Beste elektrische tandenborstel 2024 uit de Test

Last update: mei 2024

Twee keer per dag, 2 minuten lang en daarna nog flossen. En dat met de beste elektrische tandenborstel. Dit riedeltje dreunt de tandarts standaard op tijdens ons halfjaarlijkse bezoekje. En je had nog wel extra grondig gepoetst. Je tandenpoetsen; het is dat het moet, maar over het algemeen is het een irritant klusje. Dat we, laten we eerlijk zijn, nog wel is kunnen verwaarlozen. Er zijn de afgelopen eeuw veel ontwikkelingen geweest op het gebied van mondhygiëne. Van flosapparaten tot elektrische tandenborstel. Allemaal middelen die het trucje een stuk gemakkelijker voor ons maken.

Onze verre voorouders waren al bezig met het verzorgen van hun gebit. In de 17eeeuw voor Christus gebruikte men in China al een ‘kauwstok’. Dit was een houtentakje waar dusdanig lang op gekauwd werd dat het uiteinde van het stokje een borstel werd. In Europa werden er tijdens de oudheid andere methode gebruikt. Zo werd er en door de Griekse filosoof Aristoteles geadviseerd om je tanden schoon te maken met een dunne linnen doek, die ietwat ruw is. Het schoonhouden van je tanden was in deze tijd een creatief spelletje. Alles wat kon fungeren als een tandenstoker werd gebruikt. Een veer van een aasgier werd echter afgeraden, want daar zou je van gaan stinken. Pas vanaf de 17eeeuw begonnen de tandenborstels een beetje te lijken op de huidige tandenborstel. Vaak werden de tandenborstels gemaakt van een botje en varkenshaar. De Amerikanen liepen ver achter wat betreft hun mondhygiëne. Zij begonnen pas na Tweede Wereldoorlog met poetsen. De terugkerende Amerikaanse soldaten hebben het gebruik van een tandenborstel geïntroduceerd onder hun landgenoten.

Je ziet het in elke (elektrische)tandborstelreclame voorbijkomen; hoeveel beter het poetsen met een elektrisch apparaatje wel niet is. Maar wat zijn nou precies de voordelen? Het grootste voordeel van het poetsen met een elektrische tandenborstel is het snelle beweging van de borstel. Doordat je de elektrische tandenborstel alleen maar op je tand hoeft te plaatsen en je verder nergens op hoeft te focussen, poets je automatisch veel beter! Ook de kop van de tandenborstel heeft invloed op het schoonmaken van je tanden. Doordat de ronde kop klein is, kan je makkelijk overal bij. Daarnaast verwijderd een roterende beweging beter tandplak dan de ‘normale’ poetsbeweging. De nadelen zijn volgens tandartsen beperkt. De trillende beweging kan door mensen als vervelend worden ervaren. Ook kan je opzien tegen de wat hogere kosten van een elektrische tandenborstel, maar als je dit vergelijk met de tandartskosten die je ermee voorkomt, heb je het zo gelijk getrokken.  Wel is het raadzaam om je borstelkop te vervangen om de 10 á 12 weken. En, je hoort je tandarts het waarschijnlijk al zeggen, vergeet niet te flossen!

Best Geteste tandenborstel

Oral-B iO 7S Volwassene Oscillerende tandenborstel Wit

De Oral-B iO Series 7 Elektrische Tandenborstel geeft je een ongekende poetservaring. De elektrische tandenborstel zorgt voor de meest grondige, zachte en stille reiniging. De tandenborstel heeft bovendien een strak design. De Oral-B iO is een serie elektrische tandenborstels die compleet opnieuw is bedacht en ontworpen.

Dit product wordt zeer positief beoordeeld door gebruikers, met een gemiddelde waardering van 4 van de 5 sterren.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken de beste elektrische tandenborstel is Oral-B iO 7S Volwassene Oscillerende tandenborstel Wit die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de Oral-B iO 7S Volwassene Oscillerende tandenborstel Wit is de Philips Sonicare Series 3100 HX3673/11 – Elektrische tandenborstel. Kijk onderstaand voor de overige elektrische tandenborstel testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Oral-B iO 7S Volwassene Oscillerende tandenborstel Wit

De Oral-B iO Series 7 Elektrische Tandenborstel geeft je een ongekende poetservaring. De elektrische tandenborstel zorgt voor de meest grondige, zachte en stille reiniging. De tandenborstel heeft bovendien een strak design.

Philips Sonicare Series 3100 HX3673/11

In combinatie met de Sonische technologie en de werking van de opzetborstels verwijdert de elektrische tandenborstel tot 3 keer meer* tandplak dan een handtandenborstel.

Braun Oral-B iO 4 Elektrische Tandenborstel Wit

De nieuwe Oral-B iO overtreft alle verwachtingen van een tandenborstel met onvoorstelbare reinigingsprestaties en een sensationeel mondgevoel. Het innovatieve, magnetische aandrijfsysteem van de Oral-B iO levert energie precies aan de borstelhaarpunten

Oral-B iO 7n - Elektrische Tandenborstel - Wit

Combineert de unieke ronde borstelkop van Oral-B met zachte microtrillingen voor een frisse, schone mond en 100% gezonder tandvlees in één week. De interactieve display geeft essentiële informatie weer: inclusief poetsstanden en herinnering voor het vervangen van de de borstelkop

Oral-B Vitality 100 CrossAction - Blauw

De Oral-B Vitality oplaadbare elektrische tandenborstel biedt een klinisch bewezen superieure reiniging in vergelijking met een gewone manuele tandenborstel. De geïntegreerde timer op het handvat helpt u 2 minuten te poetsen zoals door tandartsen wordt aangeraden.

Beste elektrische tandenborstels aanraders van 2024

Beste uit de test: Oral-BiO 7s (wit, +1 gentle care opzetborstel)

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 1 reviews

Als een tandenborstel door evalueert dan weet je dat het een goed product is. Zo ook de Oral-B iO 7S Volwassene Oscillerende tandenborstel Wit. Deze tandenborstel geeft jouw mond echt een bijzonder fijne poetservaring. Alsof je elke ochtend en in de avond bij de mondhygiënische wegkomt. Zo voelt deze tandenborstel. En dat is dan ook die ongekende poetservaring die ze jou willen geven. Je kan rekenen op een zachte en stille reiniging die ook nog eens heel grondig gebeurt. Zoals elke tandenborstel uit deze lijn kun je ook bij deze rekenen op een strak design en een zeer bijzondere poetsbeurt. Het zorgt voor een professioneel schoon gevoel en dat komt bijvoorbeeld door de microtrillingen. Die niet alleen goed zijn voor je tanden, maar ook voor je tandvlees. 

Wil je meer weten over de Oral-B iO 7S Volwassene Oscillerende tandenborstel Wit? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Grondige reiniging en een strak design
 • Geeft aan of je te hard of zacht poetst
Cons
 • Tandenborstel aan de hoge prijs

Beste koop: Philips Sonicare3100 Series HX3671/11 (roze)

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 58 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 59 reviews

Voor iedereen dit stralend witte tanden wilt, is er de Philips Sonicare Serie. En dan in het specifiek de Philips Sonicare Series 3100 HX3673/11 – Elektrische tandenborstel. Uitgekozen tot beste koop is deze tandenborstel en niet geheel zonder reden. Want waar technologie en prettige werking samenkomen, vind je deze elektrische tandenborstel. Hierdoor kun je tot wel 3 keer meer tandplak verwijderen dan wanneer je kiest voor een handtandenborstel. Ideaal dus! Je beschermt met deze tandenborstel niet alleen je tanden, maar ook je tandvlees. Een belangrijk onderdeel voor schone tanden is je tandvlees. Daar wil je dus wel goed voor kunnen zorgen. Er zit ook een handig UBS-oplaadstation bij deze elektrische tandenborstel waardoor je gemakkelijk het apparaat kan opladen. Ook als je onderweg bent! Er zit ook een Smarttimer op, waardoor je precies 2 minuten kunt poetsen en je in fases van 30 seconden alle hoeken van je mond kunt bereiken. Ook prettig: er zit een reisetui bij het apparaat en je hebt geen adapter meer. Die wordt vaak ook vies en smoezelig daar heb je geen last meer van! 

Wil je meer weten over de Philips Sonicare Series 3100 HX3673/11 – Elektrische tandenborstel? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Apparaat zonder adapter waardoor je gemakkelijk je tandenborstel meeneemt
 • Lange accuduur
 • Het is een lichte tandenborstel
Cons
 • Opladen kan wat langer duren

Braun Oral-B iO 4 Elektrische Tandenborstel Wit

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 6 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 6 reviews

Voor iedereen die op zoek is naar een simpele en betaalbare tandenborstel, kan rekenen op de Braun Oral-B iO 4 Elektrische Tandenborstel Wit. Deze tandenborstel is namelijk laag in de prijs maar hoog in wat het precies allemaal kan! Hierdoor kun je prettig je tandenpoetsen, zonder direct diep in de buidel te tasten. Precies wat je wilt, toch? Ook prettig: er zit een visuele timer op deze tandenborstel, waardoor je precies kan zien hoe lang je nog moet poetsen. Het is verstandig om elke 3 maanden de kop van je tandenborstel te vervangen, voor het best resultaat! Ook zit er op de speciale tandenborstelkoppen van deze tandenborstel een Gum Guard, deze beschermt je tandenvlees. Want vergeet niet: zorg ook voor je tandvlees als je gezonde tanden wilt! 

Wil je meer weten over de Braun Oral-B iO 4 Elektrische Tandenborstel Wit? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Hoge kwaliteit voor een lage prijs
 • Maakt weinig geluid
Cons
 • Zit geen nederlandse gebruiksaanwijzing bij

Oral-B iO 7n

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 60 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 60 reviews

De Consumentenbond heeft de hele Oral-B iO lijn uitgeroepen tot Beste uit de test. Van al die tandenborstels scoort de Oral-B iO 7n over het algemeen het beste, waardoor wij hem bovenaan zetten. Deze waanzinnige tandenborstel met een mooi design heeft vrijwel alles wat tegenwoordig van een elektrische tandenborstel wordt verwacht. Zo heeft het een timer om ervoor te zorgen dat je lang genoeg jouw tanden poetst en heeft het een poetsdruksensor dat het aangeeft wanneer je te veel druk op je tanden uitoefent. Ook kan je kiezen uit vijf poetsstanden, waardoor je altijd op een gewenste manier jouw tanden kan poetsen. Heb je vaak last van gevoelig tandvlees of heb je een spalkje? Dan kan je met de bijbehorende stand voorzichtiger poetsen. De elektrische tandenborstel bevordert dus een goede, persoonlijke verzorging van jouw gebit en daarbij komt dat hij ook heel goed scoort op het verwijderen van tandplak. 

Waar deze elektrische tandenborstel ook enorm in uitblinkt, is de accu. Het heeft een lange accuduur, waardoor je hem meerdere dagen achter elkaar kunt gebruiken. Ga je een weekendje weg? Dan neem je hem gerust mee, zonder ook de oplader mee te hoeven nemen. Dat scheelt weer ruimte. Ideaal! Een lege tandenborstel is bovendien binnen drie uur alweer opgeladen. 

De Oral-B iO 7n is heel gemakkelijk in gebruik. Je houdt hem prettig vast en de opzetborstels kan je eenvoudig erop plaatsen en eraf halen wanneer deze aan vervanging toe zijn.

Pros
 • Lange accuduur
 • Snel opgeladen
 • Verwijdert goed tandplak 
 • Gemakkelijk in gebruik
Cons
 • Hij is redelijk duur en alleen de Oral-B iO opzetborstels passen erop.

Beste koop: Oral-B Vitality 100 CrossAction

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 1496 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 1633 reviews

De Oral-B Vitality 100 CrossAction is door de Consumentenbond beoordeeld als beste koop. Dat heeft hij met name te danken aan de uitstekende kwaliteit die het biedt en de lage prijs waarvoor hij aan te schaffen is. Tegenwoordig hebben tandenborstels onwijs veel extra’s en innovatieve functies. Dat biedt extra luxe en comfort, maar maakt de tandenborstel natuurlijk ook een stuk duurder. Deze elektrische tandenborstel is een instapmodel en doet gewoon wat hij moet doen: jouw tanden goed schoonmaken en tandplak verwijderen. 

De elektrische tandenborstel is erg gemakkelijk in gebruik, dankzij het gemak van de houder, het prettige gewicht en het gemakkelijk plaatsen en eraf halen van de opzetborstels. De timer geeft duidelijk aan wanneer er een halve minuut voorbij is en wanneer de twee minuten zijn verstreken. Daardoor poets jij altijd lang genoeg en kan je ieder gedeelte van het gebit goed meenemen.

Vergelijk je de tandenborstel met andere elektrische tandenborstels, dan scoort hij slecht op de accuduur en de oplaadtijd. Het heeft een NiMH accu waarbij het 16 uur duurt om de tandenborstel op te laden.

Pros
 • Goedkoop voor een elektrische tandenborstel met deze kwaliteit
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Goede score op het verwijderen van tandplak
Cons
 • Korte gebruiksduur en redelijk lang opladen

Oral-B iO 8n

Reviews

4.5

Gemiddelde van 189 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 190 reviews

Ook de Oral-B iO 8n elektrische tandenborstel hoort bij de iO lijn van Oral-B die de Consumentenbond heeft beoordeeld als Beste uit de test. Net als de Oral-B iO 7n heeft deze tandenborstel dus alles wat je van een elektrische tandenborstel verwacht, en zelfs meer dan dat. De timer, poetsdruksensor en verschillende poetsstanden helpen je met deze tandenborstel ook om jouw gebit goed schoon te houden. Het verschil met de 7n elektrische tandenborstel is dat deze nog een extra poetsstand heeft: de Extra gevoelige poetsstand. Daardoor kan je, als je dat wenst doordat je bijvoorbeeld gevoelig tandvlees hebt, nog voorzichtiger jouw tanden ermee poetsen. 

Op het scherm op de tandenborstel kan je duidelijk aflezen welke stand je gebruikt. Bovendien geeft het de poetstijd, gepersonaliseerde feedback in realtime en de voortgang van het oplaadproces weer. Bij de iO 7n wordt dit in zwartwit en bij de Oral-B iO 8n in kleur weergegeven. 

De tandenborstel is door middel van Bluetooth met jou smartphone te verbinden. In de Oral-B app kan jouw poetsgewoontes bijhouden. Ook daarin kan je realtime feedback aflezen, zodat je altijd weet of je jouw hele gebit wel goed genoeg poetst, en je kunt er bijvoorbeeld in bijhouden als je tandvlees heeft gebloed. Kortom, het heeft alles voor een gezond gebit! Het enige wat jij hoeft te doen, is poetsen.

Pros
 • Bluetooth voor verbinding met de app op jouw smartphone
 • Poetsdruksensor
 • 6 verschillende poetsstanden
 • Duidelijk kleurendisplay
 • Lange accuduur
Cons
 • Duur in aanschaf
 • Het opladen van de houder scoort slecht

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807

Reviews

4.5

Gemiddelde van 250 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 257 reviews

Met de Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807 heb je zelf nauwelijks nog omkijken naar  je tanden poetsen. Deze Philips komt als beste uit de test van de Consumentenbond. Hij beschikt over een timer die aangeeft wanneer je 2 minuten poetstijd bereikt zijn. Daarnaast geeft hij het aan wanneer het borsteltje aan vervanging toe is. Ook al je te hard poetst zal hij dit aangeven. Met 1 oplaadbeurt kun je er wel 2 weken mee poetsen! Ideaal dus als je op vakantie gaat, met name als er niet altijd een stopcontact voorhanden is. Voor bruggen, kronen en beugels is deze Philips een perfecte keuze! Wij zijn in ieder geval overtuigd.

En laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat. Je hebt dan ook de keuze uit 2 kleuren. Als je te hard poetst dan laat deze Philips wel van zich horen. Je hebt dus veel minder kans op gevoelige tanden of beschadigd tandvlees. Je hebt de keuze uit verschillende opzetborstels.

Pros
 • Hele schappelijke prijs.
 • En een tandenborstel waar je lang plezier van zult hebben.
 • Na het opladen gaat hij lekker lang mee!
Cons
 • Hij beschikt niet over een smartfunctie en hij heeft maar 1 stand.

Engelstalige reclamespotje van de Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807

Oral-B Genius 8000N Wit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 93 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 242 reviews

Met de Oral-B Genius 8000N Wit ben je altijd voorzien van stralend witte en super schone tanden. Hij beschikt over 5 standen dus je stelt hem naar wens in. Daarnaast kun je via een app op je smartphone je poetsgedrag bijhouden. Je krijgt er 3 opzetborstels bij dus je kunt er zeker even mee vooruit. Na het opladen gaat hij lekker lang mee. Je hoeft dus niet constant je lader bij de hand te hebben. Dit is ideaal wanneer je een weekendje weggaat of wanneer je gaat kamperen. Dan heb je immers niet altijd een stopcontact bij de hand. Hij kan precies zijn wat je wel en niet hebt gepoetst. Kortom, deze veelzijdige elektrische tandenborstel biedt alles wat je nodig hebt!

Pros
 • Deze Oral-B is als best getest door de Consumentenbond.
 • Een 3D white borstel is inbegrepen waarmee je je tanden kunt polijsten.
Cons
 • Beschikt niet over kunstmatige intelligentie.

Video review van de Oral-B Genius 8000N

Oral-B Genius 8200W

Reviews

4.7

Gemiddelde van 17 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 17 reviews