Beste mobiele airco 2023 uit de Test

de beste mobiele airco uit de test van 2023 op een rij gezet

Tijdens de hitte op zoek naar de beste mobiele airco? Wij hebben een aantal goede mobiele airco’s op een rij gezet. Er wordt in 2023 een erg hete en broeierige zomer met temperaturen van rond de 35 en 40 graden verwacht. De volgende resultaten uit de mobiel airco test zijn goede opties om voor verkoeling te zorgen.

Waarschijnlijk moet je er nu niet aan denken, maar in de zomer is het toch echt wel een uitkomst! Ik heb het over de mobiele airco.  Zeker geen overbodige luxe als je kijkt naar de zomer van afgelopen jaar. We mogen natuurlijk niet klagen over de zonovergoten zomer, en zelfs nazomer, maar toch was het soms aardig peentjes zweten in de zomermaanden. Voornamelijk de zomernachten, wanneer de wekker weer vroeg afgaat de volgende morgen, was het fijn geweest als we de hitte een beetje konden bestrijden. Dit kan met een ventilator, maar onze voorkeur gaat toch uit naar de mobiele airco.

Een mobiele airco werkt hetzelfde als een normale airco, maar het verschil tussen deze twee apparaten is dat de mobiele airco niet het hele jaar in je huis hoeft te staan. De airco werkt als volgt: de airco trekt de warme lucht aan, hierdoor ontstaat verdamping van de koelvloeistof in het apparaat en ontstaat er weer koude lucht. De airco blaast dus geen nieuwe koude lucht.

Wanneer je van plan bent om een airco aan te schaffen zijn er een paar belangrijke punten waar je op moet letten. Een mobiele airco heeft een koelvermogen dat wordt uitgedrukt in ‘BTU’. ‘BTU’ staat voor ‘Britisch Thermal Unit’. Per 1m3 heb je ongeveer 136 BTU nodig. Wanneer je een airco koopt met een te klein koelvermogen voor de ruimte die je wil koelen, zal je ruimte helaas niet afkoelen. 

Bedenkt goed voor welke ruimte je de airco wil gebruiken. Indien je je airco in je slaapkamer wil zetten, dan is het handig om rekening te houden met hoeveel decibel jouw mobiele airco produceert. Een mobiele airco onder de 55 dB wordt als zeer stil beschouwd. Een airco die boven de 55 dB produceert, wordt als stil beschouwd. 

Onder nom van duurzaamheid is het energielabel ook iets om rekening mee te houden. Vrijwel alle mobiele airco’s hebben energielabel A en A+. De mobiele airco’s zijn dus energiezuinig. Echter, hoe langer de mobiele airco erover doet om de lucht te zuiveren, hoe langer de airco aan moet en dus energie kost.

Een mobiele airco kan handmatig op veel tempraturen gezet worden. Dit betekent niet dat je airco ook echt je ruimte kan verwarmen. Wanneer je de mobiele airco op 30 graden Celsius zet en de tempratuur in de ruimte is lager, gebeurt er niet zoveel. Wel zijn er airco’s die kunnen verwarmen indien je dat wenst. Deze extra optie zie je alleen wel terug op de energierekening. 

Last van allergieën zoals huisstofmijt? Dan zijn er ook mobiele airco’s die de lucht zuiveren van bijvoorbeeld stof, pollen en allergenen. 

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Aspen Xtra – Mobiele Airco de beste mobiele airco is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de Aspen Xtra – Mobiele Airco is de TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X. Kijk onderstaand voor de overige mobiele airco testresultaten.

Beste mobiele airco aanraders van 2023

Geen zin om het internet af te struinen naar de voor jou perfecte airco? Geen paniek. Hieronder staan onze aanraders op het gebied van mobiele airco’s die als beste uit de mobiele airco test zijn komen gerold. 

Aspen Xtra – Mobiele Airco

Aspen Xtra product foto

De mussen vallen van het dak en zelf zit je er ook niet ver vanaf om van je stokje te gaan van de hitte. Overdag is het al erg vervelend maar ’s avonds als je wilt slapen al helemaal. Gelukkig maakt de Aspen Xtra – Mobiele Airco een einde aan de ellende. Je bepaalt zelf wanneer deze airco aan- en uitgaat. Super handig dus. Hij beschikt zelfs over een Sleep mode en een timer. Ideaal wanneer je lekker koel in slaap wilt vallen maar niet als een eskimo weer wakker wilt worden. Bedenk je je toch als je in bed ligt? Geen probleem. Je hoeft er niet speciaal uit dankzij de meegeleverde afstandsbediening!

Verplaatsen gaat bovendien super eenvoudig. Dit is dus wel zo prettig als je overdag lekker van de koelte wilt genieten die deze airco biedt en ’s nachts rustig wilt kunnen slapen. Je verplaatst hem gewoon van je woonkamer naar je slaapkamer en klaar is kees!

Pros
 • Deze airco heeft een heel compact formaat maar is toch erg krachtig. Bovendien is hij lekker licht waardoor je hem makkelijk van de ene ruimte naar de andere verplaatst.
Cons
 • Hij is aanwezig als hij aanstaat. In de Sleep modus is hij wel wat stiller maar je zult hem wel horen.

TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X

Trotec is de nummer 2 beste mobiele airco 2023 uit de Test
TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X product foto

De TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X heeft een energielabel A. Dit is zeer vriendelijk voor een airco. Er wordt vaak ten onrechte gedacht dat airco’s energievreters zijn. Bij de oudere modellen is dit zeker zo. Maar deze kanjer bespaart je een hoop geld. Daarnaast is hij erg gebruiksvriendelijk. Je stelt hem eenvoudig in. Je hoeft je luie stoel bovendien niet meer uit dankzij de handige, meegeleverde afstandsbediening. Hij koelt lekker krachtig. Ook op een hete zomerdag hoef je dus niet meer weg te zweten in je eigen huis. Heerlijk genieten dus en je kunt gewoon doen wat je altijd doet.

Hadden we al gezegd dat hij ook nog eens een heel zacht prijsje heeft? Deze Trotec bewijst dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor een kwalitatieve airco. Op het LED scherm kun je hem aflezen en instellen. Deze is ’s nachts uit te zetten zodat je niet wordt gestroord door het licht ervan.

Pros
 • Deze mobiele airco heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is hij makkelijk in te stellen, ook als je niet veel ervaring hebt met airco’s.
Cons
 • Hij is behoorlijk zwaar en daardoor wat lastiger te verplaatsen.

Daitsu APD-12HK2

Daitsu APD-12HK2 product foto

Wij zijn een grote fan van de Daitsu APD-12HK2. Laat je niet voor de gek houden door zijn compacte formaat want het is een echte krachtpatser. Hij heeft een energielabel A+ dus veel stroom gebruiken doet hij zeker niet. Of je nu wilt koelen, ontvochtigen of ventileren, het is allemaal mogelijk met deze Daitsu. Koelen is heerlijk tijdens de warme zomermaanden. Als je een vochtig huis hebt kan dit veel klachten zoals schimmel met zich meebrengen. Deze airco voorkomt het. Houd er rekening mee dat hij wat geluid betreft wel aanwezig is. Hierdoor kan hij minder geschikt zijn voor je slaapkamer.

Pros
 • Vier verschillenden standen geven veel mogelijkheid tot personaliseren.
 • Is gemakkelijk in het gebruik.
Cons
 • Waterreservoir zit vast en kun je niet afnemen.

Inventum AC905W

Inventum AC905W productfoto

Wil je frisse, verkoelende en gezonde lucht in huis? Is het inmiddels zo warm dat het binnen ook niet meer te houden is? Dan is er een oplossing nodig die jou verkoeling biedt. De Inventum AC905W is hiervoor een goede keuze, met name omdat het niet alleen zorgt voor verkoeling. Is het net niet zo warm dat je de airco aan wilt, maar is een verfrissend briesje wel fijn? Dan kan je met deze airco ook enkel de ventilatiestand gebruiken. Hebben jullie thuis ook een vochtige lucht, waardoor het extra warm aanvoelt? Deze airco heeft ook een ontvochtigingsfunctie, waardoor de luchtvochtigheid weer zal dalen naar een gezond en prettig niveaus. Kortom, een 3-in-1 airco die bovendien in april 2020 door kieskeurig.nl is beoordeeld als Best Reviewed.

Een airco verbruikt natuurlijk stroom voor het koelen van de lucht. Gelukkig is deze erg energiezuinig met energieklasse A. Je krijgt er een afstandsbediening bij geleverd, waardoor je niet steeds hoeft op te staan om van functie of stand te wisselen. Het heeft een koelvermogen van 9000 BTU en is daarmee geschikt voor ruimtes tot 33 m2. 

Het voordeel van een mobiele airco is dat je hem gemakkelijk kan verplaatsen. Zo kan je hem in iedere ruimte tot 33 m2 gebruiken, waar je ook bent. Een voorwaarde is wel dat er een raam of een andere weg naar buiten is, want de warme lucht wordt door middel van een afvoerslang naar buiten geleid.

Pros
 • 3-in-1 functie, 9000 BTU koelvermogen en geschikt voor relatief grote ruimtes.
Cons
 • Tegenwoordig zijn er veel mobiele airco’s met een zuinigere energieklasse.

De’Longhi PAC AN112 Silent

Optimale verkoeling en daarmee jouw comfort verhogen. Dat wil toch iedereen wanneer het ’s zomers weer zo warm is? Het kan met de De’Longhi PAC AN112 Silent. Deze airco verkoelt de lucht, maar heeft ook een ontvochtigingsfunctie. Dankzij de innovatieve technologie REAL FEEL wordt de temperatuur automatisch verlaagd, maar wordt er ook controle gehouden over de vochtigheid. Dat maakt de verkoeling die deze airco biedt optimaal comfortabel. Bovendien wordt in de AUTO functie de ventilatiestand en de werking automatisch bepaald op basis van de omstandigheden in de ruimte.

De airco is erg energiezuinig met energieklasse A+ en heeft een hoog koelvermogen van 11.000 BTU. Met de ontvochtigingsfunctie kan hij 26 liter vocht per dag verwijderen tijdens het koelen en zelfs 41 liter vocht per dag verwijderen wanneer enkel de ontvochtigingsfunctie wordt gebruikt. Het heeft een ventilatiefunctie en drie verschillende snelheden. Kortom, het is een hele indrukwekkende mobiele airco, geschikt voor ruimtes tot 37 m2.

Een prettige bediening is bepalend voor of de airco ook echt fijn te gebruiken is. Deze mobiele airco is voorzien van een LCD-controlepaneel en heeft een handige afstandsbediening, waardoor je hem prettig kunt bedienen. Ook heeft het een innovatief elektronisch bedieningspaneel met LED-display. Het geeft direct feedback over de comfort status, dankzij het Comfort Light Indicator systeem. 

Pros
 • 3-in-1 functie, Real Feel technologie, hoog koelvermogen, energieklasse A+ prettige bediening.
Cons
 • Reviewers merken dat hij in grotere ruimtes minder goed werkt.

De’Longhi PAC EX100 Silent

Vind je het belangrijk dat jouw airco zorgt voor aangename verkoeling, maar vind je het nog belangrijk dat dit op een energiezuinige manier gebeurt? De De’Longhi PAC EX100 Silent is de eerste airconditioner met energieklasse A++ en is daarmee erg geschikt voor jou. Het betekent dat deze airco 20% minder energie verbruikt dan een airco met energieklasse A+. De innovatieve Real Feel technologie ondersteunt bovendien deze energiezuinige en efficiënte manier van koelen. Het koelgas R290 dat deze mobiele airco gebruikt om de lucht te koelen, is een ecologisch koelgas en daardoor onschadelijk voor het milieu. Vanuit een duurzaam oogpunt is deze mobiele airco dus echt een aanrader. Het maximale koelvermogen van deze airco is 10.500 BTU, wat hem geschikt maakt voor ruimtes tot 110 m3. Het beschikt over verschillende extra functies die het apparaat nog interessanter maken. Zo kan hij op de ontvochtigingsstand zo’n 32 liter per dag verwijeren en heeft de ventilatiefunctie drie verschillende snelheden. Hierdoor is ook deze airco een 3-in-1 airco. Het heeft een 24-uurs timer en handgrepen en zwenkwielen om hem extra gemakkelijk te verplaatsen. Als laatste is deze mobiele airco zeer stil in gebruik. Dat is vooral bij gebruik in de slaap- of studeerkamer erg prettig.

Inventum AC701

De Inventum AC701 is perfect voor de heetste zomers. Als je overdag in je woonkamer zit weg te zweten is deze Inventum de ideale keuze voor jou. Het fijne is dat hij op wielen staat. Zo verplaats je hem dus heel eenvoudig. Als je ’s nachts lekker wilt slapen kun je deze coole kikker gewoon naar de slaapkamer rollen. Zo heb je er overal gemak van! Hij is geschikt voor ruimtes tot 58 vierkante meter. Met zijn energielabel A is het een energiezuinige airco. Wel zo fijn voor je energierekening dus. Hij wordt geleverd met handige afstandsbediening dus je hoeft je luie stoel of bed niet meer uit. Deze Inventum is de beste mobiele airco 2020 volgens Kieskeurig en is door hen aangemerkt als ‘best reviewed’ in mei 2020.

Whirlpool PACW212HP

Met de Whirlpool PACW212HP hoef je niet meer wakker te liggen. Namelijk niet van de hitte en niet van je energierekening. Hij koelt ruimtes tot 40 vierkante meter moeiteloos. Ben je gevoelig voor allergenen? Geen punt. Deze airco beschikt over een HEPA filter die alle stofdeeltjes en allergenen uit de lucht filtert. Deze functie is ook ideaal in het hooikoorts seizoen. Bovendien heeft deze Whirlpool een Stille Modus. Wel zo fijn dus als je ’s nachts wilt slapen en niet wakker gehouden wilt worden door het gebrom van de airco. Als kers op de taart is hij erg gebruiksvriendelijke en daardoor geschikt voor het hele gezin.

Tristar AC-5477 3-in-1

De mobiele airco van Tristar is een compact model en neemt dus weinig plek in. De airco is  in elke ruimte naar keus te gebruiken en koelt ruimtes tot maximaal 22 m2. Deze airco heeft ondanks zijn kleine formaat, verschillende mogelijkheden. Je kan naast koelen deze airco ook gebruiken voor het ontnemen van vocht en als ventilator. Tot slot hoef je niet uit je luie stoel op te staan met deze airco, want er wordt een afstandsbediening bij deze airco geleverd. De Bol.com gebruikers geven deze airco vier sterren en zijn voornamelijk tevreden over de voordelige prijs. Wat als minder wordt beschouwd is de matige kwaliteit van deze mobiele airco.

TROTEC PAC 3500 X

De Trotec PAC mobiele airco is een kleintje van formaat, maar een grote wat betreft zijn koelvermogen. Deze mobiele airco kan ruimtes tot 66 m4 koelen en is uitermate geschikt voor ruime appartementen, grote praktijken of kantoorruimtes. Ook deze mobiele airco heeft drie functies: koelen, ventileren en ontvochtigen. De machine is te gebruiken met een afstandsbediening en heeft een timerfunctie. Handig wanneer je de airco alleen in de avond wil gebruiken. De mobiele airco wordt met 4.9 sterren beoordeeld door de Bol.com gebruikers. Het grootste pluspunt, volgens dezelfde gebruikers, is de goede kwaliteit. Een minpunt dat wordt benoemd, is dat de afvoerbuis wat lager had gekund.

Carrier 51KPD010N7S

De Carrier mobiele airco heeft een A+ label en is daarom erg lief voor het milieu. Ook deze mobiele airco heeft de drie functies die de bovenstaande airco’s ook hebben: Ventileren, ontvochtigen en koelen. Ook heeft deze airco een afstandsbediening en kan dus bediend worden vanuit je bed. De airco heeft het voordeel dat hij compact is en dus makkelijk draagbaar en verplaatsbaar is. Het design is fraai en is dus geen doorn in het oog in jouw interieur. De mobiele arico wordt door de Bol.com gebruikers beoordeeld met 4,6 sterren. De grootste pluspunten zijn de goede kwaliteit en dat het apparaat makkelijk in gebruik is. Een nadeel volgens dezelfde gebruikers is de prijs en het feit dat je geen losse onderdelen voor het apparaat kan kopen.

Whirlpool PACW9COL

De Whirlpool mobiele airco maakt jouw leven een stukje makkelijker. Deze airco heeft een sensor ingebouwd die ervoor zorgt dat de airco zich automatisch aanpast aan de tempratuur in de kamer. Daarnaast kan deze sensor bepalen om te koelen of juist te ontvochtigen. Door middel van de afstandsbediening kan je de mobiele airco ook handmatig bedienen. De airco heeft een A energielabel en is dus duurzaam. De Bol.com gebruikers geven deze airco 4.0 sterren. Het grootste pluspunt is de goede kwaliteit en de voordelige koop. De minpunten zijn het feit dat de airco wat kwetsbaar kan zijn en dat hij niet geheel geruisloos is.

De’Longhi Pinguino PAC CN91

De De’Longhi Pinguino is leuk om te zien. Daarnaast is de mobiele airco ook prima geschikt voor het verkoelen van grote ruimtes. Deze mobiele airco kan tot maar liefst 35 m4 verkoelen en dankzij het goede afvoersysteem filtert hij 36 liter vocht uit de ruimte. Bij deze mobiele airco wordt een afstandsbediening met LCD-display geleverd waarmee de airco handmatig ingesteld kan worden. De Bol.com gebruikers geven deze mobile airco 4.0 sterren en vinden voornamelijk de goede kwaliteit een pluspunt. Een nadeel van deze mobiele airco is dat hij erg zwaar in gewicht is.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste mobiele airco

Wat kost een gemiddelde mobiele airco?

Een mobiele airco kost meestal tussen de 400 en 600 euro.

Hoeveel soorten airco’s zijn er?

Een airco is een apparaat dat de lucht koelt. Hij onttrekt vocht aan de lucht waardoor de lucht koelen wordt. Er zijn diverse soorten airco’s op de markt. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat, wat je budget is en wat er bij jouw situatie past. Wij hebben voor je uitgezocht welke soorten er zijn.

Split unit airco
De split unit airco zie je niet heel veel in Nederland. Het is het type airco die je aan de muur hangt met daaraan een verbinding naar buiten, namelijk naar de buiten unit. Het grote voordeel van dit type airco is dat hij weinig ruimte in beslag neemt. Wel moet je er een gat voor in de muur maken en moet er vaak een erkent installateur langskomen om de airco te installeren. 

Luchtkoeler
Een luchtkoeler is geen airco. Hij heeft minder capaciteit dan een airco. Daarnaast kun je niet zelf de temperatuur van een luchtkoeler regelen. Dit kan bij een airco wel. Het voordeel van een luchtkoeler is dat deze meestal een stuk voordeliger is in aanschaf dan een airco. Met een airco kun je de temperatuur in huis tot wel 10 graden doen dalen waar dat met een luchtkoeler tot zo’n 3 graden lukt.

Welke mobiele airco is de beste budget keuze?

Een airco die met vier van de vijf sterren is beoordeeld op Bol.com en maar 300 euro kost, is de Eurem Domair – Mobiele Airco. Deze airco werkt met een afvoerbuis die je naar buiten moet afvoeren, bijvoorbeeld door een raam heen. Het apparaat werkt het beste in ruimtes tot 36,5 m2. Het is een zuinig apparaat, waardoor het het energielabel A draagt. Een airco maakt natuurlijk altijd wat geluid, omdat het nou eenmaal aan het werk is. Deze mobiele airco produceert 56 dB geluid. Dit zit ongeveer tussen het geluid in dat een vaatwasser en een koelkast maken. Met deze mobiele airco ben je dus voor een relatief lage prijs, klaar voor de zomer die over een aantal maanden weer voor de deur zal staan. Ook is de eerder genoemde Inventum AC701 (beste uit de mobiele airco test van Kieskeurig) ook een uitstekende goedkope mobiele airco.

Wat zijn de populairste mobiele airco merken?

Tristar: Het merk dat vele consumentenelektronica, huishoudelijke apparaten en producten voor communicatie en outdoor living verkoopt, met verschillende designs, in verschillende prijsklassen.

Trotec: Het merk dat zich bezighoudt met optimale conditionering van water en lucht in de vrijetijdssector, industrie en bouw, waarbij innovatie en jarenlang succes vooraan staat.

De’Longhi: Het ruim honderd jaar oude Italiaanse merk, dat in bijna iedere categorie klein huishoudelijke apparaten verkoopt en bekend staat om de espressomachines, ijsmakers en de mobiele airco’s.

Mobiele airco tips voor de beste koop

Wanneer je een mobiele airco gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

 1. Ruimte

  Het belangrijkste punt is de ruimte. Hoe groter de ruimte is die de airco moet verkoelen, hoe krachtiger de airco moet zijn.

 2. Geluid

  Vervolgens verschillen mobiele airco’s veel in het geluid dat het produceert. Let hier dus op en bedenk wat jij fijn zou vinden. Vooral wanneer je het wilt gebruiken in de slaapkamer, is dit een belangrijk punt.

 3. Plaats

  Heb je eenmaal de mobiele airco aangeschaft, bedenk dan goed waar je hem in de kamer neerzet. Natuurlijk moet de stekker van het apparaat in het stopcontact kunnen en de slang van een airco, die meestal uit een raam gestoken wordt, is vaak niet zo lang. Denk er dus aan dat je het apparaat dichtbij een raam en een stopcontact moet worden geplaatst.

 4. Stroomverbruik

  Als laatste is het stroomverbruik een belangrijk punt. Het apparaat verbruikt nogal wat en je wilt niet voor onverwachte energiekosten komen te staan, als je een goede mobiele airco hebt gevonden die binnen jouw budget past. Controleer hiervoor de energieklasse.

Laatste mobiele airco trends van 2023

Het begon een aantal jaren geleden al, maar je kunt er nu nauwelijks meer omheen: mensen nemen massaal zonnepanelen en verduurzamen hun huis nog verder. Zo neemt men ook steeds vaker een warmtepomp. Dit is een soort airconditioning die tevens een koude ruimte verwarmt. Het werkt dus beide kanten op. Met een warmtepomp kun je jouw gasverbruik verminderen of zelfs doen stoppen. Het werkt namelijk op energie in plaats van op gas. Je verbruikt daardoor wel meer energie, maar dat kun je vervolgens zelf opwekken met de zonnepanelen die je, zoals gezegd, steeds vaker op daken ziet liggen. Deze verandering merk je ook bij de airconditioners. De split- en multisplit-airconditioners wordt tegenwoordig meestal al als warmtepomp geleverd. Dit soort airco’s bestaat uit een of meer binnen- en buitenunits. De opkomst van de warmtepomp is eind 2017 gestart, maar stijgt in 2023 nog harder, doordat er steeds meer onderzoek naar gedaan wordt en verbeteringen aan worden aangebracht.

Een andere trend die te zien is op het gebied van mobiel airco’s, is een trend die bij veel meer elektronica wordt gezien, namelijk dat er steeds meer smart uitvoeringen van zijn. Waar de eerste stap naar vooruitgang en gemak was dat een mobiele airco te bedienen was met een afstandsbediening, is dat nu dat je niet per se een afstandsbediening meer nodig hebt. Je kunt verschillende mobiele airco’s tegenwoordig namelijk koppelen aan een app op jouw smartphone. In die app kan je informatie aflezen en de mobiele airco bedienen. Zet hem aan, op de juiste functie en stand en zet bijvoorbeeld een timer van enkel uren. Loop je naar beneden en bedenk je je dat je bent vergeten om de airco uit te doen? Dan hoef je niet weer naar boven en kan je hem uitschakelen met jouw smartphone. Ideaal!

Samenvatting

Een mobiele airco is een airconditioner die de warme lucht met een afvoerslang naar buiten afvoert. Het apparaat wordt mobiel genoemd, omdat je hem niet aan de muur moet bevestigen om hem te kunnen gebruiken, maar hij in de ruimte staat en voorzien is van handvaten en wielen. Daardoor kan je hem gemakkelijk verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. De slang hang je vervolgens eenvoudig door het raam naar buiten. 

Ga je een mobiele airco aanschaffen? Let er dan goed op voor welk woonoppervlakte de airco geschikt is. Het beste is nog om te controleren voor hoeveel kubieke meters hij geschikt is, aangezien de hoogte van de kamer ook veel invloed heeft. Let ook op het geluidsniveau en de extra opties die hij heeft, zoals een smart functie of afstandsbediening, ontvochtigings- en/of ventilatiefunctie en timer.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste aircooler? Of wil je alles weten over de laatste ventilator? Of de resultaten zien van de beste luchtbevochtiger test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

Vorige test

Beste voedseldroger 2023 uit de Test

Volgende test

Beste kledingstomer 2023 uit de Test