Beste Beveiligingscamera 2024 uit de Test

Last update: mei 2024

Niet genoeg aan een goed alarmsysteem? Dat snappen we. We hebben nu ook de beste beveiligingscamera van 2024 op een rij gezet.

Indringers worden steeds creatiever om ergens binnen te komen. Met allerlei smoesjes zullen ze je proberen om de tuin te leiden. Met name ouderen zijn vaak doelwit van dit soort oplichtingspraktijken. En als het op deze manier niet lukt loop je ook nog het risico dat deze mensen proberen binnen te dringen wanneer jij niet thuis bent of lekker in bed ligt. Ook als je een weekendje weg bent wil je niet hoeven liggen malen of thuis alles goed gaat. Schaf daarom een beveiligingscamera aan. Je kunt ten alle tijden je huis in de gaten houden en kijken of er gespuis rondhangt.

Best Geteste Camera

Ubiquiti - UniFi Protect G4 Dome Camera

UniFi Protect G4 Dome beveiligingscamera biedt 4 MP videoprestaties, 2-weg audio en een weerbestendige behuizing (IPx4) voor discrete bewaking, binnen of buiten. Infrarood-leds en een automatisch IR-sperfilter zorgen voor een perfecte dag- of nachtbewaking.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat UbiquitiUVC-G4-DOME de beste beveiligingscamera is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de is de TP-LinkTapo C310. Kijk onderstaand voor de overige beveiligingscamera testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Ubiquiti - UniFi Protect G4 Dome Camera

UniFi Protect G4 Dome beveiligingscamera biedt 4 MP videoprestaties, 2-weg audio en een weerbestendige behuizing (IPx4) voor discrete bewaking, binnen of buiten.

TP-Link Tapo C310 - Beveiligingscamera voor Buiten

Dit is de TP-Link Tapo C310 - Wifi-bewakingscamera voor Buiten. De Tapo C310 bescherm je dag en nacht op slimme en eenvoudige wijze. De camera werkt op netstroom en wordt door middel van een kabel aangesloten.

Eufy by Anker 2K Indoor Camera - Pan & Tilt

De Eufy by Anker 2K Indoor Camera is een beveiligingscamera voor binnen met een resolutie van maar liefst 2K. Dit maakt deze camera uniek omdat de meeste beveiligingscamera's beschikken over Full HD en 2K net wat scherper is.

D-Link mydlink Full HD Outdoor Wi-Fi-camera 

De DCS-8600LH Full HD Outdoor Wi-Fi-camera beschikt over een groothoeklens die uw hele kamer of tuin, in hoge kwaliteit 1080p vastlegt. U blijft op de hoogte van wat er dag en nacht gebeurt door het ingebouwde nachtzicht en de bewegings- en geluidsdetectie-meldingen die worden verzonden naar de mydlink™-app.

Arlo Pro 3 draadloze WiFi- beveiligingscamera voor buiten

Houd je huis of bedrijf dag en nacht in de gaten met de Arlo Pro 3. Deze slimme beveiligingscamera bevat veel functionaliteiten, maar is gelukkig zeer eenvoudig te installeren. Het is bestand tegen regen en je kunt hem dus buiten en binnen gebruiken.

Beste beveiligingscamera aanraders van 2024

Beste uit de test: UbiquitiUVC-G4-DOME

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 28 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 28 reviews

Dit is de UbiquitiUVC-G4-DOME. Er zitten een paar mooie voordelen aan deze UbiquitiUVC-G4-DOME. En daarom is deze natuurlijk ook als beste getest. Allereerst kan je met deze camera snel bewegingen zien, ook wel detecteren genoemd. Je kan deze camera koppelen aan een applicatie waardoor je ook kunt zien als je ergens anders bent als er thuis iets niet pluis is. Je kan deze applicatie ook goed gebruiken via je laptop. Algemeen gezien is het een degelijk en sterk ontwerp wat goed is doordacht. En daarbij zijn de bewegingsmeldingen heel duidelijk. Overall is deze camera ook gebruiksvriendelijk. 

Zitten er ook nadelen aan deze camera? We kunnen er eentje bedenken en dat is het feit dat je een soort basisstation nodig hebt om gebruik te maken van deze camera. Het voordeel is wel dat je op deze manier meerdere camera’s aan elkaar kunt koppelen en dus zo alle cruciale plekken bij je woning beveiligen. 

Meer weten over deze beveiligingscamera? Bekijk dit product hier.

Pros
 • Gebruiksinstellingen zijn heel makkelijk
Cons
 • Vereist een basisstation

Beste koop TP-LinkTapo C310

Reviews

4.5

Gemiddelde van 210 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 210 reviews

Dit jaar rolt de TP-LinkTapo C310 uit de test als beste koop. En dat is niet geheel zonde reden. Laten we eens kijken waarom dan wel precies. Allereerst valt de prijs van het product dus wel mee. En dat terwijl je kan rekenen op ontzettend goed beeldmateriaal. Ook als het een donkere dag is. De installatie gaat erg gemakkelijk, namelijk gewoon via een applicatie. En hierdoor kun je overal thuis even checken. Je kan precies zien hoe het er thuis aan toe gaat. Maar ook als je dat niet doet en je krijgt een melding dan werkt dit allemaal vlekkeloos. Precies wat je wilt als je jouw woning extra goed wil beveiligen. Gebeurt er iets met de verbinding? Ook dan krijg je een melding naar je toestel gestuurd. Zo is overal een oplossing voor bedacht en dat maakt deze camera zo’n goede koop. 

Zitten er ook nadelen aan? Wij vinden het een nadeel dat je wat betreft de opslag een extra SD-kaartje moet kopen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de lokale opslag wordt vergroot.  Uiteraard zijn de prijzen voor een extra kaartje niet exteem. Maar toch goed om even te benoemen. 

Meer weten over deze beveiligingscamera? Bekijk dit product hier.

Pros
 • Scherpe beelden
Cons
 • Extra SD kaartje nodig

EufyIndoor Cam 2K (wit)

Reviews

4.7

Gemiddelde van 421 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 421 reviews

Let op, deze camera is bedoeld voor binnen en kan dus niet buiten worden gebruikt. Goed om even rekening mee te houden. Maar verder zijn we erg tevreden over deze camera. Dat komt omdat ‘ie doet wat. ‘ie moet doen. Namelijk het detecteren van bewegingen. Ook bij deze camera kun je weer rekenen op een applicatie die het goed doet. En zijn de gebruiksinstellingen heel vriendelijk. Het is een sterk product en je kunt ook goed gebruik maken van de lokale opslag. Is het donker? Dan hoef je niet bang te zijn, want alles blijft goed zichtbaar.

Meer weten over deze beveiligingscamera? Bekijk dit product hier.

Pros
 • Erg sterk product
Cons
 • Als de verbinding wordt verbroken krijg je geen melding

D-Link DCS-8600LH

Reviews

4.3

Gemiddelde van 11 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 11 reviews

Wil je niet te veel uitgeven, maar toch een hele goede koop doen, dan kan je gaan voor deze outdoor camera. D-Link staat bekend om zeer betaalbare maar ook zeer goede apparatuur. Zo betaal jij niet te veel maar haal je wel het beste materiaal in huis. Dit model beschikt bijvoorbeeld over een groothoeklens, zo maakt het niet per se uit in welke hoek je hem hangt, je vangt heel veel beeld. Met 1080p leg jij altijd full-HD alle beelden vast. Dit is prettig wanneer jij na een inbraak de inbrekers goed in beeld wil brengen. Door een ingebouwde nachtcamera heb jij ook s nacht’s goed zicht op wat er rond om jouw huis gebeurt. De draaibare kop maakt installatie supermakkelijk. 

De D-Link DCS-8600LH is geschikt voor de meest barre weersomstandigheden en wordt daarom aangeboden als outdoorcam. Je kan hem natuurlijk ook goed in huis gebruiken wanneer je dat liever wil. Wanneer jij even niet thuis bent, maar hij detecteert beweging dan krijg jij meteen een melding op je smartphone. 

Pros
 • Hij is relatief goedkoop.
 • Hij is makkelijk in te stellen en werkt goed op je smartphone.
Cons
 • Er zijn geen echte minpunten.

Arlo Pro 3 met 2 cams

Reviews

4.2

Gemiddelde van 14 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 14 reviews

Wanneer jij als beste uit de test komt is dat niet zomaar. Dit is een systeem dat geweldig werkt voor alle huishoudens. Dit is de beste beveiliging die jij je kan wensen wanneer jij jouw huis optimaal wil beveiligen tegen inbraken of andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Zo beveilig jij gemakkelijk jouw eigen huis zonder dat daar enkele installatie van een professional aan te pas komt. Ben jij toch niet zo technisch kan je natuurlijk altijd nog een bedrijf inhuren die de installatie van de Arlo Pro 3 met 2 cams voor jou regelt. Doordat deze camera’s werken op een magnetisch aangedreven accu hoef jij geen kabels door jouw huis te trekken. Er zijn ook mogelijkheden om jouw camera’s doormiddel van zonnepanelen op te laden. 

Iedere camera wordt ook geleverd met een voet zodat je hem kan neerzetten als je wil. Eigenlijk zijn deze camera’s van alle gemakken voorzien. Het enige minpunt is dat ze vrij duur zijn. Maar wanneer jij dure apparatuur in huis hebt of misschien wel op je werk. Dan is dit het systeem dat jij zoekt. 

Pros
 • Eigenlijk zijn er alleen maar voordelen bij deze camera’s.
 • Ze zijn van extreem hoge kwaliteit.
Cons
 • De prijs is vrij hoog.

Logitech Circle View

Reviews

3.0

Gemiddelde van 3 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.0

Gemiddelde van 3 reviews

Dit is een hele goede keuze wanneer jij jouw huis wil beveiligen met een scherpe camera. Helaas is hij alleen geschikt wanneer jij gebruik maakt van Apple. Dan weet jij of je dit artikel verder moet lezen over door kan klikken naar de volgende. Hij heeft een uitstekende bewegingsmelder die gelijk detecteert wanneer er iemand in de buurt is. Daarnaast is de installatie enorm makkelijk en kan jij dit allemaal zelf doen. Ook zijn de instellingen meer dan gemakkelijkste bedienen is er binnen de kortste keren contact. Wil jij nog wat betere detectie zones dan kan jij deze heel nauwkeurig instellen. 

Helaas zijn er ook een aantal kleine minpuntjes bij dit model. Je krijgt helaas geen melding wanneer de verbinding is verbroken. Ook wordt er bij de Logitech Circle View gebruik gemaakt van een cloud, je hebt een minimale cloud hoeveelheid van 200 GB nodig wanneer je dit model wil gebruiken. Voor de rest kan je hem wel verbinden aan je Apple TV wat natuurlijk een leuk foefje is om alles vanuit de luie stoel in de gaten te houden. 

Pros
 • Hij is gemakkelijk te installeren en heeft een hoge beeldkwaliteit
Cons
 • Alleen toepasbaar met Apple

Arlo Pro 3 Spotlight Camera

Reviews

4.2

Gemiddelde van 14 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 14 reviews

Wil jij jouw buitengebied beveiligen met een goede camera? Dan is de Arlo Pro 3 Spotlight Camera misschien wel een product voor jou! Je kan hiermee namelijk zowel binnen als buiten alles extra goed in het oog houden. Zo kan je bij je bestelling kiezen hoeveel camera’s je in het pakket wilt. Hierdoor kun je alles op één handig apparaat aansluiten. Dit noemen ze ook wel de Smart Hub. Er zit ook een bewegingssensor op het apparaat. Zodra er iets beweegt schiet de camera aan. Uiteraard is de camera bestand tegen regen en kun je ‘m dus met een gerust hart buiten laten hangen. Ook zit er een ingebouwde microfoon en luidspreker bij. Zo kun je dus ook met mensen communiceren die voor de woning staan. Zelfs als je niet thuis bent kunt je een postbezorger laten weten dat het pakketje naast de voordeur neergezet kan worden. Ook een fijn idee: je hoeft voor deze camera geen kabels te trekken. Want alles wordt gevoed door een magnetisch op te laden accu. Of kun je optioneel kiezen voor een zonnepaneel. 

Wil je meer weten over deze camera? Bekijk dit item hier.

Pros
 • De 160 graden kijkhoek wordt erg positief ontvangen
Cons
 • Er zit een kleine vertraging tussen beeld en geluid

Google Nest Cam met spotlight

Reviews

4.5

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 2 reviews

Wil jij een camera dat écht goed werkt? Kies dan voor de Google Nest Cam met spotlight. Zodra er namelijk beweging is in de tuin schiet de Google Nest Cam aan en daarbij ook direct het licht. Hierdoor schik je mensen behoorlijk af. Zoals met alle Google-apparaten heb je voor dit apparaat een werkende wifi en sterke internetverbinding nodig. Ook kun je de Google Home-app hierop aansluiten. Zo kun je alles op afstand bedienen en kun je de videobeelden makkelijk terugkijken. Zodra het licht aanspringt krijg je daarnaast ook een melding op je telefoon. Prettig wanneer je niet thuis bent. Door de app kun je direct even kijken of het om goed volk gaat! 

Wil je meer weten over deze camera? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Camera werkt erg goed en naar behoren
Cons
 • De lampen zijn erg fel

Alecto DVC-215IP

Reviews

2.7

Gemiddelde van 11 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

2.7

Gemiddelde van 11 reviews