Top 10 uit de Test

De beste tablets 2019: altijd je favoriete films bij de hand

0

Tablets, bijna elk huishouden beschikt wel over dit apparaat. Je hebt ze tegenwoordig in allemaal soorten en maten. Van de mini varianten tot de tablets die bijna vergelijkbaar zijn met een laptop. Ook variëren deze handige apparaatjes in prijzen. Je kan voor de dure marktleider gaan: Apple. Of je gaat budgetproof voor het Chinese merk Huawei. Keuze genoeg dus op de tabletmarkt, maar waar moet je nou eigenlijk opletten tijdens het kopen van een tablet en welke tablets kunnen zijn vergelijkbaar met de welbekende IPad?

 

Tablets

Als je denkt dat Apple met haar IPad de tablet heeft uitgevonden, heb je het mis. De eerste tablets kwamen al op de markt in 1992. Apple volgde deze trend snel en bracht de Apple Newton op de markt. Een klein, zwart apparaatje dat een ‘digital assistent’ moest voorstellen voor zakenmannen. Het was overigens het eerste apparaat dat met touchscreen te bedienen was. De touchscreen op deze apparaatjes is echter niets bij wat we nu gewend zijn. Waar onze telefoons nu op aanraking reageren, reageerde de tablets uit 1992 op druk van de zogenoemde ‘stylus’, die niet altijd even nauwkeurig werkte.

In 2006 deed Windows een poging om een tablet van de grond te krijgen. Dit werd helaas een flop, omdat de tablets heel erg leken op een PC . De apparaatjes voegde dus eigenlijk niks toe.

De E-reader, die in 2007 door Amazon is uitgebracht, was een goede voorzet voor uitbrengen van tablets. Door het succes van deze apparaatjes, kwam de ontwikkeling van de tablet echt op gang.

In januari 2010 bracht Apple met veel kabaal de allereerste IPad uit. Bijzonder aan de IPad was dat het apparaat een stuk groter is dan zijn voorgangers. Daarnaast was er uitgebreid aandacht besteed aan het design en tot slot kon je op de IPad niet alleen boeken lezen, maar ook anderen multimediafuncties gebruiken. Dat de IPad een groot succes was, kon je wel aan de verkoopcijfers lezen: in de eerste 80 dagen werden er maar liefst 3 miljoen IPads verkocht. Apple wist als eerste bedrijf de tablet echt van de grond te krijgen.

Het succes van Apple is niemand ontgaan, ook niet haar concurrenten. Verschillende elektronicabedrijven gingen aan de slag met het bedenken en ontwerpen van hun ‘eigen IPad’. Samsung bracht de ‘Samsung Galaxy Tab’ op de markt, maar ook merken Huawei, Sony, Toshiba zorgde voor concurrentie.

 Waar opletten bij het kopen van een tablet

Door de overvloed aan tablets op de Nederlandse markt, kunnen we begrijpen dat het lastig is om een keuze te maken die bij jou past. Er zijn verschillende aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een tablet:

Neem een afgebakend budget in je hoofd en besef wat je voor dit budget kan krijgen. Wanneer je een tablet onder de 200 euro wil aanschaffen, is deze tablet hoog waarschijnlijk uitgerust met de basisfuncties. Je zal geen hoge opslagruimte hebben of snelle prestaties. Ook de resolutie van het beeldscherm zal niet heel hoog zijn. Wanner je een tablet koopt met een aankoopbedrag tussen de 200 euro en 350 euro, zal je al sneller een tablet vinden met high-end prestaties.

Let naast de prijs ook goed op of het besturingssysteem bij je past. Wanneer je gewend bent aan IOS, het besturingssysteem van Apple, is het wellicht handig om je te oriënteren op een IPad. Wanneer je meer gewend bent aan Android kan je je beter focussen op bijvoorbeeld een apparaat van Samsung.

Tot slot is de grote van je tablet belangrijk om vooraf te bepalen. Wil je veel films kijken of games spelen op je tablet? Dan raad ik een groter model aan. Gebruik je je tablet meer om te surfen op het internet? Dan is een compacter model meer iets voor jou.

Onze aanraders

Toe aan nieuwe tablet of wil je voor het eerst een tablet aanschaffen? Hieronder vind je onze aanraders.

Een zoete appel

De Apple IPad 2018 32GBmag natuurlijk niet ontbreken. Naast de functies die je gewend bent van een IPad, kan je op dit model ook makkelijk tekenen, noteren en markeren; allemaal dankzij de meegeleverde Apple Pencil. Deze stylus schijnt te voelen als een echt potlood en door het Retina display komen de kleuren op je beeldscherm echt tot leven. Ook zit in dit nieuwe model van Apple de A10 Fusionchip die ervoor zorgt dat je makkelijk door je apps kan navigeren. De Coolblue gebruikers geven deze tablet 5 sterren. Het enige nadeel aan dit apparaat is het feit dat het geheugen niet uit te breiden is met een geheugenkaart.

Galaxy

De Samsung Galaxy Tabis een stukje goedkoper dan zijn collega hierboven. De tablet van Samsung is uitgerust met een 10 inch scherm en dankzij de 16:10 beeldverhouding kan je prima je favoriete Netflixserie kijken op dit apparaat. Dankzij het IPS scherm heeft de Tab A een grote inkijkhoek en kan je de tablet gebruiken voor een filmavondje. Tot slot kan je het 32GB geheugen uitbreiden met een geheugenkaartje. De Samsung tablet krijgt 4.5 sterren van de Coolblue gebruikers. Het feit dat het geheugen uit te breiden is, zien de gebruikers als een groot pluspunt. Een nadeel is dat het niet mogelijk is om via 4G verbinding te maken met het internet.

Voor al jouw digitale entertainment

De Lenovo Tab 4 Plusheeft een geheugen van 64 GB. Je kan op deze tablet dus naast al je games, ook je favoriet films en overige apps kwijt. Daarnaast is het geheugen ook nog is uit te breiden met een 128 GB geheugenkaartje. Door de octa core processor heeft je tablet genoeg kracht om meerdere functies tegelijkertijd te draaien. Je films en series kijk je op dit apparaat in Full HD en door de grote inkijkhoek hoef je dit niet alleen te doen. De Coolblue gebruikers geven de tablet 4.4 sterren. De grootste pluspunten van dit apparaat zijn het grote werkgeheugen en het feit dat je makkelijk naar verschillende apps kan navigeren. Een nadeel is wel dat deze tablet niet op de meest recente versie van Android draait.

De beste lijmpistolen 2019: voor al je klusjes binnen en buiten het huis

Previous article

De beste draadloze oordopjes en koptelefoons 2019: volledige bewegingsvrijheid

Next article

You may also like