Top 10 uit de Test

Beste curved tv 2019 uit de Test

0

Televisie kijken is metterjaren alleen maar verbeterd. Voor degene die wil, is er zelfs 3D tv beschikbaar. Je kan het zo gek niet bedenken. De toestellen zelf hebben in de afgelopen jaren ook flink wat verbeteringen doorstaan. Zo zijn we van bakbeesten naar ultradunne schermen gegaan en is de beeldkwaliteit aanzienlijk hoger geworden. Zo kijken we bijvoorbeeld nu 4K tv op misschien wel zo’n curved tv.

De vijf beste tv’s

1. Samsung UE65NU7670 4K TV

De curved tv van Samsung heeft dynamic crystal color in zich. Daardoor komen alle kleuren in je tv tot leven en ziet het beeld er mooier en warmer uit. Je ziet meer details door het gebruik van HDR kwaliteit. Het beeld wordt extreem helder, gedetailleerd en door de kleurweergave zijn ook donkere scenes goed te zien. Deze Samung UE65NU7670 heeft een 4K resolutie, zodat alle beelden in zeer hoge frequentie per seconde getoond worden. Perfect voor de ultieme tv beleving.

2. Samsung UHD UE65U7300 4K TV

Ook de tweede televisie in dit rijtje behoort toe aan Samsung. De Samsung UHD UE65U7300 heeft een energielabel A+ en is zuiniger dan andere modellen. Deze televisie heeft een ultra HD/4K scherm, waardoor je haarscherp alle details ziet. Met de 4K UHD tv heb je vier keer zo veel pixels als met een full HD tv. De tv heeft een beeldscherm van 65 inch, zo’n 165 centimeter en kan makkelijk worden geconnecteerd met je laptop of smartphone, zodat je kunt genieten van je favoriete films en series in een handomdraai.

3. LG 55EA9809 3D Curved OLED tv

De makers van deze LG 55EA9809 3D tv beloven je de beste kijkhoek op welk plekje in de woonkamer dan ook. Dat komt door de OLED technologie. Het geeft een beter en consistent contrast vanuit iedere hoek, ten opzichte van eerdere schermen die contrast verloren tegen de zijkanten aan. Door de color refiner wordt het beeld minder vervormd omdat de kleuren op elke plek goed geperfectioneerd blijven, waardoor het kijken ernaar als vanzelf gaat. Ook is deze tv een smart tv en kan je jouw favoriete series en films streamen wanneer jij wil.

Samsung UE55KS9000 4K TV

Nogmaals Samsung in de befaamde top vijf. Ook dit curvy model is een overweging waard als je opzoek bent naar een mooie nieuwe tv. De Samsung UE55KS9000 heeft een Quantum Dot en HDR1000 technologie waardoor kleuren levensecht door je scherm de woonkamer in komen. Deze twee technieken samen zorgen ervoor dat deze televisie 64 keer meer kleuren heeft dan een standaard tv. Je kan hem neerzetten op de voet die erbij komt, of er voor kiezen om hem aan de muur te hangen.

LG 55EC93OV 3D Oled TV

De curved tv van LG heeft een OLED paneel met 4 color pixel waardoor de kleuren in het scherm goed uitkomen. Dat betekent dan je kleurechte waardes te zien krijgt. Dat geeft een natuurgetrouwe aanblik in de kleuren van je scherm. Deze LG 55EC93OV heeft, anders dan de anderen in dit rijtje, de mogelijkheid om 3D films af te spelen. Mocht je van 3D houden en zo’n bril standaard in huis hebben, is dat natuurlijk een goede toevoeging op de al goede kijkervaring van deze gekromde tv. Nu kan je echt helemaal opgaan in je films.

Populaire merken

Zoals in elke branche is er een aantal grote spelers op de markt actief, die het beeld uitmaken. Vele van deze merken zullen je bekend voorkomen en misschien heb je er zelfs nu al een tv van in huis staan.

1. Samsung

Op het gebied van curved tv’s is Samsung de grote winnaar. Niet alleen omdat de tv’s het beste zijn, maar ook omdat ze verreweg de meeste maken. Daarmee komt ook het grootste aanbod, verschil in prijzen, soorten en maten, verschil in beeldkwaliteit, design en techniek. Ze hebben niet zo maar twee verschillende curved tv’s, maar het aanbod is eindeloos en er zit sowieso een bij die geschikt is voor jou.

2. LG

Het merk LG staat voor Life’s Good en dat bewijzen ze elke keer weer. Het leven wordt goed en makkelijk van de producten die zij produceren. Wat zijn we daar toch blij mee! Op het gebied van techniek, televisies en telefoons komt de naam LG altijd wel voorbij. LG probeert haar producten zo energiezuinig mogelijk te maken. Dat is natuurlijk een goede zaak. We gebruiken ontzettend veel leuke digitale devices in het hedendaagse leven. Dat ze zo milieuvriendelijk mogelijk zijn, is een pre.

3. Sceptre Group

Dit televisiemerk komt niet zo heel vaak voor in Nederland, maar is wel degelijk een grote naam op het gebied van televisies. Het Amerikaanse merk is als sinds 1984 bezig om nieuwe en verbeterde technologie te ontwikkelen. Ze hebben een groot deel bijgedragen aan de LED technologie en ook de 3D-schermen. Op dit moment zijn ze bezig om betere LCD, LED en HDTV te ontwikkelen. We kunnen de komende jaren nog meer Innovatieve technologie van hun verwachten.

Wat is een curved tv?

De naam geeft het enigszins weg. Een curved tv is een televisie met een licht gebogen scherm. De randen van het scherm staan wat meer naar voren, waardoor het lijkt alsof er meer diepte in het beeldscherm zit. Vooral wanneer je recht voor de tv zit, heeft dit een vergrotend effect van de kijkbeleving. De eerste reclame voor curved tv’s begon in een oud Romeinse arena. Het effect, alsof je er in stond, werd goed weergegeven wanneer het beeld draaide en je twee personen zag kijken naar een curved tv. Alles voor de beleving.

Koop tips

Of een curved tv echt iets voor jou is, kan alleen jij bepalen. Naast dat het natuurlijk leuk staat en de tv een mooie design heeft, moet je afwegen of je het waard vind om geld te besteden aan een gebogen scherm. Zoals altijd moet je een goed afgewogen keus maken, voor je op die bestelknop drukt.

Reflecties

Uit sommige tests komt een aspect meerdere keren naar voren. Dat zijn de soms vervelende reflecties op het beeldscherm. Je hebt het ook bij gewoon platte beeldschermen, dat er soms te veel licht op valt en je het beeld niet zo goed kunt zien. Bij een gebogen scherm heb je soms meerdere reflecties op het beeld juist omdat hij een andere vorm heeft. Als je je nooit stoort aan deze lichtstralen, of alleen ’s avonds tv kijkt, hoef je er ook geen zorgen om te maken.

Betere beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van een curved tv wordt niet verbetert doordat het scherm licht gebogen is. Dat neemt niet weg dat een heleboel curves tv’s wel een goede beeldkwaliteit hebben, maar dat is niet te ontlenen aan het gebogen scherm. De kwaliteit komt overeen met andere televisies die in dezelfde periode gemaakt zijn, maar een recht scherm hebben. De curved tv’s die verkocht worden zijn vaak topmodellen. Dat maakt dat de beeldkwaliteit sowieso goed is.

Kijkhoek

De kijkhoek van de curved tv is natuurlijk een beetje anders dan dat van een plat scherm. Voor de ultieme beleving zit je recht voor de tv en is de kijkafstand de juiste afmeting van de grootte van de tv en het punt waar je zit. Ga je voetbal kijken met je hele team, dan hebben er waarschijnlijk een paar mensen last van de moeilijke kijkhoek. Vanaf een kant kan de zijkant die naar je toekomt, weergegeven worden als ‘in elkaar gedrukt’. Een curved tv komt het best tot zijn recht als er één of twee personen recht tegenover zitten.

Budget tips

Het kopen van een televisie is niet per se heel goedkoop. Zeker wanneer je denkt aan een televisie die meerdere functies heeft en is voorzien van een uitstekende beeldkwaliteit.

Verlichtingstechniek

De resolutie en verlichtingstechniek is een van de belangrijkste aspecten van het televisiescherm. De voornaamste keuzes zijn LED of OLED. De tv’s met LED verlichting zijn een hele verbetering ten opzichte van oudere televisies die gebruik maakten van CCFL verlichting. Bijna elke moderne televisie heeft nu LED verlichting. De LED verlichting met LCD heeft grotere zwartwaarden, waardoor het contract groter is en het beeld scherper waar te nemen is.

OLED televisies maken gebruik van een volledig nieuwe techniek. In een OLED tv zitten allemaal kleine lampjes die afzonderlijk van elkaar aan en uit kunnen. Deze techniek maakt, anders dan bij de LED, geen gebruik van achtergrond licht. Daardoor kan OLED nog donkerdere zwartwaarden tonen en wordt het contract nog groter. Het budgetgedeelte zit hem natuurlijk in de kwaliteit van het beeldscherm. Neem je genoegen met ‘goed’, ‘uitstekend’ of ‘geweldig’ en kies je dan voor een ouder model of voor de allernieuwste techniek.

Tweedehands

De curved tv bestaat al een aantal jaren. De eerste versies van deze gekromde tv’s zijn alweer een stukje ouder en worden vaak verkocht voor leuke prijsjes. Er zijn altijd mensen die het nieuwste van het nieuwste willen hebben en hun oudere modellen weer doorverkopen. Doe eerst online goede research en kijk dan vooral ook op marktplaats of op refubished websites. Dat kan je een heleboel schelen.

Goedkoper merk

Je hoeft natuurlijk ook niet de goedkoopste en slechtste televisie te kiezen, omdat hij dan maar een curve heeft. Denk vooral aan hoeveel jaar je deze televisie wil gaan houden en maak dan een goede afweging. Soms is het uiteindelijk goedkoper om voor een iets duurder model te gaan. Goedkoop is duurkoop, zeggen ze vaak. Er bestaan natuurlijk ook gewoon bepaalde merken die goedkoper zijn dan de meest vooraanstaande elektronica merken. Ook hier geldt, zoek goed naar wat jij wil en maak een afgewogen keus.

Trends

De trends binnen de tv wereld van de curved tv mogen dan beperkt blijven, de curved tv an sich, was al een hele vooruitgang voor de tv-wereld. Schermen waren tot nu toe altijd plat geweest. In 2013 bracht Samsung de eerste curved tv uit en won daarmee een kleine slag op LG.

 

Nu Gaat het niet zo zeer meer om de kromming van de televisie zelf. Het gaat nu voornamelijk om de beeldkwaliteit en het beter wordende contrast. De nieuwste televisies hebben 100% kleurvolume. De nieuwste Quantum Dot Technologie geven QLED tv’s meer dan een miljard tinten weer. De ongeëvenaarde lichtbron verbreedt het kleurengamma en bereikt daarmee een 100% kleurvolume. Deze nieuwe techniek geeft levendige kleuren weer waardoor de kijkervaring nog mooier is dan de laatste jaren. De ontwikkeling van mooiere televisies gaat ongetwijfeld door, dus we zullen nog veel mooie beeldschermen voorbij zien komen de aankomende tijd. Daar kan je rustig op wachten terwijl je kijkt naar een mooi, gekromd scherm. Maar welke, dat is de vraag.

Beste NAS 2019 uit de Test

Previous article

Beste scheermesjes 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: