Beste mobiele airco 2024 uit de Test

Last update: april 2024

Tijdens de hitte op zoek naar de beste mobiele airco? Wij hebben een aantal goede mobiele airco’s op een rij gezet. Er wordt in 2024 een erg hete en broeierige zomer met temperaturen van rond de 35 en 40 graden verwacht. De volgende resultaten uit de mobiel airco test zijn goede opties om voor verkoeling te zorgen.

Waarschijnlijk moet je er nu niet aan denken, maar in de zomer is het toch echt wel een uitkomst! Ik heb het over de mobiele airco.  Zeker geen overbodige luxe als je kijkt naar de zomer van afgelopen jaar. We mogen natuurlijk niet klagen over de zonovergoten zomer, en zelfs nazomer, maar toch was het soms aardig peentjes zweten in de zomermaanden. Voornamelijk de zomernachten, wanneer de wekker weer vroeg afgaat de volgende morgen, was het fijn geweest als we de hitte een beetje konden bestrijden. Dit kan met een ventilator, maar onze voorkeur gaat toch uit naar de mobiele airco.

Een mobiele airco werkt hetzelfde als een normale airco, maar het verschil tussen deze twee apparaten is dat de mobiele airco niet het hele jaar in je huis hoeft te staan. De airco werkt als volgt: de airco trekt de warme lucht aan, hierdoor ontstaat verdamping van de koelvloeistof in het apparaat en ontstaat er weer koude lucht. De airco blaast dus geen nieuwe koude lucht.

Wanneer je van plan bent om een airco aan te schaffen zijn er een paar belangrijke punten waar je op moet letten. Een mobiele airco heeft een koelvermogen dat wordt uitgedrukt in ‘BTU’. ‘BTU’ staat voor ‘Britisch Thermal Unit’. Per 1m3 heb je ongeveer 136 BTU nodig. Wanneer je een airco koopt met een te klein koelvermogen voor de ruimte die je wil koelen, zal je ruimte helaas niet afkoelen. 

Bedenkt goed voor welke ruimte je de airco wil gebruiken. Indien je je airco in je slaapkamer wil zetten, dan is het handig om rekening te houden met hoeveel decibel jouw mobiele airco produceert. Een mobiele airco onder de 55 dB wordt als zeer stil beschouwd. Een airco die boven de 55 dB produceert, wordt als stil beschouwd. 

Onder nom van duurzaamheid is het energielabel ook iets om rekening mee te houden. Vrijwel alle mobiele airco’s hebben energielabel A en A+. De mobiele airco’s zijn dus energiezuinig. Echter, hoe langer de mobiele airco erover doet om de lucht te zuiveren, hoe langer de airco aan moet en dus energie kost.

Een mobiele airco kan handmatig op veel tempraturen gezet worden. Dit betekent niet dat je airco ook echt je ruimte kan verwarmen. Wanneer je de mobiele airco op 30 graden Celsius zet en de tempratuur in de ruimte is lager, gebeurt er niet zoveel. Wel zijn er airco’s die kunnen verwarmen indien je dat wenst. Deze extra optie zie je alleen wel terug op de energierekening. 

Last van allergieën zoals huisstofmijt? Dan zijn er ook mobiele airco’s die de lucht zuiveren van bijvoorbeeld stof, pollen en allergenen. 

Best Geteste Mobiele Airco

Aspen AX3007/1 - Mobiele Airco - 3,4 kW 

Zoek jij een verplaatsbare airco voor de warme lente- en zomerdagen? Kies dan de AX3007/01mobiele airco van het merk Aspen. De mobiele airco is een zéér energiezuinige mobiele airco en is in het bezit van het nieuwe energielabel A. Deze mobiele airco van heeft een koelcapaciteit van 3,4kW. Hiermee kun je ruimtes tot maximaal 110m³ koelen.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Aspen Xtra – Mobiele Airco de beste mobiele airco is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de Aspen Xtra – Mobiele Airco is de TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X. Kijk onderstaand voor de overige mobiele airco testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Aspen AX3007/1 - Mobiele Airco - 3,4 kW - 12000 BTU

Moeite met slapen of last van de benauwdheid door de warmte tijdens de zomer? De mobiele airco van Aspen biedt dé oplossing, deze airco verkoelt namelijk tot maximaal 40m2.

TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X

Dankzij de slimme stroombesparingsfunctie bespaart de 3-in-1 airconditioner PAC 2100 X zeer cool zelfs bij de grootst mogelijke hitte puur geld. Dankzij de energiebesparingsfunctie spaart de Airconditioner PAC 2100 X kosten

DAITSU APD-12HK2 - Mobiele Airco

Maximale verkoelingscapaciteit van 12.000 BTU/h. Beschikt over drie standen: koelen, ontvochtigen, ventileren. Aanbevolen grootte van de ruimte: tot 40 m2. Geleverd met een Engelstalige handleiding.

Inventum AC905W - Mobiele airco - 3-in-1 functie - Wit

De Inventum 3-in-1 airconditioner AC905W heeft een koelvermogen van 9000 BTU (2600 watt). Het apparaat is daarmee geschikt om ruimtes tot 80m³ te koelen. Behalve om een ruimte te koelen kun je deze mobiele airco ook gebruiken om lucht te ontvochtigen of als gewone ventilator.

De'Longhi Pinguino PAC AN112 - Mobiele Airco - Wit

Geniet van optimale verkoeling en verhoog je comfort met de Mobiele airco Pinguino PAC AN112. Deze lucht/lucht gekoelde airco heeft energieklasse A+ in koeling en een maximaal koelvermogen van 11.000 Btu.

Beste mobiele airco aanraders van 2024

Geen zin om het internet af te struinen naar de voor jou perfecte airco? Geen paniek. Hieronder staan onze aanraders op het gebied van mobiele airco’s die als beste uit de mobiele airco test zijn komen gerold. 

Aspen Xtra – Mobiele Airco

Reviews

4.6

Gemiddelde van 36 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 36 reviews

De mussen vallen van het dak en zelf zit je er ook niet ver vanaf om van je stokje te gaan van de hitte. Overdag is het al erg vervelend maar ‘s avonds als je wilt slapen al helemaal. Gelukkig maakt de Aspen Xtra – Mobiele Airco een einde aan de ellende. Je bepaalt zelf wanneer deze airco aan- en uitgaat. Super handig dus. Hij beschikt zelfs over een Sleep mode en een timer. Ideaal wanneer je lekker koel in slaap wilt vallen maar niet als een eskimo weer wakker wilt worden. Bedenk je je toch als je in bed ligt? Geen probleem. Je hoeft er niet speciaal uit dankzij de meegeleverde afstandsbediening!

Verplaatsen gaat bovendien super eenvoudig. Dit is dus wel zo prettig als je overdag lekker van de koelte wilt genieten die deze airco biedt en ‘s nachts rustig wilt kunnen slapen. Je verplaatst hem gewoon van je woonkamer naar je slaapkamer en klaar is kees!

Pros
 • Deze airco heeft een heel compact formaat maar is toch erg krachtig.
 • Bovendien is hij lekker licht waardoor je hem makkelijk van de ene ruimte naar de andere verplaatst.
Cons
 • Hij is aanwezig als hij aanstaat.
 • In de Sleep modus is hij wel wat stiller maar je zult hem wel horen.

TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X

Reviews

3.9

Gemiddelde van 30 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 30 reviews

De TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X heeft een energielabel A. Dit is zeer vriendelijk voor een airco. Er wordt vaak ten onrechte gedacht dat airco’s energievreters zijn. Bij de oudere modellen is dit zeker zo. Maar deze kanjer bespaart je een hoop geld. Daarnaast is hij erg gebruiksvriendelijk. Je stelt hem eenvoudig in. Je hoeft je luie stoel bovendien niet meer uit dankzij de handige, meegeleverde afstandsbediening. Hij koelt lekker krachtig. Ook op een hete zomerdag hoef je dus niet meer weg te zweten in je eigen huis. Heerlijk genieten dus en je kunt gewoon doen wat je altijd doet.

Hadden we al gezegd dat hij ook nog eens een heel zacht prijsje heeft? Deze Trotec bewijst dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor een kwalitatieve airco. Op het LED scherm kun je hem aflezen en instellen. Deze is ‘s nachts uit te zetten zodat je niet wordt gestroord door het licht ervan.

Pros
 • Deze mobiele airco heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Daarnaast is hij makkelijk in te stellen, ook als je niet veel ervaring hebt met airco’s.
Cons
 • Hij is behoorlijk zwaar en daardoor wat lastiger te verplaatsen.

Daitsu APD-12HK2

Reviews

4.7

Gemiddelde van 13 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 13 reviews

Wij zijn een grote fan van de Daitsu APD-12HK2. Laat je niet voor de gek houden door zijn compacte formaat want het is een echte krachtpatser. Hij heeft een energielabel A+ dus veel stroom gebruiken doet hij zeker niet. Of je nu wilt koelen, ontvochtigen of ventileren, het is allemaal mogelijk met deze Daitsu. Koelen is heerlijk tijdens de warme zomermaanden. Als je een vochtig huis hebt kan dit veel klachten zoals schimmel met zich meebrengen. Deze airco voorkomt het. Houd er rekening mee dat hij wat geluid betreft wel aanwezig is. Hierdoor kan hij minder geschikt zijn voor je slaapkamer.

Pros
 • Vier verschillenden standen geven veel mogelijkheid tot personaliseren.
 • Is gemakkelijk in het gebruik.
Cons
 • Waterreservoir zit vast en kun je niet afnemen.

Inventum AC905W

Reviews

4.3

Gemiddelde van 46 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 46 reviews

Wil je frisse, verkoelende en gezonde lucht in huis? Is het inmiddels zo warm dat het binnen ook niet meer te houden is? Dan is er een oplossing nodig die jou verkoeling biedt. De Inventum AC905W is hiervoor een goede keuze, met name omdat het niet alleen zorgt voor verkoeling. Is het net niet zo warm dat je de airco aan wilt, maar is een verfrissend briesje wel fijn? Dan kan je met deze airco ook enkel de ventilatiestand gebruiken. Hebben jullie thuis ook een vochtige lucht, waardoor het extra warm aanvoelt? Deze airco heeft ook een ontvochtigingsfunctie, waardoor de luchtvochtigheid weer zal dalen naar een gezond en prettig niveaus. Kortom, een 3-in-1 airco die bovendien in april 2020 door kieskeurig.nl is beoordeeld als Best Reviewed.

Een airco verbruikt natuurlijk stroom voor het koelen van de lucht. Gelukkig is deze erg energiezuinig met energieklasse A. Je krijgt er een afstandsbediening bij geleverd, waardoor je niet steeds hoeft op te staan om van functie of stand te wisselen. Het heeft een koelvermogen van 9000 BTU en is daarmee geschikt voor ruimtes tot 33 m2. 

Het voordeel van een mobiele airco is dat je hem gemakkelijk kan verplaatsen. Zo kan je hem in iedere ruimte tot 33 m2 gebruiken, waar je ook bent. Een voorwaarde is wel dat er een raam of een andere weg naar buiten is, want de warme lucht wordt door middel van een afvoerslang naar buiten geleid.

Pros
 • 3-in-1 functie, 9000 BTU koelvermogen en geschikt voor relatief grote ruimtes.
Cons
 • Tegenwoordig zijn er veel mobiele airco’s met een zuinigere energieklasse.

De’Longhi PAC AN112 Silent

Reviews

4.3

Gemiddelde van 30 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 30 reviews

Optimale verkoeling en daarmee jouw comfort verhogen. Dat wil toch iedereen wanneer het ’s zomers weer zo warm is? Het kan met de De’Longhi PAC AN112 Silent. Deze airco verkoelt de lucht, maar heeft ook een ontvochtigingsfunctie. Dankzij de innovatieve technologie REAL FEEL wordt de temperatuur automatisch verlaagd, maar wordt er ook controle gehouden over de vochtigheid. Dat maakt de verkoeling die deze airco biedt optimaal comfortabel. Bovendien wordt in de AUTO functie de ventilatiestand en de werking automatisch bepaald op basis van de omstandigheden in de ruimte.

De airco is erg energiezuinig met energieklasse A+ en heeft een hoog koelvermogen van 11.000 BTU. Met de ontvochtigingsfunctie kan hij 26 liter vocht per dag verwijderen tijdens het koelen en zelfs 41 liter vocht per dag verwijderen wanneer enkel de ontvochtigingsfunctie wordt gebruikt. Het heeft een ventilatiefunctie en drie verschillende snelheden. Kortom, het is een hele indrukwekkende mobiele airco, geschikt voor ruimtes tot 37 m2.

Een prettige bediening is bepalend voor of de airco ook echt fijn te gebruiken is. Deze mobiele airco is voorzien van een LCD-controlepaneel en heeft een handige afstandsbediening, waardoor je hem prettig kunt bedienen. Ook heeft het een innovatief elektronisch bedieningspaneel met LED-display. Het geeft direct feedback over de comfort status, dankzij het Comfort Light Indicator systeem. 

Pros
 • 3-in-1 functie, Real Feel technologie, hoog koelvermogen, energieklasse A+ prettige bediening.
Cons
 • Reviewers merken dat hij in grotere ruimtes minder goed werkt.

De’Longhi PAC EX100 Silent

Reviews

3.5 

Gemiddelde van 4 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.5

Gemiddelde van 4 reviews

Vind je het belangrijk dat jouw airco zorgt voor aangename verkoeling, maar vind je het nog belangrijk dat dit op een energiezuinige manier gebeurt? De De’Longhi PAC EX100 Silent is de eerste airconditioner met energieklasse A++ en is daarmee erg geschikt voor jou. Het betekent dat deze airco 20% minder energie verbruikt dan een airco met energieklasse A+. De innovatieve Real Feel technologie ondersteunt bovendien deze energiezuinige en efficiënte manier van koelen. Het koelgas R290 dat deze mobiele airco gebruikt om de lucht te koelen, is een ecologisch koelgas en daardoor onschadelijk voor het milieu. Vanuit een duurzaam oogpunt is deze mobiele airco dus echt een aanrader. Het maximale koelvermogen van deze airco is 10.500 BTU, wat hem geschikt maakt voor ruimtes tot 110 m3. Het beschikt over verschillende extra functies die het apparaat nog interessanter maken. Zo kan hij op de ontvochtigingsstand zo’n 32 liter per dag verwijeren en heeft de ventilatiefunctie drie verschillende snelheden. Hierdoor is ook deze airco een 3-in-1 airco. Het heeft een 24-uurs timer en handgrepen en zwenkwielen om hem extra gemakkelijk te verplaatsen. Als laatste is deze mobiele airco zeer stil in gebruik. Dat is vooral bij gebruik in de slaap- of studeerkamer erg prettig.

Inventum AC701

Reviews

3.3 

Gemiddelde van 15 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.3

Gemiddelde van 15 reviews

De Inventum AC701 is perfect voor de heetste zomers. Als je overdag in je woonkamer zit weg te zweten is deze Inventum de ideale keuze voor jou. Het fijne is dat hij op wielen staat. Zo verplaats je hem dus heel eenvoudig. Als je ‘s nachts lekker wilt slapen kun je deze coole kikker gewoon naar de slaapkamer rollen. Zo heb je er overal gemak van! Hij is geschikt voor ruimtes tot 58 vierkante meter. Met zijn energielabel A is het een energiezuinige airco. Wel zo fijn voor je energierekening dus. Hij wordt geleverd met handige afstandsbediening dus je hoeft je luie stoel of bed niet meer uit. Deze Inventum is de beste mobiele airco 2020 volgens Kieskeurig en is door hen aangemerkt als ‘best reviewed’ in mei 2020.

Whirlpool PACW212HP

Reviews

3.7

Gemiddelde van 18 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.7

Gemiddelde van 18 reviews

Met de Whirlpool PACW212HP hoef je niet meer wakker te liggen. Namelijk niet van de hitte en niet van je energierekening. Hij koelt ruimtes tot 40 vierkante meter moeiteloos. Ben je gevoelig voor allergenen? Geen punt. Deze airco beschikt over een HEPA filter die alle stofdeeltjes en allergenen uit de lucht filtert. Deze functie is ook ideaal in het hooikoorts seizoen. Bovendien heeft deze Whirlpool een Stille Modus. Wel zo fijn dus als je ‘s nachts wilt slapen en niet wakker gehouden wilt worden door het gebrom van de airco. Als kers op de taart is hij erg gebruiksvriendelijke en daardoor geschikt voor het hele gezin.

Tristar AC-5477 3-in-1

Reviews

3.7

Gemiddelde van 198 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.7

Gemiddelde van 198 reviews