten van eieren. Allereerst eet men steeds meer bewust. Mensen letten erop dat zij genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen, maar kijken ook bewust naar waar het eten vandaan komt dat ze naar binnen werken. Men wil steeds meer duurzame producten kopen en bijvoorbeeld eieren die gelegd zijn door kippen die een goed leven leiden.

Een tweede trend is dat steeds meer restaurants luxe gevulde eieren serveren. Ze gebruiken hiervoor de mooiste toppings en heerlijkste ingrediënten. Zo wordt het geserveerd met bladgoud of met een kreeftensalade. Met een eierkoker waarmee je de hardheid van de eieren goed kunt reguleren, kun je thuis natuurlijk ook heel eenvoudig een gevuld eitje maken.

Beste elektrische step 2019 uit de test

Previous article

Beste Ventilator 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: