Beste Beveiligingscamera 2021 uit de test

best geteste beveiligingscameras van 2021 uit de test

Niet genoeg aan een goed alarmsysteem? Dat snappen we. We hebben nu ook de beste beveiligingscamera van 2021 op een rij gezet.

Indringers worden steeds creatiever om ergens binnen te komen. Met allerlei smoesjes zullen ze je proberen om de tuin te leiden. Met name ouderen zijn vaak doelwit van dit soort oplichtingspraktijken. En als het op deze manier niet lukt loop je ook nog het risico dat deze mensen proberen binnen te dringen wanneer jij niet thuis bent of lekker in bed ligt. Ook als je een weekendje weg bent wil je niet hoeven liggen malen of thuis alles goed gaat. Schaf daarom een beveiligingscamera aan. Je kunt ten alle tijden je huis in de gaten houden en kijken of er gespuis rondhangt.

Conclusie: in 2021 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Arlo Pro 3 met 2 cams de beste beveiligingscamera is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Arlo Pro 3 met 2 cams is de D-Link DCS-8600LH. Kijk onderstaand voor de overige beveiligingscamera testresultaten.

Beste beveiligingscamera aanraders van 2021

Beste Koop:  D-Link DCS-8600LH

Wil je niet te veel uitgeven, maar toch een hele goede koop doen, dan kan je gaan voor deze outdoor camera. D-Link staat bekend om zeer betaalbare maar ook zeer goede apparatuur. Zo betaal jij niet te veel maar haal je wel het beste materiaal in huis. Dit model beschikt bijvoorbeeld over een groothoeklens, zo maakt het niet per se uit in welke hoek je hem hangt, je vangt heel veel beeld. Met 1080p leg jij altijd full-HD alle beelden vast. Dit is prettig wanneer jij na een inbraak de inbrekers goed in beeld wil brengen. Door een ingebouwde nachtcamera heb jij ook s nacht’s goed zicht op wat er rond om jouw huis gebeurt. De draaibare kop maakt installatie supermakkelijk. 

De D-Link DCS-8600LH is geschikt voor de meest barre weersomstandigheden en wordt daarom aangeboden als outdoorcam. Je kan hem natuurlijk ook goed in huis gebruiken wanneer je dat liever wil. Wanneer jij even niet thuis bent, maar hij detecteert beweging dan krijg jij meteen een melding op je smartphone. 

Voordelen
 • Hij is relatief goedkoop. Hij is makkelijk in te stellen en werkt goed op je smartphone.
Nadelen
 • Er zijn geen echte minpunten.

Beste Test: Arlo Pro 3 met 2 cams

Wanneer jij als beste uit de test komt is dat niet zomaar. Dit is een systeem dat geweldig werkt voor alle huishoudens. Dit is de beste beveiliging die jij je kan wensen wanneer jij jouw huis optimaal wil beveiligen tegen inbraken of andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Zo beveilig jij gemakkelijk jouw eigen huis zonder dat daar enkele installatie van een professional aan te pas komt. Ben jij toch niet zo technisch kan je natuurlijk altijd nog een bedrijf inhuren die de installatie van de Arlo Pro 3 met 2 cams voor jou regelt. Doordat deze camera’s werken op een magnetisch aangedreven accu hoef jij geen kabels door jouw huis te trekken. Er zijn ook mogelijkheden om jouw camera’s doormiddel van zonnepanelen op te laden. 

Iedere camera wordt ook geleverd met een voet zodat je hem kan neerzetten als je wil. Eigenlijk zijn deze camera’s van alle gemakken voorzien. Het enige minpunt is dat ze vrij duur zijn. Maar wanneer jij dure apparatuur in huis hebt of misschien wel op je werk. Dan is dit het systeem dat jij zoekt. 

Voordelen
 • Eigenlijk zijn er alleen maar voordelen bij deze camera’s. Ze zijn van extreem hoge kwaliteit.
Nadelen
 • De prijs is vrij hoog.

Logitech Circle View 

Dit is een hele goede keuze wanneer jij jouw huis wil beveiligen met een scherpe camera. Helaas is hij alleen geschikt wanneer jij gebruik maakt van Apple. Dan weet jij of je dit artikel verder moet lezen over door kan klikken naar de volgende. Hij heeft een uitstekende bewegingsmelder die gelijk detecteert wanneer er iemand in de buurt is. Daarnaast is de installatie enorm makkelijk en kan jij dit allemaal zelf doen. Ook zijn de instellingen meer dan gemakkelijkste bedienen is er binnen de kortste keren contact. Wil jij nog wat betere detectie zones dan kan jij deze heel nauwkeurig instellen. 

Helaas zijn er ook een aantal kleine minpuntjes bij dit model. Je krijgt helaas geen melding wanneer de verbinding is verbroken. Ook wordt er bij de Logitech Circle View gebruik gemaakt van een cloud, je hebt een minimale cloud hoeveelheid van 200 GB nodig wanneer je dit model wil gebruiken. Voor de rest kan je hem wel verbinden aan je Apple TV wat natuurlijk een leuk foefje is om alles vanuit de luie stoel in de gaten te houden. 

Voordelen
 • Hij is gemakkelijk te installeren en heeft een hoge beeldkwaliteit
Nadelen
 • Alleen toepasbaar met Apple

Logitech Circle 2

Zowel voor binnen als buiten is de Logitech Circle 2 een perfect keuze. Hij is als best getest door de Consumentenbond. Je zult je nooit meer onveilig voelen en je hebt altijd zicht en controle op wat er bij jou thuis gaande is. Hij draait 180 graden zodat je niet alleen 1 punt in de gaten houdt maar alles wat je maar wilt! De bewegingsfilter laat niets aan het toeval over. Als je beelden terugkijkt haalt hij deze stukjes er automatisch uit zodat je niet urenlang beelden hoeft door te spitten. Je ontvangt daarnaast vanzelf een melding op moment dat jij dat wenst.

Hij ziet er trouwens heel leuk uit waardoor je je niet hoeft te storen aan een lelijk apparaat. Daarnaast krijg je er een snelstartgids bij dus je kunt gelijk aan de slag. Kortom, het is de perfecte beveiliging voor je hele huis. En je kunt ‘s nachts gewoon met een gerust gevoel gaan slapen.

Voordelen
 • Heeft een leuk design dus ook als hij in het zicht staat stoort het niet. Hij heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Nadelen
 • Het is een prijzige beveiligingscamera. Contract en licht zijn niet aan te passen.

Ring Spotlight Cam

De Ring Spotlight Cam beschikt over een groothoeklens zodat je alles goed in de gaten kunt houden. Je zult je nooit meer onveilig voelen. Zodra er een beweging wordt waargenomen krijg je een seintje. Je kunt direct alles live volgen op je telefoon, tablet of laptop. Vervolgens kun je tegen de persoon praten. Als het om een ongewenste gast gaat kun je zelfs de spot lights aan laten springen en het alarm af laten gaan. Bovendien deel je de beelden live makkelijk en snel met buren, vrienden of familie. Super handig dus wanneer je zelf niet thuis bent!

Bij de aanschaf van deze kanjer krijg je bovendien een maand lang een proefabonnement op de Ring Cloud Video Recording. De gemaakt beelden worden 60 dagen opgeslagen. Deze kun je terugkijken of delen wanneer jij dat wenst. Ideaal voor het optimale gevoel van veiligheid.

Voordelen
 • De gebruiksvriendelijkheid van deze camera is groot dankzij de makkelijke installatie en instellen van de camera.
Nadelen
 • Je krijgt geen seintje wanneer er geen verbinding is.

KlikAanKlikUit IPCam 3000 

De KlikAanKlikUit IPCam 3000 beschikt over nachtzicht zodat je ook ‘s avonds en ‘ s nachts precies kunt zien wat er gaande is. Mocht er beweging zijn rond je huis dan krijg je hier gelijk een seintje van. Hij is geschikt voor zowel binnen als buiten. Dit maakt hem niet alleen heel geschikt om indringers op te sporen maar ook om bijvoorbeeld je huisdier in de gaten te houden. De installatie is binnen een mum van tijd gepiept. Wel zo handig want je huis is direct beveiligd. Via een app op je smartphone houd je alles nauwlettend in de gaten.

De app werkt heel prettig en is gebruiksvriendelijk. Ook op afstand kun je zien wat er gaande is. Denk aan wanneer je een weekend weg bent of op vakantie. Wat stroomverbruik betreft is hij lekker zuinig. Je zult dus niet voor vervelende verrassingen komen te staan als je je energierekening ziet.

Voordelen
 • Een makkelijk te installeren camera die ook nog eens gebruiksvriendelijk is. Je hoeft dus niet per se technisch te zijn aangelegd.
Nadelen
 • De beeldkwaliteit is matig. Daarnaast krijg je geen seintje dat je de SD-kaart eerst leeg moet maken bij een reset.

Google Nest Cam Indoor

Met de Google Nest Cam Indoor hoef je je nooit meer onveilig te voelen. Ook als je zelf aan het werk bent of een weekend weg en je kinderen zijn alleen thuis dan wil je ze met een gerust hart kunnen achterlaten. Zodra er beweging wordt gedetecteerd krijg je direct een seintje. Je kunt live meekijken via het haarscherpe beeld. Zo nodig kun je iets zeggen. Overal en ten alle tijden heb je toegang tot de camera via je smartphone. Deze beveiligingscamera heeft ook nog eens een heel fraai design! Kortom, hij mag niet in je huishouden ontbreken.

Voordelen
 • De beelden zijn super scherp zodat je ook details kunt onderscheiden. Heeft een prachtig design.
Nadelen
 • Het abonnement is vrij prijzig.

Bastix

Je kunt natuurlijk voor een opzichtige camera gaan om indringers af te schrikken. Maar wellicht heb je juist liever een camera die je onopvallend kunt monteren. Dan ben je bij deze Bastix aan het juiste adres. Indringers krijg zo niet de kans om de camera te saboteren. Je kunt hem trouwens voor meerdere doeleinden gebruiken. Denk aan in huis, als dashcam in je auto, je motor of je boot. Het handige van deze camera is dat hij magnetisch is. Je kunt hem dus aan alle materialen gemaakt van ijzer bevestigen en er net zo makkelijk weer af halen.

Voordelen
 • Super kleine en compacte camera die je makkelijk ergens verstopt. Je kunt overal waar je bent streamen zodat je alles goed in de gaten houdt.
Nadelen
 • Indringers zullen de camera niet opmerken dus het afschrikwekkende effect dat een camera kan hebben geldt niet.

Netatmo Welcome

De Netatmo Welcome mag er ten eerste al zijn door zijn prachtige design. Het zal helemaal niet opvallen dat het hier om een camera gaat. Hij is zeer makkelijk te installeren. Een kwestie van in het stopcontact pluggen en de app op je smartphone installeren. Geen enkele indringer krijgt nog een kans om binnen te komen. Zelfs als het pikkedonker is zul je niet in het duister tasten met deze Netatmo. Hij geeft namelijk ‘s nachts ook een perfect beeld zodat je niets mist. Hij beschikt over gezichtsherkenning zodat hij jou niet verwart met een indringer.

Dashview

De beveiligingscamera van Dashview is zowel binnen als buiten te gebruiken. Je zult je dus nooit meer onveilig voelen. Als je hem buiten neerhangt hoef je niet bang te zijn dat hij nat wordt want hij is waterdicht. Je kunt overdag maar ook ‘s nachts alles goed in de gaten houden. De beelden die hij maakt zijn kraakhelder. Via een app is deze camera eenvoudig te bedienen. Bovendien kun je er niet alleen mee kijken en luisteren maar je kunt er zelf ook door communiceren dankzij de ingebouwde microfoon. Je krijgt er een handig bevestigingssysteem bij geleverd.

SecuFirst CAM114

Met de SecuFirst CAM114 heb je op ieder moment en overal toezicht op je huis. Als er een afwijking is dan geeft de camera direct een seintje zodat je op de hoogte bent en mee kunt kijken. Op het handige SD kaartje wordt alles opgenomen zodat je de beelden op ieder gewenst moment kunt terugkijken. Ook als het donker is heb je nog zicht tot zo’n 10 meter. Super handig dus! De camera is erg goed beveiligd met een zelf gekozen wachtwoord zodat hackers er niet bij kunnen. Bovendien is deze SecuFirst erg gebruiksvriendelijk en zal je niet teleurstellen.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste beveiligingscamera

Hoe kun je op een beveiligingscamera besparen?

Het is logisch dat je je veilig wilt voelen in je huis. Tegenwoordig hoeft een goede beveiligingscamera gelukkig niet meer duur te zijn. Toch zijn er camera’s waarvan de prijzen flink in de papieren lopen. Hoe kun je voordelig genieten van het gemak van een beveiligingscamera? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Simpele camera
Je kunt voor een camera gaan met allerlei poespas en extra opties. Dit is echter zonde als je hier geen gebruik van maakt. Ga dus voor een simpel model dat doet wat hij moet doen. Dit kan je flink wat geld besparen!

Buurtapp
In plaats van voor een beveiligingscamera te gaan kun je natuurlijk ook gewoon vragen of je buren een extra oogje in het zeil houden als je niet thuis bent. Sociale controle werkt vaak het beste. Tegenwoordig heeft bijna iedere goede buurt wel een buurtapp. Hierop delen bewoners het met elkaar als er een verdachte situatie is bespeurd. Goedkoop en effectief dus! Als er in jouw buurt nog niet zo’n app is, richt er dan 1 op!

Welke soorten beveiligingscamera’s zijn er?

Een beveiligingscamera is een camera die een bepaald object of gebied beveiligd. Het doel van deze camera is dus wel duidelijk en het nut ervan ook. Maar welke soorten beveiligingscamera’s zijn er eigenlijk? En wat zijn hun voor- en nadelen? Dat hebben wij voor je uitgezocht.

Beveiligingscamera voor buiten
De meest gebruikte camera is de beveiligingscamera voor buiten. Deze camera heeft met name als doel om verdachte activiteiten te detecteren en vast te leggen. Je weet binnen een mum van tijd dat er iets niet in de haak is. Een camera voor buiten beschikt vaak over extra opties zoals nachtzicht en bewegingssensoren. Je hoeft dus niet 24/7 naar je telefoon gaan zitten staren maar je krijgt vanzelf een seintje als er zicht een verdachte situatie voordoet.

Beveiligingscamera voor binnen
Een beveiligingscamera voor binnen zorgt ervoor dat je eventuele indringers vast kunt leggen. Echter, het kwaad is dan al geschied want ze zijn al binnen in je woning. Het is dus aan te raden voor een buitencamera te gaan of een combinatie van een binnen- en buitencamera. Wel kan een camera voor binnen alleen uitkomst bieden als je een oogje in het zeil wilt houden als je huisdieren alleen thuis zijn. Want als de kat van huis is…

Verborgen camera
Je kunt natuurlijk ook nog voor een verborgen camera gaan. Het voordeel is dat deze niet door indringers zal worden gesaboteerd. Maar hij schrikt dus ook niet af. Het is dus maar net waar je voorkeur naar uitgaat en waar je je veiliger bij voelt.

Welke beveiligingscamera is de beste budget keuze?

Wil je voordelig genieten van het gemak van een beveiligingscamera ga dan voor de Caliber HWC101. Deze eenvoudige camera doet wat hij moet doen. Hij is bedoeld voor binnenshuis. Ideaal om inbrekers mee op te sporen maar ook als je je hond of kat in de gaten wilt houden is deze camera ideaal. Met het handige SD kaartje van 128 GB kun je de gemaakte beveiligingsbeelden altijd netjes opslaan. Wel zo prettig dus.

Wat zijn de populairste beveiligingscamera merken?

Netatmo
Bij Netatmo is alles erop gericht om jouw huis veiliger en comfortabeler te maken. En dit is terug te zien in hun producten. Deze zijn gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren. Iedereen kan dus genieten van het gemak van een Netatmo. Ze maken jouw huis bovendien een stukje ‘smarter’ oftewel slimmer. Sinds 2011 werken ze er hard aan om hun doelen te bereiken en de beste kwaliteit te leveren. Dit Franse bedrijf is niet meer weg te denken op de beveiligingsmarkt.

Dashview
Bij Dashview hebben ze veiligheid en innovatie hoog in het vaandel staan. Deze twee gaan hand in hand. Bovendien zijn hun producten voor iedereen betaalbaar. Het paradepaardje van Dashview zijn hun beveiligingscamera’s. Ze staan erom bekend dat deze zeer stabiel zijn en altijd een goede WiFi verbinding hebben. In hun assortiment vind je camera’s voor zowel binnen als buiten. Voor ultieme veiligheid kun je voor een combinatie van beide gaan.

SecuFirst
De naam zegt het al bij SecuFirst heeft veiligheid de hoogste prioriteit. Ze beveiligen je van buiten en van binnenuit. Of het nu gaat om een beveiligingscamera of een alarmsysteem, bij SecuFirst zijn ze van alle markten thuis als het om veiligheid gaat. Al hun producten zijn te besturen via de handige SecuFirst app. Naast veiligheid hebben ze je privacy hoog in het vaandel staan. Hackers en ander gespuis krijgen geen kans!

Beveiligingscamera tips voor de beste koop

Je wilt je veilig kunnen voelen in je eigen huis. En hoe kun je dat beter doen dan het ophangen van een beveiligingscamera? De kogel is door de kerk. Er moet er 1 komen. Maar wat is eigenlijk belangrijk als je een camera koopt? Dat hebben wij voor je uitgezocht. Vraag jezelf om te beginnen de volgende zaken af. Wil je de camera binnen of buiten neerhangen? Moet de camera overdag of ‘s avonds beelden maken? Wil je de beelden kunnen opnemen? Hoeveel wil je voor de camera uitgeven? Hoe belangrijk is de kijkhoek? Wie gaat er gebruik maken van de camera?

 1. Binnen of buiten

  Ga je de camera binnen of buiten neerhangen? Dit is van wezenlijk belang om je van te voren af te vragen. Niet alle camera’s zijn namelijk geschikt om buiten neer te hangen. Je wilt in dat geval een camera die water- en weersbestendig is. Vraag jezelf vooral af wat het doel is van de camera. Wil je vroegtijdig insluipers op het spoor zijn ga dan voor een buitencamera. Is de camera meer bedoeld om je hond of katten in de gaten te houden dan is een camera voor binnen vanzelfsprekend. Je kunt voor ultieme veiligheid uiteraard ook voor beide gaan.

 2. Besturing

  Tegenwoordig werken de meeste camera’s via een app op je smartphone of tablet. Dit is ideaal want je kunt overal en altijd alles in de gaten houden. Super handig dus. Zeker als je pubers alleen thuis zijn en je wilt toch even checken of alles in orde is. Bovendien geeft hen dit ook de kans om het huis in de gaten te houden. Kinderen doen tegenwoordig alles immers via hun telefoon. Dit geeft hen een extra gevoel van zekerheid als jij er niet bent en ze ‘s avonds alleen zijn. De besturing via een app maakt een camera erg gebruiksvriendelijk.

 3. Kijkhoek en nachtzicht

  Als je je hele tuin of ook de garage naast je huis in de gaten wilt houden dan is het wel zo prettig dat je camera een brede kijkhoek heeft. Er zijn camera’s die gefixeerd zijn op 1 punt. Er zijn ook types die je kunt draaien zodat je overal een kijkje kunt nemen. Je kunt uiteraard ook overwegen om meerdere camera’s op te hangen zodat je overal tegelijkertijd zicht op hebt. Daarnaast wil je meestal zicht hebben wanneer het donker is. Let er dus bij aanschaf van een camera op dat hij beschikt over nachtzicht.

 4. Extra’s

  Dan zijn er nog tal van extra opties voor een beveiligingscamera. Dit kan heel handig en fijn zijn maar bedenk je van te voren of je ze echt nodig hebt. Een voorbeeld is het tweezijdige communicatiesysteem. Niet alleen kun je horen wat er gezegd wordt maar je kunt ook terugpraten. Dit kan heel handig zijn om indringers af te schrikken. Daarnaast zijn er camera’s die worden geleverd met een scherm waarop je alles in de gaten kunt houden. Dit is echter tegenwoordig een beetje achterhaald aangezien je dit ook via je smartphone kunt doen. En meestal zijn deze exemplaren een stuk duurder. Bespaar jezelf dus het geld. Als kers op de taart beschikken veel camera’s over sensoren. Deze zorgen ervoor dat je bij beweging of geluid een seintje krijgt. Wel zo prettig dus. Er zijn zelfs camera’s die een seintje geven als je rookalarm afgaat.

Laatste Beveiligingscamera Trends van 2021

Het is eigenlijk te gek voor woorden dat een beveiligingscamera uberhaupt nodig is. Maar het is nu eenmaal zo. Gelukkig heeft de moderne tijd het een stuk makkelijker gemaakt om je huis, garage, caravan, auto of motor veilig te houden. De camera’s van tegenwoordig zijn heel betaalbaar. Dit heeft er met name mee te maken dat je geen scherm meer aan hoeft te schaffen bij een camera. De meeste camera’s werken namelijk gewoon via een app op je telefoon of tablet. En zo kun je, waar je ook bent, alles in de gaten houden. En dat is wel zo prettig. Je hebt zelfs vaak de optie om indringers zich een hoedje te laten schrikken op het moment dat jij onverwacht tegen ze begint te praten via de microfoon in de camera. Die ze je in ieder geval nooit meer terug. Ook je pubers kunnen zich nu helemaal veilig voelen als ze alleen thuis zijn.

Natuurlijk zijn er een hele hoop verschillende trends die het gebruik van een beveiligingscamera alleen maar gemakkelijker maken. Zo is het bijvoorbeeld supermakkelijk om jouw beelden veilig en snel op te slaan. Veel nieuwe camera’s zijn voorzien van een eigen cloud. Zo hoef jij geen dure abonnementen af te sluiten maar wordt alles opgeslagen op de cloud. 

Wat we ook zien is dat er een detectie is op stem. Op deze manier gaat jouw camera gelijk draaien wanneer er een stem wordt gehoord. Dit is natuurlijk ideaal om alles van een inbreker vast te leggen. De politie kan zo een bewijslast veel completer maken dan normaal. 

Conclusie

Er zitten enorme prijsverschillen tussen de beste koop en de best geteste beveiligingscamera’s. Dit is misschien wel logisch, want het zijn complexe camera’s. Zo zijn er camera’s die voorzien zijn van veel extra bedradingen of die een eigen cloud hebben. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat je helaas bij de meeste camera’s een extra abonnement moet afsluiten wil je gebruik maken van extra zaken. Hiervoor moet je dus opletten bij de aanschaf. 

Ook zijn wij tot de conclusie gekomen dat veel camera’s adverteren met goede beeldkwaliteit, maar dit is zeker niet altijd het geval. Je kan tegenwoordig misschien zelfs beter gaan voor 4k beelden als jij er zeker van wil zijn dat je de daders goed vastlegt. 

Het laatste wat wij concludeerden is dat de installatie soms niet zo gemakkelijk is als dat je denkt. In bepaalde gevallen zal je echt verstand moeten hebben van techniek of bepaalde apparaten in je schuur hebben liggen. Goed om van tevoren te informeren welke apparatuur je nodig hebt voor de installatie. 

Vorige test

Beste Autostoel 2021 uit de test – Veilige stoeltjes voor kinderen

Volgende test

Wat is de beste creditcard van 2021?