Beste Alarmsysteem 2023 uit de Test

alarmsysteem: overzicht van de beste alarmsystemen uit de tests van 2023

Niemand zit te wachten op een inbreker in huis. We sluiten massaal inboedelverzekeringen af en hebben goede sloten op de deur die we iedere avond controleren. Maar als je pech hebt, overkomt het je toch een keer. ’s Nachts of tijdens je vakantie dringt een vreemde je huis binnen om spullen te stelen. Dat is hét moment dat een goed alarmsysteem van pas komt.

Alleen de aanwezigheid van een alarmsysteem schrikt al heel wat inbrekers af. Om maar niet te spreken over de loeiende sirene wanneer zij worden betrapt. Een goed alarmsysteem alarmeert ook gelijk de politie en inbrekers maken dat ze wegkomen. Maar welk alarmsysteem is nou het best geschikt voor jouw woning? En waar let je op bij de aankoop? Je leest het in dit artikel.

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Chuango – CG-105S  het beste alarmsysteem is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Chuango – CG-105S is de Honeywell evohome hs922gprs. Kijk onderstaand voor de overige alarmsysteem testresultaten.

Beste alarmsysteem aanraders van 2023

Ons overzicht van het beste alarmsysteem 2023 uit de Test. Op basis van tests & klantervaringen.

Chuango – CG-105S

De Chuango – CG-105S is makkelijk te installeren en bedienen. Het is een kwestie van inpluggen en hij is klaar voor gebruik. Je kunt dus direct genieten van een veilig huis en een veilig gevoel. HIj heeft een royaal bereik van zo’n 80 meter. Ook als de stroom uitvalt ben je nog voorzien van je veiligheid. Hij beschikt namelijk over een back-up batterij waardoor het systeem altijd blijft werken. Met de noodknop kun je bovendien altijd mensen waarschuwen als er iets aan de hand is. Deze zend een signaal van 110 dB uit. Hadden we al gezegd dat hij een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft?

Als kers op de taart zit er een bewegingsmelder bij zodat je ervan op de hoogte wordt gesteld als er beweging wordt waargenomen. Wanneer de batterijspanning laag is wordt dit automatisch weergegeven met een handige LED indicator. Je weet dus altijd waar je aan toe bent.

Pros
 • Ten alle tijden heb je een veilig gevoel, of je thuis bent of niet. Dit alarmsysteem is heel eenvoudig te installeren en gebruiken.
Cons
 • Het bereik is voor een gemiddeld huishouden genoeg maar niet voldoende als je heel groot woont.

Honeywell evohome hs922gprs

Het Honeywell evohome hs922gprs alarmsysteem heeft alles wat je van een alarmsysteem verwacht en meer. Als je thuis bent voel je je veilig omdat je weet dat er een seintje komt bij onraad. Maar ook wanneer je op je werk bent of een weekend weg houd je alles nauwlettend in de gaten. Via de handige app kun je dit namelijk monitoren op je smartphone of tablet. Je monteert hem super eenvoudig en ook het gebruiksgemak is groot. Je hoeft er niet veel verstand van technologie voor te hebben. Met de QuickStart gids kun je gelijk aan de slag. En is je huis gelijk veilig!

Het ontwerp is eenvoudig en stijlvol en valt nauwelijks op. Hierdoor past het systeem in ieder interieur. Daarnaast kun je hem makkelijk uitbreiden mocht je dit wensen. Hij is heel geschikt voor kleinere woningen en zal je ten alle tijden het gevoel geven dat je veilig bent in je eigen huis. Indringers krijgen geen kans meer!

Pros
 • Te bedienen en monitoren via een app op je smartphone of tablet. Je kunt alles op ieder moment in de gaten houden.
Cons
 • Je moet je even verdiepen in de gebruiksaanwijzing zodat je op de hoogte bent van alle functies. Hij is prijzig.

ELRO AG4000 Home Alarmsysteem

Met de ELRO AG4000 zul je je nooit meer onveilig voelen. Dit alarmsysteem heeft rekening gehouden met veel verschillende aspecten waardoor alle mogelijke gevaren gecoverd zijn. Zo beschikt hij over een bewegingsmelder en kun je hem via een app op je smartphone bedienen. Daarnaast krijg je een seintje als er iets gaande is. Deze app is eenvoudig en gratis te downloaden via the Playstore. Het systeem zelf installeer je overigens ook makkelijk. Zo ben je direct verzekerd van je veiligheid en de veiligheid van je gezin. Een abonnement is niet nodig waardoor je maandelijkse kosten bespaart. Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak? Je krijgt 2 jaar garantie op dit alarmsysteem. Er zit tevens een raam- en deurmelder bij, afstandsbediening ven controlepaneel. Wij willen niet meer zonder deze Elro!

Pros
 • Je krijgt dit alarmsysteem als complete set dus je hebt nergens meer omkijken naar. Je kunt tot wel 37 accessoires koppelen.
Cons
 • Het is een vrij prijzig alarmsysteem. Je krijgt regelmatig smsjes.

Chuango wifi alarmsysteem – 6-delig

Is er ooit bij je ingebroken of wil je je om een andere reden helemaal veilig voelen? Dan ben je bij deze Chuango aan het goede adres. Hij is niet alleen voor jou maar voor je hele familie ideaal. Je kunt hem namelijk aansluiten op meerdere smartphones. Zo voelt iedereen zich veilig. Bovendien is dit handig wanneer je zelf een weekend weg bent en je kinderen alleen thuis. Wat gelijk opvalt aan dit alarmsysteem is zijn fijne prijs. En hier krijg je uitstekende kwaliteit voor. Hij werkt via je wifi netwerk. Er moet dan ook bij worden gezegd dat dit zowel een voor- als nadeel is. Als je wifi het niet doet, ligt namelijk ook je alarmsysteem plat. Wil je voor het echte werk gaan? Schaf dan ook de opties voor rook en gas aan. Wel zo veilig want rook en gas worden moeiteloos detecteerd voordat er iets naars kan gebeuren. Daarnaast is de bewegingssensor een aanrader. Je zult direct op de hoogte zijn wanneer er zich een bewegend object bij je huis bevindt.

Pros
 • Is uit te breiden met een optie voor de detectie van gas en rook. Zo ben je nog zekerder van je zaak en niet alleen beveiligd tegen indringers.
Cons
 • De handleiding is behoorlijk summier en had wel wat uitgebreider gemogen.

Blaupunkt SA2900

De Blaupunkt SA2900 zal je niet teleurstellen. Bij een afwijkende situatie stuurt hij automatisch een sms. Daarnaast is er de mogelijkheid dat het systeem mensen belt. Zo ben je zelf en je omgeving altijd op de hoogte van wat er gaande is. Hij is niet automatisch aangesloten op de meldkamer maar er is hier wel een mogelijkheid voor mocht je dit willen. Ook dit alarmsysteem bedien je heel eenvoudig vanaf je smartphone, waar je ook bent. Hij heeft trouwens een bereik tot 300 meter op een open veld.  Het installeren gaat makkelijk en snel. Je hebt trouwens geen gedoe met allerlei draden en snoeren want hij werkt draadloos. Met het handige LCD scherm kun je hem aflezen en instellen. Bovendien heeft het paneel een sirene en microfoon. Je kunt dus naast indringers afschrikken ook luisteren. Zo weet je precies wat er gaande is!

Pros
 • Er is een optie dat hij gelijk wordt verbonden met de meldkamer. De hulpdiensten worden dan automatisch gealarmeerd bij nood.
Cons
 • Je moet even je best doen om hem goed te monteren. Ook het instellen is even puzzelen.

WoonVeilig Alarm-03

Dit systeem is perfect omdat je het kan bundelen met jouw Philips Hue lights. Op deze manier schrik jij een inbreker nog meer af wanneer jij niet thuis bent. Het is natuurlijk een starterspakket, hij is dus echt te gebruiken voor een gewoon woonhuis en niet voor professionele doeleinden. Het beveiligen van jouw grote bedrijfspand kan je het beste doen met andere materialen. De WoonVeilig Alarm-03 is voorzien van alle gemakken die jij wenst bij een alarmsysteem. Hij heeft een bedieningspaneel waarmee jij alle systemen los van elkaar kan bedienen en aanzetten/uitzetten. Daarnaast maak je gebruik van een handige afstandsbediening. Ook is hij natuurlijk voorzien van een bewegingsmelders die ervoor zorgen dat de kleinste bewegingen worden gedetecteerd. 

Mocht je dit allemaal nog niet voldoende beveiliging vinden is dit pakket ook voorzien van raambeveiligingen. Zodra jouw raam geopend wordt gaat het alarm af. Doordat je de lampen kan koppelen zullen ook deze afgaan. Je kan doormiddel van een verbinding met het internet een bericht krijgen op jouw telefoon zodra er beweging in of rondom jouw woning is. Al met al is dit een ideaal alarmsysteem.

Pros
 • Hij heeft een aansluiting om mail en smartphone. Hij heeft een connectie met Philips Hue.
Cons
 • Er is geen camera inbegrepen.

Gigaset Smart Home M 

Gigaset heeft veel verschillende alarmsystemen. Ze hebben natuurlijk de instapmodellen, maar je kan ook kiezen voor een wat duurdere variant. Zo is dit een medium pakket. Hier zitten de essentials in die jij nodig hebt voor een veilig woonhuis. Doormiddel van de app kan je in één oogopslag zien of er iets gaande is bij jouw woning. Je krijgt bij dit pakket diverse bewegingsmelders. Het komt allemaal binnen op het basissysteem. Hiermee heb je natuurlijk contact over al de losse devices die zijn aangesloten. Bij de Gigaset Smart Home Mkrijg je ook drie verschillende raamsensoren. Deze sluit je aan bij de ramen waarvan jij verwacht dat inbrekers het snelst binnen kunnen komen. Ook zitten er bij dit pakket drie verschillende sensoren voor jouw deuren. 

Naast een melding op jouw telefoon is dit alarmsysteem uitgerust met een sirene. Deze kan je instellen en hiermee jaag je natuurlijk iedere indringen weg. Mocht dit allemaal niet genoeg zijn is dit gehele systeem aan te sluiten op andere slimme systemen. Denk hierbij aan Alexa of Google Home. Maar ook jouw Philips Hue lampen kan je aansluiten op dit systeem. 

Pros
 • Het is een veelzijdig pakket en werkt samen met verschillende slimme systemen.
Cons
 • Hij is niet voorzien van een camera.

eTIGER S6 Smart Home 

Als we praktisch om de reviews van andere consumenten afgaan dan is dit één van de betere alarmsystemen op de markt. Hij zit technisch goed in elkaar en heeft verschillende afstandsbedieningen om losse alarmen uit te schakelen. Ook werkt hij met een simkaart waardoor hij niet per se verbonden hoeft te zijn met het internet om een melding te krijgen op jouw telefoon. Dit is natuurlijk ideaal wanneer een inbreker jouw internetverbinding plat legt. Het systeem is niet heel makkelijk te instaleren helaas. Er ontbreekt een goede handleiding. Via de home eTiger home app kan jij alles bedienen op afstand. 

Dit pakket is voorzien van een ingebouwde sirene. Je krijgt dus niet alleen een melding, maar de inbreker weet ook gelijk dat er iets aan de hand is. Daarnaast kan je dit pakket altijd uitbreiden door meer losse alarmsystemen aan te schaffen. Deze kan je koppelen aan het eTIGER S6 Smart Home pakket. Zo kan je tot wel vijftig verschillende accessoires koppelen aan dit systeem. 

Pros
 • Je kan tot vijftig verschillende systemen koppelen.
Cons
 • Hij is niet voorzien van een uitgebreide handleiding.

Somfy Protect Home alarm

Dit alarmsysteem beschermt alle hoeken van je huis en jaagt inbrekers weg voor ze binnen zijn. Probeert er iemand binnen te dringen? Het zal de deur- en raamsensoren niet ontgaan. Met een luide sirene worden inbrekers afgeschrikt en jij ontvangt direct een pushbericht op je smartphone. Sta je zelf voor de deur? Dan herkent de Somfy Protect Home alarm je aan de speciale Key-Fob die je bij je draagt. Het alarmsysteem zal daardoor automatisch uitschakelen. Handig als je met je handen vol boodschappen binnenkomt. Groot voordeel: Dankzij plug & play is dit alarmsysteem binnen 10 minuten up and running! Op dit moment voor ons het beste alarmsysteem.

eTiger S4-CV-EU

De eTiger S4-CV-EU is een alarmsysteem dat je kunt aansluiten op een vaste telefoonlijn óf aan een simkaart. En valt er iets te melden? Dan belt of smst het alarmsysteem naar je mobiele nummer. Met dit systeem ben je dus altijd en overal op de hoogte! eTiger heeft tal van extra opties waarmee je het draadloze alarmsysteem kunt uitbreiden, zoals: extra sensoren, deurcontacten, IP camera’s, rookmelders en sirenes. Het ene huis is immers het andere niet, en wanneer je een alarmsysteem installeert wil je wel dat je huis daarna echt goed beveiligd is. Je stuurt de eTiger S4-SV-EU aan met je smartphone en de installatie is zeer eenvoudig.

Eminent EM8710

De Eminent EM8710 is een uitstekend alarmsysteem om je huis en bezittingen mee te beschermen. Bij het inschakelen van het alarm krijg je een melding wanneer er ramen of deuren niet goed gesloten zijn. Dankzij deze handige tweeweg communicatie weet je zeker dat je je huis op de juiste manier achterlaat. Het systeem is aan te sturen via een gratis app, maar ook door bediening via het touch paneel. Bovendien werkt de Eminent EM8710 via de storingsvrije 868MHz frequentie. Hierdoor kan er maar liefst 150m tussen het alarmpaneel en de accessoires zitten. Het alarm heeft een ingebouwde sirene en alarmeert tot 5 personen in geval van nood. 

Gigaset Smart Home Alarmsysteem

De Gigaset Smart Home Alarmsysteem wordt geleverd als ‘all you need box’ en bevat, zoals de naam al zegt, alles wat je nodig hebt. Het alarmsysteem werkt via plug & play en is dus in no-time geïnstalleerd. Eén van de meegeleverde accessoires is een beveiligingscamera. Even meekijken? Dat kan via je smartphone, met beelden in HD kwaliteit. Dat maakt het de moeite waard om even op opnemen te drukken wanneer je iets verdachts ziet. ’s Nachts maakt de camera gebruik van infrarood, dus ook dan kun je een inbreker duidelijk in beeld krijgen. Meegeleverde sensoren zijn gevoelig voor beweging en het openen en sluiten van ramen en deuren. Ook de temperatuur en luchtdruk in huis worden gemeten. Geen inbreker zal dit alarmsysteem kunnen omzeilen en jij kunt rustig slapen!

Home8 Ultra-Secure

In de Home8 Ultra-Secure starterskit vind je alles wat je nodig hebt om je huis te beveiligen. Dit slimme alarmsysteem denkt met je mee en gaat proactief aan de slag. Zodra een sensor of camera onraad detecteert, begint de aangesloten WIFI-camera te filmen. Tegelijkertijd wordt de sirene geactiveerd en alarmeert de Security Shuttle alle geautoriseerde gebruikers. Wil je weten waarom je een notificatie ontvangt? Via de camera’s kun je live meekijken. Ook prettig als je zelf thuis bent, zodat je jezelf in veiligheid kunt brengen. Met de Home8 Ultra-Secure hoef jij je nooit meer onveilig te voelen en zijn je spullen altijd dag en nacht beschermd.

Shopgids: alles wat je moet weten over het beste alarmsysteem

Hoe kun je op een alarmsysteem besparen?

De beste manier om te besparen op een alarmsysteem is om vooraf goed te bedenken wat je nodig hebt. Wil je iedere deur en alle ramen van een sensor voorzien? Is het nodig om van iedere ruimte videobeelden te hebben of volstaat een camera bij de voordeur? Wil je enkel binnen beveiligen of ook buiten? En hoe wil je door het alarmsysteem worden gealarmeerd in een noodsituatie? Dit zijn allemaal vragen die effect hebben op het alarmsysteem dat jij het beste kunt aanschaffen. Zonde om veel geld te betalen voor een alarmsysteem dat meer kan dan jij nodig hebt. Houdt er daarnaast ook rekening mee of er uitbreidingsmogelijkheden zijn. Dat is immers voordeliger dan een nieuwe set en kan je een hoop onnodige kosten besparen.

Welke soorten alarmsystemen zijn er?

In Nederland worden jaarlijks zo’n 100.000 inbraken gepleegd. Ben jij het volgende slachtoffer? Met goede beveiliging kun je voorkomen dat inbrekers je huis binnendringen. Dat scheelt schade, maar kan je ook een levensgevaarlijke situatie besparen! Met een alarmsysteem beveilig jij je huis, zodat inbrekers worden afschrikt en jij altijd op de hoogte bent van ongewenste bezoekers.

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. Welk systeem het meest geschikt is voor jouw huis, hangt volledig af van jouw wensen en de woning die je wilt beveiligen. Globaal kun je denken aan de volgende soorten alarmsystemen:

Basis alarmsysteem
De meest eenvoudige alarmsystemen zijn vooral gericht op het afschrikken van inbrekers. Is het systeem ingeschakeld, dan houden bewegingssensoren in de gaten of er indringers zijn. In geval van nood klinkt er een hard geluidssignaal en weten dieven niet hoe gauw zij weg moeten komen. Eventueel kan een lamp aan de buitenzijde van het huis ook de omgeving signaleren. Zo is het duidelijk dat er iets aan de hand is. Een basis alarmsysteem is eenvoudig te installeren.
Een iets uitgebreider systeem is naast bovenstaande ook aangesloten op een alarmcentrale. Zodra het alarm afgaat wordt een beveiligingsbedrijf gealarmeerd. Deze komt vervolgens kijken wat er aan de hand is. Zeker wanneer je zelf in huis bent ten tijde van de inbraak, is het een prettig idee dat hulp onderweg is!

Geavanceerd alarmsysteem
Een geavanceerd alarmsysteem gaat een stapje verder dan een basis alarmsysteem. Uiteraard waarschuwt ook dit alarm voor inbrekers. Maar het kan meer. Zo kun je dit alarmsysteem gebruiken om brand te detecteren. En naast sensoren voor beweging en brandherkenning kan ook een camera worden toegevoegd. Die beelden kun je later terugkijken, maar zijn ook direct zichtbaar voor de alarmcentrale. Hierdoor kan sneller en effectiever worden ingegrepen bij noodsituaties.

Alles-in-1 Alarmsysteem
Internet biedt tal van extra mogelijkheden, ook op het gebied van beveiliging. Koppel je alles-in-1 alarmsysteem aan de internetverbinding en bekijk ook online de beelden van je beveiligingscamera. Handig wanneer jij zelf niet thuis bent, maar wel wil zien wat er in huis gebeurt. 

Daarnaast is dit type ideaal wanneer je je huis met de hele familie in de gaten wilt houden. Dit verhoogt de controle en veiligheid. Als je bijvoorbeeld zelf een weekend weg bent hebben je kinderen gewoon toegang tot het systeem. Bovendien kun je je huis gewoon ook zelf in de gaten blijven houden, ideaal dus! Je kunt met een gerust hart weggaan zonder dat je bang hoef te zijn dat er ingebroken wordt terwijl je kinderen alleen thuis zijn.

Welk alarmsysteem is de beste budget koop”

Eventuele abonnementskosten voor het alarmsysteem kunnen een addertje onder het gras zijn die je onverwachts op kosten kan jagen. Bij de aanschaf van een budget alarmsysteem is dat zeker iets om op te letten! De eTiger S3b-SV is een goede budget optie voor een alarmsysteem. De set komt met diverse handige accessoires, zoals sensoren en een camera en is zeer geschikt voor het beveiligen van je huis. Communicatie met dit alarmsysteem verloopt via sms en een gekoppelde simkaart. Het is dus geen slim apparaat en dat zie je terug in de prijs.

Wat zijn de populairste alarmsysteem merken?

Er zijn veel merken die alarmsystemen op de markt hebben gebracht. Toch zijn er een paar merken beduidend populairder dan andere. Hieronder een lijstje met de grootste merken in de wereld van de alarmsystemen:

eTiger
Het doel van eTiger is eenvoudige alarmsystemen voor iedereen. Het is dan ook geen verrassing dat zij zich richten op alarmsystemen die je in een handomdraai kunt installeren en bedienen. Je hebt bij de producten van eTiger altijd zelf de controle in handen, of je nu thuis bent of juist niet.

Somfy
Met een uitgebreid assortiment aan smart home artikelen, mogen de alarmsystemen bij Somfy natuurlijk niet ontbreken. De oplossingen van Somfy zijn speciaal ontwikkeld om inbrekers af te schrikken vóór zij binnendringen. De alarmsystemen van Somfy zijn betrouwbaar en doeltreffend en verhogen de veiligheid in en om het huis.

Gigaset
Gigaset is een merk dat voorheen onder Siemens viel. Zij focussen zich op smart homes en bieden een breed scala aan beveiligingsproducten voor in huis. Hun motto: Met Gigaset Smart Home systemen ben je altijd en overal op de hoogte wat er thuis gebeurd. En dat is wel zo veilig.

Alarmsysteem tips voor de beste koop

Met een goed alarmsysteem kun je jezelf beschermen en huis en spullen beveiligen. Bovendien stijgt door de aanwezigheid van een alarm de waarde van je huis. Dat alleen al is de investering meer dan waard! Welk alarmsysteem de beste keuze is, is afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder delen we graag een aantal aankooptips met je, zodat je goed beslagen ten ijs komt bij het kiezen van jouw nieuwe alarmsysteem.

 1. Breng je situatie in kaart

  Het allerbelangrijkste is dat het alarmsysteem van jouw keuze past bij je woonsituatie. Loop dus eerst eens door je huis om te kijken waar de zogenaamde ‘zwakke plekken’ zitten. Welke deuren en ramen kunnen relatief makkelijk gebruikt worden om binnen te dringen? Dit zijn de belangrijkste plaatsen om camera’s en of sensoren te plaatsen. Kijk hiervoor ook buiten rond. Het is verleidelijk om te denken dat ramen op de eerste verdieping niet relevant is. Toch blijkt soms buiten dat verrassend eenvoudig is om, bijvoorbeeld via het dak van de garage, door een bovenraam naar binnen te klimmen.

 2. Bediening

  Een ander keuze die je moet maken heeft betrekking op de bediening. Je kunt kiezen voor een alarmsysteem met een bedieningspaneel bij de voordeur. Maar wellicht wil je ook een bedieningspaneel bij de achterdeur, een tussendoor of in de slaapkamer. Vind je het gemakkelijk om je alarmsysteem met je smartphone te kunnen bedienen? Dan is dat zeker iets om op te letten bij je aankoop. 

 3. Levensstijl

  Het ene huishouden is het andere niet. Het is daarom goed om te kijken naar je levensstijl voordat je een alarmsysteem aanschaft. Zijn er huisdieren in huis? Kies dan een systeem dat daar rekening mee kan houden. Het zou immers vervelend zijn als het alarm afgaat omdat de hond besluit ’s nachts een wandelingetje door het huis te maken. Ook nachtelijke toiletbezoekjes moeten in acht worden genomen. Sensoren moeten zo geplaatst worden dat dit rustig kan of je moet hier rekening mee houden bij het indelen van de verschillende zones in je alarmsysteem. 

 4. Sirene

  Een sirene schrikt inbrekers direct af en alarmeert, als er ook eentje buiten hangt, direct de buren. Dat is best een prettig idee. Er zijn ook andere mogelijkheden. Sommige alarmsystemen sturen een berichtje naar je smartphone als er iets is gesignaleerd. Andere systemen alarmeren een alarmcentrale die een beveiliger naar je huis stuurt. Een combinatie van verschillende opties is ook mogelijk. Bedenk dus goed wat voor jou het beste werkt en waar jij je veilig bij voelt.

 5. Camera’s

  Ga je voor een alarmsysteem met camera’s, zorg er dan voor dat deze ook ’s nachts goed zicht hebben. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een infraroodsysteem. Veel inbraken vinden ’s nachts plaats en het zou zonde zijn als je hier dan geen beelden van hebt. Daarnaast kun je kiezen voor camera’s die zich automatisch richten naar de plek waar beweging wordt gedetecteerd. Zo heb je de boosdoener duidelijk in beeld.

 6. Koppeling smartphone

  Een alarmsysteem kan ook een complete oplossing bieden voor veiligheid in huis. Dat is mogelijk bij alarmsystemen die kunnen worden uitgebreid met rook- en koolmonoxide-melders en bijvoorbeeld sprinklers. Door het systeem vervolgens te koppelen aan je smartphone ben je op afstand ook altijd op de hoogte van een eventueel brand- of gasprobleem in huis.

Laatste alarmsysteem trends van 2023

Veel technologie wordt de laatste jaren steeds ‘slimmer’ gemaakt: Op afstand bedienbaar via een speciale app. Dat geldt ook voor alarmsystemen. Doordat de systemen steeds vaker draadloos zijn, kunnen ze ook op afstand worden bediend, bijvoorbeeld via je smartphone. Met een app kun je het alarm aan of uit zetten. Ook krijg je een seintje op je telefoon wanneer het alarm afgaat. Dankzij de nieuwste technologieën komen er ook steeds meer alarmsystemen op de markt waarbij je via je telefoon kunt meekijken met de beveiligingscamera’s. Zo kun je een noodsituatie beter inschatten en dat is een stuk veiliger! Bovendien kun je op die manier ook een vals alarm detecteren.

Doordat de nieuwste alarmsystemen vaak aan een app verbonden zijn, is het instellen ook een stuk eenvoudiger. Na installatie kun je via de app alle instellingen aanpassen en ervoor zorgen dat je beveiliging tip top in orde is. Wel zo prettig om daar zelf de controle over te hebben.

Hoe gebruik ik een alarmsysteem? 

Een alarmsysteem is natuurlijk heel handig als jij vaak van huis bent of als jij in een onveilige buurt woont. Aangezien een alarmsysteem tegenwoordig niet meer zo duur is hij voor vrijwel iedereen beschikbaar, maar hoe werkt zo’n systeem? 

Er zit altijd een bedieningspaneel bij een alarmsysteem. Dit systeem wordt ook wel de klavier genoemd. Met een code krijg je toegang tot alle aangesloten systemen. Daarnaast kan je gemakkelijk met dit systeem alles aan en uitschakelen. Ook als er een storing ergens zit krijg je dit via dit systeem te horen. 

Je kan verschillende bewegingsmelders en camera’s op dit systeem aansluiten. Zo kan jij rondom en in jouw woning zicht houden op eventuele inbrekers. Daarnaast zijn er trilsensoren die sensitief zijn er hierdoor snel afgaan. Of je kan gaan voor een magneet contact die je aansluit op bijvoorbeeld een deur. Ook kan je vaak een luide sirene aanzetten op je alarmen. Zo is het gelijk duidelijk dat de persoon in kwestie ongewenst is. 

Conclusie

Let goed op wanneer jij een alarmsysteem aanschaft. Er zijn verschillende alarmsystemen die bijvoorbeeld niet samen kunnen werken met andere slimme apparaten. Wanneer jij gaat voor een iets duurdere variant kan dit vaak wel. Ook is het natuurlijk goed om te weten of er een luide sirene op het alarm is aangesloten. Zo is dit zeker niet altijd het geval. 

Wat ook niet bij iedere alarmsysteem zit is een handig en goed camerasysteem. Let erop dat als je een camera aanschaft deze van hoge kwaliteit is. Anders heb je alsnog geen goede beelden van de inbreker. 

Zorg ervoor dat je weet wat je doet voordat je een alarmsysteem aanschaft. De aansluiting is niet altijd even gemakkelijk. Mocht jij verstand hebben van techniek dan moet het natuurlijk geen enkel probleem zijn. 

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste wifi versterker? Of wil je alles weten over de laatste zaklamp? Of de resultaten zien van de beste dashcams test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

Vorige test

Beste Steelstofzuiger 2023 uit de Test

Volgende test

Beste Warmtepompdroger 2023 uit de Test