Top 10 uit de Test

De beste lijmpistolen 2019: voor al je klusjes binnen en buiten het huis

0

De favoriete keramieken vaas van je moeder laten vallen? Of heeft je porseleinen servies 2018 niet overleefd? Dan kan dit artikel zomaar nog wel is van pas komen, want vandaag behandelen we onze favoriete lijmpistolen. Je hebt het apparaatje vast wel is in je handen gehad tijdens een techniekles op de middelbare school. Erg handig om netjes je favoriete spullen zonder geknoei weer aan elkaar te bevestigen of natuurlijk gewoon voor hobbymatig gebruik.

 

Het lijmpistool

Een lijmpistool maakt vloeibare lijm door een lijmstaaf in een vaste vorm te verhitten. Doordat de lijmstaaf verhit wordt, veranderd de staaf in dikke vloeibare lijm. De lijm wordt weer hard wanner het opdroogt. Door deze harde lijmlaag blijven de, door jou geplakte, onderdelen op hun plek. Lijmpistolen zijn er in verschillende formaten verkrijgbaar. Let dus goed op dat je de lijmstaven in het juiste formaat koopt. Verder heb je verschillende varianten van het lijmpistool op de markt. Bedenk dus van te voren goed wat je precies zoekt.

 

De lijmstaaf klik gemakkelijk in het apparaat. Zet vervolgens het lijmpistool in de bijgeleverde houder en stop de stekker in het stopcontact. Als het goed is het lijmpistool nu warm aan het worden. Wanneer het apparaat voldoende is opgewarmd, druppelt er vaak wat lijm uit het apparaat.

 

Voor het lijmen met een lijmpistool heb je maar weinig nodig. Natuurlijk om te beginnen met het apparaat zelf, lijmpistolen hebben vaak stroom nodig om te kunnen werken, daarnaast heb je de juiste lijmpatronen nodig en is het dragen van handschoenen aan te raden door de hoge temperaturen van de lijm.

Onze aanraders

Lijkt een lijmpistool jou een handige tool om in huis te hebben? Kijk dan even hieronder.

Hoge tempraturen

Het Dremmel accu lijmpistool 940is een hoge temperatuur lijmpistool. Het lijmpistool kan opwarmen tot 195 graden Celsius en doet dit in 5 minuten. Het lijmpistool is op te laden via een accu. Je hebt dus geen last van kabels en je kan vrij bewegen met het apparaat. Je kan het mondstuk van het lijmpistool verwisselen waardoor het apparaat makkelijk schoon te maken is. De Conrad gebruikers geven dit lijmpistool 5 sterren. Het grootste voordeel van dit lijmpistool is volgens de gebruikers de snelle opwarmtijd en de hoge tempratuur van de lijm.

 

Net even anders

De Stenel Neo is geen lijmpistool, maar een lijmstift. Dit appraatje ligt net wat makkelijker in de hand en is erg licht. De lijmstift is speciaal ontwikkeld voor vrouwen en is het ideale gereedschap voor creatief werk. Binnen 15 seconden kan je al aan de slag en dankzij het druppelstopautomaat wordt de lijm automatisch terug gezogen wanneer je de toevoerknop loslaat. De lijmstift is veilig in gebruik, want hij schakelt automatisch uit wanneer je hem voor langere tijd niet meer hebt aangeraakt. De Conrad gebruikers geven het lijmpistool weer 5 sterren met als grootste voordeel het compacte formaat.

 

Zachte prijs, goede kwaliteit

Ook bij dit lijmpistoolstelt Dremmel ons niet teleur. Het apparaat heeft een hoge tempratuur en een precisielijmtuit die niet druppelt. Doordat de compactheid van het lijmpistool ligt hij fijn in de hand en door de uitklapbare standvoet zet je het apparaat stabiel neer wanneer je hem even niet gebruikt. Het lijmpistool is ideaal voor lichte klussen rondom het huis en lijmt het beste op materialen zoals keramiek, hout, kunststof en glas. De Conrad gebruikers geven dit lijmpistool ook weer 5 sterren en het grootste pluspunt is de voordelige prijs van het apparaat.

Veelzijdig apparaat

De Steinel Gluematicis de oplossing voor veelzijdig plakwerk. Het apparaat lijmt verschillende materialen, zoals hout, papier, karton, leer, stof, kabel, tapijt en doorbloemen. Bij dit apparaat kan je wat extraatjes verwachten; er wordt namelijk een kunststofkoffer en acht lijmstaven van 200 gram meegeleverd. Het lijmpistool heeft een hoge smeltprestatie en wamt snel op door de moderne PTC opwarmtechniek. De Conrad gebruikers geven het apparaat 4.5 sterren. Het grootste pluspunt van het lijmpistool is dat hij handig in gebruik is. In een nadeel volgens dezelfde gebruikers is dat het apparaat nadruppelt

 

Pietje precies

De Bosch Gluepenbeloofd dat hij niet verstopt raakt en altijd klaar is voor gebruik. De Gluepen werkt op een accu en geeft je de bewegingsvrijheid die je van een pen verwacht. De Gluepen lijmt vrijwel alle materialen (karton, metaal, textiel, glas, papier, kurk, tegels, leer, hout, steen, kunststof) en kan dankzij een opwarmtijd van slechts 15 seconden in een mum van tijd voor het lijmen gebruikt worden. Door een unieke smelttecniek raakt de mond van het apparaat niet verstopt. Het nieuwe verwarmingselement verwarmt uitsluitend het mondstuk en de ingebouwde apparaatkopma akt van de GluePen een veilig gereedschap zonder verbrandingsgevaar. De Conrad gebruikers geven de Gluepen 4.3 sterren en het grootste voordeel volgens de gebruikers is dat het apparaat niet nadruppelt.

Voor de beginners

Uhu lijmpistool Startersetis ideaal voor de beginnende hobbyisten. Het lijmpistool is bedoeld voor het repareren van gebroken spullen, decoreren en knutselen. De werktempratuur van dit apparaat is 200 graden Celsius en hij warmt op binnen 480 seconden. In het pistool passen lijmpatronen met diameter van elf millimeter. De lijm is bij dit apparaat gemakkelijk te doseren en het hittebestendige mondstuk zorgt ervoor dat jouw lijmpistool brandveilig is! De Conrad gebruikers geven het lijmpistool 4 sterren en het grootste pluspunt is de zachte prijs in combinatie met de goede kwaliteit van het apparaat.

 Oog voor detail

De Dremel 930 is een lijmpistool met twee temperatuurniveaus, speciaal voor gedetailleerd lijmwerk. De lage temperatuur is speciaal voor creatieve werkjes, zoals het vormgeven van een fotoalbum of het decoreren van knutselwerken. Met de vijf meegeleverde glitterlijmstiften kan je objecten laten glimmen of andere creatieve werkjes maken. Het lijmpistool heeft een tegen druppelen beveiligde precisiepunt  en hiermee voorkom je lijmresten op uw project. Daarnaast heeft het lijmpistool een ergonomische t-handgreep die ervoor zorgt dat het apparaat fijn in de hand ligt en alsof dat nog niet genoeg is kan je het apparaat stabiel neerzetten op een uitklapbare voet. De Conrad gebruikers geven dit apparaat 4.5 sterren en is volgens de gebruikers handig in gebruik. Wel is de lijmafgifte van dit apparaat schaars en is het lij pistool dus echt geschikt voor het precisie werk.

Beste Luchtbevochtigers 2019 vergeleken

Previous article

De beste tablets 2019: altijd je favoriete films bij de hand

Next article

You may also like