Top 10 uit de Test

De beste mobiele airco’s 2019: houd het hoofd koel

0

Waarschijnlijk moet je er nu niet aan denken, maar in de zomer is het toch echt wel een uitkomst! Ik heb het over de mobiele airco.  Zeker geen overbodige luxe als je kijkt naar de zomer van afgelopen jaar. We mogen natuurlijk niet klagen over de zonovergoten zomer, en zelfs nazomer, maar toch was het soms aardig peentjes zweten in de zomermaanden. Voornamelijk de zomernachten, wanneer de wekker weer vroeg afgaat de volgende morgen, was het fijn geweest als we de hitte een beetje konden bestrijden. Dit kan met een ventilator, maar onze voorkeur gaat toch uit naar de mobiele airco.

De mobiele airco

Een mobiele airco werkt hetzelfde als een normale airco, maar het verschil tussen deze twee apparaten is dat de mobiele airco niet het hele jaar in je huis hoeft te staan. De airco werkt als volgt: de airco trekt de warme lucht aan, hierdoor ontstaat verdamping van de koelvloeistof in het apparaat en ontstaat er weer koude lucht. De airco blaast dus geen nieuwe koude lucht.

Wanneer je van plan bent om een airco aan te schaffen zijn er een paar belangrijke punten waar je op moet letten. Een mobiele airco heeft een koelvermogen dat wordt uitgedrukt in ‘BTU’. ‘BTU’ staat voor ‘Britisch Thermal Unit’. Per 1m3 heb je ongeveer 136 BTU nodig. Wanneer je een airco koopt met een te klein koelvermogen voor de ruimte die je wil koelen, zal je ruimte helaas niet afkoelen. 

Bedenkt goed voor welke ruimte je de airco wil gebruiken. Indien je je airco in je slaapkamer wil zetten, dan is het handig om rekening te houden met hoeveel decibel jouw mobiele airco produceert. Een mobiele airco onder de 55 dB wordt als zeer stil beschouwd. Een airco die boven de 55 dB produceert, wordt als stil beschouwd. 

Onder nom van duurzaamheid is het energielabel ook iets om rekening mee te houden. Vrijwel alle mobiele airco’s hebben energielabel A en A+. De mobiele airco’s zijn dus energiezuinig. Echter, hoe langer de mobiele airco erover doet om de lucht te zuiveren, hoe langer de airco aan moet en dus energie kost.

Een mobiele airco kan handmatig op veel tempraturen gezet worden. Dit betekent niet dat je airco ook echt je ruimte kan verwarmen. Wanneer je de mobiele airco op 30 graden Celsius zet en de tempratuur in de ruimte is lager, gebeurt er niet zoveel. Wel zijn er airco’s die kunnen verwarmen indien je dat wenst. Deze extra optie zie je alleen wel terug op de energierekening. 

Last van allergieën zoals huisstofmijt? Dan zijn er ook mobiele airco’s die de lucht zuiveren van bijvoorbeeld stof, pollen en allergenen. 

De aanraders

Geen zin om het internet af te struinen naar de voor jou perfecte airco? Geen paniek. Hieronder staan onze aanraders op het gebied van mobiele airco’s 

Klein maar fijn

De mobiele airco van Tristaris een compact model en neemt dus weinig plek in. De airco is  in elke ruimte naar keus te gebruiken en koelt ruimtes tot maximaal 22 m2. Deze airco heeft ondanks zijn kleine formaat, verschillende mogelijkheden. Je kan naast koelen deze airco ook gebruiken voor het ontnemen van vocht en als ventilator. Tot slot hoef je niet uit je luie stoel op te staan met deze airco, want er wordt een afstandsbediening bij deze airco geleverd. De Bol.com gebruikers geven deze airco vier sterren en zijn voornamelijk tevreden over de voordelige prijs. Wat als minder wordt beschouwd is de matige kwaliteit van deze mobiele airco.

Koelte ten top

De Trotec PAC mobiele aircois een kleintje van formaat, maar een grote wat betreft zijn koelvermogen. Deze mobiele airco kan ruimtes tot 66 m4 koelen en is uitermate geschikt voor ruime appartementen, grote praktijken of kantoorruimtes. Ook deze mobiele airco heeft drie functies: koelen, ventileren en ontvochtigen. De machine is te gebruiken met een afstandsbediening en heeft een timerfunctie. Handig wanneer je de airco alleen in de avond wil gebruiken. De mobiele airco wordt met 4.9 sterren beoordeeld door de Bol.com gebruikers. Het grootste pluspunt, volgens dezelfde gebruikers, is de goede kwaliteit. Een minpunt dat wordt benoemd, is dat de afvoerbuis wat lager had gekund.

Een groentje 

De Carrier mobiele aircoheeft een A+ label en is daarom erg lief voor het milieu. Ook deze mobiele airco heeft de drie functies die de bovenstaande airco’s ook hebben: Ventileren, ontvochtigen en koelen. Ook heeft deze airco een afstandsbediening en kan dus bediend worden vanuit je bed. De airco heeft het voordeel dat hij compact is en dus makkelijk draagbaar en verplaatsbaar is. Het design is fraai en is dus geen doorn in het oog in jouw interieur. De mobiele arico wordt door de Bol.com gebruikers beoordeeld met 4,6 sterren. De grootste pluspunten zijn de goede kwaliteit en dat het apparaat makkelijk in gebruik is. Een nadeel volgens dezelfde gebruikers is de prijs en het feit dat je geen losse onderdelen voor het apparaat kan kopen.

Met de voetjes omhoog

De Whirlpool mobiele aircomaakt jouw leven een stukje makkelijker. Deze airco heeft een sensor ingebouwd die ervoor zorgt dat de airco zich automatisch aanpast aan de tempratuur in de kamer. Daarnaast kan deze sensor bepalen om te koelen of juist te ontvochtigen. Door middel van de afstandsbediening kan je de mobiele airco ook handmatig bedienen. De airco heeft een A energielabel en is dus duurzaam. De Bol.com gebruikers geven deze airco 4.0 sterren. Het grootste pluspunt is de goede kwaliteit en de voordelige koop. De minpunten zijn het feit dat de airco wat kwetsbaar kan zijn en dat hij niet geheel geruisloos is.

Oogappeltje 

De De’Longhi Pinguinois leuk om te zien. Daarnaast is de mobiele airco ook prima geschikt voor het verkoelen van grote ruimtes. Deze mobiele airco kan tot maar liefst 35 m4 verkoelen en dankzij het goede afvoersysteem filtert hij 36 liter vocht uit de ruimte. Bij deze mobiele airco wordt een afstandsbediening met LCD-display geleverd waarmee de airco handmatig ingesteld kan worden. De Bol.com gebruikers geven deze mobile airco 4.0 sterren en vinden voornamelijk de goede kwaliteit een pluspunt. Een nadeel van deze mobiele airco is dat hij erg zwaar in gewicht is.

De beste voedseldrogers van 2019: gooi nooit meer wat weg!

Previous article

De beste kledingstomers 2019: nooit meer strijken!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *