Top 10 uit de Test

Beste Lijmpistool 2020 uit de Test

0

De favoriete keramieken vaas van je moeder laten vallen? Of heeft je porseleinen servies 2018 niet overleefd? Dan kan dit artikel zomaar nog wel is van pas komen, want vandaag behandelen we onze favoriete lijmpistolen. Je hebt het apparaatje vast wel is in je handen gehad tijdens een techniekles op de middelbare school. Erg handig om netjes je favoriete spullen zonder geknoei weer aan elkaar te bevestigen of natuurlijk gewoon voor hobbymatig gebruik.

Een lijmpistool maakt vloeibare lijm door een lijmstaaf in een vaste vorm te verhitten. Doordat de lijmstaaf verhit wordt, veranderd de staaf in dikke vloeibare lijm. De lijm wordt weer hard wanner het opdroogt. Door deze harde lijmlaag blijven de, door jou geplakte, onderdelen op hun plek. Lijmpistolen zijn er in verschillende formaten verkrijgbaar. Let dus goed op dat je de lijmstaven in het juiste formaat koopt. Verder heb je verschillende varianten van het lijmpistool op de markt. Bedenk dus van te voren goed wat je precies zoekt.

De lijmstaaf klik gemakkelijk in het apparaat. Zet vervolgens het lijmpistool in de bijgeleverde houder en stop de stekker in het stopcontact. Als het goed is het lijmpistool nu warm aan het worden. Wanneer het apparaat voldoende is opgewarmd, druppelt er vaak wat lijm uit het apparaat.

Voor het lijmen met een lijmpistool heb je maar weinig nodig. Natuurlijk om te beginnen met het apparaat zelf, lijmpistolen hebben vaak stroom nodig om te kunnen werken, daarnaast heb je de juiste lijmpatronen nodig en is het dragen van handschoenen aan te raden door de hoge temperaturen van de lijm.

Beste lijmpistool aanraders van 2020

Lijkt een lijmpistool jou een handige tool om in huis te hebben? Kijk dan even hieronder.

Bison

Dit lijmpistool van Bison heeft een zeer leuk prijsje waardoor het een mooi instapmodel is. Weet je dus nog niet zeker of je werken met een lijmpistool leuk vindt of ben jij een type dat een hobby na 2 weken weer zat is? Deze Bison is dan een perfecte keuze. Dit houdt overigens niet in dat hij niet geschikt is voor langdurig gebruik. Of je nu hout, kunststof of stof wil lijmen, met deze Bison kan het allemaal. Bovendien is hij ideaal voor het in elkaar zetten van kleine dingen zoals fotolijstjes. Ook voor decoraties of modelbouw is hij geschikt. Op gebruiksvriendelijkheid scoort hij ook nog eens hoog!

Bosch PKP 18 E

De Bosch PKP 18 E is geschikt voor het gebruik op leer, karton, hout en zelfs steen! Welk klus- of knutselproject je ook in gedachten hebt, deze Bosch PKP 18 E helpt je uit de brand. Je krijgt er 1 lijmstick bij zodat je gelijk aan de slag kunt. De Nederlandse gebruiksaanwijzing helpt je snel en eenvoudig op weg. Erg belangrijk want een lijmpistool wil je veilig gebruiken. Met de handige anti-drip functie heb je geen last van een lekkend lijmpistool. Daarnaast zit er een handig standaardje op waarmee je hem even neer kunt zetten wanneer dat nodig is. Het spitse puntje zorgt ervoor dat je er het meest detailleerde werk mee uit kunt voeren.

LifeGoods

Met het lijmpistool van LifeGoods kun je direct van start! Hij wordt namelijk geleverd met maar liefst 50 lijmsticks. Je kunt hem zowel op hoge als op lagere temperatuur gebruiken. Daarnaast is hij erg gebruiksvriendelijk. Je hoeft dus geen ervaring met een lijmpistool te hebben. Ook is hij hierdoor geschikt voor het gebruik door kinderen. Zorg wel altijd voor toezicht. Binnen 3 minuten is deze lijmkanjer klaar voor gebruik. Ideaal dus als je tussendoor even gauw iets wilt lijmen. Niet alleen is hij leuk voor recreatief gebruik zoals knutselen maar hij is ook nog eens heel handig. Of je nu een doorgewinterde doe-het-zelver bent of een klusgroentje dat maakt niets uit.

Hoge temperaturen

Het Dremel accu lijmpistool 940 is een hoge temperatuur lijmpistool. Het lijmpistool kan opwarmen tot 195 graden Celsius en doet dit in 5 minuten. Het lijmpistool is op te laden via een accu. Je hebt dus geen last van kabels en je kan vrij bewegen met het apparaat. Je kan het mondstuk van het lijmpistool verwisselen waardoor het apparaat makkelijk schoon te maken is. De Conrad gebruikers geven dit lijmpistool 5 sterren. Het grootste voordeel van dit lijmpistool is volgens de gebruikers de snelle opwarmtijd en de hoge tempratuur van de lijm.

Net even anders

De Stenel Neo is geen lijmpistool, maar een lijmstift. Dit appraatje ligt net wat makkelijker in de hand en is erg licht. De lijmstift is speciaal ontwikkeld voor vrouwen en is het ideale gereedschap voor creatief werk. Binnen 15 seconden kan je al aan de slag en dankzij het druppelstopautomaat wordt de lijm automatisch terug gezogen wanneer je de toevoerknop loslaat. De lijmstift is veilig in gebruik, want hij schakelt automatisch uit wanneer je hem voor langere tijd niet meer hebt aangeraakt. De Conrad gebruikers geven het lijmpistool weer 5 sterren met als grootste voordeel het compacte formaat.

Zachte prijs, goede kwaliteit

Ook bij dit lijmpistool stelt Dremel ons niet teleur. Het apparaat heeft een hoge tempratuur en een precisielijmtuit die niet druppelt. Doordat de compactheid van het lijmpistool ligt hij fijn in de hand en door de uitklapbare standvoet zet je het apparaat stabiel neer wanneer je hem even niet gebruikt. Het lijmpistool is ideaal voor lichte klussen rondom het huis en lijmt het beste op materialen zoals keramiek, hout, kunststof en glas. De Conrad gebruikers geven dit lijmpistool ook weer 5 sterren en het grootste pluspunt is de voordelige prijs van het apparaat.

Veelzijdig apparaat

De Steinel Gluematic is de oplossing voor veelzijdig plakwerk. Het apparaat lijmt verschillende materialen, zoals hout, papier, karton, leer, stof, kabel, tapijt en doorbloemen. Bij dit apparaat kan je wat extraatjes verwachten; er wordt namelijk een kunststofkoffer en acht lijmstaven van 200 gram meegeleverd. Het lijmpistool heeft een hoge smeltprestatie en wamt snel op door de moderne PTC opwarmtechniek. De Conrad gebruikers geven het apparaat 4.5 sterren. Het grootste pluspunt van het lijmpistool is dat hij handig in gebruik is. In een nadeel volgens dezelfde gebruikers is dat het apparaat nadruppelt

Pietje precies

De Bosch Gluepen beloofd dat hij niet verstopt raakt en altijd klaar is voor gebruik. De Gluepen werkt op een accu en geeft je de bewegingsvrijheid die je van een pen verwacht. De Gluepen lijmt vrijwel alle materialen (karton, metaal, textiel, glas, papier, kurk, tegels, leer, hout, steen, kunststof) en kan dankzij een opwarmtijd van slechts 15 seconden in een mum van tijd voor het lijmen gebruikt worden. Door een unieke smelttecniek raakt de mond van het apparaat niet verstopt. Het nieuwe verwarmingselement verwarmt uitsluitend het mondstuk en de ingebouwde apparaatkopma akt van de GluePen een veilig gereedschap zonder verbrandingsgevaar. De Conrad gebruikers geven de Gluepen 4.3 sterren en het grootste voordeel volgens de gebruikers is dat het apparaat niet nadruppelt.

Voor de beginners

Uhu lijmpistool Starterset is ideaal voor de beginnende hobbyisten. Het lijmpistool is bedoeld voor het repareren van gebroken spullen, decoreren en knutselen. De werktempratuur van dit apparaat is 200 graden Celsius en hij warmt op binnen 480 seconden. In het pistool passen lijmpatronen met diameter van elf millimeter. De lijm is bij dit apparaat gemakkelijk te doseren en het hittebestendige mondstuk zorgt ervoor dat jouw lijmpistool brandveilig is! De Conrad gebruikers geven het lijmpistool 4 sterren en het grootste pluspunt is de zachte prijs in combinatie met de goede kwaliteit van het apparaat.

 Oog voor detail

De Dremel 930 is een lijmpistool met twee temperatuurniveaus, speciaal voor gedetailleerd lijmwerk. De lage temperatuur is speciaal voor creatieve werkjes, zoals het vormgeven van een fotoalbum of het decoreren van knutselwerken. Met de vijf meegeleverde glitterlijmstiften kan je objecten laten glimmen of andere creatieve werkjes maken. Het lijmpistool heeft een tegen druppelen beveiligde precisiepunt  en hiermee voorkom je lijmresten op uw project. Daarnaast heeft het lijmpistool een ergonomische t-handgreep die ervoor zorgt dat het apparaat fijn in de hand ligt en alsof dat nog niet genoeg is kan je het apparaat stabiel neerzetten op een uitklapbare voet. De Conrad gebruikers geven dit apparaat 4.5 sterren en is volgens de gebruikers handig in gebruik. Wel is de lijmafgifte van dit apparaat schaars en is het lij pistool dus echt geschikt voor het precisie werk.

Shopgids: alles wat je moet weten over het beste lijmpistool

Hoeveel kost een gemiddeld lijmpistool?

Een lijmpistool kost gemiddeld 20 tot 40 euro.

Welke soorten lijmpistolen zijn er?

Een lijmpistool heeft zich al dubbel en dwars bewezen. Het is een super handig apparaatje waar je zowel mee kunt klussen als knutselen. Een lijmpistool werkt door middel van warmte. Door de warmte worden de lijmsticks vloeibaar zodat je deze gedoseerd kunt gebruiken. Je drukt de knop in en er komt zoveel lijm uit als je wenst. De naam verdient hij overigens aan zijn pistoolvorm. Maar welke soorten lijmpistolen zijn er nog meer? Het is lastig om van soorten te spreken maar we willen wel graag het kitpistool even in het zonnetje zetten.

Kitpistool
Een kitpistool, ook wel kitspuit genoemd, wordt in tegenstelling tot een lijmpistool vaker gebruikt voor klussen dan voor knutselen. Het grote verschil is dan ook dat je er minder precies en gedetailleerd mee kan werken dan een lijmpistool. Je kunt er bijvoorbeeld naden en kieren mee kitten. Dit houdt in dat je een lijmlaagje aanbrengt. Een kitpistool werkt door middel van druk. Hiermee verschilt hij van een lijmpistool, deze werkt namelijk met temperatuur. Hij is zeer handig voor het uitvoeren van simpele klussen in huis en op de bouw. Wat formaat betreft is en kitpistool een stuk groter dan een lijmpistool. Hij is dan ook geschikt voor grovere toepassingen.

Welk lijmpistool is de beste budget keuze?

De FERM Lijmpistool kost 10,95 euro en wordt op Bol.com met 4,7 van de 5 sterren beoordeeld. Het is daardoor de Ultieme Budget Keuze. Niet alleen de prijs en de beoordeling maken dat dit zo is. Het apparaat is ook voorzien van goede specificaties. Allereerst heeft het een vermogen van 75 Watt. Het is geschikt voor lijmsticks met een diameter van 11,2 mm en een lengte van 150 mm. Je kunt het lijmpistool al na een opwarmtijd van 3 tot 5 minuten gebruiken, waarbij de druppelblokkering ervoor zorgt dat het niet blijft nadruppelen. Hierdoor komen er geen druppels lijm op plekken waar je dit niet wilt. Het apparaat is handig in gebruik door de neerzetbeugel en het handvat en doordat de stroomkabel 1,5 meter lang is. Je kunt dit lijmpistool gebruiken voor het lijmen van onder andere keramiek, hout, leer, metaal en textiel.

Wat zijn de populairste lijmpistool merken?

Er zijn veel lijmpistolen te koop van veel verschillende merken, maar de drie populairste merken zijn:

Dremel: Dit merk biedt veel soorten gereedschap en accessoires, gericht op een makkelijk, mooi en perfect resultaat.

FERM: Een Nederlands gereedschapsmerk, dat wereldwijd bekend is. Het biedt een grote verscheidenheid aan hoogwaardig elektrisch gereedschap en bijpassende accessoires.

Bosch: De marktleider in het elektrische gereedschap en de bijpassende accessoires, succesvol door haar innovatiekracht en -tempo.

Lijmpistool tips voor de beste koop

Bij de aanschaf van een lijmpistool zijn er een aantal punten waar je op moet letten.

  1. Materiaal

    Allereerst moet je letten op het materiaal waar het lijmpistool voor geschikt is. Niet ieder lijmpistool kun je voor alle soorten materialen gebruiken. Mogelijk wil je het gebruiken voor verschillende materialen. Dan zijn er ook pistolen die voor meerdere materialen gebruikt kunnen worden.

  2. Diameter

    Vervolgens is het belangrijk om erop te letten dat de lijmpatronen dezelfde diameter hebben als het vulkanaal van het lijmpistool. Je ziet het vaakst lijmpistolen, geschikt voor lijmpatronen met een diameter van 7 of 11 mm.

  3. Neerzetbeugel

    De laatste eigenschap van een lijmpistool, waar je op met letten bij de aanschaf ervan, is een praktische. Sommige lijmpistolen hebben namelijk een neerzetbeugel. Op deze beugel kun je leunen, wat steun geeft en je ervan verzekerd dat je rechte lijnen trekt. Dit is geen noodzakelijke eigenschap, maar zorgt wel voor veel gemak tijdens het lijmen.

Laatste lijmpistool trends van 2020

Traditioneel werkt een lijmpistool op netstroom. Het apparaat is dan alleen te gebruiken met een stroomkabel in het stopcontact. Dit beperkt natuurlijk de vrijheid in het gebruik ervan. Je moet het namelijk altijd dichtbij een stopcontact gebruiken of je moet een verlengsnoer uitleggen. Tegenwoordig kan dit veel makkelijker. Er zijn namelijk ook een aantal lijmpistolen op de markt gekomen die werken op een accu. Je kunt deze lijmpistolen gebruiken waar je maar wilt. En is de accu bijna leeg? Dan laad je hem eenvoudig op. Ideaal!

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste printer? Of wil je alles weten over de laatste polijstmachine? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

Beste Luchtbevochtiger 2020 uit de Test

Previous article

Beste Tablet 2020 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: