Top 10 uit de Test

Beste elektrische tandenborstel 2020 uit de Test

0

Twee keer per dag, 2 minuten lang en daarna nog flossen. En dat met de beste elektrische tandenborstel. Dit riedeltje dreunt de tandarts standaard op tijdens ons halfjaarlijkse bezoekje. En je had nog wel extra grondig gepoetst. Je tandenpoetsen; het is dat het moet, maar over het algemeen is het een irritant klusje. Dat we, laten we eerlijk zijn, nog wel is kunnen verwaarlozen. Er zijn de afgelopen eeuw veel ontwikkelingen geweest op het gebied van mondhygiëne. Van flosapparaten tot elektrische tandenborstel. Allemaal middelen die het trucje een stuk gemakkelijker voor ons maken.

Onze verre voorouders waren al bezig met het verzorgen van hun gebit. In de 17eeeuw voor Christus gebruikte men in China al een ‘kauwstok’. Dit was een houtentakje waar dusdanig lang op gekauwd werd dat het uiteinde van het stokje een borstel werd. In Europa werden er tijdens de oudheid andere methode gebruikt. Zo werd er en door de Griekse filosoof Aristoteles geadviseerd om je tanden schoon te maken met een dunne linnen doek, die ietwat ruw is. Het schoonhouden van je tanden was in deze tijd een creatief spelletje. Alles wat kon fungeren als een tandenstoker werd gebruikt. Een veer van een aasgier werd echter afgeraden, want daar zou je van gaan stinken. Pas vanaf de 17eeeuw begonnen de tandenborstels een beetje te lijken op de huidige tandenborstel. Vaak werden de tandenborstels gemaakt van een botje en varkenshaar. De Amerikanen liepen ver achter wat betreft hun mondhygiëne. Zij begonnen pas na Tweede Wereldoorlog met poetsen. De terugkerende Amerikaanse soldaten hebben het gebruik van een tandenborstel geïntroduceerd onder hun landgenoten.

Je ziet het in elke (elektrische)tandborstelreclame voorbijkomen; hoeveel beter het poetsen met een elektrisch apparaatje wel niet is. Maar wat zijn nou precies de voordelen? Het grootste voordeel van het poetsen met een elektrische tandenborstel is het snelle beweging van de borstel. Doordat je de elektrische tandenborstel alleen maar op je tand hoeft te plaatsen en je verder nergens op hoeft te focussen, poets je automatisch veel beter! Ook de kop van de tandenborstel heeft invloed op het schoonmaken van je tanden. Doordat de ronde kop klein is, kan je makkelijk overal bij. Daarnaast verwijderd een roterende beweging beter tandplak dan de ‘normale’ poetsbeweging. De nadelen zijn volgens tandartsen beperkt. De trillende beweging kan door mensen als vervelend worden ervaren. Ook kan je opzien tegen de wat hogere kosten van een elektrische tandenborstel, maar als je dit vergelijk met de tandartskosten die je ermee voorkomt, heb je het zo gelijk getrokken.  Wel is het raadzaam om je borstelkop te vervangen om de 10 á 12 weken. En, je hoort je tandarts het waarschijnlijk al zeggen, vergeet niet te flossen!

Beste elektrische tandenborstels aanraders van 2020

Ben je overtuigd? Neem dan is een kijkje tussen onze aanraders. Wellicht vind jij wel je ‘tandeborstelmatch’.

Beste koop: Oral-B PRO Vitality 100

Bij de Oral-B PRO Vitality 100 borstel krijg je niet één body, maar twee! Deze elektrische tandenborstel is een basicmodel met alles wat je nodig hebt. Zo zit er timer op het apparaat die zorgt dat je minimaal twee minuten aan het poetsen bent. De Consumentenbond heeft deze krachtpatser uitgeroepen tot beste koop. Daarnaast geven de opzetborstels, die bij deze tandenborstel geleverd worden, via de verkleuring van de haren aan wanneer het tijd is voor vervanging. De Bol.com gebruikers zijn erg positief over deze elektrische borstel en geven de tandenborstel dan ook 4.4 sterren. De goede prijs wordt door deze gebruikers als het grootste voordeel gezien. Twaalf Bol.com gebruikers geven aan dat de tandenbostel van matige kwaliteit is.

Best getest: Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807

Met de Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807 heb je zelf nauwelijks nog omkijken naar  je tanden poetsen. Deze Philips komt als beste uit de test van de Consumentenbond. Hij beschikt over een timer die aangeeft wanneer je 2 minuten poetstijd bereikt zijn. Daarnaast geeft hij het aan wanneer het borsteltje aan vervanging toe is. Ook al je te hard poetst zal hij dit aangeven. Met 1 oplaadbeurt kun je er wel 2 weken mee poetsen! Ideaal dus als je op vakantie gaat, met name als er niet altijd een stopcontact voorhanden is. Voor bruggen, kronen en beugels is deze Philips een perfecte keuze! Wij zijn in ieder geval overtuigd.

Philips Sonicare HealthyWhite HX6721/35

De naam geeft het al weg. De Philips Sonicare HealthyWhite zorgt voor een gezond en bovendien wit gebit. Tijdens het poetsen geeft hij het aan wanneer je de tandenborstel moet verplaatsen. Ideaal dus! Zo sla je namelijk nooit meer een plekje over. Binnen 2 weken na gebruik zul je trouwens al merken dat je tanden minder worden! Deze Philips poetst je tanden sonisch. Dit houdt in dat hij wel tot 62.000 trillingen per seconde maakt. Met de sensitive poets stand heb je nooit meer last van gevoelige tanden of tandvlees tijdens het poetsen. Hij is verkrijgbaar in 4 hippe kleurtjes. Kies dus zelf welke het beste in je badkamer past!

Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9172/14

Tandplak en gaatjes zijn verleden tijd met de Philips Sonicare FlexCare Platinum. Je kunt hem op 3 standen instellen dus je poetst naar eigen smaak. Bovendien zorgt de druksensor ervoor dat je nooit te hard poetst. Hij geeft je namelijk een seintje wanneer dit het geval is. Je kunt deze tandenborstel met het hele gezin gebruiken want je klikt gewoon je eigen borsteltje met bijbehorend kleurtje erop. Met de handige batterij indicator kun je precies zien of hij opgeladen is of opgeladen moet worden. Na 1 oplaadbeurt kan hij wel 3 weken mee! Fijn dus als je gaat kamperen.

Krachtpatser

De Oral B PRO beloofd tot 100% meer tandplakverwijdering en zegt dat door de reiniging van deze tandenborstel je binnen 30 dagen gezonder tandvlees hebt. Als jij daar niet blij van wordt, dan wordt je tandarts dat wel. Deze elektrische tandenborstel helpt je twee minuten lang poetsen met een professionele timer. Daarnaast meldt deze borstel om de 30 seconden dat je een ander gebied moet gaan poetsen. Wanneer je te hard drukt, geeft deze elektrische tandenborstel dit aan met een geluidssignaal. De Bol.com gebruikers geven deze elektrische tandenborstel 4.6 sterren. Een voordeel, volgens deze gebruikers, is het lichte en praktische design. Daarnaast wordt het als prettig ervaren dat deze tandenborstel twee standen heeft; een stand voor gevoelige tanden en een stand voor grondige reiniging. Het grootste nadeel is de hoogte van de prijs.

Superieur

De Oral-B PRO CrossAction borstel heeft een superieure reiniging. De borstelkop van deze tandenborstel is zo ontworpen dat hij elke tand zorgvuldig omringt. De 3D-reinigingsactie trilt, roteert en pulseert om zo tot 100% meer tandplak los te make! Je krijgt bij deze tandenborstel een gratis reisetui bijgeleverd en is dus geschikt voor je koffer. Deze tandenborstel krijgt 4.6 sterren en wordt door de Bol.com gebruikers voornamelijk geprezen om zijn langdurige accu. Verder zijn ze te spreken over de goede kwaliteit van dit product. Nadelig vinden sommige Bol.com gebruikers dat er geen druksensor op dit model zit.

Luxepaardje

De Oral-B Genius is er een model voor de mensen die niet vies zijn van een beetje luxe. Deze elektrische tandenborstel beschik over Gum Guard-technologie.  Hierdoor kan je poetsen zoals je tandarts dat graag ziet. Dankzij deze techniek kan je je borstel in de juiste positie op je tand zetten en druk je nooit te hard. Daarnaast vermindert deze tandenborstel automatisch zijn snelheid als jij te snel poetst. Alsof dit nog niet genoeg is, heeft deze tandenborstel een app om je poetsgegevens in op te slaan. Daarnaast krijg je een opzetstukhouder, reisetui en oplader meegeleverd. De Bol.com gebruikers geven deze elektrische tandenborstel 4.6 sterren en het enige nadeel is dan ook de prijs.

Voor de mini’s

Voor kinderen is tandenpoetsen al helemaal niet hun favoriete bezigheid. De Oral-B Power Kids Cars maakt van tandenpoetsen gelukkig wel een feestje. Deze elektrische tandenborstel is voorzien van een ‘Cars’ vormgeving en heeft zachte opzetborstel voor de kindertanden. Bij deze tandenborstel kan een Disney MagicTimer app gedownload worden. Hierdoor wordt het ook voor onze kinderen makkelijkere om twee minuten lang te poetsen. De Bol.com gebruikers geven deze vrolijke tandenborstel 4.6 sterren en vinden voornamelijk de prijs-kwaliteit verhouding een grote plus. Wel wordt er door dezelfde gebruiker genoemd dat de opzetstukjes voor deze elektrische tandenborstel aan de dure kant zijn.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste elektrische tandenborstel

Hoeveel kost een gemiddelde elektrische tandenborstel?

Tandenborstels kun je van goedkoop naar heel duur kopen. Hoe duurder de tandenborstels zijn, hoe hoogwaardiger de kwaliteit is. Ook zitten er bij de dure varianten vaak ook veel accessoires, zoals een poetsdruksensor en extra borstelkopjes.

Welke soorten tandenborstels zijn er?

Er zijn diverse mogelijkheden om je tanden schoon te houden. En je hebt maar 1 gebit dus wees er zuinig op! Maar welke soorten tandenborstels zijn er eigenlijk en welke voors en tegens brengen ze met zich mee? Dat hebben wij voor je op een rijtje gezet!

Handmatig poetsen
We hebben het hier over de ouderwetse tandenborstel. Iedereen kent ’em wel. Het voordeel van dit type tandenborstel is dat je hem makkelijk ergens mee naartoe neemt zonder hem eerst op te hoeven laden. Het nadeel is echter dat hij minder goed schoon poetst dan een elektrisch exemplaar.

Elektrische tandenborstel
Een elektrische is veruit de meest effectieve manier van tandenpoetsen. Er zit behoorlijk wat verschil in kwaliteit wat elektrische tandenborstels betreft. Je tanden blijven het schoonst en meest wit wanneer je elektrisch poetst. Het nadeel van een elektrische tandenborstel is dat je hem altijd voor gebruik op moet laden.

Er zijn diverse soorten borsteltjes verkrijgbaar. Deze klik je op de elektrische tandenborstel. Kies zelf welk borsteltje het beste bij jou past. Denk aan een borsteltje voor extra schone, witte, of gevoelige tanden. Bovendien kun je deze borsteltjes wisselen zodat iedereen van het gezin de tandenborstel kan gebruiken.

Welke elektrische tandenborstel is de beste budget keuze?

De Ultieme Budget Keuze is de Oral-B PRO 600 CrossAction Elektrische Tandenborstel. Deze tandenborstel is op Bol.com door ruim 350 consumenten beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren en is nog geen €30. De tandenborstel heeft onder andere een timer die om de 30 seconden aangeeft dat je op een ander gebied moet gaan poetsen en na twee minuten aangeeft dat de aanbevolen poetstijd voorbij is. De tandenborstel heeft een ronde borstelkop die dynamisch beweegt. Het trilt, roteert en pulseert, waardoor er de tanden goed schoon worden.

Wat zijn de populairste elektrische tandenborstel merken?

Wereldwijd zijn er aardig wat merken die elektrische tandenborstels aanbieden. Dit zijn de drie populairste merken:

Oral-B: Dit is wereldwijd een van het grootste merken in de mondverzorging, met producten voor iedere levensfase en staat van het gebit.

Philips Sonicare: Het tandenborstelmerk van Philips, dat door tandheelkundigen wereldwijd het meest wordt aanbevolen onder de sonische tandenborstelmerken.

Braun: Dit merk heeft zich vooral gespecialiseerd op scheerapparaten, maar biedt ook tandenborstels van hoogwaardige kwaliteit en altijd met een mooie uitstraling.

Elektrische tandenborstel tips voor de beste koop

Met de volgende aandachtspunten en tips voorkom je een miskoop!

  1. Verschillende tandenborstels

    Elektrische tandenborstels hebben veel verschillende eigenschappen. Allereerst hebben verschillende tandenborstels verschillende poetstechnieken. De tandenborstels met 2D-technologie roteren. Die met 3D-technologie pulseren daarnaast ook. Als laatste zijn er sonische tandenborstels, die moeilijk bereikbare plekjes ook goed schoonmaken.

  2. Poetsstanden

    Sommige tandenborstels hebben daarnaast verschillende poetsstanden, waar sommige maar een stand hebben. De standen zijn bijvoorbeeld speciaal voor ontstoken tandvlees of een snelle poetsbeurt. Ook hebben sommige tandenborstels een poetsdruksensor, die het aangeeft als je de tandenborstel te hard op je tanden drukt.

  3. Timer

    Als laatste hebben sommige tandenborstels een timer. Het is belangrijk om op deze eigenschappen te letten bij de aanschaf van de elektrische tandenborstel en te bedenken welke eigenschappen jij belangrijk vindt. Zo koop je jouw ideale elektrische tandenborstel.

Laatste elektrische tandenborstel trends van 2020

Net als de slimme meter voor je thermostaat en de slimme koelkast voor in de keuken, bestaat er nu ook een slimme tandenborstel. De tandenborstel kan via Bluetooth worden verbonden met jouw telefoon. Een voorbeeld is de Philips DiamondClean Smart. Deze heeft vijf poetsstanden en drie sterktes. Deze standen en sterktes zijn bedoeld voor de verschillende delen van de tanden en de tong. De RFID-chip die in de borstelkop zit, detecteert waar de tandenborstel gebruikt wordt en bepaalt zo de stand. De tandenborstel wordt geleverd met een oplaadglas, waarin de tandenborstel draadloos kan worden opgeladen. Het glas zit in een houder die wel een stroomkabel heeft. Ook wordt er een reisetui bijgeleverd. Hier kan de tandenborstel met twee opzetstukjes in meegenomen worden. De reisetui kan tevens dienen als oplader, doordat het een USB-aansluiting heeft.

De tandenborstel kan communiceren met een app die je op jouw telefoon kan downloaden: Sonicare. Nadat je bent ingelogd, kun je een mondverzorgingsdoel uitkiezen en jouw grootste mondverzorgingsprobleem aangeven. Er worden vervolgens een aantal programma’s aangeboden, waar je uit kan kiezen.  De app kan jou ook feedback geven en tips om jouw poetsgedrag te verbeteren.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de Beste Föhn? Of wil je alles weten over de laatste epilator? Of de resultaten zien van de beste stijltang test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

Beste Melkopschuimer 2020 uit de Test

Previous article

Beste airfryer 2020 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: