Top 10 uit de Test

Beste kledingstomer 2019 uit de Test

0

Strijken en ik gaan niet door één deur. Ik vind het gewoon een verschrikkelijke rotklus. Het precisiewerk, bijna klaar zijn en er dan zelf een kreuk in strijken en dan die verschrikkelijke hoekjes. Ik krijg er al kriebels van als ik er aan denk. Ik ben niet de enige Nederlander met een strijkfobie: 29 procent van de Nederlanders geeft aan nooit te strijken (!). Betekent het dit dan ook dat ik nooit dat ene shirt aan doe, omdat hij niet kreukvrij de was uit komt? Zeker niet, door de jaren heen heb ik mijzelf allemaal handige trucjes aangeleerd die ervoor zorgen dat ik zonder te strijken al mijn kleding aan kan.

Tips & tricks

Last van een grote kreuk in je kleding en geen zin om daarvoor de strijkplak van zolder te halen, dan is de föhn je beste vriend. Houdt de föhn met gepaste afstand van de kreuk in je kledingstuk en verhit de kreuk zo 10 tot 15 minuten. Trek je kledingstuk recht en voilà; kreuk weg! 

Echt geen zin om moeite te doen? Hang dan je kledingstuk op in de badkamer. Zet wanneer je doucht de tempratuur lekker hoog, zodat er stoom ontstaat. Die stoom zorgt ervoor dat lichte (!) kreukels verdwijnen.

Ook deze tip is voor de mensen die liever lui dan moe zijn: stop je kledingstuk in de droger met ijsblokjes. De ijsblokjes zullen smelten en dat veroorzaakt stoom. Die stoom zorgt, net zoals de optie hierboven, voor een kreukvrij kledingstuk. 

Naast de stoomtips van hierboven kan je ook de stoom van een waterkoker gebruiken of van een kopje thee. Geen zin om moeilijk te doen en wil je echt goed resultaat? Dan heb je natuurlijk ook echte kledingstomers!

Kledingstomers

Een kledingstomer is een klein apparaat dat kreukels uit je kleding haalt met stoom. Handig aan een stomer is dat je geen druk hoeft zetten en dus geen strijkplak nodig hebt. Je hangt het desbetreffende kledingstuk op aan een hanger en gaat erlangs met de stomer. De kledingstomer blaast hete en vochtige stoom. De stoom zorgt ervoor dat je kleding kreukvrij wordt. 

Voordelen van een kledingstomer zijn dat je geen strijkplank nodig hebt. Het scheelt dus in ruimte en een hoop geklungel. Daarnaast is de stomer veel makkelijker in gebruik dan een strijkbout. Het enige wat je moet doen is langs het kledingstuk gaan. Je kan geen kreuken strijken met de stomer en brandvlekken zijn geen dingen waar je je meer druk over hoeft te maken. Ook scheelt het je ontzettend veel tijd in verhouding met strijken en kan je zelfs in de ochtenddrukte je favoriete broek kreukvrij maken.

Een nadeel van de stomer is dat je de echt hardnekkige kreukels niet met dit apparaat weg krijgt. Dit komt omdat je de druk mist. Gelukkig zijn er ook handige manieren om die hardnekkige kreukels juist te voorkomen. Doe bijvoorbeeld is een tennisbal bij je was (ja, je leest het goed; een tennisbal). Doordat de bal rolt terwijl je was in de wasmachine draait, zorgt de tennisbal ervoor dat je kledingstukken niet in elkaar gaan klitten

Nog een kleine tip van de zaak: stoom je kleding niet als je het aan hebt. De stoom is gloeiendheet!

Onze aanraders 

3 in 1

De Tristar kledingstomer is een alleskunner. Naast de kreuken die dit apparaat uit kleding verwijderd, verwijdert hij ook vieze geuren en bacteriën in kleding. Naast kleding verfrist hij ook ander gestoffeerd materiaal. Doordat het apparaat continu hete stoom verspreid dood hij 99 procent van de bacteriën die vieze geurtjes veroorzaken. De kledingstomer is binnen 35 seconden opgewarmd en kost dus weinig tijd tijdens je drukke ochtend.  De stomer is voorzien van twee extra borstels die geschikt zijn voor dikkere materialen. De Bol.com gebruikers geven deze kledingstomer 4.3 sterren en geven aan dat de voordelige koop een groot pluspunt is. Een minpunt is dat de kledingstomer soms wat kwetsbaar kan zijn.

Snelle Jelle

De SteamOne kledingstomer is een krachtig apparaat. Door het vermogen van 1400W en een stoomafgifte van 24 gram per minuut is je kleding zo kreukvrij. Ondanks het grote vermogen is deze kledingstomer erg compact en kan hij dus makkelijk opgeborgen worden of mee op reis. Ook deze kledingstomer is een ‘snelle Jelle’; hij warmt namelijk op in 30 seconden! De Bol.com gebruikers geven deze kledingstomer 4.6 sterren. Dezelfde gebruikers vinden voornamelijk de voordelige koop en het feit dat het apparaat heel handzaam is een groot voordeel. Een nadeel van deze kledingstomer is het feit dat deze kledingstomer een klein reservoir heeft.

Luxe editie

De Princess textielstomer is voor kleding, gordijnen en meubelstoffen. Bij de stomer wordt een hanger meegeleverd die op hoogte verstelbaar is. Aan de hanger kan je al je stoffen hangen die je wil stomen. Zelf luxe stoffen zoals zijde kan je zonder probleem overlaten aan deze kledingstomer en dat maakt ritjes naar de stomerij vanaf nu verleden tijd. De Bol.com gebruikers geven deze kledingstomer 4.2 sterren en zijn voornamelijk te spreken over de goede kwaliteit. De Princess kledingstomer is verkozen tot best reviewed product door kieskeurig.nl! 

Technische snufjes 

De Philips Steam and Go is een compacte oplossing voor jouw strijkprobleem. Met deze kledingstomer kan je verticaal je kleding kreukvrij maken zonder last te hebben van een strijkplank. Dankzij Smartflow-technologie wordt de stoomplaat opgewarmd tot een optimale temperatuur die veilig is voor alle stoffen. Natte plekken worden zo voorkomen. Bij de kledingstomer zit een borstel accessoire die je kan gebruiken voor dikkere stoffen. Denk hierbij aan dikke jassen, maar ook gordijnen. De Bol.com gebruikers geven deze kledingstomer 4.1 sterren en vinden het apparaat voornamelijk eenvoudig in gebruik. Wel is het waterreservoir van deze kledingstomer wat aan de kleine kant volgens de gebruikers.

Vrolijk kleurtje

De Princess Handstomer is voorzien van een fris kleurtje en dus leuk om naar te kijken. Deze stomer rekent af met kreukels, maar ook met nare geurtjes en dus bacteriën. Binnen 40 seconden is de kledingstomer opgewarmd en klaar voor gebruik. Ook dikkere stoffen of juist de kwetsbare luxe stoffen kunnen met een gerust hart gestoomd worden met deze kledingstomer. De stomer krijgt 4.4 sterren van de Bol.com gebruikers. Het grootste voordeel volgens deze gebruikers is de goede prijs/kwaliteit verhouding en dat het apparaat handig in gebruik is.

De Ultieme Budget Keuze: Goedkoop en goed

Kledingstomers zijn er in vele soorten en maten, doordat het zowel huishoudelijk, als professioneel wordt gebruikt. Daardoor verschillen de prijzen ook aanzienlijk. De handstomers voor huishoudelijk gebruik kosten veelal tussen de 50 en 100 euro. De professionele apparaten gaan van 150 tot 300 euro.
De Trebs Mini – Handstoomreiniger is met €32,40 en een beoordeling van 4,3 van de 5 sterren, is daarom een Ultieme Budget Keuze. De handstomer neutraliseert geurtjes en haalt kreukels uit kleding. Het heeft een krachtige stoomreiniging van 800 Watt. Hij is erg handig in gebruik, doordat hij binnen 30 seconden gebruiksklaar is, compact is en een licht gewicht heeft. Ook is het waterniveau van buitenaf zichtbaar, waardoor goed te zien is wanneer hij bijgevuld moet worden.

Overzicht van populaire merken

Er zijn een aantal merken van kledingstomers die het meest gekocht worden en dus populair zijn: 

  • SteamOne: Het merk van de broers David en Olivier Gabison, die de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke kledingstomers ontwikkelen voor huishoudelijk en professioneel gebruik.
  • Philips: Het meer dan 120 jaar oude merk, dat allerlei huishoudelijke apparaten ontwikkelt, gericht op innovatie en de mens centraal.
  • Princess: Het merk dat allerlei chromen huishoudelijke producten ontwikkelt, met mooie ontwerpen en krachtige prestaties.

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een kledingstomer?

Er zijn verschillende eigenschappen die kledingstomers hebben, waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf ervan. Allereerst moet je rekening houden met de inhoud van het waterreservoir. Dit bepaalt hoe lang je kunt stomen, zonder bij te hoeven vullen. Aan de andere kant zorgt een groter reservoir er wel voor dat het langer duurt voordat het water is opgewarmd.
Daarnaast hebben enkele kledingstomers een regelbare stoomafgifte. Hiermee kun je regelen dat de stoomafgifte op bepaalde plekken even extra krachtig is.
Een volgende optie die verschillende kledingdrogers hebben, is dat het waterreservoir continu navulbaar is. Wanneer je tijdens het stomen bedenkt dat het reservoir bijna leeg is, kun je er direct wat water bij doen. Je kunt dan gewoon blijven doorstomen. 
Vervolgens hebben een aantal kledingdrogers de mogelijkheid om het waterreservoir van de kledingstomer af te nemen. Dit is gemakkelijker, want dan hoef je alleen maar het reservoir onder de kraan te houden om het te vullen. Bij andere kledingstomers moet je de hele stomer onder de kraan houden of gebruik maken van een vulbakje.
Als laatste is de druk in bar een belangrijke eigenschap van de kledingstomer. Dit bepaalt namelijk de kracht van de stoomreiniger. Hoe meer bar, hoe krachtiger de stomer kan reinigen. Met een krachtigere reiniging kun je de kleding schoner maken of diepere kreukels uit de kleding halen.

Kortom, een ideaal apparaat in verschillende soorten en maten. Je kunt ze kopen van geavanceerd tot eenvoudig en in verschillende prijscategorieën. Let daarbij wel op de verschillende eigenschappen die de stomers hebben. 

Beste mobiele airco 2019 uit de Test

Previous article

Beste Luchtreiniger 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: