Top 10 uit de Test

Beste Alarmsysteem 2019 uit de Test

0

Niemand zit te wachten op een inbreker in huis. We sluiten massaal inboedelverzekeringen af en hebben goede sloten op de deur die we iedere avond controleren. Maar als je pech hebt, overkomt het je toch een keer. ’s Nachts of tijdens je vakantie dringt een vreemde je huis binnen om spullen te stelen. Dat is hét moment dat een goed alarmsysteem van pas komt.

Alleen de aanwezigheid van een alarmsysteem schrikt al heel wat inbrekers af. Om maar niet te spreken over de loeiende sirene wanneer zij worden betrapt. Een goed alarmsysteem alarmeert ook gelijk de politie en inbrekers maken dat ze wegkomen. Maar welk alarmsysteem is nou het best geschikt voor jouw woning? En waar let je op bij de aankoop? Je leest het in dit artikel.

Onze aanraders: Top 5 alarmsystemen 2019

Ons overzicht van het beste alarmsysteem 2019 uit de test. Op basis van tests & klantervaringen.

Somfy Protect Home alarm

Dit alarmsysteem beschermt alle hoeken van je huis en jaagt inbrekers weg voor ze binnen zijn. Probeert er iemand binnen te dringen? Het zal de deur- en raamsensoren niet ontgaan. Met een luide sirene worden inbrekers afgeschrikt en jij ontvangt direct een pushbericht op je smartphone. Sta je zelf voor de deur? Dan herkent de Somfy Protect Home alarm je aan de speciale Key-Fob die je bij je draagt. Het alarmsysteem zal daardoor automatisch uitschakelen. Handig als je met je handen vol boodschappen binnenkomt. Groot voordeel: Dankzij plug & play is dit alarmsysteem binnen 10 minuten up and running! Op dit moment voor ons het beste alarmsysteem.

eTiger S4-CV-EU

De eTiger S4-CV-EU is een alarmsysteem dat je kunt aansluiten op een vaste telefoonlijn óf aan een simkaart. En valt er iets te melden? Dan belt of smst het alarmsysteem naar je mobiele nummer. Met dit systeem ben je dus altijd en overal op de hoogte! eTiger heeft tal van extra opties waarmee je het draadloze alarmsysteem kunt uitbreiden, zoals: extra sensoren, deurcontacten, IP camera’s, rookmelders en sirenes. Het ene huis is immers het andere niet, en wanneer je een alarmsysteem installeert wil je wel dat je huis daarna echt goed beveiligd is. Je stuurt de eTiger S4-SV-EU aan met je smartphone en de installatie is zeer eenvoudig.

Eminent EM8710

De Eminent EM8710 is een uitstekend alarmsysteem om je huis en bezittingen mee te beschermen. Bij het inschakelen van het alarm krijg je een melding wanneer er ramen of deuren niet goed gesloten zijn. Dankzij deze handige tweeweg communicatie weet je zeker dat je je huis op de juiste manier achterlaat. Het systeem is aan te sturen via een gratis app, maar ook door bediening via het touch paneel. Bovendien werkt de Eminent EM8710 via de storingsvrije 868MHz frequentie. Hierdoor kan er maar liefst 150m tussen het alarmpaneel en de accessoires zitten. Het alarm heeft een ingebouwde sirene en alarmeert tot 5 personen in geval van nood. 

Gigaset Smart Home Alarmsysteem

De Gigaset Smart Home Alarmsysteem wordt geleverd als ‘all you need box’ en bevat, zoals de naam al zegt, alles wat je nodig hebt. Het alarmsysteem werkt via plug & play en is dus in no-time geïnstalleerd. Eén van de meegeleverde accessoires is een beveiligingscamera. Even meekijken? Dat kan via je smartphone, met beelden in HD kwaliteit. Dat maakt het de moeite waard om even op opnemen te drukken wanneer je iets verdachts ziet. ’s Nachts maakt de camera gebruik van infrarood, dus ook dan kun je een inbreker duidelijk in beeld krijgen. Meegeleverde sensoren zijn gevoelig voor beweging en het openen en sluiten van ramen en deuren. Ook de temperatuur en luchtdruk in huis worden gemeten. Geen inbreker zal dit alarmsysteem kunnen omzeilen en jij kunt rustig slapen!

Home8 Ultra-Secure

In de Home8 Ultra-Secure starterskit vind je alles wat je nodig hebt om je huis te beveiligen. Dit slimme alarmsysteem denkt met je mee en gaat proactief aan de slag. Zodra een sensor of camera onraad detecteert, begint de aangesloten WIFI-camera te filmen. Tegelijkertijd wordt de sirene geactiveerd en alarmeert de Security Shuttle alle geautoriseerde gebruikers. Wil je weten waarom je een notificatie ontvangt? Via de camera’s kun je live meekijken. Ook prettig als je zelf thuis bent, zodat je jezelf in veiligheid kunt brengen. Met de Home8 Ultra-Secure hoef jij je nooit meer onveilig te voelen en zijn je spullen altijd dag en nacht beschermd.

Alarmsysteem budget tips

De beste manier om te besparen op een alarmsysteem is om vooraf goed te bedenken wat je nodig hebt. Wil je iedere deur en alle ramen van een sensor voorzien? Is het nodig om van iedere ruimte videobeelden te hebben of volstaat een camera bij de voordeur? Wil je enkel binnen beveiligen of ook buiten? En hoe wil je door het alarmsysteem worden gealarmeerd in een noodsituatie? Dit zijn allemaal vragen die effect hebben op het alarmsysteem dat jij het beste kunt aanschaffen. Zonde om veel geld te betalen voor een alarmsysteem dat meer kan dan jij nodig hebt. Houdt er daarnaast ook rekening mee of er uitbreidingsmogelijkheden zijn. Dat is immers voordeliger dan een nieuwe set en kan je een hoop onnodige kosten besparen.

Eventuele abonnementskosten voor het alarmsysteem kunnen een addertje onder het gras zijn die je onverwachts op kosten kan jagen. Bij de aanschaf van een budget alarmsysteem is dat zeker iets om op te letten! De eTiger S3b-SV is een goede budget optie voor een alarmsysteem. De set komt met diverse handige accessoires, zoals sensoren en een camera en is zeer geschikt voor het beveiligen van je huis. Communicatie met dit alarmsysteem verloopt via sms en een gekoppelde simkaart. Het is dus geen slim apparaat en dat zie je terug in de prijs.

Koop tips

Met een goed alarmsysteem kun je jezelf beschermen en huis en spullen beveiligen. Bovendien stijgt door de aanwezigheid van een alarm de waarde van je huis. Dat alleen al is de investering meer dan waard! Welk alarmsysteem de beste keuze is, is afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder delen we graag een aantal aankooptips met je, zodat je goed beslagen ten ijs komt bij het kiezen van jouw nieuwe alarmsysteem.

Het allerbelangrijkste is dat het alarmsysteem van jouw keuze past bij je woonsituatie. Loop dus eerst eens door je huis om te kijken waar de zogenaamde ‘zwakke plekken’ zitten. Welke deuren en ramen kunnen relatief makkelijk gebruikt worden om binnen te dringen? Dit zijn de belangrijkste plaatsen om camera’s en of sensoren te plaatsen. Kijk hiervoor ook buiten rond. Het is verleidelijk om te denken dat ramen op de eerste verdieping niet relevant is. Toch blijkt soms buiten dat verrassend eenvoudig is om, bijvoorbeeld via het dak van de garage, door een bovenraam naar binnen te klimmen.

Een ander keuze die je moet maken heeft betrekking op de bediening. Je kunt kiezen voor een alarmsysteem met een bedieningspaneel bij de voordeur. Maar wellicht wil je ook een bedieningspaneel bij de achterdeur, een tussendoor of in de slaapkamer. Vind je het gemakkelijk om je alarmsysteem met je smartphone te kunnen bedienen? Dan is dat zeker iets om op te letten bij je aankoop. 

Het ene huishouden is het andere niet. Het is daarom goed om te kijken naar je levensstijl voordat je een alarmsysteem aanschaft. Zijn er huisdieren in huis? Kies dan een systeem dat daar rekening mee kan houden. Het zou immers vervelend zijn als het alarm afgaat omdat de hond besluit ’s nachts een wandelingetje door het huis te maken. Ook nachtelijke toiletbezoekjes moeten in acht worden genomen. Sensoren moeten zo geplaatst worden dat dit rustig kan of je moet hier rekening mee houden bij het indelen van de verschillende zones in je alarmsysteem. 

Een sirene schrikt inbrekers direct af en alarmeert, als er ook eentje buiten hangt, direct de buren. Dat is best een prettig idee. Er zijn ook andere mogelijkheden. Sommige alarmsystemen sturen een berichtje naar je smartphone als er iets is gesignaleerd. Andere systemen alarmeren een alarmcentrale die een beveiliger naar je huis stuurt. Een combinatie van verschillende opties is ook mogelijk. Bedenk dus goed wat voor jou het beste werkt en waar jij je veilig bij voelt.

Ga je voor een alarmsysteem met camera’s, zorg er dan voor dat deze ook ’s nachts goed zicht hebben. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een infraroodsysteem. Veel inbraken vinden ’s nachts plaats en het zou zonde zijn als je hier dan geen beelden van hebt. Daarnaast kun je kiezen voor camera’s die zich automatisch richten naar de plek waar beweging wordt gedetecteerd. Zo heb je de boosdoener duidelijk in beeld.

Een alarmsysteem kan ook een complete oplossing bieden voor veiligheid in huis. Dat is mogelijk bij alarmsystemen die kunnen worden uitgebreid met rook- en koolmonoxide-melders en bijvoorbeeld sprinklers. Door het systeem vervolgens te koppelen aan je smartphone ben je op afstand ook altijd op de hoogte van een eventueel brand- of gasprobleem in huis.

Overzicht van populaire Alarmsysteem merken

Er zijn veel merken die alarmsystemen op de markt hebben gebracht. Toch zijn er een paar merken beduidend populairder dan andere. Hieronder een lijstje met de grootste merken in de wereld van de alarmsystemen:

eTiger

Het doel van eTiger is eenvoudige alarmsystemen voor iedereen. Het is dan ook geen verrassing dat zij zich richten op alarmsystemen die je in een handomdraai kunt installeren en bedienen. Je hebt bij de producten van eTiger altijd zelf de controle in handen, of je nu thuis bent of juist niet.

Somfy

Met een uitgebreid assortiment aan smart home artikelen, mogen de alarmsystemen bij Somfy natuurlijk niet ontbreken. De oplossingen van Somfy zijn speciaal ontwikkeld om inbrekers af te schrikken vóór zij binnendringen. De alarmsystemen van Somfy zijn betrouwbaar en doeltreffend en verhogen de veiligheid in en om het huis.

Gigaset

Gigaset is een merk dat voorheen onder Siemens viel. Zij focussen zich op smart homes en bieden een breed scala aan beveiligingsproducten voor in huis. Hun motto: Met Gigaset Smart Home systemen ben je altijd en overal op de hoogte wat er thuis gebeurd. En dat is wel zo veilig.

Wat is een alarmsysteem en welke verschillende soorten heb je?

In Nederland worden jaarlijks zo’n 100.000 inbraken gepleegd. Ben jij het volgende slachtoffer? Met goede beveiliging kun je voorkomen dat inbrekers je huis binnendringen. Dat scheelt schade, maar kan je ook een levensgevaarlijke situatie besparen! Met een alarmsysteem beveilig jij je huis, zodat inbrekers worden afschrikt en jij altijd op de hoogte bent van ongewenste bezoekers.

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. Welk systeem het meest geschikt is voor jouw huis, hangt volledig af van jouw wensen en de woning die je wilt beveiligen. Globaal kun je denken aan de volgende soorten alarmsystemen:

Basis alarmsysteem

De meest eenvoudige alarmsystemen zijn vooral gericht op het afschrikken van inbrekers. Is het systeem ingeschakeld, dan houden bewegingssensoren in de gaten of er indringers zijn. In geval van nood klinkt er een hard geluidssignaal en weten dieven niet hoe gauw zij weg moeten komen. Eventueel kan een lamp aan de buitenzijde van het huis ook de omgeving signaleren. Zo is het duidelijk dat er iets aan de hand is. Een basis alarmsysteem is eenvoudig te installeren.

Een iets uitgebreider systeem is naast bovenstaande ook aangesloten op een alarmcentrale. Zodra het alarm afgaat wordt een beveiligingsbedrijf gealarmeerd. Deze komt vervolgens kijken wat er aan de hand is. Zeker wanneer je zelf in huis bent ten tijde van de inbraak, is het een prettig idee dat hulp onderweg is!

Geavanceerd alarmsysteem

Een geavanceerd alarmsysteem gaat een stapje verder dan een basis alarmsysteem. Uiteraard waarschuwt ook dit alarm voor inbrekers. Maar het kan meer. Zo kun je dit alarmsysteem gebruiken om brand te detecteren. En naast sensoren voor beweging en brandherkenning kan ook een camera worden toegevoegd. Die beelden kun je later terugkijken, maar zijn ook direct zichtbaar voor de alarmcentrale. Hierdoor kan sneller en effectiever worden ingegrepen bij noodsituaties.

Alles-in-1 Alarmsysteem

Internet biedt tal van extra mogelijkheden, ook op het gebied van beveiliging. Koppel je alles-in-1 alarmsysteem aan de internetverbinding en bekijk ook online de beelden van je beveiligingscamera. Handig wanneer jij zelf niet thuis bent, maar wel wil zien wat er in huis gebeurt. 

De laatste trends voor alarmsystemen

Veel technologie wordt de laatste jaren steeds ‘slimmer’ gemaakt: Op afstand bedienbaar via een speciale app. Dat geldt ook voor alarmsystemen. Doordat de systemen steeds vaker draadloos zijn, kunnen ze ook op afstand worden bediend, bijvoorbeeld via je smartphone. Met een app kun je het alarm aan of uit zetten. Ook krijg je een seintje op je telefoon wanneer het alarm afgaat. Dankzij de nieuwste technologieën komen er ook steeds meer alarmsystemen op de markt waarbij je via je telefoon kunt meekijken met de beveiligingscamera’s. Zo kun je een noodsituatie beter inschatten en dat is een stuk veiliger! Bovendien kun je op die manier ook een vals alarm detecteren.

Doordat de nieuwste alarmsystemen vaak aan een app verbonden zijn, is het instellen ook een stuk eenvoudiger. Na installatie kun je via de app alle instellingen aanpassen en ervoor zorgen dat je beveiliging tip top in orde is. Wel zo prettig om daar zelf de controle over te hebben.

Beste Steelstofzuiger 2019 uit de Test

Previous article

Beste Warmtepompdroger 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: