Beste Tablet 2024 uit de Test

Last update: april 2024

Tablets, bijna elk huishouden beschikt wel over dit apparaat. Je hebt ze tegenwoordig in allemaal soorten en maten. Van de mini varianten tot de tablets die bijna vergelijkbaar zijn met een laptop. Ook variëren deze handige apparaatjes in prijzen. Je kan voor de dure marktleider gaan: Apple. Of je gaat budgetproof voor het Chinese merk Huawei. Keuze genoeg dus op de tabletmarkt, maar waar moet je nou eigenlijk opletten tijdens het kopen van een tablet en welke tablets kunnen zijn vergelijkbaar met de welbekende IPad?

Als je denkt dat Apple met haar IPad de tablet heeft uitgevonden, heb je het mis. De eerste tablets kwamen al op de markt in 1992. Apple volgde deze trend snel en bracht de Apple Newton op de markt. Een klein, zwart apparaatje dat een ‘digital assistent’ moest voorstellen voor zakenmannen. Het was overigens het eerste apparaat dat met touchscreen te bedienen was. De touchscreen op deze apparaatjes is echter niets bij wat we nu gewend zijn. Waar onze telefoons nu op aanraking reageren, reageerde de tablets uit 1992 op druk van de zogenoemde ‘stylus’, die niet altijd even nauwkeurig werkte.

In 2006 deed Windows een poging om een tablet van de grond te krijgen. Dit werd helaas een flop, omdat de tablets heel erg leken op een PC . De apparaatjes voegde dus eigenlijk niks toe.

De E-reader, die in 2007 door Amazon is uitgebracht, was een goede voorzet voor uitbrengen van tablets. Door het succes van deze apparaatjes, kwam de ontwikkeling van de tablet echt op gang.

In januari 2010 bracht Apple met veel kabaal de allereerste IPad uit. Bijzonder aan de IPad was dat het apparaat een stuk groter is dan zijn voorgangers. Daarnaast was er uitgebreid aandacht besteed aan het design en tot slot kon je op de IPad niet alleen boeken lezen, maar ook anderen multimediafuncties gebruiken. Dat de IPad een groot succes was, kon je wel aan de verkoopcijfers lezen: in de eerste 80 dagen werden er maar liefst 3 miljoen IPads verkocht. Apple wist als eerste bedrijf de tablet echt van de grond te krijgen.

Het succes van Apple is niemand ontgaan, ook niet haar concurrenten. Verschillende elektronicabedrijven gingen aan de slag met het bedenken en ontwerpen van hun ‘eigen IPad’. Samsung bracht de ‘Samsung Galaxy Tab’ op de markt, maar ook merken Huawei, Sony, Toshiba zorgde voor concurrentie.

Best Geteste Galaxy Tab A7

Galaxy Tab A7 (2020) 32GB Wi-Fi

This tablet from Samsung has a screen size of 10.4 inches and has been tested with the Android 10 operating system. It is 9 millimeters thick: not much for a tablet. For a 10.4-inch tablet, it is quite light (467 grams). The screen has a resolution of 2000 x 1200. The number of pixels per inch is 225: images and texts look reasonably sharp. The tablet has 32GB of storage memory. You can expand the storage memory with an SD card.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat de iPad mini (2021) de beste tablet is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor iPad mini (2021) is de Lenovo Smart Tab M8 – 32GB – Grijs. Kijk onderstaand voor de overige tablet testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Samsung Galaxy Tab A7 (2020) 32GB Wi-Fi

This tablet from Samsung has a screen size of 10.4 inches and has been tested with the Android 10 operating system. It is 9 millimeters thick: not much for a tablet.

Lenovo Smart Tab M8 - 32GB - Grijs

De Lenovo Smart Tab M8 is ontwikkeld om je dagelijkse leven gemakkelijker te maken. De tablet werkt met Google Assistant om verschillende taken uit te voeren.

Samsung Galaxy Tab A7 (2020) - WiFi - 10.4 inch - 32GB 

De Samsung Galaxy Tab A7 is de opvolger van de succesvolle Tab A 10.1. De Tab A7 beschikt over een 10,4 inch display en is slechts 7mm dik. Dankzij de verbeterde chipset.

Apple iPad Air (2020) - 10.9 inch - WiFi - 64GB - Goud

De gloednieuwe Apple iPad Air. Deze iPad beschikt over een prachtig 10,9‑inch Liquid Retina-display met brede kleurweergave. Hierdoor zien al je foto’s, video’s en games er natuurlijk en gedetailleerd uit.

Apple iPad Pro (2020) - 12.9 inch - WiFi - 128GB 

Maak kennis met de iPad Pro. De Apple iPad Pro is voorzien van de meest geavanceerde mobiele display van dit moment. Uitgerust met de pro-camera's die je de wereld op een heel andere manier laat ervaren.

Beste tablet aanraders van 2021

Toe aan nieuwe tablet of wil je voor het eerst een tablet aanschaffen? Hieronder vind je onze aanraders.

Beste uit de test: iPad mini (2021)

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 3 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 3 reviews

Al jaren maakt Apple de fijnste tablets – of hoe iPads-. En zo ook dit jaar weer. In 2021 en 2024 is de iPad mini (2021) als beste uit de test gekomen. Zoals vaak kan je van Apple niet alleen een heel sterk product verwachten. Het werkt ook weer zo eenvoudig als je van Apple gewend bent. De iPad Mini is wel echt herkenbaar aan het relatief kleine scherm. Perfect alsj je bijvoorbeeld houdt van een online spelletje spelen. Maar ook heel prettig om een boek op te lezen of een programma op terug te zien. Het apparaatje is misschien minder geschrikt om op te werken. Goed om rekening mee te houden dus. Maar wat je zeker kan verwachten is de goede batterijduur en door de A15 Chip werkt het apparaat moeiteloos. Eenvoudig, prachtig design en werkt perfect. Precies zoals we zijn gewend van Apple. Al hangt daar ook een Apple-prijskaartje aan. 

Ben je benieuwd naar de iPad mini (2021)? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Eenvoudig in gebruik
Cons
 • Relatief klein scherm

Beste koop: Lenovo Smart Tab M8 – 32GB – Grijs

Reviews

4.5

Gemiddelde van 34 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 34 reviews

Als beste koop komt de Lenovo Smart Tab M8 – 32GB – Grijs uit de test. Deze betaalbare tablet is perfect voor iedereen die wel graag een tablet wilt gebruiken maar hier niet te veel voor wilt betalen. Deze tablet loopt op Android en is 8 inch. Dit betekent dat je er makkelijk op kunt erken en bijvoorbeeld perfect is voor als je op school zit. Het prettige aan deze tablet is ook dat je ‘m kan aansluiten op je Smarthome hub. Muziek aanzetten? Geen probleem! Door middel van stembediening kan je dit via je tablet doen. Verder zit het apparaat in een sterke metalen behuizing. Met ander woorden: hij kan wel tegen een stootje! En dat is toch een prettig idee. Door de Quad-Core 2.0 Ghz processor 

Ben je benieuwd naar de Lenovo Smart Tab M8 – 32GB – Grijs? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
Cons
 • Geen 4G

Samsung Galaxy Tab A7 (2020)

Reviews

4.6

Gemiddelde van 167 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 167 reviews

Dit is de Samsung Galaxy Tab A7 (2020). Deze tablet is mooi omdat ‘ie zo ongelooflijk dun is. Slechts 7 mm en dat maakt dat ‘ie dezelfde allure heeft altijd bijvoorbeeld de iPad. Er zit een goede batterij in waardoor je een lange accuduur hebt waarvan je kan genieten. Doordat er Samsung Kids op zit is het een veilige tablet voor de jongste van het gezin en die kunnen er ook uren plezier van hebben. Deze tablet is 10,4 inch en dat is groter dan de gemiddelde tablet. Hierdoor kun je heerlijk genieten van films, series of games. Verder zit er een 8 megapixel camera op. Wat lang niet gek is voor een tablet. Maar ook prima om bijvoorbeeld te gebruiken wanneer je vaak in meetings zit. En dan niet je eigen webcam van de computer wilt gebruiken.

Ben je benieuwd naar de Samsung Galaxy Tab A7 (2020)? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Mooie tablet en ook nog eens lekker snel.
Cons
 • Geen fast charger meegeleverd.

Apple iPad Air (2020) 64 GB

Reviews

4.7

Gemiddelde van 59 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 59 reviews

De Apple iPad Air uit 2020 heeft maar liefst een schermgrootte van 10,9. En met nog geen eens 8,2 millimeter dik, is het ook nog eens een heel dun exemplaar. Het gewicht van deze iPad is 464 gram. Wat een vrij licht is voor een iPad of een tablet. Het besturingssysteem is nog steeds iOS 14.1. Het beeldscherm is 1640 bij 2360. Een lekker groot formaat dus. Maar er is natuurlijk nog meer mooi aan deze iPad. Hij is ideaal voor dagelijks gebruik en het beeldkwaliteit is zeer goed. Ook de accu gaat lang genoeg mee om een hele dag mee op pad te gaan. Je kan de accu ook nog eens zeer snel opladen. Wil jij gaan videobellen? Dat gaat perfect met deze iPad Air. En ook de geluidskwaliteit is erg goed. Zeker wanneer je een koptelefoon erop aan sluit. 

Pros
 • Deze alledaagse iPad Air heeft veel opslagruimte en is zeer geschikt voor videobellen.
 • Er zit veel opslagruimte op.
 • Het is een sterke en veelzijdige iPad.
Cons
 • Je kan deze iPad niet gebruiken voor navigatie, omdat er geen GPS-ontvanger op zit.
 • En je kan het geheugen niet uitbreiden met een geheugenkaartje.

Apple iPad Pro

Reviews

4.6

Gemiddelde van 19 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 19 reviews

Op een gedeelde eerste plaats, vinden we ook het grotere broertje onder de iPad’s van Apple. De Apple iPad Pro 12.9 (2020) wordt niet voor niets pro genoemd. Deze iPad is perfect voor mensen die een iPad willen gebruiken op het werk. Bijvoorbeeld voor meetings, om noties te maken. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld digitaal tekent, illustraties maakt of bijvoorbeeld video’s monteert. Dan kun je goed uit de voeten met deze Apple iPad Pro. Het is een zeer toekomstig gerichte iPad. Zeker ook wanneer je je focust op de Wifi 6-chip. Daarnaast is de behuizing sterk, zoals we mogen verwachten van Apple. Er zit een camera aan de voorkant en aan de achterkant van deze iPad. Waardoor je perfect kunt videobellen met bijvoorbeeld je familie of vrienden. En de accu? Die gaat lang mee en is snel weer opgeladen. Zeer gebruiksvriendelijk hierdoor. 

Pros
 • De fotocamera is van goede kwaliteit en zit aan de voorkant en aan de achterkant van de iPad.
 • De accu gaat lang mee en is zeer geschikt voor dagelijks gebruik.
Cons
 • Je kan deze grote iPad niet lekker in één hand houden.
 • En het is niet mogelijk om de iPad uit te breiden met een geheugenkaartje.

Beste Koop: Apple iPad (2020) 32 GB

Reviews

4.6

Gemiddelde van 7 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 7 reviews

De Apple iPad (2020) 32 GB is ideaal als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een digitaal notitieblok. Bijvoorbeeld voor op kantoor, maar ook thuis kun je er een hoop mee. Denk aan een boek lezen, films op kijken of games op spelen. Deze iPad heeft een schermgrootte van 10,2 inch en draait op besturingssysteem iOS 14. Ook deze tablet is weer heel licht. Houd er wel rekening mee, en daarom is het ook een goede koop, dat er ook een aantal zaken niet op zitten. Wat niet direct erg is, wanneer je er rekening mee houdt.

Je kan deze kleinere iPad goed in de hand houden en is goed geschikt voor dagelijks gebruikt. Je kan met deze tablet niet op 4G internet, dus je kan er geen simkaart in stoppen. Hij is wel goed geschikt voor videobellen. Want het beeld én het geluid zijn zeer goed.

Pros
 • Het is een snelle, prettig iPad die lekker in de hand ligt.
 • Waardoor ‘ie geschikt is voor dagelijks gebruikt.
 • Ook de behuizing is stevig.
Cons
 • Je kan er geen geheugenkaart in stoppen.
 • En is zit geen GPS-ontvanger op.
 • Ook zit er geen USB type C-aansluiting op.

Samsung Galaxy Tab A 10.1

Reviews

4.7

Gemiddelde van 1007 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 1007 reviews

De Samsung Galaxy Tab is door de Consumentenbond bekroond tot beste koop. De tablet van Samsung is uitgerust met een 10 inch scherm en dankzij de 16:10 beeldverhouding kan je prima je favoriete Netflixserie kijken op dit apparaat. Dankzij het IPS scherm heeft de Tab A een grote inkijkhoek en kan je de tablet gebruiken voor een filmavondje. Tot slot kan je het 32GB geheugen uitbreiden met een geheugenkaartje. De Samsung tablet krijgt 4.5 sterren van de Coolblue gebruikers. Het feit dat het geheugen uit te breiden is, zien de gebruikers als een groot pluspunt. Een nadeel is dat het niet mogelijk is om via 4G verbinding te maken met het internet.

Het IPS kleurenpaneel zorgt ervoor dat kleuren echt tot leven komen en erg diep zijn. Dit is ook ideaal wanneer je een (hobby) fotograaf bent en je wilt je foto’s bekijken en bewerken. Als je kinderen er ook gebruik van maken dan heeft hij hier een speciale omgeving voor.

Pros
 • De camera bevat een autofocus.
 • Op de kids modus bepaal je zelf helemaal wat je kind wel en niet ziet.
Cons
 • Hij heeft een gladde achterkant waardoor je minder grip hebt.

Engelse video review van de Samsung Galaxy Tab

Apple iPad 2018

Reviews

4.8

Gemiddelde van 418 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 418 reviews

De Apple IPad 2018 32GB mag natuurlijk niet ontbreken. Naast de functies die je gewend bent van een IPad, kan je op dit model ook makkelijk tekenen, noteren en markeren; allemaal dankzij de meegeleverde Apple Pencil. Bovendien is hij als best getest door de Consumentenbond. Deze stylus schijnt te voelen als een echt potlood en door het Retina display komen de kleuren op je beeldscherm echt tot leven. Ook zit in dit nieuwe model van Apple de A10 Fusionchip die ervoor zorgt dat je makkelijk door je apps kan navigeren. De Coolblue gebruikers geven deze tablet 5 sterren. Het enige nadeel aan dit apparaat is het feit dat het geheugen niet uit te breiden is met een geheugenkaart.

Je verbindt hem heel makkelijk met een apart toetsenbord via bluetooth. Hierdoor kun je lekker comfortabel werken. Met de Apple pencil kun je je creativiteit de vrije loop laten. Ideaal dus voor studenten of gewoon als hobby. Kortom, deze kanjer doet wat je van een tablet mag verwachten en meer!

Pros
 • Prachtig design zoals je van Apple gewend bent.
 • Dankzij de A10 Fusion Chip is hij extra krachtig en snel ten opzichte van andere tablets.
Cons
 • Hij is niet uit te breiden met een geheugenkaart.
 • Daarnaast beschikt hij niet over een gelamineerd scherm.

Apple iPad 2018 video review

Apple iPad mini (2019) 64GB + 4G

Reviews

5.0

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 2 reviews