Top 10 uit de Test

Beste Soundbars in 2019 vergeleken

0
Beste Soundbars in 2018/2019 vergeleken

Het zal je niet ontgaan zijn dat de televisies van tegenwoordig steeds platter worden. Erg mooi wat betreft design en de beperkte ruimte die het in je woning inneemt, maar er kleeft één nadeel aan deze ontwikkeling. Doordat televisies steeds platter worden is het namelijk zo dat er ook steeds minder ruimte overblijft voor speakers. Gelukkig is er ook weer een product ontwikkeld dat dit probleem verhelpt: soundbars. Dit is een compacte oplossing voor een prachtig geluid vanuit je televisie, zonder dat je een hele lompe home cinema set neer hoeft te zetten. Daarnaast kost een soundbar ook nog eens minder geld. Om de keuze voor het aanschaffen van een goede soundbar makkelijker te maken hebben we de beste soundbars voor je op een rijtje gezet!

JBL Bar 5.1

Dit model heef een extraatje ten opzichte van andere modellen. Naast het feit dat de soundbar een heerlijk geluid levert bij de films en games waar je van geniet, heeft de soundbar ook twee surroundspeakers. Ze zitten vastgekoppeld aan de soundbar, zodat het één mooi geheel blijft als je de surroundspeakers niet gebruikt. Gebruik je ze wel, dan koppel je ze gemakkelijk los van de soundbar en heb je een prachtige surroundsound. Als je klaar bent koppel je ze weer aan de soundbar en laden ze zichzelf weer op.

Harman Kardon Citation Bar

De Citation serie is een gehele productlijn die prachtig met elkaar te combineren is. Het voordeel van deze soundbar is dan ook dat hij te combineren is met alle speakers uit de Citation serie, en dat alles geheel draadloos. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een Citation surround speaker toe te voegen of een Citation subwoofer voor een nog beter geluid. Deze soundbar heeft ook nog een ingebouwde Google Assistant, waardoor je door middel van spraak alles kunt aansturen. Hoef je niet eens je luie stoel meer uit!

Sonos PLAYBAR

Het geluid van deze soundbar is werkelijk prachtig. Wat wil je ook met negen ingebouwde klasse D versterkers. Ander mooi voordeel van deze soundbar is de Sonos app die je erbij kunt gebruiken. Dankzij deze app kun je namelijk in één handeling muziek van je mobiele telefoon via de soundbar streamen. Daarnaast regel je op afstand gemakkelijk het volume. Je kunt de soundbar aan de muur bevestigen of gewoon op een tv meubel plaatsen.

Sony HT-ST5000

Sony is natuurlijk een grote speler binnen de elektronicawereld. Ze zetten met deze soundbar dan ook één van de meest complete varianten die je kunt vinden. Hij is geschikt voor ook de grotere televisies en voor Dolby Atmos sound. Dit realiseert de soundbar van Sony door speakers die naar boven gericht zijn zodat het geluid via het plafond weerkaatst. Ook muziek streamen is mogelijk, onder andere door middel van Wifi met Chromecast.

LG SK10Y

De soundbar van LG is een indrukwekkende. Hij is net zo breed als een 65 inch televisie en produceert Dolby Atmos geluid. Alleen wat dat betreft dus al de moeite waard. Maar daar houdt het niet mee op, want deze soundbar van LG beschikt ook over een krachtige subwoofer. Mocht je echt gaan voor een bioscoopervaring, dan kun je surroundspeakers van LG toevoegen aan de soundbar zodat je echt nooit meer je huis verlaat 😉. Dankzij ingebouwde bluetooth en wifi kun je ook nog zorgeloos muziek streamen. Een heerlijk complete soundbar van kwaliteit dus!

JBL Bar 3.1

We beschreven eerder al de JBL Bar 5.1. Dit is de kleinere, compactere variant zonder surroundspeakers. Voor een woning die niet al te groot is en wanneer je houdt van een minimalistische geluidsset is dit een zeer goede optie. Het design van de soundbar is prachtig en je krijgt er een draadloze subwoofer bij die zorgt voor krachtige lage tonen. Daarnaast kun je gemakkelijk 4K beeldmateriaal doorsturen vanaf je spelcomputer of Blu-ray speler dankzij drie HDMI ingangen en één uitgang.

Samsung – HW-N950

Deze soundbar komt met een subwoofer en surroundspeakers waarmee je een Dolby Atmos en DTS-X soundtracks moeiteloos zo optimaal mogelijk kunt laten klinken. Het mooie is dat alle verschillende componenten draadloos met elkaar te verbinden zijn. Net als veel andere soundbars is het mogelijk om je muziek te streamen middels bluetooth en wifi.

Harman Kardon Enchant 1300

Een bijzonder indrukwekkend virtueel surround geluid creëer je dankzij de speciale opzij gerichte speakers van deze soundbar. Deze bijzondere opstelling van de speakers van deze soundbar zorgt voor weerkaatsing tegen de muren van je woning. Daarnaast hebben we te maken met een ‘slimme’ soundbar; hij maakt gebruik van een systeem dat de akoestiek in je woonkamer kan opmeten. Zo zorgt de soundbar dus voor de best mogelijke geluidsweergave voor de ruimte waarin hij staat.

LG SK9Y

Het kleinere broertje van de LG SK10Y wordt hij vaak genoemd, maar vergis je niet: deze soundbar is een hoogwaardig exemplaar dat een Dolby Atmos sound te bieden heeft. De subwoofer is super sterk en de soundbar is uit te breiden met surroundspeakers voor de liefhebber. Ook muziek streamen is geen probleem voor dit kleinere broertje.

Sony HT-ZF9

Een soundbar van Sony die een heerlijk ruimtelijk geluid weet te realiseren dankzij Dolby Atmos geluid. Liefhebbers van draadloze subwoofers hoeven ook niet verder te zoeken, want die wordt bij deze Sony soundbar meegeleverd. Ook is de set uit te breiden met surroundspeakers van Sony. Dit geluidssysteem is perfect voor het genieten van de beste films, maar ook voor muziek draait hij zijn hand niet om. Je kunt dan ook gemakkelijk al je favoriete nummers streamen via wifi en bluetooth. Dankzij zijn stolvolle ontwerp hoef je ook nooit bang te zijn dat hij niet bij je televisie past.

Op het gebied van soundbars is er heel wat keuze, maar er zit nog wel eens verschil in prijs of kwaliteit. Daarom raden we je zeker aan om een keuze te maken uit bovenstaand aanbod van soundbars, want we durven wel te zeggen dat je dan altijd een goede keuze maakt. Je zal verstelt staan van het effect van een goede soundbar bij je televisie!

Beste Stofzuigers in 2019 vergeleken

Previous article

De beste melkopschuimers in 2019: de perfecte cappuccino

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *