Top 10 uit de Test

Beste elektrische tandenborstel 2019 uit de Test

0

Twee keer per dag, 2 minuten lang en daarna nog flossen. En dat met de beste elektrische tandenborstel. Dit riedeltje dreunt de tandarts standaard op tijdens ons halfjaarlijkse bezoekje. En je had nog wel extra grondig gepoetst. Je tandenpoetsen; het is dat het moet, maar over het algemeen is het een irritant klusje. Dat we, laten we eerlijk zijn, nog wel is kunnen verwaarlozen. Er zijn de afgelopen eeuw veel ontwikkelingen geweest op het gebied van mondhygiëne. Van flosapparaten tot elektrische tandenborstel. Allemaal middelen die het trucje een stuk gemakkelijker voor ons maken.

 Lesje geschiedenis 

Onze verre voorouders waren al bezig met het verzorgen van hun gebit. In de 17eeeuw voor Christus gebruikte men in China al een ‘kauwstok’. Dit was een houtentakje waar dusdanig lang op gekauwd werd dat het uiteinde van het stokje een borstel werd. In Europa werden er tijdens de oudheid andere methode gebruikt. Zo werd er en door de Griekse filosoof Aristoteles geadviseerd om je tanden schoon te maken met een dunne linnen doek, die ietwat ruw is. Het schoonhouden van je tanden was in deze tijd een creatief spelletje. Alles wat kon fungeren als een tandenstoker werd gebruikt. Een veer van een aasgier werd echter afgeraden, want daar zou je van gaan stinken. Pas vanaf de 17eeeuw begonnen de tandenborstels een beetje te lijken op de huidige tandenborstel. Vaak werden de tandenborstels gemaakt van een botje en varkenshaar. De Amerikanen liepen ver achter wat betreft hun mondhygiëne. Zij begonnen pas na Tweede Wereldoorlog met poetsen. De terugkerende Amerikaanse soldaten hebben het gebruik van een tandenborstel geïntroduceerd onder hun landgenoten.

Handmatig VS elektrisch

Je ziet het in elke (elektrische)tandborstelreclame voorbijkomen; hoeveel beter het poetsen met een elektrisch apparaatje wel niet is. Maar wat zijn nou precies de voordelen? Het grootste voordeel van het poetsen met een elektrische tandenborstel is het snelle beweging van de borstel. Doordat je de elektrische tandenborstel alleen maar op je tand hoeft te plaatsen en je verder nergens op hoeft te focussen, poets je automatisch veel beter! Ook de kop van de tandenborstel heeft invloed op het schoonmaken van je tanden. Doordat de ronde kop klein is, kan je makkelijk overal bij. Daarnaast verwijderd een roterende beweging beter tandplak dan de ‘normale’ poetsbeweging. De nadelen zijn volgens tandartsen beperkt. De trillende beweging kan door mensen als vervelend worden ervaren. Ook kan je opzien tegen de wat hogere kosten van een elektrische tandenborstel, maar als je dit vergelijk met de tandartskosten die je ermee voorkomt, heb je het zo gelijk getrokken.  Wel is het raadzaam om je borstelkop te vervangen om de 10 á 12 weken. En, je hoort je tandarts het waarschijnlijk al zeggen, vergeet niet te flossen!

Onze aanraders – de beste Elektrische tandenborstels van 2019

Ben je overtuigd? Neem dan is een kijkje tussen onze aanraders. Wellicht vind jij wel je ‘tandeborstelmatch’.

Krachtpatser
De Oral B PRO beloofd tot 100% meer tandplakverwijdering en zegt dat door de reiniging van deze tandenborstel je binnen 30 dagen gezonder tandvlees hebt. Als jij daar niet blij van wordt, dan wordt je tandarts dat wel. Deze elektrische tandenborstel helpt je twee minuten lang poetsen met een professionele timer. Daarnaast meldt deze borstel om de 30 seconden dat je een ander gebied moet gaan poetsen. Wanneer je te hard drukt, geeft deze elektrische tandenborstel dit aan met een geluidssignaal. De Bol.com gebruikers geven deze elektrische tandenborstel 4.6 sterren. Een voordeel, volgens deze gebruikers, is het lichte en praktische design. Daarnaast wordt het als prettig ervaren dat deze tandenborstel twee standen heeft; een stand voor gevoelige tanden en een stand voor grondige reiniging. Het grootste nadeel is de hoogte van de prijs.

Twee voor de prijs van één
Bij de Oral-B PRO Vitality borstel krijg je niet één body, maar twee! Deze elektrische tandenborstel is een basicmodel met alles wat je nodig hebt. Zo zit er timer op het apparaat die zorgt dat je minimaal twee minuten aan het poetsen bent. Daarnaast geven de opzetborstels, die bij deze tandenborstel geleverd worden, via de verkleuring van de haren aan wanneer het tijd is voor vervanging. De Bol.com gebruikers zijn erg positief over deze elektrische borstel en geven de tandenborstel dan ook 4.4 sterren. De goede prijs wordt door deze gebruikers als het grootste voordeel gezien. Twaalf Bol.com gebruikers geven aan dat de tandenbostel van matige kwaliteit is.

Superieur
De Oral-B PRO CrossAction borstel heeft een superieure reiniging. De borstelkop van deze tandenborstel is zo ontworpen dat hij elke tand zorgvuldig omringt. De 3D-reinigingsactie trilt, roteert en pulseert om zo tot 100% meer tandplak los te make! Je krijgt bij deze tandenborstel een gratis reisetui bijgeleverd en is dus geschikt voor je koffer. Deze tandenborstel krijgt 4.6 sterren en wordt door de Bol.com gebruikers voornamelijk geprezen om zijn langdurige accu. Verder zijn ze te spreken over de goede kwaliteit van dit product. Nadelig vinden sommige Bol.com gebruikers dat er geen druksensor op dit model zit.

Luxepaardje
De Oral-B Genius is er een model voor de mensen die niet vies zijn van een beetje luxe. Deze elektrische tandenborstel beschik over Gum Guard-technologie.  Hierdoor kan je poetsen zoals je tandarts dat graag ziet. Dankzij deze techniek kan je je borstel in de juiste positie op je tand zetten en druk je nooit te hard. Daarnaast vermindert deze tandenborstel automatisch zijn snelheid als jij te snel poetst. Alsof dit nog niet genoeg is, heeft deze tandenborstel een app om je poetsgegevens in op te slaan. Daarnaast krijg je een opzetstukhouder, reisetui en oplader meegeleverd. De Bol.com gebruikers geven deze elektrische tandenborstel 4.6 sterren en het enige nadeel is dan ook de prijs.

Voor de mini’s
Voor kinderen is tandenpoetsen al helemaal niet hun favoriete bezigheid. De Oral-B Power Kids Cars maakt van tandenpoetsen gelukkig wel een feestje. Deze elektrische tandenborstel is voorzien van een ‘Cars’ vormgeving en heeft zachte opzetborstel voor de kindertanden. Bij deze tandenborstel kan een Disney MagicTimer app gedownload worden. Hierdoor wordt het ook voor onze kinderen makkelijkere om twee minuten lang te poetsen. De Bol.com gebruikers geven deze vrolijke tandenborstel 4.6 sterren en vinden voornamelijk de prijs-kwaliteit verhouding een grote plus. Wel wordt er door dezelfde gebruiker genoemd dat de opzetstukjes voor deze elektrische tandenborstel aan de dure kant zijn.

Overzicht van populaire merken

Wereldwijd zijn er aardig wat merken die elektrische tandenborstels aanbieden. Dit zijn de drie populairste merken:

  • Oral-B: Dit is wereldwijd een van het grootste merken in de mondverzorging, met producten voor iedere levensfase en staat van het gebit.
  • Philips Sonicare: Het tandenborstelmerk van Philips, dat door tandheelkundigen wereldwijd het meest wordt aanbevolen onder de sonische tandenborstelmerken.
  • Braun: Dit merk heeft zich vooral gespecialiseerd op scheerapparaten, maar biedt ook tandenborstels van hoogwaardige kwaliteit en altijd met een mooie uitstraling.

De Ultieme Budget Keuze: Goedkoop en goed

Tandenborstels kun je van goedkoop naar heel duur kopen. Hoe duurder de tandenborstels zijn, hoe hoogwaardiger de kwaliteit is. Ook zitten er bij de dure varianten vaak ook veel accessoires, zoals een poetsdruksensor en extra borstelkopjes. De Ultieme Budget Keuze is de Oral-B PRO 600 CrossAction Elektrische Tandenborstel. Deze tandenborstel is op Bol.com door ruim 350 consumenten beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren en is nog geen €30. De tandenborstel heeft onder andere een timer die om de 30 seconden aangeeft dat je op een ander gebied moet gaan poetsen en na twee minuten aangeeft dat de aanbevolen poetstijd voorbij is. De tandenborstel heeft een ronde borstelkop die dynamisch beweegt. Het trilt, roteert en pulseert, waardoor er de tanden goed schoon worden.

Trends in 2019 – wat is de laatste tijd veranderd?

Net als de slimme meter voor je thermostaat en de slimme koelkast voor in de keuken, bestaat er nu ook een slimme tandenborstel. De tandenborstel kan via Bluetooth worden verbonden met jouw telefoon. Een voorbeeld is de Philips DiamondClean Smart. Deze heeft vijf poetsstanden en drie sterktes. Deze standen en sterktes zijn bedoeld voor de verschillende delen van de tanden en de tong. De RFID-chip die in de borstelkop zit, detecteert waar de tandenborstel gebruikt wordt en bepaalt zo de stand. De tandenborstel wordt geleverd met een oplaadglas, waarin de tandenborstel draadloos kan worden opgeladen. Het glas zit in een houder die wel een stroomkabel heeft. Ook wordt er een reisetui bijgeleverd. Hier kan de tandenborstel met twee opzetstukjes in meegenomen worden. De reisetui kan tevens dienen als oplader, doordat het een USB-aansluiting heeft.

De tandenborstel kan communiceren met een app die je op jouw telefoon kan downloaden: Sonicare. Nadat je bent ingelogd, kun je een mondverzorgingsdoel uitkiezen en jouw grootste mondverzorgingsprobleem aangeven. Er worden vervolgens een aantal programma’s aangeboden, waar je uit kan kiezen.  De app kan jou ook feedback geven en tips om jouw poetsgedrag te verbeteren.

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een elektrische tandenborstel?

Elektrische tandenborstels hebben veel verschillende eigenschappen. Allereerst hebben verschillende tandenborstels verschillende poetstechnieken. De tandenborstels met 2D-technologie roteren. Die met 3D-technologie pulseren daarnaast ook. Als laatste zijn er sonische tandenborstels, die moeilijk bereikbare plekjes ook goed schoonmaken. Sommige tandenborstels hebben daarnaast verschillende poetsstanden, waar sommige maar een stand hebben. De standen zijn bijvoorbeeld speciaal voor ontstoken tandvlees of een snelle poetsbeurt. Ook hebben sommige tandenborstels een poetsdruksensor, die het aangeeft als je de tandenborstel te hard op je tanden drukt. Als laatste hebben sommige tandenborstels een timer. Het is belangrijk om op deze eigenschappen te letten bij de aanschaf van de elektrische tandenborstel en te bedenken welke eigenschappen jij belangrijk vindt. Zo koop je jouw ideale elektrische tandenborstel.

Beste Melkopschuimer 2019 uit de Test

Previous article

Beste airfryer 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: