Top 10 uit de Test

Beste Lijmpistool 2019 uit de Test

0

De favoriete keramieken vaas van je moeder laten vallen? Of heeft je porseleinen servies 2018 niet overleefd? Dan kan dit artikel zomaar nog wel is van pas komen, want vandaag behandelen we onze favoriete lijmpistolen. Je hebt het apparaatje vast wel is in je handen gehad tijdens een techniekles op de middelbare school. Erg handig om netjes je favoriete spullen zonder geknoei weer aan elkaar te bevestigen of natuurlijk gewoon voor hobbymatig gebruik.

Het lijmpistool

Een lijmpistool maakt vloeibare lijm door een lijmstaaf in een vaste vorm te verhitten. Doordat de lijmstaaf verhit wordt, veranderd de staaf in dikke vloeibare lijm. De lijm wordt weer hard wanner het opdroogt. Door deze harde lijmlaag blijven de, door jou geplakte, onderdelen op hun plek. Lijmpistolen zijn er in verschillende formaten verkrijgbaar. Let dus goed op dat je de lijmstaven in het juiste formaat koopt. Verder heb je verschillende varianten van het lijmpistool op de markt. Bedenk dus van te voren goed wat je precies zoekt.

De lijmstaaf klik gemakkelijk in het apparaat. Zet vervolgens het lijmpistool in de bijgeleverde houder en stop de stekker in het stopcontact. Als het goed is het lijmpistool nu warm aan het worden. Wanneer het apparaat voldoende is opgewarmd, druppelt er vaak wat lijm uit het apparaat.

Voor het lijmen met een lijmpistool heb je maar weinig nodig. Natuurlijk om te beginnen met het apparaat zelf, lijmpistolen hebben vaak stroom nodig om te kunnen werken, daarnaast heb je de juiste lijmpatronen nodig en is het dragen van handschoenen aan te raden door de hoge temperaturen van de lijm.

Onze aanraders

Lijkt een lijmpistool jou een handige tool om in huis te hebben? Kijk dan even hieronder.

Hoge temperaturen

Het Dremmel accu lijmpistool 940 is een hoge temperatuur lijmpistool. Het lijmpistool kan opwarmen tot 195 graden Celsius en doet dit in 5 minuten. Het lijmpistool is op te laden via een accu. Je hebt dus geen last van kabels en je kan vrij bewegen met het apparaat. Je kan het mondstuk van het lijmpistool verwisselen waardoor het apparaat makkelijk schoon te maken is. De Conrad gebruikers geven dit lijmpistool 5 sterren. Het grootste voordeel van dit lijmpistool is volgens de gebruikers de snelle opwarmtijd en de hoge tempratuur van de lijm.

Net even anders

De Stenel Neo is geen lijmpistool, maar een lijmstift. Dit appraatje ligt net wat makkelijker in de hand en is erg licht. De lijmstift is speciaal ontwikkeld voor vrouwen en is het ideale gereedschap voor creatief werk. Binnen 15 seconden kan je al aan de slag en dankzij het druppelstopautomaat wordt de lijm automatisch terug gezogen wanneer je de toevoerknop loslaat. De lijmstift is veilig in gebruik, want hij schakelt automatisch uit wanneer je hem voor langere tijd niet meer hebt aangeraakt. De Conrad gebruikers geven het lijmpistool weer 5 sterren met als grootste voordeel het compacte formaat.

Zachte prijs, goede kwaliteit

Ook bij dit lijmpistool stelt Dremmel ons niet teleur. Het apparaat heeft een hoge tempratuur en een precisielijmtuit die niet druppelt. Doordat de compactheid van het lijmpistool ligt hij fijn in de hand en door de uitklapbare standvoet zet je het apparaat stabiel neer wanneer je hem even niet gebruikt. Het lijmpistool is ideaal voor lichte klussen rondom het huis en lijmt het beste op materialen zoals keramiek, hout, kunststof en glas. De Conrad gebruikers geven dit lijmpistool ook weer 5 sterren en het grootste pluspunt is de voordelige prijs van het apparaat.

Veelzijdig apparaat

De Steinel Gluematic is de oplossing voor veelzijdig plakwerk. Het apparaat lijmt verschillende materialen, zoals hout, papier, karton, leer, stof, kabel, tapijt en doorbloemen. Bij dit apparaat kan je wat extraatjes verwachten; er wordt namelijk een kunststofkoffer en acht lijmstaven van 200 gram meegeleverd. Het lijmpistool heeft een hoge smeltprestatie en wamt snel op door de moderne PTC opwarmtechniek. De Conrad gebruikers geven het apparaat 4.5 sterren. Het grootste pluspunt van het lijmpistool is dat hij handig in gebruik is. In een nadeel volgens dezelfde gebruikers is dat het apparaat nadruppelt

Pietje precies

De Bosch Gluepen beloofd dat hij niet verstopt raakt en altijd klaar is voor gebruik. De Gluepen werkt op een accu en geeft je de bewegingsvrijheid die je van een pen verwacht. De Gluepen lijmt vrijwel alle materialen (karton, metaal, textiel, glas, papier, kurk, tegels, leer, hout, steen, kunststof) en kan dankzij een opwarmtijd van slechts 15 seconden in een mum van tijd voor het lijmen gebruikt worden. Door een unieke smelttecniek raakt de mond van het apparaat niet verstopt. Het nieuwe verwarmingselement verwarmt uitsluitend het mondstuk en de ingebouwde apparaatkopma akt van de GluePen een veilig gereedschap zonder verbrandingsgevaar. De Conrad gebruikers geven de Gluepen 4.3 sterren en het grootste voordeel volgens de gebruikers is dat het apparaat niet nadruppelt.

Voor de beginners

Uhu lijmpistool Starterset is ideaal voor de beginnende hobbyisten. Het lijmpistool is bedoeld voor het repareren van gebroken spullen, decoreren en knutselen. De werktempratuur van dit apparaat is 200 graden Celsius en hij warmt op binnen 480 seconden. In het pistool passen lijmpatronen met diameter van elf millimeter. De lijm is bij dit apparaat gemakkelijk te doseren en het hittebestendige mondstuk zorgt ervoor dat jouw lijmpistool brandveilig is! De Conrad gebruikers geven het lijmpistool 4 sterren en het grootste pluspunt is de zachte prijs in combinatie met de goede kwaliteit van het apparaat.

 Oog voor detail

De Dremel 930 is een lijmpistool met twee temperatuurniveaus, speciaal voor gedetailleerd lijmwerk. De lage temperatuur is speciaal voor creatieve werkjes, zoals het vormgeven van een fotoalbum of het decoreren van knutselwerken. Met de vijf meegeleverde glitterlijmstiften kan je objecten laten glimmen of andere creatieve werkjes maken. Het lijmpistool heeft een tegen druppelen beveiligde precisiepunt  en hiermee voorkom je lijmresten op uw project. Daarnaast heeft het lijmpistool een ergonomische t-handgreep die ervoor zorgt dat het apparaat fijn in de hand ligt en alsof dat nog niet genoeg is kan je het apparaat stabiel neerzetten op een uitklapbare voet. De Conrad gebruikers geven dit apparaat 4.5 sterren en is volgens de gebruikers handig in gebruik. Wel is de lijmafgifte van dit apparaat schaars en is het lij pistool dus echt geschikt voor het precisie werk.

De Ultieme Budget Keuze: Goedkoop en goed

Een lijmpistool kost gemiddeld 20 tot 40 euro. De FERM Lijmpistool kost 10,95 euro en wordt op Bol.com met 4,7 van de 5 sterren beoordeeld. Het is daardoor de Ultieme Budget Keuze. Niet alleen de prijs en de beoordeling maken dat dit zo is. Het apparaat is ook voorzien van goede specificaties. Allereerst heeft het een vermogen van 75 Watt. Het is geschikt voor lijmsticks met een diameter van 11,2 mm en een lengte van 150 mm. Je kunt het lijmpistool al na een opwarmtijd van 3 tot 5 minuten gebruiken, waarbij de druppelblokkering ervoor zorgt dat het niet blijft nadruppelen. Hierdoor komen er geen druppels lijm op plekken waar je dit niet wilt. Het apparaat is handig in gebruik door de neerzetbeugel en het handvat en doordat de stroomkabel 1,5 meter lang is. Je kunt dit lijmpistool gebruiken voor het lijmen van onder andere keramiek, hout, leer, metaal en textiel.

Overzicht van populaire merken

Er zijn veel lijmpistolen te koop van veel verschillende merken, maar de drie populairste merken zijn:

  • Dremel: Dit merk biedt veel soorten gereedschap en accessoires, gericht op een makkelijk, mooi en perfect resultaat.
  • FERM: Een Nederlands gereedschapsmerk, dat wereldwijd bekend is. Het biedt een grote verscheidenheid aan hoogwaardig elektrisch gereedschap en bijpassende accessoires.
  • Bosch: De marktleider in het elektrische gereedschap en de bijpassende accessoires, succesvol door haar innovatiekracht en -tempo.

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een lijmpistool?

Bij de aanschaf van een lijmpistool zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Allereerst moet je letten op het materiaal waar het lijmpistool voor geschikt is. Niet ieder lijmpistool kun je voor alle soorten materialen gebruiken. Mogelijk wil je het gebruiken voor verschillende materialen. Dan zijn er ook pistolen die voor meerdere materialen gebruikt kunnen worden.

Vervolgens is het belangrijk om erop te letten dat de lijmpatronen dezelfde diameter hebben als het vulkanaal van het lijmpistool. Je ziet het vaakst lijmpistolen, geschikt voor lijmpatronen met een diameter van 7 of 11 mm.

De laatste eigenschap van een lijmpistool, waar je op met letten bij de aanschaf ervan, is een praktische. Sommige lijmpistolen hebben namelijk een neerzetbeugel. Op deze beugel kun je leunen, wat steun geeft en je ervan verzekerd dat je rechte lijnen trekt. Dit is geen noodzakelijke eigenschap, maar zorgt wel voor veel gemak tijdens het lijmen.

Trends – wat is de laatste tijd veranderd?

Traditioneel werkt een lijmpistool op netstroom. Het apparaat is dan alleen te gebruiken met een stroomkabel in het stopcontact. Dit beperkt natuurlijk de vrijheid in het gebruik ervan. Je moet het namelijk altijd dichtbij een stopcontact gebruiken of je moet een verlengsnoer uitleggen. Tegenwoordig kan dit veel makkelijker. Er zijn namelijk ook een aantal lijmpistolen op de markt gekomen die werken op een accu. Je kunt deze lijmpistolen gebruiken waar je maar wilt. En is de accu bijna leeg? Dan laad je hem eenvoudig op. Ideaal!

Beste Luchtbevochtiger 2019 uit de Test

Previous article

Beste Tablet 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: