Top 10 uit de Test

Beste Soundbars in 2019 uit de Test

0
Beste Soundbars in 2018/2019 vergeleken

Het zal je niet ontgaan zijn dat de televisies van tegenwoordig steeds platter worden. Erg mooi wat betreft design en de beperkte ruimte die het in je woning inneemt, maar er kleeft één nadeel aan deze ontwikkeling. Doordat televisies steeds platter worden is het namelijk zo dat er ook steeds minder ruimte overblijft voor speakers. Gelukkig is er ook weer een product ontwikkeld dat dit probleem verhelpt: soundbars. Dit is een compacte oplossing voor een prachtig geluid vanuit je televisie, zonder dat je een hele lompe home cinema set neer hoeft te zetten. Daarnaast kost een soundbar ook nog eens minder geld. Om de keuze voor het aanschaffen van een goede soundbar makkelijker te maken hebben we de beste soundbars voor je op een rijtje gezet!

JBL Bar 5.1

Dit model heef een extraatje ten opzichte van andere modellen. Naast het feit dat de soundbar een heerlijk geluid levert bij de films en games waar je van geniet, heeft de soundbar ook twee surroundspeakers. Ze zitten vastgekoppeld aan de soundbar, zodat het één mooi geheel blijft als je de surroundspeakers niet gebruikt. Gebruik je ze wel, dan koppel je ze gemakkelijk los van de soundbar en heb je een prachtige surroundsound. Als je klaar bent koppel je ze weer aan de soundbar en laden ze zichzelf weer op.

Harman Kardon Citation Bar

De Citation serie is een gehele productlijn die prachtig met elkaar te combineren is. Het voordeel van deze soundbar is dan ook dat hij te combineren is met alle speakers uit de Citation serie, en dat alles geheel draadloos. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een Citation surround speaker toe te voegen of een Citation subwoofer voor een nog beter geluid. Deze soundbar heeft ook nog een ingebouwde Google Assistant, waardoor je door middel van spraak alles kunt aansturen. Hoef je niet eens je luie stoel meer uit!

Lees meer over de Harman Kandon Citation Bar

Sonos PLAYBAR

Het geluid van deze soundbar, de Sonos Playbar, is werkelijk prachtig. Wat wil je ook met negen ingebouwde klasse D versterkers. Ander mooi voordeel van deze soundbar is de Sonos app die je erbij kunt gebruiken. Dankzij deze app kun je namelijk in één handeling muziek van je mobiele telefoon via de soundbar streamen. Daarnaast regel je op afstand gemakkelijk het volume. Je kunt de soundbar aan de muur bevestigen of gewoon op een tv meubel plaatsen.

Sony HT-ST5000

Sony is natuurlijk een grote speler binnen de elektronicawereld. Ze zetten met deze soundbar, de Sony HT-ST5000, dan ook één van de meest complete varianten die je kunt vinden. Hij is geschikt voor ook de grotere televisies en voor Dolby Atmos sound. Dit realiseert de soundbar van Sony door speakers die naar boven gericht zijn zodat het geluid via het plafond weerkaatst. Ook muziek streamen is mogelijk, onder andere door middel van Wifi met Chromecast.

LG SK10Y

De soundbar van LG is een indrukwekkende, de LG SK10Y. Hij is net zo breed als een 65 inch televisie en produceert Dolby Atmos geluid. Alleen wat dat betreft dus al de moeite waard. Maar daar houdt het niet mee op, want deze soundbar van LG beschikt ook over een krachtige subwoofer. Mocht je echt gaan voor een bioscoopervaring, dan kun je surroundspeakers van LG toevoegen aan de soundbar zodat je echt nooit meer je huis verlaat 😉. Dankzij ingebouwde bluetooth en wifi kun je ook nog zorgeloos muziek streamen. Een heerlijk complete soundbar van kwaliteit dus!

JBL Bar 3.1

We beschreven eerder al de JBL Bar 5.1. Dit is de kleinere, compactere variant zonder surroundspeakers. Voor een woning die niet al te groot is en wanneer je houdt van een minimalistische geluidsset is dit een zeer goede optie. Het design van de soundbar is prachtig en je krijgt er een draadloze subwoofer bij die zorgt voor krachtige lage tonen. Daarnaast kun je gemakkelijk 4K beeldmateriaal doorsturen vanaf je spelcomputer of Blu-ray speler dankzij drie HDMI ingangen en één uitgang.

Samsung – HW-N950

Deze soundbar, de Samsung HW N950 komt met een subwoofer en surroundspeakers waarmee je een Dolby Atmos en DTS-X soundtracks moeiteloos zo optimaal mogelijk kunt laten klinken. Het mooie is dat alle verschillende componenten draadloos met elkaar te verbinden zijn. Net als veel andere soundbars is het mogelijk om je muziek te streamen middels bluetooth en wifi.

Harman Kardon Enchant 1300

Een bijzonder indrukwekkend virtueel surround geluid creëer je dankzij de speciale opzij gerichte speakers van deze soundbar, de Harman Kardon Enchant 1300. Deze bijzondere opstelling van de speakers van deze soundbar zorgt voor weerkaatsing tegen de muren van je woning. Daarnaast hebben we te maken met een ‘slimme’ soundbar; hij maakt gebruik van een systeem dat de akoestiek in je woonkamer kan opmeten. Zo zorgt de soundbar dus voor de best mogelijke geluidsweergave voor de ruimte waarin hij staat.

LG SK9Y

Het kleinere broertje van de LG SK10Y wordt hij vaak genoemd, maar vergis je niet: deze soundbar is een hoogwaardig exemplaar dat een Dolby Atmos sound te bieden heeft. De subwoofer is super sterk en de soundbar is uit te breiden met surroundspeakers voor de liefhebber. Ook muziek streamen is geen probleem voor dit kleinere broertje.

Sony HT-ZF9

Een soundbar van Sony, de Sony HT-ZF9, die een heerlijk ruimtelijk geluid weet te realiseren dankzij Dolby Atmos geluid. Liefhebbers van draadloze subwoofers hoeven ook niet verder te zoeken, want die wordt bij deze Sony soundbar meegeleverd. Ook is de set uit te breiden met surroundspeakers van Sony. Dit geluidssysteem is perfect voor het genieten van de beste films, maar ook voor muziek draait hij zijn hand niet om. Je kunt dan ook gemakkelijk al je favoriete nummers streamen via wifi en bluetooth. Dankzij zijn stolvolle ontwerp hoef je ook nooit bang te zijn dat hij niet bij je televisie past.

Op het gebied van soundbars is er heel wat keuze, maar er zit nog wel eens verschil in prijs of kwaliteit. Daarom raden we je zeker aan om een keuze te maken uit bovenstaand aanbod van soundbars, want we durven wel te zeggen dat je dan altijd een goede keuze maakt. Je zal verstelt staan van het effect van een goede soundbar bij je televisie!

Overzicht van populaire merken

Er zijn veel merken die goede soundbars verkopen. De populairste merken zijn:

  • Sonos: Dit merk is specialist op het gebied van draadloze speakers, die elk een fantastisch geluid geven.
  • JBL: Het 60 jaar oude merk dat allerlei innovatieve audioproducten biedt, die bekend staan om hun kraakheldere geluidskwaliteit en sterke bas.
  • Samsung: Dit innovatieve merk verkoopt allerlei elektronische apparaten van hoge kwaliteit, die worden ontworpen om het leven makkelijker te maken.

Ultieme Budget Keuze: Goedkoop en goed 

De prijzen van soundbars lopen uiteen van 60 tot 700 euro. De prijs verschilt erg per merk en is afhankelijk van de functies die het heeft. Een Ultieme Budget Keuze is dan ook de JBL Bar Studio. Deze soundbar is met een afstandsbedieningen te bedienen. Zo kun je de bas en het geluid er harder en zachter mee zetten. Daarnaast kun je hem ook met jouw telefoon bedienen, door er streamingsdiensten via Bluetooth aan te koppelen. Deze soundbar heeft geen externe subwoofer. Wel is die eraan te koppelen. De JBL Bar Studio kost je bij Bol.com maar €110. Je zou er dus nog een externe subwoofer bij kunnen aanschaffen. Je blijft nog steeds relatief in een lage prijsklasse, maar hebt het geluid van dure soundbar.

Trends in 2019 – wat is er de laatste tijd veranderd?

Er zijn verschillende trends te ontdekken met betrekking tot soundbars. Zo is het een trend om de soundbar niet alleen te gebruiken in de woonkamer. Tegenwoordig schaffen ook veel mensen een kleine soundbar aan voor in de slaapkamer of zelfs in de badkamer. Zo wordt het zingen onder de douche nog leuker.

Een andere trend is de spraakgestuurde soundbar. Steeds meer merken brengen deze soundbars op de markt. Zo heeft Bose recent drie producten op de markt gezet met de stemassistent Amazon Alexa. In de producten zit een systeem met acht microfoons. Hierdoor is jouw stem, zelfs met harde muziek aan, goed te horen. Deze trend past goed bij de algemene trend om huishoudelijke apparaten te besturen met jouw stem.

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een soundbar?

Wanneer je een soundbar aanschaft zijn er bepaalde punten waar je op moet letten. Allereerst moet je bij jezelf nagaan hoe belangrijk je de lage tonen, de bas, vindt. Vind je dit niet zo belangrijk? Dan is een ingebouwde subwoofer voldoende. Wil je wel graag die donkere tonen bij het film kijken of muziek luisteren? Dan is een externe subwoofer beter.

Daarnaast moet je nadenken over of je alleen het geluid van de soundbar wilt of liever een surround-geluid. Tegenwoordig heeft de soundbar al allerlei functies waardoor het geluidsveld breder is dan de soundbar zelf, maar een heel surround-geluid krijg je er niet mee. Je zou de soundbar dan kunnen koppelen aan verschillende ondersteunende apparaten, zoals luidsprekers van Samsung of Sonos.

Ook is het belangrijk om na te gaan op welke en hoeveel apparaten je de soundbar wilt aansluiten. De meeste apparaten hebben een HDMI-aansluiting. Wil je hem alleen aan de tv aansluiten? Dan is een HDMI-aansluiting voldoende. Maar wil je hem ook aan de Playstation, Blu-ray speler en cd-speler koppelen? Dan heb je meer aansluitingen nodig. Let daarop bij de aanschaf.

Als laatste is het goed om te bedenken wat je een fijne manier vindt om de soundbar mee te bedienen. De meeste soundbars zijn met een afstandsbediening te bedienen. Heb je nou geen zin in nog meer afstandsbedieningen? Dan kun je ook kiezen voor een soundbar die te bedienen is met een app. Meestal kun je deze app vervolgens weer koppelen aan muziekstreamingsdiensten. Ideaal!

Beste Stofzuigers in 2019 uit de Test

Previous article

Beste Melkopschuimer 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: