Beste elektrische tandenborstel 2023 uit de Test

getest: de beste elektrische tandenborstels van 2023

Twee keer per dag, 2 minuten lang en daarna nog flossen. En dat met de beste elektrische tandenborstel. Dit riedeltje dreunt de tandarts standaard op tijdens ons halfjaarlijkse bezoekje. En je had nog wel extra grondig gepoetst. Je tandenpoetsen; het is dat het moet, maar over het algemeen is het een irritant klusje. Dat we, laten we eerlijk zijn, nog wel is kunnen verwaarlozen. Er zijn de afgelopen eeuw veel ontwikkelingen geweest op het gebied van mondhygiëne. Van flosapparaten tot elektrische tandenborstel. Allemaal middelen die het trucje een stuk gemakkelijker voor ons maken.

Onze verre voorouders waren al bezig met het verzorgen van hun gebit. In de 17eeeuw voor Christus gebruikte men in China al een ‘kauwstok’. Dit was een houtentakje waar dusdanig lang op gekauwd werd dat het uiteinde van het stokje een borstel werd. In Europa werden er tijdens de oudheid andere methode gebruikt. Zo werd er en door de Griekse filosoof Aristoteles geadviseerd om je tanden schoon te maken met een dunne linnen doek, die ietwat ruw is. Het schoonhouden van je tanden was in deze tijd een creatief spelletje. Alles wat kon fungeren als een tandenstoker werd gebruikt. Een veer van een aasgier werd echter afgeraden, want daar zou je van gaan stinken. Pas vanaf de 17eeeuw begonnen de tandenborstels een beetje te lijken op de huidige tandenborstel. Vaak werden de tandenborstels gemaakt van een botje en varkenshaar. De Amerikanen liepen ver achter wat betreft hun mondhygiëne. Zij begonnen pas na Tweede Wereldoorlog met poetsen. De terugkerende Amerikaanse soldaten hebben het gebruik van een tandenborstel geïntroduceerd onder hun landgenoten.

Je ziet het in elke (elektrische)tandborstelreclame voorbijkomen; hoeveel beter het poetsen met een elektrisch apparaatje wel niet is. Maar wat zijn nou precies de voordelen? Het grootste voordeel van het poetsen met een elektrische tandenborstel is het snelle beweging van de borstel. Doordat je de elektrische tandenborstel alleen maar op je tand hoeft te plaatsen en je verder nergens op hoeft te focussen, poets je automatisch veel beter! Ook de kop van de tandenborstel heeft invloed op het schoonmaken van je tanden. Doordat de ronde kop klein is, kan je makkelijk overal bij. Daarnaast verwijderd een roterende beweging beter tandplak dan de ‘normale’ poetsbeweging. De nadelen zijn volgens tandartsen beperkt. De trillende beweging kan door mensen als vervelend worden ervaren. Ook kan je opzien tegen de wat hogere kosten van een elektrische tandenborstel, maar als je dit vergelijk met de tandartskosten die je ermee voorkomt, heb je het zo gelijk getrokken.  Wel is het raadzaam om je borstelkop te vervangen om de 10 á 12 weken. En, je hoort je tandarts het waarschijnlijk al zeggen, vergeet niet te flossen!

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken de beste elektrische tandenborstel is Oral-B iO 7S Volwassene Oscillerende tandenborstel Wit die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de Oral-B iO 7S Volwassene Oscillerende tandenborstel Wit is de Philips Sonicare Series 3100 HX3673/11 – Elektrische tandenborstel. Kijk onderstaand voor de overige elektrische tandenborstel testresultaten.

Beste elektrische tandenborstels aanraders van 2023

Beste uit de test: Oral-BiO 7s (wit, +1 gentle care opzetborstel)

Als een tandenborstel door evalueert dan weet je dat het een goed product is. Zo ook de Oral-B iO 7S Volwassene Oscillerende tandenborstel Wit. Deze tandenborstel geeft jouw mond echt een bijzonder fijne poetservaring. Alsof je elke ochtend en in de avond bij de mondhygiënische wegkomt. Zo voelt deze tandenborstel. En dat is dan ook die ongekende poetservaring die ze jou willen geven. Je kan rekenen op een zachte en stille reiniging die ook nog eens heel grondig gebeurt. Zoals elke tandenborstel uit deze lijn kun je ook bij deze rekenen op een strak design en een zeer bijzondere poetsbeurt. Het zorgt voor een professioneel schoon gevoel en dat komt bijvoorbeeld door de microtrillingen. Die niet alleen goed zijn voor je tanden, maar ook voor je tandvlees. 

Wil je meer weten over de Oral-B iO 7S Volwassene Oscillerende tandenborstel Wit? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Grondige reiniging en een strak design
Cons
 • Tandenborstel aan de hoge prijs

Beste koop: Philips Sonicare3100 Series HX3671/11 (roze)

Voor iedereen dit stralend witte tanden wilt, is er de Philips Sonicare Serie. En dan in het specifiek de Philips Sonicare Series 3100 HX3673/11 – Elektrische tandenborstel. Uitgekozen tot beste koop is deze tandenborstel en niet geheel zonder reden. Want waar technologie en prettige werking samenkomen, vind je deze elektrische tandenborstel. Hierdoor kun je tot wel 3 keer meer tandplak verwijderen dan wanneer je kiest voor een handtandenborstel. Ideaal dus! Je beschermt met deze tandenborstel niet alleen je tanden, maar ook je tandvlees. Een belangrijk onderdeel voor schone tanden is je tandvlees. Daar wil je dus wel goed voor kunnen zorgen. Er zit ook een handig UBS-oplaadstation bij deze elektrische tandenborstel waardoor je gemakkelijk het apparaat kan opladen. Ook als je onderweg bent! Er zit ook een Smarttimer op, waardoor je precies 2 minuten kunt poetsen en je in fases van 30 seconden alle hoeken van je mond kunt bereiken. Ook prettig: er zit een reisetui bij het apparaat en je hebt geen adapter meer. Die wordt vaak ook vies en smoezelig daar heb je geen last meer van! 

Wil je meer weten over de Philips Sonicare Series 3100 HX3673/11 – Elektrische tandenborstel? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Apparaat zonder adapter waardoor je gemakkelijk je tandenborstel meeneemt
Cons
 • Opladen kan wat langer duren

Braun Oral-B iO 4 Elektrische Tandenborstel Wit

Voor iedereen die op zoek is naar een simpele en betaalbare tandenborstel, kan rekenen op de Braun Oral-B iO 4 Elektrische Tandenborstel Wit. Deze tandenborstel is namelijk laag in de prijs maar hoog in wat het precies allemaal kan! Hierdoor kun je prettig je tandenpoetsen, zonder direct diep in de buidel te tasten. Precies wat je wilt, toch? Ook prettig: er zit een visuele timer op deze tandenborstel, waardoor je precies kan zien hoe lang je nog moet poetsen. Het is verstandig om elke 3 maanden de kop van je tandenborstel te vervangen, voor het best resultaat! Ook zit er op de speciale tandenborstelkoppen van deze tandenborstel een Gum Guard, deze beschermt je tandenvlees. Want vergeet niet: zorg ook voor je tandvlees als je gezonde tanden wilt! 

Wil je meer weten over de Braun Oral-B iO 4 Elektrische Tandenborstel Wit? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Hoge kwaliteit voor een lage prijs
Cons
 • Zit geen nederlandse gebruiksaanwijzing bij

Oral-B iO 7n

Oral-B iO 7n productfoto

De Consumentenbond heeft de hele Oral-B iO lijn uitgeroepen tot Beste uit de test. Van al die tandenborstels scoort de Oral-B iO 7n over het algemeen het beste, waardoor wij hem bovenaan zetten. Deze waanzinnige tandenborstel met een mooi design heeft vrijwel alles wat tegenwoordig van een elektrische tandenborstel wordt verwacht. Zo heeft het een timer om ervoor te zorgen dat je lang genoeg jouw tanden poetst en heeft het een poetsdruksensor dat het aangeeft wanneer je te veel druk op je tanden uitoefent. Ook kan je kiezen uit vijf poetsstanden, waardoor je altijd op een gewenste manier jouw tanden kan poetsen. Heb je vaak last van gevoelig tandvlees of heb je een spalkje? Dan kan je met de bijbehorende stand voorzichtiger poetsen. De elektrische tandenborstel bevordert dus een goede, persoonlijke verzorging van jouw gebit en daarbij komt dat hij ook heel goed scoort op het verwijderen van tandplak. 

Waar deze elektrische tandenborstel ook enorm in uitblinkt, is de accu. Het heeft een lange accuduur, waardoor je hem meerdere dagen achter elkaar kunt gebruiken. Ga je een weekendje weg? Dan neem je hem gerust mee, zonder ook de oplader mee te hoeven nemen. Dat scheelt weer ruimte. Ideaal! Een lege tandenborstel is bovendien binnen drie uur alweer opgeladen. 

De Oral-B iO 7n is heel gemakkelijk in gebruik. Je houdt hem prettig vast en de opzetborstels kan je eenvoudig erop plaatsen en eraf halen wanneer deze aan vervanging toe zijn.

Pros
 • Lange accuduur, snel opgeladen, verwijdert goed tandplak en gemakkelijker in gebruik.
Cons
 • Hij is redelijk duur en alleen de Oral-B iO opzetborstels passen erop.

Beste koop: Oral-B Vitality 100 CrossAction 

Oral-B Vitality 100 CrossAction productfoto

De Oral-B Vitality 100 CrossAction is door de Consumentenbond beoordeeld als beste koop. Dat heeft hij met name te danken aan de uitstekende kwaliteit die het biedt en de lage prijs waarvoor hij aan te schaffen is. Tegenwoordig hebben tandenborstels onwijs veel extra’s en innovatieve functies. Dat biedt extra luxe en comfort, maar maakt de tandenborstel natuurlijk ook een stuk duurder. Deze elektrische tandenborstel is een instapmodel en doet gewoon wat hij moet doen: jouw tanden goed schoonmaken en tandplak verwijderen. 

De elektrische tandenborstel is erg gemakkelijk in gebruik, dankzij het gemak van de houder, het prettige gewicht en het gemakkelijk plaatsen en eraf halen van de opzetborstels. De timer geeft duidelijk aan wanneer er een halve minuut voorbij is en wanneer de twee minuten zijn verstreken. Daardoor poets jij altijd lang genoeg en kan je ieder gedeelte van het gebit goed meenemen.

Vergelijk je de tandenborstel met andere elektrische tandenborstels, dan scoort hij slecht op de accuduur en de oplaadtijd. Het heeft een NiMH accu waarbij het 16 uur duurt om de tandenborstel op te laden.

Pros
 • Goedkoop voor een elektrische tandenborstel met deze kwaliteit, gemakkelijk in gebruik en goede score op het verwijderen van tandplak.
Cons
 • Korte gebruiksduur en redelijk lang opladen.

Oral-B iO 8n

Oral-B iO 8n productfoto

Ook de Oral-B iO 8n elektrische tandenborstel hoort bij de iO lijn van Oral-B die de Consumentenbond heeft beoordeeld als Beste uit de test. Net als de Oral-B iO 7n heeft deze tandenborstel dus alles wat je van een elektrische tandenborstel verwacht, en zelfs meer dan dat. De timer, poetsdruksensor en verschillende poetsstanden helpen je met deze tandenborstel ook om jouw gebit goed schoon te houden. Het verschil met de 7n elektrische tandenborstel is dat deze nog een extra poetsstand heeft: de Extra gevoelige poetsstand. Daardoor kan je, als je dat wenst doordat je bijvoorbeeld gevoelig tandvlees hebt, nog voorzichtiger jouw tanden ermee poetsen. 

Op het scherm op de tandenborstel kan je duidelijk aflezen welke stand je gebruikt. Bovendien geeft het de poetstijd, gepersonaliseerde feedback in realtime en de voortgang van het oplaadproces weer. Bij de iO 7n wordt dit in zwartwit en bij de Oral-B iO 8n in kleur weergegeven. 

De tandenborstel is door middel van Bluetooth met jou smartphone te verbinden. In de Oral-B app kan jouw poetsgewoontes bijhouden. Ook daarin kan je realtime feedback aflezen, zodat je altijd weet of je jouw hele gebit wel goed genoeg poetst, en je kunt er bijvoorbeeld in bijhouden als je tandvlees heeft gebloed. Kortom, het heeft alles voor een gezond gebit! Het enige wat jij hoeft te doen, is poetsen.

Pros
 • Bluetooth voor verbinding met de app op jouw smartphone, poetsdruksensor, 6 verschillende poetsstanden, duidelijk kleurendisplay, lange accuduur.
Cons
 • Duur in aanschaf en het opladen van de houder scoort slecht.

Oral-B PRO Vitality 100

Oral-B PRO Vitality 100 product foto

Bij de Oral-B PRO Vitality 100 borstel krijg je niet één body, maar twee! Deze elektrische tandenborstel is een basicmodel met alles wat je nodig hebt. Zo zit er timer op het apparaat die zorgt dat je minimaal twee minuten aan het poetsen bent. De Consumentenbond heeft deze krachtpatser uitgeroepen tot beste koop. Daarnaast geven de opzetborstels, die bij deze tandenborstel geleverd worden, via de verkleuring van de haren aan wanneer het tijd is voor vervanging. De Bol.com gebruikers zijn erg positief over deze elektrische borstel en geven de tandenborstel dan ook 4.4 sterren. De goede prijs wordt door deze gebruikers als het grootste voordeel gezien. Twaalf Bol.com gebruikers geven aan dat de tandenbostel van matige kwaliteit is.

Wij zijn echter een grote fan van deze elektrische tandenborstel. Door de zachte prijs wordt het voor iedereen mogelijk om elektrisch te poetsen. Je hoeft bovendien niet meer van opzetborstel te wisselen als je de tandenborstel met je partner wilt delen. Je krijgt er namelijk twee voor de prijs van een!

Pros
 • Deze elektrische tandenborstel heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hij is super makkelijk in gebruik zonder al te veel poespas.
Cons
 • Poetst niet zo effectief als een duurder model van Oral-B.
Engelse video review van de Oral-B PRO Vitality 100

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807

Philips Sonicare ProtectiveClean product foto

Met de Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807 heb je zelf nauwelijks nog omkijken naar  je tanden poetsen. Deze Philips komt als beste uit de test van de Consumentenbond. Hij beschikt over een timer die aangeeft wanneer je 2 minuten poetstijd bereikt zijn. Daarnaast geeft hij het aan wanneer het borsteltje aan vervanging toe is. Ook al je te hard poetst zal hij dit aangeven. Met 1 oplaadbeurt kun je er wel 2 weken mee poetsen! Ideaal dus als je op vakantie gaat, met name als er niet altijd een stopcontact voorhanden is. Voor bruggen, kronen en beugels is deze Philips een perfecte keuze! Wij zijn in ieder geval overtuigd.

En laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat. Je hebt dan ook de keuze uit 2 kleuren. Als je te hard poetst dan laat deze Philips wel van zich horen. Je hebt dus veel minder kans op gevoelige tanden of beschadigd tandvlees. Je hebt de keuze uit verschillende opzetborstels.

Pros
 • Hele schappelijke prijs. En een tandenborstel waar je lang plezier van zult hebben. Na het opladen gaat hij lekker lang mee!
Cons
 • Hij beschikt niet over een smartfunctie en hij heeft maar 1 stand.
Engelstalige reclamespotje van de Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807

Oral-B Genius 8000N Wit

Oral-B Genius 8000N Wit product foto

Met de Oral-B Genius 8000N Wit ben je altijd voorzien van stralend witte en super schone tanden. Hij beschikt over 5 standen dus je stelt hem naar wens in. Daarnaast kun je via een app op je smartphone je poetsgedrag bijhouden. Je krijgt er 3 opzetborstels bij dus je kunt er zeker even mee vooruit. Na het opladen gaat hij lekker lang mee. Je hoeft dus niet constant je lader bij de hand te hebben. Dit is ideaal wanneer je een weekendje weggaat of wanneer je gaat kamperen. Dan heb je immers niet altijd een stopcontact bij de hand. Hij kan precies zijn wat je wel en niet hebt gepoetst. Kortom, deze veelzijdige elektrische tandenborstel biedt alles wat je nodig hebt!

Pros
 • Deze Oral-B is als best getest door de Consumentenbond. Een 3D white borstel is inbegrepen waarmee je je tanden kunt polijsten.
Cons
 • Beschikt niet over kunstmatige intelligentie.
Video review van de Oral-B Genius 8000N

Oral-B Genius 8200W

Oral-B Genius 8200W product foto

De Oral-B Genius 8200W beschikt over 6 poetsstanden. Hij komt in ieder hoekje en gaatje in je mond en geeft daardoor een super verfrissend gevoel na het poetsen. Met de poetsdruksensor zul je nooit meer te hard of te zacht poetsen. Je krijgt vanzelf een seintje wanneer dit het geval is. Beter voor je tanden en ook voor je tandvlees. Het design is bovendien prachtig en nodigt uit om je tanden te poetsen. Dankzij de handige timer weet je precies of je lang genoeg hebt gepoetst. Als je gevoelig bent voor tandplak is dat met deze elektrische tandenborstel verleden tijd. Hij is namelijk zo ontwikkeld dat je alles ultra schoon poetst!

Pros
 • Je krijgt er een gratis reisetui bij geleverd. Super handig dus als je op vakantie gaat. Daarnaast krijg je er een smartphonehouder bij.
Cons
 • Ook deze Oral-B beschikt niet over kunstmatige intelligentie.

Philips Sonicare HealthyWhite HX6721/35

Philips Sonicare HealthyWhite HX6721/35 product foto

De naam geeft het al weg. De Philips Sonicare HealthyWhite zorgt voor een gezond en bovendien wit gebit. Tijdens het poetsen geeft hij het aan wanneer je de tandenborstel moet verplaatsen. Ideaal dus! Zo sla je namelijk nooit meer een plekje over. Binnen 2 weken na gebruik zul je trouwens al merken dat je tanden minder worden! Deze Philips poetst je tanden sonisch. Dit houdt in dat hij wel tot 62.000 trillingen per seconde maakt. Met de sensitive poets stand heb je nooit meer last van gevoelige tanden of tandvlees tijdens het poetsen. Hij is verkrijgbaar in 4 hippe kleurtjes. Kies dus zelf welke het beste in je badkamer past!

Pros
 • De tandenborstel geeft het zelf aan wanneer je naar het volgende plekje moet. Ook beschikt hij over een handige timer.
Cons
 • Geen poetsdruksensor dus je weet niet of je te hard poetst.

Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9172/14

Tandplak en gaatjes zijn verleden tijd met de Philips Sonicare FlexCare Platinum. Je kunt hem op 3 standen instellen dus je poetst naar eigen smaak. Bovendien zorgt de druksensor ervoor dat je nooit te hard poetst. Hij geeft je namelijk een seintje wanneer dit het geval is. Je kunt deze tandenborstel met het hele gezin gebruiken want je klikt gewoon je eigen borsteltje met bijbehorend kleurtje erop. Met de handige batterij indicator kun je precies zien of hij opgeladen is of opgeladen moet worden. Na 1 oplaadbeurt kan hij wel 3 weken mee! Fijn dus als je gaat kamperen.

Oral B PRO

De Oral B PRO beloofd tot 100% meer tandplakverwijdering en zegt dat door de reiniging van deze tandenborstel je binnen 30 dagen gezonder tandvlees hebt. Als jij daar niet blij van wordt, dan wordt je tandarts dat wel. Deze elektrische tandenborstel helpt je twee minuten lang poetsen met een professionele timer. Daarnaast meldt deze borstel om de 30 seconden dat je een ander gebied moet gaan poetsen. Wanneer je te hard drukt, geeft deze elektrische tandenborstel dit aan met een geluidssignaal. De Bol.com gebruikers geven deze elektrische tandenborstel 4.6 sterren. Een voordeel, volgens deze gebruikers, is het lichte en praktische design. Daarnaast wordt het als prettig ervaren dat deze tandenborstel twee standen heeft; een stand voor gevoelige tanden en een stand voor grondige reiniging. Het grootste nadeel is de hoogte van de prijs.

Oral-B PRO 750 CrossAction

De Oral-B PRO CrossAction borstel heeft een superieure reiniging. De borstelkop van deze tandenborstel is zo ontworpen dat hij elke tand zorgvuldig omringt. De 3D-reinigingsactie trilt, roteert en pulseert om zo tot 100% meer tandplak los te make! Je krijgt bij deze tandenborstel een gratis reisetui bijgeleverd en is dus geschikt voor je koffer. Deze tandenborstel krijgt 4.6 sterren en wordt door de Bol.com gebruikers voornamelijk geprezen om zijn langdurige accu. Verder zijn ze te spreken over de goede kwaliteit van dit product. Nadelig vinden sommige Bol.com gebruikers dat er geen druksensor op dit model zit.

Oral-B Genius 10000N

De Oral-B Genius is er een model voor de mensen die niet vies zijn van een beetje luxe. Deze elektrische tandenborstel beschik over Gum Guard-technologie.  Hierdoor kan je poetsen zoals je tandarts dat graag ziet. Dankzij deze techniek kan je je borstel in de juiste positie op je tand zetten en druk je nooit te hard. Daarnaast vermindert deze tandenborstel automatisch zijn snelheid als jij te snel poetst. Alsof dit nog niet genoeg is, heeft deze tandenborstel een app om je poetsgegevens in op te slaan. Daarnaast krijg je een opzetstukhouder, reisetui en oplader meegeleverd. De Bol.com gebruikers geven deze elektrische tandenborstel 4.6 sterren en het enige nadeel is dan ook de prijs.

Oral-B Genius 10000N

Voor kinderen is tandenpoetsen al helemaal niet hun favoriete bezigheid. De Oral-B Power Kids Cars maakt van tandenpoetsen gelukkig wel een feestje. Deze elektrische tandenborstel is voorzien van een ‘Cars’ vormgeving en heeft zachte opzetborstel voor de kindertanden. Bij deze tandenborstel kan een Disney MagicTimer app gedownload worden. Hierdoor wordt het ook voor onze kinderen makkelijkere om twee minuten lang te poetsen. De Bol.com gebruikers geven deze vrolijke tandenborstel 4.6 sterren en vinden voornamelijk de prijs-kwaliteit verhouding een grote plus. Wel wordt er door dezelfde gebruiker genoemd dat de opzetstukjes voor deze elektrische tandenborstel aan de dure kant zijn.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste elektrische tandenborstel

Hoeveel kost een gemiddelde elektrische tandenborstel?

Tandenborstels kun je van goedkoop naar heel duur kopen. Hoe duurder de tandenborstels zijn, hoe hoogwaardiger de kwaliteit is. Ook zitten er bij de dure varianten vaak ook veel accessoires, zoals een poetsdruksensor en extra borstelkopjes.

Welke soorten tandenborstels zijn er?

Er zijn diverse mogelijkheden om je tanden schoon te houden. En je hebt maar 1 gebit dus wees er zuinig op! Maar welke soorten tandenborstels zijn er eigenlijk en welke voors en tegens brengen ze met zich mee? Dat hebben wij voor je op een rijtje gezet!

Handmatig poetsen
We hebben het hier over de ouderwetse tandenborstel. Iedereen kent ‘em wel. Het voordeel van dit type tandenborstel is dat je hem makkelijk ergens mee naartoe neemt zonder hem eerst op te hoeven laden. Het nadeel is echter dat hij minder goed schoon poetst dan een elektrisch exemplaar.

Elektrische tandenborstel
Een elektrische is veruit de meest effectieve manier van tandenpoetsen. Er zit behoorlijk wat verschil in kwaliteit wat elektrische tandenborstels betreft. Je tanden blijven het schoonst en meest wit wanneer je elektrisch poetst. Het nadeel van een elektrische tandenborstel is dat je hem altijd voor gebruik op moet laden.

Er zijn diverse soorten borsteltjes verkrijgbaar. Deze klik je op de elektrische tandenborstel. Kies zelf welk borsteltje het beste bij jou past. Denk aan een borsteltje voor extra schone, witte, of gevoelige tanden. Bovendien kun je deze borsteltjes wisselen zodat iedereen van het gezin de tandenborstel kan gebruiken.

Welke elektrische tandenborstel is de beste budget keuze?

De Ultieme Budget Keuze is de Oral-B PRO 600 CrossAction Elektrische Tandenborstel. Deze tandenborstel is op Bol.com door ruim 350 consumenten beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren en is nog geen €30. De tandenborstel heeft onder andere een timer die om de 30 seconden aangeeft dat je op een ander gebied moet gaan poetsen en na twee minuten aangeeft dat de aanbevolen poetstijd voorbij is. De tandenborstel heeft een ronde borstelkop die dynamisch beweegt. Het trilt, roteert en pulseert, waardoor er de tanden goed schoon worden.

Wat zijn de populairste elektrische tandenborstel merken?

Wereldwijd zijn er aardig wat merken die elektrische tandenborstels aanbieden. Dit zijn de drie populairste merken:

Oral-B: Dit is wereldwijd een van het grootste merken in de mondverzorging, met producten voor iedere levensfase en staat van het gebit.

Philips Sonicare: Het tandenborstelmerk van Philips, dat door tandheelkundigen wereldwijd het meest wordt aanbevolen onder de sonische tandenborstelmerken.

Braun: Dit merk heeft zich vooral gespecialiseerd op scheerapparaten, maar biedt ook tandenborstels van hoogwaardige kwaliteit en altijd met een mooie uitstraling.

Elektrische tandenborstel tips voor de beste koop

Met de volgende aandachtspunten en tips voorkom je een miskoop!

 1. Verschillende tandenborstels

  Elektrische tandenborstels hebben veel verschillende eigenschappen. Allereerst hebben verschillende tandenborstels verschillende poetstechnieken. De tandenborstels met 2D-technologie roteren. Die met 3D-technologie pulseren daarnaast ook. Als laatste zijn er sonische tandenborstels, die moeilijk bereikbare plekjes ook goed schoonmaken.

 2. Poetsstanden

  Sommige tandenborstels hebben daarnaast verschillende poetsstanden, waar sommige maar een stand hebben. De standen zijn bijvoorbeeld speciaal voor ontstoken tandvlees of een snelle poetsbeurt. Ook hebben sommige tandenborstels een poetsdruksensor, die het aangeeft als je de tandenborstel te hard op je tanden drukt.

 3. Timer

  Als laatste hebben sommige tandenborstels een timer. Het is belangrijk om op deze eigenschappen te letten bij de aanschaf van de elektrische tandenborstel en te bedenken welke eigenschappen jij belangrijk vindt. Zo koop je jouw ideale elektrische tandenborstel.

Laatste elektrische tandenborstel trends van 2023

Net als de slimme meter voor je thermostaat en de slimme koelkast voor in de keuken, bestaat er nu ook een slimme tandenborstel. De tandenborstel kan via Bluetooth worden verbonden met jouw telefoon. Een voorbeeld is de Philips DiamondClean Smart. Deze heeft vijf poetsstanden en drie sterktes. Deze standen en sterktes zijn bedoeld voor de verschillende delen van de tanden en de tong. De RFID-chip die in de borstelkop zit, detecteert waar de tandenborstel gebruikt wordt en bepaalt zo de stand. De tandenborstel wordt geleverd met een oplaadglas, waarin de tandenborstel draadloos kan worden opgeladen. Het glas zit in een houder die wel een stroomkabel heeft. Ook wordt er een reisetui bijgeleverd. Hier kan de tandenborstel met twee opzetstukjes in meegenomen worden. De reisetui kan tevens dienen als oplader, doordat het een USB-aansluiting heeft.

De tandenborstel kan communiceren met een app die je op jouw telefoon kan downloaden: Sonicare. Nadat je bent ingelogd, kun je een mondverzorgingsdoel uitkiezen en jouw grootste mondverzorgingsprobleem aangeven. Er worden vervolgens een aantal programma’s aangeboden, waar je uit kan kiezen.  De app kan jou ook feedback geven en tips om jouw poetsgedrag te verbeteren.

Ook Oral-B speelt goed in op deze trend en breid de mogelijkheden van hun tandenborstels steeds meer uit. Hun nieuwste elektrische tandenborstels zijn de tandenborstels van de iO lijn, die bovendien door de Consumentenbond worden beoordeeld als Beste uit de test. Deze tandenborstels zijn ook onwijs uitgebreid met vijf of zes poetsstanden, waardoor het voor ieder gebit een gewenste stand heeft. De tandenborstel staat met magnetische kracht op de oplader die draadloos kan opladen. Ook bezit de tandenborstel over Bluetooth, waardoor je hem kan verbinden met jouw smartphone. In de Oral-B app kan je bijhouden hoe jij jouw tanden poetst. Je krijgt realtime feedback, maar kan ook meerdere poetssessies naast elkaar leggen. Bovendien houd je er eenvoudig in bij wanneer en hoe vaak jouw tandvlees heeft gebloed. Kortom, een heel volledige tandenborstel die jou veel ondersteuning biedt voor een perfecte reiniging van jouw gebit.

Samenvatting

Een elektrische tandenborstel is, zoals de naam al doet vermoeden, een tandenborstel die elektrisch jouw tanden poetst. Anders dan een handtandenborstel hoef je de borstelkop enkel op jouw tanden te houden, waarna dit automatisch draait of heen en weer gaat om jouw tanden te poetsen. Inmiddels is de elektrische tandenborstel steeds meer uitgebreid en kan je hem zelfs verbinden met jouw smartphone. Bij het kopen van een elektrische tandenborstel let je op de verschillende eigenschappen, de poetsstanden en de timer. Zo koop je de tandenborstel die het beste bij jou en jouw gebit past.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de Beste Föhn? Of wil je alles weten over de laatste epilator? Of de resultaten zien van de beste stijltang test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

Vorige test

Beste Melkopschuimer 2023 uit de Test

Volgende test

Beste airfryer 2023 uit de Test