Top 10 uit de Test

Beste e-reader 2019 uit de test

0

Op zoek naar een goede e-reader? Wij hebben de beste e-readers van 2019 voor je op een rij gezet.

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer heerlijk langs het zwembad of op het strand kunnen genieten van de zon. De boekenwormen onder ons doen dit het liefste met een dikke pil. Helaas is het niet heel praktisch om al die boeken mee te sjouwen in een koffer. Het neemt namelijk veel kostbare ruimte en je draagt ook zo vijf kilo extra met je mee. Gelukkig leven we in 2019 en dat betekent dat er genoeg alternatieven zijn voor de leesfanaten. Denk bijvoorbeeld aan de e-reader. Dit handige apparaatje weegt niks, is compact en het grootste voordeel: je hebt leesvoer voor een eeuwigheid.

Top 5 E-readers 2019

De Beste e-reader 2019 uit de test op basis van klanttevredenheid.

Nieuwsgierig geworden naar dit handige apparaatje? Bekijk dan is de onderstaande top vijf!

Kobo Clara HD

De Kobo Clara HD is niet alleen de lichtste, maar ook de meest compacte e-reader op de markt. Dit kleine apparaatje heeft een zes inch HD-scherm waardoor je een extra scherpe weergave hebt van je tekst. Daarnaast beschikt deze e-reader over de nieuwste schermverlichtingstechniek en zit je nooit met ongemakken in het donker. Het geheugen heeft ruimte voor 6000 boeken en dus de echte boekenwormen kunnen hun hart ophalen bij dit apparaatje.  De e-reader is voorzien van ingebouwde wifi en hiermee kan je makkelijk verbinden met de Kobo app. De Bol.com gebruikers geven de e-reader 4.6 sterren met als grootste voordeel de goede kwaliteit. Dit is op dit moment onze beste e-reader.

Kobo Aura H2O Edition 2

De Kobo Aura H2O Edition 2 heeft een prijs op zijn naam staan. De e-reader is namelijk de beste uit de test in juni 2018 volgend de consumentenbond. De e-reader is voorzien van een waterdichte omhulling waardoor je met een gerust hart in het zwembad kan lezen. Het apparaatje heeft ComfortLight Pro schermverlichting en het geheugen heeft een max van acht GB. Genoeg ruimte voor al jouw favoriete boeken. Het apparaat is handzaam en weegt maar slechts 207 gram. De e-reader is verder voorzien van blauw licht waardoor het niet je nachtrust voor het slapen gaan verstoord. De Bol.com gebruikers geven de e-reader 4.7 sterren en het grootste voordeel is de duurzaamheid van het apparaat.

Kobo Forma

De Kobo Forma is een e-reader met een bijzonder een design. Het apparaat heeft een innovatief, slank en licht ontwerp met een 8 inch scherm (20.32cm diagonaal). Door het grotere beeldscherm kan de e-reader de tekst zowel horizontaal als verticaal weergeven. De behuizing van de e-reader is voorzien van knoppen waarmee je naar de vorige of volgende bladzijde kan gaan. Ook deze e-reader is weer voorzien van ComfortLight PRO schermverlichting. De e-reader heeft zeeën van ruimte, want met een geheugen van acht GB biedt de e-reader ruimte voor maar liefst 6000 boeken. Genoeg boeken dus om je dagen op het strand mee door te brengen. De Bol.com gebruikers geven de e-reader 4.0 sterren met als grootste voordeel het eenvoudige gebruik.

Autovision AV63 Lumiread e-reader

De Autovision AV63 Lumiread e-reader heeft een zes inch e-inkt Pearl display waar je ook nog is de achtergrond kan instellen naar jouw wens. De e-reader beschikt over ingebouwde verlichting die je zelf kan instellen naar een gewenste lichtstand. Het apparaat heeft genoeg geheugen voor 1000 e-boeken, maar mocht dit niet genoeg zijn, kan je het geheugen altijd uitbreiden met een microSD-kaart tot maximaal 32 GB. De e-reader is niet alleen geschikt om te lezen, maar je kan er ook muziek op luisteren en luisterboeken op downloaden. Een multifunctioneel apparaat dus! De batterij van de e-reader gaat ontzettend lang mee waardoor je zo 8000 bladzijdes kan lezen op een volle batterij. De Bol.com gebruikers geven de e-reader 3.8 sterren met als grootste voordeel de voordelige koop!

 Kobo Aura Edition 2

De Kobo Aura Edition 2 e-reader heeft natuurlijk licht waardoor het lezen op het apparaat niet vermoeiend is voor je ogen. Het beeldscherm van de e-reader is zes inch en je kan de e-reader bedienen door middel van touchscreen. Door de resolutie van 1024 x 758 worden de letters op natuurlijke wijze weergegeven alsof de letters gedrukt zijn op het scherm. Fijn, want zo heb je het gevoel dat je een boek leest zonder daarvan de nadelen te ervaren. Door het matte beeldscherm kan je je favoriete in de zon lezen zonder last te hebben van reflectie.  De Bol.com gebruikers geven de e-reader 4.6 sterren met als grootste voordeel het fijne formaat.

Budget tips

Een e-reader is een fijne manier van lezen. Helaas zijn e-readers vaak aan de prijzige kant en kan je dat nog wel is tegenhouden om er ook daadwerkelijk één aan te schaffen. Gelukkig betekent dat niet dat je geen leesgemak kan ervaren deze zomer

Kobo app

Download de kobo app op je telefoon en draag zo een hele bibliotheek bij je. Kobo is het e-reader merk van Bol.com en dat betekent dat alle e-books die je op Bol.com koopt ook automatisch in de app komen te staan. Deze app kan je gratis downloaden op je tablet of telefoon en zo kan je de hele zomer genieten van de leukste en spannendste boeken. Het enige wat je wel even moet doen is een Bol.com account aanmaken. Een ander nadeel is dat je op je op je telefoon moet lezen en dit is vaak wat kleiner dan een e-reader.

Refurbished

Veel apparaten worden tegenwoordig ‘gerefurbished’. Sit houdt in dat het apparaat wel over nieuwste software beschikt, maar dat het omhulsel tweedehands is. Ook de handleiding en de verpakking zijn niet meer origineel. De handleiding is vaak wel via een link online te downloaden. Het voordeel van deze optie is dat je vaak een stuk minder betaald voor de e-reader, maar je geniet van dezelfde opties, snelheid en mogelijkheden. Nadeel is dat je e-reader er vaak niet meer als nieuw uit ziet en er her en der wat schade aan het apparaat kan zitten.

Budgetproof

Geen zin in te veel gedoe? Dan zijn er ook genoeg budgetproof e-readers te vinden op Bol.com die prima hun werk doen.  Deze e-readers zijn niet met de luxe en uitgebreide opties, maar ze doen waarvoor ze gemaakt zijn en dat voor een fijne prijs. Zo heb je al een e-reader voor 59,00 euro op Bol. Een prima koopje niet waar?

Koop tips: let hier op om een beste koop e-reader aan te schaffen

Je hebt de knoop doorgehakt en besloten om een e-reader te gaan aanschaffen. Tof! Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van dit handige apparaat? Lees de onderstaande tips om een miskoop te voorkomen.

Bestandsformaten

Voordat je een e-reader koopt, is het belangrijk om te bedenken wat voor e-books je gaat kopen of lenen. Niet alle e-readers ondersteunen namelijk alle soorten bestanden. Het meest gebruikelijke bestandstype voor e-books is ePub. Alle e-books die je koopt zijn van dit bestandstype. E-readers van onder andere Kobo, Tolino, Pocketbook en Onyx ondersteunen dit bestandstype. De Kindle van Amazon doet dit echter niet. Zij gebruiken een eigen bestandstype.

Gelijk lezen na de aankoop

Veel e-readers hebben een eigen bookshop op de e-reader staan. Dit betekent dat je de boeken gelijk op de e-reader kan aanschaffen en dat er niet een ander apparaat gebruikt moet worden voor het kopen van je boeken. De e-books worden gelijk gesynchroniseerd op jouw apparaten na het kopen. Bij Kobo heb je de Kobo bookshop en Bol.com. Met Kindle kan je e-books van Amazon kopen.

Past de e-reader bij jouw abonnement?

Ben je van plan om gebruik te maken van de e-books en abonnementen van Kobo of Bol.com? Dan is het handig om voor een Kobo e-reader te gaan. Alleen deze e-readers ondersteunen de abonnementen die Bol.com verleend. Zo is er een Kobo plus service waarmee je voor een bepaald bedrag per maand onbeperkt e-books kan lezen. Ook je plaatselijke bieb heeft een e-books uitleen service. Als je hier van gebruik wil maken, moet je niet gaan voor een Kindle aangezien deze e-reader deze service niet ondersteund.

Scherm & verlichting

Het scherm is één van de belangrijkste elementen van de e-reader. De kunst is namelijk dat de e-reader net zo fijn leest als een normaal boek.  Je hebt tegenwoordig schermen in verschillende formaten. Een standaardscherm is zo zes inch, maar je kan ook een stuk groter gaan als dat je voorkeur heeft. Een kleiner scherm is natuurlijk handzamer, maar een wat groter scherm kan prettiger lezen.  Daarnaast is de resolutie van het scherm belangrijk. Hoe hoger de resolutie hoe scherper het beeld. De resolutie wordt uitgedrukt in puntjes per inch, ppi. De hoogste resolutie die nu op de markt te vinden is, is 300 ppi.

Ook de verlichting is een belangrijk punt om mee te nemen voor het leesgemak. Bijna alle e-readers zijn tegenwoordig voorzien van ingebouwde verlichting. Een aantal e-readers hebben de fijne optie dat je de lichtkleur kan instellen. Dit is prettig voor bijvoorbeeld bij het slapen gaan. Blauw licht zorgt namelijk voor dat je makkelijker in slaap valt en niet wakker gehouden wordt.

Gewicht en vormgeving

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het gewicht van het apparaat en of de e-reader lekker in de hand ligt. Een lichtere e-reader is makkelijk voor op reis en om in één hand te houden, maar zijn vaak wel kleiner van stuk en hebben een minder krachtige batterij.

A-merken: Beste E-Reader merken 2019

Ook onder de E-readers zijn er een aantal A-merken bij wie je verzekerd bent van kwaliteit.

Kobo

Kobo bied je de beste leeservaring als het gaat om e-readers. Doordat ze bij producten gebruik maken van matte, niet-spiegelende E-ink beeldschermen kan je overal leesgemak ervaren. Zelfs met de felle zon op je beeldscherm. Dit allemaal zonder dat je ogen vermoeid raken. De Kobo e-readers hebben een geheugen voor duizenden boeken en de batterij gaat maximaal twee maanden mee. Zo hoef jij op geen één moment, geen één verhaal te missen.

Sony

Sony staat voor inspireren en nieuwschierigheid. Met deze insteek produceren ze hun producten met ongeremde passie voor technologie. Bij Sony vind je producten die behoeften vervullen. Nieuwste technologieën in combinatie met de nieuwste moderne designs maken de producten van Sony echte musthaves. Sony produceert naast tv’s, spelcomputers en camera’s, dus ook e-readers.

Kindle

De Kindle is een e-reader geproduceerd door Amazon. De kindle is een e-reader merk die je van alle gemakken wilt voorzien. Zo kan je gelijk vanaf de e-reader boeken aanschaffen en kan je de e-reader instellen naar al jouw wensen. Kindle zorgt ervoor dat je op elk moment van de dag weg kan dromen bij je favoriete boek.

Soorten en maten

Er zijn verschillende soorten e-readers op de markt, maar welke e-reader voldoet aan jouw eisen?

Formaat

Je hebt compacte versies, maar ook grotere versies. De kleinere variant is praktisch en handzaam. Je neemt het apparaatje makkelijk mee in je tas en het zal niet te veel wegen. Een voordeel aan de grotere e-reader is het feit dat het simpelweg makkelijkere leest. Bedenk dus goed waar je voorkeur ligt.

Kindle of Kobo

De twee grootste abonnement aanbieders op het gebied van e-readers zijn Kobo en Kindle. Kobo is een een Nederlandse service van Bol.com. Je betaalt per maand een bedrag en vervolgens kan je onbeperkt boeken lezen van Bol.com. Een soort digitale bieb. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een Kobo e-reader en daarnaast Bol.com account. De Kobo e-reader ondersteund verder ook andere bestandstypes. Kindle werkt eigenlijk precies hetzelfde, maar wordt ondersteund door Amazon. De Kindle e-readers ondersteunen alleen de bestandtypes die op Amazon worden verkocht.

Techniek

Verder is er nog verschil tussen soorten schermen, maar ook de verlichting die in e-readers verwerkt zitten. Sommige e-readers hebben een hogere resolutie waardoor het scherm scherper is en verschillende soorten lichtstanden. Zo kan je precies instellen wat jij prettig vindt lezen.

E-reader trends van het moment

De grootste trend op het gebied van e-readers zijn toch echt de e-readers die je volledig kan instellen naar jouw wens. Zo zijn er e-readers met een sleepmodus. Deze e-readers vallen automatisch uit wanneer de timer afloopt en hebben speciaal licht waar je slaperig van wordt.

Ben je het eens met onze beste e-reader 2019? Ja, of nee, we horen het graag!

Beste budget smartphone 2019 uit de test

Previous article

Beste Elektrische Deken 2019 uit de test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: