Top 10 uit de Test

Beste mobiele airco 2019 uit de Test

0

Waarschijnlijk moet je er nu niet aan denken, maar in de zomer is het toch echt wel een uitkomst! Ik heb het over de mobiele airco.  Zeker geen overbodige luxe als je kijkt naar de zomer van afgelopen jaar. We mogen natuurlijk niet klagen over de zonovergoten zomer, en zelfs nazomer, maar toch was het soms aardig peentjes zweten in de zomermaanden. Voornamelijk de zomernachten, wanneer de wekker weer vroeg afgaat de volgende morgen, was het fijn geweest als we de hitte een beetje konden bestrijden. Dit kan met een ventilator, maar onze voorkeur gaat toch uit naar de mobiele airco.

De mobiele airco: wat is het?

Een mobiele airco werkt hetzelfde als een normale airco, maar het verschil tussen deze twee apparaten is dat de mobiele airco niet het hele jaar in je huis hoeft te staan. De airco werkt als volgt: de airco trekt de warme lucht aan, hierdoor ontstaat verdamping van de koelvloeistof in het apparaat en ontstaat er weer koude lucht. De airco blaast dus geen nieuwe koude lucht.

Wanneer je van plan bent om een airco aan te schaffen zijn er een paar belangrijke punten waar je op moet letten. Een mobiele airco heeft een koelvermogen dat wordt uitgedrukt in ‘BTU’. ‘BTU’ staat voor ‘Britisch Thermal Unit’. Per 1m3 heb je ongeveer 136 BTU nodig. Wanneer je een airco koopt met een te klein koelvermogen voor de ruimte die je wil koelen, zal je ruimte helaas niet afkoelen. 

Bedenkt goed voor welke ruimte je de airco wil gebruiken. Indien je je airco in je slaapkamer wil zetten, dan is het handig om rekening te houden met hoeveel decibel jouw mobiele airco produceert. Een mobiele airco onder de 55 dB wordt als zeer stil beschouwd. Een airco die boven de 55 dB produceert, wordt als stil beschouwd. 

Onder nom van duurzaamheid is het energielabel ook iets om rekening mee te houden. Vrijwel alle mobiele airco’s hebben energielabel A en A+. De mobiele airco’s zijn dus energiezuinig. Echter, hoe langer de mobiele airco erover doet om de lucht te zuiveren, hoe langer de airco aan moet en dus energie kost.

Een mobiele airco kan handmatig op veel tempraturen gezet worden. Dit betekent niet dat je airco ook echt je ruimte kan verwarmen. Wanneer je de mobiele airco op 30 graden Celsius zet en de tempratuur in de ruimte is lager, gebeurt er niet zoveel. Wel zijn er airco’s die kunnen verwarmen indien je dat wenst. Deze extra optie zie je alleen wel terug op de energierekening. 

Last van allergieën zoals huisstofmijt? Dan zijn er ook mobiele airco’s die de lucht zuiveren van bijvoorbeeld stof, pollen en allergenen. 

De aanraders – 5 beste mobiele airco’s van 2019 uit de test

Geen zin om het internet af te struinen naar de voor jou perfecte airco? Geen paniek. Hieronder staan onze aanraders op het gebied van mobiele airco’s die als beste uit de test zijn komen gerold. 

Klein maar fijn

De mobiele airco van Tristar is een compact model en neemt dus weinig plek in. De airco is  in elke ruimte naar keus te gebruiken en koelt ruimtes tot maximaal 22 m2. Deze airco heeft ondanks zijn kleine formaat, verschillende mogelijkheden. Je kan naast koelen deze airco ook gebruiken voor het ontnemen van vocht en als ventilator. Tot slot hoef je niet uit je luie stoel op te staan met deze airco, want er wordt een afstandsbediening bij deze airco geleverd. De Bol.com gebruikers geven deze airco vier sterren en zijn voornamelijk tevreden over de voordelige prijs. Wat als minder wordt beschouwd is de matige kwaliteit van deze mobiele airco.

Koelte ten top

De Trotec PAC mobiele airco is een kleintje van formaat, maar een grote wat betreft zijn koelvermogen. Deze mobiele airco kan ruimtes tot 66 m4 koelen en is uitermate geschikt voor ruime appartementen, grote praktijken of kantoorruimtes. Ook deze mobiele airco heeft drie functies: koelen, ventileren en ontvochtigen. De machine is te gebruiken met een afstandsbediening en heeft een timerfunctie. Handig wanneer je de airco alleen in de avond wil gebruiken. De mobiele airco wordt met 4.9 sterren beoordeeld door de Bol.com gebruikers. Het grootste pluspunt, volgens dezelfde gebruikers, is de goede kwaliteit. Een minpunt dat wordt benoemd, is dat de afvoerbuis wat lager had gekund.

Een groentje 

De Carrier mobiele airco heeft een A+ label en is daarom erg lief voor het milieu. Ook deze mobiele airco heeft de drie functies die de bovenstaande airco’s ook hebben: Ventileren, ontvochtigen en koelen. Ook heeft deze airco een afstandsbediening en kan dus bediend worden vanuit je bed. De airco heeft het voordeel dat hij compact is en dus makkelijk draagbaar en verplaatsbaar is. Het design is fraai en is dus geen doorn in het oog in jouw interieur. De mobiele arico wordt door de Bol.com gebruikers beoordeeld met 4,6 sterren. De grootste pluspunten zijn de goede kwaliteit en dat het apparaat makkelijk in gebruik is. Een nadeel volgens dezelfde gebruikers is de prijs en het feit dat je geen losse onderdelen voor het apparaat kan kopen.

Met de voetjes omhoog

De Whirlpool mobiele airco maakt jouw leven een stukje makkelijker. Deze airco heeft een sensor ingebouwd die ervoor zorgt dat de airco zich automatisch aanpast aan de tempratuur in de kamer. Daarnaast kan deze sensor bepalen om te koelen of juist te ontvochtigen. Door middel van de afstandsbediening kan je de mobiele airco ook handmatig bedienen. De airco heeft een A energielabel en is dus duurzaam. De Bol.com gebruikers geven deze airco 4.0 sterren. Het grootste pluspunt is de goede kwaliteit en de voordelige koop. De minpunten zijn het feit dat de airco wat kwetsbaar kan zijn en dat hij niet geheel geruisloos is.

Oogappeltje 

De De’Longhi Pinguino is leuk om te zien. Daarnaast is de mobiele airco ook prima geschikt voor het verkoelen van grote ruimtes. Deze mobiele airco kan tot maar liefst 35 m4 verkoelen en dankzij het goede afvoersysteem filtert hij 36 liter vocht uit de ruimte. Bij deze mobiele airco wordt een afstandsbediening met LCD-display geleverd waarmee de airco handmatig ingesteld kan worden. De Bol.com gebruikers geven deze mobile airco 4.0 sterren en vinden voornamelijk de goede kwaliteit een pluspunt. Een nadeel van deze mobiele airco is dat hij erg zwaar in gewicht is.

De Ultieme Budget Mobiele airco Keuze: Goedkoop en goed

Een mobiele airco kost meestal tussen de 400 en 600 euro. Een airco die met vier van de vijf sterren is beoordeeld op Bol.com en maar 300 euro kost, is de Eurem Domair – Mobiele Airco. Deze airco werkt met een afvoerbuis die je naar buiten moet afvoeren, bijvoorbeeld door een raam heen. Het apparaat werkt het beste in ruimtes tot 36,5 m2. Het is een zuinig apparaat, waardoor het het energielabel A draagt. Een airco maakt natuurlijk altijd wat geluid, omdat het nou eenmaal aan het werk is. Deze mobiele airco produceert 56 dB geluid. Dit zit ongeveer tussen het geluid in dat een vaatwasser en een koelkast maken. Met deze mobiele airco ben je dus voor een relatief lage prijs, klaar voor de zomer die over een aantal maanden weer voor de deur zal staan.

Overzicht van populaire mobiele airco merken

  • Tristar: Het merk dat vele consumentenelektronica, huishoudelijke apparaten en producten voor communicatie en outdoor living verkoopt, met verschillende designs, in verschillende prijsklassen.
  • Trotec: Het merk dat zich bezighoudt met optimale conditionering van water en lucht in de vrijetijdssector, industrie en bouw, waarbij innovatie en jarenlang succes vooraan staat.
  • De’Longhi: Het ruim honderd jaar oude Italiaanse merk, dat in bijna iedere categorie klein huishoudelijke apparaten verkoopt en bekend staat om de espressomachines, ijsmakers en de mobiele airco’s.                       

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een mobiele airco?

Wanneer je een mobiele airco gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste punt is de ruimte. Hoe groter de ruimte is die de airco moet verkoelen, hoe krachtiger de airco moet zijn.
Vervolgens verschillen mobiele airco’s veel in het geluid dat het produceert. Let hier dus op en bedenk wat jij fijn zou vinden. Vooral wanneer je het wilt gebruiken in de slaapkamer, is dit een belangrijk punt.
Als laatste is het stroomverbruik een belangrijk punt. Het apparaat verbruikt nogal wat en je wilt niet voor onverwachte energiekosten komen te staan, als je een goede mobiele airco hebt gevonden die binnen jouw budget past. Controleer hiervoor de energieklasse.

Heb je eenmaal de mobiele airco aangeschaft, bedenk dan goed waar je hem in de kamer neerzet. Natuurlijk moet de stekker van het apparaat in het stopcontact kunnen en de slang van een airco, die meestal uit een raam gestoken wordt, is vaak niet zo lang. Denk er dus aan dat je het apparaat dichtbij een raam en een stopcontact moet worden geplaatst.

Mobiele Airco 2019 Trends – wat is de laatste tijd veranderd?

Het begon een aantal jaren geleden al, maar je kunt er nu nauwelijks meer omheen: mensen nemen massaal zonnepanelen en verduurzamen hun huis nog verder. Zo neemt men ook steeds vaker een warmtepomp. Dit is een soort airconditioning die tevens een koude ruimte verwarmt. Het werkt dus beide kanten op. Met een warmtepomp kun je jouw gasverbruik verminderen of zelfs doen stoppen. Het werkt namelijk op energie in plaats van op gas. Je verbruikt daardoor wel meer energie, maar dat kun je vervolgens zelf opwekken met de zonnepanelen die je, zoals gezegd, steeds vaker op daken ziet liggen.

Deze verandering merk je ook bij de airconditioners. De split- en multisplit-airconditioners wordt tegenwoordig meestal al als warmtepomp geleverd. Dit soort airco’s bestaat uit een of meer binnen- en buitenunits. De opkomst van de warmtepomp is eind 2017 gestart, maar stijgt in 2019 nog harder, doordat er steeds meer onderzoek naar gedaan wordt en verbeteringen aan worden aangebracht.

 

Beste voedseldroger 2019 uit de Test

Previous article

Beste kledingstomer 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: