Beste Lijmpistool 2024 uit de Test

Last update: mei 2024

De favoriete keramieken vaas van je moeder laten vallen? Of heeft je porseleinen servies 2018 niet overleefd? Dan kan dit artikel zomaar nog wel is van pas komen, want vandaag behandelen we onze favoriete lijmpistolen. Je hebt het apparaatje vast wel is in je handen gehad tijdens een techniekles op de middelbare school. Erg handig om netjes je favoriete spullen zonder geknoei weer aan elkaar te bevestigen of natuurlijk gewoon voor hobbymatig gebruik.

Een lijmpistool maakt vloeibare lijm door een lijmstaaf in een vaste vorm te verhitten. Doordat de lijmstaaf verhit wordt, veranderd de staaf in dikke vloeibare lijm. De lijm wordt weer hard wanner het opdroogt. Door deze harde lijmlaag blijven de, door jou geplakte, onderdelen op hun plek. Lijmpistolen zijn er in verschillende formaten verkrijgbaar. Let dus goed op dat je de lijmstaven in het juiste formaat koopt. Verder heb je verschillende varianten van het lijmpistool op de markt. Bedenk dus van te voren goed wat je precies zoekt.

De lijmstaaf klik gemakkelijk in het apparaat. Zet vervolgens het lijmpistool in de bijgeleverde houder en stop de stekker in het stopcontact. Als het goed is het lijmpistool nu warm aan het worden. Wanneer het apparaat voldoende is opgewarmd, druppelt er vaak wat lijm uit het apparaat.

Voor het lijmen met een lijmpistool heb je maar weinig nodig. Natuurlijk om te beginnen met het apparaat zelf, lijmpistolen hebben vaak stroom nodig om te kunnen werken, daarnaast heb je de juiste lijmpatronen nodig en is het dragen van handschoenen aan te raden door de hoge temperaturen van de lijm.

Best Geteste Lijmpistool

Steinel Lijmpistool Gluematic 5000

Houtpluggen fixeren, fotolijsten lijmen of bloemstukken bevestigen: voor de krachtige Gluematic 5000 geen probleem – en wel altijd en overal! Want na slechts drie tot vijf minuten opwarmduur is dit stuk gereedschap dankzij zijn moderne manier van warmteopslag helemaal klaar voor 20 minuten draadloos werken.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat de Steinel Gluematic 5000 het beste lijmpistool is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Steinel Gluematic 5000 is de Bosch Lijmpistool PKP 3,6 LI. Kijk onderstaand voor de overige lijmpistool testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Steinel Lijmpistool Gluematic 5000

Houtpluggen fixeren, fotolijsten lijmen of bloemstukken bevestigen: voor de krachtige Gluematic 5000 geen probleem – en wel altijd en overal!

Bosch PKP 3,6 LI Draadloos Lijmpistool

Het lijmpistool is geschikt voor het snel lijmen van schone, droge en vetvrije materialen met hete smeltlijm. Alle materialen met absorberende of poreuze oppervlakken die hittebestendig kunnen zijn.

Bosch lijmpistool Gluey - Evergreen

De Bosch Gluey is een lijmpistool waarmee je in verschillende kleuren kan knutselen met lijm. Scrapbooking Versiering van papier, karton, plastic, hout, leer en textiel Lijmen (gekleurd) op glas

Steinel Gluefix Lijmpistool - Incl. 2 lijmpatronen - Rood

Klein lijmpistool van Steinel ideaal voor de beginner met lijmverplaatsing van circa 13g/min. De opwarmduur is 7 tot 8 minuten. Het lijmpistool ligt als aangegoten in de hand doordat het licht van gewicht is en een slanke.

VONROC Lijmpistool – 70W – Ø11,2MM – anti

Deze lijmpistool set van VONROC wordt geleverd inclusief 56 lijmpatronen (48x extra lange 150mm en 8x 100mm lijmpatronen) en is de ideale hulp voor al jouw hobbyklussen!

Beste lijmpistool aanraders van 2024

Lijkt een lijmpistool jou een handige tool om in huis te hebben? Kijk dan even hieronder.

Steinel Gleumatic 5000

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 3 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 3 reviews

Dit lijmpistool van Steinel is de beste die er op dit moment te vinden is op de markt. Door hem met of zonder snoer te gebruiken is hij voor alle doeleinden inzetbaar. Bij verschillende test in onder andere Duitsland kwam dit lijmpistool steeds maar weer als beste uit de test. Door de aantrekkelijke prijs is dit een model dat vaak wordt aangeschaft. Dit lijmpistool heeft alleen zijn draad nodig wanneer je hem opwarmt. Zodra de speltlijm is gesmolten blijft de smeltkamer in dit lijmpistool warm. Hierdoor kan je hem gemakkelijk overal gebruiken en bij ieder hoekje. Na 2 tot 5 minuten is hij al klaar voor gebruik en kan je hem draadloos gebruiken. Een ander groot voordeel bij het Steinel Gluematic 5000 lijmpistool ten opzichte van veel andere concurrenten is dat hij langdurig op hoge temperatuur blijft. Hij houdt een temperatuur van maar liefst 200 graden op zeer lange termijn vast. Op deze manier wordt jouw lijmproductie verhoogt en kan je hem bijna 10 minuten achter elkaar gebruiken. Dit apparaat wordt dan ook gezien als de beste van 2024.  

Pros
 • Je kan hem met en zonder draad gebruiken.
 • Hij blijft lang op hoge temperatuur.
Cons
 • Hij is niet voorzien van een accu.

Bosch Lijmpistool PKP 3,6 LI

Reviews

4.5

Gemiddelde van 6 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 6 reviews

Kwaliteit, dat is wat je krijgt al je gaat voor een Bosch lijmpistool. Dit lijmpistool is gemaakt voor het snelle lijmwerk. Hij heeft een hele korte opwarmtijd nodig. Binnen 15 seconden ben jij al bezig met de eerste scherven te lijmen. Dit Bosch lijmpistool loopt op een accu. Deze accu is geschikt voor 6 verschillende lijmsticks op één acculading. Zo kan jij dus een hele hobbymiddag aan de slag zonder dat jij hoeft bij te laden. Ook werkt deze Bosch Lijmpistool PKP 3,6 LI zeer schoon. Dit komt door het terugtreksysteem van dit lijmpistool. Je hoeft alleen een micro-USB-lader bij de hand te hebben om de accu op te laden. Dus geen gedoe met grote onhandige accu’s. Door de led-lampjes kan jij gemakkelijk zien hoe vol jouw accu nog is. Op die manier hoef jij niet constant te hopen dat hij nog even mee gaat. Dankzij de hitte beveiliging zal jij niet snel jezelf verbranden en werk je op een veilige manier aan jouw project. Ook kan je hem gemakkelijk meenemen door het handzame model. Je werkt op een ergonomische en prettige manier. 

Pros
 • Hij werkt efficiënt.
 • Binnen 15 seconden is hij al opgewarmd.
Cons
 • Soms zitten er kleine luchtbelletjes in de lijm.

Bosch lijmpistool Gluey – Evergreen

Reviews

3.9

Gemiddelde van 7 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 7 reviews

Dit lijmpistool van Bosch lijmpistool Gluey – Evergreen is misschien beter te omschrijven als een lijmpen. Het oogt namelijk als een soort balpoint. Maar de reden dat we deze graag aan je willen zien is absoluut omdat het zo’n ongelooflijk handig apparaatje is. Als je ‘m helemaal hebt opgeladen kun je heel erg lang er gebruik van maken. Tot wel 60 lijmsticks namelijk. Ook hoef je niet lang te wachten. Dus je kan zonder snoer binnen 60 seconden beginnen met plakken. En alleen dat gegeven maakt dat dit lijmpistool zo ongelooflijk simpel te gebruiken. Wat ook handig is, is dat je voor dit lijmpistool de micro USB-lader kunt gebruiken. Wat een klein probleem is bij dit lijmpistool is dat de patronen veel kleiner zijn dan bij een ander lijmpistool. Hierdoor moet je ze vaker vervangen en gebruik je er dus ook meer. Maar bij dit starterspakket ontvang je direct 20 lijmsticks. Je kan deze lijm overal voor gebruiken. Voor het plakken van papier, denk aan fotoboeken. Maar je kan er ook karton, hout, leer, textiel en plastic mee beplakken. We zien ook vaak dat glas hiermee wordt versierd. 

Ben je benieuwd naar de Bosch lijmpistool Gluey – Evergreen? Bekijk dit item hier.

Pros
 • korte opwarmtijd
Cons
 • lijmpatroon is snel op

Steinel Gluefix Lijmpistool – Incl. 2 lijmpatronen – Rood

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Als jij pas net begint als hobbyist dan kan het fijn om eerst eens te beginnen met de Steinel Gluefix Lijmpistool – Incl. 2 lijmpatronen – Rood. Hoe dat komt? Je kan als beginner met dit lijmpistool direct gemakkelijk uit de voeten. Doordat je met dit lijmpistool veilig kun plakken hoef je niet bang te zijn dat je je verbrand. Houd er wel rekening mee dat dit pistool ongeveer 7 tot 8 minuten nodig heeft om op te warmen. Als er een druppeltje lijm gemakkelijk uit het pistool komt, is het pistool klaar om gebruikt te worden. Ook krijg je er direct twee lijmpatronen bij waardoor je direct kunt beginnen met lijmen. Houd er wel rekening mee dat twee snel op zijn, dus goed om direct een setje bij te kopen. Het lijmpistool zit aan een stroomkabel en kan niet zonder worden gebruikt. 

Ben je benieuwd naar de Steinel Gluefix Lijmpistool – Incl. 2 lijmpatronen – Rood? Bekijk dit item hier.

Pros
 • handig in gebruik
Cons
 • nog geen negatieve punten

VONROC Lijmpistool – 70W

Reviews

4.3

Gemiddelde van 68 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 68 reviews

Vanuit de budget lijn willen we je graag de VONROC Lijmpistool – 70W laten zien. Dit lijmpistool is namelijk perfect voor beginners die niet te veel geld willen uitgeven. Zo zit er bijvoorbeeld een anti-druipfunctie op het pistool. Je kan dus niet knoeien met dit apparaat. Dat maakt dit apparaat ook wel meer uniek dan andere. Ook wordt er dacht aan een milieuvriendelijke verpakking. Dit lijmpistool komt dan ook in een bruine doos zonder een full colour opdruk. Alle kleine beetjes helpen, zullen we maar zeggen! Ook is er gedacht aan een slim ontwerp waardoor je warme delen niet je tafel kunnen beschadigen bijvoorbeeld. 

Ben je benieuwd naar de VONROC Lijmpistool – 70W? Bekijk dit item hier.  

Pros
 • goede prijs-kwaliteitsverhouding
Cons
 • lekt soms een beetje

Powerplus POWX146

Reviews

4.7

Gemiddelde van 8 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 8 reviews

Dit lijmpistool wordt door consumenten zeer goed beoordeeld. Door de handige koffer kan je hem gemakkelijk opbergen. Maar ook neem je hem op die manier snel mee naar jouw hobbymiddagen. De Powerplus POWX146 wordt geleverd met 3 verschillende spuitmondjes. Dit is iets dat je niet bij veel modellen ziet. Vaak is er maar één manier waarop jij lijm kan verdelen over een ondergrond. Maar Dit model geeft je de mogelijkheid om verschillende spuithoeveelheden nauwkeurig af te wegen. Door de makkelijke tool waar jij het lijmpistool op kan laten rusten houd je altijd een schone werkbank. Het controlelampje kan je gebruiken als indicatie of de batterij toe is aan wat extra lading. Door de handige warmtekamer kan jij dit model ook draadloos gebruiken. Je moet hem dan af te toe weer even opwarmen in het laadstation. De opwarmtijd is zo’n 5 minuten. Maar hij geeft geen bubbeltjes in jouw lijm. Met een garantieperiode van drie jaar is dit een lijmpistool voor de lange termijn. 

Pros
 • Hij wordt geleverd in een opbergbox.
 • Hij heeft 3 verschillende spuitmondjes.
 • Je kan hem draadloos gebruiken.
Cons
 • Hij warmt niet snel op.

FERM GGM1003 Batterij Lijmpistool

Reviews

4.7

Gemiddelde van 9 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 9 reviews

Het FERM GGM1003 Batterij Lijmpistool zorgt ervoor dat je van alles in huis zelf kunt fixen. Hij is niet alleen ideaal om dingen mee te repareren, ook voor hobbymatige klusjes is het de perfecte keuze. Hij is lekker snel opgewarmd dus je kunt zo aan de slag. Hij werkt op een oplaadbare batterij. Na het opladen kun je er makkelijk 45 minuten mee vooruit. Het grote voordeel hiervan is dat je hem flexibel kunt gebruiken. Je bent immers niet aan een snoer gebonden. Het opladen zelf gaat trouwens super snel. in 60 minuten heb je een volle accu. Hij is licht van gewicht dus je merkt nauwelijks dat je hem vast hebt.

Als kers op de taart is dit lijmpistool erg betaalbaar. Daarnaast krijg je hem geleverd in een handige opbergkoffer. Je kunt hem dus netjes en veilig opbergen of makkelijk ergens mee naartoe nemen. Ideaal als je een knutselmiddag houdt met vriendinnen!

Pros
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Het is de beste in zijn prijsklasse.
 • Je kunt overal makkelijk bij aangezien je niet te maken hebt met een snoer.
Cons
 • Apparaat ligt lekker in de hand maar kan na een tijdje zwaar aanvoelen.

Oasis – Lijmpistool Low Melt

Reviews

4.8

Gemiddelde van 9 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 9 reviews

Het Oasis – Lijmpistool Low Melt zorgt ervoor dat je je hobby goed kunt uitoefenen. Ook voor kleine huishoudelijke klusjes en reparaties is hij ideaal. Het is een lekker stevig lijmpistool dat lekker in de hand ligt. De aan/uit knop zorgt dat je zelf bepaalt wanneer je hem gebruikt. De opwarmtijd is 3 minuten. Je kunt dus gelijk aan de slag! Met de trekker bepaal je zelf hoeveel lijm eruit komt. Je kunt dus lekker rustig werken of juist heel snel. Dit is afhankelijk van je project of klusje en je ervaring met een lijmpistool. Als je iemand kent die gek is van knutselen is het bovendien een leuk cadeau.

Het gaat om een low melt lijmpistool. Dit houdt in dat de lijm op een lagere temperatuur zacht wordt. Hierdoor is het lijmpistool veilig te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de lijm alsnog warm wordt. Ook als je een beginnend lijmer bent is dit lijmpistool heel geschikt!

Pros
 • Low melt lijmpistool zodat hij sneller te gebruiken is.
 • Daarnaast is hij gebruiksvriendelijk dus geschikt voor alle niveaus.
Cons
 • De lijmpatronen zijn wat lastiger verkrijgbaar en kunnen prijzig zijn.

Bison BI-6311398

Reviews

4.6

Gemiddelde van 5 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 5 reviews